24-01-2008

Culpa Innata

In 2047 is de wereld nogal anders dan we nu gewend zijn. Er is geen oorlog meer, geen honger meer, geen misdaad meer, geen werkloosheid meer en geen ziekte meer. Althans, in dat deel van de wereld dat zich aangesloten heeft bij de World Union. Door strenge genetische selectie en een in onze ogen dictatoriaal aandoende regering heeft men bereikt dat alleen de beste mensen met de beste vooruitzichten voor toekomst in de beste delen van de wereld leven. Aan de hand van een puntensysteem kunnen de inwoners nog enkele klassen stijgen tot ze absolute elite bereiken, het ultieme doel. Er bestaan nog enkele gebieden met een eigen regering die zich kunnen aansluiten bij de World Union zodra ze aan bepaalde voorwaarden voldoen en de rest van de aarde wordt gemakshalve buiten beschouwing gelaten. Hier wonen immers de mensen die nooit iets zullen bereiken en nooit een bijdrage zullen leveren aan de perfecte wereld.

In de World Union is het leven goed als je ambitieus en intelligent bent. Wie wat wil bereiken en bereid is daar moeite voor te doen, kan dat bereiken. Voor de minder bedeelden (in welk opzicht dan ook) is geen ruimte. Phoenix Wallis is een jonge Peace Officer bij het Global Peace & Security Network (GPSN). Zij beoordeelt nieuwe rekruten op hun geschiktheid en staat op het punt een sport te stijgen op de maatschappelijke ladder. Ze gelooft heilig in de World Union en wat deze haar te bieden heeft. Ze heeft een eigen kantoor, een leuk appartementje, regelmatig wisselende sekspartners en een hoop vriendinnen. In deze perfecte wereld wordt een moord gepleegd op een vooraanstaande staatsburger. Phoenix en een collega worden opgezadeld met dit probleem. Vanaf dat moment zijn ze rivalen in de strijd om promotie.

De puzzels kennen verschillende lagen. Een vlindervormig symbool speelt een grote rol in de wereld van Culpa Innata. Zo kan het dan ook gebeuren dat je een computerbestand reconstrueert en ontdekt dat er een vlindersymbool in verborgen is. Later voeg je de diverse vlindersymbolen die je gevonden hebt samen om er een 3-dimensionaal figuur van te maken waarvan je dan weer de betekenis moet zien te achterhalen. Voor deze puzzel moest je raadsels oplossen die regels tekst opleverden. De regels tekst vormden tezamen een nieuw, groter raadsel.

De PDA van Phoenix speelt een grote rol in het spel. Hier wordt alle informatie opgeslagen. Ook wordt er automatisch een 'dagboek' bijgehouden met 'taken' die je nog uit moet voeren in rood en reeds afgeronde opdrachten in zwart. Onderweg gevonden bestanden worden er in bewaard, je kunt er foto's mee maken die je dan in je kantoor verder kan analyseren en de in de PDA aanwezige kaart wordt tevens gebruikt als snelle manier om je te verplaatsen naar eerder bezochte locaties.

Culpa Innata is een 3D-adventure met een intrigerend verhaal. De puzzels zijn pittig en bestaan uit diverse lagen. Een nadeel kan wel zijn dat je maar een paar vragen per dag kan stellen aan een getuige of verdachte, waardoor het wel erg lang kan duren voor je alle (relevante) gespreksopties hebt gehad. In hoeverre dit het speelplezier in de weg staat ligt aan de speler of die er het geduld er voor kan nemen of snel door wil gaan :)

 

GPSN - Global Peace and Security Network 

 

Phoenix is in haar kantoor: Vind altijd alle actieve hotspots in de schermen (?) om het te onderzoeken en het van dichtbij te bekijken.

Bekijk het HDI bord tegen de muur (Human Development Index). Bekijk ook de computer op het bureau. Lees het dringende bericht. Je hebt op een gegeven moment een gesprek met je baas, Morssen in zijn kantoor. Na het gesprek sta je in de hal van de derde verdieping. Tegenover het kantoor van Morssen is het kantoor van Phoenix. Ga links van de Exit en neem de linkerlift naar de tweede verdieping. Zie Julius, die de vloer aan het vegen is en praat met hem. Ga onder in het scherm en pak de knipperende PA van de vloer. Je opent en sluit de PA (Personal Assistant) met de rechtermuis. In de PA is de Contactlijst, Inventaris, Navigatiemap, Dagboek en het Spelmenu. In de inventaris is de GPSN kaart met de huisregels. Met de navigatiemap verplaats je je naar plaatsen waar je geweest bent of naar toe kan gaan - de kaart moet eerst geüpdate worden. Ga terug naar je kantoor op de derde verdieping. 

 

Pak het roze make-up setje en de sociaal security kaart van bureau. Bekijk het kabinet links van het bureau. Open het make-up setje in de inventaris - selecteer het make-up setje en klik op de "I" pictogram en pak een haarspeld. Gebruik de haarspeld in het slot van het kabinet - klik vuistpictogram op het kabinet. Beweeg de haarspeld en hoor verschillende klikgeluiden. Hoor je een scherp klikgeluid dan zit je goed. De correcte volgorde is : 2x omhoog, 1x omlaag, 1x naar links en 1x omhoog. Pak het veiligheidspasje uit de geopende la. Neem de lift naar de eerste verdieping (begane grond). Ga rechts en lees alle borden tegen de muur. Ga verder rechts en neem de deur naar het  Auditorium. Loop naar beneden en pak van de onderste rij banken de identiteitskaart van Talay Talayman. Onderzoek en bekijk alles. Verlaat het Auditorium. Ga naar het linkerscherm, ga de liften voorbij, verder door en achter in het scherm naar de Exit deur. Gebruik het veiligheidspasje op de deur - selecteer het pasje in de inventaris, klik op het "tandwielpictogram" en klik de vuistcursor op de deur. 

 

Buiten GPSN: Zie een scène. Bekijk de tegel rechts van de begraafplaatspoort - Pater Noster (Onze Vader). Bekijk de tegel links van de poort. Klik op de tegel in de close-up - Er is hier een vorm maar de gravure is onleesbaar. Open de make-up in de inventaris. Pak de Desiree handlotion eruit en gebruik de handlotion op de tegel. Pak dan een watje uit de make-up en gebruik het watje op de tegel met de handlotion. Een camerapictogram verschijnt en maak een foto van de vorm. In de inventaris zie je dat het een vlindervorm is. Bekijk de poort. Het heeft een stavenslot.

 

Klik op de 4 knoppen om alle staven terug te trekken.

Elke knop opent of sluit verschillende staven. 

De hendel linksboven herstelt de staven.

Klik op: 4 4 3.

 

Op de begraafplaats zie je een CD op de grond. Maak een foto om een vlinderafbeelding van de Cd te krijgen en je pakt de CD

Loop terug, steek de brug over, lees de borden, ga verder door en onder naar de metro.

 

Station Omega 10  

Bekijk in het metrostation alle actieve hotspots (?). Ga bij de ingangstrap onder in het scherm, ga verder het station door, neem de trap beneden naar Perron A.  Bekijk de affiches op de muur. Zie op een van de affiches een regenboogvlinder. Ga naar de linkerzijde van het perron, loop voorbij de trap naar de metrotunnel. Zie een hek achter in de tunnel. Ga terug naar boven. Ga linksom of rechtsom (ligt eraan van welke trap je naar boven bent gegaan) naar Perron B. De doorgang wordt geblokkeerd door laserstralen. Ga terug en ga rechts een zijgangetje in - tegenover de trap aan de rechterzijde van naar perron A. Klik en bekijk daar het bruine Metro kaartjesautomaat. Koop een metrokaartje op credit. Tik het nummer in van je sociaal security kaart: 293-72-4925-2. Er wordt 100 credits op je rekening bijgeschreven. Ga richting perron B. Nu je een kaartje hebt ga je door naar perron B (de laserstralen zijn gedoofd) en je stapt in de metro. 

