11-11-2009

CSI 5: Deadly Intent

In CSI: Deadly Intent ga je samen met de cast van CSI op pad om een aantal schokkende zaken op te lossen. In Sin City wordt altijd wel ergens een koelbloedige moord gepleegd. Het CSI-team van Las Vegas heeft je hulp en expertise nodig om de waarheid te achterhalen en de daders te pakken. Samen met andere CSI-agenten bezoek je plaatsen delict, ondervraag je verdachten en volg je het bewijsmateriaal. Wees wel voorzichtig, want soms ontdek je een mysteriewaar zelfs de politie zijn vingers niet aan wil branden.

 

 

Besturing: Linkermuis knop: selecteren of activeren (zoals voorwerpen selecteren, verdergaan, praten met personages, gereedschap gebruiken en op knoppen drukken).
Rechtermuisknop: terug naar het vorige beeld of menu. Spatiebalk: gesprek overslaan.

New Game (nieuw spel): hiermee start je een nieuw spel, te beginnen met de eerste zaak ‘Broken Hearted’ (gebroken hart). Nadat je een zaak hebt opgelost, komt de volgende beschikbaar. Je kunt beginnen met een nieuwe zaak of een eerder opgeloste zaak opnieuw spelen voor een betere beoordeling. Continue (doorgaan): doorgaan met een eerder opgeslagen spel. In het scherm Case Selection (zaak kiezen) kies je de zaak die je wilt voortzetten. Je gaat terug naar de laatste locatie die je hebt bezocht.
Je begint elke zaak op de plaats delict, waar commissaris Jim Brass jou en je partner vertelt wat er is gebeurd. Je kunt met andere CSI-agenten overleggen, maar je kunt ook meteen aan de slag op de plaats delict. Ondervraag iedereen die je tegenkomt, anders mis je misschien belangrijke informatie. Opmerking: tijdens het spel kun je terug naar het hoofdmenu door je PDA te openen, Options (opties) te selecteren en Main Menu (hoofdmenu) te kiezen.

 

Locaties onderzoeken: Op sommige locaties kun je rondkijken. Er verschijnen dan pijlen aan de linker- en rechterkant van het scherm. Als de cursor de linkerkant van het scherm bereikt, verschuift het beeld naar links. Als de cursor de rechterkant van het scherm bereikt, verschuift het beeld naar rechts. In de loop van je onderzoek komen er meer locaties beschikbaar. Bovendien moet je regelmatig de CSI-locaties bezoeken om laboratoriumapparatuur te gebruiken, bevelen op te halen en verdachten te verhoren. Ga naar het mortuarium voor autopsieverslagen van dr. Robbins. Hier kun je soms ook meer bewijsmateriaal vinden op het lichaam van het slachtoffer.

 

Van dichtbij bekijken : Je cursor verandert in een vooruitwijzende pijl als je over iets beweegt dat je van dichtbij kunt bekijken.

Je komt dichterbij door het voorwerp of het gebied met een vooruitwijzende pijl te selecteren.
 

Je perspectief aanpassen: Als je bepaalde voorwerpen van dichtbij bekijkt, kun je je perspectief aanpassen door de cursor naar de linker- of rechterkant van het scherm te verplaatsen.Bekijk objecten van alle kanten, want zo ontdek je vaak nieuwe bewijzen.


Uitzoomen: Als je iets van dichtbij hebt bekeken, wil je natuurlijk weer gewoon om je heen kunnen kijken. Om uit te zoomen, klik je op de knop Back (terug) of klik
je met de rechtermuisknop. Soms moet je een paar keer uitzoomen om naar het normale zicht terug te keren.

 

Samenwerken met je team

 • Het succes van het CSI-team is vooral te danken aan de goede samenwerking.

 • Als je onderzoek vastloopt of als je gewoon wilt weten wat je het beste kunt doen, heb je een aantal mogelijkheden.
  • Op de eerste plaats kun je je CSI-partner voor de zaak opzoeken en de situatie met hem of haar bespreken.
  - Meestal heeft je partner nuttige informatie die je verder helpt in je onderzoek.
  • Als je nog steeds informatie nodig hebt, open je je PDA en vervolgens het dossier.
  - Hier vind je je huidige doelstelling en gedetailleerde informatie over de zaak, waaronder een overzicht van het slachtoffer en eventuele verdachten.
  • Ten slotte vind je ook e-mails van Catherine of andere CSI-agenten in je dossier.
  - Deze e-mails bevatten vaak nuttige tips over de zaak en zijn een goede informatiebron als je niet weet hoe je verder moet.

