02-06-2010

Darkness Within 2: The Dark Lineage

The Dark Lineage is de laatste game van de Darkness Within series. Het verhaal vindt direct plaats na het eerste deel "In Pursuit of the Loath Nolder", en vertelt de spelers de rest van het huiveringwekkende en duistere horrorverhaal van Howard, die eindigde in het gekkenhuis.

 

In Darkness Within 2: The Dark Lineage speel je de paranormale rechercheur Howard E. Loreid die achter zijn verschrikkelijke verleden komt. In de game bezoek je duistere plaatsen waar de “dingen” van je verleden leven en verschrikkelijke herinneringen weer naar boven komen. De game bevat vele puzzels die ontcijferd dienen te worden met de informatie uit dromen, documenten en aanwijzingen die je vindt door met de cursor de omgeving af te zoeken.

 

Je kan het spel in Standaard, Detective of Senior Detective spelen. In 'options' kan je alles instellen en ook de toetsenbord instellening veranderen als je niet met de  WSAD toetsen kan werken. In 'Difficult options', voor de hints. Je krijg punten voor het vinden van geheime documenten, aanwijzingen of plaatsen in het spel.

 

Bron:Adventure-island: Dagboek van een Gamesontwikkelaar: Zoetrope Interactive

Website Darkness Within 2: The Dark Lineage + DEMO

 

Oplossing  - Standaard

Bijgewerkt: V. 2.2 : 03-10-2010

 

Darkness Within 2:The Dark Lineage Patch 1.02g

 

 

Intro

Ik lig vastgebonden op een operatie tafel en de dokters staan op het punt om me te opereren. Een vreemd figuur komt de operatiezaal binnen, valt de dokters aan en spuit mij in met een onbekend vreemd middeltje. Ik verlies het bewustzijn en wanneer ik weer bijkom bevind ik me in een verlaten plattelandshuisje.

 

Cottage

Neem de envelop van het nachtkastje. Open de envelop in de inventaris, en lees de brief van Loath Nolder, die me verzoekt om naar het stadje Arkhamend te gaan om een belangrijk boek op te halen. Hij schrijft dat je in Arkhamend naar de boekenwinkel, Worm’s Feast moet gaan, en vraag naar het “Recollections of the Past” boek.

 

Klik op het vergrootglas 'Research Pages' of op de stift 'underline'. Vind  4 aanwijzingen en 1 verborgen aanwijzing in de brief. De aantal passages die je moet onderstrepen, wordt linksboven in het scherm getoond in het blauw. De aantal verborgen aanwijzingen, wordt in rode kleur weergegeven, (als er verborgen hint zijn), maar je moet eerst een verborgen hint vinden voordat het getoond wordt.

 

Selecteer 'Research Pages ', om de aanwijzing passages in brieven of documenten automatisch te onderstrepen.

Selecteer je de 'underline' optie, moet je zelf de juiste belangrijke passages vinden en onderstrepen met de stift en op 'read/think' klikken.

Verborgen aanwijzingen (hidden clues) moet je zoeken, onderstrepen met de stift en op 'read/think' klikken, om de hint te registeren.

Onderstreep de volgende passages:

 1. I gave you something that will make you sleep….when you wake up.

 2. When you wake up, head straight to Arkhamend.

 3. Worm's Feast
  - Klik rechtsonder op het pijltje om de volgende pagina te lezen.

 4. It is directly connected with us, you know this.

Verborgen aanwijzing:

 1. Onderstreep op de tweede pagina: Loath Nolder en klik op 'read/think'

Aanwijzingen over de stad Arkhamend en boekenwinkel, Worm's Feast worden toegevoegd in 'Howards mind' (gedachten/denk). Open de 2 lades van het nachtkastje en pak de portefeuille met geld en zaklamp. Doorzoek de slaapkamer. Pak de lantaarn. Gebruik de lantaarn in donkere gebieden (F1) of zaklamp (F2). Open de garderobekast en neem de kleren, die Howard meteen aantrekt. Zie een stenen afgodsbeeld, aan de voet van het bed. Je hoort wat geluiden, die van boven komen. Ga naar de trap. Kijk voor de trap omhoog en zie een luik in het plafond. Pak een krat (bij het afgodsbeeld is een krat). Zet de krat onder het luik. Spring (W-toets + spatiebalk) op de krat en open het luik. Howard klimt naar de zolder en je krijgt een melding voor het vinden van een geheime plaats. Hier liggen botten, en daar tussen ligt een boek over kannibalisme rituelen. Onthoudt dat als je iets niet op de vloer of laag kan vinden of zien, dat je op je hurken/bukken (C- toets) moet zitten, om laag iets te kunnen zien, openen of pakken. Ook kan het zijn dat je eerst meubilair of kratten moet wegslepen, als je een pijlcursor op de kratten krijgt. Klik om ze ingedrukt te houden en draai of verplaats je dan. Ga naar beneden, door op het luik te klikken. Ga de trap af naar de begane grond. Kijk rond en verlaat de cottage via de voordeur, aan de voet van de trap.
 

Dag 1 : An unpleasant train trip to an unknown place

21 februari 2012
 

Tussenscčne treincoupe

Tijdens de reis naar Arkhamend, denkt Howard na over wat er gebeurd is met hem en over zijn nachtmerries.
 

Arkhamend treinstation

Kijk rond op het verlaten station. De trein komt twee keer per dag. Links op de bank ligt een dakloze te slapen. Loop op het perron naar rechts.

Ga links het open hek door. Ga de tunnel door. Gebruik de lantaarn. Op het einde van de tunnel kom je op het plein in het centrum van de stad.

 

Nacht 1: Arkhamend Town

Ga door het steegje aan de linkerkant van het stadsplein. Controleer de deur van de boekenwinkel, Worm's Feast. Het is gesloten. Klik 2x op de deur. Je hoort een schreeuw en deze schreeuw wordt toegevoegd in 'Howards mind' gedachten. Verlaat het steegje en loop rechtdoor. Ga de herberg in.

