06-04-2007

Destination: Treasure Island

Neue Abenteuer auf der Schatzinsel

Cap sur L'Ile au Trésor 

Bestemming Schateiland

 

Robert Louis Stevenson

Robert Levis Balfour Stevenson was geboren op 13 november 1850 in Edinburgh, en was een Schots schrijver van romans, gedichten en reisverhalen. Stevenson was de zoon van ingenieur Thomas Stevenson en Margaret Balfour. Zijn ouders waren zeer religieus, maar tijdens zijn jaren op de universiteit liet hij het geloof los, hoewel het wel invloed op hem zou houden. Al sinds zijn jeugd leed hij aan tuberculose. Zijn vrij korte leven was echter vol van actie en avontuur. Hij begon als ingenieur, evenals zijn vader (deze laatste ontwierp onder andere enkele veelgeprezen vuurtorens).

 

Vanwege zijn zwakke gezondheid stapte hij over naar een rechtenstudie, maar werd geen praktiserend jurist. Aan het eind van zijn leven was hij plantagehouder en stamleider in Samoa. Hij maakte verschillende reizen naar het koninkrijk Hawaï en raakte bevriend met koning David Kalakaua, met wie hij veel tijd doorbracht. Ook raakte hij bevriend met diens nicht, prinses Victoria Kaiulani, evenals Stevenson zelf van Schotse afkomst. Zijn vrouw, Fanny Osbourne, was hem tot een grote steun in zijn avontuurlijke en drukke bestaan. Hij overleed op 44-jarige leeftijd (3 december 1894 ) aan een hersenbloeding in zijn woonplaats Vailima in Samoa. Stevenson schreef voor verschillende tijdschriften beschouwingen en korte verhalen. Hij maakte naam met het eerst als feuilleton en later als boek uitgegeven zeeroversverhaal Treasure island (Cap Sur L'Ile Au Trésor - Schateiland, 1883). Zowel zijn avonturenromans als de romantische en horrorverhalen vertonen een grote psychologische diepgang. Zijn werken zijn lange tijd populair gebleven en hebben de basis gevormd voor verschillende speelfilms en nu ook als avonturen game.

 

Hij schreef  in 1883 - Cap Sur L'Ile Au Trésor (Destination Treasure island -Bestemming, Schateiland).

In de bagage van hun dronken hotelgast Bill Bones vinden Jim Hawkins en zijn moeder een mysterieuze kaart die verwijst naar een begraven piratenschat. Ze brengen de kaart naar Dr. Livesey en Squire Trelawney die meteen een boot klaarmaken om naar het schateiland, Emerald Island op zoek te gaan. Met Jim als scheepsjongen belanden ze aan boord van de Hispaniola, het mooie schip van Kapitein Flint en Long John Silver, de scheepskok met het houten been.
Toevallig hoort Jim dat Silver en zijn piratenbende van plan zijn het spel mee te spelen tot de schat gevonden is, om dan iedereen te vermoorden en er met de buit vandoor te gaan. Er breekt een muiterij uit, die geleidt wordt door de vroegere bemanningslid  van Kapitein Flint.


 

Download Duitse Demo (322 mb)

Download Franse Demo (338 mb)

 

Engelstalig spel is al uit

http://www.destination-treasure-island.com/uk/

 

Oplossing Duitse en Franse Demo

 

Spelmenu en inventaris open je met een rechtermuis klik. 

Sommige Franse woorden zijn vertaald in de demo oplossing.

Om de inventaris of menu te sluiten klik je rechtsonder op de X 

De objecten komen in het automatisch vakje, van je inventaris. Pak de objecten uit dat vakje en sleep deze in de opslagvakjes.

Objecten die je kan gebruiken in het spel, hebben een repareer/combineer, tanggereedschap erbij. 

In je inventaris heb je al een Marinechronometer (Montre), Sextant, Aansteker (briquet) en een Zwart Papiertje uit de Bijbel (marque)

 

Pak het Katrol van de mast en volg het pad naar boven. Hier pluk je een Oranje Bloem. Kijk omhoog en zie een kabelbaan. Trek aan de kabel om de trolley naar je toe te halen. Pak de Trolley. Aangezien het apparaat kapot is, repareer je die in je inventaris met de katrolonderdelen.  

Om deze te combineren en te repareren gebruik je je inventaris.

 

Demonteer de katrol door deze in het repareervakje (tang) te klikken. Pak de 3 onderdelen uit het vakje en plaats die in de inventaris. Klik de as (axe), op het rolletje (roulette) en deze komen onder in de combineerbalk. Plaats de trolley erbij en de trolley is gerepareerd

 

Hang deze aan de kabel en glijd naar de overkant. Volg het pad tot een smal riviertje. Zie op de grond, sporen van een roofdier. Ga rechts de doodskopgrot binnen. Pak, links het brandhout, leg die op de brandplaats en steek het met de aansteker aan. In het licht van het vuur pak je een Meslemmet (lame), Lege Helm (casque), Koord en het Gebroken Beeldje. Zie rechts tegen de muur de schaduw van het piratenbeeldje. Verlaat de grot en ga onder naar het strand. 
 

