13-11-2008

Die wilden Kerle 5 - Hinter dem Horizont

Die wilden Kerle 5 - Hinter dem Horizont

Demo (261 mb)

 

Hoofdstuk 1
 

Onder in het scherm is de inventaris. De inventaris heeft rechts een dagboek en knop om te switchen van dag naar nacht en andersom.

 

Kamp

Leon en Vanessa zijn zeer verliefd op elkaar en beloven eeuwige trouw. De volgende dag is Leon verdwenen. Raban en Maxi gaan Leon zoeken. We kruipen in de huid van Vanessa, en doorzoeken grondig het kamp. Pak van de grond de zaklamp, tak, moersleutel en touw. Ga naar de rechterzijde. Zie in de boom een amulet hangen. Probeer met de tak het amulet te pakken, maar helaas een brutale ekster is je voor. Praat me Raban. Switch naar de nacht.

 

Gebruik de zaklamp in de boomtoppenen en zoek het eksternest. Praat dan met Raban en hij komt met het idee om met de voetbal het nest uit de boom te schieten. Helaas ligt de bal midden in het beekje. Switch naar dag. Ga rechts naar de boom. Pak voor de boom een steen en zie voetsporen. Ga rechts naar het beekje. Pak een stuk schors een kijk in de holle boom. Ga iets naar links.

Pak de dennenappel van de grond. Zie in het beekje de voetbal liggen. Gooi de dennenappel tegen de bal, maar de bal zit vast in de waterlelies. Ga naar de overkant (klik op de overkant). Combineer de steen met het touw. Leg het schors in het water. Ga terug naar het kamp. Praat met Raban. Pak de benzineslang van Raban's motor. Gebruik deze benzineslang op de defecte benzineslang van Leon's motor. Praat met Maxi. Hij rijdt Leon's motor naar het beekje.

 

Knoop het touw met de steen aan de motor. Pak het uiteinde en gooi het naar de overkant (pak het uiteinde uit de inventaris). Praat met Maxi. Ga dan naar de overkant. Bind de tak aan het touw. Vanessa gebruikt de tak als handvat en het schors als surfplank om zo de voetbal te pakken. Ga terug naar het kamp. Gebruikt de bal op het nest en schiet het uit de boom. Het nest valt op de grond. Kijk in het nest. Pak het Amulet en Raban's motorsleutel. Onderzoek het amulet in de inventaris. Het amulet veranderd, als we ergens anders heen lopen. Het amulet wijst de weg. Praat met Raban en geef hem zijn motorsleutel. Stap op de motor en we gaan opzoek naar Leon.

Einde Demo

 

Berglandschap
10 maanden, zijn onze 3 vrienden nu onderweg en volgen de lichtstralen van de Amulet. Zij komen in een bergachtig landschap, waar de reis eindigt, omdat een grote steen midden op de weg ligt. Kijk op de grote steen. Er is een waarschuwing opgeschilderd met rode verf - "Keer om". De grote kalksteen is zacht. Pak wat steentjes uit het puin naast de motorfiets. Gebruik de steentje op de motor. Gebruik de motor. Zodra de grote kalksteen vermorzelt is komt een jongen met capuchon aangelopen. De jongen waarschuwt de drie voor de vampiers achter de horizon. Antwoord hem vriendelijk. Krijg een adviessteen van de jongen. Deze steen kan je gebruiken in het land van de vampiers om advies en raad te krijgen als je het niet meer weet. Gebruik de motor om verder te reizen.

Hoofdstuk 2

Binnenplaats fabriek - Overdag
Achter de Horizon aangekomen, gaat Maxi de omgeving verkennen. Raban knutselt aan de motor en Vanessa kijkt rond. Ze vindt Leon's kettingamulet. Onderzoek alles. Zie links in het scherm een afgesloten geheimzinnige deur. Zie een roestige metalentafel. Achter Raban zijn oude machineonderdelen en in de grond zijn sporen te zien. Zie een steen met een gat in het midden. Duw de steen over het spoor naar de houten vreemde deur. Verwijder de planken tegen de deur en pak dan de planken. Zie boven de deur een zonsymbool, dat op het rode amulet lijkt. Ga naar rechts. Tussen de grote gebouwen ligt wat schroot. Zie rechts een keldertrap, een stuk hout met een houtworm (Vanessa zal het nog niet pakken) en bekijk de vochtige kalkmuur. Switch naar de nacht.

