22-09-2013

Cognition: An Erica Reed Thriller

 

Cognition vertelt het verhaal van Erica Reed, een FBI-agente die tijdens de speurtocht naar de seriemoordenaar die ook haar broer het leven ontnam, de 'post-cognition'-gave ontwikkelde. Hiermee kan ze het verleden van objecten waarmee ze in aanraking komt, herbekijken. Angstvallig en verward houdt ze dit voor zichzelf tot enkele jaren later een andere seriemoordenaar opduikt die voorwerpen op zijn plaatsen delict achterlaat waarvan de betekenis enkel te achterhalen is door iemand als Erica. Laat hij bereidwillig boodschappen voor haar achter, waarom doet hij dat en hoe kent hij haar geheim? Een cognitie kan staan voor kennis, idee of overtuiging die zich in de geest van een of meerdere personen bevindt. Cognitie kan ook staan voor de mentale activiteit die de processen van leren, waarnemen, herinneren, denken, interpreteren, geloven en probleem-oplossen bevat

 

Dit spel van Phoenix Online Studios is een spel dat gestart is via het Kickstarter project.

Download Demo

 

Episode 1 - The Hangman

Episode 2: The Wise Monkey

Episode 3: The Oracle

Episode 4: The Cain Killer

Episode 1 - The Hangman

Klik op de hotspots en een venstertje opent.

In het geopende venstertje klik je op de rondjes met pictogram.

Oog - Kijken

Vergrootglas - Onderzoeken/close-up

Koffer - voorwerp gebruiken in het inventaris venstertje.

?!ballon - praten

hand - nemen/gebruiken

opendeur - openen

Klik op de "?" linksboven in het scherm toont de hotspots, of druk op de spatiebalk.

Laptop linksboven opent het spelmenu.

Rechtsboven in het scherm is de inventarisbalk.

Selecteer een voorwerp in de inventarisbalk om het in het gebruik venstertje te plaatsen.

 

Proloog: Begraafplaats
Politieagente Erica Reed en haar partner John komen bij de begraafplaats, waar de Cain-killer, Erica's broer Scott naar toe gebracht heeft. De poort is gesloten met een kettinghangslot. Open rechtsboven in het scherm je inventarisbalk. Je hebt een pistool, je badge en mobiele telefoon in je inventaris. Klik op het pistool en het komt in het kleine gebruik venstertje van de inventaris. Klik op de poort. Klik in het ronde venstertje op de kofferpictogram om het pistool op het handslot te gebruiken. Je schiet op het hangslot. Kijk weer naar de poort en open de poort met de opendeur pictogram. Ga dan naar de begraafplaats.


Erica heeft een visioen van de Cain-killer dat hij bij het standbeeld staat. Kijk naar de voetafdrukken en krijg toegang tot Erica's bovennatuurlijke cognitie begaafdheid, waardoor ze in het verleden kan kijken. Om deze begaafdheid te activeren klik je op de blauwe bol linksonder in het scherm. Erica en John hebben het spoor van de Cain-killer op de begraafplaats getraceerd. De voetafdrukken en het engel standbeeld gloeien blauw. Selecteer de voetafdrukken, en klik dan op de blauwe bol om weer een​​ visioen te krijgen: De Cain-killer loopt naar de achterkant van de middelste mausoleum.

 

Onderzoek de deur van het mausoleum. Zie de met bloed geschreven tekst: "Alleen Reed bloed". Je bent zeker dat Scott en de moordenaar in deze graf zijn. Ga naar de achterkant van het graf. Open de rode gereedschapkist en neem de hamer en kniptang. Zie hier ook voetafdrukken op de grond. Activeer opnieuw je cognitief vaardigheid (blauwe bol), klik dan op de gloeiende voetafdrukken en op de blauwe bol. Zie de moordenaar in je visioen een gat graven met een schop. Ga terug naar de voorkant van het graf. Onderzoek de engel standbeeld in het midden van de begraafplaats. Het heeft een schop in de hand. Gebruik de hamer op de schop om de schop te nemen. Erica ziet in een visioen haar broer liggen. Ga weer achter het graf. Gebruik de schop op het losse zand, maar Erica durft daar niet te graven. Ga naar de voorkant en vraag John om hulp.

Samen gaan ze achter het graf. Geef de schop aan John. John graaft in het losse zand. Neem dan een stenen wiel uit het gat. Ga naar de voorkant en onderzoek weer het graf. Plaats het stenen wiel in het gat in de deur van het graf. Probeer aan het wiel te draaien, maar dat lukt niet. Kijk naar beneden (pijl omlaag). Ga op de voetafdrukken op de grondplaat staan en draai dan weer aan het wiel. Nu schieten er scherpe pinnen uit de deur. Erica moet bloeden om de ingang te openen. Draai nog 3x aan het wiel totdat de deur opent. John is gewond geraakt en erica gaat in het mausoleum. Scott ligt vastgebonden op een offertafel met een val eromheen. Onderzoek het paneel aan de muur. Het aftellen is begonnen.

 

Omdat Erica niet bekend is met dit apparaat, belt ze haar collega om hulp. Je moet de draden doorknippen in de omgekeerde volgorde waarin ze aangesloten zijn. Maar om daarachter te komen gebruik je de cognitie vaardigheid zodat je weet in welke volgorde je de draden moet doorknippen. Gebruik de cognitie op de verschillende gekleurde draden, zodat je de volgorde weet waarin ze aangesloten werden. Knip dan de draden door met je kniptang. De volgorde is: blauw, zwart, geel, rood, oranje, groen. De val is onschadelijk gemaakt. Maar dan verschijnt de Cain-killer en valt Erica aan. Nu moet je snel reageren, of je wordt gedood. Sla de moordenaar van je. Hij ligt op de grond. Klik dan op het gordijn, om het over hem heen te gooien. Klik dan op de kaarsenstandaard, zodat de moordenaar in de fik staat. De zaak is opgelost, maar Scott overlijdt aan zijn verwondingen. Het avontuur begint ... Hier eindigt de demo.

 

3 jaar later......

 

Dag 1

 

Crime Scene

Erica en John komen op de plaats van het misdrijf voor de volgende zaak. Praat buiten met de agent, Duffer. Toon je badge aan de agent en vraag alles. Ga achter de agent onder de politieafzetting en ga door de open deur naar de crime scene. Binnen word je ontvangen door de bazin van de FBI, Madison Davies. Praat met Terence en Dr. Gallagher van forensisch onderzoek. De dader heeft het slachtoffer vermoedelijk gedrogeerd en daarna opgehangen. Onderzoek de tafel, opgehangen lichaam en bloedvlekken op de muur. Gebruik dan je cognitie vaardigheid om terug te gaan in het verleden en kijk naar het lichaam, tafel en bloedvlekken. Neem dan het vreemde antieke kunstvoorwerp onder het rek tegen de muur. Wie is de mysterieuze opgehangen man? Praat met Terence en vraag of hij weet wat het vreemde kunstvoorwerp is. Hij kan je op dit moment niet helpen. Dan roept Davies dat ze met je wil praten. Praat dus met haar. Ze stelt vragen over de zaak en je moet de juiste antwoorden geven:

 • Hoe is het slachtoffer gestorven? - Verstikking (suffocation).

 • Wie is het slachtoffer? - Kan het niet identificeren. De vingers zijn verminkt.

 • Heb je aanwijzingen over de moordenaar? - Hij was kleiner dan het slachtoffer.

Davies adviseert Erica om rust te nemen. Erica's visioenen worden steeds heviger. John adviseert om met iemand erover te praten.

Om erachter te kunnen komen wat het vreemde kunstvoorwerp voorstelt, reist Erica naar de antiekwinkel.

 

Antique Shop

Ga naar binnen. Praat met de eigenaresse Rose. Het antieke kunstvoorwerp is een "Le Pendu", een stukje van een speelgoed dat in de Franse Revolutie bij geheime bijeenkomsten gebruikt werd. Hiervan zijn meer stukjes. Zeg op het laatst de ware reden van je bezoek - je visionen. Daarna ga je terug naar huis.

 

Dag 2

 

Downtown Boston - FBI Boston HQ
Ga de volgende dag op de overzichtkaart naar Downtown en dan op de stadskaart naar het hoofdkantoor van de FBI. Ga voorbij Gwen van de bewijsbalie en naar het grote kantoor. Ga naar het kantoor van Davies - deur linkerzijde, midden van de kamer. De deur is op slot. Ze is er niet. Ga achter je eigen bureau zitten. Kort daarna komt collega Sully en zegt dat Davies snel weg moest. Gebruik de computer. Open de email. Lees de e-mail van Davies, waarin ze schrijft dat ze ook een stukje van het kunstvoorwerp gekregen heeft en het in haar kantoor bewaart. We moeten in haar kantoor zien te komen. Ga uit de computer "Logout". Open de bureaulade en neem een paar munten uit de lade. Ga naar het bureau van John. Praat met John over alles. Als je vraagt over de reserve sleutel van Davies kantoor, zegt hij dat hij die verloren is. Hij is ook slecht gehumeurd, omdat hij vandaag nog geen donuts gehad heeft. Als je over de zaak vraagt geeft hij je de tip om terug te keren naar de plaats van het misdrijf en om met Dr Gallagher in het lijkenhuis te praten. Ga naar de lift. Gebruik de lift en ga naar de parkeergarage (1) om het FBI kantoor te verlaten. Ga op de stadskaart terug naar de overzichtkaart van Boston (pijl rechtsonder op de kaart) en ga dan naar de begraafplaats.

 

Mt. Auburn Cemetery

Erica gaat naar het graf van Scott. Ze is de bloemen vergeten. Neem een bloem van het graf naast het graf van Scott. Leg de bloem op Scott's graf. Dan staat er ineens een vrouw achter je. Ze heeft gezien dat je een bloem van het graf nam. Haar naam is Cordelia. In het graf ligt Max. Cordelia begrijpt dat je de bloem gepakt hebt. Ze is niet boos en gaat op het parkbankje zitten. Praat met haar. Ze heeft ook een broer verloren en ze kent Rose ook. Ga naar de antiekwinkel.

 

Antique Shop

Neem de doos donuts. Praat met Rose over alles. Als je vraagt wat ze weet over visioenen, denkt ze dat je ook de begaafdheid hebt om in de toekomst te kijken. Zeg dat je klaar bent voor de oefeningen, om te leren betere controle te krijgen over je krachten. Voor de eerste oefening heb je een persoonlijk voorwerp van John nodig. Ga terug naar het hoofdkantoor van de FBI. Ga naar John's bureau. Op zijn bureau ligt een aansteker. Pak de aansteker. Vraag of je het mag lenen en je neemt dan de aansteker. Ga terug naar de antiekwinkel.

 

Geef de aansteker aan Rose. Nu kan de oefening beginnen. Je hebt nu de kracht om dingen te projecteren. Klik op de cognitie bol. Je concentreert je op dingen in de kamer. Selecteer drie voorwerpen die te maken hebben met John's verleden: kristal bol, tafel en aansteker. Klik dan weer op de cognitie bol om het proces te activeren. Zo ervaar je herinnering aan John. Je hebt nu de cognitieprojectie vaardigheid geleerd. Ga naar de crime scene. Filmpje waarin Rose contact heeft met John.

 

Crime Scene

Hier kan je nu je cognitieprojectie vaardigheid toepassen om meer aanwijzingen te vinden. Activeer dus deze vaardigheid door op de cognitie bol te klikken. Selecteer dan drie dingen die iets met de moord te maken hebben: bloedvlekken, tafel en strik. Klik dan weer op de cognitie bol. Zo roep je een visioen op van het slachtoffer. Onderzoek het lichaam en kijk naar zijn mond en ogen. Activeer dan weer de cognitieprojectie vaardigheid en roep dan een visioen op van de groene graffiti op de muur. De moordenaar heeft een bericht op de muur geschreven en daarna overgeschilderd. Je moet daarachter zien te komen. Ga naar het lijkenhuis.

 

Downtown - Morgue

Praat met Terence over alles. Hij geeft je een licht gadget dat werkt als ultraviolet en hij geeft je een slotenopener (lock picks).
 

Crime Scene

Gebruik de licht gadget op de groene graffiti, maar je moet het apparaat eerst kalibreren/afstellen. Kijk naar de licht gadget in je inventaris (klik op de oogpictogram en dan op de licht gadget). Neem dan de licht gadget in de hand, door eerst op de handpictogram te klikken en dan op de licht gadget, zodat je het vergroot in close-up ziet. Het apparaat vraagt om een code. Zie linksboven op het apparaat een groene kleur. Ga uit de close-up. Kijk naar de verfspuitbussen op de grond en onderzoek dan de groene spuitbus. Daarop zie je de kleurcode GK4893. Neem dan de licht gadget weer in de hand en voer de code in: GK4893. Klik op exit . Gebruik dan de licht gadget weer op de graffiti. Noteer de cryptische aanwijzing: "Als je ogen kon zien wat ik zie".

