Dracula Resurrection

 

ALGEMENE OPMERKINGEN:

In het spel Dracula kun je je 360 draaien, ik persoonlijk vond de gameplay erg leuk. Klik gewoon op alles wat je ziet, je kunt niets fout doen want het spel geeft je daar de gelegenheid niet voor. Als je hem n keer met de walkthrough bent doorgelopen, dan doe je het erna met je ogen dicht. Bij Bert Jamin heb ik ook eerst de engelse versie gedownload en daarna hem ik hem zelf gespeeld en Nederlands geschreven. Hoop dat jullie net zoveel plezier er aan zullen hebben als ik heb gehad. Corrie.

Walkthrough:

Na de introductie film weet je inmiddels dat je Jonathan heet en dat Dracula je geliefde vrouw Mina heeft betoverd met al zijn slechte gedrag. We moeten haar dus gaan redden van een vreselijk lot.

Het spel start buiten, je ziet de herberg De Gouden Kroon recht voor je.

We gaan hier nu naar binnen, een oude man (Micha) zit rechts eenzaam aan zijn tafeltje en twee ruige figuren zijn niet echt op je gesteld, had je die al niet eerder gezien? De waardin (Barina) heet je welkom in haar herberg. Binnen in de herberg zie je aan je rechterhand de trap naar boven, 1 stap naar voren zit aan de linkerhand de deur naar de kelder, rechtdoor staat een kast en rechts daarvan staat Barina in haar keuken. Aan Barina en Micha kun je tijdens het spel vragen stellen, als je naar hen toe loopt zie je een "vergrootglas" klik hiermee op de personen, aan de rechterkant van het scherm zie je nu voorwerpen waar je over kunt praten. Luister goed want ze geven duidelijke aanwijzingen. Dus gaan we iets aan Barina en Micha vragen. Helaas dat is niet het antwoord waar we iets mee kunnen doen, dus gaan we naar buiten. Volg het pad recht vooruit tot je bij de wegwijzers staat, volg dan Pons je ziet weer een wegwijzer richting Cuemeterium daar kom je weer wegwijzers tegen die je de weg vertellen naar het Calvarium (kruis) en het Cuementerium (kerkhof). Linksaf naar het kruis, hier ligt aan de voet ervan een soort katapult deze nemen we dus mee, op het kruis is een vogel gespietst. We gaan nu naar het kerkhof toe, daar aangekomen loop je recht door achter de tombe langs en achterin staat een pikhouweel, terug lopen tot aan het hek draai links en daar zie je een graf met een blauw schijnsel erboven en een graf wat voor zich zelf spreekt.Ga naar het graf met het blauwe schijnsel je kunt inzoomen op de tekening achter het hekje en op het blauwe schijnsel. We moeten hier het pikhouweel op het blauwe schijnsel gebruiken, deze krijg je door op je rechter muisknop te drukken je komt dan in de inventaris, na het filmpje zie je een drakenring liggen. We zijn erg hebberig dus alles wat we vinden, nemen we mee.

Terug richting herberg, ga rechts voorlangs en ga langs de put rechtdoor naar de brug en spreek de man aan. Oeps dit is die de man uit het eerste filmpje en uit de herberg en erg aardig doet hij niet, loop richting van de put als je hier goed kijkt zie dat je hier ook iets moet doen, maar dat komt later. Ga naar de herberg en ondervraag Barina en Micha. Micha heeft het over de oude eikenboom vlak bij het meer, dus op zoek. Loop vanuit de herberg rechtdoor volg daarna Lacus, bij de wegwijzers blijf je Lacus volgen. Je ziet nu links een huisje en rechts de oude eikenboom. We lopen eerst naar het huisje toe. Je treft het alweer zon aardig personage. Dan maar naar de oude eikenboom, klim erin en pak uit je inventaris (rechter muisknop) je katapult, ongeveer in het midden van het "hek" kun je op vogeltjes mikken. Nu volgt er weer een stukje film, loop nu weer terug naar het huisje. Als je er staat zie je links een honkbal knuppel, goh wat zou ik hiermee moeten doen. Pak hem en wijs ermee op die alleraardigste meneer.(als schieten niet helpt dan maar met de knuppel) Loop na de film het plankier op en aan je linkerkant zie je een mes in een vat, draai je om en loop naar de deur, helaas niet open. Op de grond staat een emmer hierin zit een panfluit. Weer terug naar de herberg. Ga naar de kelder, links om de trap af en haal uit de kast rechts een telescoop. Ga weer naar boven en ondervraag Barina en daarna Mischa, hij geeft je de code voor de panfluit. Ga nu de trap op naar boven en ga de kamer in van Barina, je ziet links een ladekast staan, klik deze aan. Deze wordt nu verzet, klim erop en kijk rond. Je vind hier een deurknop, in het plafond zit een luik wat hiermee wordt geopend. Ga naar boven en loop naar voren, op het statief zet je de telescoop neer klik erop en je ziet die aardige meneer bij de brug. Pak de panfluit en klik die op de man. Als het filmpje is afgelopen loop je naar voren richting de kroon die aan een touw hangt, zoom in op het touw en pak je mes uit de inventaris, zo dat probleem is ook weer opgelost. Nu gaan we weer naar beneden naar Barinas kamer, oeps. Ga door de deur waar Barina uit is gekomen, aan het eind zit een gat in de vloer, ga erdoorheen.

