Dracula 3: Path of the Dragon

08-09-2008

20-05-2008

In Dracula 3: Path of the Dragon gaat een priester op zoek naar het mysterie achter Dracula. De vampieren zijn veel selectiever geworden op vlak van hun slachtoffers. Je slachtoffer moet je niet alleen meer bijten om deze om te toveren tot vampier, je moet de aspirant bloedzuigers opleiden via het pad van de draken. Door middel van onheilige uitdagingen moet je het pad van het eeuwig leven bewandelen. En reken er maar niet op dat helden als Van Helsing of Simon Belmont een handje komen toesteken.

Het verhaal speelt zich af in het jaar 1920. Je begint je onderzoek als Dr. Martha Calugarul in de stad Vladoviste, welke nagenoeg volledig werd vernietigd tijdens Wereldoorlog I. Aan de voet van een heuvel situeert zich het Twilight Kasteel. Je allereerste objectieven zijn gemakkelijk: je moet Martha's graf bezoeken, haar priester contacteren en enkele collega's ondervragen. Als je de verschillende personages tegenkomt, zoals de lokale cafébaas en de grafdelver, zal je verschillende conversaties kunnen volgen. Je moet gewoon zien dat je alle vragen stelt die je nodig hebt om de puzzel op te lossen. Wil je meer te weten komen, dan kan dat door verder met de personages te praten.

Het is haar onderzoek naar bloed dat haar een naam gaf in het dorp. Vele lokale bewoners werden geveld door een anomalie waar Martha niet veel over weet, genaamd het P anomalie. Naast de lastige kenmerken en neveneffecten in de bloedbaan hebben mensen die er aan lijden steeds vreemde kentekens en uitslag in hun nek. De meeste slachtoffers werden dood terug gevonden, terwijl hun bloed helemaal was leeggezogen via de nek.

Vader Arno is een mysterieuze persoon op het spoor gekomen die verantwoordelijk is voor de vele doden. Later zal hij ervaren dat de moordenaar van de ene scène naar een ander doorloopt en vele slachtoffers maakt op korte tijd. Dit is uiteindelijk het pad van de draken dat hij bewandelt. Later zal je nog vele puzzels moeten oplossen die gebaseerd zijn op geneeskunde, geschiedenis en mythes. Je zult zelfs de beruchte Enigmamachine moeten gebruiken, welk een toestel was om geheime berichten te coderen en decoderen. Dit toestel werd later heel beroemd door gebruik in Nazi-Duitsland.

In Dracula 3 moet je het pad van de draken volgen in de huid van vader Arno Moriani, een weinig gemanierde katholieke priester die op pad is gestuurd naar Vaticaanstad om een kandidaat voor het heiligdom te keuren. Dit point-and-click avontuur van ontwikkelaar Kheops Studio gebruikt de omgeving uit de verhalen van Bram Stoker, aangezien je zult reizen van Rome naar Boedapest en ten slotte Turkije om de duivelse Dracula te vermoorden.

De gameplay in Dracula 3 is simpel: point and click. Je kunt ook door middel van de rechtermuisknop een serie van menu's openen die overzichtelijk je doelen presenteren, je voorwerpen en documenten tonen en welke conversaties je al hebt gehad. Verder is er een heuse Bijbel in het spel verwerkt in de Latijnse taal, welke je kunt doorbladeren om hints te verzamelen voor puzzels op te lossen.

Oplossing is te gebruiken voor de Engelstalige, Franstalige: La Voie du Dragon en Duitstalige versie: Der Pfad des Drachen.

 

Rome - Vaticaan, September 1920
Na de bespreking in het Vaticaan tussen Monseigneur Felicio Briganti en de jonge priester Arno Moriani wordt hem opgedragen om in het Oost-Europese Transsylvanië het overlijden van een vrouwelijke arts en Wetenschapperster, Martha Calugarul, te onderzoeken. Ze is één maand geleden overleden. Ze zal heilig verklaard worden?
 

Dag 1 - Aankomst in Vladoviste

Hotel
Na de reis en aankomst op het station van Vladoviste, draaien we naar links, gaan rechtdoor en dan aan de rechterzijde naar het hotel. Druk op de bel, praat met de Ozana en vraag over Martha Calugarul. Ze deelt je mede dat in de salon een andere hotelgast, genaamd Janos Pekmester, op je wacht. Ga naar de salon en praat met Janos Pekmester. Hij is assistent professor op het gebied van Middeleeuwse geschiedenis op de universiteit van Alba Iula. Aan het eind van gesprek stelt hij voor om hem de volgende dag te ontmoeten bij de oude kasteelruïne. Bekijk op de tafel het rode boek, over de oorlog geschiedenis in Transylvania. In de boekenkast lees je de boeken van de Jaren, 1870, 1900, 1905 en 1913 en lees onder andere informatie over Martha Calugarul. Deze informaties komen automatisch in de documenten. Je hebt al een bijbel en kruis in de inventaris. De bijbel heeft maar 3353 pagina's! Bekijk het schilderij van de rode ballroom van het vroegere kasteel, links van de boekenkast. Ga boven naar je hotelkamer - op de gang eerste deur rechts. Op het bureau lees je de biografie van Martha Calugarul. Ga terug naar beneden. Gebruik onder aan de trap de telefoon. Haal de hoorn van de haak en draai aan de hendel. Vraag aan de telefoniste om Monseigneur Briganti te spreken. Verlaat het hotel.

Hospitaal

Ga op het einde van de straat, tegenover het hotel, naar het groene hospitaal (apotheek/gasthuis) 1905, waar Martha Calugarul als arts actief was, en waar nu Dr. Maria Florescu werkt. Trek buiten aan de bel en praat in de keuken met Maria. Voor de keukendeur staat buiten in de tuin een grote zwarte hond. Verlaat het hospitaal. Buiten heb je het gevoel dat je geobserveerd wordt?

 

Begraafplaats

Ga rechtdoor, eerst afslag links, voor het verwoeste huis ga je links en verder door naar de begraafplaats. Een groot kruis is herkenbaar in de verte. Open de poort. Rechts van de poortingang praat je met de grafdelver. Praat met hem over Maria en Martha. Vraag naar vader Gregoriu. Hij geeft het telefoonnummer. Loop terug naar de poort. Aan de rechterzijde zie je het graf van Martha met bloemen en brandende kaarsen. Praat met het jongetje, Ionel. De deur van het graf is gesloten. Links van het graf zie je ook het grafsteen van Celdric Maliscal, die op 14 jarige leeftijd overleden is. Je kan alles onderzoeken op de begraafplaats en dan terugkeren naar het hotel.

Hotel

Praat weer met Ozana. Gebruik na het gesprek de telefoon om Kardinaal Briganti te spreken. Na dit telefoongesprek vraag je aan de telefoniste om Vader Gregoriu te speken. Arno heeft genoeg gedaan voor vandaag en is moe. Ga boven naar je kamer en je gaat slapen. Arno heeft een nachtmerrie. In de naburige kamer wordt in de droom een vrouw gedood.
 

Dag 2

 

Hotel
Na onze nachtmerrie onderzoek je de wandkast. De kast is te zwaar om het opzij te kunnen schuiven. Je hebt een hulpmiddel nodig. Praat op de gang met Ozana. Ze vertelt dat in de salon een journalist op je wacht. Ze vraagt of je eerst het kruis in de kamer van je buren op zijn plaats terug wil hangen. De kamer is vervloekt en daarom durft ze niet naar binnen te gaan. Draai naar rechts en open de kamer van Luca. Onderzoek de deur aan de rechterzijde. De deur is gesloten. Het schuifslot is lang geleden afgebroken. Rechts van het bed ligt op de grond het kruis in de zwarte vlek. Pak het kruis, hang het kuis aan de bovenste spijker en zegen de kamer. Praat op de gang met Ozana en ga dan naar beneden. Zie onder aan de trap een brokje steen tegen de muur met een wapenschild - rode draak. Je mag het zonder toestemming niet meenemen. Praat in de salon met journalist Stephan Luca over Martha en over de lokale politie. Hij heeft een brief van Martha en medische rapporten. Na het gesprek praat je weer met Ozana en vraag of je het brokje steen met de rode draak mag lenen. Ze geeft je toestemming en pak dus het brokje steen met de rode draak. Verlaat het hotel en ga eerste afslag links naar het station.

 

Station

Praat met zigeunerin, Luana. Praat met haar over Martha Calugural en over de vele vreemde sterfgevallen, die in de stad plaatsgevonden hebben. Zie voor Luana het kaartspel en dobbelspel. Speel het dobbelspel. Dit is niet noodzakelijk om deze spellen te spelen. Klik op een dobbelsteen. Zie de nummers van de dobbelsteen. Selecteer een dobbelsteen en leg de dobbelsteen in de rechtse beker. Schuit/klik de beker en je plaatst het opgekeerd met de dobbelsteen eronder op de tafel. Luana doet hetzelfde en wie het hoogste cijfer heeft, wint. Met het kaartspel moet je de kleur van de kaart raden, zwart of rood.

Begraafplaats
Praat met de grafdelver over de dood van Martha. Praat daarna met de jongen Ionel.

 

Militairbegraafplaats

Ga naar het hospitaal. Ga daar links en achter naar de militairenbegraafplaats van de oude kasteelruïne. Rechts zie je een gedenksteen met een vlag. Ga verder door en zie een huifkar met een os. Draai naar de linkerzijde en pak van de grond de twee oude patroonhulzen. Ga verder door tot de kasteelruïne.

