18-03-2012

 

Corrosion: Cold Winter Waiting

 

Corrosion: Cold Winter Waiting is een horror game. Het spel speelt zich af in een afgelegen boerderij. Onder deze boerderij bevindt zich een ondergronds doolhof.

Je speelt Sheriff Alex Truman die de Cold Winter-boerderij onderzoekt. Zijn naam wordt regelmatig gemompeld door de onbekende overlevende van een auto-ongeluk.

Naarmate de speler verder in dit doolhof dwaalt ontrafelt zich een schokkend verhaal over het verleden van de boerderij.

 

The Beginning

 

V - Vooruit

DR - Draai naar Rechts

DL - Draai naar Links

ESC - Spelmenu

 

Kijk hieronder op de plattegrond afbeelding, als je de kamers en gangen niet kan vinden.

 

De namen van de kamers en gangen worden pas zichtbaar in het scherm als je de plattegrondkaart gevonden hebt. Ga in de gang '01-basement corridor' V, DR en ga door de deur naar de ventilatie kamer '02-ventilation room'. Ga V, DR, V, DL, V. Lees de notitie op de ventilatie klep - verwijder de klep alleen als de ventilator uitgeschakeld is. Ga terug naar de gang. DR en kijk naar de tafel in de gang. Zie de schroeven. Ga 2x V, DL, V, stap in de lift, '03-elevator' en je gaat beneden naar de centrale hal, '04-main hub'.

 

DL, V en ga door de deur met het bio-hazard teken naar de gang, '05-control corridor'. DR en ga door de deur naar het kantoorgebied '31- office area corridor'. In deze gang is een gesloten vergaderkamer (32) en een gesloten kantoor (33). Je hebt een sleutelkaart nodig. Ga terug naar de gang. V, DR, V, DR en ga door de deur naar de controlekamer, '06-control room'.

 

Kijk naar de eerste computer voor je - "Emergency Lockdown". Klik op de monitor - het vraagt om een code. Lees de brief van Jones aan Michael op het bureau. Kijk rechtsonder naar de bureaulade. Open de onderste lade en neem de sleutelkaart van Kegan, USB-stick en een set hex-sleutels. Je hebt al een zakmes in de inventaris. Kijk naar de tweede computermonitor op het andere bureau. Lees de brief van privťdetective Michael Sylar aan Mr. Jones. Kijk in de prullenbak, naast de archiefladekast. Neem de twee opgevouwen notities en lees ze in je inventaris - rechtermuisknop op de notities: Een notitie heeft berekeningen en twee codes en de andere notitie een weekschema van 16/11/09 en een nieuwe code.


Probeer deze nieuwe code "3103" op de eerste computer, maar het is niet de juiste code. Kijk naar de 3 notities op het prikbord. Zie hier op het weekschema van 11/16/09 dat de naam van Sasha ontbreekt. Open het stroomschakelkastje tegen de muur, naast het prikbord. Zet de hendel op "off", om het systeem uit te schakelen. Ga terug naar de gang. DL, V, DL, V, DR, en ga door de deur.

 

Ga V, stap R in de lift en ga omhoog. DL, V, DR en kijk weer naar de tafels in de gang. Gebruik de hex-sleutels op de twee schroeven en krijg twee tafelpoten. Ga terug naar de ventilatie kamer - deur naast de tafels. Je kan nu de klep van de rechtse ventilatie verwijderen, omdat de ventilator nu uitgeschakeld is. Kijk in de ventilatie schacht. Gebruik een tafelpoot in de ventilator. Sluit de ventilatie klep. Verlaat de kamer. DR, 2xV, DL, V en R terug in de lift.

 

DL en ga door de deur met het bio-hazard teken. DL, V, DR, V en R terug naar de 'control room'. Open weer het stroomschakelkastje tegen de muur en zet de stroom weer aan - de stand maakt niet uit. Het scherm wordt zwart, je hoort een paar geluiden en het licht springt dan weer aan. Ga naar de eerste computer en klik op de monitor. Het toont twee code nummers: 6472 en 9315. Met de hulp van de notitie uit de prullenbak kan je een nieuwe code berekenen op basis van de twee voorbeelden in het scherm:
 

6472:
De kwadraatgetallen: 6 * 6 = 36, 4 * 4 = 16, 7 * 7 = 49, 2 * 2 = 4
Alles opgeteld is dat: 105
De som van de cijfers 105 = 6
Eerste som en som van de cijfers bij elkaar = 1056
 

9315:
Kwadraat = 81 + 9 + 1 +25
Totaal: 116
Som: 8
Resultaat: 1168
 

De cijfers van de eerste uitkomst, aftrekken van de tweede uitkomst:
1-1 = 0
1-0 = 1
6-5 = 1
8-6 = 2
Nieuwe code = 0112
 

Deze code wordt geaccepteerd en de computer herstart het systeem. We zien een plattegrondkaart, maar we moeten de deuren in het complex met de hand bedienen, omdat het systeem niet goed werkt. De namen van de kamers en gangen worden nu getoond in het scherm in de muiscursor. De plattegrond komt niet in de inventaris, dus alleen in deze computer kan je de plattegrond zien. Gebruik de tweede computer. Op deze computer heb je toegang tot de bewakingscamera's. Op dit moment is er alleen een signaal uit de keuken berging 'kitchen storeroom' - klik op deze keuken en zie een beeld. Klik dan op de "Search Archief" knop, en je kunt dan opnames terugzien van specifieke dagen en tijden. We komen hier later terug. Verlaat de controlekamer.

