24-01-2008

De Drie vraagtekens ??? - Het goud van de Inca's

The three investigators

De drie jonge onderzoekers, Justus Jonas, Peter Shaw en Bob Andrews onderzoeken de geschiedenis van in de Rocky Beach verdwenen Inca schat.

Ze begeleiden, bergingswerkers van een gezonken schip. Zij lopen in de val van een Panamese misdadiger.

 

Die Drei ???: Das Gold Der Inkas

Duitstalige Demo ( 224 mb )


Oplossing


 

Hoofdstuk 1 - El Matador del Mar

Autokerkhof
Het is een hete dag, wanneer Justus Jonas de centralepost (hun caravan) van de drie detectives ingaat. Bob Andrew komt net uit de donkere kamer. De Drie konden eindelijk zich een laptop met WLAN verbinding (Wireless Local Area Network - draadloos netverbinding) veroorloven. Peter Shaw komt ook binnen. Hij is niet tevreden, omdat zijn leraar, M. Sheffield hem voor geschiedenisles een opstel opgeven heeft over Dubloenen en het transport daarvan naar Spanje. Een dubloen is een Spaanse goudmunt. Bob en Justus besluiten hun vriend te helpen en met hem mee te gaan naar het historisch wetenschappelijk onderzoek instituut, waar zij met Professor Haimsworth zullen spreken. Als tegenprestatie moet Peter hen helpen met de veranda te verven. De Drie zijn ondertussen ouder geworden en hebben een rijbewijs en een auto. Bob biedt zich aan om te rijen. Praat tegen een karakter om van karakter te switchen als je de juiste karakter moet gebruiken.  

Bob:Verlaat de centralepost en ga buiten links naar de blauwe kever. Bekijk de auto om vast te stellen dat de sleutels er niet op zitten en je hebt ze ook niet bij je. Praat met Justus en Peter, die voorstellen om de caravan te controleren. Ga naar de caravan en achter naar de donkere kamer. Links van de deur is de lichtschakelaar. Stel het in werking en pak dan de autosleutels links van de tafel. Gebruik de autosleutels op de blauwe kever - Inventaris is linksonder in het scherm. De Drie rijden naar het Instituut.

Historisch wetenschappelijk onderzoek instituut
Je vraagt aan de receptioniste naar Professor Haimsworth. Ze gaat naar zijn kantoor om de drie jongens aan te kondigen.

Ondertussen kijken wij wat rond.

 

Justus heeft de leiding overgenomen. Ga naar rechts en lees de ingelijste krantenartikelen tegen de muur. Lees dat de vroegere directeur van dit instituut gek is geworden. Hij houdt zich voor Java Jim, een misdadiger, en is opgenomen in een psychiatrische inrichting. Kort hierna komt de receptioniste terug. Ga achter haar bureau naar de leesbibliotheek.

Hier is Professor Haimsworth in gesprek met commissaris Samuel Reynolds en Mr. Walter Smith. M. Smith kocht onlangs een Ranch in deze omgeving en achter een muur in zijn kelder vond hij een kist met een in het Spaans geschreven familiekroniek en een gouden amulet. Beide liggen op de tafel v篌r de directeur. Bekijk het gouden amulet van de Inca Zonnegodin Inti en ook de kroniek van de familie Herrero. De professor heeft een catalogus over het goud van de Inca's, maar weet niet meer op  welke boekenplank hij die neergelegd heeft en hij is te oud om nog op de ladder te klimmen. Ga naar het achtergedeelte aan de rechterzijde en daar naar de linkerzijde rondom de tafel met de vele boeken. Hier vind je in de hoek een boekenplank, die je kunt onderzoeken. De professor bevestigt dat de gezochte boek zich daar bevindt. Aan de andere kant staat een ladder tegen de muur, die Justus niet optillen kan. Praat met Peter. Peter staat klaar om te helpen en neemt de leiding over.

