02-06-2008

Dead Mountaineer's Hotel

Dead Mountaineer's Hotel is een point-and-click adventure. Peter Glebski is een politie-inspecteur die op reis is door een besneeuwd berggebied. Hier komt hij terecht in een lawine en zoekt hij onderdak in een afgelegen herberg, genaamd Dead Mountaineer’s Hotel. Bij aankomst lijkt alles normaal. Je ontmoet andere hotelgasten, praat over het stormachtige weer, drinkt wat en geniet van de prachtige omgeving. Onverwachts kom je terecht in een mysterie dat al snel in een ingewikkelde en bizarre moordzaak veranderd. De afgelopen dagen gebeurde er vreemde dingen, en een schokkende moord van een bergbeklimmer. Elke hotelgast wordt dan een mogelijke verdachte. Jij moet de moordenaar vinden. Tijdens je onderzoek zal je enkele verschrikkelijke geheimen ontdekken en de waarheid die achter Dead Mountaineer’s Hotel schuilt.

 

De game kent verschillende eindes die afhankelijk zijn van je acties, keuzes en gedrag. In het avontuur kom je terecht in verschillende omgevingen, van besneeuwde gebergtes tot gedetailleerde kamers in het afgezonderde hotel.

In totaal zijn er vijftien unieke en levendige personages, elk met hun eigen persoonlijkheden, verhalen en agenda’s. Het verhaal van de game is gebaseerd op een verhaal van de Russische sciencefiction schrijvers de Strugatsky Brothers.

 

Engelstalige

Webpage

Duitstalig: Das Geheimnis des Berghotels

Bijgewerkt 27-11-2009

Bijgewerkt December 2011

 

 

Peter Alec Barnstocre Bruen Mozes Olga Simone Hincus Olaf Kaisa

 

Dag 1

Hotel

Luitenant, Peter Glebski wordt buiten ontvangen door de eigenaar van het hotel, Alec Snevar. Ga het hotel binnen. Ga naar de linkerzijde. Bekijk de plattegrond van het hotel tegen de muur. De plattegrond is nu in je dagboek/plans. Open het spelmenu met de rechtermuis. Gebruik de muis scroll knop in het venstertje als deze vol is, om door te scrollen. Lees vaak in het dagboek, want Peter schrijft veel dingen in het dagboek over wat hij denkt of wat hij van iets vindt. Ga rechts naar de museum bibliotheek, aai de hond Lel en volg Alec naar zijn kantoor. Bespreek alles. Na het gesprek brengt Alec je naar de kamer, waarin de bergbeklimmer logeerde.

 

Kamer 10: Bergbeklimmer

Ga naar de linkerkant. Pak de bergschoenen - er zit verse modder op. Onderzoek de brandende sigaret op de kleine tafel, de krant op de andere tafel en de gele belknop in de muur bij het bed. Praat met Alec over de sigaret, krant en de bergschoenen. Peter geeft Alec de bergschoenen, die van du Barnstocre zijn. Peter gaat naar zijn eigen kamer.

 

Kamer 4 - Peter

Het dienstmeisje Kaisa is je kamer aan het opruimen. Vraag haar wie er in het hotel verblijven. Mozes heeft met zijn vrouw Olga 3 kamers op de benedenverdieping (begane grond).  Barnstocre is hypnotiseur; Simone is een wetenschapper en speelt graag biljart. Bruen (die een vrouw zal blijken te zijn) bezit een motor; en de spook van de bergbeklimmer, die natte voetafdrukken achterlaat. Open je koffer. Pak de sigaretten en aansteker. Bekijk de paarse belknop naast het bed. Onderzoek de deur waardoor Kaisa vertrokken is. Het dienstmeisje heeft de deur afgesloten, of iemand vindt dit grappig. Open de deur aan de rechterzijde en ga naar het toilet. Pak de handdoeken van de kist, spiegel op de plank en het scheermesje op de wastafel. Verlaat het toilet en ga naar de linkerkant van de kamer. Open de balkondeur aan de linkerkant en je staat buiten op het balkon.