 

Camphorwood Inn
Praat met de herbergier, achter de bar (of hij staat naast de bar). Hij vertelt Howard dat de boekenwinkel gesloten is. Boek een kamer en betaal hem. Ga door de deur, links van de bar. Open in de gang de lade van het kastje en lees de krantenknipsel. Onderstreep de volgende passage:

 1. two cruelly butchered human corpses...Northwood forest,

Howard's Hotelkamer

Ga achter in de gang de trap op, naar de eerste verdieping en ga de eerste kamer aan de rechterkant in.

Controleer de kamer. Kijk naar de krant op het nachtkastje. Onderstreep de volgende passage:

 1. the city used steam power to operate various mechanisms

Je kan een tweede zaklamp uit de lade van het nachtkastje nemen. Klik op het bed en Howard zal gaan slapen.
 

Eerste droom
Howard wordt gewekt door een vreemde stem die zijn naam roept. Nadat hij opstaat is de kamer totaal veranderd. Onderzoek de kamer. Kijk naar de twee foto's op de muren. Ontdek dat de deur op slot is. Hoor het geluid van een muziekinstrument - het komt uit de andere kamer. Ga naar de commode met de telefoon en sleep of duw het weg van de muur. Zie een gat in de muur. Klik op het gat. Praat met de man in de andere kamer. Hij geeft je de sleutel van de deur van je kamer. Open de deur met de sleutel. Ga naar het einde van de gang en ga de kamer aan de linkerkant in. Hier zit een man in een schommelstoel. Hij spreekt tegen Howard.
 

Howard's Hotelkamer

Howard wordt daarna wakker in zijn normale hotelkamer. Je hoort iemand aan de deur. Open de deur en ga naar beneden. Op de trap stop je. Je ziet twee gevaarlijke mannen. Ze spreken over Howard - 'Ze kennen me'. Probeer ze te volgen, maar Howard zegt dat dit geen goed idee is. Je gaat terug naar je kamer. Ga naar beneden en praat met de herbergier over alles. Verlaat de herberg en ga naar de boekenwinkel.
 

Dag 2: Investigation begins

22 februari 2012

 

Worm's Feast Bookstore
Ga het steegje door en ga de boekenwinkel in. Praat met Henry. Vraag over het boek. Hij zegt dat hij al een koper voor dit boek heeft, maar deze koper heeft het boek niet opgehaald. Vertel hem wie je bent - maakt niet uit wat je zegt. Hij zal je het boek verkopen, maar het is in de kelder van de boekenwinkel, en je moet het zelf gaan halen. Kijk (en klik), links op de toonbank naar de opgerolde kaart van Arkhamend en fotocamera. Praat weer met Henry over alles. Koop de kaart en fotocamera. Als je vraagt over de koper van het boek, krijg je een nieuwe locatie om naar toe te gaan. Kijk (rechtermuisknop of F4) in je inventaris op de kaart van Arkhamend en omgeving, om het te openen. Howard markeert de nieuwe locatie en de stad op de kaart. Ga rechts van de toonbank en open het klepje. Ga de trap af, open de deur en ga naar de kelder. Gebruik de lantaarn of zaklamp.

 

Easter Egg
Zie als je de kelder in komt een krat in de hoek. Je kan de krat niet bewegen met de muiscursor. Duw de krat opzij (loop tegen de krat en duw de krat weg). Ga daarna op je hurken zitten (C-toets) en zie een luik in de vloer, op de plek waar de krat stond. Open het luik en zie een metalen doos. Open de doos en je hebt een geheim gevonden. Neem het halve octopus/halve mens standbeeld en Necronomicon boek.

 

Doorzoek de rekken in de kelder. Zie op de achterste boekenplank een witte jeep en muziekdoos speelgoed. Klik op het speelgoed, om ze later van Henry te kunnen kopen. Op de onderste plank onder de witte jeep vind je het gezochte boek in een gesloten kistje. Neem het kistje en klik in de inventaris met de rechtermuisknop op het kistje. Zie een versiering op de deksel. Als je op de deksel klikt, hoor je een klik van een slotmechanisme. 

Klik in de linkerbenedenhoek op het staafje, dat uit het kistje steekt. Het slotmechanisme wordt zichtbaar in het scherm. De grote knop op het handvat fungeert als een sleutel. Het slot heeft zes roterende wieltjes onderdelen en de knop opent en sluit de zes kleine metalen staafjes. Deze wieltjes moeten in de juiste positie afgesteld worden. Druk op de grote knop tot Howard zegt dat hij niets hoort. Ga links naar het rek en neem de stethoscoop op de plank onder het drakenbeeld. Neem rechts de koevoet. Combineer in de inventaris in 'Howards mind' de stethoscoop met het gesloten kistje - Klik dus in de inventaris op de hersenen pictogram. Sleep het kistje/boek en stethoscoop naar de combineer vakjes en klik op de tandwiel pictogram, 'think/combine'', om ze te combineren. Je kan ook sommige dialogen met elkaar combineren (zie onder in de oplossing). Kijk weer naar het slotmechanisme. Klik op het handvat van de sleutel, om het slotmechanisme eruit te schuiven. De oplossing is van links naar rechts:

 

 • Draai 2x aan het eerste wieltje

 • Draai 2x aan het tweede wieltje

 • Draai niet aan het derde wieltje

 • Draai 3x aan het vierde wieltje

 • Draai 1x aan het vijfde wieltje

 • Draai 1x aan het zesde

 

Klik op het handvat van de sleutel om het slotmechanisme terug te schuiven. Klik op de knop op het handvat. Je hoort een geluid als je het goed gedaan hebt, en het kistje komt in het scherm. Open de deksel en neem het “Recollections of the Past” boek uit het geopende kistje. Wanneer je het boek probeert te lezen, merk je dat het in een geheimschrift geschreven is. Blader door alle pagina's. Ga naar boven.

