07-07-2008

Dracula Origin

07-06-2008

In Dracula Origin kruip je in de huid van de beruchte vampierjager professor van Helsing. Je gaat op jacht naar Count Dracula, die sinds de zelfmoord van zijn vrouw veranderd is in een monster, verdoemd tot in de eeuwigheid. Dracula is op zoek naar een mysterieus manuscript, waarmee hij doden weer tot leven kan wekken. Hiermee wil de Graaf de vrouw van zijn dromen weer terughalen en wel in het lichaam van Mina, een bekende van professor Van Helsing. Het is je taak om Dracula tegen te houden in zijn zoektocht naar het manuscript. Natuurlijk moet je hem hierbij ook doden, zodat de zielen van zijn slachtoffers bevrijd worden.

De professor krijgt een zorgwekkende brief van zijn vriend Jonathan Harker, gestuurd vanuit het kasteel van graaf Dracula. Hij besluit Jonathans vriendin Mina op te zoeken. De zus van Mina's dienstbode blijkt echter te zijn aangevallen door een onbekende. Hij ontdekt enkele recente krantenberichten over vreemdsoortige gewelddadige gebeurtenissen in de stad, waardoor hij op onderzoek uit besluit te gaan. In eerste instantie komt hij daardoor bij een begraafplaats naast een verlaten herenhuis uit. Later in het spel zal je ook nog reizen naar onder andere Egypte, Oostenrijk en natuurlijk naar Transylvani in Oost-Europa.

In je inventaris worden niet alleen alle documenten en voorwerpen opgeslagen maar vind je ook een logboek van alle gevoerde gesprekken en een kaart waarmee je je snel door Londen kan verplaatsen. De besturing is volledig met de muis te besturen. Puzzels zijn onder andere door het combineren van voorwerpen in je inventaris en het volgen van cryptische aanwijzingen moet je een geheime doorgang zien te openen. De aanwijzingen zijn helaas slecht leesbaar en enigszins obscuur, je krijgt ook totaal geen feedback als je een klein onderdeel van het grote geheel van een puzzel fout hebt. De teksten worden overigens wel gekopieerd naar je logboek maar ook daar is het lettertype niet optimaal.

Duitstalige Demo ( 621 mb)

Engelstalige Demo ( 606 mb)

 

De inventaris met documenten, items, dialogen en rapport verslagen open je met de rechtermuis. Het spelmenu open je met de escape toetst (ESC). Met de spatiebalk worden alle actieve hotspots getoond in het scherm. 

 

Woning van Professor Van Helsing
In de intro vertelt Professor Van Helsing over de gevaren van Vampieren en met welke wapens je ze kan tegenhouden. Zoals, zonlicht; spiegels, wijwater, zilveren kogels, kruisbeeld, houtenstaak en natuurlijk knoflook. Maria schuift een krant en brief onder de deur. Lees de brief en krant in de inventaris. De brief is van een student van je, Jonathan Harker. Hij schrijft de brief vanuit een kamer in het kasteel van graaf Dracula. Hij is daar om Dracula te interviewen. Hij toonde de foto van zijn aanstaande vrouw, Mina aan hem. Dracula toonde interesse voor Mina en sindsdien heeft hij niets meer van Dracula vernomen. Klik met de rechtermuis knop in het scherm om de "News Times" krant te lezen. Het is een artikel over Gerrit Melford die eerst zijn vrouw, Magdalene vermoordde en daarna zichzelf, op donderdag, 8 September,1898. De krant vermeldt ook een zelfde incident op Dinsdag.

Londen

Woning van Mina
Je gaat automatisch naar Mina. Ze
vertelt dat de zuster van haar dienstmeisje, Jenny gedood is en dat Jenny naar haar zuster is om haar te identificeren. Pak de "Courier" krant van Donderdag, 8 September, 1898, van de stoel. Pak van het tafeltje tegen de wand de "Daily Big Mirror" krant. Pak de foto van Jonathan Harker. Klik ook op de stapel kranten. Haal er de juiste krant uit. Vandaag is het Donderdag, 8 September en het andere incident was op Dinsdag. Klik op de "News Times" krant met de datum: 6 \ 09 \ 1898. Ga in het ondergedeelte van de kamer. Schuif het gordijn open en zie de kaart van Londen. Zoek op de kaart de plaats waar de aanvaller naartoe vluchtte. Gebaseerd op de krantenartikelen over de moorden en de verklaringen van de getuigen moet je lijnen trekken op de kaart, van de plaats waar de vermoorden woonden naar de plaats waar de lijken gevonden zijn, om te ontdekken waar de aanvaller naartoe gevlucht is. Controleer de kranten in de documenten - Als je de kranten in de documenten wil lezen, klik je op het grijze inventarisvenstertje linksonder in het scherm. Met de spons kan je lijnen verwijderen, als je ze verkeerd getrokken hebt. Klik op het rode potlood om het op te nemen.

 • Gebaseerd op de moord van Melford op 8 September, 1898; klik het potlood op het rondje van "Station - New Kent Road" en sleep het potlood (trek een lijn) naar het rondje van het "National Gallery".
 • Moord van Sarah MacAllister op 8 September,1898: trek een lijn van "Tottenham Court/Euston Road" naar de "St. George's Kathedraal".
 • Moord van Ethel Basingstroke op Dinsdag 6 September, 1898: trek een lijn van "St. George Kerk" naar het "Victoria station".
 • Moord van de zuster van Jenny op 8 September, 1898: trek een lijn van "Southwark Bridge" naar de "Tate Art Gallery".
 • Klik op het rondje waar de lijnen elkaar kruisen - Godalming Manor.

Mina keert terug. Van Helsing zegt tegen Mina om knoflookbollen voor de vensters te zetten of te hangen en niemand binnen te laten.

Godalming Manor
Klop op de deur van het herenhuis. Praat met de butler, Hendrik. Zijn meester slaapt. Hij is bezig met zijn diner, dat bestaat uit vliegen en insecten!


Bloomsbury Begraafplaats
Ga links naar de begraafplaats. De schuur aan de rechterzijde is gesloten met een cijferhangslot. Ga boven in het scherm en praat met grafdelver, Paul Long. Vraag of hij de cijfercombinatie van het hangslot weet. Zijn baas had hem de cijfercombinatie gegeven maar hij kon het niet onthouden. Wel kan hij zich de aanwijzingen herinneren: De combinatie van het slot is de leeftijd van J B Lemon en zijn vrouw, Suzy. Deze zijn gegraveerd op hun mausoleum, dichtbij de trap, noord van de ingang. Een andere aanwijzing was om de cijfers 6 en 9 om te draaien: 6=9 en 9=6. Pak de krabber voor het graf. Ga terug naar de poort van de begraafplaats. Neem het pad tegenover de poort - klik rechts op de planten om rechts te gaan. Ga dan via de trap naar onderen. Ga beneden linksom de grote ronde midden mausoleum. Zie het engelenbeeld. Ga achter in het scherm naar de trap - zie tegenover de trap het mausoleum met 2 monnikenbeelden naast de poort. Ga omhoog. Zie het mausoleum van J.B. Lemon naast de trap aan de linkerzijde. Bekijk de gravures op de grafsteen, tegen de zijkant van het mausoleum. Gebruik de krabber om de grafsteen schoon te krabben tot je de datum duidelijk kan lezen - klik op de krabber in de inventaris. Sluit de inventaris. De krabber is nu rechtsboven in het scherm. Klik op de grafsteen om de krabber erop te gebruiken. Ga terug naar de schuur bij de ingangpoort. Klik op het hangslot om het in close-up te zien.

Gebaseerd op de datum van J B Lemon: 1703-1772, is hij 69 jaar oud geworden en Suzy Lemon - 1722-1790, 68 jaar. Dat maakt 6968. Met de hint van de grafdelver draai je de cijfers 6 en 9 om. Dan wordt de cijfercode dus - 9698. Gebruik dit getal op het cijferhangslot, klik daarna rechts op de knop en de schuurdeur zal openen. Pak uit de schuur een spade, de metalenstaaf rechts van de deur en de lantaarn van de tafel. Ga terug naar de grafdelver. Vraag over Godalming Manor en over andere ingangen. De vroegere bewaker zei dat er een tunnel tussen de begraafplaats en de Manor is. De bewaker ligt in het mausoleum begraven met 2 monnikenbeelden naast de poort. Hij rust met het boek over de geheime tunnelpassage.
Ga naar het mausoleum van de bewaker met de 2 monnikenbeelden - tegenover de trap onder bij de ronde mausoleum.