 

Kasteelruïne

Hier ontmoet je Jonas Pekemester, waarmee je afgesproken had. Hij vertelt over de Dracula familie. Bekijk vóór hem de stenenplaat (zonneklok) op de grond. Klik op de twee losliggende delen om ze samen te voegen. Voeg daarbij het rode draak brokje uit de inventaris toe, om het compleet te maken. Zie de gravure op de steen links van Jonas, de skeletbeenderen op de linkerzijde en rechts van Jonas de kasteelruïne.

 

Hotel

Praat met Ozana. Bel de politie - Je krijgt het telefoonnummer van inspecteur Brutar. Bel inspecteur Brutar over de drie sterfgevallen en over Martha Calugural. Praat in de salon met journalist Stephan Luca en krijg van hem brieven, die we lezen. Hij vraagt naar je mening van deze brieven. Bel Vader Gregoriu en bel daarna het Vatikaan. Je rapporteert Kardinaal Briganti je bevindingen en hij belooft om je later terug te bellen. Neem de telefoon op want hij belt meteen terug. Praat weer met Stephan Luca. Hij geeft je een rode map met schetsen - verzameling van Martha. Bekijk de verzameling en praat met Stephan Luca. In het menu onder "missie“ (wat te doen lijst) kan je lezen dat we een geschiedenisspecialist voor mythen moeten raadplegen en advies vragen aan een arts of een wetenschapper. Vraag aan Ozana of ze iets weet over de legende van de Vampier dat rond gaat in de stad. Bel inspecteur Brutar. Vraag hem of de regio in de vampier gelooft.

Hospitaal
Praat in de keuken met Maria. Na het gesprek zijn we automatisch in de behandelingskamer om bloed af te geven. Pak het dienblad met de medische instrumenten. Rechtsboven op de plank lees je de medische boeken en over het P- Syndroom.  Open de deur aan de rechterzijde. Zie in de kamer (laboratorium) een wit koelapparaat met een cijferhangslot. Zie een groene bloedanalyse map en een bakje op de tafel. Ga terug naar de keuken. Er is nu niemand. Schuif onder de gootsteen het gordijntje opzij en pak de trechter. Trek de rechter lade open en pak het koperdraad. Pak de kookpot van het kookkacheltje, vul de pot met water (klik de pot op de waterkraan) en plaats het op de kookplaat met het vuur eronder. Plaats het dienblad met de medische instrumenten in de pot. De telefoon rinkelt. Neem de telefoon op - geen gehoor. Ga terug, neem weer meteen de telefoon op en praat na de tweede poging, met Professor Heinrich von Krüger uit München. Open het kacheldeurtje. Pak links een blokhout en leg het in het kacheltje om het vuur te verhogen. Het water begint te koken en de medische instrumenten worden gesteriliseerd. Was je handen (klik op de waterkraan en dan op het stukje zeep). Pak dan het dienblad met de steriele instrumenten terug uit de kookpot. 

 

Plaats het dienblad terug op de tafel in de behandelingskamer. Was je handen weer (kan ook in het laboratorium). Neem een close-up van het dienblad. Klik/pak de naald en klik de naald op het linkerslangetje om de naald aan het slangetje te bevestigen. Klik op het uiteinde van het slangetje en bevestig het slangetje met de naald aan de spuit. Bevestig ook het rechter slangetje aan de spuit. Klik op de gele ampul (glazen container) om het naar onderen te schuiven. Klik op de dop van het groene flesje met citroenzuur (sulfaat) en klik de dop in de ampul. Open het alcoholflesje en de verbanddoos. Leg het uiteinde van het rechter slangetje in de ampul. Je arm verschijnt in het scherm. Pak het afbind riempje en klik het riempje op je bovenarm om het erom te binden. Pak het watje uit de verbanddoos, klik het watje op het alcoholflesje en dan op de plek op je arm om het te ontsmetten. Pak de naald en steek de naald op het schone plekje in je arm. Druk de naald verder in je arm. Verwijder het afbind riempje, trek aan de spuit en je hebt een flesje bloed -  Ampul 814. Open het cijferslot van het witte koelapparaat. Het is het getal boven de ingang van het hospitaal - 1905. Klik dan op de hangslot  en open het koelkastje. Plaats het bloedmonster flesje 814 in de openplaats en sluit de koelkast. Lees nu het groene mapje met de bloedonderzoekresultaat. Je moet je eigen bloedgroep bepalen. Was hier weer je handen.

 

 

Pak een buisje uit het rekje en vul het buisje met het bloed uit flesje 814 (bloed van Arno). Plaats het buisje met het bloed terug in het rekje. Pak het pipetje dat uit het buisje steekt. Druppel een bloeddruppel in het linkerschaaltje van het bakje op tafel en een druppel in het rechterschaaltje. Pak met een buisje wat gele vloeistof uit de koelkast en een buisje met blauwe vloeistof (sluit de koelkast om alles koel te houden). Voeg daarna een druppel van het gele vloeistof in het linkerschaaltje en een druppel lichtblauw vloeistof in het rechterschaaltje en zie de reactie van het vloeistof: Links; bloed met gele vloeistof; resultaat = rode stippeltjes en rechts; bloed met het lichtblauwe vloeistof; resultaat = paars en is bloedgroep ????

Om de bloedgroep te bepalen moeten we dat uit de verschillende bloedgroepen onderzoeken, die geregistreerd zijn in de groene map. Spoel het bakje met de 2 schaaltjes schoon onder de waterkraan. Zo kan je ook het buisje met bloed ledigen. Vul dan een buisje met een bloedsoort uit het koelkastje en druppel het in de twee schaaltjes en neem een bloed waarvan je de bloedgroep weet (in de groene map, bv van Vader Gregoriu hij heeft A en Maria 0). Voeg daarbij aan toe een gele druppel en in het andere schaaltje het blauwe vloeistof en zie het kleurresultaat van A. Zo ook bij de andere waarvan je de bloedgroep weet en noteer de reacties.

 

Bloed Nummer Naam Bloedgroep Resultaat

804

808

810

813

Jeune Femme

Martha Calugarul

Maria Florescu

Stephan Luca

O

805

806

807

809

Ozana Volpesco

Ariel Volpesco

Iordan Mitiu

Gregoriu Thomas

A

811 Ionel Martinescu AB

812

814

Janos Pekmester

Arno Moriani

B

 


Bloed 812 van Janos Pekmester is identiek aan dat van Arno, dus de bloedgroep van Arno = B. Open de groene map van de bloedonderzoeken. Vink op de pagina van Arno bloedgroep B aan.  We missen wat andere resultaten van personen waarvan we de bloedgroep aanvinken moeten. 

 

 • 814;Arno Moriani;B

 • 813;Stephan Luca;O

 • 812;Janos Pekmester;B

 • 811;Ionel Martinescu;AB

 

Als je alles correct ingevuld hebt, ga je automatisch naar Maria. Praat met Maria over de resultaten en over Dracula. Ze haalt een boek en overhandigt je het boek. Klik op het boek  - Dracula van Bram Stoker. Lees het boek. Het boek is Engelstalig en heeft 546 pagina's. Boven op de menubalk is een vergrootglaspictogram en de letter S. Met behulp van de S lees je automatisch de belangrijke onderstreepte passages uit het boek. Als alles besproken is met Maria verlaat je de woning. Arno merkt op dat het noodzakelijk is om met Jonas te spreken. Hij vraagt zich af of Jonas weet dat zijn grootmeester "Vlad Tepes" voor Vampier Dracula gediend heeft.

Hotel

Bel Professor von Krüger uit München en daarna nog een kort telefoongesprek met het Vatikaan - Kardinaal Briganti.
In de salon praat je met Stephan Luca en vraag ook of hij Krüger kent.

 

Station

Vraag aan Luana alles over Dracula.

 

Kasteelruïne
Praat met Jonas en vraag ook of hij een geschiedenis expert over Vampiers kent.

Hotel

Praat met journalist Stephan Luca. Je krijgt het telefoonnummer van Professor Irina Boczow uit Boedapest. Bel Professor Boczow en je maakt een afspraak om haar in Boedapest te ontmoeten. Bel Kardinaal Briganti. Hij zal je het verslag sturen. Praat met Ozana.
 

Station

Stap in de trein en op naar Boedapest.

Dag 3: Boedapest - Eerste Bezoek
 

Klop op de deur van Professor Irina Boczow en praat met haar. Ze vraagt of je eerst de brandkast kan openen. Klik op de brandkast. Klik op de knoppen om de letter te selecteren. Hoor je een klik bij een letter dan is dat de goede letter. De correcte combinatie is: MDCCCXX (1820). Pak uit de brandlast een brief van Bram Stoker, de auteur van het Dracula boek, en een cilinder en geef het aan Irina. Ze vraagt om de brief te lezen. Praat verder met haar en vraag over vampirisme en de oorsprong daarvan. Irina vraagt je dan om de rode doos op het bureau te openen. In de doos liggen bladzijden van een boek. In de verdere  bespreking krijg je toestemming om het bruine boek te open. Hierin is een Apocalyps cryptische aanwijzingen, die je diagonaal lezen moet om de correcte woorden en jaartal te decoderen. Sluit het scherm en zeg "ja"op de eerst en tweede pagina als je de woorden zelf niet kan vinden. Het jaartal begint boven in het veld en gaat diagonaal door de C van Caedes=MCMXIV=1914. De plaats is Sarajevo. De verbinding met de Thule organisatie is Malivictoria = overwinning op de duivel. Plaats is Germania. Jaartal MCMXXXVI =1936

 

 

 

Praat weer met Irina en open het lichtbruine boek. Je ziet een kleuren afbeelding van de kruisiging van Raphaël. We kennen deze afbeelding in zwart wit, die we van Stephan Luca gekregen hebben. Een kopie van deze kleuren afbeelding opent in de documenten inventaris. Selecteer nu de zwart wit afbeelding van de kruisiging van Raphaël. Vergelijk nu beide afbeeldingen met elkaar, doormiddel van de pijl in het menu boven in het scherm. Klik op het vergrootglas en plaats het vergrootglas op de aangewezen plek, onder op het kruis.