 

Metro

Open je PA maar er zijn technische problemen. Klik op O.K. om de PA te herstellen. Klik weer O.K, en nu toont het een herinnering van niet geïdentificeerde binaire gegevens. Klik op save om de niet geïdentificeerde binaire gegevens te krijgen - PA Crash File. De navigatiekaart is verlopen. Je moet de kaart updaten. Sluit de PA en bekijk de witte kaart op de wand. Maak een foto van de Adrianopolis Metro Map om de navigatiekaart bij te werken. Open de Pa. Zie de navigatiekaart, of open de navigatiekaart. Nu kan je je via de kaart verplaatsen naar plaatsen die je bezocht hebt of naar toe kan gaan. Ook krijg je verschillende berichten in je PA.  Klik op het huis van Bogdanov. 

 

Bogdanov's Appartement - Eerste Bezoek

Ga op de gang rechts en naar kamerdeur 3105. Het beveiligingssysteem laat Phoenix niet binnen. Selecteer "Access Case number". Bekijk alle actieve hotspot in het Appartement. Zie links van het grote venster iets op het tafeltje liggen. Bekijk het en je leest dan een adreskaartje - Bogdanov is de eigenaar van de winkel: "The Thing Store" bij de Piramide. The Thing Store wordt aan de navigatiekaart toegevoegd. Bekijk rechts de magnetische kaart en pak de magnetische kaart van het appartement van Bogdanov. Ga links naar de slaapkamer. Bekijk op het nachtkastje de „Teach Yourself How To Become An Arrivee in 21 Days“. Klik 2x op het Mata Hari schilderij boven het bed. Klik op het schilderij en zie een gekleurd kubus brandkastslot. Je hebt nog geen idee om deze puzzel op te lossen. Ga naar de Thing store - Open de navigatiekaart in de PA, klik op Pyramid en dan op Thing Stores.  

 

Thing Stores

Verlaat de Thing Store. Steek de straat over (tegenover de Thing Store) en bekijk het Antichaos affiche. Zie een formule waarvan de uitkomst 505 is?. Bekijk de kiosk (informatiepaal) links van het Antichaos affiche. Tik het getal 505 in. Zie dat regel 4 verandert in "Truth is never linear". Deze Antichaos kiosk komt nu op de navigatiekaart. Later in het spel, verschijnen alle Antichaos kiosken op de navigatiekaart. Ga terug de Thing Store binnen. De winkel heeft een afdeling aan de linkerkant en een aan de rechterkant. In het ronde winkel gedeelte is een lift. Ga rechts of links naar de hoger liggende afdeling. Praat met de verkoopster in het blauwgrijze pakje, Alicia Cordoba.

 

Alicia Cordoba - Eerste bezoek

Je vraagt over een dader. Je zal de dader proberen te schetsen en Alicia zal zeggen of het klopt. Zie een gezicht. Klik op een eigenschap van het gezicht en klik dan op "Compare“. Alicia zal zeggen of het een gelijkenis is of een beetje of niet. Vergelijk het haar, ogen, neus, mond en kin. Klik op "Reconstruct" als het gezicht correct compleet getekend is. De afbeelding wordt dan toegevoegd in je inventaris.

Praat dan verder met Alicia.

 

Nu kan je verschillende situaties tegenkomen en daarom kan ik geen stap voor stap oplossing maken. Je mag een getuige maar EEN keer per dag ondervragen. Zegt een getuige niets meer of ze is er niet moet je de volgende dag terugkomen om de persoon verder te ondervragen. Ik zal proberen om dit een beetje uit te leggen. 

Houdt er wel rekening mee dat de oplossing regelmatig bijgewerkt wordt!

 

In Culpa Innata is het spel voor iedereen anders. In de wereld lopen allerlei NPC's rond met wie je kan praten. Op basis van wat je vraagt of vertelt verkrijg je bepaalde stukjes informatie die anderen missen. Maar, belangrijker nog, wie met persoon X praat zal persoon Y nooit ontmoeten en puzzel Z nooit tegenkomen. Het spel kent dan ook diverse eindes die afhangen van welk pad je gevolgd hebt door het spel. Niet alleen maakt dit de ervaring voor iedere speler anders, het zorgt er ook voor dat het spel diverse malen speelbaar is. Aan het eind van iedere dag heeft Phoenix 'vrije tijd' die je kan besteden zoals jij wilt. Je kan je bijvoorbeeld omkleden om een bak koffie te halen bij je vriendin, uit eten gaan of naar een dance club. Deze activiteiten hebben geen invloed op het verloop van het spel, maar maken het spel minder lineair en helpen je om Phoenix beter te leren kennen.

 

Alles wat je doet, ook reizen, kost een bepaalde hoeveelheid tijd waardoor je slechts een bepaald aantal dingen per dag kan doen. Sommige personen zijn ook alleen op bepaalde dagdelen beschikbaar voor ondervraging. Volgens de interne richtlijnen van het Global Peace & Security Network mag een verdachte slechts eenmaal per dag worden ondervraagd, en een minimum van 2 bezoeken afhankelijk van welke vorige acties en dialogen je gevraagd hebt, waardoor het kan voorkomen dat je niet alle conversatieopties hebt kunnen vragen of zelfs dat je een dag zonder enig resultaat afsluit. Er is geen limiet ingesteld aan het aantal dagen dat je erover mag doen om de moord op te lossen.

 

Zodra plaatsen op de navigatiekaart geopend worden kunnen de gebeurtenissen, mensen, plaatsen in verschillende volgorde worden opgelost. Bezoek de karakters of de plaatsen die bij jou relevant zijn. De oplossing helpt je alleen door het spel en wat je moet doen maar niet wanneer of welke dag. Bezoeken aan plaatsen of personen staan erbij geschreven zodat je kan volgen op welk bezoek je iets kan ondernemen maar dat kan anders bij jou zijn. 

Bezoek andere plaatsen, of voltooi om het even welke raadsels die opgelost kunnen worden. Ga naar het kantoor van Phoenix om de tijd door te komen of te wachten op nieuws of verslagen. Controleer regelmatig het dagboek voor hints. De taken of dingen worden opgeschreven met rode inkt en zodra die voltooid zijn worden ze zwart. Sandra kan je advies geven. Kan jij iets toevoegen aan deze uitleg of je hebt andere situaties meegemaakt, geef deze dan a.u.b. door in de NL forum :)

 

 

Thing Stores

Bekijk de lift in de winkel. Gebruik de magnetische kaart op de liftdeur. 

Kantoor van Bogdanov

Eerste Bezoek:  Bekijk het HDI bord aan de wand van Bogdanov en zie dat hij op 70 staat. Bekijk het fotoalbum op het glazenbureau.

Blader door het fotoalbum. Zie een foto van een paar met een baby en een gebouw met 657.

Bekijk de Rubik puzzel op de zijtafel. Draai alle vierkanten naar één kleur.

 • Verander één buiten vierkant naar groen.

 • Klik op het vierkant rechtsboven tot het groen is.

 • Verander dan één andere buiten vierkant naar groen.

 • Klik op het vierkant rechtsboven tot het groen is.

 • Doe dit zo tot alle vierkanten groen zijn.

 

Ga uit de close-up van de Rubik puzzel en Phoenix zal de voltooide kubus opnieuw bekijken. Dit is een duplicaat van de Russische Vlag.

Computer: Bekijk de computer. De computer is beveiligd met een paswoord. Tik het getal in dat je zag op de foto met het gebouw in het fotoalbum - 657. Lees de nieuwe e-mail. Hij had een vergadering met Douglas Anderson.