 

Activeer je cognitieprojectie vaardigheid en selecteer drie dingen van de opgehangen man: tafel, bloedvlekken en strik. Onderzoek zijn ogen van dichterbij. We volgen zijn blik en hij kijkt naar een nis in de muur, naast het rek. Onderzoek de nis en je opent een geheim opbergvakje. Neem de foto daaruit. Op de foto is een vrouw te zien. Kijk op de achterkant van de foto en noteer een andere cryptische aanwijzing: "Niet elke slachtoffer dat zich ophangt is een zelfmoord". Ga terug naar het hoofdkantoor.

 

Downtown - FBI Boston HQ

Gebruik de slotenopener op de deur van Davies kantoor en ga naar binnen. Open een bureaulade. Kijk naar de versnipperde brief, waarop je nog kan lezen "een ander wordt vanavond opgehangen". Waar is de rest van de brief? Zie ook een tekening van Davies nichtje. Ze heeft de tekening gemaakt voor 'tante Maddy'. Gebruik de computer. De naam Davies is al ingegeven. Selecteer 'Aunt Maddy' voor het wachtwoord. Lees de e-mails. In de email aan Terence lees je dat hij het deel van het antieke kunstvoorwerp heeft. Gebruik je cognitie vaardigheid op de papierversnipperaar op de grond naast het bureau, om de hele brief te lezen. Davies heeft deze brief van de moordenaar gekregen. Ze moet hulp vragen aan ene zekere Joey en iets afhalen op het postkantoor. Verlaat het kantoor. Ga achter je eigen bureau zitten. Gebruik de computer. Open de bewijsmap "evidence'. Zoek op de foto van de vrouw naar aanwijzingen om haar identiteit te identificeren. Op de armband zie je een naam - 'Sarah'. Ga dan in de 'case database'. Zoek op de woorden:

 

 • Zelfmoord (suicide),

 • Opgehangen (hanging)

 • Sarah.

 • Klik dan op zoek 'search'.

 

Lees het bestand van Sarah met waardevolle informatie. Lees ook dat Jared Sullivan (Sully) aan deze zaak gewerkt heeft. Print dit bestand, door rechtsboven op de printer te klikken. Open de 'people search'. Zoek op de naam van de man van Sarah, Robert Goodman. Lees alles over hem. Neem het uitgeprinte bewijsformulier uit de centrale printer, rechts van je bureau. Ga naar de bewijsbalie en praat met Gwen. Geef haar het bewijsformulier en krijg een cassettebandje. Je moet een cassettespeler vinden om het cassettebandje af te spelen. Praat met Sully en vraag over de Goodman zaak. Ga op de stadskaart naar het postkantoor.
 

Post Office
Praat met de postmedewerker, Joseph achter de balie aan de rechterzijde. Om het pakketje van Davies te krijgen moet je je identificeren. Toon dus je badge en krijg het pakketje. Open het pakje in de inventaris en krijg een kleine sleutel en 4 foto knipsels. Onderzoek de foto, draai de 4 stukjes om en lees weer een aanwijzing op de achterkant. Als je de tekst in de juiste volgorde leest, "zij is mijn volgende slachtoffer", en het cijfer erop noteert krijg je het getal: 6174. Ga naar het lijkenhuis.

 

Morgue

Praat bij de receptie met Terence en krijg een ander deel van de Le Pendu. Combineer de twee Le Pendu delen met elkaar in de inventaris - klik op de +, klik dan op een antiek deel en dan op het andere deel, om ze met elkaar te combineren. Neem de lift naar Dr. Gallagher. Onderzoek het lichaam waarop Dr. Gallagher een autopsie verricht. Zie dan op het wagentje naast haar een cassetterecorder. Probeer het te pakken maar Gallagher wil het niet uitlenen. Onderzoek het lichaam. Maak met je mobiele telefoon een foto van het gezicht en tatoeage. Vraag aan Gallagher over de zwelling op de buik en vraag of ze het open wil snijden. Hierin vindt ze een ander deel van het antieke kunstvoorwerp van de plaats delict. Neem dan het antieke Le Pendu deel op het wagentje. Combineer het met de andere twee gecombineerde delen. Kijk op haar bureau en je noteert het telefoonnummer van het lijkenhuis in je mobiele telefoon. Stap in de lift.

 

Praat boven bij de receptie weer met Terence. Vraag of hij je wil helpen om Dr. Gallagher af te leiden, zodat je de cassetterecorder kan nemen. We gaan samen naar Dr. Gallagher. Terwijl Terence met de dokter praat steel je de cassetterecorder op het wagentje. Combineer het cassettebandje met de cassetterecorder en speel het bandje af. Je hoort een verhoor van Robert Goodman, door Davies en Sully. Het laatste gedeelte staat niet op het bandje. Erica wordt nog steeds geplaagd door vreselijke visioenen. Ga naar de begraafplaats.

 

Mt. Auburn Cemetery

Erica zoekt het graf van Sarah. Kijk naar alle grafstenen om het graf van Sarah te vinden - naast Scott's graf. Onderzoek het graf. Kijk onder de paar bladeren en daaronder ligt Sarah's halsketting met een medaillon. Neem de halsketting dat weer een angstaanjagend visioen oproept. Pleegde Sarah geen zelfmoord, maar werd ze vermoord? Ga op de overzichtkaart naar Robert's steegje waarover Sully sprak.
 

Robert's Alley
Praat met de zwerver en vraag naar Robert. Toon hem je badge, waarna hij zegt dat hij Robert is. Hij wil je niet helpen. Nu kan je hem dwingen mee te gaan of de foto van Sarah tonen. Als je hem dwingt mee te gaan naar het hoofdkantoor moet je hem tot rust brengen in het verhoor dat later volgt. Toon je hem de foto van Sarah gaat hij vrijwillig mee naar het hoofdkantoor. Ik toonde hem de foto. Ze gaan naar het hoofdkantoor.

 

FBI Boston HQ
Praat met John over alles. Vraag of hij je helpt bij het verhoor van Robert Goodman. Dan komt Sully erbij staan en nu kan je kiezen wie je bij het verhoor helpt.

Ik koos Sully, omdat hij betrokken is geweest bij de Goodman zaak. Als je John kiest gaat het verhoor anders.

 

Verhoor: Robert Goodman

Ze gaan via de lift naar de verhoorkamer op de derde verdieping. Ga door de deur in de verhoorkamer. Sully blijft bij het raam staan. Ondervraag Robert. Hij voelt zich niet lekker en heeft honger. Verlaat de verhoorkamer. Ga dan via de lift naar het kantoor op de tweede verdieping (main station). Gebruik de munten op de snackautomaat. Trap dan tegen de automaat om de zak chips te krijgen. Ga terug naar de verhoorkamer (3 - Interrogation rooms).

Geef de zak chips aan Goodman, maar hij zegt nog niet veel. Hij praat liever met Sully. Ga naar Sully, zeg dat je zijn hulp nodig hebt en hij zal Goodman gerust stellen. Sully komt terug. Ga dan weer in de verhoorkamer en ondervraag Goodman. Als je Robert gedwongen had om mee naar het hoofdkantoor te gaan, moet je hem ook een ei sandwich (op Erica's bureau) en een donut geven. Heb je John als verhoor partner meegenomen wil Robert chips en een donut.

 

Nu is hij spraakzamer. Als je alles gevraagd hebt toon je de foto van het slachtoffer van in het lijkenhuis aan hem. Robert kent de man, maar hij kan zijn naam niet meer herinneren. Toon dan Sarah's halsketting met de medaillon aan hem. Gebruik dan de cognitie vaardigheid op Robert om zijn herinneringen op te roepen. Hij herinnert dat hij op het metrostation was. Erica beheerst deze kracht nog niet helemaal. Als je op een van de herinneringen klikt zegt Erica dat ze Rose zal bezoeken om meer over deze kracht te leren. Verlaat dus het hoofdkantoor en ga naar de antiekwinkel.
 

Antique Shop
Praat met Rose over het probleem dat je hebt met Robert. Ze zal je de regressie kracht leren zodat je deze ook kan beheersen. Klik dus als je op de bank ligt op de cognitie bol. Je kan je verdiepen in de herinneringen van anderen. Je experimenteert deze nieuwe kracht op jezelf. Een herinnering aan Scott verschijnt. Je kan hem zo als hij eruit ziet niet goed voor je geest halen. Rose zegt dat je Scott kan aanpassen zoals je hem herinnert. Klik op Scott's gezicht tot hij glimlacht en dan op zijn jack tot hij een bruine kleur jack draagt met een groene kraag. Activeer dan de kracht door weer op de cognitie bol te klikken. Erica heeft een flashback herinnering inclusief een zenuwinzinking. Maar ze beheerst nu deze nieuwe cognitie kracht. Ga terug naar de verhoorkamer in het FBI hoofdkantoor.

 

"Regressie- is een alternatieve geneeswijze waarbij ervan wordt uitgegaan dat de ziel van de mens meerdere levens doormaakt. Ook gaat men ervan uit dat traumatische ervaringen zich zowel in het huidige leven als in vorige levens kunnen hebben voorgedaan en dat die doorwerken in het huidige leven. Gepoogd wordt om door gerichte concentratie op het probleem terug te gaan naar (onverwerkte) ervaringen, en deze opnieuw te beleven en te verwerken".

 

FBI Boston HQ - Verhoor: Robert Goodman
Gebruik de regressie vaardigheid op Robert, om in zijn geheugen te kijken. Je ziet vijf herinneringen van Robert van de laatste dag met zijn vrouw Sarah. Nu zijn alleen de herinneringen 1,2 en 4 toegankelijk. 3 en 5 zijn nog in het duister. Kijk in zijn herinneringen, maar hij is onzeker van enkele dingen die hij niet goed naar voren kan brengen. Je moet de onzekere punten waarnemen om zijn gehele geheugen op te halen: kleur van de jurk van Sarah, de tijd, de datum, metrostation en een bericht. Je moet dus in elke herinnering afbeelding op de onzekere punten klikken. Klik op de jurk, op de tijd en datum van de mobiele telefoon, servetje in het metrostation dat Scott in zijn hand heeft en selecteer de stationnaam Boylston op het groene bordje achter Scott. Ga uit de cognitie - klik op de 'x' van de cognitie bol.
 

Praat met Robert en vraag over Sarah, Sarah's jurk, servet, mobiele telefoon en tijd. Herinneringen 3 en 5 zijn nu open. Ga weer in zijn geheugen. Lees in herinnering 3 het sms-bericht op de mobiele telefoon. Ga weer uit de cognitie en vraag aan Robert over Karina. Je weet nu de kleur van Sarah's jurk: Blauw. Als je over het metrostation gevraagd hebt, weet Robert alleen dat ze in een Thais restaurant in Boylston Street waren en bij de volgende halte uitstapte. Op het servet is een bericht geschreven, maar je kan het niet goed lezen. Verlaat de regressie herinnering. Luister naar het cassettebandje in de cassetterecorder: We horen de datum 12 Oktober 2008, en Robert zegt de "afgelopen woensdag". Kijk in de kalender in Erica's mobiele telefoon en zie dat de datum 8 Oktober 2008 moet zijn. Speel nu de verhoor opname af aan Robert, door de cassetterecorder op Robert te gebruiken. Hij weet nu de tijd: 21.30 uur.

Nu ligt de cassetterecorder op de tafel. Ga in de cognitieprojectie vaardigheid en selecteer Robert/projectie, Sully en de cassetterecorder, om de ondervraging terug te draaien, (heb je John als partner gekozen, moet je de beker uit Davies kantoor op de tafel zetten en selecteren en John in plaats van Sully). Dit doet hem denken aan een notitieboek. Hierin lees je dat het bericht op het servet een songtekst van het lied 'The Taking' van de Scarlet Furies is.


Kijk in je mobiele telefoon en open de muziekmap. Zet 'The Taking' van de Scarlet Furies als je ringtoon. Speel de ringtoon af aan Robert, door de mobiele telefoon op Robert te gebruiken. Je weet nu het bericht op het servet. Nu nog de naam van het metrostation. Kijk nogmaals en je mobiele telefoon. Open 'web search'. Selecteer 'restaurants', klik op het vergrootglas van de zoekbalk om de restaurants op te zoeken. Selecteer dan 'Thai' en 'Boylston'. Je ziet dan de kaart van het gebied en omgeving. Klik op 'Boylston' en zie een aantal restaurant namen. Praat met Robert en vraag of er een bel gaat luiden als hij de naam van het restaurant hoort. Klik dus op alle namen en hij kan zich de naam 'Curry Palace' herinneren. Kijk weer op de kaart in je mobiele telefoon en je weet nu de naam van het metrostation bij het 'Curry Palace' restaurant: 'Copley'. Ga weer in Robert's regressie om enkele herinneringen aan te passen.