 

DL, V en DR naar de deur van de verwerkingkamer, '07-processing room'. Gebruik de sleutelkaart van Kegan in de kaartlezer. De nieuwe code is op de notitie in je inventaris. Type 3103 in en druk op "ent". Ga naar binnen. DR en ga door de deur naar de immuniteit ruimte, '13-immunisation room'. Wacht tot het proces gedaan is en ga dan verder naar het werkgebied, '14-work area corridor'. Ga V, DL en ga door de deur naar het cellenblok, '15- Cell Area Corridor'. Alle celdeuren zijn gesloten. Ga terug door de 'immunisation room' en ga terug naar de 'processing room'.

 

DR, V, DL en kijk in de hoek van de kamer naar het bureau. Klik op de computermonitor. Lees de gegevens over privťdetective Sylar. Klik op "save" om meer informatie te lezen. Klik op "menu": in dit scherm kan je later naar andere mensen en plaatsen zoeken. Ga uit de computer. Kijk in de kartonnen doos en neem een wegbeschrijving notitie van Sylar. Open de onderste bureaulade. Neem de stratenkaart en de sleutelkaart van Kegan van de vergaderkamer, 'briefing room'. Kijk op de stratenkaart in je inventaris - klik rechtsonder op het pijltje om de onderkant of bovenkant van de stratenkaart te zien.

 

Ga terug door de deur naar de 'control corridor'. Loop V, zoomin op de kleine deur, en ga door de deur naar het kantoorgebied, 'office area corridor'. Voor je is de deur naar het hoofdkantoor, '33-main office' en links de deur van de vergaderkamer, '32-briefing room'. Gebruik de sleutelkaart van de 'briefing room' in de kaartlezer. Type de code in van Kegan, 3103 en ga naar binnen.

 

Neem de sleutelkaart van Remelia van het douche werkgebied 'work area showers', en een dun stukje papier/kaart van het bureau. Kijk op het schoolbord tegen de muur. Lees de informatie van de "nieuwkomer" Michael Sylar gehouden op 23.11.2009. Hij zou naar de Lower East Park Lane rijden, en vandaar te voet naar het hotel lopen. De richting instructies/wegbeschrijving heb je in de inventaris, "Sylars note'. Op de stratenkaart kan je dan vanaf Lower East Park Lane de weg volgen en je weet dan dat het hotel op Fargo lane is. Verlaat de kamer en ga in de gang naar de 'control room'.

 

Klik op de tweede computer. Voer in het archiefscherm de datum in, "11-23-09", tijd "08:00" en camera/kamer "briefing room". Er is geen video-opname, maar alleen audio - we zijn Sasha verloren. De woordvoerder roept iedereen op om voorzichtig te zijn, en hun missie tegen de kwade macht voort te zetten en er tegen te vechten. Wij zijn slechts met 5, "u" met vele.

 

Ga naar de 'processing room'. Klik op de computer op het bureau in de hoek van de kamer. Klik linksonder in het scherm op de lege pagina knop "black page". Type in de zoekbalk, "search" het adres van het hotel in, "Hotel Fargo Lane". Lees dat de manager van St James Hotel, Richard "HotelMan" Hardwick is. Type deze naam "HotelMan" in het zoekbalkje en je komt op zijn blog. Lees alles door en kom te weten dat de mensen van het complex vaak in het hotel waren en dat een NR. 83 in een cel om 03:15 uur zelfmoord gepleegd heeft of gedood is. Het lijkt dat Sasha er iets mee te maken heeft en dat ze niet zo populair was.

 

Ga door de 'immunisation room' en links door de deur naar het cellenblok, "Cell Area Corridor". Open nu cel 7. Kijk naar de vreemde stoel. Zie iets aan de bovenkant en kijk naar het apparaat op de armleuning. Druk op de rode knop. Zie een pin uit het apparaat komen. Gebruik onder de USB stick in het slot, maar er is geen DNA resultaat. Zie op de celmuur de naam Joshua Kincaid, "Ik ben geen Demon". Noteer het getal 0083 en zie 13 streepjes, waarvan het 11de streepje rood is. Ga naar de 'processing room'.


Gebruik de computer. Ga naar het 'acquisition database' scherm. Voer de naam "Joshua Kincaid" in en het nummer "0083".