Een nieuwe plaats wordt toegevoegd aan je navigatiekaart.

 

Bogdanov's Appartement

 

Open de safe achter het Mata Hari schilderij.

De kubus heeft de kleuren van de Russische vlag:

Bovenste rij Wit, Middelste rij Blauw en Onderste rij Rood.

Pak uit de safe een vreemd beeldhoutwerk.   

 

 

In de oplossing worden de aantal bezoeken vermeld die je aan de personen aflegt. Dus lees je eerste, tweede of derde bezoek enz, dan wil dat zeggen dat je de volgende dag terug moet komen om de personen verder te ondervragen. Misschien leg je meer of minder bezoeken af! Ook worden er pas plaatsen op de kaart toegevoegd als je eerst iets activeert of iets ondernemen als je er een reden voor hebt.

 

Anderson's Law Office

Ga onder in de gang en lees het bord tegen de wand - Douglas Anderson is op de 7de verdieping. Stap in een lift.

Ga achter in de gang naar de deur met het oog. Praat tegen het beveiligingssysteem om het kantoor te betreden.

 • Eerste Bezoek: Bekijk het HDI bord links van de deur - Douglas Anderson heeft een HDI van 82. Praat met Douglas Anderson. Zet de bespreking op een formele manier voort. Larissa Lukin was Bogdanov sekspartner, Capello de therapeut en Roger Arnett de beeldhouder. De nieuwe plaatsen worden toegevoegd aan de navigatiekaart.

 • Tweede Bezoek: Praat met hem over Bogdanov. Een nieuwe plaats worden toegevoegd aan de navigatiekaart.

Als je een bericht krijgt dat er over een uur een ontmoeting plaats vind in het Immigranten kantoor in het GPSN gebouw dan ga je daar automatische naar toe. 

 

GPSN: Praat met Ingrid, hoofd van de Immigratie in het blauwe kostuum. Klik op de 3 panelen op de tafel. Praat met Raj Patel:

Let op de grafiek en op de balkje van het computersysteem. 

Tweede bezoek. Praat met Ingrid en dan met Al Hayari aka Shakira. 

 

Home

Als je in je kantoor komt gebruik je de computer en zend een rapport "submit report".Als het laat is ga je naar je woning. Onderzoek alles. Achter in het zit gedeelte klik je op de virtuele TV om het nieuws te zien. In de muurklerenkast kan je je verkleden. Ga naar bed om de volgende dag te starten. Soms heb je nachtmerries. De volgende ochtend krijg je een bericht van Alessandra.

 

Alessandra Pescara

Ze wil met je babbelen om 8 PM in café Rose. Ga tegen die tijd naar huis, verander van kleren en klik op de kaart om Sandra automatisch in het Café te ontmoeten. Dit gebeurt bijna elke avond van de volgende dag. 

 

Piramide

Als je tijd hebt bekijk je de Piramide plaats. Het is een goede plaats om op nieuws of rapporten te wachten. Zie het monument van de onbekende soldaat, het NGO- affiche van de WVS, de kiosk van NGO enz. Phoenix kan naar de gym gaan. Avonds kan je naar café Rose, nachtclub Stardust en Carpe Diem gaan. 

 

Het huis van Larissa Lukin

 • Eerste Bezoek: Kamer 2108. Praat met Larissa. Selecteer de 'Approach her nicely' dialoog. 

Thing Store

Tweede of derde bezoek: Praat met Alicia. Bij het laatste bezoek aan Alicia, zal Monica aan de andere kant van de winkel staan. 

 

Monica

 • Eerste Bezoek: Praat met Monica Lacour over Bogdanov. 

 • Tweede bezoek: Praat met Monica over Bogdanov en haar baan.

  Je hebt automatisch een gesprek met je baas om alles te rapporteren.  

 • Derde bezoek: Praat met Monica over het bedrijf en verhouding met anderen. Vraag over Piper

Expositietafel. Dit wordt geactiveerd door de brandkast van Bogdanov in zijn slaapkamer te openen.

Ga naar de achterwand aan de linkerkant van de winkel. Zie 3 expositie kunststukken. Klik op het middelste kunststuk. Klik het vreemde beeldhouwwerk uit de brandkast van Bogdanov op het middelste kunststuk. Een geheime lade opent. Pak de elektronische agenda van Bogdanov.  Morssen zal later de elektronische agenda analyseren. 

 

Kantoor van Sophia Capello 

Ga onderaan de gang en klik op de deur van Capello  - het beveiligingssysteem van deze deur is defect. De deur heeft geen stroom. 

Ga terug richting lift. Zie 2 metalenpanelen op de muur naast de kantoordeuren. Klik op het bovenste paneel en klik opnieuw om het te openen. Maak alle buizen aan de rechterzijde van sectie A rood door de onderste groene buis van sectie A naar rood te klikken. Ga uit de close-up. Klik op het onderste paneel van de zekeringen. Plaats de losse zekering in het slot. Open opnieuw het bovenste paneel en zet de onderste buis van sectie A terug van rood naar groen

 

 

Eerste bezoek: Ga terug naar de deur. Praat dan tegen het beveiligingssysteem om het kantoor te betreden. Zie dat haar HDI 78 is. Praat met Dr. Capello. Benader haar op een formele manier. Ze vertelt over de affaire van leraar, Katina Stavropoulos van the Child Development Center. (CDC).  De nieuwe plaats wordt toegevoegd aan de kaart

 

The Child Development Center

Lees het CDC document op het eind van het prikbord. Praat met het meisje, aan de computer. Ze is niet bepaald aardig. 

Doorzoek de speelkamer. Bekijk het konijnsnoepmachine aan de linkerkant. Druk op de rode neus en pak het snoepje. Geef het snoepje aan het onaangename jonge meisje. Ze wil er een van kiwi smaak. Ga terug naar het        konijnsnoepmachine en druk op de hand om de snoepjes in de ogen te selecteren - kers, perzik, framboos, sinaasappel en aardbei. Geen kiwi. Druk opnieuw op de neus en pak een andere snoepje. Klik op een van de lage tafeltjes waarop een bak met suikergoed staat. Pak (klik, houdt de muisknop ingedrukt en sleep het over de bakken) wat blauw suikergoed en leg het in de lege bak. Pak wat geel suikergoed en leg het in de bak met het blauwe om groen suikergoed te krijgen. Voeg daarbij wat wit suikergoed om er een kiwi kleur van te maken. Pak het snoepje uit de inventaris en gebruik het op het kiwi gekleurde suikergoed om een kiwi snoepje te krijgen. Geef het kiwi snoepje aan het meisje. Ze neemt contact op met Kati. Eerste bezoek: Praat met Kati en vraag of er iets mankeerde tussen hen.

 

Roger Arnett Salon

 • Eerste bezoek: Praat met Gladys Kassel, de medewerker van Arnett. Nadat ze iets over WIMA verteld heeft, maak je een afspraak voor een gesprek met Mr.Arnett. Bekijk het bureau aan de rechterzijde en pak de epilaser Flyer. Bekijk de flyer voor ontharing in de inventaris. Neem nota van het eigengemaakte waxrecept.

 • Tweede bezoek: Gladys geeft Phoenix een makeover behandeling. Praat met Arnett over Bogdanov.

  Onderzoek na het gesprek zijn kantoor. Arnett heeft een hoge HDI van 83.

 • Derde bezoek: Praat met Gladys. Accepteer een behandeling of niet. Praat met Arnett.

 • Vierde bezoek: Praat met Arnett. Vraag over Bogdanov's NCO. 

   

Jean Michel Fremont

Jean Michel is de vriend van Phoenix.

Eerste bezoek: Krijg een bericht van Jean Michel voor een diner in Chez Pierre. Selecteer formele of speelse dialoog.