Beneden gekomen loop je naar de man die de kroon op zn hoofd heeft gekregen (helaas hij past niet) en daar pak je de sleutels die passen op het huisje bij het meer en op de put. Zo nu gaan we eerst naar de brug, want dat is de snelste weg richting het kasteel van de graaf. OEPS, zouden we niet welkom zijn? Loop nu naar de put en open hem met een sleutel, volg de gang en je komt in een ruimte waar een trap is. Ga naar boven en pak de lamp die het verste weg is en ga weer naar beneden. Ga nu naar rechts naar die donkere plek aan de rechterkant als je van de trap af komt, op de muur is iets aan de muur bevestigd waar je de lamp op moet hangen. De donkere nis is nu verlicht, pak het touw met de enterhaak en ga de put weer uit richting de herberg. Terug naar de plek waar je naar beneden bent gekomen om boven te komen pak je het touw met de enterhaak. We gaan nu weer helemaal naar beneden en gaan weer Micha en daarna Barina ondervragen. Barina geeft je een sleutel die je kunt gebruiken in de kast waar je vlak bij staat. Pak alles uit de lade en loop naar de kelder. Je ziet als je net binnen ben een opening vlak bij de grond, hierin staat een kaars die je met de net verkregen aansteker aan kunt steken. Nu de trap af naar beneden richting dat houten vat. Pak de roestige sleutel en daarna de drakenring, neem hem na gebruik altijd mee. Je bevind je nu in de mijn ga eerst links en daarna recht naar de deur. Aan de rechterkant zie je een soort bol klik hierop en gebruik je drakenring. Zo je bent buiten en je loopt een stukje rechtdoor, links alweer zon trawant van de graaf, ok dan maar richting het huisje bij het meer, dus volg Lacus. Open het huisje met een sleutel uit je inventaris loop naar de vaten die in de lift liggen. Pak de koevoet en na het filmpje stap je de lift in en sluit het hek. Zo dat was heftig. Ga links richting het gat in de muur, je ziet hier een ketting gebruik nu je koevoet, draai je om en pak een plank van de grond. Loop nu naar rechts en gebruik de plank op het gat in de muur. Loop er heen en je komt weer in een andere ruimte waar je een stapel stenen aan de linkerkant ziet gebruik weer je koevoet. Pak van het skelet een arm en ga naar het hek toe, gebruik je aansteker op de lamp.

Op de grond zie je nog meer botten en een soort houten stok. Pak de arm van het skelet uit je inventaris en pak daar de "stok" mee. Draai je om en loop naar links, je loopt nu naar beneden je komt nu in een ruimte met een gebroken brug. Op de brug gebruik je de stok met de twee "handvaten" op de kettingen en zo kom je aan de andere kant. Loop 2x een smalle trap af (even goed zoeken) en je komt in een ruimte waar een tafel staat. Ga links van de tafel door de opening en je komt in een soort station van mijnwagons. Loop iets naar voren dan zie je rechts een mijnwagon bovenin staan op de helling, loop erheen en draai je om. Er zit links een beugel (stang) klik erop. Je komt aan het eind van de rit weer terug in de kamer met de tafel. Maar eerst ga je naar de voorkant van het mijnwagon, kijk omhoog en aan het touw wat je ziet hangen zit een katrol met daaraan een haak, meenemen. Loop naar de tafel en ga links weer door de opening. Vlak bij de wagon aan de linkerkant zie je een handel waarmee je de rails kunt regelen. Gebruik de gevonden haak erop en haal daarna de handel over. Ga nu lopend weer terug naar waar je wagon staat. Spring erop klik op de stang en geniet van de rit. Dat is pas een achtbaan. We zijn gelukkig op tijd van de wagon gesprongen, er zijn deuren kapot maar we leven nog.Als je naar voren loopt zie je dat de rails ook kapot zijn gegaan tijdens de wilde rit. Draai je om en loop richting de deuren, rechts is een deur die we kunnen verwijderen. Loop naar binnen je ziet hier een mechanisme, klik erop om het te openen en gebruik de drakenring weer.