Kincaid werd op 17-09-09 aangenomen en het contract werd op 30-09-09 beŽindigd. Ga terug naar de 'control room'.

 

Gebruik de computer. We moeten achterkomen wat er in cel 7 gebeurd is. Joshua Kincaid was op 17,09,09 aangenomen. Het 11de streepje in de cel was rood gekleurd. 17 +11 = 28, dus misschien is 28.09.09 de datum? De tijd weten we van de "hotelman" informatie: 15.15 uur en alles gebeurde in cel 7. Type dus in:

 

  • Date: 09-28-09

  • Time: 15:15

  • Camera: cell 7

Druk op de afspeelknop (pijl)

 

Je hoort een gesprek tussen Sasha en Remelia. Sasha's sleutelkaart is in de douche afvoer beland. Haar code is 0214. Remelia's sleutelkaart heeft de code 2717. Verlaat de controlekamer, DL, V, DR, door de deur naar de 'processing room', DR door de 'immunisation room', en ga achter in de gang naar de badkamerdeur van het werkgebied, aan de linkerzijde, '27- work area showers. Gebruik de sleutelkaart van Remelia in de kaartlezer, code 2717 en ga naar de badkamer.

 

Kijk naar de wastafel. Draai de rechtse waterkraan open. Kijk naar het afvoerputje in de douche en verwijder de deksel van de afvoer. Als het water stijgt drijft de sleutelkaart misschien omhoog, maar nu gebeurt er nog niets. Verlaat de badkamer, ga door de 'immunisation room', DR, en V naar de berging van de verwerkingkamer, '08- processing storeroom'.

 

DL en kijk naar de vaten. Neem de twee putdeksel sleutels en zie een bankschroef. Ga uit de close-up en kijk rechts naar de putdeksel in de vloer. Gebruik de putdeksel sleutels op de putdeksel om het te openen en ga naar beneden.

 

Het is donker. Draai naar links en zie een schakelaar tegen de muur. Trek aan de hendel. Het licht flikkert. Je hoort geluiden en ziet vreemde wezens? Uiteindelijk blijft het licht aan in de gang, '09-sub-level corridor'. Ga V, DL en neem de tang op de krat. DR, V, DL, en V naar de grote deur. DL en zie 2 kleine deuren. Ga door de linkse deur naar de drainagekamer, '10-Drainage room'.

 

Kijk naar de afvoerpijpleiding en zie dat het de afvoer van de wastafel is. DL, neem de 2 muurbeugels en een stukje pijp op de tafel. Kijk rechts naar de andere afvoerpijpleiding en deze is van de douche. Ga terug boven naar de 'processing storeroom'. Ga dan V, DR en zie 2 rekken. Neem uit het linkse rek een bankschroef en lege plastic fles, en uit het rechtse rek een ontstopper zonder steel. Kijk onder in het rechtse rek naar de tuinslang. Snij met je zakmes 2 stukken uit de tuinslang. Ga terug onder naar de 'Drainage room'.

 

Kijk naar de afvoerpijpleiding van de wastafel. Gebruik de tang op de schroeven, om ze te verwijderen en klik dan op de afvoerpijp om het naar de muur te draaien. Doe dit ook met de afvoerpijpleiding van de douche. Je kan nu de twee afvoerpijpleidingen met elkaar verbinden. Combineer het zakmes met de plastiek fles, om een halve plastiek fles te krijgen. Gebruik de ontstopper op een afvoerpijp, om het erop te plaatsen, en de halve plastic fles op de andere afvoerpijp. Gebruik dan een tuinslang stukje op een afvoerpijp, om ze met elkaar te verbinding. Ga terug boven naar de badkamer, 'work area showers'.


Draai weer de kraan open van de wastafel. Kijk dan naar het afvoerputje van de douche en neem de 'medical' sleutelkaart van Sasha. Sasha had eerder al gehoord, dat de code van de medisch kamer 0214 is. Verlaat de badkamer en DL naar de deur van de '28-medical corridor'. Gebruik de sleutelkaart van Sasha in de kaartlezer, code 0214 en ga er door.

 

Ga V in de gang. De linkse deur van het lijkenhuis, '30-morgue' is gesloten. Ga door de rechtse deur naar de medisch kamer, ''29-medical room'. DL en neem de infuushouder. Draai om, V, DL, V, DL en neem de zuurstoftank. Kijk naar de rŲntgenfoto's. Kijk rechts op het blad onder de kastjes. Neem ''The Chamber' sleutelkaart van Kegan, infuusfles en infuusslang. Zie hier een DNA apparaat en een bloedopslag kluisje. Je kan de USB stick in het DNA apparaat steken, maar ook geen DNA resultaat. Verlaat de kamer, DL, V, deur door, V en DL naar de deur van '26-The Chamber'. Gebruik de sleutelkaart van Kegan in de kaartlezer, code 3103 en ga naar binnen.