 

Praat met Henry en koop de jeep en muziekdoos speelgoed. Praat over het boek. Hij kan het boek ontcijferen, want deze code werd gebruikt tijdens de oorlog. Hij zegt dat je een oorlogsboek uit de kelder voor hem moet halen. Ga naar de kelder. Pak het "The War of Northbridge" boek. Het boek ligt op de eerste boekenplank en tweede plank van onderen. Breng het boek naar Henry. Hij zegt dat hij het boek nu kan ontcijferen, maar dat kost wat tijd. Verlaat de boekenwinkel. Ga terug naar de boekenwinkel, om te zien of Henry het boek al ontcijferd heeft. Als Henry klaar is, geeft hij je de vertaalde index pagina van het boek en zegt dat je moet zeggen welk deel je vertaald wil hebben, want het duurt te lang om elke pagina te vertalen. Kijk naar de index pagina in je inventaris. Kijk op de kaart (F4) in je inventaris en ga naar de oude krot in het bos.
 

Dag 2: Visiting the notorious place in the woods
 

The Old Building - Hovel
Gebruik de lantaarn. Ga vooruit over het besneeuwde pad. Spring over de houten planken en ga rechts door de poort. Loop naar de kar en zie rechts van de kar een boek in de sneeuw liggen. Onderstreep de volgende passages:

 1. the notorious cult Children of Dis
  - volgende pagina

 2. There is a shack out in the forest....is one of them.

 3. very loud buzzing sounds
  - volgende pagina

 4. a particular visitor....to the others,

Loop naar het oude huis. Ga rondom het huis en zie verschillende stenen liggen. Ga het huis in en ga naar de kamer. Zie een lantaarn aan het plafond hangen. Klik op de opgehangen lantaarn en krijg een vlampictogram. Klik weer en de lantaarn zal branden en licht geven. Ga naar het bureau. Schuif de stoel weg. Neem de lege sprayfles van de vensterbank naast het bureau. Open de eerste lade aan de linkerzijde en neem de zaklamp. Open de derde lade en neem een rol plakband. Open de vierde lade en lees een document. Onderstreep de volgende passages:

 

Verborgen aanwijzing:

 1. Dversahe mixture

 2. These insects are the same as the dead ones found in the strange wooden sculptures.

Aanwijzingen:

 1. They killed one of my assistands……is in coma now.
  - volgende pagina

 2. A single bite doesn't kill….and even death.

 3. I pounded henbit,…..to the mixture.

Lees een document op het bureau. Pak de boeken op het bureau die je niet kan lezen en leg ze terug of gooi ze op de vloer. 

Onderstreep de volgende passage

 1. placed the suits inside the locked cabinet in the bedroom.

Kijk naar de knipsels op het bureau. Plak de knipsels aan elkaar. Draai de knipsels met de rechtermuisknop.

Gebruik daarna de plakband op het papier en pak dan het papier met een vreemde afbeelding.

 

 

Kijk naar de vreemde afbeelding op het papier. Het is een vorming van de stenen cirkel, van de stenen buiten rondom het huis, maar we moeten meer informatie vinden. Zie een apparaat op het bureau. Kijk naar de grafsteen, links van het bureau. Zie onder het bureau een kistje. Ga op je hurken zitten en trek het kistje onder het bureau vandaan. Open het kistje en zie boeken. Overal liggen boeken, die je kan oppakken en dan weggooit. Neem de boeken uit het kistje, waarvan je er een kan lezen. Onderstreep de volgende passage op de tweede pagina:

 1. This jar was placed inside a metallic box,

Draai links van het bureau, rechtdoor en ga naar de slaapkamer. Kijk naar de garderobekast. De kast is afgesloten. Zie een vreemd slotmechanisme boven de deurknop. Ga naar het bed en verplaats het hoofdkussen. Lees het dagboek. Het vertelt over een beschermingspak tegen gevaarlijke insecten. Onderstreep de volgende passages:

 1. They've killed eight of our brothers to this point.

 2. Prof. Jacob

 3. they live there….are blind
  - blader 2 pagina's verder

 4. We tried to go down but realised the handle was gone.
  - volgende pagina

 5. And there were some big…..S.P.Q.R carved on them.

Verborgen aanwijzing:

 1. Fierce ghouls gather, and pale shades form. And altogether this damned crowd, Howl the chant of the worm.

Verlaat de slaapkamer en ga in de grote woonkamer aan de linkerkant. Howard ziet een bevroren lijk in de zijkamer. Ga aan de rechterkant van de woonkamer naar het dressoir. Open de bovenste en onderste lade en zie gelabelde bakjes met gedroogde kruiden. Open de kastdeurtjes boven de lades en neem de vijzel/stamper uit de kast. In de kast staan gelabelde flessen. Lees over het mengsel voor insecten af te weren in 'Howards mind', 'Warding off the insects'. Mix Henbit, Rue, Heath Aster, Basil Leaves en Geranium met Water, Alcohol en Neem Olie.

 

Neem de vijzel met stamper uit de inventaris en klik de vijzel op de benodigde kruiden in de lade van het dressoir, om ze in de vijzel te plaatsen. Beweeg de muiscursor over de vijzel in de inventaris en je kan zien welke kruiden je in de vijzel genomen hebt - Henbit, Heath Aster, Basil Leaves, Rue en Geranium. Neem dan de sprayfles uit de inventaris en vul deze met de benodigde vloeistoffen uit de flessen in de kast boven de kruiden laden: Water, Alcohol en Neem Olie. Combineer de vijzel/stamper met de sprayfles in de combinatie vakjes in 'Howards mind', en klik op het tandwieltje, om ze te combineren. Als het goed is heb je dan het mengsel waarmee je gevaarlijke insecten kan afweren. Als je een verkeerde mix gemaakt hebt, zal het geen invloed op de insecten hebben. Howard zal de sprayfles ledigen ? en je moet een goede mix maken. Klik op de bloedvoetsporen op het half ronde vloer gedeelte - ga op je hurken zitten, om de voetsporen te onderzoeken. Volg de voetsporen en kijk in de linkerhoek van de vierkantentafel op de vloer en kijk onder de tafel. Zie een gesloten geheime lade. Kijk naar het mechanisme. Ga naar de zijkamer met het bevroren lijk. Onderzoek het bevroren lijk van Dreaden. Krijg een capsule en brief. Lees de brief. Onderstreep de volgende passages:

