15-04-2015

Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today

Stel je wordt wakker en je herinnert je niets meer. In plaats van een fijn veilig bed is je omgeving een weerspiegeling van gruwelijkheden. Dat overkomt Michael in Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today.
Een verschrikkelijke epidemie op wereldwijde schaal verandert alle mensen in "the Dissolved". Ieder die geÔnfecteerd raakt krijgt de beschikking over bovennatuurlijke cognitieve superkrachten - maar zal niet lang te leven hebben.
Aan de bron van deze epidemie ligt "the Great Wave", een onverklaarbare keten aan natuurrampen, welke alle energiebronnen en vormen van communicatie hebben vernietigd, en de wereld in chaos heeft ondergedompeld.
Volg het verhaal van Michael, ťťn van de overlevenden welke nog niet ten prooi is gevallen aan het mysterieuze virus.
 

Je wordt wakker door een vrouwelijke stem die in je hoofd rondspookt en allemaal onzin uitkraamt. Als je je ogen opent staat er een man in een net pak genaamd Rod, die compleet verbaasd is dat je eindelijk wakker bent.
Als je om je heen kijkt zie je dat je je in een krakkemikkige caravan bevindt die van ellende bijna uit elkaar valt. Blijkbaar heb je geheugen verlies en het enige wat je nog weet is je naam.
Jij moet er achter komen wie je bent en wat er precies met de wereld gebeurd is. Alsof dat nog niet genoeg is heb je ook de hele tijd visies en rare beelden van een alternatieve werkelijkheid. Wat is er toch aan de hand?

 

Inventaris - koffer linksboven in het scherm.
Druk op de spatiebalk toont alle hotspots.
Escape toets - spelmenu.

Proloog
Praat met de onbekende vrouwelijke stem en ga door alle gesprekopties.
Zoek de olielamp te midden van de duisternis.

Act I: A camp full of rats

Vluchtelingenkamp

Praat met Rod Atkinson over alles. Michael heeft schoenen nodig. De garderobekast (wardrobe) is gesloten. Open de oven en pak de deksel (lid) en dagboek (notebook) uit de oven. Lees het dagboek in de inventaris. Michael kan nu informatie onthouden. Onderzoek het onopgemaakte bed en zie een matrasveer in het matras. Kijk naar alle hotspots en verlaat de caravan door de rechtse deur. Filmpje.

 

Buiten maken we kennis met Hank de jager en zijn getuige van een drama in het vluchtelingenkamp (Refugee camp), ​​die bloedig eindigt voor een spion. Michael heeft zijn eerste visioen. Deze visioenen krijgt hij regelmatig. Praat met de daklozen man. Gebruik de deksel op het brandende vat (drum). Plunder dan de winkelwagen en je neemt er een creditcard uit. Kijk door het raampje van de caravan (trailer) en zie de zieke Colin en de vrouw van Rod. Ga terug in de caravan.

 

Gebruik de creditcard op de deur van de garderobekast. Neem de whisky fles en kussensloop (pillowcase) uit de kast. Michael moet eerst de wond op zijn voet desinfecteren, voordat hij de schoenen kan nemen. Gebruik de kussensloop op de scherpe matrasveer (bedspring) om verband te krijgen. Combineer in je inventaris de fles whisky met het verband (bandages). Gebruik de met alcohol gedrenkte verband op de schoenen in de kast zodat Michael ze aantrekt. Filmpje. Ga door de geopende deur in de caravan. Praat met Rod. Je helpt hem en je zal proberen om medicijnen voor Colin te brengen. Maar hiervoor moet je het kamp verlaten? Verlaat de caravan.

Ga zuid naar het centrum van het kamp. Ga links. Zie hier een stenen gebouw (bar). Zie links vaten en een stroomkabel aangesloten aan het gebouw. Praat met de eenzame bewoner. Ga in het stenen gebouw (brick building). Praat in Hunter's bar met Hank de jager. Als je over de geneesmiddelen (drugs) vraagt vertelt hij je iets over een kliniek. Pak de lege bierblikjes (beer cans) op de bar. Praat met de barman. Verlaat de bar. Ga terug naar het centrum (zuid) en dan naar het noorden. Je komt bij de uitgang van het kamp. Praat met de gewapende bewakers. Niemand mag het kamp verlaten zonder een paspoort. Alleen soldaten en spionnen hebben zo'n paspoort. Loop iets naar links. Ga dan links in het huis langs het prikkeldraad.