 

Bekijk de monnikenbeelden en de poort. Gebruik de metalenstaaf op de poort om 2 spijlen te verbuigen. Het is te donker om de inscriptie te lezen. Klik op de lantaarn in de inventaris en combineer/sleep de lantaarn naar het doosje lucifer om de lantaarn aan te steken. Combineer de verlichte lantaarn met de schop. Klik de schop met lantaarn op de opening in de poort en klik op de inscriptie. Het is een gedicht en komt in de documenten. Open de poort door de aanwijzingen in het gedicht goed te lezen:

 

"De bescherm engelen laten je niet in het graf"

 

Om te verplaatsen moet het hart van steen,

van de onaardse handlangers daar uiteen.

Van hoog naar laag zal je treden,

Het bloed zal vloeien uit de oogleden.

 

Ga weg van de poort en achter in het scherm naar het engelstandbeeld. Bekijk het beeld in close-up.

 

Eerste Engel

 

Zie demonen en gelovigen rondom de engel. Lees onder de inscriptie.

Klik op de vierkantjes voor de demonen en gelovigen.

En selecteer een kelk voor de demonen en een traan voor de gelovigen.

Klik dan linksboven op de heilige pictogram.

Als alles correct is, hoor je tandwielen draaien.

De professor zegt "Perfect".

 

Neem de trap omhoog aan de rechterzijde. Ga onder in het scherm verder en zie op de hoek een buigende huilende engel. Zie een weegschaal met op de linkerschaal demonen en rechts gewichten. Lees de inscriptie over het oordeel van St. Peter. Plaats het totale gewicht van de demonen in de rechterschaal gebaseerd op de inscriptie.

 • Drie woedende zondaars = 300 jaar

 • Arrogante zondaar = 300 jaar

 • Jaloers  - de helft van 300 + 300 van bovengenoemde zondaars = 300 jaar

 • Vraatzuchtig - de helft van 300 + 300 van bovengenoemde zondaars = 300 jaar

 • Giergaard - 2 x woedende zondaars is 600 + 25 = 625 jaar

 • Totaal = 1825 jaar

Tweede Engel

Plaats totaal 1825 kilo aan gewichten in de rechterschaal:

 • klik 1x op de 5

 • Klik 2x op de 10

 • Klik 1x op de 100, 200, 500 en 1000

 • Klik onder de gewichten op de schaal

Als het correct is zegt de professor "Perfect".

 

Ga naar rechts. Pak de zwarte sluier bovenop het kruis aan de linkerzijde. Bekijk rechts de geketende engelbeeld in close-up.

Zie dat demonen de gelovigen en zondaars aan het verleiden zijn. Lees onder de inscriptie.

 

Derde Engel

Klik op het hoofd van de zondaars die voor de verleiding zijn bezweken:

 • Vraatzuchtige man

 • Vrouw met opgeheven rok

 • Vrouw die een kind met een stok slaat

 • Man met geldbuidel in zijn hand

 • Vrouw op draagbaar, die door demonen gedragen wordt

Klik linksboven op het zwaardpictogram. Als het correct is zegt de professor "Perfect".

 

Ga rechts naar de grafdelver. Ga rechts naar de ingangspoort. Ga rechtsdoor - onder in het scherm.

Bekijk de geketende buigende engel. Zie beesten. Lees de inscriptie.

 

Vierde Engel

 • Klik op de ogen van de spin, slang en kikker.

Klik op de ogen van de volgende wolven:

 • Wolf onder de spin

 • Wolf die het paard aanvalt

 • Huilende wolf onder het paard.

Klik rechtsboven op de wolfpictogram.

Als het correct is zegt de professor "Perfect".

 

De poort van de bewaker mausoleum zal nu open zijn. Ga terug naar de ingangspoort van de begraafplaats. Zie links een urn met vliegen. Gebruik de zwarte sluier op de urn, om wat vliegen te vangen. Ga naar het mausoleum van de bewaker en ga naar binnen. Pak het boek van de crypt van de doodskist. Lees het boek in documenten. Lees over de geheime gang van Lord Godalming. De geheime gang is in de noordoostelijke hoek tussen een graf zonder grafdeksel en een groot Gotisch kruis. Verlaat de crypte en neem de trap naar boven. Ga boven in het scherm. Zie in de hoek aan de linkerkant een graf zonder grafdeksel en rechterkant een Gotisch kruis. Hiertussen is een graf met een klein kruis op de bovenkant. Gebruik de metalenstaaf op dat graf. De geheime passage opent. Ga de geheime passage in.

 

Godalming Manor

Klik op de deur en zie het deurslot. Schuif alle linkerknopjes naar de rechterkant. Klik op een knop om te zien welke andere knop of knoppen erop reageren. Met alle knoppen op de linkerkant, klik je op de bovenste en onderste knop.

 

Kelder

Onderzoek alles in de kelder. De geheime passage is verborgen achter de plankenkasten in de kelder. Pak de doos met spijkers van de werkbank. Pak onder de werkbank de lege glazenpot. Pak links van de werkbank de buigtang. Ga naar het ondergedeelte van de kelder en pak de zaag. Neem de trap naar boven, je opent het valluik en staat boven. Ga door de deur.

 

Keuken

Zie Hendrik insecten vangen voor zijn diner. Pak de vijl van de vloer en de houten lepel van de keukentafel. Probeer de deur aan de linkerzijde te openen, maar dat geeft teveel lawaai. Combineer de vliegen in de zwarte sluier met de glazenpot. Klik de glazenpot met vliegen op Hendrik. Ga nu door de deur. Ga onder in het scherm naar de voordeur. Pak een wandelstok uit de paraplubak. Ga door de deur tegenover de keuken.

 

Salon

Onderzoek in de muur de metalenplaat/deur van een brandkast - Je hebt iets nodig! Ga verder de kamer in. Bekijk alles. Pak de stokjes van de vloer. Verlaat de salonkamer en neem de trap naar de bovenverdieping -  zie op de overloop  (tussen de 2 trappen naar boven) een kandelaar tegen een deur - je kan het iets bewegen. Ga verder naar boven. De deur op het einde op de gang is gesloten. Ga de deur aan de linkerzijde binnen.

 

Slaapkamer

Pak links van de vloer de garenklos. Pak links van het kastje met kandelaar het bruine papiertje van de vloer - lees over de toortsen. Dit is een aanwijzing voor de kandelaars op de overloop. Ga naar het onderscherm. Pak van de vloer de meetlint en houtenhamer. Zie naast het bed het jasje van de butler. Ga terug naar de gang en ga de deur tegenover binnen.

 

Bibliotheek

Zie hier ook een metalenplaat, rechts van de deur. Ga onder in het scherm. Pak van de tafel wat schrijfpapier. Ga naar de metalenplaat. Zie Latijnse woorden op de metalenplaat. Zie onder de woorden staafjes. Klik op het inventarispictogram en pak een velletje schrijfpapier. Gebruik het schrijfpapier op de metalenplaat. Verplaats het schrijfpapier, onder over de staafjes en klik - in het papier zitten nu gaatjes en deze strook komt in de inventaris. Ga terug naar de salon.

 

Salon

Bekijk de metalenplaat in de muur, links van de deur. Zie Latijnse woorden op de metalenplaat. Zie ook op de onderkant de staafjes en daaronder draaiknoppen. Klik op het inventarispictogram en pak een velletje schrijfpapier. Gebruik het schrijfpapier op de metalenplaat. Verplaats het schrijfpapier onder over de staafjes en klik - in het papier zitten nu gaatjes en deze strook komt ook in de inventaris.

 

Bibliotheek

Gebruik het strookje met gaten van de salon op de metalenplaat. Beweeg het strookje over de woorden en zie letters door de gaten - N E N S SE E.

Klik op de letters om het naar de documenten te kopiŽren.

