05-12-2013

 

Dracula 5 - The Blood Legacy

 

In “Dracula 5 – The Blood Legacy” gaat het verhaal verder. Na een levensgevaarlijk avontuur is het Ellen gelukt het schilderij naar New York te brengen maar tijdens de eerste nacht in het museum wordt het portret gestolen. Wanneer Ellen de dief probeert op te sporen, stuit ze op nieuwe informatie over De Schaduw van de Draak. Wat heeft deze broederschap met de beruchte Vlad Tempes te maken? Ellen reist opnieuw naar Europa waar ze eindelijk de schokkende waarheid over het portret hoopt te ontdekken. Maar… kan Ellen de waarheid wel aan? Misschien is het geen toeval dat juist zij in dit avontuur is beland!

 

Aan het begin van het spel, kunnen spelers ervoor kiezen om de proloog te spelen om de basis commando's te leren of het spel direct starten. Twee spelmodi zijn dan beschikbaar: De Casual-modus (gemakkelijk) bevat een helpsysteem in het avontuur. Markers geven de plaatsen aan om te bezoeken. De Adventure-modus geeft geen hulp of aanwijzing en is moeilijker. Het spel wordt automatisch opgeslagen bij het verlaten van het spel. De inventaris is rechtsonder in het scherm. In de inventaris is een balkje aan de bovenkant en een balkje aan de rechterkant. Linksonder in de inventaris is het spelmenu en een venstertje met de behaalde score tijdens het spelen. Bepaalde specifieke acties in het spel geeft de speler punten. Ellen heeft een bloedziekte en moet regelmatig medicijnen slikken. Medicijnen en voedsel kunnen gecombineerd worden en kunnen afzonderlijk ingenomen worden of in combinatie met andere medicatie. Sommige combinaties verhogen de energie van Ellen maar kunnen haar ook schaden. Kijk regelmatig in de te doen lijst als je niet meer weet wat je moet doen.

 

Balk aan de bovenkant:

Koffer = Voorwerpen inventaris (object inventory)

Kruis = Medicijnen

Artsenembleem = Dosering van de medicijnen

Trofeeën = Prestatie (trophies).

Balk aan de rechterkant:

Potlood = Dagboek (diary)

Schijf/pijl - Te doen lijst (objectives)

Mond = Dialogen (dialogues)

X = sluit de inventaris en vensters.

 

Website

Denda NL


 

New York - Museum

Na een korte inleiding ga je vooruit naar de deur van de restauratieatelier (restoration workshop). Je hebt een magneetkaart nodig. Draai naar rechts en ga naar het kantoor van de directeur. Praat met Mr. Phillips over alles. Hij geeft je een nieuwe magneetkaart.  Je hebt al een mes in je inventaris. Verlaat het kantoor. Gebruik de magneetkaart (magnetic card) op de kaartlezer van de restauratieatelier deur en ga naar binnen.

 

Praat met Gerry. Loop naar het infrarood apparaat in de hoek van de kamer. Open rechts de schilderijkist op de grond tegen de muur en neem het ingepakte schilderij eruit. Neem op het tafeltje de scalpmes, kompres en testbuisje. Zet het ingepakte schilderij (wrapped painting) in het infrarood apparaat. Pak het uit (klik erop). Het schilderij  is overschilderd met een zwart kruis. Praat met Gerry over het schilderij. Hij denkt dat het kruis met teer op het schilderij geschilderd is. Gebruik de scalpmes op het schilderij, om er wat zwarte stof vanaf te nemen. Combineer de scalpmes/zwarte stof (substance) met de testtube. Open de deur van de opbergkamer met je magneetkaart. Neem in de opbergkamer de beschermingsdoek van het standbeeld. Ga terug naar de restauratieatelier. Ga naar het muurliftje, rechts van Gerry. Open het liftje, plaats de testtube in de houder, klik op de knop om het naar de lab te sturen. Ga terug naar het infrarood apparaat. Zet de monitor aan en links het infrarood apparaat. Je ziet een portret! Praat met Gerry erover. Kijk in het muurliftje en lees het laboratorium resultaat. Dit bevestigt Gerry veronderstelling dat het zwarte teer is. Praat met Gerry. Ga naar de muurkast tegenover de opbergkamer. Open de glazendeur. Klik op de flesjes, om ze om te draaien. Neem de S237 oplossing en de olie. Neem dan de lege glazen beker op het bureau naast het infrarood apparaat.