Als speels, gaat Phoenix met Jean Michel naar huis. Als formeel, gaat hij alleen weg en kan je met de pianist van het restaurant praten.

Julio Santo Dominguez

Julio is een medewerker van Phoenix. Hij bericht Phoenix nu en dan hoe het met haar gaat.

 

Hoofdkantoor Dagmar Morssen

Van tijd tot tijd, zal Phoenix haar bevindingen aan Morssen rapporteren. Morssen zal wel of niet een verzoek om verhoren, doorzoekingen of arrestaties goedkeuren. Het bewijsmateriaal zal ook aan haar worden gegeven.

Rapporten en verhoren melden op het goede moment:

 • Rapport over het gesprek van Anderson, impersonator, van Kati, van DeVille en van Larissa. Nog geen behoefte voor een verhoor.

 • Rapporteer ook over de spookstudent bij de begraafplaats. Rapport over de met de hand geschreven tekst, het getal en de elektronische agenda, naamlijst van Bogdanov, info van Larissa Lukin over de familie Gambino, Piper, Mata Hari en wat je nog meer te rapporteren hebt. 

 • Rapport over het gesprek van Anderson, impersonator, van Kati, van DeVille en van Larissa. Nog geen behoefte voor een verhoor.

 • Rapport over Piper verklaringen en Mikhailov. Het Hoofdkwartier van de winkel wordt toegevoegd aan de kaart.

  Phoenix meldt illegale handel. Vraag voor een verhoor voor de Impersonator.

 • Rapporteer over het gesprek van DeVille. Verzoek om een Financiële Controle voor Pierre DeVille.

 • Rapporteer de financiële controle van DeVille en vraag om een onderzoek & Beslaglegging voor Pierre DeVille.

 • Rapporteer over het vuurwapen van DeVille. Krijg een bericht van Morssen dat het pistool niet gebruikt is bij de Bogdanov moord.

 • Het onderzoek over de impersonator werd goedgekeurd. Hamilton zal dat later terugdraaien.

The Child Development Center

 • Tweede bezoek: Zeg tegen het meisje dat je Kati meteen wil  spreken. Vraag Kati over haar relatie.

 • Derde bezoek: Je praat automatisch met haar. Vraag alles. 

 • Vierde bezoek: Je praat automatisch met haar. Vraag alles. 

Het huis van Larissa Lukin

Eerste Telefoongesprek: Open de PA, klik op contactlijst en selecteer Larissa Lukin.

Klik op de antenne rechtsboven om de persoon te bellen. Je zal later een afspraak maken op een rustige plaats.  

Tweede Telefoongesprek: Open de PA, klik op contactlijst en selecteer Larissa Lukin. Klik op de antenne rechtsboven.

Maak een afspraak in het Café Rose.

Café Rose: Ontmoet automatisch Larissa en heb een gesprek met haar. 

Tweede Bezoek: Praat met haar over alles. Automatisch rapport aan Morssen. Morssen zal de elektronische agenda analyseren. 

 

Kantoor van Sophia Capello 

 • Tweede bezoek: Praat met Dr. Capello over Bogdanov en haar baan. 

 • Derde bezoek: Praat met Dr. Capello. Ze verteld over Stardust en over Mata Hari.

 • De nieuwe plaats wordt toegevoegd aan de kaart.

Het huis van Pierre DeVille

Deze plaats wordt geactiveerd door Anderson.

 • Eerste bezoek: Kamer 3401. Ga naar binnen nadat het beveiligingssysteem je door laat. Bekijk zijn vuurwapenverzameling op de muur. Zie dat zijn HDI 70 is. Praat met DeVille over Bogdanov.

 • Tweede bezoek: Praat met hem over alles. 

 • Derde bezoek: Praat met hem  o.a.  over zijn vuurwapenverzameling.

 • Vierde bezoek: Praat tegen het beveiligingssysteem - DeVille is niet thuis.

Thing Store

Piper: Ga naar het achtergedeelte van de linkerkant van de winkel en praat met Piper.

 • Eerste bezoek: Benader haar "harshly".

 • Tweede Bezoek: Praat met haar over alles.

 • Derde bezoek: Praat met haar over het bezoek van Bogdanov aan Rusland en zijn laatste bezoek aan Rusland. Krijg een andere oproep voor de immigratie dienst. 

 • Vierde bezoek: Praat met Piper vooral over de andere ondernemingen van Bogdanov. Als je verslag  uitbrengt aan Anderson praat over alle dingen en bedrijfsonderneming. Het Business District wordt toegevoegd aan de kaart.

GPSN: Immigratie 

Praat  met Ingrid en dan met Al Hayari aka Shakira. 

Praat  met Ingrid en dan met Miss. Shaw.  Na dit gesprek breng je verslag uit bij Chief Morssen. 

 

Stardust club

Deze plaats wordt geactiveerd door Dr. Capello. Deze plaats kan slechts nachts bezocht worden.

Eerste bezoek: Praat met Fabian, de barman over zijn verleden en over Bogdanov. Verlaat de club. Praat met de uitsmijter.

De antichaos kiosk: Ga onderaan de trap en rechts naar de kiosk. Bekijk het chaosaffiche. Het affiche heeft de datum 11 Juni.

Bekijk de kiosk en tik 611 in. Zie de derde regel veranderen in "Turbulence and Stability co exist". 

Tweede bezoek: Praat met Fabian. Betaal 25 dollars voor de drankjes.

Als je 13 dollars geeft voor de drankjes zal hij geen informatie geven. 

Derde bezoek: Fabian staat niet achter de bar. Ga naar het podium en bekijk het houtenreliëf tegen de achtermuur van het podium. Bekijk het in close-up en zie de barst - houtenstukken vallen op de grond. Zie de gebroken stukken op de vloer. Bekijk de stukjes in close-up en combineer de stukjes samen. Sleep de stukken om hen te combineren. Als het stukje op zijn plaats is, hoor je een klik en de stukken kunnen niet meer bewogen worden. Bekijk de gecombineerde stukken op de vloer en Phoenix zegt om het niet op te rapen of het zal anders weer kapot gaan. Klik op het gat in de muur. Ga naar de bar en klik op het poortje om achter de bar te gaan. Zie een opstelling om lijm te maken. Bekijk de epilaser flyer en zie het recept voor Home made wax. Klik op 1 cup, sleep het naar de waterkan en laat het los. Klik dan op de 1 cup gevuld met water en sleep het naar de kom bovenop de  plank. Daarna giet je bij in de kom: 1/2 kop op water;1/2 kop suiker; 2 eetlepels citroen (een voor een). Pak de kom en klik het op de magnetron. Als het correct gedaan is, zal Phoenix dat vermelden en heb je de kom met "sticky Gel" in de inventaris. Ga terug naar het podium en klik het kleverige lijm op het gat in de muur. Klik het kleverige lijm op de gecombineerde stukken op de vloer. Pak de gelijmde stukken uit de inventaris en klik het op de muur. Fabian komt naar de bar terug. Praat met Fabian. Vraag over de vrienden van Bogdanov bij de club. Hij vertelt over Mikhailov die in de club zit. De dame die bij hem zit is Mata Hari. Zie hen weggaan wanneer Phoenix hen opmerkt.

Vierde Bezoek: Vraag Fabian over Mata Hari.

Vijfde Bezoek: Vraag Fabian over het vreemde gedrag van Mata Hari

 

Mikhailov

Een bezoek: Praat met Mikhailov die alleen voor het podium zit. Vraag "coldly" om zijn hulp. Hij vertelt dat hij in zijn kinderjaren een vriend van Bogdanov was. Mata Hari begint te dansen. Praat daarna door met Mikhailov.