 

Salon

Gebruik het andere strookje met gaten van de bibliotheek op de metalenplaat. Beweeg het strookje over de woorden en zie letters door de gaten:

SE E N SE N SE. Klik op de letters om het naar de documenten te kopiŽren. De code voor de brandkast is de combinatie van de 2 verkregen reeks letters. De letters staan voor kompasrichtingen. Zie rechtsboven een kompas. Draai de knoppen naar de gegeven kompasrichtingen: N voor Noord, S voor Zuid, SE voor Zuidoost en E voor Oost: N = bovenste streepje, SE = streepje rechtsonder, S = onderste streepje en E = rechtse streepje.

De brandkast opent en pak de sleutel.

   SE    E     N    SE    N    SE   N     E     N     S     SE   E

 

Ga naar de kandelaar op de overloop. Gebruik de buigtang op de loshangende kandelaar en het valt op de vloer. Bekijk de deur en zie 4 gaten. Je hebt er een soort sleutel voor nodig om de deur te openen. Klik op een gat en je zegt dat je de diepte van de gaten moet meten. Combineer in de inventaris: de meetlint met de houtenlepel en dan beide met de garenklos om een meetinstrument te krijgen. Gebruik het meetinstrument op de 4 gaten om ze op te meten, zodat je een passende sleutel kan maken. De gaten zijn: 10, 8, 12, 5 cm. Ga via de keuken terug naar de kelder.

 

Kelder

Klik op de bankschroef op de werkbank. Zie gereedschap en hulpmiddelen om een sleutel te maken - vijl, spijkers, hamer, zaag aan de rechterzijde en onderkant een liniaal, kleine donker bruine pinnen en lange lichtbruine stokjes. De sleutel constructie met 4 gaten aan de rechterkant en een gat aan de linkerkant, is boven de liniaal. Pak een donkere bruine pin. Leg de pin onder de liniaal. Gebruik de zaag en zaag de pin op 10 cm, door de zaag op het streepje van 10 cm te klikken. Pak de 10 cm pin en plaats de pin in het bovenste gaatje van de sleutel constructie. Doe dit ook zo en in deze volgorde bij 8, 12 en 5 cm en plaats ze van boven naar beneden onder de 10 cm.

 

Leg nu een lang lichtbruin stokje onder de liniaal. Zaag het naar 5 cm en plaats deze in het gat aan de linkerkant. Pak de vijl en klik de vijl op alle pinnen om het uiteinde rond te vijlen. Ook het lichtbruin stokje. Pak de spijkers en klik de spijkers op de linkerkant van de pinnen en een spijker op de rechterkant van het midden stokje. Gebruik de hamer op de spijkers om ze erin te slaan. Als de sleutelconstructie correct in elkaar gezet is zal de professor het pakken en zich afvragen of dit wel zal werken. 

 

Ga terug naar de overloop en gebruik de sleutelconstructie op de deur. Ga automatisch de geheime passage in. Ga via de trap naar boven. Zie een gat in de vloer met ijzeren pinnen. Gebruik de sleutel die je uit de salonbrandkast genomen hebt, op het slot van de deur aan de linkerzijde.

 

Kamer van Graaf Dracula:   

Onderzoek alles. Zie links op het kastje, onder het portret van Dracula een boek. Het heeft een boekslot van een pentagram met edelstenen. Ga onder verder de kamer in. Zie de gesloten deur. Dit is de gesloten deur op eind van de gang op de bovenverdieping! Pak een boek uit de boekenkast. Je hebt dan een met bloed bevlekte pentagram pagina in de documenten. Ga naar het boek onder het portret van Dracula. De met bloedbevlekte boekpagina toont dat de binnendriehoeken symbolen hebben en de buitendriehoeken teksten. De edelstenen zijn allen op het uiteinde van de binnendriehoeken.

De grote rode edelsteen zet de puzzel terug.

 

Symbolen   

Klik op ťťn van de kleine driehoeken en dan op een andere. Zie dat zij van positie verwisselen. Als de kleine driehoeken in de correcte plaats zijn, verschijnt een symbool. Er zijn meerdere oplossingen. Hier is er een van. Geef de kleine driehoeken een letter. Start linksboven en ga met de wijzers van de klok mee - A B C D E.

 • Klik op de vleermuis boven het pentagram om het symbool in E te tonen.

 • Klik op B en D. Klik op de vleermuis.

 • Klik op C en E. Klik op de vleermuis.

 • Alle kleine driehoeken hebben nu een symbool.

Tekst

Klik op ťťn van de grote buitendriehoeken en dan op een andere driehoek. Zie dat zij van positie verwisselen.

Als de grote driehoeken in de correcte plaats zijn, verschijnt een tekst. Nummer de grote buitendriehoeken 1 t/m 5.

Start aan de bovenkant en ga met de wijzers van de klok mee:

 

Oplossing 1

 • Klik op 4 en 5. Klik op de vleermuis.

 • Klik op 3 en 4. Klik op de vleermuis.

 • Klik op 1 en 2. Klik op de vleermuis.

 • Klik op 1 en 4. Klik op de vleermuis.

 • Alle buitendriehoeken hebben nu een tekst.

Oplossing 2

 • Klik op 1 en 2. Klik op de vleermuis.

 • Klik op 1 en 4. Klik op de vleermuis.

 • Klik op 3 en 5. Klik op de vleermuis.

 • Klik op 1 en 5. Klik op de vleermuis.

 • Alle buitendriehoeken hebben nu een tekst.

Plaats de edelstenen op de uiteinde van de driehoeken

 • Klik op de zwarte edelsteen en klik dan op de bovenste rechteruiteinde.

 • Klik op de rode edelsteen en klik dan op de onderste rechteruiteinde.

 • Klik op de witte edelsteen en klik dan op de linkeruiteinde.

 • Klik op de blauwe edelsteen en klik dan op de onderste uiteinde.

 • Klik op de witte edelsteen en klik dan op de bovenste linkeruiteinde.

 • Klik op de groene edelsteen en klik dan op de linkeruiteinde.

 • Klik op de vleermuis.

Lees het boek van Graaf Dracula met onder andere over Irina, de slachting, de zelfmoord, terugkeer en Mina. Je hoort Hendrik komen. Verlaat de kamer door de geheime passage - deur met de zwaarden. Je gaat automatisch naar de woning van Mina.

 

Woning van Mina

Zie de mand met knoflook op de vloer. Probeer de slaapkamerdeur te openen -  Je voelt dat er iets iemand aanwezig is. Gebruik het kruisbeeld op de slaapkamerdeur van Mina. Je ontmoet Dracula die Mina gebeten heeft en wegvliegt in een vleermuis gedaante. Van Helsing zendt een telegram naar Seward, Directeur van Sanatorium Carfax, om zijn hulp te vragen. Je hebt dan een gesprek met Seward. Klik op de kaart tegen de muur en zie de kaart van Europa. Klik op Cairo.

 

Cairo

Marktplein

Ga de straat verder door en je komt op het marktplein. Bekijk alles. Klik op de spatiebalk om de hotspots te zien. Ga rechtdoor naar de kamelen. Praat met Mustapha. Huur een kamer. Vraag over het Egyptian Museum. Ga rechts en op het plein rechtsonder in de hoek naar het museum.

 

Cairo Museum

Ga onder in het scherm en praat met de man achter het bureau. Hij is de assistent van de directeur, Smail Quahab. Directeur, Grovesnor is afwezig. Hij heeft het druk. Bied aan om hem te helpen. Krijg een lijst met de artefacten die je moet zoeken. Vraag wat een "deben is". Hij geeft je een opgerolde koper deben en de naald van een schrijver. Pak het Giza piramide folder op het bureau - het toont de hoogte van de piramides.

 

Deben een Egyptische maateenheid voor gewicht. Handel was ruilhandel, waarbij om beter te kunnen rekenen de waarde van de verschillende goederen (voedsel, beesten, stoffen, slaven) werd uitgedrukt in gewichtseenheden (deben) koper. In het Oude Rijk was 1 deben ongeveer 13,6 gram. In het Nieuwe Rijk woog een deben 91 gram.