 

Praat met de rokende vrouw van de spion (mole). Misha heeft morfine voor haar stervende man nodig. Michael belooft haar morfine te brengen. Ze vertrouwt hem niet. Je moet eerst voor haar en de kinderen voor eten zorgen om haar vertrouwen te winnen. Onderzoek de lade op de grond in het midden van de kamer en zie een pakje sigaretten. Probeer het te pakken, maar Misha reageert boos. Verlaat de kamer door de linkse deur. Praat buiten met de kinderen van de spion.  Ze gooien met stenen, maar willen een nieuw mikpunt. Gebruik de lege bierblikjes op het "pig" bordje aan de linkerkant en de kinderen hebben een nieuw mikpunt. Vraag of ze hun moeder willen afleiden. Ze helpen je en ga naar binnen. Pak het pakje sigaretten op de grond. Ga naar de Hunter bar. Geef de sigaretten en whisky aan de barman inruil voor voedsel. Ga naar Misha (mole's wife) en geef het voedsel (food) aan haar. Ze geeft je een armband als een pas. Ga naar de bewakers bij de ingang. Toon hun de armband (bracelet) en verlaat het kamp.

Act II: Doomsday City


Stad
Je komt in een vervallen stad. Praat in de hoofdstraat (main street) met de drie stadbewoners. Praat met de oude man met de betonschaar. Zijn dochter werkt in een kliniek en hij moet snel in het huis vůůr de avondklok ingaat. Je helpt hem, maar het lukt je ook niet om het slot door te knippen met de betonschaar. Pak links naast de oude man de poster tegen de kelderraam. Kijk naar de poster in je inventaris. Loop naar rechts en ga rechts van de ruÔne kerk verder de stad in. Hier is de goed bewaakte kliniek (medical center). Je kan niet via de hoofdingang naar binnen. Neem het mededelingplankje (plank with message) tegen de boomstronk, rechts van de metalen poort van het park. Je krijgt er roestige spijkers bij. Kijk onder de gesloten poort van het park naar de vochtige aarde (damp soil). Je graaft een kleine opening onder de poort. Ga terug naar de hoofdstraat en ga in de kerk (church).


Zolang predikant Blake (reverend) geen "teken van boven" krijgt kan je hem niet storen in zijn preek. Neem links de dunne glasscherven (glass shards) op de grond. Gebruik het mededingplankje op het wankelende standbeeld (sculpture) aan de rechterzijde. Gebruik dan de hefboom (lever) om het standbeeld omver te duwen. De predikant heeft een 'teken van boven' gekregen en stopt met de preek. Neem de dikke glasscherf op de grond, naast het standbeeld (de andere dunne glasscherven heb je niet meer nodig en zijn uit de inventaris?). Praat met predikant Blake. Hij brabbelt iets over een leeuwenkop, verborgen in een ruÔne. Verlaat de kerk. Ga naar de gesloten poort van het park.

Gebruik de dikke glasscherf op de vochtige aarde onder de poort. Nu is het gat groot genoeg om er onderdoor te kruipen. Zie een rotte vis in de fontein. Ga in het park naar rechts en ervaar weer een andere gruwelijke scŤne. Zie in het midden een levenloze lichaam aan een boom hangen. Neem de koevoet (crowbar) waaraan het touw vastgebonden is en neem dan ook het touw (rope). Je kan niet verder naar rechts, want de wilde planten blokkeren de doorgang. Verlaat het park. Ga terug naar de caravan in het kamp. Voor de caravan is een kapotte auto.  Gebruik de koevoet op de autodeur op het te openen. Onderzoek de bestuurdersstoel en je vindt een rubberen band en een stoelhoes. Ga terug naar de oude man met de betonschaar in de stad.