Binnenplaats fabriek - 's nachts
Bekijk de vreemde houtendeur en het zonsymbool erboven. Plaats dan het amulet in de steen voor de houtendeur en gebruik Raban's motor. Zet de koplamp van de motor aan, als je met de motor voor de steen staat. De deur verdwijnt. Raban en Maxi komen aangelopen. We gaan de fabriek (kasteel) van de vampiers binnen.

Balzaal - 's nachts
Terry heeft Raban in een val gelokt. Blossem flirt met Maxi. Vanessa onderhandelt met de leider, Darkside. Hij beloofd Vanessa een vrije doorgang door de fabriek, als zij hem een onderpand geeft. Vanessa geeft Darkside haar tranen. Praat met Terry, Raban, Blossom en Maxi. Raban vertelt over een sleutel die Terry om haar nek heeft hangen. Hiermee zou hij kunnen ontsnappen uit de gevangenis. Deze gevangenis is achter de geheimzinnige deur van het laboratorium. Ga links via de deur naar een tent op de achterplaats.

Tent -  's nachts
In de tent slaapt de capuchon jongen. Als je te dicht bij de tent komt, gaat er een alarm af.

 

Tent - Overdag

De brandladder is defect. Zie een regenton en een emmer. Als je de emmer probeert te pakken zal de jongen dat tegenhouden. Alleen als je precies weet waarvoor je het nodig hebt, mag je het pakken. Hetzelfde geldt voor de 2 lege verfblikken, rode verfblik, zout en de oliekan op de plankjes in het rekje. De jongen werkt aan zijn zonneplasma-straler. Praat met hem over zichzelf, vampiers, crypte, Leon, de universele sleutel en het dak. Hijzelf woont hier en beschermt zich tegen de vampiers, die tijdens de dagperiode in een doodskist slapen. Via een geheime toegang in de muur kan men in de crypte komen. Leon kwam hier een paar maanden geleden, en was al gebeten. Daarna verdween hij. Terry heeft een universele sleutel om haar nek. Het dak/zolder is door de bliksem getroffen. Sindsdien is de toegang geblokkeerd. Vanessa krijgt een hamer, die je op de vochtige kalkmuur van de crypte kan gebruiken.

Binnenplaats fabriek - Overdag
Ga naar de keldertrap en gebruik de hamer op de vochtige muur. Zie een schuifpuzzel. De tegels liggen per spel anders. Onder de tegels zie je de juiste vorm op het bord. Maak de vorm als op het amulet. Heb je dat goed gedaan opent een valluik onder Vanessa en valt ze in de crypte (kelder).

 


Crypte - Overdag
Onderzoek de doodskoppen. Zie In de linker schedel, een groene giftige spin. Er zijn 3 doodskisten. Open de middelste doodskist.

Hierin ligt Terry. Pak de universele sleutel. Open met deze sleutel de deur bovenaan de trap.

Binnenplaats fabriek - Overdag
Probeer de geheimzinnige deur naar het laboratorium met de universele sleutel te openen. De sleutel past maar de deur gaat niet open.

Tent - Overdag
Praat met de capuchon jongen over het laboratorium.

Balzaal - 's nachts

Praat met Raban over de universele sleutel.

Tent - Overdag
Praat met de capuchon jongen over Raban. Hij geeft je een tip - verstop de universele sleutel in het brood.

Binnenplaats fabriek - Overdag
Leg nu de planken op de metalentafel. Demonteer met de moersleutel de zijspan van de motor.

Gebruik dan de motor, om via de planken het dak op te springen en zo op zolder te komen.

Zolder - Overdag
Ga naar het rechtergedeelte en gebruik de universele bakmachine. Linksonder is de gasleiding kapot. Kijk naar de gasleiding en repareer dan de gasleiding. Gebruik de hendel aan de rechterzijde. Het zit vast. We moeten het oliŽn. Ga rechts naar de brandladder. Pak de opgevouwen touwladder. Gebruik de touwladder op de brandladder en klim naar beneden.

 

Tent - Overdag
Pak de oliekan uit het rek. Klim terug naar de zolder.

Zolder - Overdag

 

Gebruik de olie op de hendel en gebruik dan weer de hendel.

Boven de hendel bevindt zich de ingrediŽnten opening.

Een rood lichtje brandt voor de status van de bakmachine.

Zie linksboven naast de groene knop 2 rode lichtjes branden.