 

Ga naar rechts. Klik vooral in alle delen van het museum op de spatiebalk om de hotspots in het scherm te tonen. Je pakt ook artefacten die niet op de lijst staan. Zie in dit pad 3 kasten. Pak uit de kasten de papyrus (opgegraven in 1852), de Nekhnekh dorsvlegel en de miniatuurpiramide. Pak de sleutel onder de piramide. Ga in het middengedeelte naar links. Pak een andere piramide en het mes met het "mother of pearl" lemmet. Ga 3x onder in het scherm en ben terug bij de ingang. Pak een piramide uit de kast, de kleine piramide op het tafeltje, de Heka - wandelstok, farao met gebroken hoofd en de kleine mestkever. Ga dan onder in het scherm. Pak de Spaanse helm. Ga onder in het scherm en dan naar rechts.

 

Neem hoofd met zonneschijf en de kleine piramide. Gebruik de sleutel op het gesloten kistje en pak de piramide uit het geopende kistje. Ga in het middengedeelte naar rechts. Bekijk de middelste sarcofaag. Gebruik de Heka wandelstok en de Nekhnekh dorstvlegel op de handen van de sarcofaag. Pak uit de geopende sarcofaag de grote piramide. Ga terug naar Smail. Praat met hem en nu je alle artefacten gevonden hebt zal hij de vragen beantwoorden. Vraag over "The Demonomicon of Vliwggi" en de zwarte sfinx. De zwarte sfinx is te vinden in "The Blood Rocks". Ga terug naar Mustapha, bij zijn kamelen.

 

Marktplein

Praat met Mustapha. Zijn kamelen zijn allemaal ziek. Misschien kan een priester de kamelen genezen. Ga naar de linkerzijde en praat met de priester. Bezorg hem de kruiden. Ga terug naar Mustapha. Pak het steelpannetje achter Mustapha en de hooivork tegen de kruiwagen. Gebruik de hooivork op de trog voor de kamelen om de vreemde plant uit de trog te nemen. Geef de plant aan de priester. Het zijn gifplanten en zijn alleen in de woestijn te vinden. Hij geeft een tegengif medicijn voor de kamelen. Geef het tegengif aan Mustapha. Mustapha toont je de weg naar Blood Rocks.

 

Blood Rocks - Tempel

Ga de tempel in. Rotsen vallen en blokkeren de ingang. De aanhanger (Suleyman) van Dracula is daar verantwoordelijk voor en je zal sterven in de tempel. Zie het niet zo oude skelet. Pak de tulband,  houweel en een balk. Ga onder in het scherm en dan achter in het scherm naar rechts. Zie een gat in de grond met pinnen. Leg de balk over het gat en loop naar de overkant. Pak de lantaarn. Ga verder door. In de tunnel kan je nu links en rechts. Ga links. Zie een metalendeur met een kruis en zon. De deur heeft een inkeping in het midden voor een zonneschijf. De bovenkant heeft een kleine gleuf. Linkerkant daar moet iets ingestoken worden, rechterkant ruikt naar knoflook en de onderste heeft een klein kommetje voor vloeistof. Zie links op de grond het lichaam van een jong meisje. Pak de riem naast haar lichaam. Het meisje droeg zwarte Sari. Ga terug en ga dan rechts.

 

Je komt in de ruimte waar men de lichamen in mummie wikkelde. Pak van de tafel de linnenstrips en de oliefles op het tafeltje tegen de muur. Ga terug naar het gat in de grond. Combineer de linnenstrips met de riem en dan met de tulband om een touw te krijgen. Kijk in het gat en je ziet nu de bodem. Gebruik het touw op de balk. Combineer de oliefles met de lantaarn om het te vullen. Combineer dan de lantaarn met de lucifers om het aan te steken. Gebruik de verlichte lantaarn op het touw om via het touw naar beneden te dalen.

 

Ondergrondse tunnel

Pak de puntige pin op de vloer. Ga boven in het scherm. Zie hier ook een skelet. Pak de gifplant. Zie rechtsboven keien. Combineer de houweel met de puntige pin om een pikhouweel te krijgen. Gebruik de pikhouweel op de keien. Klim door de gemaakte opening om de weg naar Cairo te vinden.

 

Voor de tempel staat de priester met een kameel. Praat met hem. Hij is Herodotus of Judas. Hij vertelt over de beschermer en het verzegelde graf. De zegel (kruis) is gebroken en hij heeft de zegel niet kunnen reproduceren. De artefacten van de wapenschilden en de zonneschijf moeten teruggevonden worden, die door plunderaar gestolen zijn en later door de autoriteiten afgenomen werden. De autoriteiten houden de artefacten in het museum. Herodotus geeft een lijst van de artefacten. Je gaat automatisch terug naar Mustapha.

 

Marktplein

Mustapha vertelt dat het nichtje van zijn vrouw vermist wordt. Het vermiste meisje droeg zwarte Sari! Ga rechts naar het marktplein en ga via het trapje naar het middenplein. Pak voor de kraam,van het rechtertafeltje een lege fles en weegschaal. Pak de knoflookstreng aan de linker kraampaal. Praat met de verkoper als je Arabische kan verstaan. Verlaat het plein en ga rechtsonder naar het museum.

 

Cairo Museum

Praat met, Smail Quahab. De aanhanger van Dracula probeert Van Helsing te doden. Pak het mes op de boekenkast en de gebroken spiegel van het bureau. Selecteer de lijst van Herodotus in de inventaris en praat dan met Smail. Hij geeft je en een hinu containertje en een halsketting. De halsketting heeft een diamant. Smail adviseert om de gestolen artefacten van het museum terug te krijgen. Dan zal hij de Koptisch artefacten gegeven.

 

Marktplein

Toon het mes aan Mustapha. Het mes heeft een Ottomaans lemmet en eigenaar van een Turk die het hoofd van de smokkelaars en dieven is. Hij is vanochtend vertrokken. Het huis van de Turk is achter het plein. Ga rechts naar het plein en dan linksom het plein. Ga naar de deur aan de linkerzijde. 

 

Het huis van de Turk

Bekijk de deur en zie het slot in close-up. Zie knikkers en lijnen. Zie op de linkerzijde onder de tandwielen een afbeelding. De bedoeling is om de knikkers te verplaatsen dat ze zo komen te liggen als op de afbeelding aan de linkerzijde. Klik op een knikker en je krijgt rode richtingpijltjes om die kolom of rij knikkers te verplaatsen. De rode knop linksonder herstelt de puzzel. Let op de ruimte tussen de kolommen en rijen. Als er staat duw links of rechts, met daarbij rechterkant/linkerkant/bovenkant of onderkant, dat zit er een tussenruimte in de kolom of rij. 

 

 1. Duw Kolom 2, 1x omhoog.

 2. Duw A2, 1x naar links (bovenste knikker van kolom 2).

 3. Duw Kolom 3, 3x omlaag.

 4. Duw B2, 1x naar links (bovenste knikker van kolom 2).

 5. Duw Kolom 2, 2x omlaag.

 6. Duw Rij B (linkerkant), 1x naar rechts.

 7. Duw Rij B (rechterkant), 2x naar rechts.

 8. Duw Rij C (rechterkant) ,1x naar rechts.

 9. Duw Rij D (rechterkant) ,2x naar rechts.

 10. Duw Kolom 7 (bovenkant), 2x omlaag.

 11. Duw E7, 1x naar links, (laatste rechter knikker).

 1. Duw Rij F, 2x naar rechts.

 2. Duw Kolom 3 (onderkant), 1x omhoog.

 3. Duw Rij   G, 2x naar rechts.

 4. Duw Rij F, 2x naar rechts.

 5. Duw Rij G, 1x naar rechts.

 6. Duw kolom 7, 1x omlaag (onderste knikker).

 7. Duw Rij F, 1x naar rechts.

 8. Duw Kolom 7, 1x omlaag (2 onderste knikkers).

 9. Duw H7, 1x naar links (laatste van kolom 7).

 10. Duw D7, 1x omlaag (bovenste van kolom 7).

 11. Duw Rij C (rechterkant), 1x naar rechts.

 

Ga naar binnen. Pak in de kamer de zwarte sfinx. Krijg ook in de documenten de hiŽrogliefen van de zwarte sfinx. Pak de piramide en de bijl. Bekijk de buidel met edelstenen en het rokende potje. Pak het doorgescheurde perkament van de tafel. Plak de stukje aan elkaar. Klik met de rechtermuis op een stukje om het te draaien. Als je het volledig hebt komen de hiŽrogliefen in de documenten.