 

DL en zie hier ook een vreemde stoel. DR, V, en DR naar de werktafel. Neem de zaag, hamer en spijkers, voorhamer, metalen staven en lantaarn. Neem onder de lantaarn het polsbandje van Sebastian Knowles, 0079. Ga terug naar de 'processing room' - verlaat dus deze kamer, DL, V, en door de 'immunisation room'.

 

Gebruik achter in hoek de computer weer. Ga naar het 'acquisition database' scherm. Voer de naam "Sebastian Knowles" in en het nummer "0079". Hij werd op 17/08/09 aangenomen en het contract werd op 27/08/09 beŽindigd. Lees de informatie in, "details, medical en incidents". Hij had ruzie met Kegan in 'The Chamber' kamer. Noteer de datum en tijd van het incident: 08-18-09, 10:17.

 

 

Ga terug naar de 'control room'. Gebruik de tweede computer. Voer in:

  • Date: 08-18-09

  • Time: 10:17

  • Camera: The Chamber

Je hoort een gesprek tussen Kegan en ene zekere Zack. Ga terug in de 'medical room' - verlaat de controlekamer, door de deur naar de 'processing room', door de 'immunisation room', door de deur naar de 'medical corridor' en R naar de ''medical room'.

 

DR, V, DL, V naar het aanrecht, DL en neem achter op het blad een bloedbuisje voor het bloedopslag kluisje. Kijk naar het DNA apparaat. Plaats het bloedbuisje op de naald. Wanneer het apparaat vraagt, "Insert blank media", steek je de USB stick in het slot en neem het er weer uit als het aangeeft "Copy Complete". Neem het bloedbuisje ook weer terug. Ga naar het cellenblok - verlaat deze kamer, L naar de 'work area corridor', 2V en R naar de 'cell area corridor'.

 

Ga naar cel 7. Kijk naar de stoel en zet het bloedbuisje in het gat in de armleuning. Steek dan de USB stick in het slot. Bij "Remove Media to reset", neem je de USB stick uit het slot. Bij "Ready", druk je op de rode knop - DNA gevonden, Match gevonden. Uit het bovenste gedeelte van de stoel komt een naald naar buiten. Waarschijnlijk om in het hoofd van de patiŽnt te steken! Verlaat de cel.

 

In de gang hoor je vreemde geluiden. DL en zie dat de deur van het cellenblok nu gesloten is. Draai om en zie dat het rooster van de ventilatieschacht nu verwijdert is. Klim in de ventilatieschacht, kruip er door heen tot je uiteindelijk in een doodlopende schacht komt (de route maakt niet uit, je komt altijd wel in deze doodlopende schacht). Je valt in een kamer. Tussendoor hoor je ergens een telefoon horen rinkelen. Kijk naar het schoolbord, 'Order of the Red Butterfly Initiation'. Neem en lees de papieren op de stoel:


Welkom in de Orde van de Red Butterfly. Lees over de nieuwe rol als "squad hunter"; een introductie; de presentatie van je eerste "Demon"; de Orde bestaat al duizenden jaren en was opgericht om zich te verdedigen tegen de dreiging van de demons, die bekend staan als de "Blue Locust" (blauwe sprinkhaan). Deze demonen bestaan uit menselijke gastheren en kunnen andere mensen infecteren met een soort virus, zodat ze door de demons gestuurd kunnen worden. Bijna 50% van de mensheid is al beÔnvloed. De leden van de Orde hebben een vaccin ontwikkeld waarmee de leden bekwaam zijn de demonen te herkennen in mensen. Vervolgens is er wat informatie over het proces van de Orde, en aantekenen van het personeel.


Ga naar de deur en zie dat de deur bloederig wordt. Ga door de deur naar de gang, 'sub-level corridor'. Volg de rode pijlcursor (je kan maar een richting volgen), tot je in de centrale hal bij de deur naar het leefgebied uitkomt '35- Living Area corridor'. Ga naar binnen.

 

DR, V, DL en ga naar de keuken, '37-kitchen'. DR, V en neem de lege plastic fles. DL, V, DL en neem de kantoor sleutelkaart van Kegan op de tafel. Verlaat de keuken. DR, V, links door de deur naar de centrale hal, DR, door de deur naar de 'control corridor', DR, door de kleine deur naar de 'office area corridor', en V naar het hoofdkantoor, '33- main office'. Gebruik de sleutelkaart van Kegan in de kaartlezer, code 3103 en ga het kantoor binnen.

 

Kijk op het bureau. Neem de twee plak stickers en slaapkamer sleutelkaart van Zack. DL en ga achter naar het bureau met de computer. Gebruik de computer en lees alle e-mails in de "inbox" en "sent items" van Donald en Kegan over Sasha. Ga terug naar de keuken - verlaat het kantoor, V door de deur, L naar de 'main hub', DR, L naar de 'living area corridor', DR, V en L naar de keuken.