 

Ga op het balkon naar de linkerkant. Klik op het venster. Iemand zit te lezen. Je kan tegen het venster kloppen, maar hij zal niet reageren. Pak de spiegel uit je inventaris en gebruik de spiegel op het venster. In dit minispel, moet je de zonnestraal in de cirkelzone houden totdat het zich volledig vult. Telkens als een van deze cirkels vol is, verplaatst het zonnestraaltje zich naar een ander reflex object in de kamer totdat je de aandacht van de lezer hebt.

 

Kamer 5 - Simon Simone

Je ontmoet  Simon Simone, wetenschapper in de cybernetica. Praat met hem over alles - hij weet niet waarom je kamerdeur afgesloten werd.

Bekijk de rode belknop, links naast het bed. Ga naar het ondergedeelte van de kamer en verlaat de kamer door de deur aan de linkerzijde.

 

Gang

Bekijk op de gang de deur van je eigen kamer. Peter neemt de sleutel terug en zegt dat hij zijn auto moet parkeren. Ga de gang verder door.

In de bovenhal ga je linksachter verder. Neem de linker trap, naar beneden. Vervolgens open je de gesloten deur aan de linkerkant.

 

Buiten

Ga verder naar de linkerzijde tot je bij je auto komt. Stap in je auto, klik rechts in het scherm en Peter rijdt de auto naar de garage. Onderzoek de garage deur - het slot is bevroren.

Loop 2x linksom het hotel, ga vervolgens door de deur bovenaan het trapje aan de rechterzijde en je bent terug in het hotel. Ga door de openstaande deur.

 

Kelder: Generator - Wijnkelder

Pak onder in het scherm de trechter. Ga vooruit, loop verder rechtdoor naar het volgende scherm, open de deur aan de linkerzijde en je komt in de transformatorkamer. Gebruik de trechter op de generator. Verlaat de kamer. Open de deur aan de rechterkant. Hier is de voorraadkelder. Ga linksachter en pak op een vat het breekijzer. Ga terug en ga linksvoor verder. Open de deur. Je komt in de wijnkelder. Zie een mes, bijl, vaten en het rooster in de vloer. Ga de trap op.

 

Keuken

Je komt in de keuken. Ga onder in het scherm, dichter naar de keukentafel. Pak het lucifer doosje. Praat met Kaisa - het belsysteem van het hotel is defect. Verlaat de keuken door de deur aan de rechterkant. Pak in het personeel eetkamertje rechts de thermosfles en het theepotje op het kleine tafeltje. Bekijk de kookplaat en stop de stekker van de kookplaat in het stopcontact. Zet het theepotje op de kookplaat. Als het water kookt gebruik je de thermosfles op het theepotje, om het te vullen met warmwater. Trek de stekker van de kookplaat weer uit het stopcontact, want anders zal Simone het je zeggen. Ga naar het ondergedeelte van de kamer. Praat met Simone - hij wacht op het diner. Open de deur aan de rechterkant.

 

Ga op de gang naar de linkerkant. Ga in de ontvangsthal naar de linkerzijde en rechtdoor naar de bibliotheek. Ga naar het ondergedeelte en ga door de deur, links naast de klok. Praat met Alec over alles - hij probeert het belsysteem te repareren. Kijk in de schakelkast. Je kan het ook niet herstellen, zonder het juiste gereedschap. Zie de kleuren van de door elkaar verbonden bedradingen van de kamers. Vertel ook over je auto en hij geeft je de garagesleutel. Ga terug naar de ontvangsthal en meteen links naar de gang. Open de grote deur.

 

Salonkamer

Praat bij de openhaard met Barnstocre. Hij bedankt je voor zijn bergschoenen en keert terug naar zijn kamer. Praat vervolgens met Bruen, nichtje van Barnstocre. Geef haar een sigaret. Bruen vertelt dat ze kamer 7 heeft en dat de belknop in haar kamer oranje is. Als je wil kan je met haar mee roken door een sigaret aan te steken in je inventaris - klik pakje sigaretten op de aansteker. Verlaat de salonkamer, ga onder in het scherm, neem de trap naar de eerste verdieping en loop rechtdoor. Loop naar rechts en rechts naar 3 deuren. Klop op de middelste deur.