 

 1. Herinnering 1 = Klik op de jurk tot het blauw kleurt.

 2. Herinnering 2, Tijd/Datum = 09:30 PM; Oct 08 2008. Klik op de uren en datum op de mobiele telefoon om het in te stellen.

 3. Herinnering 3 = Sms-bericht van Karin.

 4. Herinnering 4, Metrostation = Copley. Selecteer dus op het groene bordje de naam van het metrostation.

 5. Herinnering 5 = Leesbaar bericht op het servet.

Als je al deze herinneringen correct gereconstrueerd heb, klik je op de cognitie bol om zijn geheugen in zijn geheel op te roepen.

Nu weet Robert de naam van het slachtoffer, Antony Longmore en kan je hem laten gaan. Verlaat de verhoorkamer en ga naar het kantoor.

 

In het kantoor krijgt Erica een vreemd Sms-bericht van een onbekende waarin wordt gezegd dat je naar een Amy Lewis moet zoeken. Gebruik je computer. Zoek in 'people search' op de naam van Amy Lewis en daarna op Antony Longmore. Bij Antony Longmore zien we vingerafdrukken. Probeer ze te downloaden, maar je krijgt een bericht om een apparaat aan te sluiten, om ze te downloaden. Gebruik je licht gadget op het computerscherm, en krijg Longmore's vingerafdruk in je inventaris. Zoek in de zaak database op Amy Lewis en lees het bestand. Ze is ook opgehangen. Praat met John over alles. Praat daarna met Sully en zeg dat hij met je mee moet gaan. Ga samen op de stadskaart naar Longmore's appartement.

 

Longmore's Apartment
Kijk rond. Ga aan het bureau zitten en je gebruikt meteen de computer. De computer is beveiligd met een vingerafdruk. Gebruik de vingerafdruk in de inventaris op de vingerafdruklezer en je hebt toegang in de computer. In de computer lees je weer een aanwijzing van de moordenaar. Hij heeft verschillende aanwijzingen in Longmore's appartement verborgen, die je moet volgen. De eerste verwijst naar Samuel Sewall. Hij was een van de zes rechters in het heksenproces in Salem en had daar spijt van. Dan wordt gevraagd om er een ​​geheugenkaart in te steken. Ga uit de computer.

 

Kijk onder het vloerkleed onder de tafel en zie een geheim opbergvakje onder het vloerkleed. Probeer het te openen. Sully zal het openen, maar dat kost tijd. Onderzoek het kluisje in de garderobe kast. De cijfercombinatie van deze kluis heb je al. Het is de volgorde van de foto's knipsels: 6174. Open dan het kluisje. Je neemt 4 mappen uit het kluisje en legt ze op de tafel. Kijk naar alle mappen en open de map van de 'Boston slachteroffers'.

Hierin vind je de profielen van drie opgehangen vrouwen, waarvan je er al twee kent - die van Sarah en Amy. Wie is Elizabeth. Noteer de woonadressen (straat) van de drie opgehangen vrouwen. Als je uit de close-up van de tafel gaat vraag je aan Sully of hij informatie over de vrouwen kan vinden. Hij belt daarop naar Martin. Dan in het volgende gesprek vraagt hij wat je over de moordenaar en zaak weet en geef de juiste antwoorden:

 • "Antony Longmore is een moordenaar."

 • "De vrouwen van het kluisje waren zijn slachtoffers."

 • "Hij doodt in groepen van drie"

 • "Hij zou binnenkort vertrekken"

 • "Hij vermoorde drie slachtoffers in elke staat, behalve New York"

 • "Wegens Emelie Karlsson."

 • "Hij heeft hem ontmoet in het openbaar vervoer".

Heb je alle vragen correct beantwoord, zal Sully het geheime opbergvakje openen. Hierin vindt hij het laatste ontbrekend stukje van de Le Pendu. Combineer deze met de andere en je hebt de hele 'Le Pendu' (ophang galgje). Kijk naar de 'Le Pendu' in close-up en zie een rode tekst erop geschreven: "Wie heeft spijt?". Draai het naar de achterkant en zie een sleutelgat. Gebruik de sleutel in je inventaris in het sleutelgat. Je kan nu de letters op de zijkant bewegen. In de computer, las je dat rechter Sewall spijt had. Draai dus deze letters in de lettervakjes: Sewall. Begin met de letter S aan de voorkant, bij de rode tekst en dan met de klok mee voor de andere letters. Als je dat goed gedaan hebt neem je er een geheugenkaart uit. Gebruik weer de computer.

 

Gebruik de geheugenkaart op de geheugenkaartlezer en krijg een puzzel. Het (drietanden) symbool op de kaart kan je verplaatsen en draaien. Het heeft een rondje op elke uiteinde. De bedoeling is dat je de 3 straten van de vermoorde vrouwen op de kaart markeert met de rondjes op het symbool. Welke straten dat zijn kan je in de map lezen. Het vierde rondje komt dan op een gebied, waar de volgende moord zal plaats vinden. De juiste straten zijn Joy street, Melrose Place en Chestnut Street. Davies is het volgende slachtoffer van de moordenaar!

Old South Meeting House

De moordenaar heeft je naar een kerk gelokt en schiet op Erica. Je zoekt dekking achter de linker kerkbank, maar je pistool is uit je handen gevallen en ligt rechts van je. Je kan er niet bij, want de moordenaar schiet op je. De moordenaar schiet vanuit de preekstoel. Activeer het vreemde virtuele apparaat naast je om een moment van afleiding te creëren. Duik dan meteen achter de rechtse kerkbank en je hebt je pistool terug. Steek de stekker van de lampenhouder in het stopcontact. Neem een baksteen van de stapel. Gooi de baksteen naar het vreemde virtuele apparaat en duik dan weer snel terug naar de linkerkant. Druk op de lichtschakelaar op de lampenhouder. Het licht verblindt de moordenaar voor een moment. Nu kan je snel met je pistool op de kroonluchter schieten. Plaats je pistool in het inventaris venstertje en schiet op de kroonluchter tot het naar beneden valt. Gaan de lichten uit zet je ze weer aan. Bij ongeveer de derde poging schiet je de kroonluchter naar beneden. Maar de dingen gaan niet helemaal zoals gehoopt...

Episode 2: The Wise Monkey

 

Downtown - FBI Boston HQ

Het verhaal gaat verder als een bekende van Erica ontvoerd is door de Wise Monkey, een seriemoordenaar gefixeerd op gruwelijke verminking van zijn slachtoffers.  Door de dood van Davies is directeur Samuel McAdams onmiddellijk naar het hoofdkantoor in Boston gekomen en wil met iedereen praten die betrokken was bij de zaak. Momenteel praat hij met John. Erica zit aan haar bureau. Sully probeert haar op te vrolijken. Vraag over zijn zaak. Een pervers snijdt zijn slachtoffers de ogen uit en de oren en tong af. Ze hadden een deel van een ketting gevonden en vonden daarop een vingerafdruk die niet van het slachtoffer was, maar van een vermist meisje. Deze had les genomen bij het laatste slachtoffer, een gepensioneerde operazangeres. Sully nodigt Erica uit voor een biertje bij hem thuis zodra het onderzoek afgerond is met McAdams. Dan komt Tess, de nieuwe assistente. Je kan de koffie accepteren of weigeren. Dit heeft invloed op de scène na het gesprek met McAdams. John komt uit het kantoor van de directeur.

 

FBI - Bureau van de directeur

Nu is Erica aan de beurt. McAdams wil weten hoe Davies gestorven is en de moordenaar nog niet gearresteerd is.

Dan vraagt hij waarom de moordenaar dit gebouw gekozen heeft. Antwoord: 'Judge Samuel Sewall'.

Beantwoordt ook de volgende vragen:

 • 'Doing my job'.

 • 'The Picture and the Fax'

 • 'What the hell?!'

Omdat je teveel betrokken bent bij deze zaak is het beter dat je niet aan deze zaak werkt.


Koffie gedronken
Heb je koffie gedronken, begint de kamer voor Erica te draaien. Zeg tegen McAdams dat je wat frisse lucht nodig hebt 'I need some space'.

Je strompelt dan het kantoor uit. Erica ziet een visioen.


FBI Boston HQ
Erica gaat achter haar bureau zitten en stoot een kopje koffie op de grond. Ze ziet dan een kleine gitaarhanger op de grond liggen. Sully had ook koffie dronken. Een vrouw die eruit ziet als Tess versleept Sully en snijdt zijn oor af. Erica roept nog naar Sully maar zakt dan in elkaar. McAdams komt in het kantoor en schudt Erica wakker. Ze zien het oor van Sully en een plas bloed op de vloer. Erica wil Sully gaan zoeken, en McAdams wil iedereen weer in het kantoor uithoren.
 

Geen koffie gedronken
Heb je geen koffie gedronken, blijft Erica in het kantoor van McAdams totdat beide een geluid horen.

Samen lopen ze het kantoor uit en zien het afgesneden oor op de grond. Sully is verdwenen.

 

Onderzoek het bloed op de vloer. Gebruik je cognitie vaardigheid op het oor. Je ziet weer een vrouw die op Tess lijkt, die Sully's oor afsnijdt en hem door een vuurdeur sleept. Kijk naar de zilveren hanger in de vorm van een gitaar en de koffiemok. Neem de gitaar hanger. Verlaat de close-up. Ga naar rechts richting John's bureau en ga door de nooddeur (fire exit) naar buiten.

FBI - Parkeerplaats
Geen koffie gedronken
Heb je geen koffie gedronken, zie je op de parkeerplaats de vluchtauto. Wees voorzichtig, want je wordt overreden als je niet snel genoeg wegspringt. Links van de zwarte geparkeerde auto verschijnt een pijl waarop je klikt. Erica wil de auto achtervolgen, maar de dader heeft de vier banden van je auto doorgestoken.

 

Onderzoek de zwarte auto. Erica belt McAdams om hem de beschrijving van de vluchtauto door te geven. Open de kofferbak van de zwarte auto, Erica's auto. Neem de dopsleutel. Je hoort geklop uit de kofferbak van de groene auto. Gebruik de dopsleutel op de kofferbak van de groene auto om het open te breken. Hierin ligt Tess vastgebonden en gekneveld. Dus zij is niet de dader.
 

FBI - Verhoorkamer

Erica en Tess zijn in de verhoorkamer. Vraag alle onderwerpen aan Tess. Tess was afgewerkt en ging naar haar auto. Iemand kwam voorbij en zei iets. Tess draaide zich om naar de persoon. Dan werd er iets in haar gezicht gespoten. De aanvaller had blond haar en droeg een lange jas. Ze was ongeveer even groot als Erica, maar ze kan het niet precies zeggen. Gebruik de regressie vaardigheid op Tess, om in haar geheugen te kijken. Je ziet vier herinneringen. Klik op de herinnering waarin Tess naast haar auto staat en de autosleutel in haar tas zoekt. Je ziet de aanvaller, maar het is vaag. Je ziet wel dat de vrouw iets in Tess' broekzak stopt.

 

Praat weer met Tess en vraag om in haar broekzak te kijken. Ze neemt een kleine hanger in de vorm van twee theatermaskers eruit. Erica gaat terug naar het hoofdkantoor. Maar daarvoor vraagt Tess aan Erica haar naam. Vreemd, want toen ze de koffie bracht, had ze Erica meteen herkent, want er is slechts een medewerker met rood haar. Het lijkt erop dat Tess al uitgeschakeld was toen ze de koffie bracht. De dader moet de koffie gebracht hebben aan Erica en Sully. Tess en die vrouw lijken erg op elkaar. Tess zegt dat Cordelia gebeld heeft. Tess heeft Cordelia's telefoonnummer aan Gwen gegeven.
 

FBI Boston HQ

Praat aan de bewijsbalie met Gwen. De bewijzen van de huidige zaak zijn verdwenen. In de bewijskamer lagen 4 hangers, maar nu zijn er drie verdwenen. Ze geeft je het kladbriefje met het telefoonnummer van Cordelia. Ga naar John. Praat met hem over Davies en McAdams. John werkt nog aan de zaak, zodat hij Erica op de hoogte kan houden. Combineer je mobiele telefoon met het kladbriefje om Cordelia te bellen. Het telefoonnummer is niet in gebruik of is verkeerd. Misschien kan Rose je verder helpen. Ga aan je bureau zitten.