 

DR, V, DL, V en DR. Ga door de linkse deur naar de keuken voorraadkamer, '39- kitchen storeroom'. Kijk in het gat in de muur aan de rechterkant. Je ziet in de andere kamer een sleutelkaart op de tafel, maar je kan er niet bij. Combineer een metalen staaf in de inventaris met het andere groene tuinslang stuk. Combineer dan een plak sticker (adhesive pad) met de metalen staaf/tuinslang. Gebruik de plakkerige staaf op de sleutelkaart in de andere kamer, om het te nemen. Het is de sleutelkaart van Sasha's slaapkamer.

Ga uit de close-up. Kijk in het rek en neem de draad en bewakingscamera. Verlaat de voorraadkamer en keuken. DR, 2x V, DR, 3xV, DL naar de deur van het slaapgebied en ga er door, '45- sleeping area corridor'.

 

V en DL naar Sasha's slaapkamerdeur, '46- Sasha's bedroom'. Gebruik de sleutelkaart van Sasha in de kaartlezer, code 0214 en ga naar binnen. DL en kijk op de tafel. Neem de infrarode inkt en dagboek. Lees Sasha's dagboek. Ze voelde zich zeer krachtig in haar missie om de wereld te redden. Bovendien werkte ze samen met Zack. Zack had contact met een persoon, James. Hij heeft haar de infrarood inkt gegeven, die gebruikt kan worden in combinatie met de sleutelkaart van Donald om in zijn kantoor te komen. Er is nog veel meer informatie te lezen. Op de laatste bladzijde, achter in het boek neem je Donald's kantoor sleutelkaart. Ga naar het kantoor van Donald - verlaat Sasha's slaapkamer, DR, V, door de deur naar de 'living area corridor', DR, 3xV, DL, V, DR, door de deur naar de 'main hub', DR, V, door de deur naar de 'control corridor', DR, V door de kleine deur naar de 'office area corridor', V, door de deur naar de 'main office', DL, 3xV, DL, en V naar Donald's kantoordeur, '34- Donald's office'.

 

Combineer in de inventaris de ijzerzaag met de infuushouder (drip stand), om het door te zagen en krijg de onderkant helft van de infuushouder. Combineer dan de andere pak sticker met de halve infuushouder en dan de bewakingscamera met de halve plakkerige infuushouder. Zo krijg je een camerahouder. Gebruik dan de camerahouder op de kaartlezer van Donald's kantoordeur en vervolgens de infrarode inkt op het toetsenbord van de kaartlezer. Draai 2x naar links, V, DR, 3xV, DR, door de deur naar de 'office area corridor', V door de deur naar de 'control corridor', V, DR, V, DR en ga naar de 'control room'.

 

Ga rechts naar de tweede computer. Gebruik de computer. Klik op "View Live" en dan "Kitchen Storeroom", (Omdat we de camera van de 'kitchen storeroom' geÔnstalleerd hebben op Donald's kantoordeur). Schakel over naar infrarood, 'infra red'. Je ziet de ingedrukte cijfers: 1, 3, 4, 9. Ga terug naar Donald's kantoordeur - verlaat de controlekamer, DL, V, DL, V door de kleine deur, V door de deur, DL, 3xV, DL en V naar de kantoordeur. Gebruik de sleutelkaart van Donald in de kaartlezer, code 4139 en ga naar binnen.


Ga V, DR, V, DL, V, en DR naar het tafeltje en prikbord. Neem de sleutelkaart van de 'prep room', de 2 botte potloden, de twee metalen sleutels en handventilator. Met het kistje met een sleutelgat, kunnen we nog niets doen. Lees op het prikbord dat Sasha op 16 November om 9 uur een vergadering had. Het is mogelijk dat er een opname van is, zo terug naar de 'control room' - verlaat het kantoor, V, DR, 3xV, DR, deur door, V deur door, V, DR, V, DR en ga naar de 'control room'.

 

Gebruik de tweede computer. Klik op "zoek in archief", dan "11-16-09", "09:00", en "briefing room". Je hoort dat James een demon is. Sasha is ondanks de vaccinatie, geÔnfecteerd en daarom moet ze het noodlot van de demonen ondergaan. Allen willen ervoor zorgen dat Sasha en James gepakt worden. De 'prep room' heeft een nieuwe code, 1907. Ga naar de 'prep room' - verlaat de controlekamer, DL, V, DL, V, DR, door de deur naar de 'main hub', V, DL, door de deur naar de 'living area corridor', DR, en V naar de deur van de '36-prep room'. Gebruik de 'prep room' sleutelkaart in de kaartlezer, code 1907 en ga naar binnen.