Peter: Pak de ladder en plaats de ladder tegen de boekenkast waarin het gezochte boek ligt. Om op de ladder te klimmem gebruik je afwisselend de linkermuis en rechtermuis en klik de kant dat rood getoond wordt. Peter klimt dan omhoog en pakt dan de Incagold Catalogus. Loop terug naar de professor en geef hem de catalogus. Jammer genoeg wordt daarin alleen het amulet ge飈lustreerd. De veronderstellingen worden bevestigd, maar we vergen meer informatie. Het Instituut heeft geen computer met Internet, maar de WLAN aansluiting werd reeds geleverd. Aangezien Bob de laptop in de inventaris heeft, spreek je hem daarop aan. 

 

Bob: Klik op de laptop, die onder in het scherm naast het inventarisvenster verschijnt. Men komt te weten dat hetzelfde Amulet in het Spaanse nationale museum in Madrid te vinden is, maar dat helpt ook niet veel. De familiekroniek moet gedecodeerd worden. De professor kan dit alleen niet doen. Justus is de geleerdste van de Drie dus vraag aan hem om te helpen.

 

Justus: Klik op de kroniek van de familie Herrero. De document puzzelstukjes moeten op de goede plaats geschoven worden.

 

 

Zodra dit geregeld is kan je het document lezen. Het beschrijft de ondergang van Stierenvechter del Mar op 1.5.1561, maar niet hoeveel goud er mee ging. De professor heeft een boek van de periode van Rocky Beach in een kist, maar hij weet niet meer, waar de sleutel is.
Dit is een geval voor Peter, omdat hij een Dietrich (slotopener) met zich mee draagt.

 

Peter: Neem de trap naar boven aan de linkerzijde. Daar bevindt zich de vermelde kist onder een venster. Gebruik de Dietrich op de kist. Je ziet 6 knoppen, die in een bepaalde volgorde rood knipperen. Van links naar rechts klik je op knop: 3-2-1-4-5-6. De kist opent en Peter pakt het boek over de oude periode van Rocky Beach. Geef het boek aan de Professor. In het jaar 1561 is er een Haci雗da gebouwd in de bergen ten noorden van Rocky Beach. De familie Herrero werden doodgeschoten door witte kolonisten. Op de ru飊e van de Haci雗da werd toen later de Ranch van Smith gebouwd. Praat met Justus, die dan met de professor praat. 

Justus:Geef M. Smith dan een visitekaartje. De Drie??? krijgen de opdracht om het geheimzinnige raadsel op te lossen en gaan naar de Ranch.

 

Hoofdstuk 2 - De oude Ranch in de bergen

Ranch: Bob: Onderzoek de oude waterput en op de linkerzijde de gebarricadeerde deur van het oude kapel. Zie aan de rechterzijde een stal. Ga naar de linkerzijde en zie een nieuwe ingebouwde steen in de zijmuur van de stal. Als je deze 3 dingen onderzocht hebt dan kan Bob op de ingangsdeur van het hoofdgebouw kloppen. M. Smith biedt de jongens eerst melk en koekjes aan. Pak de koekjes van de keukentafel. Nadat de honger gestild is, richt je je tot Justus die een rondgang door het huis neemt. 

Justus: Zie rechts voor de ingang naar de eetkamer in de afvalemmer een ontvangstbewijs van meer dan 150 bakstenen - M. Smith verklaart dat hij een groot gat in de stabiele muur had. In de eetkamer pak je het lucifer doosje en van het kabinet achter je de zaklamp zonder batterijen. Ga naar de gang en links naar de grote woonkamer. Loop verder door naar het achtergedeelte en rechts naar de slaapkamer. In het achtergedeelte staat in de hoek een boekenkast. Pak en lees de prentbriefkaart uit de 19de. Eeuw. Het is van William D. Smith aan Edward Smith. Walter Smith verklaart dat de familie zich verdeeld had in een west vertakking en in een oost vertakking. De west vertakking  leefde hier, terwijl de oost vertakking zich in Boston genesteld had. Lees ook het piratenboek en zeilboek, daar het een hobby van M. Smith is. Ga terug naar de gang en neem de trap naar boven. In de vloer naar de volgende kamer is een gat , waarover je niet springt. Ga terug naar de andere jongens. Praat met Peter om het over te nemen. 