 1. machines mentioned in the….destroy them all
  - volgende pagina

 2. Borellus’ way,
  - volgende pagina

 3. Immediately report back when…..on their way to you

Verborgen aanwijzing:

 1. It consists of the ashes of Wolfgang Shneidder.

 2. Ivar and Thoth were killed horribly by one of the embodied ones.

Onderzoek weer het bevroren lijk, en Howard vindt nu 3 metaalachtige pinnen. Klim op de ladder. Controleer de lades van de kast. Neem uit de rechtse lade een kompas en hendel. In de linker lade ligt een boek over oude symbolen. Lees dit boek, om meer over de stenen cirkel te weten. Onderstreep de volgende passages:

 1. alternatively placed in a proper….from coming closer.

 2. It consists of sixteen…..compass rose.

 3. East = red, North = white, West = black. South = yellow

 4. If the signs need to be invisible....matter.

Ga terug naar beneden. Ga naar de linkerhoek van de vierkantentafel en kijk weer onder de tafel naar de geheime lade. Gebruik de hendel in het mechanisme, draai aan de hendel en de geheime lade opent. Neem de sleutel. Onderzoek weer de half ronde vloer, aan de linkerzijde van het dressoir en zie een luikje in de vloer. Open het luikje en zie een gesloten kistje. Gebruik de sleutel om het kistje te openen. Zie een rol van zeven wieltjes met vreemde symbolen. We moeten hierover meer informatie vinden. Verlaat het huis.

 

Buiten
Ga rondom het huis en gebruik de fotocamera op de stenen (16 stenen). Door het flitslicht wordt er een symbool op de steen verlicht. Zie dat sommige symbolen hetzelfde zijn als die op de schijven op de rol in het kistje onder in de vloer. Kijk nogmaals naar de vreemde afbeelding in de inventaris. Zie gekleurde punten en lijnen. Het is als de vorming van de stenen. Klik met de rechtermuisknop op het kompas in de inventaris, om het te gebruiken. Zo kan je de richting bepalen. De verbindingslijn start vanaf de zwarte punt, dus je moet de steen op het westen vinden, omdat volgens het boek zwart, west is. Oost = Rood, Noord = Wit en Zuid = Geel. West (zwart) is in de buurt van het hek achter het huis. Start bij deze steen (als je v
óór deze steen staat geeft het kompas oost aan ?), loop linksom, volg de zwarte lijn zoals op de afbeelding en vind zo alle stenen en noteer de bijbehorende symbolen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Old Building

Ga naar de slaapkamer.Gebruik de drie metalen pinnen in het mechanisme op de garderobekast deur. Schuif de 3 pinnen naar rechts. Klik afwisselend op de 3 pinnen. Klik 2x op de bovenste knop, midden, onder, midden, boven, midden, onder, 2x boven en midden. Ga uit de puzzel en open de deur van de garderobekast. Je hebt weer een geheim gevonden. Pak het beschermingspak. Dit pak beschermt je tegen de gevaarlijke steken van de insecten. Je kunt het dragen door met de rechtermuisknop op de beschermingpak pictogram in de inventaris te klikken. Als je het pak niet draagt, kan je de insecten afweren door gebruik te maken van het mengsel in de sprayfles, om niet gestoken te worden. Als je wel gestoken wordt, zal Howard geleidelijk getroffen worden, maar dit effect zal pas na een tijdje werken. Ga naar de woonkamer en naar het kistje in de vloer. Draai de wieltjes naar de juiste symbolen, die je op de stenen genoteerd hebt. Als je de code correct ingesteld hebt, trek je aan de hendel naast de wieltjes. Ga op de halve ronde vloer staan en gebruik de vloer. De vloer is een lift en zakt naar de ondergrondse kamers.

 

Wiel 1 -- klik 2 x
Wiel 2 -- klik 13 x
Wiel 3 -- klik 0 x
Wiel 4 -- klik 15 x
Wiel 5 -- klik 12 x
Wiel 6 -- klik 1 x
Wiel 7 -- klik 14 x

 

Underground Galleries

Trek je beschermingpak aan of gebruik de insectenspray om de insecten te verjagen. Ga rechtdoor naar de galerij. Draai naar rechts, open de deur en ga de kamer binnen.  Het lijkt op een laboratorium. Ga naar de tafel aan de rechterkant en open de eerste lade. Neem de sleutel. Ga vooruit en zie een grote metalen machine die op een krachtgenerator lijkt. Dit zou de machine kunnen zijn, die Dreaden probeerde te gebruiken? We kunnen aan Henry vragen of hij het deel over de machine in het boek kan ontcijferen. 'The Machine' is in 'Howards mind'. Ga via de kaart (F4) naar de boekenwinkel.

 

Worm's Feast Bookstore

Praat met Henry. Vraag of hij het deel over de machine kan ontcijferen. Verlaat de boekenwinkel en ga terug. Vraag aan Henry of hij klaar is, en krijg de vertaalde machine pagina. Lees de vertaalde 'speaking' machine pagina. De machine werkt met de overblijfselen van degene die de machine oproept. De brief die we gevonden hebben op het bevroren lijk van Dreaden vertelt hetzelfde. Onderstreep de volgende passages:

 1. It works with special remants,

 2. metallic capsule hidden in a secret compartment on the machine.

 3. code to reach the capsule itself.

 4. Turn the device....much as possible.

 5. You should provide.....will be a failure.

Ga via de kaart (F4) terug naar de ondergrondse kamers.
 