Dossier: Bekijk het Case File (dossier) regelmatig, zodat je misschien nieuwe ideeën opdoet voor het onderzoek:

 • Je huidige doelstelling staat altijd boven in het scherm.
 • De tabbladen Victim (slachtoffer) en Suspects (verdachten) worden automatisch bijgewerkt als er nieuwe informatie over hen beschikbaar komt.
 • Het tabblad Statistics (statistieken) toont je beoordelingen op drie onderdelen. Ook zie je hier wat je nog moet doen om bepaalde prijzen te krijgen.
  Terwijl je bewijsmateriaal verzamelt en verwerkt, zie je korte filmpjes die laten zien hoe de misdaad in theorie en op basis van het beschikbare bewijs
  had kunnen plaatsvinden. Deze filmpjes worden bewaard in het gedeelte Reconstructions (reconstructies) van je dossier. Kies een filmpje om het af te spelen.
 • Als je e-mails (hints) hebt ontvangen van andere CSI-agenten, kun je deze bekijken in het gedeelte Email (e-mail)

Evaluatie en statistieken
Na elke zaak worden je prestaties grondig geëvalueerd. In elke zaak krijg je prijzen voor diverse taken, zoals het helpen van een CSI-collega in het lab of het herlezen van het dossier. Als je een nieuwe prijs hebt verdiend, verschijnt er een melding in beeld. Bovendien wordt je effectiviteit op drie belangrijke terreinen bijgehouden:

 • Skill (vaardigheden): deze statistiek geeft via het percentage geslaagde pogingen aan hoe goed je met laboratoriumapparatuur kunt omgaan. Elke handeling telt mee, van het combineren van een ongeďdentificeerde DNA- streng met een geďdentificeerd monster tot het kiezen van een element van een chemische stof.
 • Cunning (kundigheid): dit geeft aan hoe goed je bent met het presenteren van bewijsmateriaal, zowel voor het verkrijgen van een bevel als voor het tegenspreken van een verklaring tijdens een verhoor. Ook dit is het percentage geslaagde pogingen.
 • Thoroughness (grondigheid): dit is het percentage van de locaties die je voor de zaak hebt bezocht. Speel een zaak een tweede keer om je score in alle drie de categorieën te verbeteren, zodat je een betere evaluatie krijgt.
Deze oplossing is een snelle doorloop om de zaken op te lossen , en geeft geen 100% score. Dus onderzoek alles, probeer alles uit in de computers en toon de juiste bewijzen aan de verdachten en aan Brass.

De gereedschapskist openen: Als je dicht genoeg bij een voorwerp bent om een forensisch hulpmiddel te gebruiken, verandert je cursor in een gereedschapskist. Klik om de gereedschapskist te openen en kies een hulpmiddel. Je kunt veel dingen onderzoeken op een locatie, hoewel sommige voorwerpen geen bewijsmateriaal opleveren en je er ook geen gereedschap voor nodig hebt.

Gereedschap gebruiken: De gereedschapskist bestaat uit vier compartimenten en het bewijsmateriaal ligt in het midden. Er zijn vier soorten gereedschappen:

 1. Collection (oppakken)
 2. Fluids (vloeistoffen)
 3. Fingerprints (vingerafdrukken)
 4. Casting (afdrukken).

Bepaald bewijsmateriaal moet je eerst vinden met een bepaald soort gereedschap voordat je het kunt oppakken.

Selecteer het soort gereedschap dat je nodig hebt en het juiste gereedschap wordt automatisch geselecteerd.

 • Collection (oppakken): selecteer dit soort gereedschap voor het oppakken van poederachtige stoffen of bloed.
 • Fluids (vloeistoffen): gebruik dit om verborgen sporen van vloeistoffen te vinden, zoals verwijderd bloed.
 • Fingerprints (vingerafdrukken): gebruik dit als je vermoedt dat je vingerafdrukken kunt verzamelen.
 • Casting (afdrukken): gebruik dit om een afgietsel te maken van een afdruk, zoals een voet- of een wielafdruk. 

Om gereedschap te gebruiken, klik je of hou je de linkermuisknop ingedrukt als de cursor op de juiste plek staat. Als je bijvoorbeeld het vingerafdrukkenkwastje wilt gebruiken, hou je de muisknop ingedrukt en veeg je over het gebied. Je gebruikt dan vingerafdrukpoeder om naar afdrukken te zoeken.