 

Kantoor van Bogdanov:

Tweede bezoek: Dit bezoek wordt teweeggebracht wanneer Larissa Lukin de grootouders van Bogdanov vermeldt. Gebruik de lift om naar het bureau van Bogdanov te gaan. Bekijk het fotoalbum. Pak de foto van de grootouders met de baby. Klik op de foto om de foto om te draaien. Maak een foto van de achterkant van de foto en krijg foto met de hand geschreven Cyrillische tekst en 3865959.

 

Kantoor van Phoenix:

Na je de foto hebt van Bogdanov

Bibliotheek: Dit wordt geactiveerd na het krijgen van de Cyrillische tekst op de achterkant van de foto van de grootouders.

De Cyrillische cijfers werden gebruikt in het cyrillisch door Slavische volkeren. In Rusland werd dit systeem gebruikt tot 1700, toen Peter de Grote het systeem liet vervangen door het Arabische.
 

Ga naar de tweede verdieping van het GPSN gebouw. Ga naar het rechterscherm en zie Julius. Praat met Julius. Ga naar het rechterscherm (gang links van waar Julius staat) en zie een deur aan het eind van de gang. Ga de bibliotheek in. Ga naar de boekenkast achter het middelste bureau. Pak het rode boek van de boekenplank. Neem een foto van het woordenboek Alphabetic Table" (Vertaal lijst).

Ga terug naar je kantoor op de derde verdieping. Gebruik de computer.

Decryption - Plaats de met de hand geschreven tekst van Bogdanov in het rechterframe en de vertaallijst in het linkerframe. Vertaal elke letter door op het Engelse alfabet letter te klikken op de linkerzijde en klik dan op de Cyrillische letter op de rechterkant. Doe dit tot alle letters vertaald zijn. Kijk goed dat het de goede letters zijn zoals b.v de K en de O. Nadat de vertaling voltooid is, krijg De namenlijst van Bogdanov in de inventaris. Na het weggaan van de computer, rapporteer je het automatisch aan Morssen.

 

GPSN:De Computer van Phoenix

Search/Census database - gebruik de impersonator foto in het frame en klik op Search - Geen verslagen gevonden.

Audio Visual Viewing -- Gebruik de CD van de begraafplaats in het frame en zie een apparaat. Klik op de pijl en je wist de CD.

Data Processing/Text Processing - Gebruik de"PA crash file" uit de inventaris in het frame van de tekstverwerking.

Selecteer analyseren en zien het resultaat als niet erkende teksten.

Data Processing/Image Processing - Gebruik de PA crash in het frame van de beeldverwerking. Zie een deel van een beeld en een woord. Klik op een grijs vierkant en laat het vallen op een ander vierkant om een beeld en een naam te vormen. De gekleurde gebieden zijn al op de correcte plaats. Zodra een correct stuk op de correcte plaats is, wordt dat onder vermeldt met "spatial match". Wanneer voltooid, zal het Iustitia (rechtvaardigheid) tonen en wordt in de inventaris geplaatst - "PA Crash Butterfly Image"

De Computer van Phoenix: na eerste hacker bericht

Krijg een dringend bericht op de PA. Hackers zijn in het systeem geweest en hadden in het bijzonder aandacht voor de mappen van Phoenix. Gebruik de computer.

Data Processing/Image Processing - Klik de "hacker data file" in het frame en krijg als resultaat " File corrupted". 

Hexadecimale Editor - De rode vakjes moet gedecodeerd worden. Klik op de rode vakjes tot alles blauw is. Begin met een groep van 4 die één rood vraagteken heeft. Klik op het vraagteken tot zij blauw worden. Ga verder tot alle enige rode geplaatste vraagtekens gedecodeerd worden. Zodra alle rode tekens veranderden in blauw, zie een beeld van Amor (liefde) en het wordt in de inventaris geplaatst - "Butterfly image from Hacker File". 

 

3D Processing/ Reconstruct from Multiple Images: Je hebt nu 4 vlinderafbeeldingen.  - Plaats de "butterfly image from disc" uit de inventaris in het bovenste frame. Plaats de "creamy butterfly image" uit de linkermuur van de begraafplaatspoort in het onderste frame. Plaats de "Iustitia butterfly" in het linkerframe. Plaats de "Amor butterfly" in het rechterframe.

klik op "reconstruct"  en zie een 3D vlinderafbeelding.

Post Omega 10: Neem de trap naar beneden. Bekijk de advertentie affiche van de vlinder.

Neem een foto van de vlinder -  "Butterfly AD". Ga terug naar je kantoor. Gebruik je computer.

3D Processing/ Reconstruct from Single Image. Plaats de vlinderadvertentie in het frame. Klik op "Extrude" en krijg "3D Butterfly AD"

3D Processing/ Object Comparison - Plaats de 3D vlinderadvertentie in een frame en het 3D vlinderafbeelding in het andere. Klik op "compare". Zie de metrokaart met een knipperende X. 

 

Het kantoor van Phoenix na Militaire gegevensbestand toestemming:

Phoenix wordt gemachtigd voor toegang in het Militaire gegevensbestand. Gebruik de computer

Search/Military database-  Plaats het 7 cijfergetal van de gecodeerde tekst  in het frame - 3865959 en doe een onderzoek.

Krijg Kapitein, Juan Antonio Perez. Het GPSN Militaire Corp wordt toegevoegd aan de navigatiekaart.

 

Military Corps

Deze plaats wordt geactiveerd door de Militaire gegevensbank onderzoek. Ga onderaan het scherm en praat met de man achter het bureau. In het personeelskantoor praat je met Ashling Monaghan. Zij vertelt dat Perez door een vliegtuig ongeluk in Rusland overleden is. Vraag dan meer info over Perez - Je wordt doorverwezen naar Ambtenaar Thorrsen die je de volgende dag kan spreken.

 • Eerste bezoek: Praat met Thorrsen. Het gesprek wordt onderbroken door Morssen. Je ondervraagt Larissa. Van Morssen krijg je toegang voor de bankrekening van Bogdanov.

 • Tweede bezoek: Praat met Thorrsen over Kapitein. Perez.

 • Derde bezoek: Praat met Thorrsen over Kapitein. Perez.

Het kantoor van Phoenix

Bekijk de "Bogdanov Finacials" lijst in de inventaris. Lees ook de 2 andere pagina's. Gebruik de computer

Information Analysis - Leg de "Customer" banklijst van Bogdanov en de namenlijst van Bogdanov in de 2 frames.

Klik op analyseren. De 2 namen die niet overeenkomen zijn van Melvyn P.Spencer en Gillian Jones.

Lena Vanderbilt, Gillian Jones en Melvyn Spencer worden toegevoegd aan de kaart.

 

Het huis van Lena Vanderbilt

Deze plaats wordt geactiveerd door de banklijst van Bogdanov. Ga naar de eerste deur - 712.

Praat tegen het beveiligingssysteem - Lena is op het Revalidatiecentrum.

 • Eerste bezoek: Praat met Lena Vanderbilt over Bogdanov.

Het huis van de Melvyn Spencer

Ga naar het einde van de gang en in de ronde woonkamer, achter/rechts naar de slaapkamer met het ronde bed. Zie het boek op de vloer tegen de doos - boek over Thomas More. Ga terug naar het woongedeelte. Kijk rond en controleer de laptop bovenop een doos, links van het venster. De laptop vergt een wachtwoord. Klik op het wachtwoordbalkje en een toetsenbord verschijnt. Type in SirThomasMore. Klik op O.K. Controleer het www internet. Sluit het frame met de x rechtsboven. Controleer de prullenmand "Garbage". Zie de mappen van flyer en van draft (Ontwerp). Klik op een map, sleep en laat het in de Documenten vallen. Sluit de prullenmand.

Open de Documenten en lees de "flyer" en "draft". Op de flyer lees je dat Spencer op de Adrianopolis Universiteit les gegeven heeft.