 

DR, V en zie een vaccin kastje tegen de muur. Zie links en rechts van het kasje een sleutelgat. Gebruik de 2 metalen sleutels uit de inventaris in elk sleutelgat een en probeer ze om de draaien. Er gebeurt niets. Misschien moet je ze tegelijk gebruiken, maar je bent maar alleen! Zie onder het linkse sleutelgat 2 krukjes en een infuushouder. Kijk naar de krukjes. Leg het dun stukje papier (flimsy card) in je inventaris op de krukjes. Gebruik dan een botte potlood op de metalen sleutel in het linkse sleutelgat, en je steekt het er door heen. Zet de lege plastic fles op het stukje papier. Neem de draad (string) uit de inventaris en klik de draad in de tussenruimte (space) van de sleutel en fles - de draad wordt automatisch om het potlood gewikkeld en verbonden met de fles. Kijk nu naar de infuushouder. Gebruik de infuusfles/druppelfles (drip bottle) en de infuusslang (drip tubing) op de infuushouder. Klik dan op de 'drip bottle regulator' - beide sleutels draaien tegelijk. Open het kastje. Kijk naar de vaccinatiepistolen - het buisje van Sasha is donkerder dan de andere. Heeft er iemand mee geknoeid? Draai rechts naar de deur. Je kan nu weer alleen de rode cursor volgen. Uiteindelijk kom je bij de toiletdeur, '43- living area restrooms'. Ga naar binnen.

 

Ga 3xV en DR naar een toilethokje. Neem Kegan's sleutelkaart van de ovenkamer, 'furnace room', op de spoelbak. DL, V en zie dat deze gesloten deur van een onbekende kamer is, 'door to unknown'. Ga naar de ovenkamer - verlaat de toiletten. DR, V, DL, 3xV, DL, V, DR, deur door naar de 'main hub', DR, V, deur door naar de 'control corridor', DL, V, deur door naar de 'processing room', V, deur door naar de 'processing storeroom', DR, V, en DL naar de deur van de ovenkamer, '12-furnace room'. Gebruik de ovenkaart in de kaartlezer, code 3103 en ga naar binnen.

 

DL en kijk achter, onder op de vloer. Neem het stukje papier. Kijk op het papiertje in de inventaris - het is een verbrande rekening. Je kan nog een besteld artikel erop lezen - "SD6-159", verkocht aan Kegan op 7/11/09. Zie links een gesloten kastje tegen de muur. Je hebt geen sleutel voor dit kastje. Loop naar de 'processing room'.

 

Gebruik de computer. Klik linksonder op de balkknop, om in het zoek scherm te gaan. Zoek op "SD6-159". Het is een organische stof gemaakt van de bladeren van de Yiptu Noctum plant en heeft geneeskrachtige werkingen. Als het vloeistof in contact komt met zuurstof wordt het bruinkleurig en kan dan niet meer gebruikt worden. Ga terug naar de toiletten in het leefgebied - ga dus in de 'processing room' waar je nu in bent door de deur naar de 'control corridor', V, DR, deur door, V, DL, deur door naar de 'living area main corridor', DL, V, DR, 3xV, DR, V, DL en ga naar de toiletten, 'living area restroom'.

 

Ga achter naar de deur van de onbekende kamer, 'door to unknown'. Ga nu naar de onbekende kamer. Links en rechts zijn gesloten kooien. DL, 2xV en DL naar de open ventilatieschacht. Kruip erin en vooruit tot je niet meer verder kan. Je komt bij een ventilatierooster van een andere kamer. Je moet in die kamer. Kruip terug naar de onbekende kamer. Kijk op de tafel voor de ventilatieschacht. Leg het pijpstukje, "piece of pipe" uit je inventaris op de tafel. Gebruik dan de 2 muurbeugels, "wall brackets", op de pijp. Gebruik dan de hamer en spijkers op de 2 beugels, om ze vast te klemmen. Plaats dan de zuurstoftank, "oxygen canister", in de pijp en sla met de voorhamer, "sledge hammer" op de regelaar, "Regulator". De zuurstoftank knalt de ventilatierooster eruit. Kruip terug door de ventilatieschacht en ga naar de andere kamer.

 

DR en kijk op de tafel. Neem Kegan's slaapkamer sleutelkaart, groene dagboek, een keycard bypass devive (kaartlezer apparaat) en een bypass master keycard. We zijn dus in Kegan's slaapkamer, '50-Kegan's bedroom'. Lees het groene dagboek. Kegan denkt dat zijn ouders ook bezeten waren van demonen. Hij schrijft over een apparaat dat een ​​vriend aan hem gegeven heeft, waarmee hij zonder codes sloten kan openen. Het apparaat moet opgeladen worden. Is dat het apparaat die we zojuist gevonden hebben! Gebruik Kegan's slaapkamer sleutelkaart op de kaartlezer van de slaapkamer deur, code 3103 en verlaat de slaapkamer, '45- sleeping area corridor'.


Ga naar de 'processing storeroom' - DL, 2xV, door de deur, DR, 3xV, DL, V, DR, door de deur, DR, V, DL, V, door de deur naar de 'processing room'. Ga dan V en naar de berging, 'processing storeroom'. DL en kijk naar de werkbank met de bankschroef. Gebruik de bankschroef in je inventaris op de werkbank. Gebruik dan de handventilator op de bankschroef, dan de bypass apparaat in de andere bankschroef, "keycard bypass device", en dan het potlood. Druk op de knop van de handventilator - het apparaat wordt opgeladen. Kijk rond, kijk dan weer naar het apparaat en neem het apparaat als het opgeladen is.

