4 Mei 2001

CONGO: Descent Into Zinc:

Originele Engelstalige Walkthrough door Crash

Nederlandse vertaling door: Louis Koot.

Richting word in deze walkthrough als volgt aangegeven:

V=Vooruit; L=Links; R=Rechts; DO=Draaiom 180 graden; DL=Draai Links; DR=Draai Rechts.

Het grootste deel van het eerste deel van het spel vind plaats buiten de rune en in de Jungle. Het tweede deel van het spel speelt zich af binnen in de Lost City of Zinc. en ding wat me wel van het hart moet is de belabberde manier waarop je moet saven. Je kunt wel saven maar je save word nooit exact weer geladen op de plek waar je hebt gesaved. Goed , laten we maar met onze reis beginnen:

De Aankomst: DO, V, DL. Hela, dat is de parachute met je compartiment. Open het met je mes uit je inventory. Pak dan de Camera, de Floating Boat en de Transcom. DL, V. Gebruik de Floating Boat op de rivier en ga varen, L, R. Je komt bij droge grond aan en gaat daar aan wal. DR. Gho, er ligt een lijk hier. Neem zijn Dart, hij heeft het ding toch niet meer nodig. Je vind een Slang als je vooruit gaat maar laat deze slang nu nog maar met rust. Ga terug naar de rivier en ga weer varen.

De Brug: L, L. Je land op een volgende plek droge grond. (je kan het bekijken in je Transcomm). V, DR. Kijk, een soort Hiroglief teken. Neem er een foto van. Pak de Stok.. Gebruik je Transcomm, klik op image library en analyseer de afbeelding. De afbeelding waarschuwt je voor vergiftigt water. Dat zou wel eens nuttig kunnen zijn. Probeer je Dart te vullen met het giftige water (dat is dat bruine ding in het midden). Je hebt nu een Vergiftigde Dart gemaakt. Nu ben je klaar om die slang te gaan uitschakelen. Dus vaar terug naar de plek waar die slang is. Combineer daar dan de Giftige Dart met de Stok en gebruik dit geheel om die Slang te doden. V en pak het Beeldje van de steen. DO, V, V en ga weer varen. L, L,. DO, V. Je staat nu voor een diepe kloof. Gebruik het Beeldje met de Stenen Cirkel. Er word nu een brug gemaakt. Maar…..de Brug stort naar beneden.

Amy de Gorilla: V en ontmoet Amy de Gorilla. Volg haar naar het kamp. V, DR. Pak de tentpin, rechts van de tent en het Kopje dat op de grond ligt. Laat de bagage nog maar even met rust. Ga verder naar de ingang van de Tempel, dat is dan: DL, V; DL, en pak daar het Vreemde Apparaat op. Ga DL, 4*V, DL…He dat is een Scannerkaart, pak deze op. Maak een foto van de rare graffiti op de paal. Analyseer de graffiti foto. Ga dan DO en neem een foto van de andere graffiti op de paal. Analyseer ook deze graffiti. Plotseling ontvang je een boodschap. Helaas gaat de chip van je Transcom stuk. Haal deze chip uit je Transcom.

Het Paviljoen: Ga: DL, V, DL, V. Neem een foto van weer wat graffiti en analyseer dit. Deze graffiti blijkt een Kaart van het gebied te zijn. Klik op je Transcom, klik dan op de Kaart en upload je nieuwe kaart. Ga dan: DR, V, DL en je bent in het rechter paviljoen. Pak de Scannerkaart apparaat. Ga DL en gebruik het Kopje op de Stenen Cirkel. Kijk kijk dat is dus een lift. DO en neem een foto van de muur en analyseer. Neem het Kopje en ga met de lift naar boven. Ga V en DO. Pak het touw van onder de pilaar (wel goed kijken want het is moeilijk te zien). Dit is het linker paviljoen. Pak de Scanner Bug van binnen uit het compartiment. Ga DO en gebruik je Kopje op de Stenen Cirkel. Pak dan de Zon Steen. Je hebt 6 van deze stenen nodig om de ingang van de stad Zinc te openen. Ga DO en neem een foto van de graffiti op de muur en analyseer. Ga dan terug omhoog en neem het Kopje weer mee.