De Adrianopolis universiteit wordt toegevoegd in de kaart.

 

Adrianopolis Universiteit 

Deze plaats wordt geactiveerd door de flyer in de laptop van Spencer.

 • Eerste bezoek: Praat met Janka Gabor over het gerucht van de dood van Spencer.

 • Tweede bezoek: Praat met Janka Gabor over de Professor en zijn onderzoek.

 • Derde bezoek: Praat met Janka Gabor over de Professor.

Ultimate Faithful

De Anti Chaos Kiosk: Bekijk het anti chaosaffiche en de kiosk. Het affiche heeft 026 in verschillende kleur. Tik het getal 026 op het kiosktoetsenbord in en zie dat de vijfde regel verandert "chaos is peach". Bekijk de deur van de Ultimate Faithful winkel. Zie 2 kloppers en aan de onderkant 2 kleine deuren. 2 staven blokkeren de deur die verwijderd moeten worden.

 

Open de 2 kleine deuren.

Draai de linkerknop naar het Westpunt  - 2x naar links.

Draai de rechterknop naar Zuidoost  - 3x naar rechts.

Verplaats de linkerklopper naar de linkerzijde

Verplaats de rechter klopper naar de rechterzijde.

Klik op de blootgestelde blauwe knoop.

 

De kamer is volledig van voorzien van wierook een stem blijft maar door praten. Je moet de rook verwijderen. Er zijn totems in elke hoek naast de deur. Pak de ogen van de totems - 2 paarse edelstenen van de rechtertotem en 2 groene edelstenen van de linkertotem. Pak het geborduurde doek van de tafel naast de linkertotem.

 

Bekijk de pijpen onder de rechterplank in het midden van de kamer, rechts van de lange tafel. Duw het midden gele handvat naar rechts. Het bovenste wiel is heet. Gebruik de doek op het wiel. Draai aan het bovenste wiel tot de stoom uit de rechter pijp is. Duw het onderste linker gele handvat naar de linkerzijde. Draai aan het linkerwiel tot de stoom uit de linkerpijp is. Zodra de stoom uit de pijpen is gelaten, draai de 2 gele handvatten terug naar de originele positie. Trek aan de onderkant aan de ketting. De kamer is nu rookvrij.  

 

Ga naar het achtergedeelte van de kamer en zie dat de deur gesloten is. Er zijn 2 hoofden aan beide kanten van de deur. Bekijk het linker gevleugelde bebaarde hoofd en plaats de groene edelstenen in zijn oogkassen. Bekijk rechts het leeuwhoofd en plaats de paarse edelstenen in zijn oogkassen. Bekijk het Afrikaanse schild, links van het leeuwhoofd. Klik op het schild om het opzij te schuiven en trek aan de hendel. De deur is van het slot. Ga nu de deur in.

 • Eerste bezoek: Praat met Gillian Jones. Kijk daarna rond en zie dat de HDI van Gillian 75 is.

 • Tweede bezoek: Praat in het kantoor met Gillian over het verhuren.

Café Rose: Roddel met Sandra. Na de gesprekken over DeVille; Carpe Diem, Zap (kledingswinkel) en Gary (schoenenwinkel) worden er 2 plaatsen toegevoegd op de kaart.

 

Zap kledingswinkel: De plaats wordt geactiveerd door Sandra. Praat met Theodora. Krijg later een bericht van Sandra.

Het huis van Phoenix: Je pakt de nieuwe kleding uit de postkoker.

 

Gary Schoenenwinkel

De plaats wordt geactiveerd door Sandra.

 • Eerste bezoek: Praat met de verkoper in het witte overhemd. Hij beledigt Phoenix. Phoenix verlaat de winkel gaat terug naar binnen en praat opnieuw met Al. Ga naar de balie bij de deur en bekijk het paarse formulier op de balie. Vul een klacht in: "File A Complaint"- "Complaint related to service quality" en vink aan "is A born loser and actually humiliated me", en klik op OK. 

 • Tweede Bezoek: Praat met verkoper Habib. Phoenix koopt schoenen van 375 dollar. Je hebt niet genoeg credits dus moet je naar de bank. De bank wordt toegevoegd op de kaart - Allied Investors in het Piramide district. 

 • Derde bezoek: Koop de schoenen van Habib die thuis afgeleverd worden.

 

Allied Investors

De antichaos kiosk: Verlaat de bank. Bekijk het anti affiche op de linkermuur. Op het affiche is de 802 benadruk.

Bekijk de kiosk en tik 802 op het toetsenbord in. Zie de  tweede regel veranderen in "Chaos can be calculated

Nu heb je alle kiosken gehad. Tik alle getallen in een van de kiosken.

 

 
 1. Tik in 246 - Regel 1 verandert naar Fear not of Chaos.

 2. Tik in 802 - Regel 2 verandert naar Chaos can be calculated.

 3. Tik in 611 - Regel 3 verandert naar Turbulence and Stability co-exists.

 4. Tik in 505 - Regel 4 verandert naar Truth is non-linear.

 5. Tik in 026 - Regel 5 verandert naar Chaos is peace.

 

 

Als je dit doet verschijnen er nieuwe woorden en een getal op het bord "Chaos becomes Peace. 12814". 

Ga de bank binnen. Ga links naar de achterkant. Lees de borden tegen de muur. Klik op de laatste computer. Klik op de naam van de bank. Klik op "Extended credit". Plaats de muntstukken van de linkerzijde op "Current Credit" met een totaal waarde van 375.

De waarde van de munten zijn: Geel 100, Groen 50 en paars 25 credits. Klik op OK. 

 

Hoofdkantoor Dagmar Morssen

Na een rapport aan Morssen over Piper, wordt het Hoofdkwartier van de winkel toegevoegd aan de kaart - Things Chain Store Head Quarters in het Business District. 

 

Things Chain Head Quarters

De antichaos kiosk: Bekijk het affiche op de linkermuur. Het affiche heeft 2 4 6 in de tekst. Bekijk de kiosk en tik 246 op het toetsenbord in. Zie de eerste regel veranderen in "Fear not of chaos". Ga het gebouw in. Praat met de receptioniste en dan met Richard Ackermann. 

 

Carpe Diem

Deze plaats wordt geactiveerd door Sandra en is alleen nachts toegankelijk en met de juiste kleding.

 • Bezoek 1 aan DeVille: Ga naar de linkerbar en praat met Pierre DeVille die aan de bar zit. Hij wordt boos en gaat weg.

 • Bezoek 2 aan DeVille: Praat met Pierre DeVille over zijn geld en kunst. Klik tweemaal op het opstapje van de dansvloer en zie Phoenix dansen

Automatisch rapport aan Morssen die toestemming geeft om de  financiën van Pierre DeVille te controleren.

Bekijk de volgende dag in de PA zijn financieel verslag en vraag aan Morrison een huiszoekingsbevel (warrant).  

 

Het Huis van Pierre DeVille

Na het krijgen van een huiszoekingsbevel en beslaglegging voor Pierre DeVille, ga naar zijn huis. Bekijk de vuurwapenverzameling - je weet niet welke 9 mm is. Ga naar de werkbank links van de schildersezel. Bekijk de werkbank in close-up. Pak de kogel verborgen in de hoek van het gele doekje. Gebruik de kogel op elke pistool van de wapenverzameling om de 9mm pistool te ontdekken - pistool 15. 

 

Rehabilitation Center

Na het krijgen van het autopsierapport over Dr. spencer, wordt het Revalidatiecentrum op de kaart toegevoegd.

 • Eerste Bezoek: Bekijk het affiche van de verzekeringspolis op de muur. Praat met de receptionist.

 • Praat met Dr. Gisella Nemeth, het hoofd van de Criminal Task Force.