Het gereedschap: Dit zijn de forensische gereedschappen die je in de gereedschapskist vindt:

 • Stempel: stempel waarmee je poedervormige substanties kunt verzamelen. Het gaat hierbij onder meer om kruitsporen en drugs.

 • Wattenstokje: een wattenstokje om schone monsters te nemen van (opgedroogde) vloeistof.

 • LCV (Leuko Crystal Violet): LCV bevat hexamethyl-p-rosanilinechloride, dat zelfs het kleinste spatje bloed zichtbaar maakt.
  Wordt gebruikt om de aanwezigheid van kleine hoeveelheden bloed vast te stellen.

 • Luminol: een lichtgevende chemische stof die een reactie aangaat met de ijzerdeeltjes in hemoglobine, zodat bloedsporen blauwgroen oplichten.
  Werkt zelfs op oppervlakken die zijn schoongeveegd.

 • Poeder voor vingerafdrukken: dit poeder wordt met behulp van een kwastje op gladde oppervlakken aangebracht. Meestal zoek je afdrukken met zwart poeder, maar er is poeder in verschillende kleuren (zoals wit, roze, groen). De verschillende kleuren worden gebruikt op oppervlakken waarop zwart poeder niet zichtbaar is.

 • Magnetisch poeder: om vingerafdrukken op bepaalde poreuze materialen zoals hout, plastic en verf zichtbaar te maken. Het wordt gebruikt in combinatie met een magnetische borstel op zowel horizontale als verticale oppervlakken.

 • Ninhydrine: chemische stof die vingerafdrukken toont op poreuze materialen (zoals papier), door een reactie aan te gaan met de aminozuren in de vingerafdrukken.

 • Mikrosil™: een soort stopverf die wordt gebruikt om een afdruk te maken van sporen van voorwerpen.

 • Gips en lijst: een metalen lijst gevuld met gips waarmee je een mal maakt van schoen- of voetafdrukken en bandensporen op de plaats delict.

Automatische gereedschappen: Deze gereedschappen worden soms automatisch gebruikt bij het verzamelen van bewijsmateriaal:

 • Handschoen: rubber latex handschoenen om grote bewijsstukken vast te pakken zonder dat je ze beschadigt of vingerafdrukken uitsmeert.

 • Pincet: om breekbare of heel kleine stukjes bewijs op te pakken.

 • Plakband: met dit plakband kun je poedervormig of verspreid liggend bewijsmateriaal oppakken. Ook voor vinger- en voetafdrukken op harde oppervlakken

De PDA gebruiken: In je PDA vind je alle informatie die als CSI- agent tot je beschikking staat. Gebruik ‘m om verzameld bewijsmateriaal te onderzoeken, het dossier van een zaak te bekijken, naar een andere locatie te gaan en de opties aan te passen.

 

Zaak 1: Broken Hearted

Plaats van de misdaad - Aurelia's Fantasy Suites

Praat met je collega, Nick over alle onderwerpen. Onderzoek het lichaam.

Bewijsmateriaal verzamelen

 • Gebruik het wattenstokje op het slachtoffer  - bloedmonster van het slachtoffer 'Victim's blood' (1).
 • Kijk op het tapijt, rechts van het lichaam. Gebruik de 'LCV fluid' vloeistof spray op de bloedvlek - 'blood from carpet' (2).
 • Draai rechts naar de onderkant van bar. Gebruik de stempel op de witte poeder 'white powder' (3).
 • Kijk onder het dressoir, aan de linkerzijde. Pak de glasscherf 'piece of glass' (4).
 • Kijk in de rechtse wastafel in de badkamer. Gebruik de 'LCV' spray in de wastafel - 'blood in sink (5).
 • Draai de zitkussen van de bank om. Gebruik het wattenstokje op de bloedvlek - 'blood from couch' (6).
 • Praat met de manager Charles Steer.
 • Open de locaties in je PDA en ga naar het mortuarium.

Morgue

 • Praat met Dr. Robbins. Krijg de 'victim's ten card' vingerafdrukken en de 'glass from neck'.
 • Klik op de mond van het lichaam. Pak de tandprothese - 'removable dental work'.

Aurelia's Fantasy Suites

 • Kijk aan de linkerzijde van het bed. Klik op het kastje tegen het bed en pak dan de glasscherf - 'piece of glass near bed (7).