 

Peter: Spring over het gat in de vloer met gebruik van de linker en rechtermuis. Vindt de juiste ritme :). Op de overkant, ga je naar rechts. Pak van de muur het houtenschild met een gebedspreuk. In de andere kamer pak je de olielamp van de vloer. Spring op dezelfde manier terug. Praat met Justus. Geef hem de olielamp en het houtenschild. Praat dan weer met Justus die dan de kelder gaat onderzoeken. 

Justus: Neem op de gang de keldertrap naar beneden. Je steekt de olielamp aan met een lucifer in de inventaris. Ga in de kelder voorwaarts en rechts, bekijk en pak van de houten stutpaal het houtenkruis met een bronskruis erop. Bij de achtermuur, liggen een paar bakstenen op de grond v篌r een muurgat. Bekijk de stenen  - M. Smith zegt dat hij hier de schatkist gevonden heeft. De stenen zagen er nieuw uit, daarom had hij daar een gat in de muur geslagen. Pak uit het gat een gedeelte van de familiekroniek. Zie achter het grote wijnrek een kleine wijnrek tegen de muur - Klik op de kleine wijnrek en je stoot het om. Zie achter het omgevallen wijnrek een ring in de muur. Klik op de ring en een geheime deur in de muur opent. Met ze alle gaan we door de tunnel. Aan het eind van de tunnel is een kruisvormig teken in de balk. Plaats het houtenkruis uit de inventaris in het kruisvormige teken. Het past precies. Opnieuw opent een geheime deur. We zijn nu in het kapel.


Bekijk eerst het altaar. In een steen is de naam Johannes gegraveerd. Bekijk het stenen doopvont - Het was van de Familie Fernando Herrero. Bekijk het kruis aan de rechtermuur " O Jesu". Justus raadpleegt onmiddellijk de gebedspreuk op het houtenschild.

De cijfers 2,3 en 1 in het gebed zijn groot geschreven. Zij moeten een betekenis hebben. Neemt men van het gebed in elke regel de letter, die in de tekstlijn als cijfer vermeld is, moet je op die letter in de naam klikken. Klik op het altaar,doopvont en kruis in deze volgorde en klik op de betreffende letter. Het opent een geheimvakje in het altaar.

  1. Altaar = twee = tweede letter van Johannes = O

  2. Doopvont = drie = derde letter van Herrero = R

  3. Kruis = 殚n = eerste letter van O Jesu = O

Open het altaarkistje in het geheime vakje en pak het Entermes waarop nog bloed zit, 3 Panamese Dubloenen munten uit 1554 en het oude perkament. Het is een bericht van Herrero. Het voelt zich schuldig aan de dood van 50 zielen en aan het verraad van zijn vaderland. Iets moet er op 30.5.1570 gebeurd zijn. In de nabijheid van de kapeldeur staat een houtenkast. Open de kast, pak de kapiteinshoed, die met een gevederde Indianenpijl doorboord is en de Indiaanse vredespijp. Bekijk dan de gebarricadeerde kapeldeur en ga terug door de geheime tunnel naar de kelder. Loop naar de trap. Iemand heeft jullie afgeluisterd en rent de trap op. Peter volgt hem en kan nog net een stukje van zijn jas eraf trekken. Geef het stukje stof aan Justus. Dan wordt er gebeld via de mobiele telefoon van M. Smith. De professor vraagt de drie jongelui om terug te komen naar het Instituut, omdat hij een verrassing voor hen heeft.
Hier eindigt de demo.

 

Historisch wetenschappelijk onderzoek instituut

Alle gevonden schatten liggen op de tafel. Bob zoekt op internet en vindt dat de vice-president van Peru een schip verzond in 1560 met Inca goud Dubloenen via Panama naar Spanje. Justus legt het stukje familiekroniek op de tafel bij de andere puzzelstukjes en je moet opnieuw de stukjes in elkaar schuiven. Daarna vraagt de professor de drie om met hem naar Panama te vliegen, omdat daar zijn vriend Dr. Simon Foster (Fossy) op een schip is. 