 

Kamer 8 - Barnstocre

Praat met hem. Bekijk de blauwe belknop naast Barnstocre. Verlaat de kamer.

 

Ga op de overloop linksom tot je de trappenhal achter in de gang ziet. Ga naar de tweede verdieping. Loop  verder door en je komt voor een plantenkas. Open de deur aan de linkerkant. Pak in de radiokamer de generatorriem, dichtbij het venster. Verlaat de kamer, loop naar de trappenhal en ga naar de begane grond. Open de gesloten deur aan de linkerkant (naast de openstaande kelderdeur) en verlaat het hotel. Je staat weer buiten.

 

 

Garage

Ga rechts het hotel om en loop naar de garagedeur. Gebruik de thermosfles op het bevroren slot. Gebruik dan de garagesleutel op het slot en open de deur. Stap in je auto en je parkeert de auto in de garage. Ga dieper de garage in en dan onder in het scherm naar de werkbank. Pak de schroevendraaier. Ga terug en dan naar de linkerzijde. De deur aan de linkerzijde naar de transformatorkamer/generator is afgesloten. De andere deur in de achtergrond leidt naar de kelder. Open en ga door de kelderdeur en dan de trap naar boven.

 

Belsysteem

Loop verder, waar Alec aan het belsysteem werkt. Bekijk het belsysteem, gebruik de schroevendraaier op de schroeven en verbind de correcte kabelkleur met de correcte kamer. Klik met de schroevendraaier op de schroeven, om eerst alle kabels los te koppelen. Klik dan op de kabel en klik dan op de schroef van de kamernummer. We weten de kleuren van de kamers op 2 na - die van 6 en 9. Ga uit de close-up en Alec zegt of je het goed gerepareerd hebt.

 

  • Kamer 04: Peter: Paars

  • Kamer 05: Simone: Rood

  • Kamer 06: Hincus: Licht Blauw

  • Kamer 07: Bruen: Oranje

  • Kamer 08: Barnstocre: Blauw

  • Kamer 09: Olaf: Groen

  • Kamer 10: Bergbeklimmer: Geel

 

Eetkamer

Alec nodigt je uit voor het diner. Ga via de bibliotheek naar de ontvangsthal en open de grote deur naar de eetkamer. Alec biedt je een glaswijn aan, dat je accepteert. Je krijgt weer een minispel dat op hetzelfde principe gebaseerd is als met de spiegels. Om het glas leeg te drinken, houdt je het rondje in de cirkel. Klik op de buffettafel, om een maaltijd op te scheppen. Er zijn vier categorieën gerechten beschikbaar: soep, groente, gevogelte/vis en vlees. Om de maaltijd op te dienen, moet je een gerecht van elke categorie nemen. Neem verschillende soorten gerechten op de menukaart. Bijvoorbeeld klik op: kippensoep, komkommer salade, zalm en pepersteak. Sluit de menukaart. Je gaat dan aan tafel zitten.

 

 

Praat vervolgens met Simone. Hij vertelt dat iemand aantekeningen uit zijn boek genomen heeft en dat hij het 's ochtends terug vond bij bemodderen bergschoenen. Praat met Olga Mozes die zich begluurd voelt. Praat ook met de andere gasten. Als je met iedereen gepraat hebt, zeg dan tegen Alec dat je genoeg gegeten. Peter staat op en wil een dutje gaan doen. Ga naar je kamer (4) - je kan slechts naar je kamer, zodat je niet verkeerd kan lopen. Je gaat meteen naar bed en je bent goed uitgerust.