Zo dat is weer in orde, loop de kamer weer uit en ga richting de rails. Aan je linkerkant ligt een lamp op de grond, steek hem aan en neem hem mee. Ok de rails over. Het is niet voor niets het kasteel van Dracula, dus ook de vleermuizen horen erbij, draai je om en loop terug tot aan het begin van de rails en draai je weer om, pak de lamp en gooi deze op de oliedrum vlak bij je mijnwagon. Zo nu naar de overkant en ga naar rechts. Je ziet hier een ingenieus bedacht vervoer-middel. Loop het trapje op en haal de handel over. Doe cd-2 erin en dan Dat is beter dan een zweefmolen.

CD-2

Het kasteel van Dracula

Tijdens de dolle rit krijg je een stukje film te zien waarin je tegenstander graaf Dracula aangeeft wat hij met je voor heeft, worden wij nu toch vreselijk bang.

Je komt aan op het kerkhof loop rechtdoor en aan het einde van de trap is rechts een ruimte waar je een draaitrap vindt die naar boven en beneden gaat, wij gaan naar beneden. Hier weer een deur, gebruik de drakenring, binnen gekomen ga je eerst rechts en loop zover mogelijk door tot je in de ruimte staat en je weer een lampje ziet wat je moet aansteken. Dit is de kerker waar Dorko gevangen wordt gehouden. Na het filmpje ga je met Dorko praten over je vrouw Mina, hierna gaan we helemaal naar boven. Boven aangekomen, draai je om naar Dorko, klik op haar en zij zal de deur voor je openen. Ok we zijn in de hal van het kasteel van Dracula. Aan de linkerkant voor de trap is een vestibule, ga erin en in het sleutelgat van de deur zit een ring met sleutels, meenemen. Hij breekt af maar dat maakt ons niets uit. De trap in de hal op omhoog naar de eerste deur en ga naar binnen, draai je om tot je een andere deur ziet en ga er naar binnen. Oeps in het hol van de leeuw, de slaapkamer van Dracula. Je ziet hier een tafeltje staan met een houder waar een bal op ligt, als je erop klikt komt er een mechanisme omhoog en je kunt nu de bal pakken. Loop nu naar de kist aan de andere kant van de kamer en pak het schilderij en uit het boek een soort parelmoer amulet.

Terug richting de deur zie je een andere deur hier gaan we naar binnen. We komen nu in de bibliotheek, waar je recht voor uit een deur ziet, maar we gaan eerst naar rechts want daar zit ook weer een deur. Ga naar binnen en klik op de handel, je ziet nu dat het houten wiel (kroonluchter) uit de hal omhoog wordt getrokken. Nu gaan terug naar het beginpunt waar we die deur recht vooruit zagen. Deze deur zorgt ervoor dat we beneden in de bibliotheek komen.

Bij binnenkomst loop je langs de boekenkast aan de rechterkant, draai je naar rechts om op n van de stijlen een uitsparing (donkere vlek) waar je wat mee moet doen, klik erop. Pak je parelmoer amulet en klik erop, nadat je hem weer hebt gesloten gaan we de ladder van de bibliotheek op. We hebben post gekregen van de graaf. Klik nu op het draaihandeltje van de trap. Nadat het stopt zien we weer een soort amulet klik erop. Na het filmpje gaan we naar het schrijfbureau, even zoeken en sesam open u. Het bureau heeft ook een lade, waar we 4 dingen uithalen voor de inventaris. We gaan de bibliotheek weer verlaten, alleen niet door de deur waar we naar binnen zijn gekomen, maar die aan het andere einde van de kamer. Ga nu weer via de trap naar beneden, waar de "kroonluchter" heeft gelegen. Loop naar de plek en beur eerst een schild omhoog en pak dan de handschoen op, het schild kun je nu weer laten zakken.