De Bagage: Ga: DL, V, DR, 2*V, DR, 2*V en gebruik dan je Scanning Bug met de Boom. Nu heb je een erg kleverige Scanning Bug. Ga: DO, 2*V, DL, 2*V, DL, V, DL en gebruik deze Bug op Amy. Kijk dan in je Transcom. Zet het Tracking Device aan. Amy's positie is dan omcirkeld. Dit helpt je dan om haar te kunnen vinden. Ga nu proberen om Amy te vangen. Ga: DL, V, DR, 2*V, DO, V, DL, V, DL, V , nu kun je Amy vangen hier. Ga DL en pak de Zon Steen van haar af. Neem een foto van de graffiti boven op de pilaren en analyseer.

Nog meer Zon Stenen: Kijk nu naar je Transcom. Kijk naar de Kaart. Het OOG Symbool vertelt je de positie van de Zon Stenen. Ga: DL, V, DR, V, DL, 2*V, DR, V, DR en kijk dan heel goed naar de Staak/Paal/Stok. Er is een geheim gat op/in deze staak. Dat is je 3e Zoon Steen. Pak mee.

Ga dan: DR, 3*V, DR en kijk naar de overzijde van de rivier. Dat is een Aap beeld die daar op de grond ligt. Pak op, helaas het valt in de rivier. Ga: DR, 3*V, DR, 2*V, DL, aha daar ben je. De rivier heeft je hier naartoe gebracht. Pak het Aap Beeldje op. Ga dan: DL, 2*V, DL, 6*V, DR. Gebruik dan je Radar om het geluid van de Gorilla op te nemen. Ga dan: DR, V, DL, V, DR, V, DO en terug naar het rechter paviljoen. Ga met de lift naar beneden. DO en plaats het Aap Beeldje daar waar het Teken is. DA, grijp de 4e Zon Steen uit de opening.

Ga nu terug naar het kruispunt bij de neergestorte brug. Ga hier: DL, V, DL en je staat nu voor de Giftige Lava. Leg je boot over de lava en ga dan: V, DR, V, DL, V, DR. Je kunt je pin buigen door deze op de lava te plaatsen, je maakt zo een Haak. Combineer dan de Haak met het Touw en ga dan verder: DR, V, DL. Hola, dat is een rare gorilla die je verdere weg blokkeert! Speel het audio af van de gorilla geluiden die je eerder hebt opgenomen en je jaagt de gorilla weg. Ga dan: V, DR en pak de 5e Zon Steen op.

Ga terug naar de binnenplaats van de rune, DO, je kijkt nu naar een muur. Gebruik je Touw/Haak om deze muur te beklimmen. Duw tegen de afbeelding in het midden en pak de laatste Zon Steen op.

Door de Poort van de Verloren Stad: Ga naar de grote deur, DO, 3*V. Detecteer alle gorilla's bij deze deur. Nu moet je het juiste kanon bedienen om alle gorilla's te doden. Dit zijn is dan het kanon voor het rechter paviljoen en het kanon binnen in het linker paviljoen, vlak bij de rots. Gebruik de magazijnen op de kanonnen en gebruik dan snel de afstandsbediening. Als je dan naar de grote deur gaat, zullen de gorilla's automatisch gedood worden. Gebruik dan de Zon Stenen in de volgende volgorde op de deur:

Van links naar rechts en van boven naar beneden nummer je van 1 t/m 6 en dan plaats je de stenen in deze volgorde: 3, 4, 1, 2, 6, 5 waarbij de laatste in het onderste linker gat gaat. Ga dan door de deur.

Het volgende deel beschrijft het 2e gedeelte van dit spel:

Het Doolhof. Kijk naar het kompas, rechts onder. Volg de volgende richtingen: Noord, West, Noord, 3*Oost, Noord, 2* West, 2* Noord en je zal het doolhof overleven.

Hendel Puzzel: Dit is de moeilijkste puzzel in het spel. Neem alle afbeeldingen/fotos die je ziet en analyseer ze. Nummer de deuren die je ziet, van links naar rechts als 1 t/m 5. Ga dan links door deur 1. L en ga de volgende kamer binnen. DL. Gebruik de knoppen in de volgende volgorde (van links naar rechts): 1, 3, 1, 2, 1, 3. DO en ga over de brug. Beweeg de hendel in deze kamer naar de West positie. Alle hendels schijnen de lavastroom in de gaten 2 en 4, bij het startpunt, te controleren. Ga naar dit startpunt. Neem Gat 2. 2*L en in deze kamer pak je het Been van de stapels/pilaren. DO. Gebruik je hand op het stenen voetstuk. Ga binnen. Je bereikt de Brugkamer.