 

 

Praat daarna met professor Irina over de afbeeldingen. Na het gesprek belooft Irina om de documenten naar je te zenden, die de kwaadwillige Thule organisatie, van de katholieke kerk aan het licht zal brengen die het bestaan van de Vampiers ontkent. Zie de buste van Herman Van bergen 1820-1913. Verlaat het bureau, klik achter in de gang op de kaart en we gaan terug naar Vladoviste.

 

Dag 4: Terug in Vladoviste
 

Hotel

We gaan met Janos en Stephan spreken. Zij zullen nieuwsgierig zijn over onze bevindingen in Boedapest. In de salon praat je met Stephan Luca.

 

Kasteelruïne

Praat met Janos en je vertelt over de Thule sekte/organisatie.

 

Hotel
Ga naar je kamer. Lees op de tafel de brief die Kardinaal Briganti gestuurd heeft. Het is een biografie van Vlad Tepes. Lees de brief aandachtig en bel dan Briganti. Aangezien Arno vermoeid van de reis is, gaat hij naar bed en heeft een onrustige nacht. Hij heeft opnieuw vreemde dromen en hoort Maria naar hem roepen. Opnieuw droomt hij over Maria, die een ketting draagt met een medaillon met een doodskop. Je denkt dat deze vrouw magische krachten aantrekt. 

 

Wanneer je de kamer uitgaat, ontdek je op de hoofdkussen de medaillon, die Maria in onze droom droeg. Pak de oude munt. Onderzoek de oude munt in de inventaris en zie op de linkerzijde een Latijnse inscriptie "Geef aan Charon, waar Charon recht op heeft?".  Charon is de veerman van de Achéron rivier, die de dode zielen overzet. De doden leggen een muntstuk in de mond van de dode, om de overzet te betalen. Praat beneden met Ozana. Ze vertelt dat Stephan Luca haar vroeg om hem op tijd te wekken omdat hij naar Turkije wil afreizen. Toen ze vanochtend op zijn deur klopte, reageerde hij niet. Zijn deur is gesloten. Ze vraagt je om het te gaan onderzoeken omdat ze het ergste vreest. Ga naar boven. Klop op de kamerdeur van Stephan, maar je krijgt geen reactie. De deur is gesloten. Ga terug naar Ozana. Zie rechts bij de veger een emmer en blik met was. Pak de blik met was. Ga naar je eigen hotelkamer. Gebruik de was op de vloer, links van de wandkast, schuif de wandkast van de muur en zie de verborgen deur. Trek aan het schuifslot op de deur, open de deur en ga de kamer van Stephan binnen

 

Lees de krantenknipsels op het tafeltje. Ga naar de rechterkant van het bed en je ontdekt het lichaam van Stephan. Pak de medaillon van zijn lichaam. Bekijk het schilderij. Onder het eerste doek is het schilderij van de toren van Babel. Bekijk het kruis en het bed. Je ruikt een farmaceutische geur op het bed. Op het nachtkastje ligt een bijbel. Onderzoek het linkervenster. Zie modder sporen. De moordenaar moet door het venster gekomen zijn. Ga naar beneden en bel onmiddellijk de politie - Brutar.

 

Inspecteur Brutar is verhinderd en kan niet komen. Je moet contact opnemen met Maria. De rest gaat automatisch. Na de gebeurtenissen ben je terug op je hotelkamer. Arno besluit om de moorden zelf op te lossen, omdat de politie niets doet. Hij zal uitzoeken of er verbindingen zijn tussen de moord op Martha en Stephan. Zie dat de spiegel afgedekt is met een doek. Ga naar beneden en zie dat daar ook de spiegel afgedekt is met een doek. Praat in de salon met Jonas. Vraag ook of hij iets wist van de voorgenomen reis van Stephan Luca, en of hij in de nacht van de moord iets gehoord of gezien heeft. Praat met Ozana. Bel Professor von Krüger en vertel hem over de moord. Vraag daarna alles en ook over Luana. Je moet de woorden vinden en jaartal op het cryptische blad. Selecteer de begin letter van het woord en sleep de cursor over de andere juiste letters tot de laatste letter van het woord. Het jaartal 1945 is MCMXLV. Het woord is CAELESTI SIGNIS (teken van de hemel). Na het telefoongesprek gaan we naar de zolder van het hotel. Ga eerst naar de ingangsdeur en pak de lange haakstok. Ga naar boven. Kijk op het tussenplatform omhoog. Gebruik de haakstok op het ringentje in het plafond en ga via de opvouwtrap naar de zolder.

 

Zolder
Open aan de rechterzijde de koffer van Ioan Hartner - Boedapest. Lees de twee boeken. Open het bruine houtenkistje. Het is een oude fonograaf (grammofoon). Zet de fonograaf in elkaar met de drie onderdelen - hoorn, wasrol en slinger. Je mist nog de naald. De koffer van Stephan Luca aan de linkerzijde heeft een slot die je niet kan openen. Plaats de medaillon van Stephan in het slot - linksboven op de koffer. Je krijgt de ketting in de inventaris. Druk het slot omlaag en de klep opent. De kleurencombinatie beantwoordt aan de kleuren aan de Roemeense /Transsylvanië vlag : blauw, blauw, geel, geel, rood, rood. Zie welke schijven met elkaar in verbinding staan om de juiste kleuren te  krijgen in het goede vakje. Draai de vakjes naar:

 

 • Vak 1: 2x  omhoog naar blauw

 • Vak 6 : 3x omhoog naar rood

 • Vak 2: 2x omhoog naar blauw

 • Vak 5: Staat al op rood

 • Vak 3: 4x omhoog naar geel

 • Vak 4: 1x omlaag naar geel

 

 

Nadat de koffer geopend is, pak je het witte hostie zakje en het flesje met wijwater. Lees het rode en witte boek en de briefen. Arno zegt dat hij de brieven kent. Stephan heeft deze al getoond in de salon.

 

Hospitaal

Praat in de keuken met Maria. We moeten te weten komen, waar precies en in welk gebied van Turkije, Martha zich in de bergen van Ranaud teruggetrokken had. Pak het treinkaartje en landkaart dat ze op tafel legt. We gaan met de trein naar Urguyurt in Turkije.

 

Turkije:Fox Peak

 

Aangekomen in de besneeuwde bergen sta je bij een kampvuur. Hier ligt een gedenksteen. Open de rugzak en pak de lamp, doek, lucifers, mes en touw. Ga achter naar de rotsen en zie symbolen op de rotsen. Gebruik het touw op de halve boomstam en klim naar beneden. Je komt in de rotsgevangenis. Zie kettingen in de rotswand, halsketting op de grond met ingekerfde woorden en Roemeense sigarettenpeuken. Pak een veer van de grond. Duw tegen de drie rotsstenen en ga de nauwe opening door. Onderweg zie je schedels en beenderen. Bijna op het einde zie je twee rode ogen van ver naar je staren. Ga verder door tot je in een grot komt.

Zie op de grond een stenenplaat onder het zand. Klik op de stenenplaat en zie een blauw lichtje op de plaat verschijnen. Je moet nu met het mes uit de inventaris een pentagram tekenen. Klik op het blauwe lichtje en houd de linkermuis knop ingedrukt. Volg snel de verlichte lijn. Als de pentagram volledig getekend is opent de stenenplaat van de sarcofaag. Pak van de sarcofaag het glanzende stukje steen met reliëfs. Klik rechtsonder op de stenenplaat om het af te breken. De doodskist is leeg. Ga achter in de grot naar een gesloten stenendeur met een vierkant. Plaats het stenenreliëf onder in het vierkant. Klik in het vierkant, houd de linkermuis knop ingedrukt en teken een pentagram. De deur schuift open. Gebruik de stenentrap en je staat weer buiten.

 Het heeft ondertussen hard gesneeuwd. Je ziet een vos weglopen en er ligt een zwakke vogel in de sneeuw. Het vuur is gedoofd. Pak het sprokkelhout en leg het hout op het gedoofde kampvuurtje. Gebruik het doekje op de gedenksteen om de sneeuw te verwijderen. Gebruik een lucifer op de gedenksteen om het aan te steken en gebruik de brandende lucifer dan op het hout. Om het hout aan te kunnen steken moet je papier hebben. Leg de bijbel op het kampvuur en probeer het dan aan te steken. Het hout is te nat. Leg dan het kruis op het kampvuur en nu kan je het aansteken met een brandende lucifer. Zie een scène over de gehele gebeurtenissen en de belevenissen van Arno. Korte tijd later zitten we in de trein en gaan terug naar Vladoviste.

 

Terug in Vladoviste
 

Na het gesprek met Luana ga je richting begraafplaats. Rechts van het verwoeste huis staat Ionel. Praat met Ionel. Speel met hem het spelletje disk werpen. De jongen is te goed en we zullen vaak verliezen. Klik op de disk, houd de muisknop ingedrukt en laat het op tijd los om de disk dicht bij de muur te werpen en niet er tegen. Als je verder gooit dan Ionel win je. Na je het spel 2 keer wint, toont hij zijn kleine schatbuidel. Pak de zilveren naald. Probeer ook de katapult te pakken, maar Ionel wil het alleen ruilen tegen iets waardevols. Toon hem de ketting uit de inventaris, maar daar heeft hij niets aan. Je kan andere dingen proberen uit de inventaris om te ruilen maar we hebben niets waardevols voor hem (als hij niets toont uit zijn buidel, moet je eerst de fonograaf in elkaar zetten en zie dat je geen naald ervoor hebt).  Als je door het dorp loopt zie je dat er op sommige muren teksten geschreven zijn en geschilderde bliksemtekens. Op de muur bij de kruising is geschreven "alles voor het land". Op de muur van het hospitaal van Maria "prostituee".

