CSI: Crime Scene 1 Investigation
 

In dit spel moet je 5 rechtszaken oplossen. Onder in het scherm doe je alle handelingen in het spel. Je begint met je naam in te tikken, je ziet dan het menu van de zaken die je moet doen. Als je een zaak goed gedaan hebt krijg je zaak 2 in het menu. Om een zaak echt goed op te lossen moet je 100 % zien te halen, heb je geen 100 % dan kan je de zaak opnieuw starten en proberen om wel de 100 % te halen. Je kunt wel een zaak oplossen minder dan 100% maar dan ben je iets vergeten wat belangrijk voor de zaak is of als je hints vraagt. Het is belangrijk om met iedereen te praten en alles te vragen en te ondervragen. Bij een actie of close -up in het scherm wordt de cursor groen. Ga met je muis over de locatie of voorwerp afbeelding in je menubalk en dan zie je onder in het scherm wat het is. Met de ESC toets verlaat je het spel en wordt automatisch gesaved. Jij speelt in dit spel als Frankly en je krijgt in elke zaak een andere collega mee. Klik op start van zaak (case) 1.

Zaak 1: Inn & Out
 

Na de intro van Gil Grissom begint het spel met een stem die je vertelt hoe je met de menubalk gaat werken. Volg de aanwijzingen om verder te gaan, onder in het scherm is je menubalk, rechts zijn de locaties van de "CSI Office" waar je naar toe kan gaan, daarboven de toets van de "evidence", midden de "tools", links de "locations" van de "crime scene/case" waar je naar toe kan gaan. Helemaal rechts "case - file"

"Csi Offices/lab" (Csi kantoren/laboratorium).

"Morgue (Al Robbins) - Victim analysis"

 (lijkenhuis -                   Slachtoffer analyse)

"Detective's Office (Jim Brass) - Interrogations and legal help"

 (Detective kantoor -                   Ondervraging en rechtshulp)

"Laboratory (Greg Sanders) - Evidence Analysis"

 (Laboratorium -                     Bewijs analyse)

 

"Evidence" (bewijzen)

"Tools" (Gereedschap/werktuigen)

"Locations", "Crime Scene/Case"

 (Locatie ,       Misdaad Plaats/Zaak)

 

"Case - File - Suspect/Victim Files, Reconstructions"

(Zaak - Archief - Verdachte/slachtoffer Archief, Reconstructie).

 

Hotel Champagne

Klik op het "Hotel", klik op het slachtoffer dat op bed ligt (je cursor wordt groen als je over het lijk gaat). Klik op "Case - File" van je menubalk. Hier kan je alle berichten lezen over het slachtoffer en over de verdachten, je kunt even terug kijken (filmpje) bij Re- construction. Als je in het scherm ziet "case of evidence - update" (zaak of bewijs - bijwerken) dan wordt er bij de persoon de analyse bijgeschreven. Controleer dit iedere keer als de "update" in je scherm te voorschijn komt, klik op "close" om de analyse te sluiten. Klik op de nek van het slachtoffer, nu zie je een menubalk van de "tools", "Detection" (opsporing gereedschap)

"Magnifying Scope -- Magnifies Trace Evidence" (vergrootglas - vergroot een object om een bewijs te vinden).

"Ninhydrin -- Reveals Latent Fingerprints On Porous Surfaces" (spray dat vingerprints op een poreus oppervlakte toont).

"Fingerprint Brush -- Applies Fingerprint Powder To Surfaces" (vingerafdruk borstel - borstel dat poeder op het object veegt om het zichtbaar te maken)

"Ultraviolet (UV) Light -- Visually Enhances Or Renders Evidence" (ultraviolet licht - versterkt of vertolkt visueel het bewijs).

"Sniffer -- Takes Samples Of Gasses And Fumes " (spoort monsters van gas en damp op).

"Luminol -- Causes Blood Traces To Luminesce" (spoort bloedmonsters op).

"Infrared (IR) Diagnostic Camera -- Detects Heat Signatures Within Objects" (infrarood kamera - spoort hete signalen in een object op).