Underground Galleries

Trek je beschermingspak aan. Ga achter in de galerij linksom de omheining, en ga naar de grote houten deur. Zie rechts een grote witte metalen deur met een letterslot. Open de grote houten deur en ga de kamer in. Zie achter een grote kast met vele insecten. Gebruik de sprayfles, om de insecten te verjagen. Open de 2 deuren van de rechtse kast. Neem de lege metalen capsule. Open het houtenkistje en neem de twee cilinders uit het kistje. Verlaat de kamer. Ga rechtsom verder. Zie rechts een deur met een hangslot. Gebruik de sleutel (gevonden in het lab) op het hangslot en ga naar binnen. Zie op de tafel een soort kluisje en een papiertje met daarop een morse code alfabet. Het kluisje is gesloten. Open de linkse kast en neem de benzinekan.

Verlaat de kamer. Trek je beschermingspak uit, als je die aan hebt. Laat je steken door de insecten ( 2 a 3 keer. Het scherm toont een rode rand als je gestoken wordt en het zicht wordt iets minder). Ga dan naar de omheining in het midden van de galerij.

 

Nu kan je sommige geluiden uit de put horen. Dit zijn morse codes voor de code van de metalen deur met de lettercode: ._  .._  ...  ..  ._. De morse code alfabet ligt op de tafel in de linkse ondergrondse kamer. De code is AUSIR. Ga via de trap beneden naar de put. Ga rondom de put (Bug. Val niet in de put, want je kan er niet meer uit). Open aan de andere kant de deur en ga de grot in. Zie een laken. Trek het laken weg en zie een lijk. Laat je 4 keer steken (tot je alles wazig ziet) en praat dan met het lijk. Je hebt een geheim gevonden? Ga naar boven.

 

Ga naar de witte metalen deur. Voer de code in: AUSIR. Ontgrendel de deur, open de deur en ga naar de grafkamer.

Controleer de doodskist aan de rechterkant. Pak de vreemd gevormde sleutel op het skelet. Achter in de grafkamer ligt een dagboek. Ga terug naar de kamer met het kluisje Open het kluisje met de zojuist gevonden sleutel. Je vindt het geheim van de homunculus experiment. Ga terug naar het laboratorium met de machine.

 

Lees het ontcijferd deel over de machine. Het vertelt wat je moet doen. Combineer de capsule (van het bevroren lijk van Dreaden) met de lege metalen capsule. Howard vult de capsule met het as van Wolfgang Shneidder. Controleer op je hurken het metalen plaatje aan de voorkant van de machine en merk op dat het vergrendeld is. Controleer de fonograaf rechts naast de machine. Gebruik een van de cilinders uit de inventaris in de fonograaf en druk op de knop. Je hoort kras geluid. Je moet de krasgeluiden met een speciaal apparaat dempen. Controleer het apparaat naast de fonograaf. Het apparaat heeft 3 schuifknoppen en twee meters. Je moet via de schuifknoppen het geluidsniveau op de cilinder dempen. Klik 1x op de eerst schuifknop, 2x op de tweede en 1x op de derde. Herhaal dit tot het rode lichtje op het apparaat brandt en de meters op nul staan. Je hoort dan wat er opgenomen is op de cilinder. Doe dit ook met de andere cilinder (neem eerst de cilinder uit de fonograaf, voordat je de ander gebruikt). Op een van de cilinders hoor je angstaanjagende experimenten geluiden. Op de andere het wachtwoord van de machine. Kijk weer naar het metalen plaatje op de voorkant van de machine. Het wachtwoord voor de ontgrendeling van het plaatje = 51637. Ga daarna uit de close-up en plaats de capsule met as in het geheime gat in de machine. Kijk links naar de generator. Giet de benzine in de tank van de generator, en druk op de groene knop. Filmpje.

 

 

The Old Building

Na het filmpje wordt Howard wakker in de slaapkamer van het oude huis. Neem het papiertje dat met een mes in het stapelbed gestoken is.

Lees het papiertje. Het is in een vreemde taal geschreven.


Arkhamend: Worm's Feast Bookstore
Vraag Henry over het papiertje met de vreemde taal. Hij zegt dat het Duits is en vertaalt het voor je: "Ga, kom hier nooit meer terug, ga naar de poort!". Jacob Armitage kan je meer over 'The Gate' vertellen. Hij woont in een oude witte huis pal naast het standbeeld van de huilende Wolf. Verlaat de boekenwinkel en loop naar de herberg. Draai vóór de herberg naar links en loop op het einde van het plein naar de witte deur. Klop op de deur.

Jacob's House
Praat binnen met Jacob. Verlaat na het gesprek zijn woning en ga naar de herberg.

 

Camphorwood Inn

Praat met de herbergier. Hij zal je vertellen waar 'The Gate' is en hoe je er moet komen.
 

Dag 2: Arrival at the place know as "The Gate"

 

Mansion Garden

Je staat in de tuin. Voor je is het herenhuis. Howard herinnert zich deze plek. Het behoort tot zijn familie. Het pad rechts gaat naar een waterput en links naar de familiegraf. Loop naar het herenhuis en probeer de voordeur te openen, maar is gesloten. Ga naar de rechterzijde van de tuin en kijk naar de waterput. De put is afgedekt met een deksel. Loop terug en ga aan de linkerzijde van de tuin naar de familiegraf van de Loreids. Neem de schop bij de deur. Loop terug en ga naar de garage deur aan de linkerzijde van het herenhuis. Ga bij de garage deur, links naar de zijkant van het herenhuis. Hier is een trap. De deur bovenaan de trap is ook afgesloten. Ga voorbij de trap en zie achter de trap een kelderluik met een hangslot. Gebruik de schop op het hangslot en ga naar de kelder.