 

Gebruik je computer. Lees de e-mails van je vader (Brian), en Samuel McAdams, en de directeur van de FBI. Open de database (Cases database). Zoek op de zaak "Wise Monkey case". De database is leeg. Sully moet eraan gewerkt hebben. Ga uit de close-up en ga naar McAdams (Davies) kantoor, om toestemming te vragen om Slully's computer te mogen gebruiken.


FBI - McAdams kantoor
Vertel McAdams over het verhoor van Tess. Sully's ontvoering heeft iets te maken met de Wise Monkey.

McAdams geeft Erica toegang tot Sully's computer. De zaak wordt ook aan je overgedragen.


FBI Boston HQ

Ga naar Sully's bureau. Kijk naar zijn familie foto en stress bal. Sully heeft 3 broers en veel neven en nichten.

Gebruik de computer. Kijk in de dossiermap van 'Wise Monkey', rechts op het bureau. Kijk in alle slachtoffers.
 

Eerste slachtoffer Luke Jenson:

Na zijn dood werden zijn ogen eruit genomen. Bij hem werd een zilveren hanger in de vorm van een viool gevonden.

 

Tweede slachtoffer Nick Stewart:

Hij is ook bekend onder de artiestennaam DJ AB Horrence. Zijn oren zijn afgesneden.

Bij hem werd een zilveren hanger in de vorm van een bel gevonden.

 

Derde slachtoffer Lavery Colleen:

Zijn ogen en tong zijn eruit gesneden. Bij hem werd een zilveren hanger in de vorm van een vioolsleutel gevonden. Sully had ontdekt dat het eerste en tweede slachtoffer iets met elkaar te maken had. Om dat te onderzoeken had Sully decaan Daniel Chapman ondervraagd.


Vierde slachtoffer Anne Heather:
Een gepensioneerde operazangeres die zangles gaf. Haar ogen, oren en tong zijn afgesneden. Bij haar werd een zilveren hanger in de vorm van een piano gevonden. Hierop vond men een deel van een vingerafdruk van Kelsey Gardener. Kelsey werd in juni 2011 als vermist opgegeven.

 

Neem de  "Wise Monkey" dossiermap. Gebruik de computer en open de 'Case-database'. Selecteer in de zoekbalk de 'Wise Monkey' zaak. Naast de andere gegevens heeft Sully genoteerd dat de organen van de eerste twee slachtoffers met een trillende hand verwijderd werden. Later werden de sneden schoner en sneller uitgevoerd. Kelsey was niet alleen een studente van Anne Heather, maar heeft ook aan de Berklee College gestudeerd. Een mogelijke verbinding met de andere slachtoffers wordt nog nader onderzocht. Een persoonlijke wraakactie lijkt voor de hand liggend. Het moordwapen, een keukenmes, komt waarschijnlijk uit de eigen keuken van de dader. Maar hoe kon Kelsey weten dat Sully de zaak onderzocht? Hij heeft de zaak pas een ​​paar weken geleden geaccepteerd. Druk op 'Print evidence form request' om een bewijsaanvraagformulier uit te printen. Lees Sully's e-mails. Open 'people search'. Zoek op Kelsey Gardener.

 

Ze was een studente aan de Berklee College, maar ze had haar studie na een korte tijd onderbroken. In juni werd ze door haar ouders als vermist opgegeven omdat ze lange tijd niets van haar gehoord hadden. Op 30 Mei 2011 is ze het laatst gezien door de buren bij haar appartement. Ze werkte in een nabijgelegen café en had financiële problemen.

Praat weer met John over de zaak en Kelsey. Ga naar de printer en neem de bewijsaanvraagformulier uit de printer. Ga naar Gwen en geef haar het formulier. Ze geeft je de hanger in de vorm van een bel. Deze werd bij het tweede slachtoffer gevonden. Praat met Gwen ook over de gitaarhanger. Die is niet opgegeven als bewijs en moet dus nieuw zijn, net als de maskers. Verlaat het hoofdkantoor. Ga naar Rose van de antiekwinkel.

 

Antique Shop

Kijk na het gesprek met Rose naar het Ouijabord op de toonbank en praat dan met Rose over alle onderwerpen. Je moet een gebruikt object hebben als je het juiste telefoonnummer van Cordelia wil weten. Vraag ook over de vreemde visioen die je kreeg toen je op de moordenaar van Davies schoot. Rose kan je hiermee misschien later helpen. Ga naar het hoofdkantoor.

 

FBI Boston HQ
Onderzoek de werkplaats van Tess op de bewijsbalie naast Gwen. Neem de roze pen, waarmee ze het telefoonnummer opgeschreven heeft.

Kijk naar de telefoon. Ga terug naar Rose.

 

Antique shop
Geef de pen aan Rose. Rose zegt dat je twee of meer dingen in je inventaris kan combineren, om een ​​synergie tussen die twee te maken om een duidelijker herinnering te activeren. Synergie is een begrip dat een proces beschrijft waarbij het samengaan van delen meer oplevert dan de som der delen.

 

Klik nu op je cognitie bol. Open dan je inventaris. Klik op de pen. Je ziet een wazig beeld van Tess. Klik op het kladbriefje in je inventaris. Het beeld is duidelijker. Klik op de cognitie bol om de synergie herinnering te activeren. Tess schrijft het telefoonnummer op het kladbriefje: 617 1342 555. Gebruik je mobiele telefoon, open 'contacts' en bel Cordelia. Ze spreken af op de begraafplaats. Ga dus naar de begraafplaats.
 

Mt. Auburn Cemetery

Praat met Cordelia over alle onderwerpen. Op de avond dat Scott werd gedood, was Cordelia ook op de begraafplaats om haar broer te bezoeken. Ze hoorde een schot en belde direct 911. Toen ze de politieauto zag, liep ze er naar toe. Ze werd gevraagd te vertrekken, maar voordat ze antwoordde zag ze Erica. Ze heeft het vermoeden dat ze geobserveerd wordt. Een man sluipt rond haar appartement. Hoewel zijn gezicht nu vol littekens is, is ze overtuigd dat deze man op de begraafplaats was toen Scott gedood werd. Erica zal iemand sturen om Cordelia's appartement te bewaken tot ze zelf tijd heeft om langs te komen. Rose zou beide vrouwen kunnen helpen. Ga op de stadskaart naar het appartement van Kelsey.

 

Kelsey's Apartment
Haar ouders hebben tot vandaag de huur betaald. Zie een dure stereo-installatie. Probeer het aan te zetten. Er zit geen disc in. Kijk naar de posters van Kelsey met Nick en Colleen. Kijk naar de keyboard en lees de brief van Kelsey's ouders. Kijk naar het pakje op de tafel. Het is aan Sully gestuurd. Gebruik je vaardigheid op het pakje, maar Erica ziet niets. Open het pakje en je neemt er een puzzeldoos uit. Probeer het te openen. Draai je om en zie een ventilatierooster in de zuil. Er ontbreekt een schroef. Neem daaronder de lege envelop (mail). Onderzoek alles en verlaat dan het appartement. Ga op de stadskaart naar de Berklee universiteit.

Berklee College
Erica gaat naar de decaan, Daniel Chapman. Kijk naar de cello met de handtekening van Yo-Yo Ma. Kijk naar de gitaar met de handtekeningen van de vier Beatles. Kijk naar de familie foto van Chapman, op vakantie met zijn hele gezin in Dubai. Verdient een decaan zo veel? De archiefkast is overvol. Daarin liggen financiële en persoonlijke documenten, cursus materiaal en andere documenten. Praat met Chapman. Hij is hier 5 jaar decaan en werkte eerder als hoogleraar. Soms geeft hij zelf nog les zodat hij direct contact met de studenten heeft. Kelsey verloor na twee jaar haar studiebeurs omdat haar cijfers verslechterden. Een lening kreeg ze waarschijnlijk niet en de financiële situatie van de ouders weet Chapman niet. Ze had cursussen in prestaties, compositie en zang. Vraag ook over Luke en Colleen. Chapman kijkt dan in de database en ziet dat Luke, Kelsey's mentor was in haar eerste semester voor een compositie cursus. Ze haalde in deze cursus een twee. In de volgende cursor haalde ze een 4. Colleen was zeer getalenteerd. De studiebeurs ging het jaar daarop naar Colleen. Kelsey kon geweten hebben dat ze de studiebeurs niet meer kreeg, omdat dat medegedeeld werd tegen de leerlingen die geen studiebeurs meer kregen. Op de vraag over haar vrienden, vraagt Chapman aan zijn secretaresse om het adres van Kelsey's kamergenoot op te zoeken. Verlaat dan de kamer. Ga op de stadskaart naar het adres van Melissa, maar ze is niet thuis. Erica laat een bericht achter voor haar.

 

FBI Boston HQ
Praat met Gwen. Vraag om een surveillance aanvraagformulier zodat ze een bewaking naar Cordelia kan sturen. Gwen vraagt of je een stapel papieren naar McAdams wil brengen om ze te ondertekenen. Help haar en ze geeft je een stapel papieren. Combineer het surveillance aanvraagformulier (Interagency form) met de stapel papieren zodat McAdams het ondertekent en er een surveillance wagen naar Enthon Towers gestuurd wordt. Erica legt het formulier bovenop de stapel.
 

FBI - McAdams kantoor
Geef McAdams de papieren. Hij is boos dat Gwen niet zelf de papieren kan brengen en ondertekent alleen het formulier dat bovenop ligt.

De rest kan Gwen later krijgen. Je hebt nu een ondertekend surveillance aanvraagformulier in je inventaris.

.
FBI Boston HQ
Geef het ondertekende surveillance aanvraagformulier aan Gwen, zodat ze het naar de officier kan faxen. Erica belt dan Cordelia om haar te vertellen dat er iemand komt om haar te beschermen. Ze moet Erica direct waarschuwen als de man weer opduikt. Kort daarna krijgt ze een bericht van Melissa Carubia dat ze thuis is. Ga naar haar appartement.


Melissa Apartment
Kijk naar de poster tegen de muur over Nick. Kijk naar de koffietafel. Daarop liggen tarotkaarten. Onderzoek de tafel in close-up en kijk dan naar de tarotkaarten. Praat met Melissa. Melissa studeerde compositie en muziek therapie. Toen ze Kelsey ontmoette, was ze een vrolijk meisje. Maar dan werd haar studiebeurs stop gezet en korte tijd later verloor ze haar baan in het kantoor van de decaan. Chapman had niet gezegd dat Kelsey in zijn kantoor werkte? Ook werd een leningaanvraag afgewezen. Melissa heeft Kelsey voor het laatst gezien toen ze het appartement verliet. Kelsey kon de laatste helft van de huur niet betalen. Een paar weken later deed haar vriendje dat voor haar. Haar vriend is Joey, de postmedewerker. Hij was zeer verliefd op Kelsey maar weet niet of dat wederzijds was. Kelsey wilde les nemen in de DJ club. Nick was bereid om haar les te geven, maar dat duurde niet lang. Vanmorgen lag een pakje van Kelsey voor Melissa's deur. Daarin lag een zilveren hanger die Kelsey altijd aan haar armband droeg. Melissa weet niet meer waar ze het neergelegd heeft. Gebruik na het gesprek je regressie vaardigheid op Melissa's hand en probeer het aan te raken. Maar je mag haar niet aanraken. Je hebt iets nodig om dichter bij haar te komen. Ga naar het postkantoor.

 

Post Office
Aan de balie, waar Joey gisteren gewerkt heeft, is nu Clerk. Praat met hem. Joey is niet opkomen dagen op zijn werk.

Toon hem je ID badge en hij geeft je het adres van Joey. Ga op de stadskaart naar Joey's woning.

 

Joey's Place - Buiten
Klop op de deur. Niemand opent. De deur heeft geen handvat, maar is via draden aangesloten aan de afgesloten schakelkast.


Antique shop
Je mag nu het Ouijabord van Rose meenemen. Ga naar het lijkenhuis.