 

Hotel

Praat met Ozana. Ze is niet tevreden, over dat we nog in hun hotel verblijven. Ga boven naar je kamer. Beneden rinkelt de telefoon en Ozana neemt de telefoon op. Op het bureau vind je een anonieme brief met een doodskist erop getekend.

 

"De Roemenen willen geen katholieke verklikkers, die als spion in opdracht van de Paus gestuurd worden.

Verdwijn snel en neem je Maîtresse mee…. Jij alleen zal voor dit alles verantwoordelijk zijn, wat er gebeuren zal".

 

Lees ook de brief van Professor Irina Boczow. Ze heeft je het dossier over de Thule organisatie gestuurd. Bel Professor Irina en dank haar voor de documenten. Ze stelt voor, om terug naar Boedapest te komen om daar alles verder te bespreken. Ga naar de zolder. Open weer de rechtse kist en open de muziekkoffer met de fonograaf. Plaats de 3 onderdelen, hoorn, slinger en wasrol (cilinder) op de fonograaf en dan de zilveren naald uit je inventaris. Druk op het zwarte hendeltje (onderkant hoorn), om de naald op de wasrol te plaatsen. Draai dan aan de zwengel en hoor de muziekgeluiden. Demonteer de fonograaf door de onderdelen terug op zijn plaats in de muziekkoffer te leggen en sluit de deksel. Arno zal de muziekkoffer nog niet meenemen.

 

Hospitaal

Praat met Maria. Omdat we bezorgd zijn over de veiligheid van Maria, vraag je haar om de stad te verlaten. Ze is het daar niet mee eens, daar haar verplichtingen hier liggen en ze is niet bang. Ga naar het station en neem de trein naar Boedapest.

 

Dag 5: Boedapest - Tweede bezoek
 

De deur van Professor Irina Boczow staat op een kier. Ga naar binnen en zie Irina dood op de grond liggen. Ze is vermoord door zes pijlen in haar lichaam en een injectiespuit in haar voorhoofd. Vóór haar linkerhand zie je Latijnse woorden met bloed geschreven: "ARMA SUNT INDE MALA". Pak de injectiespuit uit haar voorhoofd. Open de brandkast weer met de bekende combinatie "MDCCCXX", maar deze combinatie werkt niet meer. De combinatie heeft ze veranderd. Heb je de buste op de gang al goed onderzocht - Herman Van Bergen 1820 - 1913. Zet de getallen om in Romeinse cijfers = MCMXIII. Gebruik deze letters om de brandkast te openen. Pak uit de brandkast de cilinder. Pak van het bureau de spoel en punaisedoosje. Ga achter naar de bibliotheek. In de ronde hal zie je vijf bibliotheekingangen, die over bepaalde onderwerpen verdeeld zijn. Links in de hal staat een soort safe (houtenkist). Op de safe is een spreuk geschreven "Hier wordt intelligentie gevraagd". De safe open je door een lettercombinatie in te geven. De taak is om alle schriftstukken van Herman Van Bergen over het leven van Dracula te onderzoeken. De gespecificeerde vermelde boeken moeten in de bibliotheekafdelingen onderzocht worden, dan pas kan je terug reizen. Deze eerste drie spookboeken (Phantom) zijn uitgeleend en liggen nog op het bureau van Irina. De plaats van deze boeken in de bibliotheek zijn vervangen door witte boekmodellen. De aanwijzingen naar deze boeken zijn:

 

 • Boek 1: Code 4 letters: IIB - (Aanwijzing: Apocalyps cryptique)
 • Boek 2: code 4 letters: INRI -  (Aanwijzing: Kopie kruisiging)
 • Boek 3, code 4. Letters: MXVX - (Aanwijzing:De heren van de dageraad)
 • Phantom Boek 1

 • BIB ingangsbenaming  - Nil Admirari 

 • Boekenkast afdeling  - Uti non abuti

 • Plankenvak  - Deneb

 • Letter van het gezochte boek - V

 • Phantom 2

 • BIB ingangsbenaming  - Memento Mori

 • Boekenkast afdeling  - Possumus non

 • Plankenvak  - Izar

 • Letter van het gezochte boek - I

 • Phantom 3

 • Ingang - Nil nimium. Satis est: ne sit et hoc nimium.

 • Boekenkast afdeling  - Omnis homo mendax

 • Plankenvak  - Rotanev

 • Letter van het gezochte boek - X

Bovendien hebben we een code aanwijzing van vier woorden, die we bij het lichaam van Irina zagen: ARMA, SUNT, INDE, MALA.

Hiervan moet men ook de laatste letter nemen. Zoek de boeken in de aangewezen afdelingen en noteer de letter.

 

 • ARMA

 • BIB ingangsbenaming  - Ad astra per aspera

 • Boekenkast afdeling  - Incerta curatio, certus dolor

 • Plankenvak  - Grumium

 • Letter van het gezochte boek - A=Het vak is leeg

 • SUNT

 • BIB ingangsbenaming  - Felix qui potuit rerum cognoscere causas

 • Boekenkast afdeling  - Mirabile visu

 • Plankenvak  - Aldebaran

 • Letter van het gezochte boek - T=Runic Anthology

 

 • INDE

 • BIB ingangsbenaming  - Nil Admirari

 • Boekenkast afdeling  - Nomen et omen

 • Plankenvak  - Alfard

 • Letter van het gezochte boek - E=The Funeral of Patroclus

 

 • MALA

 • BIB ingangsbenaming  - Nil nimium. Satis est: ne sit et hoc nimium.

 • Boekenkast afdeling  - Acta est fabula

 • Plankenvak  - Nibal

 • Letter van het gezochte boek - A= The Sacrifice of Iphigenia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met deze kennis kunnen we de intelligentie/kennis safe openen. Lees goed de spreuk. In de spreuk is een passage over een "groen kruis". Zie linksboven een man met een passer. Ook zie je 2 punten: een kruis en een ruitje. Je moet een passer maken en daarmee lijnen trekken zodanig dat alle gevonden letters omringd worden (deze letters zijn groen gekleurd). Plaats een punaise op het ruitje, recht naast de kleine groene A. Pak dan de spoel uit de inventaris en klik de spoel op de punaise (de spoel komt links in het scherm). Richt de draad naar de groenen O. Met ingerukte linkermuis kan je de lengte van de draad (lijn) bepalen en laat de knop los. Beweeg de muis en draai drie keer rond de eigen as om een goed zichtbare cirkel te krijgen. Noteer de groene letters waar de cirkel overgaat.

Als je dit correct gedaan hebt zijn dat de volgende letters:

V I R G O

Gebruik dit woord onder in het letterbalkje onder op de safe. Zie de offervaas in de safe.

 

 

Controleer de laatste pagina van de Runic Anthology.

Het doel is om een metafoor/beeldspraak of kenning samen te voegen, die verwijzen naar een object, waarbij twee of meer ongelijke betekenissen met elkaar worden verenigd in één nieuwe betekenis.

Een kenning (in het Oudnoords kenning "kenteken", meervoud kenningar, van kenna "kennen") is een dichterlijke uitdrukking in stafrijmvorm. Het is een stijlfiguur die als substitutie voor een naam of begrip wordt aangewend.

Klik op de regels, sleep ze naar een groep en laat het los. Een groep wordt samengesteld door een gestippelde lijn er onder te plaatsen.

Het is niet nodig om dit op te lossen om het spel uit te spelen.

 

 

Terug in Vladoviste
 

Hotel

Het onweert en regent heftig. Het ruikt naar brandlucht en je voelt je niet op je gemak. Ga naar het hotel. Hier hangt een sterke knoflookgeur. De geur slaat op je ogen, we krijgen nauwelijks lucht en moeten erg hoesten. Praat met Ozana, die je vertelt dat er een brief voor je afgegeven is en op je kamer ligt. Ga naar je kamer. Als je de kamerdeur opent, ontdek je dat er een bommechanisme op de deur geplaatst is. Je ziet een draad in de half geopende deur. Ben voorzichtig! Als je de deur verder opent zal de bom afgaan. Plaats een punaise in de half geopende deur op de hoogte van de draad en een in de deurpost. Gebruik dan het mes op de draad en snij de draad door. Nu kan je veilig naar binnen gaan en in de kamer hoor je een stem die boem, boem , boem schreeuwt. Pak het bommechanische van de deur. Op het bureautje ligt het pakketje van Irina. Open het pakketje met het mes. Door de knoflookgeur kan je de brief niet pakken, want je stikt bijna. Praat beneden weer met Ozana. Je vertelt over de bomaanslag. Je hebt haar bang gemaakt. Op de balie ligt een brief voor Jonas. Open en lees de brief. Ozana zegt er niets van dat je andermans post leest en meeneemt?

 

Huifkar

Ga richting kasteelruïne. Bij de huifkar praat je met Luana. Vraag over de smerige teksten op de muren, en of ze niet bang is.