 

 

 

Mansion Cellar

Zie (klik) achter in de kelder een stapel oude kranten en brandende lantaarn. Zie links van de lantaarn een deur. Verplaats het meubilair en kratten voor de deur. Open (trek) dan de deur en ga naar de andere kamer. Neem de benzinekan op de grond. Aan de rechterkant van de kamer is een generator, voor de elektriciteit van het herenhuis. Giet de benzine in de tank en trek onder in de generator aan de startkabel, om de generator te starten. Nu is er licht in het herenhuis, en hoef je niet constant met je zaklamp of lantaarn in de hand te lopen. Ga naar de volgende kamer en open de deur aan de rechterzijde. Loop verder de gang door en hoek om. Achter is de deur naar de wijnkelder. Ga rechts de trap op.

 

Loreid Mansion
Je komt in de keuken. Open het sleutelkastje tegen de muur en neem de hoofdsleutel. Ga links van het sleutelkastje naar de woonkamer. Ontgrendel de voordeur met de hoofdsleutel. Ga de trap op naar de eerste verdieping. Filmpje. Howard loopt naar zijn oude slaapkamer. Klik op het bed.
 

Tweede Droom - 27 jaar geleden op kerstavond
Howard wordt wakker en hoort geluiden uit de waterput in de tuin. Kijk naar zijn teddybeer en kindertekeningen op de tafel. Neem de kaars op de tafel. Zie een gekleurde kubusbox op het nachtkasje. Verlaat de slaapkamer en ga beneden naar de keuken. Open het sleutelkastje tegen de muur en pak de sleutel van de waterput. Gebruik de kaars voor licht. Ga naar de woonkamer en verlaat het huis via de voordeur. Ga naar de waterput. Gebruik de sleutel op de deksel en ga de waterput in. Filmpje.

 

Dag 3: Family Secrets

23 February, 2012

 

Loreid Mansion
Verlaat de slaapkamer. Ga op de gang naar links en open de deur aan de linkerzijde. Hier is de studiekamer/bibliotheek van Howards grootvader, Nathanael. Als je rond loopt, hoor je op een plek de houtenplankenvloer kraken. Buk (C) en onderzoek de planken. Open de geheime vloertegel. Pak de envelop en sleutel. Lees de brief in de envelop. Onderstreep de volgende passages:

 

 1. My name is Natahnael, your grandfather.

 2. There is an object which acts as a key.

 3. The other two will be safe with me!
  - volgende pagina

 4. Use the carrier to reach your destination.

Op het bureau ligt een brief. Onderstreep de volgende passage:

 1. They called him....for human sacrifices!

In een bureau lade ligt een brief. Onderstreep de volgende passage:

 1. I think I shall....get out of.

 2. Nevertheless, he is....the ancient race.

Open het deurtje van de boekenkast aan het einde van de grote boekenkast aan de rechterzijde. Neem het black mirror beeldje. Ga naar de kamer tegenover de studiekamer. Dit is de kamer van Ingrid. Ga naar de zijkamer met de gebroken spiegel op de commode. Lees het boek op de commode. Open de deksel van het sieraden kistje. Het is leeg. Klik 2x op de bodem, en ontdek een geheime ruimte. Neem en lees de brief.

Onderstreep de volgende passage:

 1. Tweede pagina: Natahnael started to change.
  - volgende pagina

 2. Around that time, our son William was born.
  - volgende pagina

 3. a stranger with a little boy show'ed up here.
  - volgende pagina

 4. He brought his wife and child, Howard, with him.

 5. I was forced to send……a very young age.
  - volgende pagina

 6. I will also take….around his neck.

Ga naar de slaapkamer, achter bij de trap. Dit is de slaapkamer van je ouders. Open de bovenste linkse lade van de commode en neem de ring. Dit is een ring die van invloed is voor het einde van het spel. Als je de ring neemt, is het mogelijk om het tweede einde te zien. Op het bed ligt een boek. Ga naar de badkamer van deze slaapkamer. Bekijk de badkuip en neem de haarspeld. Ga beneden naar de woonkamer.

 

Ga links naar de dubbele glazen deuren en in de kamer met de open haard. Zie op de salontafel een vogelboek. Ga links naar het kleine kastje met de lamp. Kijk naar het kastje en open de gesloten metalen kist met de haarspeld. Lees de brief. Je hebt de geheime apen klauw gevonden. Verlaat de woning en ga naar het familiegraf.

 

Family Tomb

Gebruik de sleutel die je gevonden hebt onder de vloertegel, om de deur van de tombe te openen. Kijk in de tombe naar de naamplaatjes van de doodskisten. Zie een doodskist van je zelf, Howard en van je vader, Williams. Kijk naar de doodskist van Howards grootvader, Nathanael. Klik op de doodskist, om het op de grond te zetten. Open de deksel van de doodskist en onderzoek het skelet. Er is een object uit de doodskist gestolen. De 2 mannen die je gezien had in de herberg na de nachtmerrie hadden het over het stelen van een object uit een graf. Zij zullen dit object waarschijnlijk gestolen hebben. Klik 2x op het skelet van Nathanael en Howard vindt een sleutel. Zet ook de doodskist van je vader op de grond. Open de deksel, kijk een paar keer naar het skelet en ontdek een potje met slaappillen. Probeer de tombe te verlaten. Het begint te stormen. Neem de lantaarn in de hand en verlaat de tombe. Ga naar de woonkamer in het herenhuis.

 

Loreid Mansion
Ga naar de keuken. Achter in de keuken zijn 2 deuren. De deur naast de koelkast is afgesloten en via de andere deur kan je naar de garage. Open de afgesloten deur met de sleutel, die je gevonden hebt in de doodskist. Je hebt de geheime beeldhouwwerk kamer gevonden. Kijk naar alle beelden en documenten. Verlaat de geheime kamer. Open de deur naast de geheime kamer en ga naar de garage. Klik op de oude auto -
Howard zal niet door de storm rijden. Ga boven naar de slaapkamer van Howard, om uit te rusten tot het niet meer stormt. Klik op het bed.