 

Combineer de fles olie en de S237 oplossing (solvent) met de lege beker (container), en krijg een teer oplosvloeistof (tar solvent). Combineer de teer oplosvloeistof met de kompres. Gebruik de kompress/teer oplossing op het schilderij, totdat er een duidelijk beeld te zien is.  Vreemd, het Dracula schilderij wordt donkerder. Praat met Gerry over het schilderij. Hij zegt dat je het schilderij in de opbergkamer moet plaatsen. Ga naar de opbergkamer. Als je gezondheid laag is neem je wat medicijnen in. Open dus de medicijnen inventaris. Sleep de tabletten/pillen onder naar de vakjes en slik ze in (swallow). Pak het schilderij. Ga naar de opbergkamer. Plaats het schilderij op de schildersezel. Bedek het schilderij met de beschermingsdoek (protective cloth). Verlaat de opbergkamer.

 

De telefoon rinkelt. Neem de telefoon op. Praat met Adam. Hij is blij dat je weer veilig terug bent en nodigt je uit om te eten. Ga naar Gerry's bureau en lees het boek dat op zijn bureau ligt. In de tussentijd komt Adam je ophalen voor het diner. Praat met Adam en je vraagt of hij het Dracula schilderij wil zien. Ga samen naar de opbergkamer (gebruik steeds je magneetkaart). Verwijder de beschermingsdoek. Kijk naar het schilderij en alles begint te draaien. Adam vangt je op, neemt een ​​taxi en brengt je naar je appartement.

 

Appartement
Na de leuke uren samen val je in slaap. Als je de volgende dag wakker wordt, ben je alleen en vraag je je af of alles een droom was. Open de lade van het nachtkastje, kijk in de lade en neem de tabletten (deze komen in de medicijn inventaris). Ga naar de tafel en lees de brief  - het was geen droom. Verlaat het appartement en je gaat rechtstreeks naar het museum.

 

Museum
Ga naar de opbergkamer. Het Dracula schilderij is verdwenen. Misschien heeft de bewakingscamera het opgenomen. Voordat je verder gaat slik je een Cikloprex capsule! Verlaat de opbergkamer. Kijk naar de deur van het bewakingssysteem, naast de deur van de opbergkamer. Je bent de code vergeten. Kijk goed naar alle knoppen. De ene is doffer of versleten. De knoppen 9,5 en 4 zijn versleten. Druk op deze drie knoppen: 9-5-4. Open de deur in kijk in de kast. Druk op de rode knop en spoel (<<) de videoband terug. Druk op de afspeelknop (>). Je ziet dat Adam het schilderij neemt. Waarom doet Adam dit? Om zelf niet verdacht te worden neem je de videocassette eruit (druk 2x op het witte pijlknopje). Op dat moment gaat de telefoon en luister wat Marlene te vertellen heeft op het antwoordapparaat.  Ga naar Gerry's bureau en pak de brievenbus sleutel. Verlaat de restauratieatelier. Draai links en kijk naar de brievenbussen. Open Gerry's brievenbus (G. Berowski) met Gerry's brievenbus sleutel. Kijk in de envelop en lees het gedicht van Marlene aan Gerry. Verlaat het museum en je gaat rechtstreeks naar je appartement.

 

Appartement

Gebruik de computer. Selecteer de volgende instellingen: Basilica - Cistern- Turkey. Klik op zoek 'search', en lees de informatie - "De Basilica Cisterne (ook wel bekend als Yerebatan Sarnıcı) is een zesde-eeuwse ondergrondse wateropslagplaats in Istanboel". Ga uit de computer en neem de telefoon op, tegenover het bed.
Een onbekende vrouw belt en zegt dat Gerry vermoord is. Ze heeft een envelop voor je voordeur gelegd. Bel Gerry en je komt te weten dat Gerry inderdaad dood is. Open de voordeur en neem de envelop. Open de envelop en neem de valse papieren/paspoort. Met dit paspoort kan je de VS verlaten!