 

Ga naar de bibliotheek. Hier zijn Simone en Barnstocre aan het kaarten. Je kan mee kaarten als je wilt - Eenentwintigen. Gebruik de ESC toetst om het kaartspel te verlaten. Ga naar de grote salonkamer. Praat met Alec, bij de openhaard. Hij vraagt of je een glaswijn mee drinkt en je accepteert het. Vraag dan over Mozes. Alec twijfelt of hij een zakenman is. Hij denkt dat Mevrouw Mozes dom is die zich door zijn echtgenoot met een zweep laat slaan. Bruen komt erbij staan en zegt dat er iemand aan haar kamerdeur geknoeid heeft. Dan komen Olaf en Hincus in het hotel. Peter zal naar bed gaan. 

Dag 2

 

Verlaat je kamer en praat op de gang met Olaf. Hij stelt voor om te gaan skiën en je hebt wel behoefte aan wat ontspanning. In dit minispel moet je je evenwicht behouden op de ski's. Gebruik de pijltoetsen op je toetsenbord en houd de pijl in het groene gedeelte. Zodra je valt, kan je stoppen of het blijven proberen. Zodra het afgelopen is met de pret, ga je terug in het hotel (dit minispel heeft geen invloed op het spel als je niet wil skiën).

 

Op de gang staan de gasten te wachten voor de badkamer om te douchen - ja, er is maar een douche in dit hotel. Praat met de gasten. Olaf komt erbij staan. Praat 2x met Olaf om hem te vragen of hij de vorige nacht iemand gezien heeft - hij geeft geen antwoord en loopt weg. Op de gang ga je onder in het scherm en open de laatste deur aan de rechterzijde. Praat in de keuken met Kaisa en vraag om een sandwich. Verlaat de keuken en ga naar de ontvangsthal. Praat daar met Olaf. Ga naar het kantoor van Alec - deur in het voorgedeelte in de bibliotheek. Mozes is in gesprek met Alec. Olga de vrouw van Mozes denkt dat ze begluurd wordt (of is ze een spionne?). Ga naar de garage -  je kan via de kelder of buitenom gaan.

 

Garage

Praat bij de werkbank met Bruen. Iemand heeft haar bed gebruikt - er lag een vochtige handdoek op haar bed. Bied haar aan een sigaret aan. Bruen gaat aan haar motor sleutelen. Pak een lege benzinekan, naast de motor. Ga terug naar de werkbank. Ga naar het ondergedeelte. Gebruik het scheermes op de tuinslang, die op de grond ligt, om er een stukje vanaf te snijden. Combineer de benzinekan met de tuinslang. Ga rechts naar je auto. Gebruik de benzinekan op de benzinetank van je auto, en krijg een volle benzinekan. Ga naar de tweede verdieping en ga de plantenkas in. 

 

Plantenkas 

Praat met Olga. Ga achter naar het dakterras. Praat met Hincus. Hij vindt het uitzicht mooi en het skiparkoers uitdagend spannend.

Ga terug in het hotel en ga naar de benedenverdieping (begane grond). Ga terug naar de  badkamer en ga naar binnen.

 

Badkamer

Onderzoek in de badkamer de jack van de vermoorde/vermiste bergbeklimmer en de radio op het bankje naast de deur. Klik op de douche - iemand heeft met de douche geknoeid.

Je handdoeken zijn nat geworden. Verlaat de badkamer. Zeg tegen de anderen dat ze de douche kunnen gebruiken. Ga naar je kamer.

 

Kamer 4 - Peter

Er is iemand in je kamer geweest! Ga naar het toilet. Leg de natte handdoeken op de kist. Ga naar het bureau in je kamer. Neem de brief. De onbekende schrijver(ster) schrijft dat Hincus een gangster is en hier is om een van de gasten te doden. Peter zal het handschrift van de brief met het handschrift van het hotelgastenboek vergelijken. Een aantekening komt eveneens in het notitieboekje: "de kamer van Hincus doorzoeken maar eerst de sleutels vinden". Verlaat de kamer.

 

Kamer 10 - Bergbeklimmer

Op de gang hoort Peter een geluid uit kamer 10. Ga naar kamer 10. Mozes is hier. Praat met hem. Hij probeert de gluurder van zijn vrouw te vinden.