Dubbelklik op "Ultraviolet (UV) Light -- Visually Enhances Or Renders Evidence", met dubbelklik op een object zie je het vergroot in het scherm. "Close" en klik daarna 1x op (zo pak je het object dat je wil gebruiken) "Ultraviolet (UV) Light -- Visually Enhances Or Renders Evidence", ga met het licht over de nek en klik op de nek (filmpje). Klik aan de zijkant van het scherm (dubbele cursor wijst naar de zijkant) en zo verlaat je het scherm in een close-up. Klik op het witte object (sheet /laken) dat langs het slachtoffer ligt. Klik op de vergrootglas, ga met de vergrootglas over het laken en als je iets verdachts ziet klik je er op. Boven/midden op het kleed ontdek je een haar, nu komt het "Collection" (collectie gereedschap) balk:

"Swab -- Takes Samples From Surfaces And DNA From Suspects" (wattenstaafje - neemt monsters van oppervlaktes op en DNA van verdachten).

"Gloves -- Collects Larger Pieces Of Evidence" ( handschoenen - hier pak je grote voorwerpen op van bewijsstukken).

"Tweezers -- Collects Smaller Pieces Of Evidence" (pincet - hier pak je kleine voorwerpen op van bewijsstukken).

"Casting Plaster and Frame -- Takes Plaster Casts Of Impressions" (gietsel gips -  voor gips afdrukken).

"Mikrosil -- Makes Molds Of Wounds" (neemt een afdruk van een wond).

"Adhesive Lifting Tape -- Lifts Trace Materials Off Clothing/Objects" (hechtpleister - hier pak je materiaal op van kleren of van een object).

"Electrostatic Dust Print Lifter -- Lifts Dust From Various Surfaces" (statische ? stof  - neemt stof op van verschillende oppervlaktes).

Klik op de "tweezer" (pincet) en pak het haartje ( hair). Klik op het "evidence" menu, hier komen je bewijsstukken in, "items" (voorwerpen) , "documents" (documenten) en "trace/prints" (monsters/afdrukken), dubbelklik op het haar, ga uit de close -up, pak met je "gloves" (handschoen) het laken (torn cloth) en ga terug naar het hotel scherm. Draai je om en praat met de hoteleigenaar (Bert Susten), ondervraag hem over alles (begin met de bovenste vraag en zo naar beneden de andere vragen stellen) en je krijgt een registratiekaart (registration Card). Klik op "documents" in je "evidence" menubalk, dubbelklik op "registration Card" en je krijgt een nieuwe locatie "Jenny Stricklandís Apartment", ga terug naar het hotel scherm. Draai naar Gil die bij het bed staat, je kunt altijd hints vragen aan een collega die altijd met je mee gaat, als je hints vraagt dan gaan er punten af van je totaal en dus haal je geen 100 %. Praat met Gil, klik op een voorwerp in je bewijs menu en sleep het naar Gil, zo geef je of gebruik je een voorwerp. Daarna gaat de uitlegster weg en ga je zonder haar het spel verder spelen.  In de oplossing verder vertel ik alleen wat je moet doen om 100% te halen. Ik geef geen vertaling ( wat je ziet in het scherm schrijf ik in het Engels) van de gesprekken dus goed luisteren en noteren. Kijk ook regelmatig in je "case/file".

Pak met je handschoen langs Gil een armband (Bracelet) van de grond. Draai rechts naar een rode stoel, zoom in op de afstandsbedingen die onder de stoel ligt, gebruik je "Fingerprint Brush" (vingerprint borstel) op de afstandsbedingen om vingerafdrukken te nemen (ga op en neer over de afstandsbedingen met de borstel (muisknop ingedrukt houden) en rechtsboven komen de vingerafdrukken, als je dan stopt komen ze in je bewijsmenu en zo doe je dat ook met de spraybussen) "Evidence/trace/prints" Partial Print (found on tv remote)", zoom in op de TV die op een kast staat en neem hier ook vingerafdrukken van de toetsen "Full Print (found on tv)". Klik op de wasbak in de badkamer, zoom in op de wasbak, gebruik de "Luminol" op de bloedvlek in de wasbak, pak met je "swab" (wattenstaafje) wat bloed "swab of stain". Klik op "Location" in je menu en ga naar

Jenny Stricklandís Apartment

Praat met Jenny en ze geeft de naam van het slachtoffer"Kylie Yardstrum".