 

Hospitaal
Trek aan de bel,  je hoort Maria niet en we gaan naar binnen. Ga naar de keuken. Plotseling valt het licht uit. Er is niemand in de keuken. Pak bij de omgevallen stoel de met bloed bevlekte sjaal. Lees het kunsttijdschrift op de keukentafel. Pak naast de mand met de houtblokken de hamer en staak. Ga via de keukendeur naar de tuin. De hond staat verstijfd van angst. Ga achter naar de schuur. Pak voor de schuur de lege benzinekan. Ga links naar de muur. De deur van de woning aan de rechterzijde is gesloten. Zie links een houten waterbron met daarvoor een waterafvoergootje op de grond en een hooivork. Ga de schuur binnen.

 

Achter in de schuur zie je een zwarte gedaante die weer verdwijnt. Links en rechts liggen op de plank lege doodskisten. Tegen de achterwand is een doodskist waarin een man ligt. Open het vloerluik en ga naar beneden. Achter in de kelder hangt een zekeringkastje. De zekeringen zijn doorgeslagen en we moeten deze repareren. Als je nu naar het kelderraampje kijkt zie je iemand wegkruipen, die je waarschijnlijk bespioneert. Zie een stroomgenerator, dynamo en olietank met kraan. Open weer het zekeringkastje. Pak de koperdraad uit je inventaris en plaats de 2 koperdraden in een contactslot. Je moet nu met de 2 zekeringen combinaties maken om licht in een kamer in het hospitaal of woning te krijgen. Klik op een zekering en plaats de zekering in een contactslot. Zet daarna de hefboom op "ON".  Als je een andere combinatie maakt zet dan eerst de hefboom op "Off", want anders sta je onder stroom. Vanuit de kelder kan je niet zien welke kamer licht heeft, dus moet je in het hospitaal of woning gaan kijken of je wel of geen licht in een kamer hebt! Ga naar de keuken ( je hebt geen licht nodig in de keuken). In de keuken vul je de kookpot met water en leg een houtblok in het kacheltje. Het water kookt. Ga naar de keukendeur en zie op het raam woorden geschreven, dat door de waterdamp zichtbaar is geworden - terug naar de oorsprong.  Heeft Maria ons dit bericht achtergelaten? Ga terug naar de schuurkelder en stel het zekeringkastje in voor licht in de behandelkamer en laboratorium.

 

De telefoon rinkelt. Neem de telefoon op en praat uitvoerig met Professor von Krüger. Hij zegt dat je onmiddellijk het bloed moet analyseren om het P-Syndroom te bepalen om een serum te kunnen maken. Ga terug naar de kelder. Plaats de benzinekan onder het kraantje van de olietank. Plaats de trechter erop, draai het kraantje open en pak de gevulde kan met olie. Wanneer je nu de schuur verlaat, bekijk je de doodskist aan de rechterzijde, die je kan openen. Het is Jonas. Doorzoek het lichaam. Vind in zijn borstzak een manuscript. Pak uit zijn rechterbroekzak een paar sleutels. Onderzoek zijn linkerbroekzak. Zie een notitie, aansteker, pakje sigaretten, waarvan het merk je bekend voorkomt en een flesje met pruimwater, een levenswater dat hem in leven houdt. Verlaat de schuur en gaan naar het naburige huis. Gebruik de gouden sleutel op de deur en ga het huis in. Je bent in de woning van Maria.

 

Woning van Maria
Zie een zwarte raaf die z'n bek niet kan houden. Pak de graankorreltjes uit zijn voederbakje. Pak de zwarte veer van de vloer. Bekijk de schilderijen en schetsen tegen de muur. Er is een lege plek waar een schilderij gehangen heeft. Pak de pincet en lege metalen kistje van het kastje. Open de onderste lade, verwijder de kleren en ontdek een houtenkistje met een cijfercode. Links van het kastje pak je het doek en zie een schilderij. Hang het schilderij van Martha en Maria op de lege plek tegen de muur. Onderzoek het schilderij in de inventaris of tegen de muur met het vergrootglas en lees een passage uit de evangelie van Lucas - 10:42. Rechtsonder op de lijst  lees je AD 8. Op het schilderij ernaast lees je rechtsonder op de lijst met het vergrootglas: A4. Open de doos, links van het kastje en pak een kannetje gevuld met azijnzuur. Op het bed liggen tijdschriften. Boven het bed onderzoek je het schilderij van St Sébastian en lees op de lijst A7. Op het andere schilderij van de begrafenis van Patroclus lees je B 6. We hangen nu de schilderijen in de correcte alfabetische/numerieke volgorde van rechts gezien naar de linkerzijde van het bed. Pak eerst het schilderij, dat je tegen de muur gehangen hebt van de muur en zet het terug op de grond om ruimte krijgen om de schilderijen opvolgorde neer te kunnen hangen. A4, A7, B6 en AD 8 zijn. Deze opeenvolging resulteert in: 4768. Met dit getal open je het houtenkistje in de onderste lade. Hierin vind je het dossier over Martha Calugarul van 10. September 1902. Open het boek en zie een foto van Martha na een ongeval met een zuurvloeistof. Pak onder het dossier de sleutel met een label: Grafsleutel 1415. Je kan de garderobe kast doorzoeken maar is niets te vinden. Open de andere deur en ga naar de donkere kamer van een fotolaboratorium.

 

Als je hier geen licht hebt dan moet je het instellen in het zekeringkastje. Zie op de werktafel een foto van Maria. Maar zo onhandig als je bent stoot je een chemische zuurvloeistof op de foto, zodat de rechterzijde van de foto beschadigd wordt. Zet de omgestoten fles weer recht op de plank. Rechts op de plank ligt een beschrijving om foto's te ontwikkelen. Onderzoek de brief van Jonas in de inventaris, die we van Ozana gekregen hebben, met het vergrootglas. Het is van H Von K (Professor von Krüger). Achter de K zie je een zwart vierkantje. Verwijder de verminkte foto van de fotoglasplaat. Pak de spons van de wasbak, maak de spons nat onder de kraan en poets met de natte spons de fotoglasplaat schoon. Leg de brief van Jonas op de fotoglasplaat en onderzoek het van dichtbij. Er is iets met het zwarte vierkantje achter de K. We moeten het zwarte vierkantje zichtbaar maken, door wat chemische vloeistoffen te mengen en daarop te gebruiken. Vul eerst de linker lege fles op de plank (C2H4O2) met het azijnzuur uit de inventaris. Mix dan de chemische vloeistoffen in een leeg bakje op de werktafel met:  Geconcentreerd azijnzuur (C2H4O2), Sodium sulfide (Na2S) en gedistilleerd water (H2O). Pak de spons, spoel de spons schoon onder de waterkraan en sop de spons in het mengsel - de spons verkleurt paars. Gebruik dan de spons op de brief. Gebruik het pincet op het zwarte vierkantje en je trekt er een microfilm vanaf. De microfilm is nu aan het pincet. Nu moeten we deze ontwikkelen. Pak het pincet uit de inventaris en plaats het microfilmpje in het (belichting) vergrotingsapparaat. Nu gaan we eerst de badjes voorbereiden om de microfilm te ontwikkelen. Maak eerst het  linker bakje leeg in de wastafel. Gebruik de volgende chemische vloeistoffen in de 3 bakjes:

 

Linker bakje: ontwikkel badje Middelste bakje: stopbad Rechter bakje: Fixeer badje
Hydrochinon C6H4 (OH)2 Gedistilleerd water (H2O) Sodium thiosulfate - Na2S2O3
Menthol (C7H10NO) 2SO4 Geconcentreerd azijnzuur C2H4O2 Kaliumsulfite - K2S2O5
Sodium sulfite  Na2S    
Alkaline mix    

Gedistilleerd water (H2O)

   

 

Dan doen we het rode licht aan. Open het zwarte kistje met fotopapier. Pak het pincetje naast het rechter bakje. Pak met het pincetje een fotopapier en leg/sleep het onder het vergrotingsapparaat. Zet het apparaat aan met de schakelaar. Zodra het beeld op het papier zichtbaar wordt en deze procedure eindigt, pak je het fotopapier met het pincet en leg het in linker badje voor 12 seconden. Men ziet een kleine verandering van de foto. Nu leg je het onmiddellijk in het middelste bakje voor 7 seconden en daarna in het rechter badje eveneens 7 seconden. Daarna hang je de foto boven aan de lijn om het te drogen. Bekijk de foto met het vergrootglas. Het is een foto van de rotsen bij de grotgevangenis. We herkennen 3 symbolen op de rotsen.  Wanneer we de woning verlaten kijk je automatisch naar de waterafvoergoot op de grond vóór de waterbron. Strooi de graankorrels in de afvoergoot. Duiven komen nader en van de linker duif kan je een draad recpetor en een bericht pakken.

 

Een receptor is een macromolecule, meestal onderdeel van de celmembraan, waaraan een specifieke stof kan binden. Door die specifieke binding komen er een reeks biochemische reacties op gang die resulteren in een biologisch antwoord. Toestel waarin elektrische energie in chemische, mechanische of thermische energie wordt omgezet

 

 

Hospitaal

 

Het bericht komt van Krüger. Deze draad receptor moet je in de keuken steriliseren, want we hebben het voor ons bloedonderzoek nodig. Omdat we geen licht nodig hebben in de keuken zorgen we dat we licht in de behandelingskamer en laboratorium krijgen. Ga dus naar het zekeringkastje om de combinatie te veranderen. Ga dan naar de keuken. Vul weer de kookpot met water. Leg de draad receptor in de kookpot. Blokhout in het fornuiskacheltje en pak de steriele receptor er weer uit. Ga naar de behandelingskamer. Pak het dienblad met de medische instrumenten en gebruik het dienblad in de kookpot om het ook te steriliseren. Was constant je handen. Zet het dienblad terug op de tafel in de behandelingskamer. Sluit de slangen aan op de spuit en de naald aan de slang. Schuif het glazenschaaltje weer naar onderen en leg de slang in het schaaltje. Open de eerste hulp doos en alcoholfles. Sop de dop van de citroenazijn fles in het schaaltje. Bind de riem om je arm. Sop het watje in de alcohol en ontsmet de plek op je arm. Haal de riem van je arm en trek aan de spuit. Krijg een flesje met je bloed - 815.