 

 

Istanbul - Ondergrondse wateropslagplaats

Je arriveert in de ondergrondse wateropslagplaats. Praat met de bewaker achter de receptiebalie. De toegang is gratis, maar je mag de 'Gorgons' en de 'peacock eye column' zuil niet bezoeken. Draai naar rechts, loop vooruit en draai links naar het informatiebord. Kijk naar het informatiebord. Kijk naar de telefoonnummers. Kijk naar de 'Gorgon' kaart en 'peacock eye column' kaart, om de locaties te weten. Draai je om en ga vooruit door de lange gang. Je loopt tegen een gaasdeur. Probeer de deur te openen, maar deze is op slot. Pak links de plank op de grond. Ga terug naar de receptie en ga verder door naar de linkerzijde.

Ga links naar de snack bar. Kijk op het tafeltje - de ober heeft de rekening met daarbij de fooi laten liggen.

 

Draai naar rechts en probeer de telefoon, maar je hebt geen munt. Kijk weer naar het bordje op het tafeltje en neem de munt onder de rekening. Gebruik de munt in de telefoon en bel de receptie. Je verzint een smoesje om de wachter weg te lokken. Loop dan snel naar de receptie en neem de sleutelbos. Loop naar de gaasdeur. Gebruik de sleutelbos (bunch of keys) op de gaasdeur. Selecteer de middelste sleutel en open de deur. Ga terug naar de receptie en hang de sleutelbos terug in de receptie.  Ga terug naar de geopende gaasdeur. Ga verder en neem de lange plank. Kijk rechts op de hoek naar de zuil, 'peacock eye column' - het mist iets. Gebruik de plank en lange plank in het water om een brug naar de roeiboot te maken. Neem je medicijn in en loop over de planken naar de roeiboot.

 

Draai naar de muur en zie een losse baksteen. Gebruik je mes op de losse baksteen, om de baksteen te verwijderen. Neem de kleine ingepakte scepter. Maak het touw los van de roeiboot en roei door het water. Je stopt want je weet niet waar de 'The Shadow of the dragon' kamer verborgen is. Roei terug en ga naar de  'peacock eye column'. Steek de kleine scepter in het gat in de zuil. Je kan de ogen op de zuil draaien. Gebruik 'The Shadow of the dragon' gedicht met de afbeelding voor aanwijzing en draai de ogen naar de juiste positie. De gele dragon op de afbeelding is een oriëntatie punt van de scepter in de zuil. Heb je dat goed gedaan, stijgt er een zuil met een Gorgonkop uit het water. Stap terug in de roeiboot en roei naar de zuil met de Gorgonkop.

 

 

Met de Gorgonen worden in de Griekse mythologie doorgaans Medusa (de door Poseidon bezwangerde), Stheno (de sterke) en Euryale (de vérspringende) bedoeld, dochters van de zeegoden Phorcys en Ceto. Zij vormen een zogeheten thriai of triade van chtonische wezens die werden voorgesteld als vrouwen met slagtanden, handen van brons, gouden vleugels en slangen in plaats van haren. Iedereen die hen aankeek werd veranderd in steen.

 

Neem de kompas aan de zuil. Volg de aanwijzing is het gedicht. De rode pijl op het kompas toont de richtingen. Roei W - rechts zie je de tweede Gorgonenkop op de zuil. Roei verder: W-W-N-N-E-E-N-N-N. Draai naar W en zie de derde Gorgonenkop op de zuil. Roei verder: W-N-E-N-W-W.

 

Je komt bij een platform. Ga naar de 3 standbeelden. Druk op de schakelaar onder de middelste zeeslang standbeeld. Lees de aanwijzing en vorm de schaduw op de muur in een volledige dragon. Draai de linkse vleermuis standbeeld 3x. Draai het rechtse standbeeld 3x.

