City of Lost Children Oplossing


Dit is een oplossing die in pure door looptijd zo'n 45 minuten vergt. Voor verschillende puzzels zijn er andere oplossingen dan diegene die hier aangegeven zijn. Sommige voorwerpen leiden echter tot regelrechte valstrikken. Wees voorzichtig en denk na!

Je begint in het klaslokaal. Praat met Pieuvre om je eerste opdracht te weten te komen. Ga naar buiten. Als je te lang treuzelt vlieg je in de kelder. Om daar uit te komen klim je op de dozen bij het raampje naast de deur. Klim dan naar buiten door dat raampje. Praat met Pelade, de man in de stoel. Hij zal je een sleutel geven. Loop over de loopbrug de trap af. Onder de trap is een inham waar wat dozen staan. Raap de borstel op die daar ligt. Ga dan verder naar de pier. Raap de metalen stok op die op de pakken ligt aan het begin van de pier. Ga door naar de vuurtoren en gooi de metalen stok tegen het controlepaneel. Verberg je dan snel achter de vaten rechts van de deur door je te bukken. Wacht tot de havenwachter in de vuurtoren is.

Als de havenwachter je te pakken krijgt gooit hij je in het warenhuis. Om daar uit te komen moet je op de dozen naast de deur klimmen (alweer) en de zekering repareren. Dan kan je langs de trap naar boven gaan en met de knop de poort openen. Probeer dan opnieuw de havenwachter te verschalken. Als het lukt loop je snel de pier af, door de poort en direct links naar het huis van de havenwachter. Maak de deur los en ga naar binnen. Steek het licht aan links van de deur. Open de kassa met de borstel. Nu kan je het geld uit de kast nemen. Hier zie je One voor het eerst. Als je terug in het klaslokaal bent, krijg je van Pieuvre je tweede opdracht. Neem de zak met knikkers van de kast achteraan in het lokaal. Ga buiten en ga de deur direct rechts binnen. Geef Boule de knikkers en in ruil krijg je een drankje. Ga naar buiten en geef het drankje aan Pelade. Draai aan de knop om het mandje te laten zakken. Neem de worst en de deurknop eruit. Ga naar boven en open de deur met de deurknop. Gebruik de lichtknop rechts van de deur. Onder het bed ligt een sleutel. Ga weer naar de hond en geef hem de worst. Open de deur naast de hond met de sleutel. Loop de trap af en ga naar rechts. Praat met de automonteur. Raap de tang op als hij in de motor kijkt en gebruik ze om de bel die achteraan tegen de muur hangt los te maken.

Ga terug kant tot bij de Cyclops. Gebruik de bel op de trap. Wandel de trap op en ga binnen. Neem de kleine brandkast van het tafeltje rechts van de deur en zet het op de weegschaal naast de grote brandkast. Neem de groene juwelen uit de brandkast. Ga naar buiten. Als je wil kan je op de kist klimmen en door de periscoop kijken. Zoek rechts van de periscoop tot je een stuk hout vindt. Haal de linkse hendel over en steek het stuk hout erin. Schakel dan ook de rechtse hendel om. Neem de sleutel van de plank naast het bed van de duiker. Ga naar buiten en volg de enige weg. Raap onderweg de aansteker op die achter de kraan verborgen ligt. Klim op de kratten die naast de omheining van het huis liggen. Zoek langs het huis tot je een kaars vindt. Zet de kaars onder het touw dat de kist vasthoudt en steek ze aan. Dit is de tweede keer dat One je redt. Volg de weg links tot aan de plaats waar de zeeman zijn boot aan het schilderen is.

Loop de trap op tot je aan een vensterbank aan de eerste bocht komt waar een blikje op ligt. Neem dit mee en ga terug naar de zeeman. Raap de borstel op en steek hem even in de verfpot. Ga nu naar het kruispunt met de twee pieren. Veeg de verfborstel in het oog van Cyclops die links de wacht houdt. Loop de kade af tot bij de visser. Blijf met hem praten tot hij vertelt dat hij zijn blikje kwijt is. Geef hem jouw blikje. Ga terug tot aan de zeeman en weer de trap op. Volg de weg helemaal tot aan de Chinees. Zoek tussen de rommel tot je een spuitbus vindt. Ga aan het hekje naast de Chinees staan en &aai het schroefje los. Neem de kaart die op de toonbank ligt. Ga terug naar het kruispunt. Neem de rechtse pier en raap de stok op die daar aan het einde ligt. Ga naar linksachter en volg de weg tot aan Marcello. Gooi de pot vlooien om met je stok en draai aan het orgel. Gebruik de spuitbus op Marcello en neem zijn horlogekompas af. Ga naar One die in een bootje aan de rechtse pier op je zit te wachten en geef hem de kaart en het kompas. Geniet van het filmpje. EINDE


Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

www.000webhost.com