Ga naar het laboratorium voor de bloedonderzoeken. Voor het koelapparaat ligt de beschrijving van de tests van professor van Krüger, die je nauwkeurig bestudeert. De tests resultaten van 810 tot 815 zijn nog niet ingevuld in de groene map. Deze testen moet je nu uitzoeken en in het boek noteren. Op de werkbank staan 2 laboratorium instrumenten - linker is een instrument dat de buisjes schut om de witte bloedcellen te activeren? Rechter instrument is een microscoop om de cellen te analyseren. Open het koelapparaat met de cijfercode 1042 -  dit getal komt uit het schilderij van "Evangelie van Lucas 10:42". Zet het bloedmonsterflesje - 815 in het koelapparaat en sluit het rolluik van het koelapparaat om de bloedmonsters goed gekoeld te houden. Op de vloer staat een batterij/condensator. Open het klepje en giet er azijnzuur in uit de fles in je inventaris. Nu gaan we een bloedmonster analyseren. Om de methode te begrijpen gebruiken we de gegevens van bloedtest 808, waarvan de gegevens al bekend zijn in het testboek van de professor om zo dan de andere bloedmonsters te testen op de hoeveelheid witte bloed cellen. Ik kan niet goed uitleggen hoe dit gaat met al die medische termen :). Open en sluit het rolluik van het koelapparaat als je er bloed uit pakt.

Pak een leeg buisje en vul het met bloed van 808 - Martha Calugarul. Plaats het buisje in het linker instrument. Gebruik de gesteriliseerde receptor draad op het linker instrument. Druk op het zwarte handvat om de draad in het buisje te plaatsen. Druk op de + (plus) knop, het buisje wordt geschud om de bloedcellen te activeren. Pak het draadje met bloed uit het instrument en leg het op de glasplaat van de microscoop. Kijk door de lens en zie de witte bloedcellen in de close-up.

Klik rechtsboven op de bloedcel/molecuul met het puntje. Je ziet nu rechtsboven in het scherm het aantal granulocyten - 91. De verhouding van 100% witte bloedcel waarvan 91% molecule is en 9% poly/vezels ?. Noteer deze uitkomst.  Pak het draadje van de glasplaat en plaats het weer in het linker instrument. Druk op het handvat en druk nu op de  - knop (min) om de witte bloed cellen te ontdoen. Druk weer op het handvat, druk nu weer op de + knop om nieuwe witte bloedcellen te activeren. Leg dan weer het draadje onder de microscoop en je vindt in deze nieuwe test nu 6 granulocyten in terug. Met deze gegevens kan je de aantal witte bloedcellen in 100ml bloed bepalen. Om aan 91% te komen zou je de test dus 15x moeten uitvoeren - 6 x 15 = 90. Het bloed van 808 bevat dus 15x 100 =1500 witte bloedcellen. Volgens de aantekening van de professor heeft het bloed er 1410.  Er kan een afwijking optreden bij het P-Syndroom. Dit alles kan je lezen in het boek. Open het groene bloedtest onderzoek boek van Kruger en vul alle test resultaten in het boek. Een granulocyt is een type witte bloedcel.Complete Test resultaten: 100x100 gedeeld door hun aantal poly/vezel %

91

6

 • Bloedproefmonster:810 100%/0%, 1666 granulocyten, onbekende anomalie/afwijking
 • Bloedproefmonster 811: 46%/54%, 1000 granulocyten, geen afwijking
 • Bloedproefmonster 812: 89%/11%, 1428 granulocyten, onbekende afwijking
 • Bloedproefmonster 813: 57%/43%, 1000 granulocyten, geen afwijking
 • Bloedproefmonster 814: 56%/44%, 1111 granulocyten, geen afwijking
 • Bloedproefmonster 815: 81%/19%, 1428 granulocyten, onbekende afwijking

 

Als je alles correct ingevuld hebt zal Arno automatisch zeggen dat het perfect is. Plotseling klappert het venster en we horen een auto weg rijden. Helaas is de deur gesloten. Gebruik het azijnzuur op de deurscharnieren aan de rechterzijde en de deur zal openen. Sluit het koelapparaat anders kan je het laboratorium niet verlaten. Ga naar de hal en je belt automatisch Professor von Krüger. Ga daarna terug naar de schuur. Inspecteer de schuur en zie dat er twee doodskisten weg zijn!

 

Hotel

Praat met Ozana en ga daarna naar je kamer. Plaats het metalenkistje op de knoflook om de knoflook in het kistje te krijgen. Lees dan het Thule bericht van Irina op het bureau. Als je het pakketje van Irina nog niet opengemaakt hebt, doe je dat eerst met gebruik van het mes en plaats dan het kistje op de knoflook. Ga naar de kamer van Janos - tegenover je eigen kamer. 

 

Onderzoek het tafeltje aan de rechterzijde als je binnen stapt. Zie een kalender met de datum: Dinsdag 14. September 1920. Pak de aansteker. Lees de brief  van "bloed van de draak" en de brief aan Janos "Fondation Vesnicie". Zie in de map een uittreksel over Siegfried de onverslaanbare die niet in de rivier gedoopt werd, maar in drakenbloed om onkwetsbaar te zijn. Open de lade met de sleutelbos, die je in de doodskist van Janos gevonden hebt. Hierin vind je het paspoort van Hans Beckermeyer met de foto van Janos van Het Duitse Rijk. Met het vergrootglas kan je de kleine letters lezen. Bekijk ook de afbeeldingen van de bestraffing in het andere mapje. Op het kleine tafeltje ligt een leeg vel papier, waarop je nog de ingedrukte letters kan zien. Pak het potlood en klik het potlood een paar keer op het papier om de letters zichtbaar te maken. Open het houtenkistje met de sleutel van Janos. Het betreft een soort codeapparaat (enigmamachine) om berichten te ontcijferen. Pak de envelop met een brief van Jonas en leg het op de tafel. Lees de envelop. De poststempel heeft de datum - 28. Augustus 1920. De brief heeft alleen letters. Nu moeten we de code uitpuzzelen. De datum op de kalender is Dinsdag, 14. September 1920. De poststempel op de envelop is 28. Augustus 1920 en is dus één Zaterdag.

 

Leg de witte brief terug in het apparaat. Op het zwarte papiertje lees je September en zie je Romeinse cijfers. Zie op het codeapparaat 4 draaischijven. Je kan de letters in de draaischijf veranderen door aan de schuif te draaien. Ook heeft de schijf een Romeinse cijfer van links naar rechts is dat: IV, III, I, V en II. Dit komt overeen met de Romeinse cijfer op het zwarte papiertje en achter Dinsdag op de notitie van Janos, 4 3 1 5 2. Draai het woord SEPTE in de schijven (September op het zwarte papiertje). Klik nu op de lettertoetsen om een leesbare zin te ontcijferen met het codeapparaat. Druk de letters in op het toetsenbord, die je ziet op het zwarte papiertje en wel van het begin "UARC" tot "SGSZ". (van links naar rechts op het zwarte papiertje lezen). Je krijgt dan de volle zin

VLADOVISTEHANSBECKERMAYERHEINRICHVONKRUGER

 

De cijfers achter Zaterdag en Vrijdag op de notitie van Janos zijn niet te lezen.  De poststempel op de envelop is van 28. Augustus 1920 en is één Zaterdag. Dus moeten we achter de cijfers van Zaterdag zien te komen die we gebruiken moeten op de schijven van het codeapparaat. We lezen dat  de eerste dag (zondag), met 2 - 5 - 1 - 3 - 4 overeenstemt. De volgende dag, maandag, geeft 5 - 4 - 1 - 3 - 2. Blijft dan slechts nog om de logisch volgorde te vinden om de cijfers te ontdekken die met zaterdag overeenstemt. De 2 van de zondag wordt voor de 5 geplaatst. Het zal dus in 5de positie van maandag zijn. De laatste cijfer komt dan in de eerste positie. De 1 wordt voor de 3 geplaatst, hij zal dus in derde positie staan enz enz… Dus 5 - 4 - 1 - 3 - 2!  De 4 verplaats zich dus 2 plaatsen want het cijfer aan het eind wordt verenigd met het cijfer van het begin. Als je dit zo verder doet kom je op zaterdag met de cijfers 2 - 5 - 4 - 1 - 3.

 

Positie 1 2 3 4 5
Zondag 2 5 1 3 4
Maandag 5 4 1 3 2
Dinsdag 4 3 1 5 2
Woensdag 3 5 4 2 1
Donderdag 2 4 1 5 3
Vrijdag 4 3 5 2 1
Zaterdag 2 5 4 1 3

 

Plaats de draaischijven met de Romeinscijfers op de juiste positie door een schijf eruit te pakken en klik de schijf met het juiste cijfer op de ander schijf in volgorde, van links naar rechts: II, V, IV, I, III. Spel het woord  "AUGUS“ (augustus) in de draaischijven. Leg nu de brief ( in de lade van het code apparaat) uit de envelop op de tafel. Druk de letters in op het toetsenbord, die je op de brief leest en wel van het begin "YGRO" tot "IUYA".  Je krijgt dan de volle zin:


MUNCHENVONHEINRICHVONKRUGERANHANSBECKER

 

 

 

Lees de gecodeerde documenten in de inventaris. Arno, is er van bewust als hij het document leest, dat hij veel ontdekt heeft, maar tot dusver heeft hij de vijand nog niet ontmoet. En zonder hulp zal dat ook niet gebeuren.