Laboratorium

Na het gesprek met Catherine ga je naar een werkplek Om bewijsmateriaal te analyseren in het lab, ga je naar het materialenlab of het gegevenslab. Bij elke werkplek kun je Help selecteren voor een beschrijving en een video over de werking. In het bewijsmateriaalscherm geeft een vinkje aan als het voorwerp niet verder kan worden onderzocht. Opmerking: als je partner zegt: 'There’s more to do with this evidence before we can process it', betekent dit dat je meer bewijsmateriaal op het voorwerp moet vinden voordat je het kunt analyseren in het laboratorium. Zoek altijd naar bewijsmateriaal op voorwerpen die je vindt.

Bewijsmateriaal: Gedetailleerde informatie over al verzameld bewijsmateriaal krijg je door de cursor te plaatsen op de voorwerpen op de lijst. Bewijsmateriaal dat volledig is verwerkt, is voorzien van een vinkje. Dit geeft aan dat je er verder niets meer mee kunt doen. Het verzamelen van bewijsmateriaal is pas de eerste stap, want op sommige voorwerpen vind je sporen. Een wapen kan bijvoorbeeld vingerafdrukken bevatten of er kan een haar of bloed op kleding zitten. Selecteer een voorwerp om het bewijsmateriaal nader te bekijken. In het scherm met het bewijsmateriaal kun je het ronddraaien door de linkermuis knop ingedrukt te houden (of door de cursor naar de randen van het scherm te verplaatsen). Sporen die je vindt op ander bewijsmateriaal verzamel je op dezelfde manier als bewijsmateriaal op een plaats delict.

Materials Lab

Er zijn drie werkplekken in het materialenlab:

 1. Substance Analysis Computer:
  DNA:
  met de DNA-analysator kun je onbekende monsters vergelijken met bekende monsters of met DNA uit de database van veroordeelde criminelen.
  • Gebruik de knop Evidence (bewijsmateriaal) om een monster uit je bewijsmateriaal toe te voegen.
  • Gebruik vervolgens de knop Search (zoeken) om de database te doorzoeken of voeg een tweede monster uit je bewijsmateriaal toe.
  • Om monsters met elkaar te vergelijken, sleep je de DNA-strengen van het onbekende monster naar het bekende monster.
  • Selecteer Confirm Match (vergelijking bevestigen) om de analyse te voltooien.
  Chemical: met deze machine kun je de chemische samenstelling van een stof bepalen aan de hand van een spectrale analyse van de chemische bestanddelen:
  • Gebruik de knop Evidence om een monster uit je bewijsmateriaal toe te voegen.
  • Gebruik vervolgens de knop Search voor een lijst met elementen uit de database die wellicht in je stof zitten.
  • Markeer de vakjes bij de verschillende elementen tot het tweede monster overeenkomt met jouw monster.
  • Selecteer Confirm Match voor het resultaat.
  • Je kunt ook twee monsters uit je eigen bewijsmateriaal met elkaar vergelijken.
 2. Microscope: met deze microscoop kun je bewijsmateriaal tot in het kleinste detail onderzoeken.
  • Je kunt ook twee monsters uit je eigen bewijsmateriaal met elkaar vergelijken.
  • Selecteer de knop Evidence om een voorwerp toe te voegen en gebruik de cursor om het te verschuiven.
  • Pas de vergroting (x10, x60 of x200) en de scherpte aan tot je hebt gevonden wat je zocht.
  • Als je de scherpte-insteller loslaat als het bewijsmateriaal is gevonden, ben je klaar met de analyse.
  Documentanalyse: met deze machine vind je verschillende inktsoorten die in hetzelfde document zijn gebruikt.
  • Gebruik de knop Evidence om een document uit je bewijsmateriaal toe te voegen.
  • Pas de lichtfrequentie met de schuifregelaars rechts aan om de verschillende inktsoorten zichtbaar te maken.
  • Als alle drie de schuifregelaars in de juiste positie staan, wordt de verborgen tekst zichtbaar.
 3. Montagetafel: op de montagetafel kun je verschillende stukken bewijsmateriaal in elkaar zetten of juist uit elkaar halen voor nader onderzoek.
  Dit kan je nog meer bewijsmateriaal opleveren.