 

Gebruik de stoelhoes (seat cover) op het kelderraam (basement window). Gebruik dan de koevoet op het kelderraam. De man is gered en pak de betonschaar op de grond (bolt cutters). Ga naar de ingang van het kamp, maar ga niet naar binnen. Ga links naar de verbrande boom. Zie uitgehouwen stenen (hewn stones) in het stinkende water. Gebruik het touw op de verbrande boom en klik op de boom. Michael klimt naar beneden en staat in het water. Klik op de uitgehouwen stenen en je neemt een losse gekerfde steen. Onderzoek de gekerfde steen (carved stone) en je ziet er een leeuwenkop in. Ga terug naar predikant Blake in de kerk. Geef hem de gekerfde steen. Hij rent de kerk uit en laat zijn kruisvormige stok vallen. Neem de kruisvormige stok op de vloer (cross-shaped cross).

 

Ga naar het park (kruip onder de poort) en ga rechts verder het park in. Gebruik de betonschaar op de struiken en bomen (wall of trees and bushes) aan de rechterzijde om een pad vrij te maken. Filmpje. Zie de kliniek (hospital). Ga rechts verder. Dit deel van de kliniek wordt beveiligd door een geŽlektrificeerd hek. Zie rechts een half begraven plaat achter het hek liggen (half-buried plate). Ga terug naar de ingang van het kamp.

Rechts van de bewakers staat een motorfiets met een zadeltas. Ga links naar het huis van de spion en rokende vrouw. Ga buiten naar de kinderen. Combineer de rubberen band (elastic band) met de kruisvormige stok en krijg een katapult (slingslot). Geef deze katapult aan de kinderen en zeg dat het een nieuw speelgoed is. Ze schieten op de bewaker in de uitkijktoren en de bewakers worden gealarmeerd. De kinderen vluchten en de bewakers gaan er achteraan. Ga naar de ingang van het kamp. De bewakers zijn weg. Open de zadeltas (saddlebag) van de motorfiets en neem er de rubberen handschoenen uit (rubber gloves). Ga naar het park en naar het geŽlektrificeerde hek. Gebruik de rubberen handschoenen op het hek (electrifiede wire). Michael knipt de stroomdraad door. Gebruik nu de half begraven plaat. Het is een trapdeur. Ga beneden naar de kliniek.

Kliniek
Zie rechts van de ladder een donkere kamer (dark room). Ga achter door de deur naar de grote zaal. Zie de patiŽnten en doktoren onder in de zaal. Ga rechts naar de ventilatierooster (grate). Neem de kan met zuur (acid). Verwijder de ventilatierooster en kruip door de ventilatieopening.
Kijk in de gang naar de formulieren (forms) op de gesloten metalen kast. Neem de zwarte zak (black bag) op het wagentje van de conciŽrge (janitor's cart). De deur achter in de gang is naar de grote zaal. Ga door de deur aan de rechterzijde. In deze kamer zijn opbergkastjes (lockers). Zie de gesloten glazen medicijnkast (glass case) aan de rechterzijde. Gebruik de koevoet op deze kast en we maken kennis met een zuster van de kliniek. Zeg: "Wacht even, zei je Uma? Zuster Uma?". Michael zegt dat hij het leven van haar vader gered heeft. Praat met Uma over alles. Neem dan de morfine uit de medicijnkast. Onderzoek haar bureau (desk). In een lade, vind je een kleine sleutel (small key). Verlaat de kamer. Gebruik de kleine sleutel op de metalen kast in de gang. Neem de houten krat (wooden crate) eruit en krijg een GPS- apparaat, een verslag en een identificatiekaart. Zie ook een ziekte testuitrusting in de kast (disease test kits). Ga naar de kerk. Praat buiten met de zuster van de predikant. De predikant is nog niet terug. Ga naar het kamp.