 

Begraafplaats

Op de begraafplaats praat je met de grafdelver - zit op het stenentrapje. Ga iets terug en zie een schop. Probeer de schop te pakken. Vraag aan de grafdelver of je de schop mag lenen. Geef hem inruil voor de schop je lucifers en pak dan de schop. Ga naar het linkergedeelte van de begraafplaats (gezien als je voor de grafdelver staat) en zie voor de trap dat naar het bovengedeelte gaat, het graf van Luciana Hartner 1870.  Zie rechts van het graf een struik. Gebruik het mes op de struik, snij er een rozentwijgje vanaf en pak het rozentwijgje (wilde roos) van de grond. Open het graf met de schop  en we vinden daarin de resten van Luciana. In de borst is een staak. Pak uit het graf een handjevol stof (as). Ga links naar de crypte van Martha Calugarul. Open de crypte met de labelsleutel 1415. Ga naar binnen en je komt in  een verlaten en verwoeste graf. Pak van de grond het kruis en ring. Voor de deur ligt een sleutel, maar die kan je niet meenemen.

 

Huifkar

Ga richting kasteelruïne en ontmoet zigeunerin Luana, bij de huifkar. Praat met haar. We moeten een spoor/afdruk vinden, dicht bij een waterbron! Het pad wordt getoond. Ga verder omhoog naar het kasteel. Rechts voor het kasteel pluk je wat bessen van de lijsterbesboom. Ga terug beneden naar de kruising bij de huifkar en neem het pad tegenover de huifkar. Draai je om en zie over het beekje een grafsteen. De grafsteen kan je omdraaien. Ga verder door naar het kapel. Zie links 2 grafstenen en een lege plek van een grafsteen. Bekijk het kapelletje. Het heeft een wijzerplaat waarin we 2 staafjes missen en een lege plek van een kelk. Ga terug naar Luana en je spreekt haar automatisch aan. Ze zegt dat we de gestolen kelk moeten vinden. Ga richting begraafplaats en praat bij het verwoeste huis met Ionel over de kapel.

 

 

Hotel

Praat met Ozana over de kapel, Ionel en Ariel. Bel daarna inspecteur Brutar. Ga naar de zolder. Zet de fonograaf weer in elkaar maar gebruik nu uit de inventaris, de wasrol van Professor Irina uit Boedapest. Luister naar de opname van Herman van Bergen. Wanneer je de onderdelen weer demonteert van de fonograaf, breekt de wasrol in je handen. Pak nu de fonograaf uit de kist. Ga naar Ionel (bij het verwoeste huis aan de rechterzijde). Geef hem de fonograaf en je mag de katapult uit zijn schatbuidel pakken.

 

Huifkar
Praat met Luana en ze zegt ons: "Om weer te vinden wat verloren ging, breng me dan":

 • Bloed van een gewonnen veldslag (bloed op de sjaal).

 • Stof/as van een dode vampier.

 • Wichelroede van hazelnotenhout (katapult).

 • De ring van een moordenaar.

 • Twijg van een rozenstruik.

 • De vrucht van een lijsterbesboom.

Plaats alle gewenste objecten op de krat.

Hotel

We belanden automatisch in de hotelkamer en schrijven de gebeurtenissen op in een brief. Pak de brief en ga beneden naar Ozana. Ze zegt dat een zigeunerin iets afgegeven heeft. Pak de wichelroede van de balie. Post de brief in de brievenbus.

 

Huifkar - Kapel
Luana is weg. In de boom zie je kogelgaten. Neem de wichelroede uit de inventaris en we gebruiken deze als wegwijzer. Het leidt ons naar het kapel. Over het beekje zwenkt het naar links en naar rechts. Draai naar links om de juiste plek op het hoopje zand te vinden. 

 

Gebruik de schop op het zand om een gat te graven. Zie voorwerpen in de gegraven kuil liggen. Kijk uit voor explosie gevaar. Je moet de voorwerpen niet met je blote handen aanraken anders explodeert de granaat. Gebruik het mes om de granaat/bom bloot te leggen - plaats het mes linksonder van de granaat waar de cursor veranderd in tandwielen en voor de granaat. Je hebt gereedschap nodig om de granaat te ontmantelen. Ga naar de grafdelver op de begraafplaats. Vraag of hij een moersleutel heeft en ruil het tegen de lamp. Ga terug naar de granaat.

 

Gebruik de moersleutel op de schroef van de granaat en draai de schroef ervan af - beweeg de muis met ingedrukte muisknop. Gebruik dan de moersleutel of mes op de granaat om het opzij te rollen. Je kan nu de kelk veilig pakken. Bekijk de kelk en lees de inscriptie - "3 gegraveerde stelen vormen de 6 op de wijzerplaat!". De inscriptie op de grafsteen, die op de beek ligt, en die je omdraaien kan daarvan moeten we ook de tekst noteren. Ga naar de kapel en zie op de grafstenen VLAD I  en VLAD III. Bekijk in de kapel, de wijzerplaat in close-up. Plaats de 2 patroonhulzen in de 2 lege gaten en zet de kelk in het kelk mechanische. De Romeinse cijfers schuiven naar voren. Zes cijfers moeten er ingedrukt worden. Aanwijzing is van de kelk "3 gegraveerde stelen, geeft 6 op de wijzerplaat!". Vier cijfers zijn al op de 3 grafstenen gegeven: 1 - 3 - 8 - 13. Twee cijfers zijn nog niet bekend! Bestudeer deze opeenvolging van cijfers - 1 - ? - 3 - ? - 8.-13… Tel de cijfer op voor de ander cijfer: 3 = 1+ 2 en 8 = 3 + 5. Vul zo de twee andere cijfers in en je krijgt dan: 1, 2, 3, 5, 8, 13. Druk op deze cijfers en de deur draait open. Op de zijkant van de deur deur lees je "betreden op eigen risico". Gebruik de aansteker op de fakkel, links van de geopende deur en ga dan de smalle tunnelgrot door.

 

Grot

In de eerste grot is een sarcofaag van VLADI De Grote. Open de sarcofaag. Het bevat paardenbeenderen. Agressieve ratten hebben zich verzameld. Giet benzine op het water en steek het aan met de aansteker. Arno redt zich van de vlammen door zich in de sarcofaag te verbergen. De deksel van de sarcofaag heeft een slotmechanisme. Gebruik de oude munt van de inventaris op de groef. Schuif de staven zodanig, dat in het centrum een vierkant ontstaat om de deksel te openen. Dit gaat zo simpel dat er geen uitleg voor nodig is.

 

Voor de ingang van het kapel brandt een vuurtje. De ingang is ook ingestort, dus kunnen we hier niet doorheen. Ga tegenover deze tunnel de andere tunnel door. Je valt door een luik. Je komt in de onderaardse kerker van het kasteel met gevaarlijke spiespoorten. Boven elke poort hangt een bord met Romeinse cijfers. Het is de bedoeling dat je in de  kerkerlabyrint, veilig de uitgang vindt. Hier is van toepassing om de getallen van elkaar af te trekken, om te ervaren welke volgende poort je nemen moet: De eerste poortdoorgang heeft het hoogste getal MDXCVII = 1597. De tweede poortdoorgang heeft het getal CMLXXXVII = 987: 1597 - 987= 610. De derde poortdoorgang wordt dan DCX  = 610. Met deze gegevens moeten we verder te werk gaan, en naar beneden rekenen tot we tenslotte op het eind op 1 en/of op 0 komen. Neem de volgende route:

 

 • MDXCVII - 1597 (start)

 • CMLXXXVII - 987

 • DCX - 610

 • CCCLXXVII - 377

 • CCXXXIII - 233

 • CXLIV - 144

 • LXXXIX - 89

 • LV - 55

 • XXXIV - 34:Antwoord "Verder gaan - ondanks het risico"

 • XXI - 21

 • XIII - 13

 • VIII - 8

 • V - 5

 • III - 3

 • II - 2

 • I - 1

 • I - 1

 • En dan door de 0 poort.

Eindpoort 0

Kerker

Je valt door een luik. In de cel zit Janos. Praat met Janos en vraag alle dialogen. Voor je zie je een paneel met 5 knoppen met daarop een diersymbool. Druk je op een knop dan verschuift de wand naar achteren of naar voren. Het ene beest is sterker dan het andere beest. Het is de bedoeling dat je de middenwand in Arno's cel vrijwel ver naar voren verplaatst naar Janos/Hans cel, zodat Janos het in zijn eigen cel benauwd krijgt, omdat de wand daar naar voren verschuift en de wand in je eigencel naar achteren. Hierdoor wordt in Arno's cel de grote wand en ook het kleine deurtje naast de grote deur vrij gelegd. Save tussen door want het kan misschien anders gaan met de knoppen. 

 

Druk 5 of 7x op de zeeslangknop (linksboven). Zie dan of het kleine deurtje naast de grote deur toegankelijk is. Open dan het deurtje met de moersleutel. Gebruik het mes tussen de metalen verbindingsschroef en draai de schroef van de kabel - Draai het mes 180°, pak het mes eruit, plaats het terug en draai het weer 180° enz. Pak de kabel. Druk weer op de zeeslang knop om het mechanisme van de grote deur weg te schuiven. Open de grote deur en ga naar de volgende ruimte.