 

Derde droom
Howard wordt wakker door geluiden afkomstig uit de muren. Volg de geluiden. Ga beneden naar de keuken. Filmpje. Nadat de ratten verdwenen zijn, volg je de ratten naar de kelder. In de kelder ga je naar de wijnkelderkamer achter de deur aan de rechterzijde en zie een stenen trap in de vloer. Klik op de trap en Howard zal gewekt worden door geluiden die afkomstig zijn uit het huis.
 

Loreid Mansion
Controleer het huis. Als je beneden in de woonkamer komt, start er een filmpje. Praat met Loath Nolder. Als Howard wakker wordt, doorzoek je alle kamers in het herenhuis, om Loath Nolder te  vinden. Ga naar de garage en neem de voorhamer op de werktafel. In een lade van de werktafel vind je een roestige schroevendraaier. Combineer de speelgoed jeep met de schroevendraaier en je hebt de geheime Ankh gevonden. Ga naar de kelder, om te zien wat de betekenis was van de droom die je gisteravond gezien had. Als je nu de wijnkelderkamer controleert, zie je geen stenen  trap. Gebruik de voorhamer op de vloer om de stenen trap te onthullen. Ga de trap af, naar de verborgen plaats.
 

Hidden Place
Loop naar de metalen poort en probeer de poort te openen. Na het filmpje
verliest Howard zijn bewustzijn en komt bij in zijn slaapkamer. Ga terug naar de kelder en naar de verborgen plaats. Ga nu door de metalen poort en ga verder door de poort tegenover. Ga de eerste kamer aan de linkerzijde binnen. Praat met Loath Nolder. Hij vertelt over de gezonken stad en geeft een stukje van een sleutel symbool en zegt dat je de andere twee stukjes ergens anders kan vinden. Neem de dolk op de vloer. Ga terug naar boven - neem de lantaarn in de hand en klik op de stenen trap. Ga naar de garage. Gebruik de benzinekan op de auto, om de benzinetank van de auto met benzine te vullen. Klik op de auto om het herenhuis te verlaten en je rijdt terug naar Arkhamend stad.
 

Dag 4: Back to Arkhamend

24 February, 2012

 

Camphorwood Inn
Als je nu de herberg binnenstapt, start er een filmpje. Volg de grafrovers over het stadsplein. Ze dalen naar het riool.
 

Easter Egg
Volg ze niet verder. Ga naar de boekenwinkel. Henry is er nu niet. Kijk op de toonbank naar het boek van H.P. Lovecraft. Ga naar de kelder. Loop door de kelder en zie een filmpje. Homunculus zal de geheime deur achter de planken voor je onthullen. Open de deur. Klik op het lichaam en zie wat er gebeurd is met de vrouw van Henry.

 

Stadsplein

Verlaat de boekenwinkel. Als je het steegje uitloopt draai je naar links. Loop verder het plein over. Op het einde ga je tussen de twee huizen het steegje door en de trap naar beneden. Achter in het tunneltje zie je een putdeksel waar stoom uitkomt. Klik op de putdeksel en je klimt het riool in.

 

Riolering

 • Loop vooruit, bocht naar links, vooruit en steek de brug over.

 • Ga rechtsaf, vooruit, bocht naar links, vooruit en steek de brug over.

 • Ga links, bocht naar rechts, vooruit en steek de derde brug over.

 • Ga rechts, bocht naar links, brug over en links naar de poort.

 • Open de poort en loop verder.

 • Steek de brug over en ga rechts verder.

 • Aan het eind zie je een gat in de muur.

 • Ga door het gat. Je komt in een verplegingstehuis.

Nursing Home
Ga vooruit, draai naar links en ga de trap op. Klik op de deur. Je hoort de mannen praten. Ga terug naar het gat in de muur. Draai voor het gat naar links en neem de trap naar beneden. Open de deur. Loop de gang door en ga de tweede kamer aan de linkerkant binnen. Hier zie je vitrines. In een staat een gorilla borstbeeld. Kijk naar het borstbeeld en zie een ketting om zijn nek. Neem het tweede stukje van het symbool. Dit moet het object zijn dat uit het graf gestolen is. Ga terug boven naar het gat in de muur, maar voordat je door het gat kan kruipen, word je neergeslagen.

 

Howard wordt wakker in een verpleegkamer. Klik op de deur en hoor vreselijke schreeuwgeluiden. Nadat het stil is verlaat je de kamer. Zie het lijk van een grafrover op de vloer. Ga rechts door de deur. Zie het lijk van de andere grafrover. Neem naast het lijk (buk) het metaal sleutelachtig object met  houten handvat van de vloer. Ga nu door het gat en ga naar het riool.
 

Rioleringen
Let op de gillende geluiden. Zijn deze afkomstig van de wezens die de grafrovers aangevallen hebben? Verlaat het riool. Je moet de weg terug vinden naar de ladder. Helaas kan je de kaart niet gebruiken. Loop vooruit, brug over, rechts, poort door, brug over, links, brug over, rechts, derde brug over, links, brug over, links, vooruit, bocht om en achter kom je bij de ladder. Klim omhoog en ga naar de herberg.

 

Arkhamend Town - Camphorwood Inn
De herbergier is er nu niet. Hij had ons eerder verteld dat een oude vrouw in het hotel verbleef. De grootmoeder van Howard, schrijft in haar dagboek dat ze een belangrijk object uit het Loreid herenhuis meegenomen had. Zal die oude vrouw, Howard's grootmoeder zijn geweest die hier logeerde?. Nu de herbergier er niet is, kunnen we de kamers controleren. Neem achter de bar uit het sleutelkastje de sleutels van kamer 101 en 201. Ga links van de bar naar de gang. Ga naar de eerste kamer aan de linkerzijde. Open de kamer met sleutel 101.