Hoofdstuk 3 - Duiken met gevolgen

Schip

Bob zoekt op internet en vindt het wapen van de Spaanse Koning. Vergelijk het wapen met het wapen van de vice-president van Peru en vind de verschillen - Romeinse cijfers I, II en III zijn verschillend op het rechterwapen. Dan moet je de tekst ontcijferen: DREISSIG TAUSEND. Het schip had toen een lading van dertigduizend Dubloenen aan boord. Kort daarna krijg je een e-mail bericht van Wilbur Graham op de laptop. Justus en Fossy gaan met de duikboot onderwater. Justus blijft tussen de ingangsluik knellen. Klik op Peter om Justus te helpen. Ze varen door een gat van een scheepswrak. Ze vinden een skelethand met een zegelring die ze met de grijparm pakken en terug naar boven varen. 

 

Boven is het wapen op de zegelring moeilijk te herkennen. Fossy maakt de ring schoon met een reinigingsmiddel. Hij snijdt zich aan de glazenfles. Peter opent rechts (onder in het beeld lopen) het medicijnkastje en pakt er een pleister eruit. Geef de pleister aan Fossy en hij zal de zegelring verder schoonmaken. Het duurt 2  a 3 uur voordat het wapen op de zegelring te zien zal zijn, dus besluiten ze om de onderwatercamera eens te gaan onderzoeken. Zover komt het niet want een indringer heeft de ring gestolen. Bob zoekt weer op internet en vindt een archief wapenschilden. Selecteer het tweede wapen van rechts - wapenschild met zwaard. Dit wapen verwijst naar een piratenmuseum van de familie Sanchez hier in Panama. Justus en Bob zullen hier verder alles gaan onderzoeken en Peter gaat naar het scheepvaartmuseum om informatie over zijn opstel te verzamelen. Ga links, achter de deur door en daarna gaat ieder zijn eigen weg.  

Hoofdstuk 4 - De haakneus

Piratenmuseum
Aangekomen in het museum, gaat Justus met de kassajuffrouw  achter de ontvangstbalie praten. Helaas heb je geen geld om een kaartje te kopen om in het museum rond te kijken. Praat nogmaals met haar en zeg dat jullie twee detectives zijn. Geef haar een visitekaartje en na een kleine bespreking kunnen we het museum betreden. In het museum bekijk je eerst het informatiebord. In de andere gedeelte van de zaal bekijk je het muurtapijt met een wapenschild. Praat met Java Jim. Bekijk verder het museum. Zie achter op een showcase een piratenhaak. Klik op de piratenhaak - het is smerig. Gebruik het afgescheurde jas stukje op de piratenhaak, om het schoon te maken. Kijk dan weer op de piratenhaak en je ziet dat er onder op de piratenhaak iets gegraveerd is. Justus herkent een kaart. Het is het kustgebied van Rocky Beach. Wegens zijn vorm wordt het "haakneus" genoemd. Als je alle gezien hebt verlaat je het museum. Bij de deur worden beide gearresteerd en opgesloten. 

Hoofdstuk 5 - Peter, de held van de dag

Het huis van Gonzalez: Peter was niet zo succesvol in het navigatiemuseum en is niet verder met zijn opstel gekomen. Wel had hij daar een schipmodel gezien, die eveneens het wapenschild als op de zegelring had. Toen hij naar het Piratenmuseum ging, om naar zijn vrienden te gaan, zag hij dat zij werden gearresteerd. Peter volgde hen. Peter bevindt zich bij het huis van burgemeester Gonzalez. Sluip naar de open voordeur en betreed het huis. Bekijk de vaas naast de open woonkamerdeur. Peter kan zo een telefoongesprek afluisteren. Peter hoort dat Justus en Bob opgesloten blijven.

Ze zoeken ook naar Peter. Na het gesprek loopt Peter snel naar buiten. Hij ziet Java Jim voor een deur staan. Java Jim loopt weg. Pak het papiertje van de grond, dat Java Jim heeft laten vallen. Ga onder naar het plein. Ga om het fontein met het grote standbeeld. Ga linksboven in het scherm verder door tot een dubbele poort - als je eerst links op het plein gaat en boven naar het gevangenisgebouw, word je gearresteerd door de agenten die daar staan . 