Kamp
Er is paniek en niemand mag het kamp betreden of verlaten. De kinderen worden verdacht voor het schieten op de bewaker. Als Michael niet snel handelt, zullen ze sterven. Ga links naar de verbrande boom. Klim weer naar beneden in het water. Onderzoek de donkere bundel (dark bundle) voor de uitgehouwen stenen. Het is de predikant. Onderzoek zijn borstzak (pocket) en neem het visitekaartje. Kijk naar het visitekaartje (business card). Steek de katapult in zijn borstzakje. De bewakers hebben nu een nieuwe verdachte, maar we moeten eerst het gezicht van de predikant onherkenbaar maken. Gebruik het zuur en dan de glasscherf op het gezicht van de predikant. Ga naar de bewakers bij de poort van het kamp. Praat met de bewakers en de kinderen zijn vrij. Ga links naar het huis van de spion.

 

Geef de morfine aan Misha, de rokende vrouw. Ze geeft je geld. Ga naar de caravan en praat met Rod. Je geeft hem het verslag (report). Michael kan niet helpen, maar zijn zoon weet iets. Je mag niet met zijn zoon praten. Kijk naar de GPS in je inventaris - het heeft geen batterijen. Ga naar de Hunter bar. De bar is gesloten. Kijk naar de gesloten deur en klop op de deur. Michael hoort muziek. Hank en zijn vrienden zijn binnen. Zie dat de stroomkabel te hoog hangt, om het door te knippen met de betonschaar. De gevulde vaten zijn te zwaar om op te stapelen. Ga terug naar het centrum en ga nu rechts. Hier is een camper. Twee mannen spelen poker en een meisje staat ernaast. Praat met de mannen en dan met het meisje tot ze naar binnen wordt gestuurd. Om verder met Rose te kunnen praten moet je deze twee pooiers geld geven. Geef het geld aan hen en ga in de camper. Praat met Rose. Open daarna de gereedschapskist (tool box) en neem de handboor (hand drill) en de draad met uitgebrande lampjes (wire with burnt out lights). Verlaat de camper en praat met de twee mannen. Ga naar de Hunter bar.

Gebruik de handboor op het vat tegen de bar. Zet daarna het lege vat op het andere vat en klim erop. Gebruik de betonschaar op de stroomkabel. Hank en zijn handlangers komen naar buiten. Filmpje. Praat in de bar met Hank over de batterijen. Hank kan je helpen als je hem brandstof geeft.
Geef hem de identificatiekaart (ID) van het voertuig uit het ziekenhuis, zodat hij kan krijgen wat hij wil. Hank geeft in ruil daarvoor de batterijen. Verlaat de bar en praat verder met Hank over alles. Hank vraagt foto's van de kliniek. Je vraagt of hij dan Rod en zijn vrouw later kan afleiden. zodat je met hun zoon kan praten. Om foto's te maken heb je een camera nodig. Verlaat de bar. Combineer de GPS met de batterijen. Combineer dan de werkende GPS met het visitekaartje, om naar het adres op het visitekaartje te gaan.

 

Act III: Oracles and ashes
 

Stad

Je komt in een andere straat in de stad. Zie boven op het dak (rooftop) iets knipperen. De straat wordt bewaakt door 2 soldaten. Een deel van de straat is goed verlicht. Zie een zekeringkastje (electrical panel) achter de schrale soldaat (skinny). We moeten ze weg lokken. Praat met de soldaten. De corpulente soldaat (obese) kan niet tegen katten. Pak het lege blikje op de vuilnisbak. Trek aan het zeildoek (canvas tarp) en hoor een kat miauwen. Ga in zuidelijke richting. Je komt dat in de hoofdstraat in de voorkant van de kerk. Ga rechts naar het park. Gebruik het lege blikje (can) op de rotte vis (rotten fish) in de stenen fontein, om de rotte vis te nemen. Ga terug naar de straat met de twee soldaten. Gebruik het blikje met de rotte vis op de vuilnisbak (trah cans). De katten komen tevoorschijn en de twee soldaten verjagen de katten. Open dan het zekeringkastje.
 

Saboteer de verlichting in de straat. Draai de 3 knoppen naar de juiste positie, zodat de 3 lampen van de straat fel gaan branden: Linkse knop op de zes uur positie, middelste knop op 12 uur en rechtse knop op 9 uur en druk op de rode knop (de positie van de knoppen kunnen per spel verschillend zijn. Kijk naar de lampen, draai aan de knop tot de lamp fel brand). Dit veroorzaakt een stroomstoring en de bewakers kunnen je nu niet zien. Ga door de deuropening aan de linkerzijde van de straat en je komt in een boekenwinkel.