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "swab of stain" en de "torn cloth" om het te laten analyseren. Links staat een "microscope"  (microscoop), klik op de microscoop, leg (sleep) je "hair" onder de microscoop om het te bekijken, achter in de kamer staat een computer, klik op de computer, klik op "search and compare" (onderzoek en vergelijk), sleep de Partial Print (found on tv remote) vingerafdruk in het linker vakje van de computer en klik op "search", doe dit ook met de "Full Print (found on tv), klik dan op view (kijk) en de computer heeft gevonden dat deze vingerafdrukken van hoteleigenaar "Bert Susten" zijn, in je "documents"komt nu "rap sheet of Bert Susten" (rapport). Als je iets onderzocht hebt komt er een labeltje onder het voorwerp.


Morgue Al Robbins


Vraag alles aan Al, je krijgt geld "money" en "skin sample" (stukje van het huid "DNA").

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "money" en "skin sample".

Detective Office ( Jim Bassís)
 

Vraag alles en hij geeft een nieuwe locatie "Kylie Yardstrum Apartment".
 

"Kylie Yardstrum Apartment"

Pak het medicijn flesje met je handschoenen "medicine bottle" van de tafel, zoom in op het keukenbuffet, pak de hotelreÁu "hotel receipt", klik op het antwoordapparaat die op het einde staat, luister (play) naar het bandje en je pakt automatisch het bandje "Answering machine message". Klik op de computer, klik op "my scheduler" en je pakt automatisch een kopie van de "victim's schedule" (lijst).

Detective Office ( Jim Bassís)

Praat met Jim, vraag een "warrant DNA from the hotel owner, (Bert Susten)" (volmacht/ondervraging), ondervraag alles aan de hoteleigenaar, neem een DNA  met je wattenstaafje "reference DNA sample" (Bert Susten) en pak een haartje met je pincet van de hoteleigenaar "reference hair sample (Bert Susten)".

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "reference DNA sample" (Bert Susten), "hotel receipt", "Answering machine message" en de "medicine bottle" en hij geeft je er de vingerafdrukken die op de fles zitten "medicine bottle prints". Klik op de miscroscoop, leg een haartje "hair sample found in torn cloth" aan de linkerkant, leg het andere haartje aan de rechterkant "reference hair sample (Bert Susten)" en je vergelijkt het haartje. Ga naar de computer en onderzoek (serach) de "victim's schedule" en je krijgt een rapport over "rap sheet for Devon Rodgers", vergelijk (compare) de "rap sheet for Devon Rodgers" met de Partial Print (found on tv remote), onderzoek de "medicine bottle prints", je kunt daarna ook de "medicine bottle prints" vergelijken met de "rap sheet for Devon Rodgers" en met de "rap sheet of Bert Susten".

Detective Office ( Jim Bassís)


Vraag eerst de laatste vraag, dan vraag een ondervraging (interrogate) voor de hoteleigenaar. Ondervraag hem alles. Ga terug naar het kantoor van Jim Bass, vraag nu een ondervraging en een volmacht voor DNA van Devon Rodgers, ondervraag alles en neem met je wattenstaafje een DNA "reference DNA sample" (Devon Rodgers) en met je pincet een haartje "reference hair sample (Devon Rodgers)" .

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "reference DNA sample (Devon Rodgers)", vergelijk de "reference hair sample (Devon Rodgers)" met de "hair sample found in torn cloth" onder de microscoop.

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag om een ondervraging van Devon Rodgers, ondervraag hem alles en einde zaak 1 en je hebt 100%.

Je kunt nu in zaak 1 10 afbeeldingen bekijken als je op "view" bij "extra" klikt in de zaak menu.

Nu gaat het wat sneller met de oplossing, je weet nu wel ongeveer hoe alles werkt, dus ik beschrijf nu alleen de handelingen.