 

 

Ga naar het ondergedeelte van de kamer. Klik rechts op de vaas. De vaas valt om en een cobraslang kruipt eruit. Gebruik de gifplant op het rokende potje en de rook vergiftigt de slang. Pak de sleutel uit de gebroken vaas. Gebruik de sleutel op de deur. Ga de kamer binnen en zie de buit. Pak het sachet met goudpoeder, zonnedisk en de 2 perkamentrollen uit de vaas.

 

Cairo Museum

Smail informeert Van Helsing dat de naam van de Turk Suleiman is en dat de autoriteiten de buit gevonden hebben maar de politie heeft de Turk niet kunnen vangen. Praat met Smail over de Koptisch artefacten. Hij geeft je een zak met Koptisch schatten. Toon de brief van de Turk met de hiŽrogliefen aan Smail.

 

Ontcijfer de hiŽrogliefen

Pak het boek op het bureau. Zie de hiŽrogliefen. De woorden op de linkerzijde beantwoorden aan de hiŽrogliefen op de rechterzijde

Klik op een woord en plaats het woord onder de hiŽroglief.

 

 • Eerste regel: Weapon - With - Magical Powers - Within - Seker - Head.

 • Tweede regel: Cursed - Blood - Hidden - Under - North - Altar.

 • Derde regel: Before - Enter - Darkness - Destroy - Guard - Curse be on you forever.

Zie de vertaling van de hiŽrogliefen in de documenten. Toon de zwarte sfinx aan Smail. Het heeft een uitdrukking of naam "Ny ar lut hotepď.

 

Marktplein

Praat met Mustapha. Ga links naar de Koptisch priester, Herodotus of Judas. Geef hem de zak met de Koptisch schaten en praat met hem. Hij geeft je een hostie. Hij heeft schoonwater nodig dat de aarde niet geraakt heeft, om wijwater te maken. Toon de zwarte sfinx en hij adviseert om het te breken. De hiŽroglief op de sfinx, door Smail vertaald, is de naam van de boodschapper van de oude goden. Ga terug naar de kamelen. Mustapha is er niet.

 • Gebruik het steelpannetje op de watertrog voor de kamelen om het te vullen met water.

 • Plaats het steelpannetje met water op de barbecuegrill om stomend water te krijgen.

 • Gebruik het mes op de halsketting in de inventaris om de diamant te krijgen.

 • Gebruik de diamant op de gebroken spiegel om een vierkante spiegel te krijgen.

 • In inventaris, gebruik de vierkante spiegel op het steelpannetje met het kokend water om een spiegel met condens te krijgen.

 • In inventaris, gebruik de lege fles op de spiegel met condens om fles met condens te krijgen.

Ga terug naar de priester en geef hem de fles met condens. De priester geeft je wijwater. Je gaat automatisch naar Blood Rocks.

 

Blood Rocks - Tempel

Ga via het gat de tempel binnen. Ga verder door en klim in het touw. Ga dan verder en op de splitsing links.

Bekijk weer de metalendeur/zegel met de  de zonneschijf.

 

 • Plaats de zonnedisk in het midden.

 • Plaats de hostie in de gleuf aan de bovenkant.

 • Plaats het knoflook in het rechter bakje.

 • Plaats de vierkante spiegel in het linker vakje.

 • Plaats het wijwater in het kommetje aan de onderkant.

 • Van Helsing zegt de woorden, die Herodotus hem verteld heeft.

 • De deur opent en ga naar binnen.

 

Zie de draaikolk in de waterput. Pak de kom naast de kist aan de linkerzijde. Gebaseerd op de vertaalde hiŽroglief zoek je het volgende:

 1. Eerste regel: wapen - met - magische kracht - binnenin - Seker - hoofd.

Zie het omgevallen standbeeld van Seker, aan de rechterzijde. Gebruik de bijl op het hoofd en pak de zilveren speerpunt.

Pak meteen achter het standbeeld uit de pot een koper deben.

 1. Tweede regel: vervloekt - bloed - verborgen - onder - noorden - altaar.

Zie in de ruimte 4 kleine zuilen met daarop een kleine piramide. Ga naar het ondergedeelte en zie rechts de kleine zuil van dichtbij. Zie in close-up  hiŽrogliefen op de zuil. Herinner dat Smail zei dat de uitdrukking van de zwarte sfinx "Ny AR lut hotepď is en de priester zei dat het de boodschapper van de oude goden betekent. Klik op de hiŽrogliefen die op de zuil gezien worden in de volgorde van de zwarte sfinx. 

 

 

De stenenzuil beweegt en zie het bloed onder de zuil. Gebruik de hinu container op het bloed om het te vullen met het vervloekte bloed. 

Herinner wat Herodotus zei: Om het te openen, moet je goud deben en hinu met vervloekt bloed in de waterput leggen.

 

Goud deben

Ga naar de kist aan de linkerzijde waar je de kom gepakt hebt. Plaats de weegschaal op de kist. Klik de kom op de weegschaal en zie de weegschaal in close-up. Zie het koper deben uit het museum, het koper deben uit de pot, een mes en schepje bij de weegschaal liggen. Links is de sachet met goudpoeder. Weeg de deben en mes. Leg een deben in de schaal en schep goudpoeder in de andere schaal tot het gewicht getoond wordt. Kom te weten dat elk koper deben 27.30 gram weegt en het mes 41.00 gram.  Wij hebben 13.60 gram nodig - is te lezen in "The Golden Deben" in reports.

 • Plaats de 2 koper debens in ťťn schaal = 54.60 gram.

 • Plaats de 41.00 gram mes in de andere schaal.

 • Voeg 3 schepjes goudpoeder toe in de schaal met het mes om het in evenwicht te brengen = 54.60 gram.

 • Doe je iets verkeerd, druk je op de knop onder het schepje om het te herstellen.

 • De kom wordt automatisch rechtsonder geplaatst.

 • Schep het goudpoeder uit de schaal en strooi het in de kom = 13.60 gram = een goud deben.

Plaats het hinu bloed en de goud deben in de draaikolk. Het verandert in zand. Een ander advies van Herodotus:

De zon moet de top van de graven van de Farao raken.

 

Klik op de middenpilaar aan de linkerzijde van de ruimte. Gebruik de verlichte lantaarn op de pilaar. Zie een piramide bord. Selecteer de correcte piramide waarvan de schaduw door het licht van de lantaarn gereflecteerd wordt en past in de piramide op de bovenkant. Klik op de pijl naast de lantaarn om de lantaarn te verplaatsen. Plaats een van de piramides linksboven, boven de lantaarn. Zie de schaduw van de piramide op de piramide erboven bedekken. Klik links op het schuifbalkje om de schaduw op de piramide aan te passen, zodat de schaduw er precies inpast. Als de schaduw niet in de piramide past, probeer je een andere maat piramide. Zet het meetbalkje in de midden. Wanneer je de 3 correcte piramides gevonden hebt, komen ze in de inventaris. Plaats de 3 piramides op het zand: grote piramide op de rechterzijde, midden grote in het midden en kleinste op de linkerzijde - kan je lezen in de Giza piramide folder.De geheime deur opent.

 

 1. Derde regel: vůůr -  enter - duisternis - vernietig - bewaker - vloek is altijd op u.

Ga naar het ondergedeelte en ga door de geheime deur. Zie een krokodil en een wezen (skelet) die uit de stenen tombe probeert te kruipen - wordt genoteerd in reports. Je kan niet naar het platform. Ga terug naar boven. Bekijk de aak (vaartuig) tussen de 2 standbeelden. Pak de metalenstaf van het linker standbeeld. Pak rechts in de hoek een brokstukje van een zuil. Bekijk de rechter steun van de aak. Gebruik de bijl op de rechter steun. Leg het stukje zuil onder de rechterkant van de aak. Plaats de metalenstaf op het stukje zuil. Gebruik de metalenstaf om de aak via de trap onder op het water in de geheime ruimte te laten glijden. Daal naar de geheime ruimte en ga via de aak naar het platform. Bekijk de stenen tombe en zie dat het wezen niet dood is. Ga op het einde van het platform de duisternis in (zie derde regel). Een mist van bovennatuurlijke kracht blokkeert de uitgang. Vernietig de bewaker. In inventaris, gebruik de bijl op de zwarte sfinx. Gebruik de gebroken zwarte sfinx op de mist op de toverformule te breken. Ga de kamer binnen. Pak de papyrussen van het altaar, dat in een vreemde taal geschreven is. Een aardbeving vindt plaats. Verlaat de kamer.