Deze 2 ingrediŽnten zijn leeg. Kijk er naar en zie wat je moet bijvullen - water en zout.


Tent - Overdag
Pak de emmer en vul het met water uit de regenton. Pak het zoutvaatje van de bovenste plank.

Zolder - Overdag
Gebruik het water en zout in de ingrediŽnten opening. Dan ook nog de universele sleutel in de ingrediŽnten opening, om de sleutel in het brood te bakken. Druk dan op de startknop. De jongen komt je waarschuwen voor een gaslek in de bakmachine.

Zolder -  's nachts
Druk op de startknop. Voor de zekerheid gaat Vanessa een paar stappen terug. Dat was maar goed ook, want de bakmachine vliegt in de lucht en veroorzaakt een groot gat. Pak het brood met de sleutel van de vloer. Ga naar het achterdeel van het dak. Hier staan alleen versteende mensen. Leon is ook hier. Vanessa pakt een brief van Leon's stenenbeeld. Darkside komt aangelopen en vertelt dat haar tranen alleen hem kan redden. Darkside wil de versteende Leon met een breekijzer vermorzelen. Vanessa heeft geen andere keus. Ze moet meegaan met Darkside. Ze vraagt of hij het brood aan Raban wil geven. Darkside zal dat doen. Vanessa is nu ook gevangen.


Hoofdstuk 3

Laboratorium - 's nachts
Raban neemt het over voor de rest van het spel. Hij is in een kooi in de geheime laboratorium. Terry komt binnen en toont Raban het brood. Ze wil het hem alleen geven als hij ook het liefdesdrankje neemt. Raban heeft geen keuze en neemt ook het drankje. Switch naar de dag, zodat Terry uit het laboratorium is.

Laboratorium - Overdag
Je eet het brood en krijg de universele sleutel en een paar broodkruimels. Open de kooi met de sleutel. We gaan opzoek naar een tegengif voor het liefdesdrankje. Onderzoek de boekenkast. Raban gaat door alle boeken. Pak het hel kookboek met vele recepten. Open het kookboek in de inventaris. Zoek de pagina met het tegengif voor een liefdesdrankje.

IngrediŽnten lijst: Tegengif liefdesdrankje:

  • Waterdrieblad (moerasplant -"gallenkraut")
  • Vleermuis uitwerpsel
  • 1 levende berk houtworm
  • 3 slokjes van het oorspronkelijke liefdes drankje - verwarmt.

Verder in het kookboek is een pagina over de "gallenkraut" en berk houtworm. Op de plank naast de boekenkast pak je een spinnenval. Pak van de tafel het reageerbuisje, liefdesdrankje flesje en uit het vakje een waterdrieblad (gallenkraut). Pak links van het fornuis de kom en boven van de plank de superlijm. Zet het liefdesdrankje flesje op de kookplaat van het fornuis om het te verwarmen. We moeten even wachten tot het warm is. Ga naar het middengedeelte en zie tegen het plafond een vleermuis hangen. Gebruik de kom op de vleermuis en je zet de kom op de grond onder de vleermuis. Geef dan de broodkruimels aan de vleermuis. Ook nu moeten we even wachten tot de vleermuis zijn behoefte doet. Open de laboratorium deur met de sleutel en open de deur. Een valluik opent onder Raban en hij landt weer in de kooi. Gebruik weer de sleutel op de kooi. Bekijk de ketting op de laboratorium deur. Gebruik de superlijm op de ketting, en open dan weer de deur met de sleutel.

Binnenplaats fabriek - Overdag
Ga naar de keldertrap en pak het stukje hout met een houtworm.
 

Laboratorium - Overdag
Het liefdesdrankje kookt nu en de vleermuis heeft zijn behoefte gedaan. Pak de vleermuis uitwerpselen uit de kom en gebruik ze in het kokende drank flesje. Voeg de waterdrieblad eraan toe. Dan houd je het stukje hout in de stoom van het kokende drankje en de houtworm valt in het flesje. Het tegengif is klaar voor gebruik. Pak het flesje en je drinkt het tegengif.
 

Binnenplaats fabriek - Overdag
Buiten komt de jongen je waarschuwen. Praat met hem over de vampiers en Terry. Hij vertelt Raban dat al zijn vrienden gevangen zitten en in de avond gebeten worden. Raban kan dat voorkomen. Hij moet iets vinden dat hen allen interesseert - een voetbal. Pak de voetbal uit het zijspan van de motor.