Zaak 2: Light My Fire

Na de intro sta je in het huis van Jason Gray, je collega is nu Sara Sidle. Zoom in op het schilderij achter Sara, gebruik de "sniffer" om damp/gas "fume sample" op te nemen. Zoom in op de grond bij de kast, zoom in op het glas en pak het gekleurde glas "colored glass" met je handschoen, (zoom eerst uit) zoom ook in op het houtje dat er langs ligt, gebruik de UV lamp op het houtje en pak met je handschoen het verbrande houtje "small burnt scrapt". Klik op de verbrande telefoon die op het bureau staat, klik op "redial", zoom in op stukje papier dat ook op het bureau ligt, gebruik de "Ninhydrin" spray op het verbrande papiertje en je ontdekt de vingerafdrukken "scrap prints", links van het bureau zoom je in op de grond, zoom achter in op het verbrande lapje "burnt rag" en pak het met je pincet, zoom rechts in op de aansteker "antique lighter"en pak het met je handschoen. Ga naar buiten, zoom in onder het raam, maak een afdruk met je "Casting Plaster and Frame" in het zand,"Impression Cast", pak een scherf van glas "Shard of Glass" met je pincet dat ook onder het raam ligt. Ga terug naar binnen en ondervraag Jason Gray over alles.


Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "fume sample" ,"colored glass" , "small burnt scrapt", "antique lighter", "burnt rag", "Impression Cast" en de "Shard of Glass" om het te analyseren. Onderzoek de "Shard of Glass" onder de microscoop. Onderzoek de "scrap prints" in de computer voor een rapport over "rap sheet for James Ritchie".

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag alles en je krijgt een nieuwe locatie "James Ritchieís Office".

James Ritchieís Office

Ondervraag James over alles.

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag alles en je krijgt een nieuwe locatie "Henderson Executive Airport".

Henderson Executive Airport
 

Zoomin achter op het vliegtuig om te bevestigen dat het Gray's vliegtuig is. Zoomin op de dozen links in de plankenkast, zoomin op de label en pak met je handschoen de brandstofrekening "fuel bill", zoomin op de werkbank, pak het papiertje met je handschoen "corporate note", de kastjes links van de werkbank zijn op slot, zoomin op de ton voor het vliegtuig en pak er een vettig vodje "greasy rag" uit met je pincet.

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "greasy rag".

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag voor ondervraging van Gray. Ondervraag alles en hij geeft je een nieuwe locatie van zijn schuurtje "Jason Grayís Shed".

Jason Grayís Shed

Zoomin op de grond voor de deur van het schuurtje, neem 2 voetafdrukken met de "Casting Plaster and Frame", "Larger Shoe Cast " en een "Shed Shoe casts". Probeer de deur te openen van het schuurtje, zoomin op de handgreep, gebruik de "Fingerprint Brush" voor "Overlapping fingerprints". Open dan de deur en ga naar binnen, pak met je wattenstaafje een monster van de brandstofkan "shed gas sample". Pak boven van de plank een fleswijn "bottle wine" met je handschoen, zoomin rechts/boven de trap op een spijker, pak met je pincet het draadje "thread from nail".

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "shed gas sample" en de "thread from nail". Vergelijk de thread from nail" met de "greasy rag" onder de microscoop. Onderzoek de "Larger Shoe Cast " en de "Shed Shoe casts" in de computer, onderzoek ook de "Overlapping fingerprints", dit geeft je 2 nieuwe vingerafdrukken "shed print#1" en de "shed print#2". Onderzoek dan de 2 nieuwe vingerafdrukken voor 2 rapporten, over "Jason Grayís rap sheet" en "Stan Ginns rap sheet".

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag om Jason Gray te ondervragen, ondervraag hem over alles. Ga terug naar Jim en vraag om Stan Ginns te ondervragen, ondervraag hem ook alles. Ga terug naar Jim en vraag om Jason Gray weer te ondervragen, ondervraag alles. Ga terug naar Jim en vraag om Stan Ginns te ondervragen, ondervraag hem alles en einde zaak 2, 100%.