 

Ga naar Zack's slaapkamer - ga naar de 'processing room', naar de "control corridor', V, DR, door de deur, V, DL, door de deur naar de 'living area corridor', DL, V, DR, 3xV, DL, door de deur naar het slaapgebied, 2xV en DL naar Zack's slaapkamerdeur, '47-Zack's bedroom'. Gebruik de "master keycard" in de kaartlezer. Gebruik dan het opgeladen apparaat, "keycard bypass device" op de "master keycard" in de kaartlezer en dan Zack's sleutelkaart - de deur opent. Alles gaat automatisch terug in de inventaris. Ga naar binnen.

 

DL en kijk op de tafel. Neem Zack's sleutelkaart van het lijkenhuis, '30-morgue', en het dagboek. Lees het blauwe dagboek. Donald heeft tegen Zack verteld dat de demonen verantwoordelijk waren voor de dood van zijn vrouw en dochter. Hij zal proberen om de demon uit Sasha te drijven. De code van het lijkenhuis is 8976.

 

Ga naar het lijkenhuis - verlaat de slaapkamer, DR, 2xV, door de deur, DR, 3xV, DL, V, DR, door de deur, Dr, V, door de deur naar de 'control corridor', DL, V, door de deur naar de 'processing room', DR, door de 'immunisation room', 3xV, deur door naar de 'medical room', V en DL naar de deur van het lijkenhuis, '30-morgue'. Gebruik de sleutelkaart van het lijkenhuis in de kaartlezer, code 8976 en ga naar binnen.

 

DL en kijk naar de muren. Noteer de tekeningen en cijfers: 1245 kan een tijd zijn en 112309 een datum. Kijk naar de inhoud van het kleine bakje tussen de stoelen. Ga terug naar de 'control room': daar gaan we weer :) - verlaat het lijkenhuis, DR, 5xV naar de 'processing room', DL, door de deur naar de 'control room corridor', DL, V en R naar de 'control room'.

 

Gebruik de tweede computer (rechts). Voer in: "11-23-09"; "12:45"; "morgue". Je hoort dat Zack de Demon uit Sasha probeert uit te drijven, maar dat gaat niet goed. Als je de kamer verlaat, gaat het automatisch en kan je slechts de cursor weer volgen. Uiteindelijk kom je bij een deur en ga naar binnen.

 

Je staat in de verhoorkamer, 'interview room'. DR en klim door het raam. Ga V, DL, ga door de 'unknow' deur. Je komt in de gang van een oude gevangenis, 'old prison corridor'. Save het spel, want je kan nu verloren lopen en er is geen weg terug. DL, V, DR, V, DL, door de deur, 5xV door de kooi, door de deur, DL, V, DR en door de rechtse deur.

 

Je bent in het kantoor van Dr. Newman. Kijk achter in de kamer naar de boekenkast. Je kan op vele boeken klikken, maar er gebeurt niets. Draai om en verlaat de kamer. DR, V, door de deur, 3xV en DL. Kijk naar het bureau. Neem de metalen sleutel en dagboek. Lees het dagboek van Elizabeth Harding. Ze was hier verpleegster en was zeer tevreden over haar werk. Maar dan begon "iemand" mensen te doden. Lees verder alle informatie. Draai je om en ga de cel in.

 

Noteer de getallen op de celmuren: 96, 72 en 23. Misschien is het een combinatiecode van iets? Op de celmuur naast de deur lees je "Boeken" met daaronder een grafiek getekend. Teken het na want je weet maar nooit of je het later nodig hebt. Ga terug naar het kantoor van Dr. Newman - verlaat de cel, DL, 3xV, door de deur, V, DL en ga door de rechtse deur naar het kantoor.

 

Kijk weer naar de boekenkast. De boeken zijn verdeeld op negen planken. Gebruik de grafiek tekening die je in de cel gezien hebt, om op de juiste boeken te klikken. Alleen is op de grafiek niet te zien welk boek in de rij je moet indrukken. Start in het midden en volg de lijn in de grafiek. Save het spel, voor als je een verkeerd boek indrukt, zodat je het terug kan laden. De oplossing is:

 

 

Kolom Rij Boek
2 2 12
1 2 3
2 3 2
3 3 8
3 1 10
1 1 4
3 2 4
2 1 3
1 3 10

 

Als je dit goed gedaan hebt, opent een kluisdeur. Open de kluis met de getallen op de celmuren. Als je een verkeerde combinatie draait, klik je op de midden knop om het te herstellen en probeer het opnieuw. De volgorde is: 72 links, 96 rechts en 23 links. Klik op de kluishendel. Neem het dagboek van Dr Newman en lees het dagboek. Hij voerde experimenten uit op zijn patiŽnten, om zo beroemd te worden. We lezen ook dat de demonen gedood kunnen worden door vuur. Zoals we weten had Zack dat geprobeerd bij Sasha. Zes harten zijn nodig om het ritueel uit te voeren om de demon uit te drijven. Drie harten van jagers en drie van geÔnfecteerde personen. Zack had het misschien met minder harten geprobeerd en het daarom mislukte! Save het spel.