 

Morgue
Lees het bordje op de balie - Terence is niet aanwezig. Neem de lift naar beneden maar je wordt weer teruggestuurd door Dr Gallagher. Terug boven druk je op het brandalarm en verstop je achter de balie. Dr Gallagher komt naar boven en verlaat het gebouw. Ga snel met de lift weer naar beneden. Onderzoek het lichaam van Davies. De naden geven aan dat Gallagher zijn werk al voltooid heeft. Kijk naar haar nek. Haar nek is gebroken. Kijk naar haar ogen. Kijk naar de tatoeage op haar linker arm. Gebruik de mobiele telefoon op de tatoeage om er een foto van de maken. Erica zoekt meteen naar aanwijzingen op internet. Het is de 23st letter 'Ψ' van het Griekse alfabet. Psi staat voor bovennatuurlijke verschijnselen. Gebruik je regressie vaardigheid op Davies om terug te keren in de nacht van de moord. Neem het cassettebandje, dat naast het lijk ligt. Combineer het cassettebandje met de cassetterecorder. Ga naar boven. Hier kom je dan Dr Gallagher en McAdams tegen. Erica krijgt een berisping en verlaat het lijkenhuis. Ga naar Melissa.
 

Melissa Apartment

Geef het Ouijabord aan Melissa. Ze begint te zingen om erachter te komen wat ze vanmorgen gedaan geeft. Gebruik nu je regressie vaardigheid op Melissa's hand. Je ziet vier herinneringen die je in de juiste volgorde moet plaatsen. In drie herinneringen zie je een tijd op de klok. Deze klok is om 12 uur gestopt en knippert nog.

 • Om 7:35 deed Melissa haar yogaoefeningen

 • Om 7:54 dronk ze een glas water

 • Om 8:03 at ze een appel

 • Om 8:15 uur werd het pakje bezorgd.

Ga uit de visioenmodus en kies nu in de gesprekonderwerpen deze acties in de juiste volgorde. Yoga; Water; Appel; Post/pakje (mail). Heb je alles goed gedaan, herinnert Melissa zich dat ze het hangertje in de rode doos gelegd heeft. Erica opent de doos.  Ze neemt er een zilveren hanger in de vorm van een piano uit (gevonden bij Heather) en een kluissleutel met KG, van een postbus. Kelsey had deze sleutel aan Melissa gegeven voor het geval ze haar eigen sleutel verloor. Waar deze kluissleutel van is, weet Melissa niet. Omdat Melissa in gevaar is, zegt Erica dat het beter is dat ze voor een paar dagen bij vrienden gaat logeren.
 

Post Office

Activeer je vaardigheid op de lege envelop in je inventaris, klik op de kluissleutel en dan weer op de bol. Erica ziet dan kluisbox 303. Gebruik de kluissleutel op de postbuskluisjes. In Kelsey's kluisje vindt Erica een envelop aan Kelsey en een schroevendraaier. Neem de dreigbrief in de inventaris uit de envelop. Kelsey maakt iemand het leven zuur en moet daarmee ophouden. De brief is niet ondertekend, maar ze kan aan de bovenkant bij de afgescheurde rand nog enkele letters lezen. Activeer je vaardigheid, klik dan op de postbus envelop in de inventaris, dan op de dreigbrief en dan op de bol. Mr Chapman heeft de brief geschreven.
 

Kelsey's Apartment
Activeer je nieuwe vaardigheid (klik dus op de bol). Open de inventaris en klik achtereenvolgens in de visioenmodus op de bel, gitaar, piano en maskers hangertjes. Je ziet nu een duidelijk beeld van de puzzeldoos in Kelsey's appartement. Klik op de bol om de visioen te starten. In deze visioen draagt Kelsey ​​een armband met deze kleine hangertjes. Joey is bij haar, om haar te kalmeren. Dan opent ze de puzzeldoos en zegt dat "hij" niet zal wegkomen met wat hij heeft gedaan. Ze neemt er een geheugenkaart uit en stopt die in een envelop. Na deze herinnering, is er een andere, maar je moet meer zilveren hangers hebben.

 

Nu je weet hoe de puzzeldoos werkt, open je de puzzeldoos op de tafel. Erica ziet een visioen. Ze ziet dat bij de levende Sully zijn ogen eruit gehaald worden. Erica neemt de hanger in de vorm van een G-sleutel en een CD met een demo-opname uit de puzzeldoos. Het oog ligt in de puzzeldoos, maar ze raakt het niet aan. Ze belt haar vader. Brian slaagt erin om zijn dochter te kalmeren. Schuif Kelsey's demo CD in de stereo-installatie.  Je hoort Kelsey zingen. Gebruik de cassetterecorder met cassette op de stereo-installatie om de stem op te nemen. Gebruik de schroevendraaier op het ventilatierooster en neem een andere envelop. Open deze envelop en krijg een ​​geheugenkaart. Combineer deze geheugenkaart met je mobiele telefoon. Een financieel overzicht van de persoonlijke rekeningen van Chapman verschijnt. Zo te zien heeft hij geld verduisterd. Erica heeft een bewijs nodig om Chapman met de dreigbrief te verbinden.

 

Berklee College
Neem op de voorgrond een ​​vel college briefpapier van de stapel. Lieg (lie) als Chapman vraagt waarvoor je het nodig hebt. Combineer het vel briefpapier (Berklee stationery) met de dreigbrief, om ze met elkaar te vergelijken. De dreigbrief is op dit college briefpapier geschreven. Gebruik de archiefkast. Chapman zegt dat je daarin niets te zoeken hebt. Erica confronteert hem met zijn leugen, want hij wist heel goed dat Kelsey hier meer dan een jaar als assistente heeft gewerkt. Vraag hem of hij een affaire had met Kelsey- 'Where you having an affair with her?'. Hij geeft toe dat ze hier werkte. Praat verder met hem en beschuldig hem - 'Accuse Dean'. Toon hem de dreigbrief. Dit briefpapier wordt niet alleen in zijn kantoor gebruikt. Toon hem de gegevens op de geheugenkaart 'memory card'. Confronteer hem met de volledige waarheid en de gevolgen daarvan. Erica dreigt de feiten aan de krant te geven: De Waarheid 'The Truth'.


Praat met hem alle gesprekonderwerpen door, om hem te dwingen de waarheid te zeggen. Toen hij Kelsey voor het laatst zag was ze woedend. Daarna schreef hij de dreigbrief. Vraag wat hij verbergt (hidden). Hij neemt een pakje. Hij geeft je een zilveren hanger in de vorm van een viool. Erica confronteert hem met het feit dat hij nu ook een potentieel slachtoffer is. Hij hoeft zich echter geen zorgen te maken, want de politie komt hem snel oppakken vanwege zijn misdaden. Op het politiebureau is hij veilig. Je verlaat automatisch het kantoor. Ga naar een van de locaties (bv het hoofdkantoor).
 

Locatie

Nu heb je alle hangertjes. Activeer je vaardigheid, klik dan op de bel, viool, G-sleutel (Clef), maskers, gitaar en de piano. Klik opnieuw op de bol,  om de visioen te starten. Erica ziet het steegje naast het huis waar Longmore gedood werd. De grond is bedekt met bloed. Noteer de details in het beeld en ga op de stadskaart naar de plaats van het delict.

Crime Scene
Kijk naar het straatnaambordje van Erithan Avenue. In de visioen lag de viool en de G-sleutel onder het straatnaambordje. Leg dus deze twee hangertjes onder het straatnaambordje (klik de hangertjes op het straatnaambordje). Onderzoek de afvalcontainer. Leg hier de gitaar en de maskers hangertjes op de grond. Ga naar het einde van de steeg. Leg bij het hekwerk de bel en het piano hangertje op de grond. Activeer dan je vaardigheid. Een groene rookwolk verschijnt in het hekwerk. Activeer deze rookwolk (klik op de groene rookwolk en het wordt wit). Ga terug naar de voorkant. Activeer de afvalcontainer en het straatnaambordje. Klik dan op de bol om de visioen te starten.
 

Rechts van de afvalcontainer zie je nu een geprojecteerd lijk liggen. Raak het aan. In de volgende visioen zie je dat Kelsey, Joey verlaat. Joey bedreigt haar met een mes en steekt in haar buik. Kelsey klimt over het hek met haar laatste krachten in de richting van de afvalcontainer. Joey steekt Kelsey dood. De armband van Kelsey is van haar arm afgegaan en de hangertjes liggen verspreid in de straat. Dan merkt Joey wat hij gedaan heeft. Is Joey de moordenaar en niet Kelsey? Maar wie was dan die vrouw die Sully ontvoerd heeft? Als je de plaats van het delict verlaat, belt Erica automatisch John. Ze vertelt hem van de moord op Kelsey. Ze moet al gedood zijn op het moment van haar verdwijning in juni. Erica vertelt John ook van Sully's oog en vraagt ​​hem om Terence te raadplegen om erachter te komen wie de vrouw is die Sully ontvoerd heeft. Dan moet je beslissen waar je naar toe gaat - het postkantoor of naar Joey's woning. Ga naar Joey Goethals woning. Erica verzamelt de 6 hangertjes, omdat het bewijzen zijn.

 

Wise Monkey Lair (Joey's Place) - Buiten
Je kan niet naar binnen. Je krijgt een Sms-bericht van een zekere Oracle. Gebruik de slotenopener (lockpick) op de schakelkast (panel). Je kan in de spraakherkenning microfoon praten maar het apparaat reageert niet op je stem. Druk je op de rode knop gebeurt er ook niets. Gebruik de cassetterecorder met het opgenomen cassettebandje op de microfoon. Tussen het liedje hoor je de stem van Joey. Bij het woord "pass" opent de deur. Erica gaat met getrokken pistool de woning binnen.


Joey's woning
Alle sketches naast de voordeur zijn doorgekruist met een rood kruis. Daar tegenover zijn portretten van Kelsey. Op deze zijn alle ogen, oren en monden doorgekruist. Op de voorgrond liggen handgeschreven muziekbladen. De tussendeur is gesloten met een elektronisch mechanisme. Deze deur heeft een patrijspoort en tablet. De kabel boven deze deur leidt naar het plafond. Onderzoek de plankenkast. Zie vier glazen potten met een vloeistof en daaronder een dienblad. Neem de deksel van het dienblad. Hierop liggen de ogen, oren en tongen van de slachtoffers. Joey had na de moord op Kelsey gezegd dat hij haar perfect wilde maken. Zoekt hij de juiste organen om haar weer tot leven te brengen? Gebruik je visioen vaardigheid op de vier glazen potten, maar Erica kan niets zien. Onderzoek de tussendeur (interior door). Je ziet niets door de patrijspoort. Het is donker in de kamer achter de patrijspoort. Onderzoek het tabled en zie het 'touchscreen' (aanraakscherm). Klik op 'Enter' om het mechanisme van de deur te activeren. De kamer achter de deur wordt verlicht. Achter de deur zie je Sully vastgebonden op een stoel. Daaromheen zijn spuiten. Op het 'touchscreen' is nu een bericht. Klik op 'Enter' om te starten. Er volgt een test die je goed moet afleggen:

 1. Bij wie werden de volgende hangertjes gevonden?
  - Klik op een naam, en dan op het bijbehorend hangertje:

 1. Colleen Lavery - 3. G-clef (vioolsleutel)

 2. Lucas Jensen - 5. Viool

 3. Nick Stewart - 6. Bel

 4. Heather Anne - 2. Piano

 5. Jared Sullivan - 1. Gitaar

 6. Tess Stamper - 4. Theater Maskers

 1. Welk nummer zong Heather Anne voor ze stierf?

Je kan deze vraag niet beantwoorden, omdat je dat nergens gezien of gehoord hebt. Ga uit de 'touchscreen' en klik op de pijl in de linker bovenhoek om naar de plankenkast te draaien. Gebruik je visioen vaardigheid op alle ogen, oren en tongen, om ze te verzamelen met daarbij de naam van de slachtoffers. Klik dus op de bol, dan op een orgaan en dan weer op de bol. Het is echter vreemd dat ook de ogen, tong en oren van Joey erbij liggen.

 • Colleen Lavery - Ogen; Tong; -----

 • Heather Anne - Ogen; Tong; Oren

 • Joey Goethals - Ogen; Tong; Oren

 • Lucas Jensen - Ogen; -------- ;

 • Nick Stewart/DJ - Oren

Als je alle organen verzameld hebt activeer je weer je vaardigheid om dingen in je inventaris te combineren.

 • Combineer/Activeer de drie organen van Heather Anne + piano = In de visioen zie je Heather op een muziekblad van La Boheme liggen.

 • Ogen en tong van Colleen + G-clef = Colleen repeteert op een schip met de naam HMS Pinafore.

 • Oren van Nick (DJ) + bel = Nick rookt een ​​sigaret en wordt gedood.

 • Ogen van Luke + viool = Luke wordt op de trap vermoord.

 • Alle organen van Joey = In tegenstelling tot de andere slachtoffers, werden alle organen van Joey levend uit zijn lichaam gesneden.