 

Shadow of the Dragon kamer

Een deur in de muur schuift open. Ga er doorheen. Draai in de voorhal naar links en rechts. Kijk naar de toonkasten en lees de bordjes. Ga verder naar de 'Shadow of the Dragon' kamer. Neem rechts de dorsvlegel (flail). Kijk naar de glazen koepel in de vloer. Ga verder naar het altaar. Zie een pentagram met de 4 elementen op het altaar. Ga terug naar de toonkasten. Gebruik de dorsvlegel op het plexiglas van de linkse toonkast en neem de amforakruik. Neem het 'Killing a dragon' manuscript en lees het in je dagboek. Kijk in het wapenkistje - de dolk is er recent uitgenomen. Gebruik de dorsvlegel op het plexiglas van de andere toonkast. Neem het dagboek van Vader Arno en de 'Operation D file'.  Ga naar de ondergrondse wateropslagplaats. Vul de amforakruik met water. Ga terug naar de 'Shadow of the Dragon' kamer. Kijk naar de glazen koepel in de vloer. Giet het water uit de amforakruik in de koepel. Zie een pentagram afbeelding in het water. Noteer de positie van de 4 elementen symbolen. Kijk naar het pentagram op het altaar. Schuif de 4 elementen symbolen naar de juiste positie. Kijk in de 'blood of Lilith' afbeelding voor de juiste positie en pentagram afbeelding in het water. Ellen zegt als je het goed gedaan hebt. Steek de kleine scepter in het pentagram.

 

 

Zie de stamboom van de Radu's familie. Controleer ook het onderste gedeelte van de stamboom - Adam Stoker is de afstammeling van Radu. De bewaker ontdekt Ellen en opent een luik onder Ellen. Ellen wordt gevonden door 2 rioolarbeiders en ligt in het ziekenhuis. Adam heeft bloemen gestuurd! Als Ellen beter is gaat ze naar een hotel. Ze kent alleen Yanek de kunstvervalser in Istanbul. Ze gaat naar hem toe.

 

Yanek's Atelier

Ga in de atelier. Yanek is er niet. Draai naar links en neem de kom met lampzwart poeder (lampblack) uit de nis. Ga rechts naar de werktafel. Neem de fles met schellak (shellac) - schellak is een type was. Draai naar links en neem de slinger op de grond (crank). Kijk naar het grote marionettenspel tegen de muur. Het is veranderd sinds je laatste bezoek. Ga naar de bovenverdieping. Kijk rond en neem het potje met kohl, op het tafeltje naast het bed (cosmetica - Kohl is een mengsel van roet en andere ingrediënten). Ga terug naar beneden.

 

Kijk naar het grote marionettenspel van dichtbij. Probeer alle opwindsleutels en zie wat er gebeurt. De rechtse man op de boot moet omhoog gewipt worden zodat hij aan de strop boven hem kan trekken. Nummer de opwindsleutels van links naar rechts: 1 t/m 6. Draai aan opwindsleutel: 5 - 6 - 2-4-1 - 3 - 6 - 5 - 5 - 6, (2-4-1 moet je snel achter elkaar doen, zodat het mannetje met de sleutel de sleutel in het slot onder de opgestegen ballonvaarder kan steken).

 

 

Heb je dit goed gedaan, hoor je een geluid en een geheime deur opent. Ga rechts door de geopende deur. Kijk rond in de kleine geheime kamer. Zie aan de linkerkant een rotatiedrukpers, legend bordje tegen de muur, links een soort mengmachine en rechts vakjes met een cilinder. Neem de inktpot en 3 vellen papier. Draai naar rechts en zie verfpotjes met de label van de schilders die de verf gebruikten.  Schuif het gordijn opzij en ga naar de donkere geheime kamer.


Na het filmpje praat je uitvoerig met Yanek. Yanek heeft het Dracula portret geschilderd. Luister goed wat hij vertelt. Zie een open doodskist. Ga terug naar de kleine geheime kamer. Vind het bloed van Dracula. Draai naar de verfpotjes. Kijk naar de plank rechts van het gordijn. Klik op het boek. Blader door het boek en neem het flesje met Dracula's bloed. Kijk naar het legend bordje van de drukpers en zie welk cilinders gebruikt worden. Kijk naar de cilindervakjes. Neem de gegraveerde zilveren cilinder eruit (midden XX) en de gegraveerde koperen cilinder (midden XVIII).