 

 

Schedelraadsel

Hier is een grote stevige vergrendelende deur. Rechts tegen de muur hangen schedels. Sommige schedels hebben een spijker in hun voorhoofd en een hoofddeksel. Aan de linkerzijde is een bron. Aanwijzingen over de schedels kan je lezen in de lijfstraffen  documenten wie een spijker in de voorhoofd heeft, te zien aan de hoofddeksel. De volgende schedels krijgen een spijker in hun voorhoofd: Pak een spijker uit het voorhoofd en plaats de spijker in een andere schedel. In een schedel moet je de injectiespuit uit je inventaris gebruiken. Heb je de spijkers correct geplaatst, valt er een houtenbalk van de vergrendelende deur.

 

Spijker Spijker Spijker Spijker Spijker
Eerste rij Nee Ja Ja Nee
Tweede rij Ja Spuit Ja
Derde rij Nee Nee Ja Nee Ja

 

Bronraadsel  "bloed, zweet en tranen".

 

Je ziet hier 7x7 velden waarvan er 6 borrelen. Rechts staat een beker tussen de skeletbeenderen. De beker heeft de gelijke inhoud van 3x2 velden? Een bijtend zuurachtige vloeistof, een zoutachtige vloeistof en een brandend vloeistof zijn de borrelende bronnen. Van ieder zijn er 2 gelijke bronnen die samengebracht moeten worden, zonder dat het vloeistof in aanraking komt met een van de vloeistoffen uit de andere bronnen. Draai de tussenkraantjes open om het vloeistof door te laten stromen en vind de juiste 3 routes om 2 bronnen met elkaar te verbinden en wel zo, dat er geen velden overlapt worden. En zijn verschillende routes. Heb je dit correct uitgevoerd valt er weer een balk van de deur en de deur valt open. Ga eerst met Janos praten en ga dan door de deur naar de ronde ruimte.

 

Hier is een lege waterput. Tegen de muur zie je een doodskop. In de hoek bij de traliedeur pak je een steen en werp de steen in de put. Trek aan de rand van de waterput aan de hefboom. Links van de hefboom is een metalenluikje met de tekst dat je je niet omdraaien moet. De traliedeur sluit en je mag niet omkijken - bij de doodskop is een afbeelding verschenen maar je mag dus niet omkijken. Open het luikje en zie een vierkant met 10 x 10 velden. Dit is een Picross puzzel. Op dit vierkant moet je via de velden de afbeelding kopiëren die de doodskop toont, alleen je mag niet omkijken wat voor afbeelding. Ga je uit de close-up van deze puzzel, sluit het luikje en je kijkt toch naar de afbeelding, krijg je automatisch een tussenscène, waarin je met een lift omhoog gaat en verloren hebt. Derhalve toont de doodskop een andere afbeelding en dus niet omkijken. Er zijn totaal vijf of zes verschillende afbeeldingen. één ervan moet correct opgelost worden. Een klik op een vakje kleurt het vakje blauwgrijs twee klikken op een vakje kleurt het vakje zwart.

 

Picross: De bedoeling is om afbeeldingen tevoorschijn te toveren door de juiste vakjes in te kleuren. De cijfertjes geven aan hoeveel aaneengesloten vakjes er in die rij moeten staan. Als er bijvoorbeeld 3 en 2 voor of boven een rij staat, dan betekent dat er een rijtje van 3 en een rijtje van 2 ingekleurde vakjes in die rij staan. Deze twee rijtjes mogen elkaar weer niet raken.

 

De cijfers horizontaal en verticaal in de eerste rij en in de volgende rijen geven aan hoeveel velden erin totaal opgevuld moeten worden in de aangewezen rij. Dan is er ook een aanwijzing, die aangeeft hoeveel je een kleur gebruiken moeten. De blauwgrijze cijfers geeft aan hoe vaak een veld in een rij met deze kleur opgevuld moet worden, maar niet op welke positie. De zwarte cijfers links en bovenkant zijn voor de zwarte velden die opgevuld moeten worden. Als je dit correct gedaan hebt, opent opnieuw de traliepoort. Een kleine brug over de waterput wordt actief en een trap komt uit de muur en we kunnen naar de doodskop.

 

 

 

 

Klim via de treden in de muur de waterput uit. Je hoort vrouwenstemmen over een verloren armband. Pak van de waterputrand de handspiegel. Je ziet geen vrouwen. Daal weer naar beneden. Zie rechts een haak in de muur. Gebruik de staalkabel op de haak en zak naar de bodem van de waterput. Hier liggen skeletten. Gebruik de wichelroede en vind een gouden armband aan een skelethand. Je vlucht voor de vleermuizen en verliest de armband. Ga naar Janos. Pak onderweg de spuit terug uit de schedel. Vraag hem om een aansteker. Hij geeft je een lege veldfles. Ga naar de bronnenpuzzel. Vul de fles met de bron naast de beker. Geef de gevulde veldfles aan Jonas en krijg de aansteker. Ga terug naar de bodem van de waterput.

 

Steek de fakkel aan met de aansteker -  rechts in de muur van de tunnel. De vleermuizen zijn bang van het vuur en verdwijnen. Steek de fakkel opnieuw aan. Gebruik weer de wichelrode om de gouden armband terug te vinden. Klim de waterput uit, naar de binnenplaats van de kasteelruïne. Leg de spiegel en armband op de rand van de waterput. Je hoort weer de vrouwenstemmen die blij zijn dat de armband weer terug is. De armband wordt gestolen door een geest. We zien op de grond alleen zijn voetafdrukken. Een steen valt van de ruïne. Pak weer de spiegel van de waterput rand. Duw de pilaren aan de kant en gebruik de spiegel op de rotstenen voor de ingang. De ingang is nu vrij. Pak de veer van de grond. Ga door de opening en je komt in de ballroom van het kasteel.

 

Kasteelruïne - The Path of The Dragon
Rondom de ballroom zie je zeven pijlers met 2 waterspuwers (gargouille) en de bek wijd open. Ook heeft de zuil een zandplaat waarop je kan tekenen. Aanwijzing zijn in de documenten. Bekijk de gevangeniskaart (gebergte in Turkije)  met het vergrootglas om de rode namen van de 7 zuilen en het bijbehorende symbool te identificeren: Vos;Lijfstraf (kastijding);Zuiverend Vuur; moord; Draak en Offer. De bedoeling is om in de bek de correcte gift te offeren en het juiste symbool te tekenen op de zandplaat tussen de koppen van de twee waterspuwers. Een zuil heeft al een offergift - een bloedfles 814. Als je naar die zuil loopt en in de richting van de wijzers van de klok mee rondom verder loopt, moet je de volgende offergiften schenken en de symbolen tekenen: (Voor de Duitstalige versie is het symbool een "X" en geen hakenkruis/Swastika, teken dus een X).

 

 

 

 

 

Gift: Bloedfles 814

Symbool: Zandloper

Gift: Spiegel

Symbool: Drietand

Gift: oude munt

Symbool: Pi

Gift: Gebruik de aansteker in de

bovenste waterspuwer "zuiverend vuur".

Symbool:Ladder met 4 sporten

Gift: Spuit

Symbool: Swastika

Gift: Veer

Symbool: Pentagram

Gift: Halsketting

Symbool: Omgekeerd kruis

 

Is alles goed getekend en het juiste offer gegeven, opent in de grond een ronde metalenplaat. Daal naar beneden en je komt in een grote crypte.

 

Crypte

Zie rechts een hendel in de muur. Kom er niet aan. Ga achter naar de Sarcofaag van Vlad De Grote. Draai aan het hoofd en duw de deksel ervan af. Bekijk het lichaam. Leg nu sommige anti vampierartikelen in de doodskist: wijwater, hostie zakje, kruis, lijsterbessen, wilde rozentak, hamer en spaak en natuurlijk ook de knoflook in het metalenkistje. De artikelen in de doodskist hebben invloed op het lichaam dat verandert. De grote deuren openen en Maria komt aangelopen. Heb een lang gesprek met haar. Tussendoor of eerder hoor je het roepen van professor Krüger, boven aan de ladder. De ronde metalenplaat is boven dicht geschoven en hij wil naar beneden komen. Negeer hem en kom vooral niet aan de hendel om hem binnen te laten. Je kan met hem praten. Na het gesprek met Maria verschijnt Dracula. Dracula stelt je vragen en als hem de antwoorden bevallen, zal hij dichterbij  komen:

 

 

Vraag 1:     How shall I judge your deeds?

Antwoord:     I had no choice: It was the only way to come to you.

Vraag 2:     Twice, your enemy Janos was at your mercy and you spared him. Why? 

Antwoord:    Yes, I spared Janos and now I am here before you.

Vraag 3:    She is beautiful! You desire her, do you not? 

Antwoord:     Yes, I desire her.

Vraag 4:   Who gave me immortality? 

Antwoord :    Lilith the rebel.

Vraag 5:    Do you fear me?

Antwoord:    I do not fear you, since I have come here!

Vraag 6:    Tell me, Priest, you can't have come with the absurd idea of fighting me?

Antwoord:    Like Siegfried, I was resolved to do anything to reach my goal...

Duitstalig

 1. Vraag 1: Antwoord: 4

 2. Vraag 2: Antwoord: 3

 3. Vraag 3: Antwoord: 1

 4. Vraag 4: Antwoord: 2

 5. Vraag 5: Antwoord: 2

 6. Vraag 6: Antwoord: 1

 

 

 

Goed geantwoord priester  "On your knees, for your baptism in blood".

 

Aan het eind zie je de eindfilm - 20 jaar later.

 

Einde 


 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
Nederlandse Forum

Henk

www.000webhost.com