 

Marktplein

Je bent automatisch op het marktplein. Ga links naar de priester en praat met hem over de papyrussen. Een vriend van de priester, Broeder Alberto kan de papyrussen lezen omdat hij de taal kent. Hij leeft in de  St. Carousel Abdij in Wenen waar hij als miniatuurschilder werkt. Ga terug en praat met Mustapha. Hij geeft je een brief, die de museumdirecteur gestuurd heeft. Van Helsing vertelt een verhaal over zijn nichtje. Hij geeft het goudpoeder aan Mustapha en voor de ouders van zijn nichtje de diamanthalsketting.

 

Wenen

Manor van Orlowski

Het gaat slechter met Mina en ze wil naar het oosten gaan om bij haar minnaar te zijn. Seward en Mina zullen Van Helsing ontmoeten in Wenen, in de manor van Hertogin Orlowski. Praat met Seward en de Hertogin over de Abdij, over de orde en om Broeder Alberto te ontmoeten. Seward zegt dat de abdij en de universiteit ťťn groot gebouw is. Er is ťťn deur in de bibliotheek die de universiteit met de abdij verbindt. De sleutel van de universiteit moet ergens liggen! Praat opnieuw met de Hertogin en vraag over het vreemde melodietje dat ze zingt - haar man speelde het melodietje altijd op zijn piano. Ze weet de noten van het melodietje C,G,D#,F,D,A#,C2 (wordt genoteerd in reports). Ga in het andere gedeelte van de kamer. Zie een piano. Bekijk de gesloten deur en kom te weten dat de deur naar de bibliotheek leidt. Bekijk het schilderij, naast de gesloten deur. Er zijn pianotoetsen geschilderd op het schilderij met chemische formules - schilderij van Professor Orlowski's wordt genoteerd in documenten. Controleer het gesloten paneel op het linkerdeel van de boekenkast en zie een kleine laboratorium set. Pak een Chemie boek uit de boekenkast. Ga naar het linker gedeelte. De deur in deze gedeelte is naar de slaapkamer van Mina. Controleer in de hoek het marmeren kunstobject (of wat het ook mag zijn). Open het deurtje in het kunstobject en zie een safe. Vraag aan de Hertogin over het schilderij en de safe - ze weet de combinatie van de safe niet. Ga naar het laboratorium setje in de boekenkast.

 

Zie de pianoformule, chemieboek, reageerbuizen met chemische vloeistoffen. Het melodietje dat de Hertogin zong is de aanwijzing voor de pianotoetsen - C,G,D#,F,D,A#,C2. Met deze aanwijzing moet je de correcte buisjes met vloeistof selecteren en onder in het witte vak plaatsen. Pak rechts een lakmoespapier, klik op een buisje met vloeistof en zie een getal op het witte vlak. De kleur, naam en formule van het vloeistof wordt getoond in het chemie boek. Klik boven het lakmoespapier op de knop om de puzzel te herstellen.

 

Lakmoespapier: ongelijmd of wit filtreerpapier, gedrenkt met lakmoestinctuur, dat als zuurgraadmeter wordt gebruikt. Proef om met verkleurende strookjes papier de zuurgraad van een vloeistof te bepalen.

 

Gebaseerd op de pianotoetsen, dompel het lakmoespapier in:

 • C = geel (1)

 • G = blauw (5)

 • d#= groen (3)

 • F = zwart (4)

 • D = rood (2)

 • a# = oranje (6)

 • C2 = wit (7)

Cijfers onder de buisjes: 2 - 6 - 8 - 12 - 14 - 15 - 18.

 

Ga naar de safe in de linkerhoek, in het kunstobject. Gebruik de getallen uit de lakmoesproef als code. Klik op de pijlen aan de bovenkant om de pijl van de wijzerplaat naar een cijfer te draaien. Klik dan op het handvat om dat cijfer te activeren. Klik onder op de balk om de puzzel te herstellen.

 

 • Draai de pijl naar 2,   klik op handvat

 • Draai de pijl naar 6,   klik op handvat

 • Draai de pijl naar 8,   klik op handvat

 • Draai de pijl naar 12, klik op handvat

 • Draai de pijl naar 14, klik op handvat

 • Draai de pijl naar 15, klik op handvat

 • Draai de pijl naar 18, klik op handvat

 

Pak de sleutel, de engel en brief van Hertog Orlowski uit de geopende safe. Lees de brief van de Hertog over de vermiste studenten. Baker, een chemiestudent spreekt over engelen en demonen en zocht naar de vermiste studenten.

 

Bibliotheek

Gebruik de sleutel op de gesloten deur, rechts van de piano. Ga naar het bureau onder in het scherm. Controleer het gordijn met de insignes van de universiteit. Bekijk het ronde bord en zie naast het bord, zwarte demonen en witte engelen. Het mist wat figuren. Ga naar het middendeel en neem de trap naar de bovenverdieping. Bekijk de kaart van Europa. Klik op TranssylvaniŽ en pak de houten engel dat achter het land verborgen is. Ga rechts en zie een rij boekenkasten. Pak uit de eerste boekenkast de engel op de kaft van het boek op de middelste plank (ga iets opzij staan om het boek te zien). Lees het boek over het Werk van Robert "Bob" Herzog. Ga onderaan de trap en dan links van de trap. Pak van de ontleedtafel de brievenopener (papiersnijder) en pincet. Bekijk de vlindercollectie op de muur. Gebruik de brievenopener op de deur van de vlindervitrine. Pak de engel.

 

Ga rechts naar de radio (links van de openhaard). Pak de engel, van de radio. Ga naar het rechtergedeelte (rechts van de openhaard). Zie een slinger aan een touwkatrol. Draai aan de slinger en zie dat de kroonluchter wat zakt. Pak de pook aan de linkerzijde. Ga voor de trap staan en klik op de kroonluchter. Zie linksonder in het scherm een hoog verplaatsbare trap. Pak de hoge trap en zet de trap onder de kroonluchter, door de trap op de kroonluchter te klikken. Klik weer op de kroonluchter om er een engel vanaf te pakken. Ga rechts van de trap. Bekijk de skeletten. Pak van het skelet met hoed, zijn bretels. Ga terug naar het bureau. Bekijk de "op sterkwater staande hersenen" potten in de vitrinekast - links van de leestafel. De pot op de tweede plank van onderen is afgesloten met een kurk. Combineer de pook met de bretels om een soort halskraag? te krijgen. Gebruik de kraag op de afgesloten pot om het te openen. Gebruik het pincet op de pot om een demon te krijgen. Bekijk het bord tegen de muur in close-up. Plaats de engelen en de demonen op hun juiste plaats. Als zij correct geplaatst worden, kunnen ze niet meer verplaatst worden. Een geheime deur achter het bord opent.

 

 

St. Carousel Abdij

Je komt in de wijnkelder. De deur sluit achter je dicht. Zie in de muurkast het beeld van St Michael met draak. Pak de St Michael speer van het standbeeld. Pak de linnendoek van de mand. Gebruik de speer op de voorzijde van het bureau. Verlicht alle ballen van elke driehoek. Klik op een bal. Lijnen verlichten waarover je de bal kan schuiven. Heeft een driehoek gat al een bal, dan kan je de geselecteerde bal alleen verplaatsen over een verlichte lijn naar een gat zonder bal, als dat mogelijk is. Klik op het middenbalkje om de puzzel te herstellen. Start op positie 1 - klik dus op gat 1, dan op 2 en dan op 3 enz... om op 15 te eindigen. Zie de afbeelding.