Draai naar rechts. Klik weer op de 'touchscreen' en selecteer het antwoord op de tweede vraag en bevestig het met "Enter": La bohème

 1. Waarom was DJ AB Horence (Nick Stewart) in de steeg waar hij vermoord werd?
  - Antwoord: Rookte een sigaret (Smoking a cigarette)

 1. In welke show speelde Colleen haar laatste optreden?
  - Antwoord: HMS Pinafore

 1. Nu moet je meer over de relaties weten. Klik op "Enter" om naar het volgende scherm te gaan.

Je moet de organen in de juiste glazen potten leggen. Lees steeds goed de tekst op het 'touchscreen' scherm (klik op enter voor de volgende aanwijzingen) en draai dan naar de plankenkast met de glazen potten. Je moet je het juiste orgaan van de juiste persoon in de glazen pot leggen. Heb je ze in de juiste pot gelegd activeer dan de visioen vaardigheid op die glazen pot. Heb je dat goed gedaan zal Erica dat zeggen. Daarnaast zegt ze een speciaal woord bij elke pot, dat op de pot verschijnt. De organen worden na de visioen weer terug in je inventaris opgeslagen mocht je ze weer nodig hebben.

 • Glazen pot 1
  Ogen van de leermeester (Tutor) = Luke's ogen
  Oren die roteren = DJ's oren (Nick)
  Tong van de rivaal = Colleen's tong
  Activeer nu dus weer de bol en klik op pot 1
  ANGEL (Engel)

 • Glazen pot 2
  Ogen van de jonge vrouw = Colleen's ogen
  Oren van de roker = DJ's (Nick's) oren
  Tong van de oude vrouw = Heather's tong
  LOVER (Minnaar)

 • Glazen pot 3
  Ogen en oren van de lerares = Heather's ogen en oren
  Tong van een zeilster = Colleen's tong
  STARLET (Film sterretje)

 • Glazen pot 4
  De oren van de operazangeres = Heather's oren
  De ogen van de componist = Luke's ogen
  De tong van de rivaal = Colleen's tong
  DARLING (Lieveling)

Draai naar het 'touchscreen' scherm. Klik op 'Enter' om naar het scherm met de woorden te gaan. Klik op de vier woorden en klik dan op 'Enter':

ANGEL - LOVER - STARLET - DARLING

 1. Laatste vraag: Van wie zijn de andere organen?
  - Je hebt de organen van Joey niet in een glazen pot gebruikt, dus het antwoord is Joey Goethals.

De deur opent. Erica kan Sully nog net op tijd bevrijden en belt 911. Ook het lijk van Kelsey ligt in deze ruimte.
Maar wie heeft de organen uit het levende lijf van Joey genomen als hij de hangertjes seriemoordenaar is? Is Joey nog in leven?...

 

Episode 3: The Oracle

 

Waar zou Erica Reed deze keer in verzeild geraken? Wie is de Cain Killer en waarom zijn net haar vrienden en collega’s zijn slachtoffers? Sully heeft het overleefd. Hij is ernstig gewond en ligt in het ziekenhuis. John belt. Brain de vader van Erica is in het ziekenhuis en zegt tegen Erica dat hij de moord in de Enthon Tower zal onderzoeken. Erica moet bij Sully blijven maar Erica wordt onrustig, omdat Cordelia in dat gebouw woont. Erica heeft twee politieagenten ingezet om Cordelia te beschermen, omdat zij het gevoel had dat ze geobserveerd werd. Brain herinnert zich een moord van drie jaar geleden, die in dat gebouw gepleegd werd. Het ging om een broer en zus, maar hij weet de namen niet meer. Erica zegt tegen haar vader om bij Sully te blijven, omdat ze zelf naar de Enthon Towers gaat. Kort nadat ze vertrokken is, herinnert de vader de namen weer: Max en Cordelia Smith...
 

Enthon Towers - Buiten
Praat met agent Duffer. Hij zat met een collega in de politieauto om het gebouw te bewaken, als er een man op de politieauto viel. McAdams doet het onderzoek van de PD (plaats delict). Hij heeft het bewijsmateriaal al opgeruimd en het lichaam weggehaald. Ga achter naar de PD (crime scène). Kijk naar het bloed en glasscherven op de grond. Erica moet uitzoeken van welke verdieping Joey gevallen is. Gebruik je visioen vaardigheid op de politieauto. Erica ziet dat Joey door iemand van een van de bovenste verdieping afgeduwd wordt. Daarbij valt een sleutelhanger met een psi letterhangertje op de grond. Kijk weer naar de politieauto, en neem de sleutelhanger met psi letter uit de passagiersdeur. Zie een gesloten politiebusje.


Praat met Duffer. Hij kan niet zeggen vanaf welke verdieping Joey viel. Gebruik je regressie vaardigheid op Duffer, om zijn herinneringen op te frissen. Je ziet vijf herinneringen en je moet de juiste selecteren. In de afbeelding met de zijspiegel van de politieauto zie je iets in de struiken vallen. Klik op deze geheugen. Duffer herinnert zich nu dat hij iets in de planten heeft zien vallen. Iets van metaal of kunststof. Ga weer terug naar de PD. Onderzoek de struiken. Het mes dat Erica heeft zien vallen ligt er niet. Iemand moet het al gevonden hebben. Neem de zwarte bloem. Praat met Duffer. Het mes ligt als bewijsmateriaal in het politiebusje. Duffer geeft je de sleutel van het politiebusje. Ga naar het politiebusje. Open de deur van het politiebusje met de sleutel (van key). Neem het bebloede mes, de afzetlint/politietape en pylon/verkeerskegel.

 

Open je inventaris en activeer dan je vaardigheid om dingen in je inventaris te combineren. Combineer het mes met de zwarte bloem en klik weer op de bol.  Erica ziet de moordenaar een zwarte bloem met een mes afsnijden. Het mes en bloem vallen naar beneden van een balkontuin. Kijk nu naar het "Enthon towers" gebouw. Nu weet Erica van welke verdieping Joey gevallen is.  Ga naar de ingang van het gebouw. Gebruik de sleutelhanger (keyfob) op het deurpaneel (door panel), in de linkse zuil. Als de deur opent komt McAdams naar buiten. Erica zegt dat deze moord met de "The Wise Monkey" zaak te maken heeft. McAdams zegt dat de politie de zaak overgenomen heeft. Op dat moment komt een oudere keurige man uit het gebouw (Dapper Man). De man krijgt stress van de sirenes en blauwe lichten van de politie en wil dat ze uitgeschakeld worden. Deze keurige man lijkt veel invloedrijke vrienden te hebben. De baas wil het gebouw niet verder onderzoeken, maar Erica wil uitzoeken wat er hier aan de hand is en waarom McAdams zo vreemd doet. Ga terug naar de politieauto.

 

Plaats de pylon op straat, naast de politieauto. Gebruik het afzetlint op de pylon om de PD af te zetten. Kijk in het politiebusje (handpictogram). Klik op de kleine groene schakelaar achter de pylonen, om de sirene aan te zetten. McAdams komt en de oude man wil McAdams spreken. Erica kan dan onopgemerkt het gebouw ingaan. Gebruik dus nogmaals de sleutelhanger op het deurpaneel in de linkse zuil en ga het gebouw in.
 

Enthon Towers - Lobby
Binnen krijgt Erica opnieuw een vreselijk visioen waarin geschoten wordt. Zie een groot schilderij en beeldhouwwerk. Gebruikt de sleutelhanger op de lift, om de lift te gebruiken. De keurige man komt dan binnen en praat met hem. Hij is verantwoordelijk dat de bewoners zich veilig voelen in het gebouw. Hij kent ook Erica's naam. Erica gaat omhoog en gaat naar de balkontuin op de 32ste verdieping.
 

Enthon Towers -  Garden Balcony
Zie hier ook een schilderij tegen de muur. Open je mobiele telefoon, open de dossier map en lees de informatie van Terence. Deze keer heeft hij een nieuwe software in je telefoon geïnstalleerd. Erica heeft nu toegang met de mobile telefoon tot de database van de FBI. Daarnaast kun je hem gescande afbeeldingen en video's sturen, die hij dan voor je analyseert. Het heeft ook een zoekfunctie, zodat je ook oude sportberichten kan opzoeken. Ga achter naar de balkontuin. Hier werd Joey naar beneden geduwd. Kijk naar de tafel. Activeer je gave en kijk naar de aansteker. John was ook hier. Terwijl John de plaats delict onderzocht, kwam er een telefoontje binnen op zijn mobiele telefoon. John zou de plaats delict schoonmaken. Er werd hem gevraagd of hij de naam Jeff Therrien kent, want hij was hier om alle sporen die wijzen op Jeff Therrien te verwijderen. Kijk weer naar de tafel. Neem de aansteker. Zie bloed onder de bloempot en de zwarte bloemen waarvan er een afgesneden is. Schuif de bloempot opzij. Door het bloedspoor heeft Erica weer een visioen. Een vrouw richt een pistool op Max Smith. Erica's broer was ook zo vastgebonden. Je hebt geen andere keuze dan op Max te schieten. Dan zie je Cordelia in de verhoorkamer van de FBI. Ze wordt ondervraagd door Davies. Hij vraagt aan Cordelia of ze haar broer vermoord heeft, en antwoord met "Ja". John staat achter het glas. Dan zie je de hoedmoordenaar, die Joey vasthoudt. De moordenaar heeft een mes in de hand. Steek 2x en Joey wordt dan van het balkon gegooid. Erica heeft het gevoel dat de moordenaar met haar wil praten. Het lijkt alsof hij haar hier op het balkon kan zien, want hij zegt hoe Erica hier de plaats delict onderzoekt.


Nadat Joey van het balkon afgeduwd werd, zag je dat Cordelia de hoed afzet en de mondbescherming afdoet. Heeft zij Davies, Antony Longmore en Joey gedood en Sully toegetakeld? Is Cordelia ook de moordenaar van Scott? In de ondervraging heeft ze al toegegeven dat ze op Max geschoten heeft. Daar Erica nog nooit zo'n visioen gehad heeft en moeite heeft de visioen te beëindigen, wil ze eerst Rose bellen. Gebruik je mobiele telefoon in je inventaris. Selecteer "Contacts" en bel Rose. Erica vertelt haar over de visioen. Rose zegt dat John in groot gevaar is. Erica moet hem vinden en zo snel mogelijk het gebouw verlaten. Cordelia heeft vergelijkbare gave als Erica. Echter, kan zij in de toekomst kijken, terwijl Erica het verleden ziet. In zeldzame gevallen, bestaat er een nauwe verbinding tussen deze twee personen. Omdat Cordelia in de toekomst kan kijken, is zij in het voordeel, maar Erica is sterk en zal deze visioen ook onder controle kunnen krijgen. Kijk weer naar de tafel. Zie Joey's oor op de tafel. Neem de andere sleutelhanger (2). Ga naar de lift en ga met de lift naar het penthouse op de 33ste verdieping.
 

Penthouse
Het appartement ziet er onbewoond uit. Onderzoek alles in de woonkamer. Ga naar de keuken. Dan stapt de keurige man uit de lift. Zijn naam is Skorobeus. Hij is ook de familieadvocaat. Hier woont Cordelia. Skorobeus legt een briefje voor je op het keukenblad. Hij moest dat van Cordelia aan je geven. De gehele 33ste verdieping is een deel van hun appartement. Skorobeus gaat dan weer weg. Kijk naar het briefje op het keukenblad, "kitchen island". De schrijver van de brief wilde de brief persoonlijk aan Cordelia geven, maar kon haar niet vinden. Hij had voor Cordelia de situatie van Max zo goed als mogelijk onderzocht. Tussen Max en andere mensen uit het bedrijfsleven zijn onenigheden. Gebruik je gave op de brief. Zie de gebeurtenissen uit het verleden vanuit Cordelia's visie.
 

Visioen John - FBI Hoofdkantoor

Cordelia is in het hoofdkantoor. Ook hier heeft ze het gevoel dat ze geobserveerd wordt. Je kunt deze visioen op elk moment verlaten en betreden, door op de kleine bol naast de cognitief bol te klikken. Vanuit het oogpunt  van Erica zijn deze bollen blauw, vanuit het oogpunt van Cordelia zijn ze geel. Zolang ze nog niet klaar zijn met een visioen, zijn ze kleurrijk. Heb je een visioen gedaan worden ze zwart-wit. Cordelia staat voor John. Praat met hem. De kwaliteit van deze visioen is slecht. Cordelia vertelt John haar visioen waarin ze zag dat haar broer Max gedood werd. John verwijst Cordelia naar Rose en geeft Rose's visitekaartje aan haar. Open Cordelia's inventaris en combineer haar mobiele telefoon met het visitekaartje. Cordelia belt Rose en vertelt ook de visioen waarin Max gedood werd. Filmpje: Cordelia kan deze visioen ook niet onder controle krijgen. Ze heeft in haar kop dat ze steeds zegt dat ze wakker is! Cordelia moet zich op een klein lichtje concentreren, om haar geest helder te maken. Na het gesprek met Rose is ze weer terug bij John. Je moet hem ervan overtuigen dat je echt in de toekomst kan kijken. Verlaat de visioen, om terug te keren naar de realiteit.