Zijn gouden horloge is gestolen. Zeg dat je de diefstal zal aangeven. Verlaat de kamer.

 

Ga 2x naar de linkerkant. Hier zijn 2 deuren. De deur op het einde is van de biljartkamer. Klop op de rechtse kamerdeur van Hincus. De deur is gesloten. Ga naar de biljartkamer. Als je zin hebt kan je het dartbord gebruiken en 3 pijltjes gooien. Bekijk de biljarttafel. Peter zegt dat het een goed idee is om te biljarten, maar hij heeft geen tegenstander. Verlaat de biljartkamer.

 

Ga naar de rechterkant en achter naar de trappenhal. Hincus komt aangelopen. Praat met hem. Hij heeft tuberculose en lust graag wodka en whisky. Ga terug naar de gang en 3x rechts, naar de overdekte wintertuin. Hier zit nu Simone op een bankje. Praat met hem. Hij wil wel met je biljarten. Zit hij niet hier, kan het zijn dat hij op de bank in de biljartkamer zit!

 

Biljartkamer

Olga is nu ook in de biljartkamer en zegt dat de winnaar haar sjaal krijgt en vertrekt. Om te biljarten kies je een willekeurige bal, die je als stootbal gebruikt. Richt de keu op een bal '+'  en probeer het te potten. Druk de linker muisknop in om de stootkracht te bepalen. Als je een bal pot mag je meteen een nieuwe willekeurige stootbal selecteren. Wie als eerste 8 ballen gepot heeft is de winnaar. Je moet wel een bal raken, want anders wordt er een punt afgetrokken en ook als je de stootbal pot, of een bal te hard van de biljarttafel stoot. Als je wint dan is de sjaal meteen in de inventaris. Het is best moeilijk om te winnen? Je moet het spel winnen. Vraag een savegame in de NL forum van Gamesolves van na het biljartspel. Kijk hier naar een biljartfilmpje. Verlaat de biljartkamer en ga naar het kantoor van Alec.

Kantoor

Praat met Alec totdat je kan vragen of je in het gastenboek mag kijken. Zie op het bureau een sleutelbos en het gastenboek. Peter zegt (schrijft in zijn dagboek) dat er geen handschrift overeenstemt met die van de onbekende brief. Om de sleutelbos te kunnen nemen, moeten we Alec het kantoor uitlokken. Ga hier in het kantoor naar de bovenverdieping. Zie een brandkast. Verlaat het kantoor. Selecteer de lucifers in je inventaris, klik op de deur om het slot van de kantoordeur te blokkeren, zodat de deur niet in het slot valt. Verlaat het hotel via de voordeur. Gebruik de bel naast de voordeur. Ga dan terug naar het kantoor van Alec (je komt Alec voor het kantoor tegen). Pak de sleutelbos van het bureau. Ga naar de eerste verdieping en naar de kamer van Hincus (rechts van de biljartkamer).

 

Kamer 6 - Hincus

Doorzoek de koffers. Pak de gouden horloge (van Mozes) en een pistool voor een vrouw uit de koffer. Verlaat de kamer. Du Barnstocre geeft je een papiertje. Het is een dreigbrief vol spelfouten en ondertekend door ene zekere F. Hij heeft het papiertje dichtbij de kamer van Olaf gevonden. Hij stelt voor om erover te spreken bij het diner. Maar omdat we de sleutels van de kamers hebben gaan we eerst alles onderzoeken. Verlaat de eetkamer en ga naar de kamer van Bruen.

 

Kamer 7 - Bruen

Pak de moersleutel op de grond. Open een bureaulade. Zie een boek waarop "Life is a Game" geschreven is. Het handschrift van de brief is ook niet van Bruen.

Zie wat wiet. Ga naar de kelder en naar de transformatorkamer met de generator. 

 

Kelder - Generator

Gebruik de moersleutel op de generator, plaats de generatorriem erin en vul de generator met benzine. De generator start. Ga naar de tweede verdieping.