 

 

Pak de sleutel en de gouden kelk. Ga naar het ondergedeelte. Pak van de grond de steel van een oude bezem. Zie het vaatje met schnaps ... jenever. Gebruik de brievenopener op het vaatje, om het open te prikken. Het alcohol druppelt op de vloer en "kijk uit". Ga naar rechts. Zie een gemartelde opgehangen lichaam. Zie ratten onder de opgehangen man. Zij knagen aan een schoudertas van een student. Controleer de schoudertas. Het moet student Baker zijn, die in de brief van de Hertog vermeld wordt. Combineer de steel met de linnendoek om een toorts te maken. Steek de toorts aan met de lucifers. Gebruik de aangestoken toorts op de ratten. Open de schoudertas en pak het wijwater. Ga achter (boven) in het scherm naar de gang. Zie de gesloten deur. Pak en draag automatisch de vuile robe van een monnik. Ga terug naar de wijnkelder. Je ontmoet een duivelsmonnik. Hij blokkeert de doorgang. Gebruik de aangestoken toorts op de alcohol op de vloer. Pak dan de sleutel van de grond. Ga terug naar de gang. Gebruik de gouden sleutel op de gesloten deur.

 

Offeraltaar

Zie dat de monniken een duivel vereren. Zie aan de rechterzijde een geitenstandbeeld met kelk  - De monniken komen hier regelmatig om uit de kelk te drinken. Zie rechtsonder in de hoek Broeder Alberto vastgeketend in een kooi. Praat met Broeder Alberto. Ga een stap terug en ga in het pentagram staan. Zie rechts het geitenbeeld met op zijn hoofd een kelk. Combineer in de inventaris de kelk met het wijwater. Verwissel de kelk met wijwater met de kelk bovenop het hoofd van de geit. Ga terug staan. De andere monniken kannibaliseren de dode monnik. Praat met Broeder Alberto - Zijn been is gebroken. De tekst op de papyrus kan hij niet lezen omdat de duivelsmonniken hem blind gemaakt hebben. Hij vertelt dat Dracula overmeesterd en verbannen moet worden. Gebruik de donkere sleutel op de deur, rechts van Alberto. Je bent automatisch terug in de Manor. Mina is door Dracula meegenomen. Van Helsing en Seward reizen naar Kasteel Dracula. Seward wordt tijdens de reis ziek. Van Helsing heeft onderweg van de zilveren speerpunt een zilveren kruisboogpijl gemaakt.

 

TranssylvaniŽ

 

Herberg

Dicht bij Kasteel Dracula is een herberg. Praat met Seward en ga de herberg binnen. Praat met Seward. Praat met de herbergier, Abraham du Varmin.  Probeer de menukaart van de bar te nemen. Ga naar het ondergedeelte. Pak van de tafel een ronde en langwerpige pretzel uit de kom, het zilverpapier en de lepel. Zie rechts op het bankje slijmerige kleverige massa. Gebruik de lepel op de kleverige massa, om het te krijgen. Zie aan de linkerzijde een sleutel naast de deur hangen. Probeer de sleutel te pakken. Probeer om de deur te openen. Het is de deur naar de stal. Seward wordt zieker. Vraag aan de herbergier over een geneesmiddel (remedie). Abraham zoekt een drankje in de stal. Pak nu de menukaart van de bar. Het is geen menukaart, maar documenten van het Kasteel en een document van Harker. Lees de uittreksel uit het dagboek van Harker. Harker is nu een vampier. Abraham komt terug met het drankje en verzorgt Seward. Toen hij de deur sloot, viel het hoofd van het everzwijn van de muur. Pak de kies van de vloer.

   

Combineer het zilverpapier met de kleverige massa. Gebruik het zilverpapier/massa op de 2 pretzels en op de kies van het everzwijn. Combineer de 2 plakkerige pretzels met elkaar. Combineer de gecombineerde pretzel met de glanzende kies om een namaak sleutel te krijgen. Gebruik de namaak sleutel op de sleutel die links van deur hangt en krijg de stalsleutel. Praat opnieuw met de herbergier om hem af te leiden. Terwijl Abraham achter de bar iets sterkers zoekt, gebruik de stalsleutel op de gesloten deur (sleutel in inventaris venster en dan voetafdruk cursor op de deur).

 

Stal

Zie rechts het bloed van een opgehangen varkenkarkas op de grond druppelen. Onderzoek de koets - Van Helsing wil zich in de koets verbergen om in het Dracula kasteel te komen. Bekijk het vat bovenop de koets - Als hij zich daarin kan verbergen! De paarden zijn onrustig. Zie links van de werkbank een emmer met haver op de grond staan. Pak links van de werkbank, achter de flessen een lege emmer. Gebruik de lege emmer op de haver om emmer met haver te krijgen. Gebruik de emmer met haver op het karkas om emmer met haver en bloed te krijgen. Geef de emmer met haver en bloed aan de paarden. Dat kalmeert de paarden. Nu de paarden rustig zijn kan je naar de voorzijde van de paarden. Pak het buis stukje voor het linkerpaard. Pak de beverkarkas, naast het bloedige houtenblok. Pak van de tafel, onder het vaatje de trechter en de grote kist. Pak onder de tafel het voederbak gedeelte van een trog. Ga dicht bij de koets staan. Ledig het vat bovenop de koets door:

 

 • Plaats de kist voor het achterwiel.

 • Plaats het trog gedeelte bovenop de kist.

 • Plaats het beverkarkas bovenop de trog.

 • Plaats de trechter bovenop de beverkarkas.

 • Plaats de buis op de kist zodat het verbonden wordt met de trog en gat in de vloer.

 • Open de kraan van het vat. De wijn vloeit in het gat.

 

Klik op de constructie opstelling en het zal automatisch afgebroken worden. Van Helsing klimt automatisch in het vat voor de rit naar het kasteel.

 

Dracula Kasteel

 

Stallen

Van Helsing moet de koetsier in een val lokken. Pak de valklem van de werkbank. Zie een emmer bloed op de vloer aan het eind van de werkbank. Het kan nog niet gebruikt worden. Ga naar het ondergedeelte en zie de deur waar de koetsier door ging. Pak de 2 touwen bovenop de vaten op de linkermuur. Zie linksboven in het plafond een katrol. Gebruik een touw op de katrol. Gebruik de valklem op het touw om het aan het touw vast te binden en het op de grond neer te leggen. Gebruik het andere touw op de valklem. Ga naar de andere zijde van de koets. Zie rechtsboven in het plafond een katrol. Klik op de katrol en je trekt het touw van het andere kantrol en het touw aan de valklem strak. Pak 2 vleeshaken van de werkbank in de voorgrond. Verplaats de cursor naar het middendeel van de werkbank, iets boven de boomstomp op de vloer en zie in close-up een dode rat in een valklem. De 2 vleesklemmen komen onder in het scherm. Gebruik een vleeshaak rechts op de valklem en een vleeshaak op de linkerkant van de valklem. Pak de rat. Ga terug naar de valklem aan de linkerzijde. Leg de rat op de valklem. Je hebt een perfecte val uitgezet en zie dat de koetsier in de val loopt. Praat 2x met Igor. Vraag over Mina en waar ze is. Pak de bijl voor Igor. Gebruik de kruisboogpijl op het rode verpakte pakje links van de koets. Pak de jampot met harten. Pak de gouden kom bovenop de rode doek. Geef de jampot aan Igor. Igor zegt dat hij je iets verschuldigd is. Ga naar de rechterkant en voorzijde van de koets en zie links de werkbank. Gebruik de gouden kom op de emmer met bloed om bloed te krijgen in de kom. Ga rechts en open de deur naar het kasteel.

 

Tussenhal: Pak het koord op het rode gordijn. Pak de bontjas bovenop het vat, links van het rode gordijn. Neem de deur boven in het scherm.

 

Crypt

Je staat voor de gesloten poort van de crypte. Bekijk de poort. Bekijk het paneel tegen de muur aan de rechterzijde.

 

Dracula's afbeelding puzzel

Zie dat de afbeelding van Dracula op de linkerzijde uit vakjes samengesteld is. Op de bovenkant (horizontaal) en de rechterkant (verticaal) van het grote vierkant zie je 4 symbolen. Ga met de cursor over de symbooltegels en zie onder elk symbool een deel van het beeld van Dracula.

 

Symbolen van de Horizontale Rij

 • Bestudeer de 4 delen van het beeld die onder de symbolen zijn.

 • Klik op de vakjes op de afbeelding van Dracula dat aan het beeld beantwoort onder het symbool.

 • De vakje op de afbeelding van Dracula zijn dan nu leeg.

 • Verplaats (klik en sleep) de afbeelding over het vierkant.

 • Zoek een gebied waar de 4 symbolen binnen de lege vakjes gezien worden.

