DARK EARTH: Oplossing.


Voor alles de oplossing geven is niet mogelijk. Dark Earth is niet lineair. Enerzijds zit je met je voortwoekerende vergiftiging (wat er gebeurt als de balk helemaal zwart is ben ik nooit achtergekomen dus maak je daar niet al te ongerust over), anderzijds ben je gedwongen telkens snel een beslissing te nemen. Vluchtje, dood je het personage, geef je wel of niet voorwerpen en ga zo maar door. Elke handeling heeft weer gevolgen voor het verdere verloop van het spel. Deze oplossing is dan ook alleen geldig als je hem naar de letter volgt en niet anders! Praat uitgebreid met alle vernoemde personages tenzij nadrukkelijk iets anders staat vermeld. Let goed op save plekken en beroof al je slachtoffers altijd van hun spullen. Mocht door het tijdsverloop iets niet helemaal overeenstemmen houdt dan toch zoveel mogelijk deze oplossing aan!

Het kasteel.

In de slaapzaal praat je met Khali, vind je smoked meat, een uniform, een sabel. Verlaat de slaapzaal, praat met Zed en volg hem naar de trainingszaal. Oefen het vechten met Zed en kapitein Phedoria. Ik heb het spel uitgespeeld m.b.v. auto-combat dus zelf vechten is niet echt noodzakelijk. In de trainingszaal vind je een battle-axe. Na het trainen ga je naar beneden, nog niet naar de provoost, maar werk je eerst de andere ruimtes af. In de ruimte met de Dark Earth afbeeldingen vindt je niets. In de slaapzaal praat je met Kabak. Bekijk in een andere ruimte even de munitiemachine. Loop naar buiten. Ga naar de gevangenis en kijk hier even rond. Bij Bogdaran vind je een full gourd. Ga naar provoost Darkhan, Muldar laat je voorbij. Na je instructies daal je de trappen af. In de grote hal praat je met Garu en de andere wachter en vind je een flask die je vult met de mushroom alcohol. Loop het tempelplein op. Van hieruit kun je naar 3 locaties: het platform, het hoge gebouw en het tempelcomplex. Ga naar het tempelcomplex en luister naar het gesprek tussen Rhyisadar en Lory. Voor de tempel zelf loop je de trap af. Het hospitaal is nog gesloten. Ga Rhyisadar's huis in waar je een flacon vindt. Nu de tempel in, maar voordat je naar Jedar gaat eerst de boel verkennen. Praat even met de Sunseer bij het paarse kristal. Heb je alles bekeken ga je dan, met sabel in de hand, vervoegen blij Jedar. Versla onmiddellijk je eerste tegenstander. Na je vergiftiging beland je in het hospitaal, versla direct Dulnys die je voor een monster aanziet. Pak zijn bijl en praat met Thanandar. Hij stuurt je naar Rhyisadar. Praat met Rhyisadar tot deze vertrekt en Khali zich bij je voegt. Lees het perkament dat onder het bed ligt. Ga naar de tempel, naar de ruimte waar de aanslag werd gepleegd. Alles onderzoeken. De trap naar boven voert je naar 2 deuren. Rechts vind je niets. Links brengt je bij Sesekhan. Bij hem vind je een mirror en lees je het geschiedenisboek. Maak nog even een babbel met de nu angstige Sunseer bij het paarse kristal. Bij Thanandar vind je een langwerpige flask en een dagger. Ga door de grote hal, praat opnieuw met Garn en Teshkan, naar de gevangenis. Versla de cipier en pak zijn sleutel en dolk. Open de rechterceldeur met de sleutel. Khali zal je volgen. Bij Bogdaran vind je nu meer spullen, 9 boilers for spitrod, 2 lead plaques en Bogdaran's sleutel. Ga naar de munitiemachine en stop er de 2 lead plaques in voor kogels. Luister nog even naar de wijze raad van Kabak in de slaapzaal. Versla met of zonder hulp van Khali de wachter in de grote hal en pak zijn fire-axe. Een prima wapen en vanaf nu ook gebruiken tenzij anders vermeld. Versla de wachter bij het platform m.b.v. Khali's afleidingsmanoeuvre en pak zijn spitrod, een uiterst effectief afstandswapen. Gebruik deze enkel als het niet anders kan, je kogels zijn zo op. Daal af.