 

Radiokamer

Ga voor de plantenkas naar de zijgang aan de linkerzijde en dan links naar de radiokamer. Pak voor de stoel de kleine sleutel op de vloer.

Ga terug naar het kantoor van Alec en ga naar de bovenverdieping.

 

Kantoor

Open de brandkast met het kleine sleuteltje en pak uit de brandkast een optische disk (stroboscoop). Ga naar de bibliotheek. Zie in het achtergedeelte een draaiende globe (ga rechts de zijkamer in). Gebruikt de optische disk op de globe. De globe toont een afbeelding van een bergbeklimmer met drie aangekruiste locaties. Kijk naar het schilderij van de bergbeklimmer, rechts van Alec's kantoordeur. Klik op de 3 gebieden waar de X te zien was op de afbeelding. Een fotoalbum komt in je inventaris. Kijk naar de foto's in de fotoalbum.

 

 

Een stroboscoop (strobos: rondwerveling) is een optisch instrument waarmee de beweging van een object schijnbaar kan worden stilgezet. Het effect ontstaat door de waarneming van het object slechts kortstondig toe te staan, steeds als het object zich in dezelfde positie bevindt. Het oog mist de andere posities, waardoor de illusie van stilstand ontstaat. Een eenvoudige stroboscoop bestaat uit een roterende schijf waarin op regelmatige afstanden gaten zijn gemaakt waardoor het object bekeken wordt.

 

Eetkamer

In de eetzaal is Hincus niet aanwezig voor het diner. Praat met alle gasten en met Kaisa. Ga naar Hincus, die op het dakterras zit bij de plantenkas. Hij gaat niet naar de eetkamer, voordat hij goede whisky heeft. Ga terug naar de eetkamer en praat met Alec. Vraag of hij whisky heeft en waar de bar is. Ga naar de bar aan de linkerzijde. Pak achter de bar de goede fles whisky die Hincus drinkt - tweede plank van onderen, vierde fles van links = kleine gele fles van het merk "Cutty Shark". Ga terug naar Hincus, op het dakterras. Praat met hem en je geeft de fles whisky. Je gaat automatisch terug naar de eetkamer. Save nu het spel voor de verschillende eindes. Vanaf  hier krijg je later het oorspronkelijke bedoelde einde, dat je vanaf hier dan terug kan laden. Voor alle eindes gaan de volgende gedeeltes ongeveer hetzelfde.

 

Praat met Kaisa. Rechts zijn enkele gasten aan het dansen. In de zitruimte aan de linkerkant zijn Mozes en  Barnstocre aan het kaarten en als je zin hebt mag je mee doen. Ga links naar de bar. Praat met Bruen en vraag haar te dans. Geef haar een sigaret (als ze erom vraagt) en praat daarna vriendelijk met haar. Praat met Alec, drink een glaasje likeur met hem mee, praat verder met hem tot hij de bar verlaat (of niet). Olaf gaat dan achter de bar staan of loopt weg. Praat met hem of ga terug naar de eetkamer. Als je Simone tegenkomt praat je met hem. Hij zal zeggen dat hij in de biljartkamer op je wacht. Ga naar het rechtergedeelte van de eetkamer.

 

Olaf en Olga (of Bruen) staan te dansen. Simone is er misschien ook, als je hem niet tegengekomen bent? Dans met Olga indien mogelijk of drink aan de bar een glas met Olaf, of ga kaarten met Mozes en Barnstocre… Deze verschillende scènes kunnen plaatsvinden..... Kortom vermaak je totdat er een tussenscène komt van een sneeuwlawine. Als er niets gebeurt, verlaat de eetkamer en ga dan naar Alec bij de openhaard in de salonkamer, omdat hij de eerste persoon zal zijn die je na de lawine ontmoeten moet.

