Day of the Tentacle

Geschreven door Louis Koot

Voordat je begint zou je de karakters waarmee je speelt eens met rust moeten laten, omdat zij dan vanzelf wat bewegingen maken.

Na een kleine bespreking ga je naar Dr. Fred’s kantoor en pak je Swiss Bankbook.

Open de bureaula en pak Booboo-B-Gone, ga terug naar de hal en pak de Flier en het Help-Wanted-Sign. Loop naar de klok, open deze en geniet even van een tussenfilmpje.

Loop naar het Bulletinboard en haal het papier eraf. (misschien krijg je nu een tekening te zien, dit is dan de kopieer beveiliging, zodat je de juiste code in de handleiding op moet zoeken om verder te kunnen spelen, maar in dit 10-spellen pakket geld dit geloof ik niet).

200 jaar terug

loop naar de man met de vlieger en praat met hem, ga daarna naar het huis, open de Mailbox en pak de brief.

Loop nu naar binnen en open hier ook de klok, praat beneden met Red Edison en geef hem de Patent Application, waarop hij je vertelt welke ingrediŽnten hij nodig heeft voor de Battery.

Pak de hamer en klik op Bernard, pak het Help-Wanted-Sign en klik dit op Hoagie, doe dit ook met de Flier en het Textbook (deze voorwerpen verwisselen zo dus van eigenaar).

Geef het Help-Wanted-Sign aan Red Edison en pak het Lab Coat van de kapstok, ga nu naar de kamer van George Washington en Use Bed. Trek aan het koord, loop naar buiten en pak het stukje zeep van de kar.

Ga naar Ben Franklin’s kamer en pak de fles wijn, loop naar het paard en praat ermee.

Use Book on Horse en pak zijn gebit.

Ga naar de tweeling en ruil daar de hamers om, ga naar de zolder en pak de rode pot verf, Use Ned’s Bed, Use squeaky Matras with Jed’s Bed, Use Jed’s Bed en pak de speelgoedmuis, klim door het raam naar buiten en ga door de schoorsteen.

Loop naar de keuken en pak Olie en Spaghetti, in het kamertje ernaast pak je de emmer, Open Cabinet en pak de Borstel, ga terug naar de keuken en vul de emmer met water uit de pomp.

Praat met de drie mannen en geef de fles wijn aan Thomas Jefferson, Use Flier with Suggestion Box, loop daarna naar buiten en maak de koets schoon.

Loop naar de kamer van Ben Franklin, geef hem de Lab Coat. Na het vliegeren schilder je nog even de boom naast de tijdmachine rood en klik je de volgende items op Bernard:

Can-Opener, Brief, Red Paint en Spaghetti. Klik dan op Bernard om met hem in de huidige tijd door te spelen.

Huidige tijd:

Ga naar boven waar de man ligt te slapen, doe zijn deur dicht en pak de sleutels uit het slot. Ga naar de kamer ernaast en praat met Dwayne, geef de brief aan Dwayne en pak de inkt en het pistool. Ga nu naar Green Tentacle, Push (rechter) Speaker, pak de videoband en zet de radio aan.

Ga naar Weird Ed Edison, pak de hamster en Use ink on Stamp Album, pak de postzegel en geef het album terug aan Ed. ga nu naar de overkant van de gang en praat met Nurse Edna, ga daarna naar de zolder en klim uit het raam, pak de Crank van de vlaggenmast en klim door de schoorsteen, ga ook hier naar de keuken en pak de Vork en de 2 Potten Koffie. Ga naar het kamertje ernaast en open het Cabinet en pak de Trechter. Ga terug naar de sigarenman en neen nog GEEN sigaar, open eerst het Rooster in de vloer.

Use Flag Gun with Cigar Lighter en praat met de sigarenman.

Vraag een sigaar en pak het kunstgebitje, loop naar buiten, maar pak eerst de Fake Barf van de vloer en geef de sleutels aan de autokraker. Je krijgt een koevoet, hiermee maak je de kauwgom los, Use Kauwgom en je hebt het dubbeltje eruit. Ga naar de slaapkamer en stop de 2 dubbeltjes in de automaat achter de slapende man. Nu kun je met gemak de Sweater pakken, gebruik de koevoet op de Candy Machine en pak het geld.

Gooi de Sweater in de wasdroger en werp het geld erin.

Ga naar de kelder en gooi Decafe in het kopje van Dr. Fred. Ga naar Nurse Edna en duw haar met stoel en al de deur uit, stop de videoband in de recorder en Look at Video. Druk op de rode knop, spoel de band terug, zet de schakelaar van SP op EP en bekijk de band, klik linksboven in beeld om terug in het spel te komen.