 

Verlaat de kamer. DR, V, deur door en 5x V naar de gesloten deur. Hier even wachten. Nu moet je weer automatische de cursor volgen. In de volgende gang komt er een monster op je af en zal je achtervolgen. Je moet ontsnappen, waarbij je kan sterven. Je krijgt dan wel een nieuwe kans, maar voor de zekerheid sla je het spel op. Ga dus door de deur en het monster komt op je af. Kijk naar de ladder en klim omhoog. Loop 3xV, open het luikje en 2xV. Kijk naar de ladder (onderkant ladder), vooruit en klim dan 5x naar beneden (cursor bovenkant ladder plaatsen). Ga 2xV en draai 2x naar links. Je bent in de ovenkamer. Gebruik de metalen sleutel uit de inventaris op het kastje tegen de muur en open het deurtje. Druk onder in het kastje op de gele deurknop "door" aan de linkerkant van het groene lichtje. De vuurknop gaat automatisch aan en vernietigt het monster.
 

Kijk dan weer naar het kastje. Druk op de vuurknop "fire", dan op de koeling knop "cool", dan op de spoeling knop "flush" en daarna opnieuw op de deurknop. Ga uit de close-up, kijk achter op de vloer en neem de metalen sleutel. Ga terug naar Donald's kantoor - verlaat de ovenkamer, ga naar de 'control corridor', ga dan 2V, kleine deur door naar de, 'office area corridor', V, deur door naar het hoofdkantoor, 'main office', DL, 3xV, DL, V en ga Donald's kantoor in.

 

Ga naar het kistje onder het prikbord. Gebruik de metalen sleutel op het kistje, om het te openen. Kijk in het kistje. Neem Donald's woonkamer sleutelkaart en zijn dagboek. Lees het dagboek. Ga naar Donald's woonkamer in het woongebied, '42- living room', - verlaat het kantoor, V, DR, 3xV, DR, deur door, V, deur door, DL, deur door naar de 'main hub', 2xV naar Donald's verblijfplaats, 'Donald's Quarter'.

 

Gebruik de woonkamer sleutelkaart in de kaartlezer, code 4139 en ga naar binnen. Ga achter in de gang door de deur naar de woonkamer. DL, V, DR en kijk naar het bureau. Neem de sleutelkaart van de vluchtkamer en de geheime documenten. Lees alle geheime documenten (belangrijk). Het zijn documenten van Defensie en informeren over het "Dead Eyes" project, dat gestopt is nadat de plaatselijke arts, Dr. Newman zelf gek geworden was. Klik terug, DL, en ga door de deur naar de onbekende kamer.

 

Het is een soort opslagruimte. Ga V naar de vluchtdeur,'escape room'. DL en kijk naar de flessen op het kastje. Ze bevatten, "blue monday" en is zeer besmettelijk. Kijk naar het kastje. Daarin is een doorvoersysteem van de flessen, dat ze in de immuniteit kamer gebruiken, als je er doorheen loopt, om je te ontsmetten. Kijk rechts naar de vluchtdeur. Gebruik de "master keycard", uit je inventaris in de kaartlezer. Gebruik dan de bypass apparaat, "Bypass device", op de kaartlezer en dan de sleutelkaart van de vluchtkamer. Het werk niet. Ga terug naar de, 'processing room' - verlaat de opslagruimte en woonkamer, 2xV, deur door, 2xV, deur door, DL, V en naar de 'processing room'.

 

Gebruik de computer in de hoek van de kamer. Zoek naar "Donald Wolfe" en lees de "Related Stories". Klik onder in het scherm op de balkjes om de andere informatie te lezen. Donald was de baas van een farmaceutische bedrijf, waarvan het zeer sterke hallucinogeen product komt - "Blue Monday". Het versterkt de angst van de gebruiker en beÔnvloedt hun waarnemingen. Zal je dat spul zelf ook ingeademd hebben, als je door de immuniteit kamer loopt? Ga terug naar de opslagruimte, naast de woonkamer van Donald - verlaat de 'processing room', V, DR, deur door naar de 'main hub', 2xV, deur door naar Donald's verblijfplaats, 2xV, deur door naar de woonkamer, DL, V en naar de opslagruimte.

 

Ga achter naar de vluchtdeur, die we eerder met de "master keycard" probeerden te openen. De deur in nu open (groen licht, is de deur niet open, heb je niet alle geheime documenten gelezen). Ga door de deur naar de vluchtkamer, 'escape room'. Ga vooruit, klim op de ladder en je vlucht uit het complex.

 

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

www.000webhost.com