 

 

Kijk naar de drukpers. Leg er een vel papier op. Vul de inktpatroon met inkt. Gebruik de slinger in de drukpers. Leg er de koperen cilinder op (copper). Draai aan de slinger en lees het recept. Combineer in je inventaris de Kohl met de lampzwart poeder (kom), voeg daarbij de schellak en krijg de basis voor bloedinkt (blood ink base). Neem de koperen cilinder uit de drukpers en leg er de zilveren cilinder in. Leg er een nieuwe vel papier op. Kijk naar de mengmachine links van de drukpers. Gebruik de basis voor bloedinkt in de mengmachine. Gebruik dan het mes op je vinger om bloeddruppels toe te voegen. De bedoeling van de puzzel is om alle druppels onder in het midden te laten vallen. Druk op de ronde pijlknopjes om ze aan of uit te zetten. Druk op de pijlknop linksonder, om de druppels te laten vallen. Krijg dan de juiste bloed inkt. Vul de inktpatroon van de drukpers met de bloed inkt. Draai aan de slinger. Zie een kaart die in vlammen opgaat.

 

 

Tsjernobyl, Oekraïne
 

Bos
Na je bezoek aan Yanek, ben je in een verboden gebied van Tsjernobyl. Ga naar de omgekiepte vrachtauto. Verwijder het doek. Hoor een stem. Neem het kapmes. Open de doos en neem de blokbatterij, geigerteller en geigerteller buisje. Combineer de geigerteller met het geigerteller buisje (tube) en dan met de blokbatterij, en je hebt een werkende geigerteller. Kijk rechts van de vrachtauto en open het EHBO kistje. Neem de jodium pillen. Draai naar rechts, gebruik je kapmes op de struik en zie een radioactiviteit symbool in de draak. Klik op het symbool - volg het pad van de wanhoop. Ellen denkt dat het verwijst naar radioactiviteit. Slik wat jodium pillen. Gebruik de geigerteller, zet het aan door op de rode knop te drukken en draai de zwarte knop naar X1. Zoek het gebied af met de geigerteller. Ontdek links van de rode auto sterke radioactiviteit. Gebruik je kapmes achter op de struiken om een doorgang te maken. Ga door de geopende doorgang naar een verwoeste toren. Zie rechts een brandstoftank. Draai naar links en neem het breekijzer. Loop naar de toren. Ellen hoort meer stemmen. Gebruik het breekijzer op de deur en ga in de toren.

 

Toren

Kijk rechts naar de generator - het heeft geen brandstof. Zie een liftschacht, hendel en schakelkastje onder de hendel. De laatste drie regels van de code ontbreken op het code papiertje. Neem links de lege jerrycan. Ga buiten naar de brandstoftank. Zet de jerrycan onder de kraan. Draai de kraan open en neem de volle jerrycan.

Ga in de toren. Giet de brandstof in de generator en druk op de rode knop om de generator te starten. Kijk weer naar het schakelkastje. Open het kleine deurtje met het groene lampje. Zie een kleurcode op het papier aan de linkerkant. Plaats de juiste gekleurde componenten op de juiste plek volgens de kleuren code.

D  is verbonden met Q en een tussenruimte met zwart.
Rood is verbonden met zwart.
U is verbonden met blauw en groen.
Rood is links van blauw en groen op rechts.
 

Dan moet je de lift naar de begane grond roepen. Er zijn 5 verdiepingen: 3, 2, 1, 0 en -1.

Ellen is op begane grond (0). De eerste 2 regels van de code is te zien op het code papiertje.

De lift is op de derde verdieping. Daarvan afgeleid zijn de andere verdiepingscode:


Derde regel (eerste verdieping) is 10010100.
Vierde regel (begane grond) is 01001010.
Vijfde regel (kelder -1) is 10100101.

Schuif de knoppen naar deze positie: 01001010 (vierde regel).
Ga uit het schakelkastje, trek aan de hendel om de lift te roepen.

Stap in de lift en je gaat naar beneden.