 

Na de sneeuwlawine praat je in de salonkamer met Alec. Hij vertelt het droevig nieuws dat de sneeuw het hotel geïsoleerd heeft. Hij verwacht een vriend van Hincus omdat hij een vreemd telegram gekregen heeft. Plotseling hoort Alec iets aan de voordeur. Alec opent de deur en een man valt naar binnen. Alec denkt dat het de vriend van Hincus is en zal hem in een van de kamers van Mozes leggen. Peter gaat opzoek naar Hincus.

 

Verlaat het dakterras en ga een verdieping lager. Ga weg van de trap. Peter hoort weer een geluid uit kamer 10, dus ga die kamer binnen. Peter vindt Hincus. Gebruik het scheermesje in je inventaris op Hincus om hem los te maken. Praat met hem. Hij weet niet wie dit gedaan heeft en wil weer wat te drinken krijgen.

 

Ga beneden naar de wijnkelder en naar het gedeelte waar de flessen opgeslagen liggen. Pak een fles Scotch uit het rek. Ga terug naar Hincus (kamer 10) en praat met hem. Peter geeft de drank en ondervraagt hem. Hij weigert te zeggen of hij de aanvaller gezien heeft. Aan het einde van het gesprek, vraagt Hincus of Peter hem in zijn eigen kamer 6 wil opsluiten. Verlaat de kamer en Hincus volgt je. Ga 2x naar de linkerkant. Hincus gaat zijn kamer binnen. Sluit vervolgens de deur achter hem door op de deur te klikken en selecteer dialoog "2" om de deur af te sluiten. Praat beneden in de ontvangsthal met Kaisa. Ze zegt dat de onbekende man in een van de kamers van Mozes ligt. Ga naar de gang met de badkamer. Ga bij de badkamer, links de hoek om en hier zijn de museumkamers waarin Mozes logeert. Save voor verschillende eindes.

 

Verschillende Eindes

Einde 1

Ga de kamer in, waar de hond Lel voor de deur ligt. Ga in de kamer naar de linkerkant. Alec bewaakt de onbekende man. Praat met de onbekende man. De man vraagt om Simone te spreken. We staan dan direct voor de kamerdeur van Simone. Ga naar binnen. Simone ligt dood op de vloer. Open de zwarte koffer bij de kapstok. Het bevat een vreemd energiecellen apparaat. Je neemt de koffer mee. Ga naar de kamer van Olaf (9). Op zijn deur is een briefje geplakt. Lees het briefje. Het is van Barnstocre. Ga naar binnen. Ondervraag Olaf. Verlaat zijn kamer en ga naar de kamer van Barnstocre - kamer 8. Hij bekent dat hij slechts grapjes maakte met betrekking op de spook van de bergbeklimmer, maar hij is niet verantwoordelijk voor het andere. Noch is hij verantwoordelijk voor de natte voetafdrukken en hij had Peter niet in zijn kamer opgesloten. Vervolgens ga je naar de kamer van Bruen en vraag of je binnen mag komen - kamer 7. Zeg dat haar oom ziek is, en ze laat je binnen. Praat met haar.

 

Ga na het gesprek beneden naar de keuken en ondervraag Kaisa. Ga naar de ontvangsthal en praat daar met Alec. Hij zegt dat hij in de kamer van Bruen geweest is. Hij zag een etalagepop in haar kamer, gekleed als Bruen. Ga dan weer met de onbekende man praten (kamer waar de hond voor ligt). De onbekende man vertelt zijn naam - Luavric. Hij wil nog steeds Simone spreken. Als je vertelt dat je Simone dood gevonden hebt, vraag je of hij het lichaam wil identificeren. Vergezel hem naar de kamer met de dode Simone (kamer 5). Hij herkent Simone. Zodra hij om de koffer vraagt, geef je hem de koffer. Kijk naar het einde.