Zaak 3: Garveyís Beat

Je collega is nu Nick Stokes, je bent op de plaatst van de misdaad "Tropicana Avenue roadside". Zoomin op het lijk "Garvey" en zoomin op zijn borst. Zoom daarna in op zijn hoofd, gebruik de "Mikrosil" om een wondafdruk te nemen "head wound cast". Zoomin op het pistool voor de politiewagen, gebruik de "Fingerprint Brush", "gun prints" en pak het pistool "officer gun" met je handschoen. Ga in de wagen, gebruik de "Luminol" op de vlek in de stoel van de chauffeur, pak met je wattenstaafje een bloedmonster van de stoel "sample of stain", pak tussen de stoelen een identiteitskaart "Identification",  pak een blanco papiertje van de rechtse stoel "Page From Pad of paper", (hmm, gebruik Altijd je handschoen, pincet of wattenstaafje om wat te pakken, want ik vergeet dat wel eens te zeggen en zeg het nu ook niet meer). Stap uit de wagen, zoomin op een ijzeren staaf die achter je op de grond ligt, gebruik de "Magnifying Scope" op de staaf, ontdek een rooddraadje die je dan pakt "Red Thread",  pak daarna de ijzeren staaf "tire iron". Zoomin op de bloedplas langs het lijk, pak een bloedmonster "sample of blood pool".

Morgue Al Robbins

Vraag alles aan Al en je krijgt 2 kogels uit het lijk "two bullets".

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg "head wound cast", "officer gun" , "sample of stain", "Identification", "Page From Pad of paper", "Red Thread", "sample of blood pool", "two bullets"  en de "tire iron". Onderzoek de "Red Thread" onder de microscoop, onderzoek de "gun prints" en de "Identification (Deschamps) " in de computer.

 "Tropicana Avenue roadside"

De politiewagen is nu weg. Pak het pistool "old gun" dat op de grond ligt.

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "old gun", ga naar de computer, klik op "webchat"en stel de vragen aan Suterhand.

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag alles en je krijgt een nieuwe locatie "Jack Rileyís home".

Jack Rileyís home

Vraag alles aan Jack.

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag machtiging om  Jack Riley's huis te onderzoeken.

Jack Rileyís home

Klik op de boeken die voor op de computertafel liggen, klik op de rechtse computer, je krijgt automatisch zijn IP adres "I.P. Address List" en de webfoto's "Photographs From Riley's Website" in je documenten. Klik op de prikbord boven de computers, zoomin op het sodablikje rechts op een serveerwagentje, neem vingerafdrukken van het blikje "Soda Can Prints".

Laboratory (Greg Sanders)

Onderzoek de "Soda Can Prints" in de computer.

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag hem over het IP adres en je krijgt een nieuwe locatie "UNLV Computer Laboratory ". Vraag daarna over Riley.

Jack Rileyís home

Vraag alles (de bovenste vraag hoef je niet te stellen, je hoeft niet opnieuw zijn huis te onderzoeken).

UNLV Computer Laboratory

Vraag Prof. Franklin alles.

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag over John Laskin. Dan vraag om hem te ondervragen. Ondervraag John Laskin over alles en pak een draadje van zijn sweater met je pincet "Laskin's Sweater Sample".

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "Laskin's Sweater Sample". Vergelijk de "Laskin's Sweater Sample" met de "Red Thread" onder de microscoop.

UNLV Computer Laboratory

Neem vingerafdrukken op het blikje dat achter je op tafel staat "Soda Can Prints". Zoomin op de computerstoel achter/ rechts van de prikbord, zoomin op de sweater, gebruik de "Magnifying Scope" op de sweater, ontdek roos op de sweater, gebruik de tape "adhesive lifting tape" om de roosschilfers te pakken "Dandruff Flake" en pak daarna de verbleekte sweater "Faded Sweater".

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "Dandruff Flake" en de "Faded Sweater". Vergelijk de "Red Thread" met de "Faded Sweater" onder de microscoop. Onderzoek de vingerafdruk van de "Soda Can Prints (Computer Lab Cans)" in de computer.

Detective Office ( Jim Bassís)

Stel eerst de (onderste) vraag, over Laskin DNA en dan over Riley DNA.

Jack Rileyís home

Neem een DNA met je wattenstaafje van Riley "Jack Riley's DNA Swab".

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "Jack Riley's DNA Swab.

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag een DNA machtiging van  Prof. Franklin.

UNLV Computer Laboratory

Neem een DNA met je wattenstaafje van  Prof. Franklin "Prof. Franklin's DNA Swab" en ondervraag hem over alles.

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "Prof. Franklin's DNA Swab".

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag om Prof. Franklin te ondervragen/arrest, ondervraag hem over alles en einde zaak 3, 100%.