Balzaal - 's nachts
De Vampiers zijn begonnen de vrienden van Ramban te bijten. Gebruik de voetbal op Darkside. Maxi en Vanessa zijn even verlost van de vampiers. Ze dagen de vampiers uit voor een voetbalduel. De wilde jongens hebben geen kans, want de vampiers kunnen zich onzichtbaar bewegen. Misschien heeft de capuchon jongen een idee.

Tent - Overdag
Hij is bereidt om zijn zonneplasma straler, te verplaatsen naar het speelveld. Daarbij geeft hij een advies om iets te vinden dat de bewegingen van de Vampiers vertragen. Pak de 2 lege verfblikken en rode verfblik op de plank. Vul de 2 lege verfblikken met rode verf zodat je 3 verfblikken met rode verf hebt. Praat in de balzaal met Vanessa en Maxi. Ga via de keldertrap naar de crypte.

Crypte - Overdag
In het receptenboek is een recept voor vertraging. Dit vereist: Super lijm en groene spin gif. Over de spin, kan je iets in het boek lezen. De superlijm en het reageerbuisje hebben we al. Vanessa had een groene spin in de linker schedel gezien. Vang de groene spin met de spinnenval. Gebruik (combineer) het spinnengif en superlijm in het reageerbuisje om het vertragingsdrankje te maken. Open de doodskist van Terry. Gebruik het vertragingsdrankje op Terry. De andere twee krijgen het automatisch. Gebruik dan de rode verf op de doodskisten.


Balzaal - 's nachts
Nu zijn we klaar om voetbal te spelen en praat met Darkside. In het voetbalspel kan je beide personen die niet de bal hebben verplaatsen naar een positie waar je de bal naar toe schiet, om het door te passen naar een ander persoon. Klik op de persoon. Het krijgt een cirkel - Raban=blauw, Vanessa=geel en Maxi=grijs. Klik vervolgens op een positie in het spel. Er verschijnt een kruisje in de kleur van de speler. De speler rent naar die positie. Kijk goed of de speler de eerstvolgende pass kan bereiken. Is het bijvoorbeeld een korte pass, kan de andere speler niet ver lopen en blijft halverwege staan waar je zijn positie gemarkeerd hebt. De speler, met de bal moet je aangeven, waar hij naar toe moet schieten. Selecteer de speler met de bal en klik vervolgens op de gemarkeerde plaats waarheen hij de bal moet schieten. Verre passes komen niet aan bij je medespelers. Wordt de bal verloren, zal het overgenomen worden door de vampiers en schieten dan altijd raak. Het is de bedoeling, de bal in het doel te schieten, dat eruit ziet als een deur, achter Darkside. Wie als eerst 3 doelpuntten maakt, heeft gewonnen.

 

Het beste is om korte passes over het gehele speelveld te geven tot je het doel treft. Maar eigenlijk is dat niet nodig, want we kunnen ook de muur gebruiken, vanwaar de bal terugstuit. Om snel en gemakkelijk in het doel te schieten krijg je 2 positie instellingen per doelpunt.

    1ste spelpositie:

  1. Verplaats Vanessa tegenover Raban, zodat ze op gelijke hoogte met Raban, in het midden van de rode loper komt te staan.

  2. Verplaats Raban een stap voorwaarts in de richting van Vanessa.

  3. Nu schiet Maxi de bal naar Raban.

   2de spelpositie:

  1. Verplaats Vanessa naar rechts - markeer een punt tussen de tweede en derde pilaar op de rode loper. De exacte positie is niet belangrijk.

  2. Maxi blijft op zijn positie staan.

  3. Raban schiet nu de bal tegen de muur - markeer een punt op de tegenovergestelde zijde, tussen de tweede en derde pilaar van rechts in het donkere gedeelte - in de buurt van de vloertegel tegen de muur of iets rechts daarvan. Als Raban de bal daarnaar toe schiet, stuit de bal tegen de muur en rolt in het doel.

1ste spelpositie

2de spelpositie

 

 

Heb je de wedstrijd gewonnen, geven de Vampiers zich verloren. We zijn allemaal vrij en de Vampiers geven de tranen van Vanessa aan haar terug. Wat er verder met de 4 Wilde mannen, 3 vampiers en jongen gebeurt zie je in de eindscŤne.

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum

Henk

www.000webhost.com