We gaan de trap weer op en lopen over de kroonluchter, links zie je een draaitrap, we gaan naar beneden. Aan het einde van de gang is een deur pak uit de inventaris de sleutel die van de ring is afgebroken. We gaan nu Dorko weer opzoeken in haar kerker, praat met haar over alles wat mogelijk is. Door met haar te praten veranderen sommige items in je inventaris en dat is goed. We gaan weer terug naar Draculas kamer op de manier zoals we net naar buiten zijn gekomen.

In zn kamer zie je links een muur waar ooit schilderijen hebben gehangen. Dat gaan we nu ook doen, loop naar de muur en hang het vierkante schilderij op. Loop nu weer naar het tafeltje met het mechanisme waar de bal in zat en doe de bal er weer in terug. Let op de dierenriem tekens die je ziet en onthouw ze. Loop nu richting de open haard, draai je om en klik weer op de tafel met de bal en zoek de lade waarin de kaarten zitten met de dierenriem. Let op de figuren die al eerder in het schilderij hebt gezien en ga nu naar de kapotte spiegel boven de openhaard. Klik de figuren aan dezelfde volgorde als van het schilderij en een geheime deur zal zich openen in de kamer. Ga de draken kamer in, aan het eind zit weer een slot (links) voor de drakenring. Pak het zwaard en ga terug naar het slot en steek het zwaard erin en klik nogmaals op het zwaard. Nu trekt er iemand een grote mond open. Steek in de muil van de skeletkop de bewerkte handschoen uit je inventaris en klik op de ring. Nadat het is omgedraaid pak je uit de inventaris het icoon (schilderij) nu komt er een Faberge ei omhoog, klik erop. Steek nu die aparte sleutel die je in de lade van de bibliotheek vond in het gouden ei. Als hij geheel open is pak je het sleuteltje en de diamant, pak je zwaard.

Terug naar de bibliotheek. Steek het kleine sleuteltje (uit het ei) in de klok, de wijzers gaan nu draaien. De tijd is nu 11.40 uur en het portret in het schrijfbureau van Vlad draait om. Ga er naar toe en pak de goudkleurige munt ( medaille in de order van de draak) uit je inventaris en klik ermee op Vlad.

Nu staat de klok op 11.45 uur ga nu naar de tafel en klik op de map op tafel, als de bovenste map is weg gerold pak je de drakenring en leg deze links over de cijfers 40 en 25. Ga nu naar de wereldbol in de kamer en klik erop. In je bovenscherm krijg je nu links en rechts een gradenmeter te zien. Zet links op 40 en rechts op 25 en klik op de wereldbol, het is nu 11.50. De bol gaat nu open en een draak verschijnt, zet je zwaard in de draak, het is nu 11.55. Klik op het bovenste gedeelte van je zwaard, het opent zich en doe daar de diamant in. En toen was het 12.00 uur en er gaat weer een geheime kamer voor je open.

Loop naar binnen en ga rechts de trap op richting de lessenaar op de tafels rechts en links zijn weer items te vinden, rechts een fles om mee te nemen en links een brief. Nu weer naar de lessenaar, je ziet boven het boek een vorm die je al eerder hebt gezien dus naar je inventaris pak het ronde voorwerp met het kruis erin, de lessenaar draait zich, pak het icoontje met het houten figuurtje en open het luikje, je krijgt nu een puzzel te zien om deze op te lossen doen we als volgt.

Vanaf boven naar beneden: Sator en Rotas en kruis draait zich nu, neem het restant mee. Ga weer terug naar het begin van de geheime ruimte. Doe het kruis in het slot wat je nu weer tegenkomt en je komt in de grafkamer. In een nis zie je een soort talisman, gebruik de fles met het zuur op de ketting en pak de talisman.

Je krijgt nu bezoek van 3 nachtelijke dames, die niet veel goeds met je voor hebben. Aan het eind van het filmpje draai je naar de linkerkant van de nis daar zie je een handel, haal deze over. Dit helpt altijd bij die gasten. De dames verdwijnen. Ga naar de andere kant van de kamer recht tegenover de nis, daar moet je ook nog een keer het slot bewerken met het kruis. Alweer verandert de trap. Loop naar de trap die je tijdens het filmpje hebt zien verschijnen en ga naar boven.

En daar is Dorko weer met Mina, hoezo eerlijk? Ga naar het einde van de ruimte en gebruik de icoon wat je van de lessenaar hebt gepakt op het slot en daarna wederom de drakenring. Loop terug naar Mina klik op haar en de eind film begint, ga zitten en zie hoe je denkt te ontsnappen..

Joepie toch gelukt.

 

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

www.000webhost.com