 

Verplaats het bed door het van de muur te trekken. Ga op je hurken zitten (C) en onderzoek de vloer waar het bed op stond. Gebruik de koevoet (lever) in de linkse hoek. Neem het derde symbool stukje. Combineer de drie symbool stukjes samen in de combinatie vakjes. Je hebt nu het symbool  van je nachtmerries, 'sign of soul metamorphosis'. Ga naar de eerste verdieping. Ga naar de deur, naast de kamer van Howard. Open deze deur met kamersleutel 201. Als je de kamer betreedt start er een filmpje met homunculus. Je vindt het geheime lichaam van de dode reporter, Karl Paleo. Ga via de kaart (F4)  terug naar het herenhuis.
 

Loreid Mansion - "The gate''.
 

Easter Egg
Ga boven naar de studeerkamer. Kijk op het bureau. Je vindt nu een boek van Darkness Within 1 en van Lovecraft.
 

Easter Egg
Ga naar de geheime kamer in de keuken. Kijk naar de fototekening op tafel. Het is een teamfoto van de makers van het spel?

 

Ga in deze geheime kamer op je hurken voor de 3 inheemse busten zitten (niet in close-up). Kijk in je inventaris naar de muziekdoos. Open de muziekdoos en klik rechtsonder op de knop om het melodietje af te spelen. Na het melodietje zie je een filmpje. Je hebt het geheim van de Native Bust gevonden. Verlaat het huis en ga naar de waterput. Gebruik de metaal sleutelachtig object met houten handvat op de deksel en ga in de put.

 

The Necropolis

Loop na het filmpje naar het einde van de tunnel. Stap in de lift. Kijk naar de vloerplaat met de X. Open de vloerplaat. Het doel van deze puzzel is om de bovenste grote energie drukmeter te verhogen naar de maximale stand. Onder zijn 4 kleine drukmeters met een klepwieltje. Draai aan de wieltjes om de druk te verhogen. De 4 kleine drukmeters mogen NIET in de rode zone komen. Komt er een drukmeter in het rood, komt er stoom uit de buis en start de puzzel opnieuw. Draai aan de wieltjes: 12342134. Ga uit de close-up en klik op de drukmeters. De liftdeur sluit en de lift daalt. Als de lift stilstaat open je de liftdeur. Loop door de overdekte brug en de brug wordt getroffen door vallende rotsblokken. Gebruik de lantaarn, ga verder en open de deur.

 

Je staat in een stenen tunnel. Loop vooruit, open de poort en ga verder. Er vallen weer rotsblokken. door een aardbeving. Ga verder en op de kruising draai je naar links. Ga deze gang door. In het midden is een groot gat in de grond, en aan de overkant zie je een man. Klik op de man. Howard zegt dat hij Edwin Pickman, de dichter is, maar Howard dacht dat hij dood was. Praat met hem. Na het gesprek vallen er weer rotsblokken en je ziet Pickman niet meer. Draai je om, vooruit en op de kruising draai je naar links. Ga achter in deze gang naar de poort. Open de poort en ga verder. Op het einde van deze gang zie je een houten deur met een vreemd rond mechanisme op de deur. Gebruik het 'soul metamorphosis' symbool in de cirkel en open dan de deur.

 

Necropolis City

Je bent in de gezonken stad. Howard vertelt wat hij gezien heeft en gaat naar de plaats waar het ritueel van de oproeping zal plaatsvinden. Wanneer je weer controle over Howard hebt, draai je om en zie een van de hybride bewakers, waarover Nathanael in zijn aantekeningen schreef. Ga vooruit en steek de stenen brug over. Howard zegt dat er hier vreemde dingen gebeuren, en ziet de misvormde Loath Nolder op een troon zitten. Loop naar de troon waarop de misvormde Loath Nolder zit. Zie een glanzende kristalsteen voor hem. Nathanael heeft hierover ook geschreven.

 

SAVE GAME HIER, want het spel heeft twee eindes.

 

Klik op de glanzende kristal en Howard is nu in een vreemde plaats. Na het filmpje zie je Nyarlathotep.

Aan het einde van de dialoog, krijg je twee antwoord opties die invloed hebben op het einde van het spel.

 1. "Yes, I have to walk the path my ancestors travelled before me"
  - Als je de familie Loreid ring in je inventaris hebt, krijg je twee opties:
  A: Gebruik de dolk op het kristal. Zie het eind filmpje.
  B: Gebruik de dolk op de echte Loath Nolder. Zie een ander eind filmpje.

 2. "No! I do have other choices!"
  A: Gebruik de dolk op het kristal. De nachtmerrie zal beëindigen en zie hetzelfde eind filmpje als van 1 A.

Einde

 

Game Results

Op het einde van de credit zie je het resultaat van je keuzes, die je in het spel genomen hebt.

Documenten (21/21). Aanwijzing (45/45). Easter Eggs (4/4).

Niet alle verborgen dialogen aanwijzingen zijn gevonden (9/11).

 

Geheimen: 10/10

 1. Ankh

 2. Apen klauw

 3. Geheime zolder

 4. Geheime kamer

 5. Beeldhouwwerk kamer

 6. Beschermingspak

 7. Homunculus

 8. Inheemse busten

 9. Dood van Karl Paleo

 10. Lijk in de ondergrondse galerij

Gecombineerde dialogen:

Klik op de + om de dialogen in de bezochte locaties te tonen.

Sleep de dialogen naar de vakjes in 'Howards mind', en klik op, 'think/combine''

 1. Scream from Worm's Feast + Henry's wife is dead! = Henry is a murderer!

 2. There is a lantern lit! + Hamal smell? = Preperations

 3. I would come back? + They know me! = They were expecting me!

 4. Did Dreaden report back? + The bodies found in the woods. = Help for Dreaden.

 5. The man with the fake beard + Professor Jacob = Identity of Professor Jacob

 6. They were expecting me + Henry is murderer + Preparation = I was fooled
  - Gevonden door spelers en zelf niet getest

 7. They are looking for something + It will be in my tomb = They are grave robbers!

 8. They know me + Object gone = They are grave robbers

Als U een dialogen combinatie vindt of verborgen aanwijzing, kan je het doorgeven in de Forum :)

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

www.000webhost.com