Ga weer over de brug en beweeg de hendel naar de Oostpostitie. Verlaat de kamer. Ga naar de volgende kamer. Beweeg de Hendel hier naar de Oostpostitie. Ga naar het startpunt. Pak Gat 2. Ga R. In deze kamer vind je een stukende Hendel. Gebruik het Been op deze stukende Hendel. Draai naar de Westpositie. In deze kamer is een kortereweg naar de Gong Kamer. Je kunt het gebruiken door je arm op het stenen voetstuk te plaatsen. Ga de Gongkamer binnen.

Doe het volgende nu zo snel als je maar kunt. Gebruik Gong. Ga: DR, V, DO. Plaats je hand op het voetstuk als je de Gorilla ziet. De deur gaat dan dicht hierdoor word zijn hand afgehakt. In deze kamer kun je een nieuwe kaart maken voor dit gebied. Pak de Hand en gebruik het op het Voetstuk waarop een afdruk van een Arm is te zien. Het is in deur 1 en deur 5. Je kunt een info hebben over de plaats.

Ga door deur 3. DR en kijk naar de Staven. Pak Amy's Rugzak. Ga terug naar het startpunt. Ga Gat 4 in. 2*R. gebruik Amy's Rugzak met de Hendel. Open de deur door je hand op het Voetstuk te plaatsen. Ga kamer in. DL. Spreek met Amy. Als zij met je praat ga dan DO. Trek aan de Hendel. Ga kamer in.

Luister naar Amy. Zij wijst je dan de juiste deur aan waar je door moet gaan. Volg haar aanwijzingen, waarbij 2 duimen omhoog betekent dat je SAFE bent. In de laatste kamer pak je het Vlot, Aansteker en de Bril. Trek aan de Hendel, links. Ga door deur. Ga naar het startpunt terug.

Ga door Deur 1. Zet de Hendel naar West. Terug naar Start. Pak Gat 2. Ga L, R, L. In deze kamer neemt Karen contact met je op. Neem de Laser en de Explosieven. Gebruik Explosieven op Keypad. De muur word opgeblazen. Je word de Gongkamer ingesmeten. DA en pak de Stenen Disc. DR en ga de kamer met water binnen.

Het Grote Kristal: Gebruik je Vlot met het Water. Ga op Vlot. Gebruik Stenen Disc op deur. Ga grot in. Je bril is nu gebroken. Analyseer de oorzaak. Ja…het is gesprongen door de hoge tonen van de Vleermuis. Aan het einde ga je DL. Raak de Vleermuis aan en neem zijn geluid op met je audio scanner. Ga DR, 2*V. Gebruik Vlot op water en ga erop. DR. Pak de Stalactiet uit het plafond. Ga DR, 2*V, DR en gebruik Stalactiet om de rots op te pakken van de met een Rode X gemerkte plek in de muur. Pak de Steen en ga dan DO. Gebruik de Aansteker met de Scheur waar Gas uit lekt om het Beest te doden. En ga dan DL, V. Nu zie je een doos/voetstuk. Los deze Schuifpuzzel op. Een aanwijzing hiervoor vind je in de code in het compartiment met het grote slot in de grot.

Ga 2*V. Gebruik je opgenomen Vleermuizen geluidjes om het Kristal te breken. Amy laat zich weer zien. Volg haar naar de lava. Stap nu op de Lava waar geen Rook vanaf komt. Probeer dit pad te volgen: De 3e steen in de 1e rij, de rechter steen, de rechter steen en ten slotte stap je op de grond. Het kan per spel verschillen, dus probeer zelf wat.

Jungle: Ga DR, V. Gebruik Vlot op water en ga erop. Ga 2*L, R, L. je bereikt het ontmoetingspunt. SAVE JE SPEL HIER!!!! Want je begint nu aan het meest moeilijkste gedeelte van dit spel en als je strakst het verkeerde einde meemaakt heb je niks aan de automatische restore. Deze laad dan een foute save in, dus SAVE HIER NU ZELF.

Het Einde: Plaats de Diamand in de box. Na de bevestiging, verwissel je de Diamand voor de Rots en plaats je de Diamand in de Laser. Open je Transcom. Verwijder de Chip. Plaats de Chip in je Laser Gun, hierdoor activeer je het Tracking Device. Nu kun je de Satelliet volgen. Richt je Laser op het bovenste gedeelte van de Lucht. Zodra je een aanhoudend geluid hoort, VUUR JE. En, als je veel geluk hebt, blaas je dan de Satelliet uit het Heelal.

EINDE:

Louis Koot

De Louis Walkthrough Site op: http://home.hetnet.nl/~koo1

www.000webhost.com