 

Penthouse

Ga links naar de eettafel. Zie twee vazen ​​op de eettafel. De linkse vaas heeft een scheur. Aan de muur hangen twee schilderijen. Het sneeuwlandschapschilderij kan je in close-up bekijken. Noteer de handtekening van de kunstenaar. Ga links door de deur naar Cordelia's slaapkamer. Zie op de tafel onder het raam sierraden aan een houder en je ziet de halsketting van je moeder eraan hangen. Gebruik je gave op de halsketting, "jewelry".


Cordelia's Visioen
In deze visioen ligt Cordelia op bed. Haar twee broers staan bezorgd om haar bed. Max herinnert toen ze 12 jaar oud was en drie dagen ziek in bed lag. Erica weet nu waarom Cordelia zich niet verroert, omdat zij een visioen moet krijgen waarin ze zelf ontwaakt en niet waarin ze zelf steeds zegt "ik ben wakker". Erica moet eerst een herinnering krijgen van die visioen. Verlaat deze visioen.

 

Penthouse
Kijk verder in de slaapkamer. De lade in de tafel bij het raam is gesloten. Ga in de inloopkast (closet). Kijk in de map (folder) op de plank. Open de map. Hierin zijn aantekeningen van Cordelia. Lees de pagina over Antony Longmore en de andere pagina over Joey Goethals. Deze twee pagina's laten zien dat Cordelia door haar gave zag dat beide mannen moordenaars zijn en meer moorden wilde plegen. Ze besloot om beidde te stoppen wat haar inderdaad ook gelukt was. Op beide pagina's is ook een wit papiertje opgeplakt met een handtekening. Open de linker lade onder het bed. Hierin vind je nog twee pagina's met aantekeningen over Davies en McAdams. Ook op deze pagina's is een handtekening opgeplakt. De handtekening op Davies pagina kan je vergelijken met de handtekening op het sneeuwlandschapschilderij in de eetkamer. Je hebt nu 2 mappen (aantekeningen) in je inventaris (folders). In de slaapkamer hangt ook een schilderij. Verlaat de slaapkamer en ga de trap op naar de kunstkamer.
 

Kijk naar het schilderij. De handtekening op het schilderij is te vergelijken met de handtekening op McAdams pagina. Probeer aan het planetenmodel te draaien.

Gebruik dan je gave op het planetenmodel, maar je ziet te veel herinneringen zodat Erica zich niet kan concentreren. Ga naar beneden. Ga in de woonkamer door de deur naast de TV, naar Max's kantoor. Kijk naar de schone open haard en schilderij. Kijk naar het bureau. Gebruik je gave op de lege envelop. Zo ga je weer in een van Cordelia's herinneringen.

Visioen Keith - Penthouse

Cordelia: Zie op het bureau een familiefoto en ernaast een telefoon. Kijk naar de telefoon in close-up en zie dat het een USB-poort aansluiting heeft. Zie ook een console knop onder het scherm, maar Cordelia weet niet precies hoe het scherm werkt. Praat met Max. Het bedrijf heeft problemen. Hij heeft dringend de handtekening van zijn broer Keith nodig op een document. Maar Keith weigert te ondertekenen. Cordelia zal Max helpen met de handtekening. Max geeft dan de papieren uit de muurkluis aan Cordelia. De muurkluis is achter het groene boslandschapschilderij. Cordelia kalmeert haar broer. Verlaat na het gesprek het kantoor.
 

Hier krijgt Cordelia voor het eerst het gevoel dat ze een gave heeft. Gebruik de gave op de zwarte bloem op de salontafel. Ze ziet de scène waarin ze gekleed met hoed en jas een zwarte bloem afsnijdt op de balkontuin. Ga boven naar de kunstkamer. Keith zit aan de werktafel te knutselen. Cordelia kan ook geen duidelijke visioen krijgen van het planetenmodel. Praat met Keith. Keith heeft de Enthon Towers ontworpen. Hij denkt dat Max iets van plan is waarvan Cordelia en Keith niets mogen weten. Keith irriteert zich aan het planetenmodel. Hij heeft moeite het te balanceren. Cordelia zal Keith helpen met het planetenmodel, maar ze heeft meer informatie nodig. Beëindig het gesprek als je alles gevraagd hebt en kijk op de werktafel. Zie drie inbussleutels/ binnenzeskantstiftsleutel van drie verschillende maten. Gebruik de toekomst vaardigheid op elke inbussleutel (hex wrench). Zo kan Cordelia zien welke inbussleutel Keith gebruikt bij de reparatie van het planetenmodel. De grote sleutel is te groot. Maar je weet dan nog niet welke andere inbussleutel Keith gebruikt heeft en of hij het op de groene of gele planeet gebruikt. Je moet meer informatie krijgen over welke sleutel je moet gebruiken en in welke richting het gedraaid moet worden. Aangezien dit alles al gebeurd is kan Erica misschien helpen. Verlaat daarom deze visioen (klik dus op het kleine bolletje).

 

Enthon Towers - Penthouse
Erica is in Max's kantoor. Controleer je mobiele telefoon, omdat Terence weer twee nieuwe dossiers gestuurd heeft. Lees het dossier van Keith Smith. Hij is de jongere broer van Max.  Zijn verblijfplaats is onbekend sinds 2006. Lees het dossier van Max Smith. Max wilde een luxe appartementgebouw bouwen in Boston. Hij stierf in oktober 2005. De exacte datum is niet bekend, en de precieze doodsoorzaak ook niet. Maar we weten uit Erica's visioen dat Cordelia haar broer neergeschoten heeft! Kijk naar het groene boslandschapschilderij. Zie ook een handtekening. Deze handtekening is ook opgeplakt in Joey's pagina. Klap het schilderij open en kijk naar de muurkluis. Het heeft een kleurcode slot. Je weet de code van de gekleurde knoppen niet. Onderzoek de telefoon op het bureau. Druk onder op de console knop. Het scherm knippert even rood, maar verder gebeurt er niets. Verlaat het kantoor en ga boven naar de kunstkamer. Gebruik je gave op het planetenmodel. Je ziet Keith het planetenmodel repareren. Je hoort hem zeggen dat de kleine inbussleutel te klein is, om de groene planeet vast te draaien. Hij moet wat wrikken om de schroef vast te draaien. Activeer linksonder de kleine bol en selecteer de foto van Keith.
 

Visioen Keith - Penthouse

Praat in de kunstkamer met Keith over de reparatie van het planetenmodel en geef hem de juiste informatie:

 • Middelgrote inbussleutel (medium wrench)

 • Groen (Green)

 • Wrikken en rechtsom draaien (Jiggle and turn clockwise)

Keith gaat meteen aan het werk. Neem de ongetekende papieren uit de inventaris en toon ze aan Keith. Hij ondertekent de papieren, en ziet de naam van Jeff Therrien. Cordelia kent de naam ook niet. Ga beneden naar de woonkamer. Cordelia heeft weer een toekomst visioen. Ze ziet haar broer sterven. De visioen is zo sterk dat Cordelia op de vloer valt en we gaan terug naar Erica in de werkelijkheid.
 

Enthon Towers - Penthouse

Erica is bij het planetenmodel in de kunstkamer. Activeer de kleine bol en selecteer de afbeelding van Cordelia.
 

Cordelia's Visioen - Penthouse

Cordelia zegt in haar geest steeds weer: "Ik ben wakker" (I'm awake). Zeg dat totdat ze wakker wordt. De broers zijn opgelucht dat ze eindelijk wakker geworden is. Maar ze zijn nog steeds bezorgd. Cordelia wil alleen met Max praten en stuurt Keith weg. Cordelia is bezorgd over Keith. Max vertelt dat hij zijn zuster hoorde gillen, ging naar de keuken waar hij haar op de vloer zag liggen. Cordelia vertelt hem van de angstaanjagende visioen waarin ze hem zag sterven. Omdat Max haar niet wil geloven vertelt ze hem van de spelletjes die ze gespeeld hebben als kind en Cordelia altijd won. Maar Max zegt dat ze altijd 'geluk' had. Cordelia geeft de ondertekende papieren aan Max. Vraag dan over Jeff Therrien. Max antwoord ontwijkend. Vermoedelijk heeft Skorobeus de naam op het papier gezet. Het moet waarschijnlijk iemand zijn die de papieren ook moet ondertekenen. Als Cordelia wat informatie over Skorobeus vraagt reageert Max vreemd. Cordelia vraagt ​​Max om iets uit de gesloten lade van de tafel te nemen en zegt hoe hij deze lade kan openen. Max neemt de halsketting van hun moeder. Als Cordelia
deze halsketting aanraakt ziet ze Erica. De twee vrouwen raken elkaar aan. Dan eindigt deze visioen.
 

Enthon Towers - Penthouse

Ga naar Cordelia's slaapkamer. Open nu de lade in de tafel. Daarin vind je twee nieuwe aantekeningen en Cordelia's dagboek. Cordelia beschrijft hoe de moorden van Longmore, Davies en Joey gegaan zijn. Sully wilde men niet doden. Op de laatste pagina zie je de zes personen die Cordelia in haar aantekeningen uitvoerig beschrijft. Belangrijk voor de muurkluiscombinatie is "de volgorde waarin ze hebben geleden". Twee personen hebben niet geleden onder Cordelia: John en McAdams. De andere vier personen hebben in deze volgorde onder Cordelia geleden:

 1. Longmore (Hangman) - werd gedood

 2. Davies - werd gedood

 3. Sully - werd ernstig gewond

 4. Joey (Wise Monkey) - werd gedood

Je kent de handtekeningen die toegevoegd zijn aan deze personen op hun pagina. Deze handtekeningen zijn ook op enkele schilderijen.
De twee nieuwe aantekeningen gaan over John McCoy en over Jared Sullivan. Ga opnieuw in de visioen met John.
 

Visioen John - FBI Kantoor
Praat met John. Hij had een slechte week. Zijn vrouw verliet hem na 20 jaar huwelijk. Zijn favoriete team, de Patriots, staan op het punt te verliezen tegen de Redskins. John gelooft niet in visioenen en weigert in eerste instantie Cordelia te helpen. Ze moet hem overtuigen. Hierbij kan Erica helpen. Verlaat de visioen.

 

Enthon Towers - Penthouse
Gebruik je mobiele telefoon en selecteer de zoekmachine "web search".  Klik op voetbal "football". Klik dan op het vergrootglas van de zoekbalk, om het op te zoeken. Selecteer Patriots en de Redskins en klik dan op het vergrootglas. Zie de uitslag van 15 Oktober. John in het verleden luister naar deze wedstrijd op de radio.

De Patriots hebben gewonnen met 22 - 20. Ga terug in de visioen met John.
 

Visioen John - FBI Kantoor

Zeg tegen John dat de Patriots winnen en dat hij zijn inzet moet verdubbelen. John verdubbeld zijn weddenschap via de computer. Cordelia vertelt dan haar visioen en over de documenten. John opent een nieuwe zaak, en geeft het dossiernummer aan Cordelia. Kijk naar de mappen op John's bureau. Nu kent Erica ook het dossiernummer van Max.  Cordelia vertrekt en hoort dat de Patriots gewonnen hebben. De visioenen zijn klaar en sluiten.
 

Enthon Towers - Penthouse
Zodra je terug bent in de realiteit, rinkelt Erica's mobiele telefoon. Twee nieuwe dossiers zijn toegevoegd. Een is over John. Hij heeft wat onderzoek gedaan. Max was dood en Cordelia werd gearresteerd. John gelooft niet dat Cordelia haar broer vermoord heeft. Hij beschrijft de ruimte waar Max gevonden werd. Deze was volledig uitgebrand. Van Max waren alleen de botten over of iemand heeft de bewijzen verwijdert. Gallagher vond een kogelhuls in een rib. Er werd echter geen bewijs van Cordelia gevonden en geen moordwapen. In andere botten werden sneetje waargenomen. In de avond na het bezoek van McAdams en Davies hoorde ze een ruzie in Max's kantoor. Skorobeus kwam uit het kantoor. Cordelia zag roet op hem. Ook rook hij naar verbrand papier. Skorobeus had iets glimmend in zijn hand. Hij zei dat Max rust nodig heeft. Als John later met Skorobeus sprak, bevestigde hij de verklaring van Cordelia. Het tweede dossier is over John McAdams. Hij en Davies hadden Max vóór de moord bezocht. Davies sprak met Max en zo kon McAdams in het appartement rondkijken. Hier waren hem drie dingen opgevallen: Er lag iets op de glazen salontafel in de woonkamer, hij vond een ander voorwerp in de afvalemmer en hij nam iets uit de vaas met de scheur.
 