Zaak 4: More Fun Than a Barrel of Corpses
 

Na de intro ben je in de laboratorium met je collrega Warrick. Je moet een telefoongesprek analyseren.  Ga naar de computer, klik op "audio analysis" en luister naar het gesprek. Nadat Warrick zegt om het gesprek in gedeeltes te beluisteren klik je op het beging van de geluidsgolven in de computerscherm, het eerste gedeelte is nu rood verlicht, klik dan op "play selection", klik dan op het tweede gedeelte van de geluidsgolven en weer op "play selection" en zo tot het einde van de geluidsgolven. Klik dan op "Internet directory" en je krijgt een locatie van Monaco "Casino".

Casino

Praat eerst met de dierentemmer bij de olifantkooi. Zoomin achter/links van de dierentemmer in de hoek op een telefoon en neem vingerafdrukken van de telefoon "phone prints". Draai rechts naar Warrick, klik op de autobandsporen op de grond, gebruik de "Casting Plaster and Frame" om een afdruk te nemen "Tread Cast". Zoomin op de tonnen, gebruik de infrarood kamera "Infrared (IR) Diagnostic Camera"op de linkse ton. Zoomin op de hoofd van het lijk, pak de casino fiches "Gambling Chips" (met de handschoen) die in haar mond zitten, zoomin op haar been (filmpje), zoomin op haar heup, gebruik de tape "adhesive lifting tape" op de bruine moddervlek van haar heup "Dirt Stain", zoomin op haar been en gebruik de tape "adhesive lifting tape" op de groene kleverige vlek van haar been "Sticky Stain". Je kunt naar de olifant in de kooi kijken maar daar is niets te halen. Praat nogmaals met de dierentemmer.

Morgue Al Robbins

Vraag Al alles en je krijgt een nieuw bewijsstuk, wattenstaafje met stuifmeel uit haar neus "Pollen Swab".

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "Pollen Swab" en je krijgt een floralijst "List Of Flora" in je documents. Geef daarna aan Greg de "Dirt Stain" en de  "Sticky Stain". Onderzoek in de computer de "phone prints"en de "Tread Cast".

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag alles, Jim geeft je de naam van het lijk "Sophia Benedetti" en een nieuwe locatie "Desert Demonstration Garden ".

Desert Demonstration Garden

Zoomin op het schuurtje maar je kan er niet in. Zoomin op de vuilnisbak rechts langs het schuurtje, gebruik het vergrootglas op de witte tissue, ontdek een haarlok die je met je pincet pakt "Strand of Hair" en pak de tissue "Facial Tissue"(vergeet niet om je handschoenen aan te doen als je wat pakt want ik vergeet dat nog wel eens :( . Zoomin op de sporen rechts op de grond voor een bank, gebruik de "Electrostatic Dust Print Lifter" om een afdruk te nemen "Garden Tire Print", zoomin op de steen met modder, pak met je pincet wat modder "Desert Gardens Dirt". Zoomin in het groene gras maar er is niets te halen.

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "Strand of Hair ", "Facial Tissue" en de "Desert Gardens Dirt".

Morgue Al Robbins

Vraag alles aan Al en je krijgt de DNA van Sophia "Victim's DNA Sample".

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "Victim's DNA Sample". Onderzoek de "Strand of Hair " onder de microscoop. Onderzoek de "Garden Tire Print" in de computer, vergelijk dan de "Garden Tire Print" met de "Tread Cast".

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag alles en je krijgt een nieuwe locatie van de apotheek "Pharmacy".

Pharmacy

Vraag alles aan Leda Callisto en ze geeft de locatie van Doctor Wilkinson "Doctor's Office".

Doctor's Office

Vraag alles aan de dokter en hij geeft zijn huis locatie "Wilkinson's Residence"

Wilkinson's Residence

Vraag alles aan Mrs. Wilkinson en ze geeft de locatie van de garage "Wilkinson's Garage".

Wilkinson's Garage

Zoomin op de achter autoband, gebruik de tape "Adhesive Lifting Tape" op de band om een afdruk te nemen "Truck Tire Print". Zoomin op de laadbak van de auto, zoomin links op een stukje hout, pak de houtsplinter "Woodchips", zoomin rechts op een groene vlek, pak met je wattenstaafje wat van het kleverige spul "Sticky Substance", pak achter in de laadbak het houtvuur reÁu papiertje "Firewood Receipt".