Substance Analysis Computer

 • DNA: Evidence: Selecteer 'Victim's blood'. Klik op Evidence. Selecteer 'blood in sink'. Close.
 • Sleep de DNA strengen van de rechterszijde naar de linkerzijde zodat de kleuren en vormen in elkaar passen.
 • Klik dan op Confirm Match. Er is een Match gevonden.
 • Klik op Evidence: Selecteer 'blood from couch' en 'Victim's blood'. Klik op 'Back'
 • Bloed van de kussen is geen match met het bloed van het slachtoffer.
 • Chemical. Close, Evidence: Selecteer 'white poeder'. Klik op Search. Selecteer uit het resultaat de eerste, vierde en zevende balkje. Confirm Match.

 

Microscoop

 • Close, Evidence: Selecteer ''removable dental work'. Zoom in en uit door aan de schuifknop aan de lens te schuiven.
 • Klik op de lens om de tandprothese te verschuiven. Zoek tot je een serienummer vindt - 942774274.

Montagetafel

 • Zet de glasscherven in elkaar. Klik op een glasscherf en draai dan het geselecteerde glasscherf.

Data Lab

Dit zijn de werkplekken in het gegevenslab:
 

Database Computer:

 • Database vingerafdrukken: je kunt de database met vingerafdrukken doorzoeken om een gevonden afdruk te identificeren. Je kunt ‘m ook vergelijken met een bekende afdruk uit je bewijsmateriaal. Nadat je een vingerafdruk hebt toegevoegd, selecteer je Prepare Search (zoeken voorbereiden) voor een close-up van de onbekende afdruk. Let goed op unieke gebieden, zoals de eind- en scheidingspunten van de vingerafdruk.
  • Vind maximaal vijf unieke gebieden en selecteer dan Search om mogelijke resultaten te zien.
  • Selecteer een resultaat en het verschijnt in het venster rechts.
  • Sleep de gedeeltelijke afdruk naar het kwadrant waarin de afdruk overeenkomt met de bekende afdruk rechts.

 • Medische database: tijdens je onderzoek moet je soms de medische geschiedenis van iemand opzoeken aan de hand van een identificatienummer of een naam. Gebruik de knop Evidence om de informatie te selecteren en gebruik de knop Search voor de resultaten.

DataBase Computer

 • Medical Database, Evidence: Selecteer 'ID number from bridgework'. Search.

Brass's Office

 • Praat in het kantoor met Brass. Na het gesprek ga je naar de nachtclub.

Pleasure City

 • Praat met Kathy Burd. Kijk links van de lapdanspalen op een stoel.

 • Gebruik de vingerafdrukkwast op de stoelzitting - 'finger and palm print from seat chair'.

 • Gebruik de vingerafdrukkwast rechtsonder op de rugleuning - 'fingerprint from lower right of chair'.

 • Gebruik de vingerafdrukkwast rechtsboven op de rugleuning - 'fingerprint from upper right of chair'.

 • Gebruik de vingerafdrukkwast linksonder op de rugleuning -  'print from upper left of chair'.

Laboratorium: Data Lab

 

Database Computer

 • Fingerprints: Selecteer 'Lynn Bowder's ten card' vingerafdrukken. Sleep de gedeeltelijke vingerafdruk in een vakje van de 'ten card' vingerafdruk en klik op Confirm Match. Doe dit ook zo met de andere vakjes. De afdruk van 'upper left', match met de afdruk rechtsboven. Sleep dus de gedeeltelijke afdruk naar het kwadrant rechtsboven en klik op Confirm Match.

 • Fingerprints: Selecteer 'finger and palm print from seat chair' en klik op Prepare search. Klik op vijf unieke gebieden. Klik op search.

 • Klik op de resultaat vingerafdruk Sleep de vingerafdruk naar het vakje rechtsonder en klik op Confirm Match.

 • Fingerprints: Vingerafdruk "lower right' - Prepare search. Klik op vijf unieke gebieden. Klik op search. Resultaat: Tweede vingerafdruk. Sleep de vingerafdruk naar het vakje rechtsonder. Confirm Match.

 • Fingerprints: Vingerafdruk "upper right' - Prepare search. Klik op vijf unieke gebieden. Klik op search. Resultaat: Tweede vingerafdruk. Sleep de vingerafdruk naar het vakje linksonder. Confirm Match.

 finger and palm print  lower right  upper right  ATM card

 

Brass's Office

 • Praat met Brass. Krijg de 'ATM card van Lynn Bowder'. Kijk op de ATM card in de bewijsinventaris.