 

Kijk links naar de verkoolde poster tegen de muur en zie predikant Blake op de poster. Pak de houten planken (wooden boards) in het rechtse rek. Zie de verkoolde boeken, monitor en de geblokkeerde deur. Gebruik de koevoet op de geblokkeerde deur en ga de trap op. Ga buiten op het balkon over de brandtrap boven naar het dak (klik op het dak "rooftop"). Filmpje. Neem op het dak de emmer (bucket). Ga links door de deur, naar het trappenhuis. Neem en lees het handgeschreven brief (note) op de houten deur. Het is een bericht van Sarah van T.n.T aan Micheal. Controleer de gesloten gepantserde deur (armored home). Lees het metalen naamplaatje (plaque) tegen de muur, rechts van de houten deur. Michael Argent, fotograaf. Zou dit Michael's appartement zijn? Verlaat het gebouw en loop naar de hoofdstraat (zuid). Michael wordt teruggeroepen door de 2 soldaten en neergeslagen. Je wordt wakker op de straat en de soldaten zijn verdwenen. Onderzoek de bloedvlekken (blood stains) en je vindt een stukje van je tand. Pak de zaklamp (flaslight) op de grond. Ga naar het kamp.

 

 

Kamp
Ga rechts naar de camper. Ga naar binnen en praat met Rose. Ze heeft iets voor je maar ze geeft het je alleen als ze haar baby krijgt. Kijk op het vieze verfrommeld papiertje rechts van de deur (diry wrinkled page). Zie haar baby in de wieg. Het gezicht doet je denken aan de pop die Rod in woede in het vuur gooide. Ga naar Rod's caravan en zie de pop van Colin in het vuur van het vat liggen. Je kan de pop niet uit het vuur nemen. Je moet ook wielen voor de wieg vinden. Ga naar de stad en rechts van de kerk is de ingang naar de metro (subway). Neem met de koevoet het metro bordje (subway sign) en krijg een gebroken metro bordje. Ga naar de verbrande boom, links buiten het kamp. Klim naar beneden. Vul de emmer met water. Ga in het kamp naar Rod's caravan. Gebruik de emmer met water op het vuur, om het vuur te doven. Nu kan je de verbrande pop nemen (burnt doll). Ga naar de Hunter bar. Neem de rol tape op de bar. Ga naar Rose in de camper. Geef haar de verbrande pop. Ze wil ook een wieg. Combineer de houten krat met het gebroken metro bordje. Je plakt ze automatisch vast met de tape (tape moet je dus in je inventaris hebben). Combineer de krat op wielen met de planken en je timmert ze automatisch vast met de spijkers. Je hebt nu een wieg. Geef de wieg (cradle) aan Rose en krijg een sleutel. Ga naar de stad.

Stad
Ga naar de zijstraat (links van de kerk). Ga naar het appartement van Michael Argent, rechts van de boekenwinkel. Gebruik de sleutel op de houten deur en ga naar binnen. Kijk rond in Michael's appartement. Open de werkkast en neem de polaroid camera. Kijk naar de polaroid camera (instant camera) - geen film. Open de muziekdoos op de tafel en zie een foto. Klik op de muziekdoos en Michael herinnert zich meer dingen. Onderzoek links van het venster de archiefkast met op alfabetische persartikelen. Sarah schrijft in haar brief: "come see us at the newspaper office".

De brief is van T.n.T, 'The New Truth'. Open de S-U lade. Zoek in de tabbladen 'The New Truth' en neem de krant. Pak je een verkeerde krant, pak je de juiste krant en je legt automatisch de andere krant terug. Lees de krant in je inventaris. Je hebt nu het adres van Chris Blunstone. Verlaat het gebouw. Gebruik buiten je GPS en ga naar de nieuwe locatie (klik de GPS op de krant (newspaper) in je inventaris.

