31-05-2018

 

Detective Gallo

 

Vijf exotische planten zijn het slachtoffer van een schokkende gebeurtenis. Er is een meervoudige planten moordenaar.
De stad is niet zo geschokt door het tragische incident, maar de multimiljardair Phil Cloro is bereid om veel geld te betalen om het mysterie op te lossen.
Detective Gallo neemt de uitdaging aan? Voor de meest cynische en sarcastische detective en zijn cactus zal dit zijn meest ingewikkelde onderzoek worden.
Website

DEMO

Volledige NL oplossing

 

 

 

Demo oplossing

 

Escape toets - spelmenu
Inventaris - beweeg de muiscursor boven in het scherm.
Druk op de spatiebalk toont alle hotspots in het scherm.
Onderzoek de hotspots met de rechtermuis.

Office

Je wordt uit de disco gegooid. De verkoopster in het snoepkraampje geeft je Globby Globby snoepjes. Je hebt een revolver en mobile telefoon (cell phone) in de inventaris. Je loopt naar je kantoor. Gebruik je revolver op de gevaarlijke vreemdeling. Zijn naam is Phil Cloro. Alle planten van hem zijn dood. Accepteer de zaak en hij geeft je bankbiljetten. Onderzoek alles in het kantoor. Draai de kartonnen cactus (cardboard cutout) en neem de sleutel. Pak de envelop. Open de tafellade (drawer) en neem er een potloot uit (pencil). Verlaat het kantoor. Je moet naar de plaats van het misdrijf.

The Knives District
Praat met de snoepverkoopster, Candy Bop. Zie je foto. Loop rond en je wordt gebeld.
Het is je informant en hij wil zijn microscoop terug. Ga rechts naar de plaats van het misdrijf.

8 Rhododendron Road - Greenhouse Maison
Probeer met de taxichauffeur te praten - hij slaapt. Druk op de intercom. Praat in de plantenkas herenhuis met Phil Cloro. Pak de paraplu (umbrella). Onderzoek alle schilderen, onbekende planten en kist. Pak de Bonsai vaas (vase). Schuif de bladkussen (leaf pillow) op de vloer opzij en probeer de kogelhuls te nemen (shell casing), maar die rolt onder de wortelzitbank (root sofa). Probeer de zitbank te verplaatsen, maar dat kan niet. Gebruik de paraplu op de zitbank en pak dan de kogelhuls. Als je alles onderzocht heb, ben je klaar en verlaat het herenhuis. Onderzoek de kogelhuls in je inventaris - je kan de kleine lettertjes niet lezen. Ga terug in het herenhuis en vraag en vertel alles aan Phil Cloro. Verlaat het herenhuis. Ga terug naar je kantoor in het Knives District - deur naast de snoepkraam.

Office
Gebruik je sleutel op de deur van het kantoor en ga naar binnen. Klik op de grote brandkast (safe). Je hebt de drie cijfers van de brandkastcombinatie op papiertjes geschreven en deze liggen ergens in het kantoor. Kijk naar het tuinboek (gardening manual) en neem de bladwijzer (bookmark) en je hebt het eerste cijfer '3' van de brandkastcombinatie. Sluit de kantoordeur, neem het papiertje op de achterkant van de deur en je hebt het tweede cijfer, '5'. Pak een leeg velpapier (blank paper). Combineer je potloop met het papier en je hebt het derde cijfer, '8'. Open nu de brandkast en zie de microscoop. Gebruik je mobile telefoon en bel je informant. Zeg ook dat je zijn microscoop gevonden hebt. Bel als je zin hebt ook het elektriciteitsbedrijf Edi&Son. Gebruik de kogelhuls op de microscoop om de kleine lettertjes te kunnen lezen - VEG68. Je belt je informant over de VEG68. Je moet met de wapensmokkelaar praten. Je herkent hem als je hem begroet met een geheime begroeting wachtwoord. Deze is opgeschreven op een PLASMA ledenkaart. Je moet een foto van je eigen opsturen. Verlaat het kantoor.

Praat met Candy Bop en vraag om je foto, maar die geeft ze je niet. Kijk in de rattenhol, rechts van de snoepkraam en neem er een spuitbus uit. Gebruik de spuitbus op de muur (wall), links van de snoepkraam. Je tekent je gezicht op de muur. Zo kan Candy Bop je ook bewonderen en kijkt ze niet meer naar je foto. Neem nu je foto uit de snoepkraam. Combineer de foto met de envelop. Post de envelop in de brievenbus (letterbox). Ga naar je kantoor.

Kijk naar de fax en neem de ledenkaart (membership card). Onderzoek de ledenkaart, maar je ziet er geen geheime wachtwoord op. Bel je informant. Het is met onzichtbare glowinkt geschreven, en je kan het alleen in het donker zien. Bel het elektriciteitsbedrijf Edi&Son. Je zegt dat ze je stroom moeten afsluiten, maar je hebt al betaald. Ze sturen je een lampenset pakketje. Deze wordt meteen bezorgt en je hebt dan een spotlicht, kabel en driepoot. Gebruik de kabel op de plaswater (puddle) bij de cactus. Je legt de kabel in het water en je steekt de stekker in het stopcontact (outlet). Combineer de plakkerige Globby Globby snoepjes met de driepoot (tripod) en dan de driepoot met het spotlampje. Zet de driepoot met spotlamp in de plaswater met kabel. Je hebt kortsluiting gemaakt. Het wordt donker en je ziet het geheime wachtwoord, KIWIS. Bel het elektriciteitsbedrijf, zeg dat ze het stroom moeten aansluiten en je hebt weer licht. Verlaat het kantoor en ga naar het herenhuis.

Gebruik de ledenkaart op de taxichauffeur. Praat met de taxichauffeur over alles.

Hij is de wapensmokkelaar. Hij schiet dan op je met een bomenpistool.
Klik achter op de geldwagen als die voorbij rijdt. De taxichauffeur is dan even afgeleidt.
Gebruik dan je revolver op de taxichauffeur.

Einde demo

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
NL Forum 

Henk

www.000webhost.com