 • Gebruik de vingerafdrukkwast op de ATM card - 'fingerprint from ATM card'.

Laboratorium: Data Lab

 

Database Computer

 • Fingerprints: 'ATM card' - Prepare search. Klik op vijf unieke gebieden. Klik op search. Resultaat.
  Vierde vingerafdruk. Sleep de vingerafdruk naar het vakje linksonder. Confirm Match.

Brass's Office

 • Praat met Brass. Vraag een ondervragingsbevel voor Airam Dominguez.

 • Selecteer de vingerafdruk van Airam Dominguez als bewijs. Klik op 'present'.

 • Krijg een foto van  Airam Dominguez.

Pleasure City

 • Toon de foto van Airam Dominguez aan Kathy Burd.

 • Krijg een bericht van Brass.

Interrogation Room - Verhoorkamer

 

Verdachten ondervragen

Regelmatig moet je verdachten verhoren om aan bepaalde belangrijke informatie te komen. Sommige gesprekken beginnen vanzelf als je een kamer binnenkomt
of als je met een bewijsstuk bezig bent, andere gesprekken moet je zelf aangaan. Om een gesprek te beginnen, verplaats je de cursor naar de verdachte of de CSI-agent en klik je als de cursor in een spraakballon verandert. Tijdens een gesprek zie je op het scherm een aantal vragen die je kunt stellen. Als je de cursor op een vraag plaatst, zie je erboven meer informatie verschijnen. De beschikbare vragen zijn afhankelijk van wat je tot op dat moment over de zaak te weten bent gekomen. Ga dus een tweede keer bij een verdachte op bezoek als je nieuwe informatie of nieuw bewijs hebt gevonden. Om een vraag te stellen, selecteer je ‘m. Ingewonnen informatie uit verhoren wordt opgeslagen in je dossier, dat je kunt inzien via je PDA.

Verdachten verhoren
Als je er zeker van bent dat een verdachte met de misdaad te maken heeft, haalt Brass de verdachte naar het politiebureau. Daar kun je ‘m uitgebreid verhoren. Tijdens dit verhoor kunnen verdachten misleidende antwoorden geven. In deze situaties verschijnt de knop Refute (tegenspreken), die je kunt gebruiken om aan te tonen dat de verdachte liegt. Als je deze knop selecteert, verschijnt er een menu met relevant bewijsmateriaal. Kies het bewijsmateriaal dat niet strookt met de verklaring van de verdachte en kies Present (laten zien). Als je de verklaring terecht in twijfel trekt, past de verdachte zijn verhaal aan. Als je verkeerd bewijsmateriaal selecteert, krijg je een waarschuwing van je partner. Als je te vaak verkeerd bewijsmateriaal selecteert, haalt je CSI-partner je weg bij het verhoor en gaat je Cunning (kundigheid)-statistiek omlaag. In twee situaties is de Refute-knop wel beschikbaar, maar kun je ‘m niet gebruiken:

 1. Vaak liegt de verdachte, maar heb je nog niet het noodzakelijke bewijsmateriaal om ‘m tegen te spreken.
  Keer terug naar de verhoorkamer nadat je het benodigde bewijsmateriaal hebt gevonden en verwerkt.

 2. Soms spreekt de verdachte gewoon de waarheid. Je kunt een juiste verklaring nooit tegenspreken.

Een zaak afronden: Bevelen
Om een zaak af te sluiten, moet je voldoende informatie en bewijsmateriaal verzamelen en analyseren om een verdachte te kunnen arresteren. Als het arrestatiebevel beschikbaar is, ga je naar het kantoor van Brass om te vragen of de verdachte kan worden opgehaald. Je hebt mogelijk meer bevelen nodig voor een verdachte, zoals een ondervragingsbevel, een bevel tot huiszoeking en het arrestatiebevel. Als een bevel beschikbaar is na het verzamelen van bepaald bewijsmateriaal, verandert de doelstelling in je dossier.

 • Ondervraag Airam Dominguez

 • Neem een speeksel monster.

 • Krijg zijn overhemd - 'tuxedo shirt'.

Laboratorium: Materials Lab

 

Substance Analysis Computer

 • DNA: 'Airam Dominguez DNA' - 'blood from couch cushion'. Vergelijk de DNA strengen.
 • DNA: 'Lynn Bowder's blood' - 'blood from carpet'. Geen Match.