 

Act IV: Old and new truths
 

Stad
Je ontmoet Chris een oude vriend van Michael in het T.n.T gebouw. Praat met Chris over alles. Je moet Sarah vinden in de riolen. Hij geeft je een map van het riolensysteem, met informatie over een geheime ontmoeting. Verlaat het krantengebouw en je loopt naar de hoofdstraat in de stad. Loop naar het park. Voor het park is een putdeksel (manhole) in de grond. Open de putdeksel met de koevoet. Beneden in de riolen is het donker. Je hebt licht nodig. Gebruik je zaklamp op de putdeksel, om beneden naar de riolen te klimmen.

Riool
Door de rioolmap (sewer map) weet je de weg in het riool. Zie kogelhulzen (bullet casings) op de grond. Controleer het object in het water. Ga rechts door de riooltunnel verder. Je komt bij een tralierooster met daarvoor een afvalhoop (waste heap). Gebruik de afvalhoop en zie er iets in liggen. Gebruik dan de koevoet op de afvalhoop en zie het lichaam van Sarah. Onderzoek het lichaam. Neem de USB-stick (flash drive), in de afvalhoop boven het lichaam. Verlaat het riool. Ga naar de hoofdstaart en achter in de straat naar Chris in de T. n. T.

Stad
Geef Chris de USB-stick. Hij heeft een laptop, maar er is geen elektriciteit. Je moet een generator vinden. Je hebt er een gezien bij de camper van Rose en de 2 mannen. Vertel hem over Sarah's dood of lieg en zeg dat Sarah veilig is. Doorzoek de kist die Chris opengemaakt heeft en je neemt er een film voor de polaroid camera uit. Combineer de polaroid camera film met de polaroid camera. De film compartiment is kapot. Combineer het stukje tand (tooth fragment) met de polaroid camera, om het te repareren. We kunnen nu Hank helpen met een foto van de kliniek.

 

Ga naar het park. Kruip onder de poort door en ga rechts naar de uitkijk waar je in de verte de kliniek en omgeving ziet (view of the hospital compound). Maak een foto van de kliniek in de verte, maar het is te donker. Ga rechts naar de achteringang van de kliniek en ga via de trapdeur naar beneden. Gebruik de zaklamp op de donkere kamer en druk op de rode knop op het bedieningspaneel (control panel). Ga snel terug boven naar de uitkijk en maak een foto van de kliniek voordat de zekering springt, anders moet je het opnieuw proberen. Ga naar het kamp.

 

Kamp
Ga naar de Hunter bar en geef de kliniek foto van de brandstof opslag (fuel depot) aan Hank. Je vraagt of hij het lichaam van Sarah in het riool wil opbergen. Ga naar Rod's caravan. Er staat een ambulance voor de caravan. Kijk buiten door het caravan raampje. Colin ligt alleen in bed. Gebruik de koevoet op het glas (window pane) en ga in de caravan. Open de koekjestrommel (cookie box) en pak de revolver uit de koekjestrommel. Praat met Colin over alles. Je verlaat na de aanval van Colin de caravan. De ambulance heeft Colin meegenomen. Ga naar Rose in de camper. Ze wil niet meer voor de twee pooiers werken. Geef de revolver aan Rose, zodat ze zelf kan beslissen wat ze ermee doet. Filmpje. De generator is defect geraakt. Gebruik de defecte generator en Michael krijgt een visioen. Iets anders deze keer. Je kan nu zelf actie ondernemen. Je hebt iets nodig om de generator te redden. Nadat het visioen voorbij is neem je de munten (coins) op de tafel. Ga in de stad naar Michael's appartement.

Gebruik de munten op de balk (beam) van de fotografieachtergrond (photography backdrop) en krijg het in je inventaris. Ga terug naar de camper van Rose in het kamp. Gebruik de generator (of wacht tot je weer een visioen krijgt). Je moet snel handelen voordat het visioen voorbij is. Gebruik de zwarte plastiek zak en de fotografieachtergrond op de generator om de druppelende vloeistof te beschermen van de generator. Pak na het visioen de generator. Ga naar de stad en naar Chris in de T.n.T. Geef de generator aan Chris. Kom de waarheid te weten.

Einde


 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

www.000webhost.com