Loop naar Dr. Fred’s kantoor en stop ondertussen de Hamster in de ijsmachine, pak het contract en plak hier de postzegel op. Ga nu weer terug naar Hoagie, maar klik eerst de volgende items aan om deze aan Hoagie door te geven:

Aansteker, Sigaar, Kunstgebit. (we gaan verder met Hoagie).

Ga naar George Washington, geef hem de sigaar en daarna het kunstgebit. Pak de deken en ga naar zolder, klim door het raam en gooi de deken over de schoorsteen. Loop meteen terug en pak de Gold Plated Quill Pen, loop een stukje naar links en praat met George Washington over een Cherry Tree en nu kun je naar de toekomst. Klik op Laverne.

We gaan nu verder met Laverne.

200 jaar in de toekomst:

Ga naar Laverne, praat met Old Man en met de bewaker, zeg dat je je niet lekker voelt, pak de Tentacle Chart, loop daarna naar buiten, praat weer met de bewaker en zeg dat je naar de WC moet. Geef nu de Scalpel aan Bernard en de Tentacle Chart aan Hoagie, die hem even naar de naaister moet brengen. Keer terug naar Bernard, maar geef Laverne eerst de Muis en het Gebit.

Ga naar de Clown en prik hem met de Scalpel, pak de Box O’laughs en geef deze aan Laverne, samen met de: Fake Barf, Crank, Vork, Spaghetti (heeft nu een andere naam!), Blikopener en BooBoo-B-Gone, keer terug naar Laverne en praat met persoon in tutu.

Ga naar de "open haard" en klim naar boven. Use Crank with Crankbox, Use Crank, pak het Tentacle Pak en trek het aan. Ga door de schoorsteen terug en loop naar de 1e verdieping. Kijk in de ijsmachine en pak de hamster.

Ga naar de kamer met de kandelaar en maak de Time Capsule open en ziehier: het 3e ingrediŽnt voor Red Edison, dus geef dit maar vast aan Hoagie, maar blijf wel bij Laverne.

Loop naar de kamer met de mummie en pak het verlengsnoer en de rolschaatsen.

Trek deze bij de mummie aan en geef hem een duw. Ga richting schoorsteen en praat met de Blauwe Tentacle. Ga daarna naar de keuken en haal uit de droger (deur ernaast) de Sweater. Stop de hamster in de Magnetron en trek de hamster de Sweater aan.

Ga naar de mummie en Use Name Tag with Mummy. Begeef je naar de 2e verdieping, Use Fake Barf with Harold, geef de mummie de volgende voorwerpen:

Gebit, Spaghetti (even met de vork bewerken), en de Box O’laughs, dan nog even 3* met de Jury praten.

Loop naar buiten en smeer de BooBoo-B-Gone op de schutting en gebruik de Muis om de kat te vangen. Koppel het verlengsnoer aan de stekker van de Chron-O-John en leg het door het raam naar binnen, loop terug naar waar je gevangen was en geef de bewaker het Certificaat, zet de schakelaar om en gebruik de kat. Ga naar de klok en klim erin, sluit de verlengkabel aan op de generator en zet de hamster in de generator. Gebruik de stofzuiger om de hamster uit het gat te krijgen, open de stofzuiger, pak de stofbal en zet de hamster nogmaals in de generator. Ga naar de Chron-O-John.

Terug naar het verleden.

Klik op Hoagie en geef alle ingrediŽnten aan Red Edison, pak de Battery uit de kast en ga daarmee naar Ben Franklin. Probeer nog eens te vliegeren, Use Battery with Kite en dan Push Kite, pak de Battery en ga naar de Mailbox.

Terug naar het heden.

Klim op Bernard en ga via de schoorsteen naar zolder, pak het touw en loop naar buiten. Gooi het touw om de Pulley, ga naar beneden en maak het touw vast aan de Mummie.

Ga weer naar boven, trek aan het touw en ga weer naar zolder. Verf de mummie rood en verwissel de mummie met Dr. Fred. Knoop het touw aan Dr. Fred vast, loop naar buiten en trek aan het touw. Zet de trechter op Dr. Fred en gooi de koffie in de trechter,

Use Contract on Dr. Fred, geef dit getekende contract aan Hoagie, die het in de brievenbus moet stoppen, loop daarna meteen naar de Chron-O-John en Use Battery with Plug.

Terug bij Bernard loop je naar de kamer waar je de Sweater vond en kijk je naar de televisie.

Daarna ga je in Dr. Fred’s kantoor bellen.

De "drieling".

Loop de kamer uit en ga naar de kamer van Dwayne. Nadat je gekrompen bent loop je door het Mouse Hole naar de kamer van Green Tentacle. Pak de bowlingbal en ga naar de kelder.

Use Bowlingbal on Purple Tentacle.

Praat met Old Purple en zorg dat hij schiet op Dr. Fred’s hoofd. 

Einde.


Game-Solves
Forum
 

www.000webhost.com