20-10-2007

Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder

Darkness Within is een adventure-game die geïnspireerd is door de boeken van H.P. Lovecraft. In Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder ondernemen spelers een ontdekkingstocht naar de sinistere spelonken van de menselijke geest, het occulte, en een beangstigende psychologische wereld. Een spannend donker plot in een klassieke Lovecraftiaanse-stijl. De politie detective Howard E. Loreid moet de moord op Clark Field onderzoeken. Bovenaan de lijst met verdachten staat Loath Nolder, een voormalig privé detective die zijn laatste zaak zonder reden heeft laten vallen en al jarenlang verdwenen is. Al snel wordt de hoofdpersoon geplaagd door aanvallen van waanzin, paranormale gebeurtenissen en nachtmerries die echter lijken dan het leven zelf. Waarom wordt de hoofdpersoon geconfronteerd met de donkerste dieptes in zichzelf en wie is Loath Nolder eigenlijk - en is hij nog wel menselijk.

De demo neemt spelers mee naar een wereld waarin niets is als het lijkt. Raadsels ontrafelen langzaam en spelers balanceren op de grens tussen normaal en gestoord. Spelers worden in deze angstaanjagende game gevraagd de moordenaar van Loath Nolder op te sporen, maar zullen tegelijkertijd de mysteries van hun eigen personage ontdekken.

Demo oplossing

Darkness Within Demo ( 152 mb)

 

Onderzoek alles op zolder. Lees de brieven en bekijk de kist - De kist heeft een cijferslot om de kist te openen. Open het luik in de vloer. Verlaat de zolder opzoek naar de cijfercode. We gaan naar beneden en onderzoek op de gang de commode. Op de commode ligt een vuile zaklantaarn. Je kan die (nog) niet pakken. Open de lade, schuif het papiertje opzij en pak het papiertje eronder. Bekijk het papiertje in de inventaris. Draai het zo, dat je 3 cijfers op het papiertje kan lezen. Zal dit de cijfercode zijn van het cijferslot op de kist! 

 

Ga op het einde van de gang naar de aangrenzende kamer. Bekijk en onderzoek alles. Ga dan terug naar de zolder. Als je de deur naar de zolder wil openen, begint het huis te trillen en te schudden. Ga naar de zolder. Open de kist - 287. Pak het perkamentrol, 2 zegel stukjes en lees het kinderboek. Ga terug naar de commode. Kijk onder op de vloer, rechts van de commode. Klop meerdere keren op de vloer tot je zegt dat de vloer hol klinkt en duw dan de commode aan de kant. Trek het tapijt weg en zie een valdeur. Open de valdeur en ga naar de kelder.

 

Je struikelt over een dode rat, loop naar het einde van de tunnelgang. Open aan de linkerzijde het rooster, pak een sleutel en het derde zegelstukje uit de nis. Open de deur met de sleutel en je staat in een kamer met een troon. Loop naar de troon en zie een vreemd symbool op de grond. Bekijk alles. Loop naar de deur en draai voor de deur naar links. Volg de gang, open een deur en zie een houten draagstoel. Open de deur van de draagstoel en pak een vreemd metalen object. Ga terug naar de troonkamer en neem de doorgang aan de overzijde van de doorgang waaruit je kwam - (rechts als je voor de deur staat).  

 

Nu sta je vóór een deur met een symbool waar je de zegelstukjes in samenvoegen moet. Maar hoe? Bestudeer in de inventaris de perkamentrol. Hierop zie je een kleine ster, rechts aan het middensymbool. Bekijk de zegelstukjes in je inventaris en op een zegel zie je ook een soort ster. Dat betekent dat dit stukje aan de rechterzijde behoort! Plaats dus dit zegelstukje in de rechterzijde van het deursymbool en ook de andere twee zegelstukjes in het symbool. Plaats het vreemde metalen object (soort slinger) in het midden, draai aan de slinger. Draai de 3 ronde gaten van de slinger op een paarse lichtbol. Als je alles correct geplaatst hebt zal de deur openen.

 

Betreed de grot maar het is te donker om verder te gaan. Ga terug naar boven en nu kan je de zaklantaarn op de commode pakken. Ga terug naar de donkere grot in de onderwereld. Loop verder de grot in. Je ziet een gedaante dichterbij komen dus vlucht maar snel weg.

Helaas is de deur achter je dicht gevallen en zit je in de val.

Einde Demo

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Forum
Henk

www.000webhost.com