 

Einde 2

Om deze einde te krijgen, is het absoluut noodzakelijk om met Alec gesproken te hebben die zich in de ontvangsthal bevindt. Je moet ook iedereen ondervraagd hebben. Ga zeker met Olga en Mozes in hun kamer praten - hun kamer is links van de kamer met de onbekende man. Praat daarna met de onbekende man maar laat hem niet het dode lichaam identificeren. Ga naar de kamer van Bruen (7) en dreig om de deur in te slaan. Ze laat je binnen en vertelt alles. Vervolgens ga je met Hincus praten (kamer 6) en hij bekent alles. Verlaat de kamer. Alec komt aangelopen en geeft je het pistool van Hincus, die door Lel gevonden werd. Peter gaat Hincus opnieuw ondervragen en gaat naar zijn kamer. Verlaat daarna de kamer en sluit de kamerdeur af. Ga naar het kantoor van Alec om de bekentenis van Barnstocre te horen. Geef hem de koffer. Zie een andere einde, identiek aan de eerste, maar je weet meer over de gasten.

 

Einde 3

Alles zoals voor einde 2, maar na met Barnstocre in het kantoor van Alec gesproken te hebben, geef je hem de koffer niet.

Verlaat vervolgens het kantoor en ga naar buiten om door Alec uitgezwaaid te worden. Zie een andere einde.

 

Echte einde

Om het goede einde te bereiken, moet je het spel laden aan het begin van de dansparty in de eetkamer en je moet de sjaal van Olga hebben die je met het winnen van het biljarten gekregen hebt. Ga eerst met Olga, Olaf en Simone meedansen - praat met hen om mee te dansen. Vervolgens ga je naar de bar. Praat met Bruen en drink een glas met Alec. Ga terug naar Olaf en Olga en praat met hen. Simone is niet meer aan het dansen. Ga terug naar Alec en praat met hem totdat hij vertrekt . Olaf komt. Drink een glas met hem en hij vertrekt ook. Olga komt. Geef meteen haar sjaal terug, door de sjaal in de inventaris te selecteren en dan op Olga te klikken. Zeg dat je mee naar haar kamer gaat. Flirt met Olga. Verlaat de kamer. De sneeuwlawine vindt plaats. Meneer Mozes is een beetje geïrriteerd en je gaat terug naar de kamer van Mozes. Na het gesprek sta je weer op de gang. Het volgende doe je bijna alles wat al beschreven is in de oplossing als de lawine plaats heeft gevonden.

 

Praat dus met Alec in de salonkamer. Luavric valt het hotel binnen. Bevrijd Hincus in kamer 10, ga de  fles Scotch in de wijnkelder halen, geef hem drank, praat met hem en sluit hem op in zijn kamer. Ga vervolgens met Luavric praten die in een kamer van Mozes ligt. Dit keer praat Luavric over Olaf (en niet over Simone). Zie het papiertje op de kamer van Olaf en ga naar binnen. Olaf is nu vermoord (en niet Simone). Open en pak de koffer, bij het bed. Praat met Simone, in zijn kamer (5) en met Alec in de ontvangsthal. Praat met Luardwik. Laat hem het lichaam van Olaf identificeren en vergezel hem naar de kamer. Geeft hem de koffer niet en ga verder zoals voor eind 2 met name, ondervraag iedereen om bij Hincus te beëindigen - ondervraag dus Kaisa (ontvangsthal en daarna in de keuken), Alec, Bruen, Simone, Olga en Mozes. Wanneer je  Barnstocre ondervraagt, zegt hij dat hij het dreigbriefje niet geschreven heeft. Ga na het gesprek met Olga naar Simone en zeg dat Olga niet dood is. Toon de koffer aan Simone.

 

Ga dan naar Hincus. Verlaat zijn kamer en krijg het pistool van Alec. Komt Alec niet, moet je Bruen voor de tweede keer ondervragen en zeg dat je de deur intrapt als ze de deur niet opent. Ga daarna naar het kantoor van Alec. Nu zijn Mozes (Beelzebub) en Simone hier. Geeft de koffer niet aan Mozes en hij zal een grot binnen gaan (als je de koffer wel geeft is dat ook een andere einde). Ga in de grot naar het rechter gedeelte en Mozes verklaart alles. Zie het goede einde.

 

Einde

 

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum 

Henk

www.000webhost.com