 • Tweede bezoek: Praat met de receptionist en dan met Dr.Nemeth. 

 • Derde bezoek: Praat met de receptionist en dan met Dr.Nemeth. 

 

Het kantoor van Phoenix: Krijg een bericht dat de hackers weer in de dossiers van Phoenix hebben zitten neuzen.  

Open je PA en onderzoek in de inventaris het piraten "Hacker manifest" met de "I" 

 

Station Omega 10

Dit moet je ‘s avonds doen. Ga beneden naar perron A. Ga naar het einde aan de linkerzijde.

Zie een gesloten poort. Klik op de poort om de Metrotunnels in te gaan.

 

Metrotunnels

Dit moet je ‘s avonds doen. Loop links verder de tunnel in. Passeer de deuren en loop door tot je tussen het spoor een soort oversteek bruggetje ziet liggen - voorbij deur 10-01. Steek de rails over en ga links deur 9-1 in 

 • Kamer 9-1: Ga naar de open opbergkast aan de linkerzijde. Pak de sleutel die aan de binnenkant van de deur hangt - proximity key. Noteer het getal aan de jas - 143954. Steek opnieuw het spoor over.

 • Kamer 10-2: Gebruik de proximity key op de deur. Bekijk de monitor rechts van de lege plankenkast. Gebruik de proximity key op de computer. Het vraagt om een toegangsnummer. Tik het getal in dat je op de jas zag - 143954. Selecteer "key access . De computer werkt de proximity key bij. 

 • Kamer 10-3: Gebruik de sleutel op de deur. Pak de doek bovenop de krat aan de rechterzijde.

 • Kamer 10-1: Pak de Acme Rust Solvet (Oplosmiddel)  fles van de tafel. Ga naar de roestige metalenplaat links van de uitgangsdeur en neem het in de close-up. Gebruik het oplosmiddel op de roestige plaat en gebruik dan de doek om de plaat af te vegen. Lees het woord "RATIO". Ga terug naar de overkant van het spoor. Zie dat kamer 9-2 gesloten is.

 • Kamer  9-3: Zie het woord "CHAOS"  op de muur. Bekijk de server computer in het midden. Bekijk het paneel tegenover de muur van CHAOS. Zie letters op het paneel. De linker rode knop draait de letters in vakje 1 3 5 en 7. De rechter rode knop draait de letters in de andere vakjes. Spel het woord RATIO. Druk op de linkerknop tot de letter R in het eerste vakje staat, derde vakje letter T en vijfde vakje letter O. Druk op de rechter rode knop tot je het woord RATIO vormt. Zie dat CHAOS op de muur nu PEACE toont. 

 • Kamer 9-2: Zie dat de deur nu geopend is. Bekijk de achtermuur en zie het Antichaos geschrift tegen de muur. 

Anti Chaos letterpuzzel

De aanwijzing van de kiosk was: Chaos becomes Peace en 12814.

Klik op de letters en zie dat bepaalde letters op de muur naar binnen worden geduwd. De letters zijn ACEP.

Probeer de letters tot Phoenix deze woorden zegt: "'wonder what the anti-chaos people say about this'.

Dan kan het correcte woord in de puzzel worden ingetikt. Druk het woord PEACE in, in de context van 12814.

 

 • Druk op de Eerste letter P  - sPherical.

 • Druk op de Tweede letter E  - nEither.

 • Druk op de Achtste A  - equAtions.

 • Druk op de Eerste letter C  - Cones.

 • Druk op de Vierde letter E - arE.

Als je dit correct doet opent de muur.

 

 

 

 

Ondergrondse kamer: Zie een ruimte aan het einde van de gang. Ga naar de verlichte kamer. De vrouw is Rana Shah. De man naast haar is de peace Impersonator. Phoenix wordt door een vlinderstraal die uit de hand van de Impersonator kwam terug getransporteerd.

 

Metrotunnel: Na een bericht van Julio ga je automatisch naar de Metrotunnel.

Klik op de muur om de muur te openen. Ga naar de verlichte kamer.

Ondergrondse kamer: De kamer is leeg. Onderzoek alles. Ga de gesloten liftdeur achter het bureau in. 

 

Land of Renovators

Praat met de jonge jongen Konrad. De lift achter Phoenix heeft geen knoppen. Zij is hier opgesloten. Ga door het energie gebied en het brengt een alarm teweeg. Ga onderaan de tunnel - het einde van de tunnel is te donker. Ga stukje terug en neem de deur in de zijmuur.

Computerkamer: Controleer de Joshua monitor. Als je zin hebt om te schaken type je " yes" in op het speltoetsenbord en klik op de enter toets. Als je daar geen tijd voor hebt type je "no". Zie dan het hoofdmenu: 1. Security Menus 2. Environmental Settings 3. User Administration 4. Network Settings 5. Play Games; en Enter Choice. Tik de keuze in op het toetsenbord en klik dan op de enter toets. Type 5 en enter. Game menu. Play Tic Tac Toe (2). Type 0 voor het aantal spelers en enter. De computer zal dan tegen zich zelf spelen en de computer krijgt een systeemfout. Alle andere monitors beginnen te werken. Controleer alle monitors, klik op de "The Timeless Reality" monitor en zie een scène over de zon. Je ontmoet Sara. Je staat weer in de tunnel. Ga rechts de tunnel door. Je hebt licht in de tunnel als je de Joshua puzzel op gelost hebt. Ga de eerst deur aan de rechterzijde binnen. 

Ziekenhuis: Praat met Wilma. Verlaat het ziekenhuis. Ga verder de tunnel door en je komt automatisch in een torenschacht. Volg de rails, rechts bij de wissel is een gesloten deur. Ga verder aan de linkerzijde, ga rechts de tunnel door en ga op het einde een houtendeur in.

Kantine - Phoenix achtervolgt opnieuw de student, Talayman. Ga naar het linkerscherm en pak de control card (moederbord) van een tafel. Ga terug naar de linkerzijde en verlaat de kantine.

 

Ga terug naar de torenschacht. Ga links en rechts de tunnel door met de rails. Op het einde van de tunnel kom je bij een donkere tunnel met een mijnwagentje ervoor. Ga terug naar de torenschacht. Ga rechts naar het afgeschermde gebied en zie een bedieningspaneel. Gebruik de control card op het bedieningspaneel. Het past precies maar het werkt niet. Bekijk het bedieningspaneel en zie het moederbord. Het moederbord heeft op de linkerzijde 5 verbindingskabeltjes  - groen, rood, blauw, rood en groen en 3 aan de rechterzijde  - rood, groen en blauw. Maak een verbinding van een kleur met dezelfde kleur op het andere eind. Linksonder zijn verbindingsstukjes die kunnen worden gebruikt om het contact te maken. Gebruik het pincet uit het make-up setje om de verbindingsstukjes te kunnen pakken. Klik op een verbindingsstukje, houd het vast, laat het los op een lege ruimte zodat er 2 contactpuntjes aangesloten zijn.

 

Verbind Rood aan de rechterzijde met de 2 rode op de linkerzijde. Blauw rechts met blauw links en groen rechts met de 2 groene links. 

Als alles aangesloten is, druk je achter de 3 draden aan de rechterzijde op de knop en klik dan op de grote insecten chip aan de linkerzijde. Als je alles goed aangesloten hebt zal het gaan branden.