Gevangenis

Ga links van de poort op het gazonnetje staan en je ontdekt boven in de wand een open raam. Klik op het raam en klim naar boven op de welbekende manier met de muis. Boven aangekomen luister je een gesprek af van Gonzalez met een bewaker. De bewaker moet de code van het cijferslot van de controlekamer veranderen naar: 1111. Dan komt de Professor binnen en eist de vrijlating van Justus en Bob, maar Gonzalez weigert om ze vrij te laten. Hij beveelt de professor om binnen 24 uren Panama te verlaten. Voordat mag hij wel eerst nog de jongens in de cel bezoeken. Peter staat op de richel. Bekijk de richel tegen de muurkant, Peter zal dan over de schuttingmuur lopen en jij controleert zijn evenwicht met gebruik van de muis. Heb je de overkant gehaald open je op de linkerzijde een deur met je slotenopener (Dietrich): De combinatie is: 1-3-5-2-4-6. Je komt op de binnenplast van de gevangenis. Ga links, ga dan verder door over het gazon, stukje verder door aan de linkerzijde en trap naar onderen. Hier is een deur, die alleen van de binnenkant kan worden geopend. Ga naar de linkerzijde, tot je bij een verlicht celraam komt. Dit is de cel van je vrienden. Kijk door het celraampje en zie een gesprek van de professor met de twee jongens.

Nadat Gonzalez en de Professor weg zijn, zal Peter zijn aanwezigheid bekend maken. Geef Justus het papiertje. Om de tekst zichtbaar te maken om het te lezen moet je warmte gebruiken. Peter moet terug naar Explorer V gaan, om daar een verdovingsmiddel te gaan halen en het op de sigaren strooien, zodat Gonzalez en zijn bewaker inslaap vallen. Peter heeft hiervoor 15 minuten. Een tijdbalk verschijnt onder in het scherm. De tijd is krap gemeten dus haast je. 

Loop naar rechts, dan naar het achtergedeelte om via de trap naar het bovengedeelte te gaan. Loop verder door en achter in het scherm en dan door de open deur met de ladder. Klim op de ladder met gebruik van de muis. Dan opnieuw weer met de muis je evenwicht bewaren over de richel. Onderaan aangekomen loop je direct terug naar het plein en om het fontein. Loop nu de trap aan het huis van Gonzalez voorbij tot je bij de straat komt. Hier draai je van Peter uitgezien naar links en loop naar het achtergedeelte. Hier ben je bij Explorer V. Neem de trap tegen het  gebouw aan. Open de deur met de slotenopener - Combinatie is: 2𤖬𣛧.

Loop rechts naar het medicijnkastje en pak het verdovingsmiddel. Ga terug naar het plein, dan om het fontein, linksboven in het scherm verder door tot de dubbele poort, links van de poort op het gazonnetje en klim weer boven naar het open raam. Als je boven bent stopt de tijdsbalk.  

Pak het kleine steentje van de vensterbank. Gooi het steentje naar de ingangsopening. De bewaker gaat kijken waar het geluid vandaan komt. Klim snel aan de linkerzijde naar beneden. Loop naar het bureau. Gebruik het verdovingmiddel op de Havanna sigaren en verberg je achter de dozen. De twee gaan zitten, genieten van een sigaar en vallen in slaap. Pak de celsleutel van de muur naast de deur en ga dan de deur door naar het cellencomplex. Onder in het cellencomplex, ga je eerste gang rechts, volg de gang en hoek om. In deze gang gebruik je de celsleutel op de celdeur waarin de jongens verblijven. Na overleg gaan we onze spullen terug halen in het bewakersverblijf. 

Bewakersverblijf
Peter vraagt aan Justus om de leiding over te nemen. Pak de laptop van het bureau. Je geeft de laptop automatisch aan Bob. Pak de bolgaren en gouden aansteker van het bureau. Klik tweemaal op de wekker en je pakt de batterijen eruit. Stop de batterijen in de zaklamp - in het scherm verschijnt nu een lamp. Klik op de lamp om het uit te proberen. Open de inventaris en gebruik de aansteker op het papiertje om de tekst op het papiertje zichtbaar te maken - "Schaduw Gonzalez, en ook de drie???. Geef informatie over het bekende nummer. A.G.".