 • Laat de afbeelding los op dat geselecteerde gebied.

 • Noteer dan de kleuren van de vakjes.

 • Plaats die kleuren in de balkjes, linksboven in het horizontalen venstertje.

Groen, Wit, Blauw, Blauw.

 

Symbolen van de Verticale Rij

 • Bestudeer de 4 delen van het beeld die onder de symbolen zijn.

 • Klik op de vakjes op de afbeelding van Dracula dat aan het beeld beantwoord onder het symbool.

 • De vakje op de afbeelding van Dracula zijn dan nu leeg.

 • Verplaats (klik en sleep) de afbeelding over het vierkant.

 • Zoek een gebied waar de 4 symbolen binnen de lege vakjes gezien worden.

 • Laat de afbeelding los op dat geselecteerde gebied.

 • Noteer dan de kleuren van de vakjes.

 • Plaats die kleuren in de balkjes, linksboven in het verticale venstertje.

Groen, Wit, Rood, Wit.

De poort opent. Ga de crypt in.

 

Doodskist 1

Bekijk de deksel van de doodskist voor de trap. Klik op Moana en 12176, dat met bloed op de kist geschreven is.

Open de doodskist. De vampiervrouw heeft rood haar.

 

Doodskist 2

Open de doodskist op de linker achterzijde. Niets interessant.

 

Doodskist 3

Bekijk de deksel van de doodskist op de linker voorzijde. Klik op Illona en 8954.

Open de doodskist. De vampiervrouw heeft blond haar.

 

Doodskist 4 - Doodskist van Graaf Dracula

Bekijk de doodskist van Dracula met het draaksymbool op de deksel. Gebruik de bijl op de doodskist van Dracula.

 

Doodskist 5

Zie de vogel naast de rechtse doodskist. Open de doodskist en zie het lichaam van Harker. Pak de bril uit zijn hand. Pak het boek van Mythen en Legenden - Ridders van de Eerste Orde uit de doodskist. Lees over het Pelor schild. Pak het dagboek van Harker van zijn voeten. Lees hoe hij in een vampier veranderde door een zwart harig figuur en over Pelor, het schild van de Zon. Bevrijd Harker door de staak met de hamer in de inventaris te combineren. Gebruik de gecombineerde staak/hamer op Harker. Verlaat de crypte. Ga naar de tussenhal en neem de deur op de rechterzijde.

 

Grote zaal

 

Ga naar de linker bovenkant van de zaal. Bekijk het witte schilderij op de vloer - Genesis en de tekst van hemelstralen - Fiat lux "Let there be light". Bekijk het wandtapijt op de muur. Het toont Dracula als ridder met ridders op de achtergrond. Controleer zijn schild. Bekijk dicht de hand van de linkerridder en zie een roze lint. Dit moet de ridder zijn die verliefd op Dracula is. Controleer haar verkoold schild. Trek aan het koord van het gordijn op de linkerzijde. Pak het koord dat dan op de vloer gevallen is. Bekijk het portret van een mooie vrouw. Bekijk haar hand en gebruik dan de bril. Er is iets roze op haar handen gekrast. Dit moet het roze lintteken van de ridder zijn. Dit moet Irina, de liefde van Dracula zijn, en die hij terug tot leven wil brengen door Mina op te offeren. Ga 2x naar links en zie 3 portretten:

 1. Illona: Bekijk het linkerschilderij. Lees het naambordje, onder op het schilderij. Illona heeft blond haar.

 2. Dracula: Bekijk het schilderij van Dracula.

 3. Moana: Lees het naambordje van het rechter schilderij. Moana heeft rood haar. Open de deur naast het portret van Moana.

 4. Jada: Ontmoet Jada. Vraag over Mina en Dracula. Zij bracht 5777 nachten met Dracula door.

Zij moet de vrouw zijn waarover Igor sprak en ook voorkomt in het dagboek van Harker als het zwart harige figuur.

Controleer de gesloten deur op het eind van de zaal.

 

Wapenarsenaal

Ga rechts naar een wapenarsenaalkooi. Bekijk het zwaardslot. Het heeft een cijferslot. Ga terug naar de stallen.

 

Stallen

Vraag Igor over de code cijfers van het wapenarsenaal. Hij vertelt dat de getallen op de doodskisten het aantal nachten zijn die de vrouwen met Dracula doorbrachten en heeft het over maankleuren. Ga terug naar het wapenarsenaal en gebruik de juiste cijfercode in het zwaardslot: De code van de doodskist is: 3 keer de nacht met een witte maan- 2 keer de nacht met een rode maan - 5 keer de nacht met een zwarte maan.

 • Illona is blond en heeft 8954 op haar doodskist. 8954 x 3 = 26862

 • Moana had rood haar en heeft 12176 op haar doodskist. 12176 x 2 = 24352

 • Jada heeft zwart haar en bracht 5777 nachten door met Dracula. 5777 x 5 = 28885

 • 26862 + 24352 + 28885 = 80099. Gebruik deze code in het zwaardslot.

De kooi opent. Pak van de linkerzijde de "Coat of mail" (maliŽnkolder/ijzeren bescherm vest) en de kruisboog zonder pees.

 

Identificeer het Pelor schild

Klik op de schilden. Zie 3 schilden. Gebaseerd op de beschrijving in het boek van Mythen en Legende, de vorm van het schild van de ridder op het wandtapijt en het dagboek van Harker:

 

Kruis de 2 manen en richt de pijlen zodat de gouden pijltjes naar de naburige zilveren richten en dat de zilveren, naar een nabijgelegen bronzen richt.

 

Middelste schild

 

Kruis de 2 manen

 • Draai de 2 manen zodat het uiteinde van de bovenkant en onderkant elkaar overlappen.

Het richten van de pijlen zodat de gouden pijltjes naar de naburige zilveren richten en dat de zilveren, naar een nabijgelegen bronzen richt.

 • Klik 12 x op de buitenring met de manen.

 • Klik 3x op de middenring met de pijltjes.

 

Het legendarische Pelor schild is in de inventaris. Klik links van de gesloten deur op de deur van Jada. Klik de kom met bloed op de vloer voor de deur van Jada. Jada neemt het bloed en Van Helsing vernietigt het beest. Ga de kamer van Jade binnen.

 

De slaapkamer van Jada

Pak de pot met vet op de vloer aan de linkerzijde. Gebruik de bijl op de doodskist van Dracula in de voorgrond. Pak de sleutel uit de doodskist. Pak het boek, Vermis Mysteris (Geheimen van de Worm). Gebruik de bijl op de andere doodskist. Pak het portretschilderij van Jada Dahmer alvorens zij een vampier werd. Gebruik de kruisboogpijl op de mandoline voor het bed en krijg een mandolinesnaar. Combineer de mandolinesnaar met de kruisboog om een complete kruisboog te krijgen. Verlaat de slaapkamer. Gebruik de sleutel uit de doodskist van Dracula op de gesloten deur en ga naar binnen.

 

Ritueel kamer

Zie Dracula en een zwevende Mina. Dracula reciteert het ritueel. De groene wolken blokkeren de doorgang naar het altaar. Bekijk de boekenkast met een metalenstrip aan de bovenkant. Het is goed dat het hevig bliksemt.

De elektrische lading kan je gebruiken om Dracula te stoppen. Bekijk de rails op de vloer aan de rechterzijde van de boekenkast - de boekenkast kan verplaatst worden, maar het mechanisme is geblokkeerd. Gebruik de pot met vet op de rails. Duw de boekenkast naar rechts tot dichtbij de waterplas. Ga naar het linker ridderstandbeeld. Bekijk het standbeeld -  het is gemaakt van metaal.  Leg de "Coat of mail" voor de voeten van het standbeeld en dichtbij de waterplas. In inventaris, combineer de 2 gordijnkoorden. Gebruik de gecombineerde koorden op de linkervoet van het standbeeld. Van Helsing spreidt het koord uit naar de open plek. Ga naar rechts. Gebruik de bontjas dicht bij het uitgespreide koord om een doorgang door de groene wolken te creŽren. In inventaris, combineer de complete kruisboog met de  kruisboogpijl om de kruisboog schietklaar te maken. Met de geladen kruisboog in je hand, ga je achter de groene wolken. Zie het einde.

 

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
Forum NL
Henk 

www.000webhost.com