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "Woodchips" en de "Sticky Substance". Onderzoek de "Truck Tire Print" in de computer, dan vergelijk de "Truck Tire Print" met de "Tread Cast", dan vergelijk de "Truck Tire Print" met de "Garden Tire Print".

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag eerst aan Jim over  "Can you find out when Dr. Wilkinson called the firewood company?". Daarna ondervraag de personen in de goede volgorde, stel de goede vraag of vragen en ga terug naar Detective Office ( Jim Bassís) en ondervraag de volgende,

Can we get Leda Callisto in for an interrogation? en vraag "Are you having an affair with Dr. Wilkinson? " Vraag dus niets meer, ga terug naar Jim's kantoor en doe het zo ook bij de volgende personen.

Can we get Dr. Wilkinson in for an interrogation? , vraag "Did you have an affair with Sophia?" en "What about your relationship with Leda Callisto? ".

Can we get Mrs. Wilkinson in for an interrogation?, vraag "Have you ever heard the name Leda Callisto?".

Can we get Leda Callisto in for an interrogation?,  vraag "Do you know about Dr. Wilkinson's affair with Sophia? ".

Can we get Dr. Wilkinson in for an interrogation? , vraag "What about your phone calls to Leda Callisto? ".

Can we get Leda Callisto in for an interrogation?, vraag "Anything else to tell us about Dr. Wilkinson's Maxamine order?" en "When did you last see Dr. Wilkinson's truck?".

Can we get Dr. Wilkinson in for an interrogation? , vraag "Why was sap from your truck found on the victim's body? ".

Can we get Mrs. Wilkinson in for an interrogation?, vraag "When did you last drive your husband's truck?" en Can we take a DNA sample from you for analysis?, pak een DNA met je wattenstaafje van Mrs. Wilkinson "Mrs. Wilkinson's DNA".

Can we get Dr. Wilkinson in for an interrogation? , vraag  Can we take a DNA sample from you for analysis?, pak een DNA met je wattenstaafje van Dr. Wilkinson "Dr. Wilkinson's DNA".

Can we get Leda Callisto in for an interrogation?,  vraag Can we take a DNA sample from you for analysis?, pak een DNA met je wattenstaafje van Leda Callisto "Leda Callisto's DNA".

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "Leda Callisto's DNA", "Dr. Wilkinson's DNA" en de "Mrs. Wilkinson's DNA".

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag Jim om Leda Callisto's te ondervragen, vraag haar alles en einde zaak 4, 100%.

Zaak 5: Ledaís Swan Song

Jim vertelt dat Gil Grissom niet terug is gekomen van Desert Demonstration Gardens en vermist wordt. Vraag alles aan Jim en hij geeft je 3 locaties, " Leda's Home ", "Desert Demonstration Gardens  ", "Holding Cell ".

Desert Demonstration Garden

Hier ontmoet je je collega Catherine Willows. Vraag alles aan de tuinman. Zoomin op de voetafdrukken voor het schuurtje, gebruik de "Casting Plaster and Frame" voor een afdruk "Footprint Cast". Zoomin op de vogels, pak de "insect" . Zoomin op de lantaarnpaal, gebruik de vergrootglas op de schrammen, ontdek een stukje verf die je met je pincet pakt "Paint Scrapings". Zoomin links van de lantaarnpaal op de bandenspoor, gebruik de "Casting Plaster and Frame" voor een afdruk van het spoor "Tire Cast".

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "insect"en de "Paint Scrapings". Onderzoek de "insect" onder de microscoop.  Onderzoek de "Footprint Cast" en de "Tire Cast" in de computer.

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag Jim over de auto en je krijgt een bewijsstuk uit zaak 4 "Tread Print From L-160 Truck (Wilkinson's Truck) ".

Laboratory (Greg Sanders)

Onderzoek de "Tread Print From L-160 Truck (Wilkinson's Truck) " in de computer en dan vergelijk de "Tread Print From L-160 Truck (Wilkinson's Truck) " met de "Tire Cast".