 

 

Ga terug naar de donkere tunnel met het mijnwagentje en zie dat er nu licht in de tunnel is. Ga door die tunnel verder en je komt in het melkweg stelsel. Praat met Konrad. Ontmoet Grandmaster Magnus. Scène

 

Mijn: Phoenix wordt getransporteerd naar een verlaten mijn. Ga iets naar rechts en klik op de oude omgevallen locomotief. Pak de zwengel van de grond, naast de locomotief. Ga achter naar de mijningang en pak aan de rechtszijde de trechter. Ga dicht bij de mijningang en zie dat het daarin donker is. Ga terug naar de hekomheining. Ga rechts naar de slaapbarak met een Russisch teken. Ga rechts van de slaapbarak en pak de draad die tegen de vernietigde stenenmuur ligt. Ga links, volg de omheining tot het einde aan de linkerzijde. Ga achter, boven in het scherm de vernielde barak binnen en pak de benzinetank. Verlaat de barak, ga rechts, rechtsom volgen en achter in het scherm verder door. Hier zie je een stroomgenerator en rechts tegen de bergwand een doorverbindingkastje. 

 

Generator: Verwijder de dop van de brandstoftank. Plaats de trechter in het gat. Giet de benzine uit de benzinetank in de trechter. Gebruik de zwengel op de bout aan de linkerzijde. Draai nog niet aan de zwengel.

Zie op de linkerzijkant van de generator een afbeelding van punten en lijnen. Ga rechts naar het doorverbindingkastje. Gebruik de draad uit je inventaris, klik op één gat en klik dan op een gat waaraan je de draad wil verbinden. Gebaseerd op de punten en lijnen op de generator; plaats een draad die de linker en rechter onderkant met  elkaar verbinden. Verbind linksboven met middenrechts. Verbind middenlinks met rechtsboven. Het vormt een X. Phoenix zal zeggen als je het correct gedaan hebt, als je uit de close-up gaat. Ga terug naar de generator. Draai aan de zwengel tot de generator aanspringt. Ga nu de verlichte mijn in. Ga naar het einde en zie dat de doorgang door keien geblokkeerd wordt. Zie rechts een muurpaneel. Open het paneel. Zie gekleurde lampjes op de lijnen. Linksboven en rechtsboven is een grote lamp. Rechtsonder is een knop met een groen lichtje dat toont hoe de stroom door de lijnen gaat. Verbind rechtsonder met rechtsboven en maak een verbinding van rechtsonder met linksboven. Druk op de knop rechtsonder om te zien hoe de stroom door de lijnen gaat. Klik op elk klein lampje om te zien hoe de stroom door de lijnen gaat en zie wat de kleur van het lampje de richting van de stroom bepaalt.

 

 • Blauw leidt de stroom omlaag.

 • Rood leidt de stroom omhoog.

 • Groen leidt de stroom naar rechts.

 • Geel leidt de stroom naar links.

 

Linkerlamp

Rechterlamp

 

 

Indien correct gedaan gaan de 2 grote lampen branden en de keienmuur opent een doorgang. Ga verder door en druk op de liftknop. Phoenix stapt in de onveilige lift en is terug in haar bed.

 

Military Corps

Vierde bezoek: Praat met Thorrsen. Ze vertelt over journalist Bryan Ainsworth van WXBG.

De plaats wordt op de kaart toegevoegd in het Business district.

 

Het huis van Lena Vanderbilt

Tweede bezoek: Praat met Lena. Ze vertelt over een "Virtual Reality" apparaat en over Bogdanov.

Krijg een "VR Device Sketch" (virtueel apparatenschets) in de inventaris.

 

Bryan Ainsworth Kantoor

Deze locatie wordt door Officer Thorrsen geactiveerd. Bekijk het bord tegen de muur van de Provo Tower - WXBG News is op de zevende verdieping. Neem rechts de gang met de rode loper en stap in de lift op het einde van de gang. Praat met Bryan - Er is een videoband van het neergestorte vliegtuig. Accepteer zijn uitnodiging. Hij zal de videoband vanavond aan je geven bij een diner in café Rose. 

Het huis van Phoenix: Avond: Kleed je om en klik op de kaart.

Café Rose: Accepteer de uitnodiging van Bryan of ga alleen naar huis.

Indien je zijn uitnodiging accepteert gaat Phoenix mee naar zijn huis.

Huis van Bryan Ainsworth. Bryan ligt te slapen Phoenix staat naast zijn bed.

Ga rechtsonder in het scherm naar het woongedeelte. Pak van de tafel de "audio-visual disc" - audiovisuele CD.  

 

Kantoor van Phoenix 

Phoenix is de volgende ochtend in haar kantoor. Als je afgelopen nacht alleen naar huis bent gegaan ligt de audio-visual disc nu op het bureau. Gebruik de computer: 

Audio Visual Viewing - Plaats de audio-visual disc in het frame. Klik op de pijl om de CD te bekijken.

Je hebt hulp nodig om de CD goed te bekijken.

 

Neem de lift naar de 2de verdieping. Ga linksonder in het scherm, rechts in de zijgang en rechts naar Julius. Praat met Julius - Hij zegt dat hij 1500 jaar is. Ga iets terug van Julius en linksom de hoek de eerste deur aan de rechterzijde in. Je bent in de Controle kamer. Onderzoek de kamer. Als Beverly er niet is verlaat je de Controle kamer en ga weer terug

 

Controle kamer: Praat achter in de kamer met Beverly. Zij zal uiteindelijk Phoenix naar Harold doorverwijzen.

Klik de audio-visual disc op Harold.

Video Bewerking - Klik op de pijl, het apparaat zal de frames doorzoeken, bewerken en separeren. Er is een fout in de bewerking. Het apparaat kan de goede frames terughalen maar zij zijn gescheiden. Schik de frames met de hand. 

 

Reconstrueer de kleine frames in de grote frame. Een frame wordt samengesteld uit 2 frames uit de onderbalk. De onderbalk heeft alle losse frames. Blader door de framebalk met de pijlen om hen te bekijken. Pak een kleine frame uit de onderbalk en plaats de frame in het grote frame. Zoek een frame die met de frame matcht die je in het grote frame geplaatst hebt. Kijk naar de te onderscheiden eigenschappen zoals: kleuren, vorm of lege gebieden. Één kleine frame gaat bovenop de andere en maakt een klein match frame. Als zij Matchen zal dat aangegeven worden met "Field Match'“ en als zij niet Matchen zal dat aangegeven worden met "Field does not match'". Plaats de kleine frame van de 2 frames die matchen op de bovenkant van het grote frame door eenmalige te klikken en het dan te plaatsen in een lege ruimte, want anders zal het teruggaan naar de onderbalk. Wanneer alle frames goedgekeurd en geplaatst zijn in het grote frame moet je de frames schikken om een afbeelding van het neergestorte vliegtuig te maken. De computer zal dan het beeldframe analyseren. Zie dan een frame met illegale sigarettensloffen die daar uit het vliegtuig gevallen zijn. Klik op het sigaretframe om het aftasten en het analyseren voort te zetten tot het voltooid is.

 

 

Kantoor van Morssen: Phoenix rapporteert de illegale tabak handel. Ga terug naar de controle kamer. 

Controle kamer - tweede bezoek: Geef de VR Device Sketch aan Harold.

Op de neergestorte plaats wordt een het "Virtual Reality" apparaat ontdekt.

Kantoor van Morssen: Phoenix rapporteert het "Virtual Reality" apparaat van Lena.

Stardust Club: Avond en in de goede kleding. Praat met Mikhailov. Hij vertelt dat hij in Rusland was toen Bogdanov stierf.

Hij is de zwager van Bogdanov en de biologische broer van Larissa.

Kantoor van Morssen: Phoenix rapporteert over Mikhailov.

Larissa Lukin: Volgende dag. Praat met Larissa.

Kantoor van Morssen: Phoenix rapporteert wat Larissa over Mikhailov en Gambinos zei.

Vraag om een verhoor voor Mikhailov. Wacht tot je een oproep krijgt voor het verhoor van Mikhailov.

Zie wat er gebeurt - Ben je geslaagd of niet. Is dit het einde ????. Meer vertel ik niet.

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
NL Forum

Forum
Henk

www.000webhost.com