Ga terug naar het cellencomplex.

Cellencomplex
Volg de gang rechtdoor tot het eind. Plotseling komt er een bewaker. Ga snel rechts in de gang en om de hoek om je te verbergen. Wacht tot de bewaker voorbij is en je zijn voetstappen niet meer hoort. Kom dan weer te voorschijn en volg de lange gang tot het eind. Draai daar om, ga de hoek om aan de linkerzijde en achter naar de veiligheidsdeur met het rode licht. De deur schijnt op een of andere manier te openen. Bob wil in zijn laptop controleer of hij enigszins op Internet er iets over vindt. Hij heeft hieronder in de kelder geen verbinding. Aangezien hij een beetje ontvangst heeft moet er in het gebouw ergens een WLAN verbinding zijn. Bob gebruikt de laptop om het signaal te volgen, tot het sterk genoeg  is. Klik op de computer. Volg de zijgang tot het eind, op de splitsing rechts en zie achter naast de deur een klein kastje tegen de muur. Praat met de man in de cel. Hij vraagt om wat eten. Geef de koekjes aan de gevangen. Peter opent de celdeur van de gevangenen met zijn celsleutel. Dan vertelt de gevangene dat de controlekamer in de beveiligingsvleugel is. De deur open je met het kleine kastje. Maar het is een luchtdrukdeur. Men moet de deur openen en binnen gaan. Dan moet de tweede deur van de buitenkant gesloten worden. Slechts dan kan de volgende deur worden geopend. 

Bob opent de deur met de celsleutel in het kastje. Peter en Justus gaan door de deur, en Bob sluit dan weer de deur. Peter drukt op de knop in de muur om de tweede deur te openen. Volg de gang en ga op de splitsing verder naar het achtergedeelte tot een open cel. Ga de cel binnen en zie een tunnel onder het bed. Peter kruipt door de tunnel. Aangekomen aan de andere kant, pak je de kaarsstomp van de grond. Ga naar de gang, loop naar het einde van de gang en zie een gesloten traliedeur. Justus staat aan de andere kant van de traliedeur. Loop terug, ga rechts, op de splitsing links en je komt bij de deur van de controlekamer. Bekijk het elektronische slot.

Je kent de code - druk 4x op 1. De deur opent.
 


Ga naar binnen. Sluip naar rechts en kijkuit voor de slapende bewaker, die v篌r de televisie zit. Pak de sleutel van het sleutel rek aan de muur. In het andere deel van de controlekamer zie je een schakelaarhendel, die de veiligheidsdeur opent, maar Peter kan daar niet alleen bijkomen, aangezien de bewaker dan wakker wordt. Ga terug naar de traliedeur. Open de traliedeur met de sleutel om Justus er door te laten. Ze moeten samen proberen om de bewaker uit de controlekamer te lokken. Ga terug richting controlekamer. Ga op de splitsing nu niet links naar de controlekamer maar ga rechts en volg de gang tot een open cel. Je maakt een plan om de bewaker uit de kamer te lokken.

 

Zie boven aan het plafond een ring. Peter gebruikt de bolgaren op de ring en bindt het dan aan het bed vast. Hang dan de olielamp aan het touwgaren. Plaats het kaarstompje op de grond - aan het uiteinde van het bed. Steek de kaars met de aansteker aan. Verlaat dan de cel en volg de gang naar de controlekamer. Ga controlekamer binnen. De bewaker ziet je. Nu moet je snel weg rennen zodat de bewaker je niet te pakken krijgt. Blijf de gang rechtdoor volgen tot je bij de donkere zijgang komt. Als je daar bent dan heb je het gehaald en we sluiten de bewaker op in de cel. Ga terug naar de controlekamer en trek aan de hendel. Door de ventilatieschacht hoor je het snurken van Gonzalez. De ventilatieschacht kan niet geopend worden. Ga terug naar de traliedeur en loop terug naar de luchtdruk deuren. Peter sluit de deur aan de buitenkant en Justus gaat naar binnen. Peter loopt naar de controlekamer en kan nu het rooster van de ventilatieschacht openen -Je bent dan terug in het bewakingsverblijf. 