De benedenstad:

Volg Kalhi naar Danrys en pak daar de pick-axe. Maak buiten kennis met Kubert, ergens links vind je een breastplate. Verderop ontmoet je een scavenger. Ga Maor's bar in en geef de danseres de spiegel. Je krijgt van haar een password. In de bar vind je verder een dish en een full gourd. Weer buiten vind je op de plaats waar de scavenger stond een flacon. Ga naar Sadak. Hier kun je een spelletje spelen in ruil voor je fire-axe. Niet doen!. Laat Sadak en zijn handlangers met rust. In de boot van Sadak kun je lege gourds vullen. Verlaat de boot en ga de riolen in.

Riolen.

Versla de Konkolites die je tegenkomt met je fire-axe. Maak kennis met Sordos. De 2 Konkolites bij de ingang kun je het best naar het bruggetje lokken. Je kunt ze dan een voor een aanpakken. Tussen de tonnen vind je een metalen hendel. Meet Sordos en de Sunseer. Sordos kostte me 4 kogels. Pak alle spullen van Sordos en de Sunseer t.w. diagram of weapon, Sordos key, Thanandar's potion, vial en red key. Verder vind je hier een fish, smoked meat en roastbird. Met Sordos key open je de kist en vind je Sordos document. Lees het document. Verderop is een ruimte waar je opnieuw 2 tegenstanders te lijf moet gaan. Ik liet ze met rust want het levert slechts een sleuteltje op. Het vechten kost je gewoon teveel kogels en de cellen achter die 2 zijn toch leeg. Rhyisadar is elders.

Dorkhan's verraad:

Ga naar kapitein Phedoria, praat met haar en toon haar Sordos document. Dorkhan slaat op de vlucht. Onderzoek zijn kantoor voor een vial en Dorkhan's stiletto. Zoek de muren af tot je het slot van de geheime deur vindt en steek er de stiletto in. Ga de geheime gang in. Rhylsadar is dood. Vervolg je weg tot je bij een oud vrouwtje uitkomt. Ruil bij haar een flacon voor smoked meat, een flacon voor een fish en de dish voor een vegetabie. Bij Danrys hoor je dat Kalhi op pad is gegaan. Geef Danrys het diagram of weapon en daarna de metalen hendel. Hij gaat een vlammenwerper voor je maken. Ga naar Kalhi, je vindt haar in de ruimte tegenover de boot. Versla de boosdoener die haar lastig valt. Van Kalhi krijg je de thunderbolt. Haal bij Danrys de vlammenwerper op. Terug naar de plek waar Kalhi werd lastiggevallen en vervolg je weg. Onderweg vind je een jerrycan. Direct voor een wachtpost vind je een savepiek. SAVE. Versla de wachter en ontdek dat deze weg dood loopt. LOAD. Laat de wachter dus met rust, levert niets op. Ga naar het tempelcomplex, naar de ruimte met het paarse kristal. Thanandar slaat je hier buiten westen. Volg Zéd en Thanandar, Zed sneuvelt. Ga terug, praat met Lory en volg Phedoria/Lory. Lory geeft je uiteindelijk het eerste deel van een vierdelige sleutel. Ga op zoek naar de overige 3.

Kristallen:

Ga naar het spitsvormige gebouw van bouwmeester Bandor. Ruim de wachtpost op. Ga met de lift naar boven. Praat met Bandor die ontkent dat hij het is. Pak het Master Builder's diagram, stop het in het vuur. Bandor is nu wel bereid te praten. Geef hem het diagram. Nog niet helemaal overtuigd toon je hem vervolgens de sleutelring van Rhyisadar. Praat met Bandor voor verdere informatie. Je hebt kristal 1. Ga naar de grote hal en versla de wachter m.b.v. je spitrod. Kost je een kogel maar die krijg je terug. Ga naar de gevangenis en ruim de cipier op. Open met zijn sleutel de rechterdeur en ga binnen. Hier zit een gevangene en volgens de aanwijzingen is hij de laatste die Zed heeft gezien. Hij moet dus Zed's kristal hebben. Ruim hem op, helaas geen kristal. Deze is verstopt in de brits. Onderzoek de brits in darkmood en pak kristal 2. Bij Bogdaran vind je boilers en ammo voor je viammenwerper. Ga naar de bunker waar je Dorkhan tegenkomt. Op de weg hiernaartoe tref je Khali die je nog een stuk vlees geeft. Ruim Dorkhan op en pak zijn spulletjes, o.a. kristal 3.