Montagetafel

 • Onderzoek de overhemd in de bewijsinventaris. Pak de glasscherf bij de kraag.
 • Plak deze glasscherf aan de andere op de montagetafel.
 • Krijg een gedeeltelijke in elkaar gezette asbak/moordwapen.

Data Lab: Database Computer

 • Praat met Dr. Langston.

 • Fingerprints: 'print from a cannoli form' - Prepare search. Klik op vijf unieke gebieden. Klik op search.

 • Resultaat: Sleep de vingerafdruk naar het vakje linksboven. Confirm Match.

Aurelia's Fantasy Suites

 • Praat met Charles Steer.

 • Kijk in je bewijsinventaris naar de gedeeltelijke in elkaar gezette asbak/moordwapen.

Interrogation Room

 • Ondervraag Airam Dominguez

 • Bewijs: 'Airam Dominguez blood from couch'.

Pleasure City

 • Pak de servet van de bar.

 • Onderzoek het servet. Gebruik het wattenstokje op de servet - 'mucus from Kathy Burd's napkin'.

Laboratorium: Materials Lab

Substance Analysis Computer

 • DNA:  'mucus from Kathy Burd's napkin' - 'blood from carpet'. Vergelijk de DNA strengen.

Brass's Office

 • Vraag een huiszoekingsbevel voor de woning van Kathy Burd.

 • Bewijs: 'Kathy Burd's blood from the carpet'.

Kathy Burd's Apartment

 • Klop op de deur. Praat binnen met Kathy Burd.

 • Draai naar de garderobekast. Kijk achter in de kast en pak de glasscherf.

 • Kijk in de douchecel. Gebruik de 'LVC' spray op het afvoerputje - 'blood from Kathy Burd's apartment'.

 • Praat met Kathy Burd. Verlaat de woning.

 • Kijk op de grond. Gebruik de gips op de schoenafdruk - 'Charles Steer's shoe print'.

Laboratorium: Materials Lab

Substance Analysis Computer

 • DNA: 'blood from Kathy Burd's apartment' - 'Lynn Bowder's blood'. Vergelijk de DNA strengen.

Brass's Office

 • Vraag een ondervragingsbevel voor Kathy Burd.

 • Bewijs: 'victim's blood from Kathy Burd's apartment'.

Interrogation Room

 • Ondervraag Kathy Burd

 • Krijg haar vingerafdruk.

 • Bewijs: 'victim's blood from Kathy Burd's apartment'.

 • Bewijs: 'partially reassembled ashtray/murder weapon''.

 • Krijg haar mobile telefoon.

Data Lab: Audio/video-analyse

 

Audio/video-analyse: gebruik de audio/video-analyse om geluidsmateriaal te beluisteren of om beeldmateriaal te bekijken. In het geluidsgedeelte kun je een fragment van het geluid selecteren om het te vergelijken. Selecteer Confirm Match om de analyse te voltooien.

 

Audio/video-analyse Computer

 • Audio: 'Charles Steer's 911 call' - 'Kathy Burd's phone'. Luister naar beide gesprekken.

 • Selecteer een fragment van de '911 call' en klik op 'compare'.

Brass's Office

 • Vraag een arrestatiebevel voor Charles Steer.

 • Bewijs: 'Kathy Burd's phone'.

Interrogation Room

 • Verhoor Charles Steer.

 • Krijg zijn schoenen.

 • Neem een DNA  monster.

Laboratorium: Materials Lab

 • Onderzoek de schoenen van Charles Steer. Gebruik de stempel op de poeder.

 • Kijk op de schoenzolen. Pak de glasscherf.

Substance Analysis Computer

 • Medical: 'powder from Charles Steer's shoe' - 'carpet cleaner'. Confirm Match.

Montagetafel

 • Compleet de asbak met de laatste glasscherf.
 • Kijk op de onderkant van de asbak.

 • Gebruik de vingerafdrukkwast - 'print from the murder weapon'.

Laboratorium: Data Lab

 

Database Computer

 • Fingerprints:'print from the murder weapon' - ' Kathy Burd's ten card' = Vakje rechtsboven.

Interrogation Room

 • Verhoor Charles Steer.
 • Bewijs: 'powder on Charles Steer's shoe'.
 • Vraag aan Brass om Kathy Burd te verhoren.
 • Verhoor Kathy Burd.
 • Bewijs: 'Kathy Burd's print from the murder weapon'.

Zaak 1 opgelost

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
NL Forum

Henk

www.000webhost.com