De deur naar het cellencomplex is gesloten. Pak van het bureau het flesje met olijfolie. Gebruik de olijfolie op de deur en je kan nu weer terug naar het cellencomplex. Volg de gang tot het eind en ga door de veiligheidsdeur (met het rode licht) en je ontmoet buiten je vrienden en de gevangenen (werktuigkundige). Gebruik het elektronische cijferslot links van de poort. Justus weet de code - 1111. We zijn weer vrij en gaan naar het huis van Gonzales. De werktuigkundige bedankt jullie en zegt dat de sleutel onder de deurmat ligt en de code van het alarminstallatie ook 1111 is. Ga dus naar het huis van de burgemeester.

Het huis van Gonzalez
Pak onder de deurmat de sleutel en open de ingangsdeur. Snel schakel je het alarminstallatie uit aan de linkerzijde - code 1111. Ga naar de woonkamer. Op een stoel lees je het piratendagboek van ,Sanchez -  Herrero had gok schulden. Herrero was verliefd op Conchita, de dochter van Sanchez. Zie rechts tegen de muur een familiestamboom. Ga naar de ingang van de woonkamer, waar Bob staat. Onder in het scherm staat een bureau met een open lade,waaruit je de zegelring pakt. Peter vertelt nu, wat hij in het scheepvaartmuseum ontdekt heeft. Daar werd een Model van "El Matador de Mar" getoond, die door Gonzalez geschonken is. Nu zijn de 3 detectives alles te weten gekomen in Panama en gaan terug naar huis. Maar op de luchthaven van Los Angeles wacht hen een ongename verrassing. Gonzales heeft een uitleveringsverzoek ingediend bij de lokale politie. Inspecteur Cotta is momenteel op vakantie, daarom heeft detective Frank de zaak overgenomen en arresteerde de jongelui opnieuw. De Professor en Smith proberen Frank te overtuigen van de onschuld van de jongens. Gonzalez komt binnen en praat met Smith. Kennen die twee elkaar? Is Smith de mysterieuze man?

 

Hoofdstuk 6 - Jelena voor alle gevallen

Gevangenis
De volgende morgen laat Frank, Justus en Peter vrij. Bob moet als pand achterblijven in de gevangenis. Zijn mobile telefoon gaat over, maar deze ligt op het bureau. Bob blijft zeuren tegen Frank totdat hij de laptop aan Bob geeft. Lees het e-mail bericht van Jelena in de laptop. Jelena schrijft dat er ingebroken is in de Centralepost van de jongens. Vraag aan Frank of hij dat wil onderzoeken, maar hij zal dat weigeren. Klik opnieuw op de laptop, om het bericht van Jelena nog een goed door te nemen.

Autokerkhof
Peter en Justus zijn thuis aangekomen. Ze gaan een duikuitrusting verzamelen om de 3 kisten met goud op te duiken. Ga achter in het scherm naar de opgestapelde schrootauto's en verder naar het schuurtje. Pak links van het schuurtje de binnenbanden en de opblaasreddingsboot. In het schuurtje pak je het visnet, een luchtdruk fles en de duikuitrusting. Ga naar de kever. Gebruik de autosleutel op de kever en Justus en Peter gaan op weg naar de haakneus.

Gevangenis
Bob ontvangt weer een bericht van Jelena. Klik op de laptop om het te lezen. Ze zal Morton sturen om je te helpen. Er wordt een picknickmand geleverd voor Bob. Doorzoek de mand en Bob zal er een salami uitpakken. In de worst heeft Jelena een gereedschap in verborgen en een bericht. De telefoon van Frank gaat over. Gebruik dan het gereedschap op de venstertralies en klim naar buiten. Buiten staat Morton op je te wachten.