Inmiddels was ik verder gemuteerd tot een monster met zwarte kop. Ga de bunker in m.b.v. de plate from before. Eenmaal binnen pak je de object from before. Ga naar Rhyisadar's hwis en ruim daar de 2 wachters op. In Rhylsadar's huis open je de deur m.b.v. de kristallen sleutel. Onderzoek alles goed in deze nieuwe ruimte. Je vindt Rhyisadar's notes en drawings en een sleutel. Deze laatste ligt bij de sterrenkijker (darkmood). Ga naar Bogdaran en praat met hem. Hij wil niet meewerken dus maak hem bang door een wapen te trekken en hem daar mee een klap te geven. Eenmaal bereid tot medewerking geef je Bogdaran de object from before. Save even bij de gevangenis en ga terug naar Bogdaran. Hij stuurt je naar Delia die je nu mee moet zien te krijgen. Helaas was ik te ver getransformeerd, ondanks het opdrinken van Thanandar's potion. Delia wil niet mee, wat je ook probeert. Pak achter de bar de smoked meat en de bowl. Ga verder voorbij de bunker tot aan het eind. Hier ontmoet je Lodar die in een gevecht is verwikkeld. Versla zijn belager. Als dank krijg je van hem een helmet. In de cellen bij Sordos vind je Dorkhan die nu definitief zijn laatste adem uitblaast. Ga naar Armal Sadak en ruim hem en zijn 2 maatjes op. Ga naar Danrys, deze is ook al dood. Pak zijn spulletjes en praat met Kalhi. Ga richting het pad naar Dorkhan's kantoor. Een soldaat en Kubert willen je verhinderen dat pad te betreden omdat ze je voor een monster aanzien, ruim ze ook maar op. Bij het karretje van het oude vrouwtje vind je een potato. Via het pad naar Dorkhan's kantoor naar de slaapzaal. Hier praat je met Kabak en de gewonde op het bed. Ga naar het tempelcomplex, praat met Seshekan, ga naar Lory (je ziet een monster verschijnen). Ook Lory en Phedoria leven niet meer. Versla het monster bij de uitgangsdeur. Ga naarde ruimte met het paarse kristal. Praat met de bange Sunseer. Midden op het plein voor het tempelcomplex vind je een rooster boven een put. Open de put met de large key. Ga naar Bogdaran en ruim hem op. Delia wil toch niet mee dus je hebt geen andere keus. Pak zijn spullen en de object from before. Ga naar de put en SAVE. Gooi de object from before in de put en er volgt een explosie met als gevolg: Game over. LOAD. Ga terug naar Bogdaran. Rechts vind je nu ineens wel olie, voorheen kreeg je telkens te horen dat er geen olie was. Stop de object from before in die olie = object from before, soaked in oil. Gooi dit voorwerp opnieuw in de put en ren direct naar de grote hal. Je gaat vanzelf op de grond liggen om de gevolgen van de explosie te mijden. Voor Rhysadar's huis ligt een pulley blade. Raap het op, loop naar de krater en gebruik hier de pulley blade om de boel te repareren. Ga bij het uiterste puntje van de krater staan en spring dan m.b.v. je werkstuk in darkmood naar beneden. Onder in de krater loopje de tombe in.

Thanandar

Eenmaal in de tombe valt de deur achter je dicht. Zowel links als rechts vind je 3 hendels. Rechts nog eens een gele hendel. Zet volgens de aanwijzingen van Rhylsadar's notes en drawings de hendelsals volgt. Links: links onder, midden boven, rechts boven. Rechts: links boven, midden onder, rechts boven. Haal de gele hendel om, SAVE en ga door de ontstane opening. Zie voorbij de flitsende messen te komen door zoveel mogelijk rechts aan te houden. Met spatiebalk kun je bukken. Is het je gelukt SAVE bij de uitgang. Succes! Nu ontmoet je Thanandar. Wat je ook doet, je krijgt hem niet stuk. Telkens duikt hij ineen en keert terug met een volle levensbalk. In deze grote eindruimte vind je een kolossale dubbeldeur met witte gloed. Links in de deur steekt een soort balk uit, rechts idem. Door naast de balk te staan kun je er een zwaai aan geven waardoor een lampje gaat branden. Doe nu als volgt: Schiet met je vlammenwerper op Thanandar, deze gaat zich "opladen". Ren direct naar de linker witte deur en blijf de balk duwen tot het onderste lampje brandt, direct door naar de rechterwitte deur en duw daar tegen de balk tot het bovenste lampje brandt. Zal de eerste keer wel niet lukken, blijf dus proberen. Lukt het je wel, geniet dan van Thanandar's vernietiging en bekijk het eindfilmpje. Tenslotte beland je in de ruimte met de Dark Earth iconen en kun je nog eens op je gemak bekijken wie er allemaal verantwoordelijk waren voor dit.

Einde

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves


www.000webhost.com