Kelder

Zie 3 gesloten poorten. Hoor Dracula - hij waarschuwt je. Kijk maar de Latijnse woorden boven de middelste poort - " Follow the path of desolation." - (volg het pad van verwoesting). Kijk dan naar de vloertegels en spel het woord, "desolation". Druk op: D - ES - OL - A - TI - N. Ga uit de vloertegels en zie dat de middelste poort geopend is. Kijk rond en neem 3 kanonskogels op de grond (klik op een kanonskogel). Gooi een kanonskogel door de middelste geopende poort. Het is een val en de poort sluit weer. Kijk weer naar de vloertegels en spel het woord, "desolation". Druk op: D - ES - OL - A - TI - O. Nu is de rechtse poort open. Gooi een kanonskogel door de geopende poort, nu blijft de poort open en ga er door.

 

Grot

Zie Dracula's kasteel aan de andere kant van het water. Ga vooruit naar de waterkant. Een boot met een persoon vaart naar je toe. Kijk links naar de stenen tafel - de flessen lijken op injectiespuiten. Gebruik het bloed van Dracula op de injectiespuiten. Gebruik de pijlknopjes om de spuiten met bloed te vullen of te ledigen. Het doel van de puzzel is om de brandende pijltjes aan de linkerkant van elke spuit uit te schakelen. In de bovenste spuit kan 4 cc bloed, de middelste 2,5 cc en de onderste 1,5 cc. In de bovenste spuit moet 0,5 cc bloed, de middelste 2 cc en de onderste 1,5 cc. Nummer de rechtse omhoog/omlaag pijltjes van boven naar beneden: 1, 2 , 3, 4,  en 2 buitenste 5 en 6. Klik op: 6, 3, 6, 3, 1, 3, 2, 4, 5, 4, 2 en 4.
 

 

Een luik klapt open en kijk naar het puzzelbord op de stenen tafel. De boot vaart over de bolletjes. Blauwe bolletjes verlagen het waterpeil. Oranje bolletjes verplaatsen de obstakel (ster). Zie 4 richtingpijlen aan de bovenkant en de herstel pijl linksonder. Het doel van de puzzel is om een steen van de linkeroever naar de rechteroever te verplaatsen. Klik op de richting pijlen: L = links: R = rechts: B = boven en O = omlaag:
 

L B L B (blauw) L O O (oranje) B L L - krijg een steen.

RRO (oranje) BO (oranje) RRRRB (oranje) OLLBRBR (blauw) LOLORRB (oranje) OR en R uit.


 

Heb je dit goed gedaan stap je in de roeiboot, roei naar het kasteel en ga in het paleis.
 

Dracula - Paleis
Dracula verwachtte je al. Praat met hem over alles. Je kan accepteren, weigeren of onderhandelen. Onderhandelen is de beste keuze (Negotiate).

Nu moet je beslissen om in leven te blijven of voor Adam. Kies voor Adam? Verlaat het paleis. Stap in de roeiboot, draai naar rechts en roei naar de gevangenis.

 

Cel

Praat uitvoerig met Adam. Kijk naar het slot van de cel. Zie ingekerfde cijfers boven het cijferslot: 71:52:53:70:92:92:90:63.

Ga uit het slot en kijk rechts naar de tabelkaart in de muur. Zie dat 7/1 M is, 5/2 C, 5/3 D, 7/0 L, 9/2 X, 9/2 X, 9/0 V en 6/3 I.
 

 

MCDLXXVI = 1476. Draai 1476 in het cijferslot van de celdeur. Adam is vrij. Ellen stortneer. Adam sleept Ellen naar Dracula! Dracula steekt Adam neer. Ellen wordt wakker. Neem je medicijnen. Heb je geen medicijnen meer, koop je medicijnen voor 50 punten. Praat met Dracula. Dracula voegt bloed van zijn vrouw toe in de kelk en biedt het Ellen aan. Weiger of accepteer.

Accepteer: Drink en Ellen wordt dol.
Weiger en Ellen slaat de kelk uit zijn handen.

Bloed stroomt op de vloer naar Adam.

Dracula valt Ellen aan. Adams bloed rode ogen openen.
 

Einde

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
Forum NL
Henk 

www.000webhost.com