 

Hoofdstuk 7 - Goud of dood
 

De haakneus: Peter heeft de duikuitrusting omgedaan en is ondergedoken. Op de zeebodem ga je eerst naar het achtergedeelte waar je schatkist 1 vindt. Gebruik de slotenopener op de schatkist om te onderzoeken of er goud in ligt - De combinatie is:1-4-4-2-5-3-3. Helaas ligt er rotzooi in. Ga verder voorwaarts naar schatkist 2. De combinatie is: 3-5-1-1-6-3-2. Ook in deze slechts rotzooi. Ga verder naar rechts naar schatkist 3. De combinatie is: 1-5-4-2-5-6-2. Eindelijk vind je goud. Bindt nu het visnet om de schatkist, daarna leg je er een binnenband op en gebruik dan de luchtdruk fles, om de binnenband op te blazen. De schatkist stijgt naar de oppervlakte. Ga rechts verder naar schatkist 4. De combinatie is:

6-4-1-2-3-6-4-1. Ook in deze ligt goud. Doe hetzelfde als bij de andere schatkist met goud om de schatkist naar de wateroppervlakte te laten stijgen. Hier kan je niet verder. Ga terug naar de schatkist met de rotzooi en ga verder door naar links waar schatkist 5 staat. De combinatie is:
6-3-2-5-1-2-4. Ook in deze ligt goud. Doe hetzelfde als bij de andere schatkist met goud om de schatkist naar de wateroppervlakte te laten stijgen.

 

Peter heeft zijn taak volbracht en gaat terug aan land. Weer krijgt Peter een verrassing, Java Jim heeft Justus gevangengenomen en neemt Peter ook gevangen. Bob heeft zich in de tussentijd bevrijd uit de gevangenis en is hier aangekomen. Hij verstopt zich achter een grote steen en boom. De reddingsboot is met een touw aan de boom vastgemaakt. Bekijk het touw en trek dan aan het touw zodra Java Jim met zijn voeten op het touw staat, om hem te laten vallen. Java Jim wordt vastgebonden. Hij heeft een papiertje op zak dat je leest met gebruik van je aansteker - Morgen vliegt hij om 7:30 met vlucht 2345 naar Panama om daar in te checken in hotel Sol. Bij aankomst moet hij zich melden op telefoonnummer - 001045673346.

Nu gaan onze 3 helden terug naar de Ranch.

De Ranch van Smith
Justus vertelt zijn vrienden nog niet, wat zijn plan is. Peter werpt de 3 schatkisten met goud in de waterput.

 

 

Hoofdstuk 8 - Een val uitzetten

Gevangenis
Justus, Peter en Bob gaan terug naar de politie. Inspecteur Cotta heeft zijn vakantie onderbroken. Hij keurt het plan van Justus goed. Justus houdt de burgemeester voor dat Smith het goud gevonden heeft en op zijn partner wacht. Hij had de jongens 10.000 dollar beloofd als ze zeggen waar het goud ligt. Gonzalez bood 50.000 dollar en zou de beschuldiging dan in trekken. Justus zei daarom tegen Gonzales dat het goud in de put op de Ranch is. Justus, Peter, Bob en inspecteur Cotta ga nu naar de Ranch. 

De Ranch van Smith
Hier staat de auto van Gonzales. Klik op de groene Ford auto en Peter zal je helpen om de auto verder te duwen zodat Smith de auto kan zien. Cotta belt Smith en vraagt of de ontmoeting nog doorgaat. Smith weet niets van een ontmoeting. Cotta zegt dan om eens buiten naar de auto te kijken om te bewijzen dat Gonzales aanwezig is. Hij rent naar Gonzales en we gaan naar de 2 kemphanen. Justus geeft het papiertje aan Cotta. Cotta belt het telefoonnummer dat op het papiertje staat.

 

Alles wordt nog eens doorgenomen en uitgelegd. De 3 helden hebben het weer voor elkaar gekregen om alles tot een goed einde te brengen. 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
〨ameSolves

http://www.gamesolves.nl.tt/
Nederlandse Forum

http://gamesolves.phpbb9.com/

〩enk

www.000webhost.com