Leda's Home

Zoomin op de bank, gebruik de vingerafdrukborstel op de zaktelefoon maar hier zijn geen bruikbare vingerprints op te vinden, pak de zaktelefoon "Cell phone", zoomin op het bijzettafeltje rechts/achter van de bank, pak de "Casino Chips", zoomin rechts op de alleenstaande kast, pak de fles met vloeibaar spul  "Liquid in Bottle", zoomin links/ boven op de kast op een album, zoomin op de album, zoomin links op de vlek linksonder in de hoek onder de logo, gebruik de vingerafdrukborstel "Fingerprint", zoomin op de blanco pagina rechts in het album en pak een bladzijde met je handschoen "Plastic Laminate". Draai verder naar links, zoomin op het campingtafeltje, zoomin op de sleutels en pak de 2 sleutels "Larger Key ,Smaller Key ".  Zoomin op het schaaltje, zoomin op een verbrande krantenknipsel,  gebruik er de "Ninhydrin" spray op voor vingerafdrukken "Newspaper Fingerprint", pak het verbrande krantenknipsel "Newspaper Fragment", zoom nogmaals in op het schaaltje en pak er een verbrande bericht uit "Burned Note". Draai naar de glazenboekenkast rechts, zoomin op een boek en lees het boek "Greek mythology", zoomin op een donkere vlek van de kast, pak met je wattenstaafje een monster van het vettige spul "Greasy Stain".

Holding Cell

Vraag alles aan Leda die gevangen zit.

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag om een onderzoek machtiging voor de auto van Wilkinson. Nieuwe locatie "Wilkinson's Residence".

Wilkinson's Residence

Vraag alles. Nieuwe locatie "Wilkinson's Garage".

Wilkinson's Garage

Vraag alles.

Detective Office ( Jim Bassís)

Zeg tegen Jim om de auto op te sporen van Dr. Wilkinson (APB).

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de  "Cell phone","Casino Chips", "Liquid in Bottle","Plastic Laminate","Larger Key , en de Smaller Key ", "Newspaper Fragment","Burned Note" en de "Greasy Stain". Onderzoek in de computer de "Newspaper Fingerprint" en onderzoek de "Newspaper Fragment".

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag alles aan Jim en je krijgt bewijsstukken van zaak 1, "Ligature (Champagne Hotel) , Prints From Medicine Bottle (Kylie's Apartment), Casino Chips (Sophia's Body) en Money (Kylie's Body)".

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de  "Ligature (verband) (Champagne Hotel), Casino Chips (Sophia's Body) en de Money (Kylie's Body)". Onderzoek in de computer de "Prints From Medicine Bottle (Kylie's Apartment)" en de "Fingerprint", dan vergelijk de "Prints From Medicine Bottle (Kylie's Apartment)" met de "Fingerprint", dan vergelijk de "Prints From Medicine Bottle (Kylie's Apartment)" met de "Newspaper Fingerprint" en dan vergelijk de "Newspaper Fingerprint" met de "Fingerprint".

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag een machtiging om zaak 1 over Kylie Yardstrum te heropenen, Jim geeft je 2 nieuwe locaties, "Hotel Room, Kylie Yardstrum's Apartment".

Hotel Room

Zoom 2x in op het raam, zoomin op de vlek en pak met je wattenstaafje een monster "Swab of Smudge ".

Kylie Yardstrum's Apartment

Zoomin op de computer en open de kalender  "my scheduler" die je automatisch pakt "Printouts of Appointments with Bernard Murphy".

Holding Cell

Vraag alles aan Leda.

Laboratory (Greg Sanders)

Geef Greg de "Swab of Smudge ". Onderzoek de "Printouts of Appointments with Bernard Murphy" in de computer.

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag alles over Bernard Murphy.

Holding Cell

Vraag alles aan Leda.

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag over de sleutel (key), vraag daarna alles en hij geeft je een nieuwe locatie "U-Keep Storage Facility ".

Holding Cell

Vraag alles aan Leda.

Detective Office ( Jim Bassís)

Vraag over de sleutel (key).

U-Keep Storage Facility

Ga het hek door (tussenfilmpje). Zoomin/rechts op de groene container, pak de ijzeren staaf "iron rod", zoomin achter op een ton, pak de ton en bekijk de eindfilm :).

Je kunt op het einde de bonus afbeeldingen bekijken in de zaakscherm.

GameSolves

GameSolves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/

Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

 

www.000webhost.com