Pak het Roestige Mes. Klik het mes op de repareer tangafbeelding - in de inventaris. Repareer de lemmet en koord, in 6 goede stappen. Klik op de pijlen onder of boven om het koord goed om het Mes te spannen. 1 Pijl - Pijl boven - Pijl onder en dan 2x de pijl. Ga terug naar de doodskopgrot. Ga voor de grot rechts naar een boom met inkervingen/inkeping. Gebruik het mes op de inkervingen. Pak de Pot van de grond - rechts van de boom, en pak met de pot het Boomhars. Een mysterieuze indiaan gooit rotsblokken naar beneden. Ga terug naar de grot. Plaats de pot met boomhars op het vuur. Repareer het gebroken beeldje met het gesmolten hete boomhars (doe dat meteen voordat de hars afgekoeld is), en plaats dat beeld tegenover het piratenbeeldje. Het licht van het vuur geeft nu de schaduw van twee mensen op de muur. Ga weer met de kabelbaan, terug naar de overkant. 

 

Ga dan naar de linkerzijde en pluk de Bananen van de bananenboom. Bekijk de hangmat van Long John en pak de Rum Fles. Zie en pak, van de steen de Ram Hoorn (droite), die je uitprobeert. De papagaaien schrikken van het geluid. Ga naar het bloemenstrand. Bij de doorgang naar het strand pak je de houtstapel en leg die op de brandplaats. Gebruik weer de aansteker om het hout aan te steken. Pak het Pakketje. Open het pakketje (klik het pakketje in het demonteer vakje) en je hebt een Hamer, Beitel en een Kabel. Ga verder op het strand en zie een standbeeld. Praat tegen de papagaai die een liedje voor je zingt. Hij wil bananen rum. Combineer het mes met de bananen om een banaan in schijfjes te snijden. Ontkruk de rum fles. Combineer de rum fles met de helmpot en plaats daarbij de banaanschijfjes. Klik de helmpot met bananen rum op de papagaai. Praat tegen de papagaai en selecteer de dialoog van de banaan met rum.

 

Hij laat een rode veer vallen. Pak de Rode Veer en plaats die in het beeld.

Plaats ook de oranje bloem in het beeld. Klik rechtsonder, op het koord en vlecht die in elkaar. Zoek op het strand een Rode Schelp en een Gele en Blauwe Veer. Plaats de Gele veer en de Rode Schelp ook in het beeld. De pappagaai verteld wat en vliegt weer weg. Ga naar de kabelbaan en terug naar de grot.

 

Stook het vuur wat hoger. Gebruik de hamer op de tegels met de schaduwen erop. Sla met de hamer op de handhaak, dan op het houtenbeen, hand en als laatste op de hand met pistool. 

 

Als je dit correct doet zal in de muur de stenentegel omhoog schuiven. Pak er een andere Hoorn uit, die je ook weer meteen gebruikt. De papegaai zal bij de gesloten poort, het skelet bij de galggrot laten vallen. Ga daar naar toe. Pak het Doekje van het skelet, de Handhaak en het Glazenoog. Draai je om. Open, in de rots, met de handhaak, het luik. Lees wat op het bordje is geschreven - Iets van balans en zeven wereldzeeën? In de nis is een weegschaal. Met het juiste gewicht zal de poort openen! Draai je om, kijk omhoog en praat tegen de papagaai. Hij zingt een strofelied (gedicht) en we moeten de juiste strofe (versregel) meezingen. Bij elke juiste strofe gaat hij iets nader naar de geldbuidel. Selecteer de volgende strofe op zijn strofelied:  2- 3-2 -1 (weet niet of dit per spel hetzelfde is?). Als je dit correct gedaan hebt zingen jullie samen het hele liedje en de papagaai, knabbelt de geldbuidel, los van de galg. Pak de Geldbuidel en leg die op de weegschaal.  Wij hadden iets van 7 wereldzeeën gelezen en. zet deze info om in muntstukken. Dat betekent dat 7 muntstukken van het juiste gewicht de poort zal openen! Leg op de weegschaal:
 

2 munten van 23 Shilling

2 munten van 28 Schilling

2 munten van 1 Schilling

1 munt van 5 schilling

 

Probeer de donkere tunnel in te gaan. Pak de Fakkel. Dip de fakkel in de pot met boomhars.

Plaats de fakkel dan terug in de houder en steek dan de fakkel met de aansteker aan.

Ga door de verlichte tunnel en Einde Demo

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
Forum NL
 henk

www.000webhost.com