Gebruik Erica's gave in de woonkamer/keuken. Activeer de linkse vaas op de eettafel, de afvalemmer in de keuken en de glazen salontafel in de woonkamer. Als je deze 3 voorwerpen geactiveerd hebt, klik dan op de bol en zie dan dat de silhouetten van Davies en McAdams in de woonkamer verschijnen. Gebruik je gave om terug te kijken wat er toen gebeurde (klik dus op Davies en Mcadams, dan op de bol om de visioen te starten).
 

Visioen Max - Penthouse

Davies en McAdams willen Max spreken en vragen aan Cordelia haar broer te halen. Cordelia vertelt eerst haar visioen aan de twee FBI-agenten. Davies en McAdams maken er grappen over. Cordelia zal wraak nemen op die twee. John had op zijn minst een poging gedaan om haar te helpen. Dan komt Max. Hij fluistert tegen Cordelia dat ze de papieren die op de eettafel liggen weg moet leggen. Ga naar de keuken. Gebruik Cordelia's gave op de documenten die op het keukenblad "kitchen island" liggen. Gebruik de gave op Max's papieren die op de eettafel liggen. Zie dat Max meegenomen wordt naar het hoofdkwartier van de FBI. Cordelia moet dit verhinderen. Je mag de papieren niet nemen. Ga naar Cordelia's slaapkamer.

 

Neem de halsketting van je moeder "jewelry" op de tafel. Verlaat de slaapkamer en ga boven naar de kunstkamer. Onderzoek de werktafel. Neem de pen. Keith zegt dat het een peilzender pen is. Als je hem naast non-ferrometaal houd (metaal dat geen ijzer bevat) en de knop indrukt, is de pen ingesteld op dit object. De pen begint te piepen als hij dat object detecteert en begint harder te piepen als je er dichterbij komt. Combineer de pen in de inventaris met de halsketting. De pen is geprogrammeerd op de halsketting. Ga uit de close-up van de werktafel. Leg dan de halsketting op de werktafel. Ga naar beneden. Leg de pen onder de documenten op het keukenblad. McAdams vindt de pen en gaat met de pen naar Keith. Ga naar Max's kantoor.


Kijk naar de telefoon op het bureau. Neem de hoorn in de hand en je belt Skorobeus. Zeg dat de FBI hier is. Vraag of hij de dossiers wil brengen (bring files). Vraag om Max's oude financiële dossiers (Max's old financial records). Zeg dan dat hij ze persoonlijk aan Max moet geven (Give them to Max). Verlaat het kantoor. Skorobeus komt binnen en geeft de dossiers aan Max. Davies neemt de dossiers en ondervraagt Skorobeus. Ga naar de eettafel en neem nu Max's papieren (ondertekende documenten). Ga naar Cordelia's slaapkamer. Neem de documenten in de hand (inventaris vakje) en leg ze in de inloopkast. Verlaat de slaapkamer.

 

Terug in de woonkamer, hebben Davies en McAdams hun onderzoek voltooid en vertrekken. Cordelia en Keith  willen nu van Max horen wat er gaande is. Keith heeft het gevoel dat Max hem uit het familiebedrijf wil drijven. Max ontkent dat. Hij zegt dat het iets te maken heeft met Skorobeus en hij wil eerst met de familieadvocaat spreken. Cordelia en Keith zijn vastbesloten om uit te zoeken wat er gaande is. Hier eindigt ook deze visioen.
 

Enthon Towers -  Garden Balcony
Erica: Stap in de lift en ga naar de balkontuin. Skorobeus staat bij de tuiningang voor een schilderij. Onderzoek het rode schilderij in close-up en zie dat de handtekening overeenkomt met die op de pagina van Longmore. Praat met Skorobeus. Hij zegt dat hij Jeff Therrien niet kent. Hij geeft toe dat hij die avond voor de dood onenigheid had met Max. Max en hij hadden oude papieren in de open haard verbrand. Skorobeus verloor zijn geduld en sloeg Max met de halsketting van zijn moeder.  Ga beneden naar de lobby.
 

Enthon Towers - Lobby
Hier is McAdams. Cordelia zegt dat ze uitgenodigd is door Skorobeus. John is in het gebouw geweest en weer vertrokken. Jeff Therrien kent hij ook niet.

Onderzoek het oranje schilderij en zie dat de handtekening overeenkomt met die op de pagina van Sully.
 

Enthon Towers - Penthouse
Ga naar Cordelia's slaapkamer. Neem de halsketting op de tafel onder het raam. Ga naar Max kantoor.

Open nu de muurkluis achter het groene schilderij met de verzamelde informatie van de kleuren:

 1. Longmore: Schilderij in de balkontuin ingang=Rood

 2. Davies: Sneeuwlandschap=Wit

 3. Joey: Boslandschap=Groen

 4. Sully: Schilderij in de lobby=Oranje

Druk op de volgende toetsen: Rood; Wit; Oranje en Groen (3278 als je het als een toetsenbord ziet). Neem het verbrande document uit de kluis, zodat ze er een foto van maakt en naar Terence stuurt. Erica herkent de naam Jeff Therrien op het document en de handtekening van Skorobeus. Open je inventaris, activeer je gave en combineer het document met de halsketting, om de onenigheid tussen Max en Skorobeus te zien. Skorobeus heeft blijkbaar een geheime werkkamer in de kelder dat Max gevonden heeft. Daar vond hij een geboorteakte van Jeff Therrien. Skorobeus heeft tegen Max gezegd dat zijn ouders de erfenis niet aan hun kinderen zal geven, maar aan Jeff Therrien. Skorobeus heeft ervoor gezorgd dat het geld dat Jeff heeft, in het geval hij overlijdt, niet naar Cordelia of Max gaat, maar naar Skorobeus. Max neemt de telefoon om de FBI te bellen maar Skorobeus slaat hem neer met de halsketting. Dan neemt hij het document en verbrandt deze in de open haard.
 

Visioen - Penthouse
De scène schakelt over naar Keith en Cordelia, die tijdens het conflict in de woonkamer waren. Praat met Keith. Cordelia vertelt hem nu over haar visioenen. Ze weet van de geheime werkkamer en Keith weet dat deze alleen met de lift te bereiken is. Maar hij weet de code van de geheime deur niet, omdat Max het veranderd heeft. De raketmodel op zijn planetenmodel is uitgerust met een camera en de camera kan de nieuwe code opnemen. Ga naar de kunstkamer.

 

Neem het planetenmodel. Ga naar Max's kantoor. Zet het planetenmodel op het bureau. Keith geeft je een raket met camera. Gebruik de raketcamera op het planetenmodel. Gebruik de telefoon op het bureau, om Skorobeus te bellen. Keith en Cordelia verlaten daarna het kantoor en wachten in de kunstkamer. Zodra ze een geluid horen gaan ze weer beneden naar het kantoor. Neem de raket terug uit het planetenmodel. Kijk naar de telefoon. Open het klepje van de UBS-aansluiting en gebruik de raket erop. Druk op de console knop onder het scherm. Het scherm reageert alleen op zijn stem en op de stem van Max. Druk weer op de knop en nu spreekt Keith in de microfoon. Terwijl Cordelia naar de opname kijkt, zal Keith het planetenmodel terugzetten in de kunstkamer. Klik op de pijl om de video af te spelen. De camerabeelden zijn echter zo slecht dat Cordelia niets kan zien. Keith komt terug. Max komt binnen en zet Keith het kantoor uit. Verlaat ook het kantoor.

In de woonkamer praat Cordelia met Keith. Keith is woedend over het gedrag van Max en stormt het appartement uit. Cordelia heeft nu de hulp van Erica nodig, om achter de code te komen. Cordelia moet de camera op een plek zetten waar Erica het vinden kan.  Ga boven naar de kunstkamer. Monteer de raketcamera op het planetenmodel. Ondertussen zit Max wanhopig in zijn kantoor, omdat hij niemand heeft met wie hij kan praten over zijn probleem. Hij denkt dat hij Cordelia niet kan vertrouwen. Je keert terug naar de realiteit. Terence heeft weer 2 nieuwe dossiers gestuurd. Hij heeft de handtekening op het dossier geverifieerd en is van mening dat het vals is. Hij denkt dat McAdams daarvoor verantwoordelijk is. Terence heeft ook een geluidopname van een oud verhoor van Max gestuurd. Neem de raketcamera uit het planetenmodel, maar iemand heeft de raket al genomen. Gebruik je gave op het planetenmode. Erica ziet dat John de camera neemt.

 

Enthon Towers - Lobby
Praat met McAdams. Hij blijft volhouden van niets te weten. Onderbreek het gesprek en toon hem John's aansteker (lighter). Nu geeft hij toe dat John in het gebouw geweest is, maar zegt dat hij al weg is. Praat weer met McAdams en vraag over het vervalste dossier (coverup). Tenslotte was hij de hoofdonderzoeker. Nu is hij boos en drukt Erica tegen een zuil. Gebruik je gave op McAdams en zie 3 herinneringen. Selecteer de herinnering dat McAdams de kleine raket in zijn jaszak steekt. Neem dan de raketcamera uit zijn jaszak. Daarna bevrijdt Erica zich van McAdams.


Enthon Towers - Penthouse
Ga naar Max's kantoor. Gebruik de telefoon op het bureau. Open het USB-klepje en gebruik de raketcamera in de USB-poortaansluiting. De video-opname is niet perfect. Combineer in je inventaris de raketcamera met je mobiele telefoon om de video naar Terence te sturen. Kort daarna heeft hij weer nieuwe software in je telefoon geïnstalleerd, waarmee de video bewerkt kan worden 'video Footage'. Erica moet gewoon de raketcamera met haar mobiele telefoon verbinden. Combineer dus de raketcamera met je mobiele telefoon en de video-opname is helder. Gebruik weer de telefoon op het bureau. Klik onder op de console knop, gebruik eerst Max's verhoor geluidopname (Max interview) erop om het scherm met Max's stem te activeren. Kijk dan naar de video-opname van keldercamera 2 (Basement Camera 2). Zie John voor een tafel staan. John is dus nog in het gebouw! Sluit dan de raketcamera aan in de USB-poort. Kijk naar de video-opname (klik op het pijltje onder Video Detected). Je ziet dan de code op het scherm. Klik op de "Back" knop en klik vervolgens op "Enter Code". Voer de code in: 26739. Een geheime deur opent in de muur. Erica gaat er door en met de lift naar de geheime kelder 'basement'.

 

Visioen - Kelder
In de kelderingang zie je Cordelia uit de lift komen. Open de deur aan de linkerkant, omdat de deur naast de lift gesloten is.
 

Enthon Towers - Kelder
Vervolgens ga je terug naar de realiteit en Erica is in de keldergang, die ze in haar visioen zag. Gebruik John's aansteker op de donkere muur bij de deur.

Lees het bericht 'message' op de muur: "Jeff Therrien heeft beide gedood". Raak dit bericht aan en je gaat terug naar Cordelia.
 

Visioen - Kelder
Verlaat de close-up muur, want het bericht was er niet in de tijd van Cordelia. Onderzoek het gat (hole) in de uitgebroken deuropening.

Cordelia hoort Max schreeuwen. Raak het gat aan, om terug te keren in de realiteit.
 

Enthon Towers - Kelder
Erica: Raak ook het gat in de deuropening aan en je hoort John uit een andere kamer vloeken. Ga uit de close-up, ga door de deur om terug naar de kelderingang te gaan. Open de deur naast de lift, want die is niet gesloten voor Erica. Erica ziet dan de visioen waarin Max gedood wordt.
 

Visioen - Val in de kelder
Max is vastgebonden aan een plank. Cordelia staat voor hem met een geladen pistool, maar ze is ook vastgebonden. Klik op het toetsenbord "keypad" naast de monitor. Een houten staak wordt in Max's arm geschoten. Gebruik je gave op het toetsenbord "keypad". Je ziet dat de cijfers 256 ingedrukt worden. Praat met Max en vraag of hij het toetsenbord kan bereiken.

 • Zeg de cijfers die Max moet indrukken: "two - five - six":256.
  - De camera wordt geactiveerd en Cordelia ziet op het scherm de cijfers 1 en 2.
  - Gebruik je gave op cijfer 1, om een andere combinatie te zien.

 • Zeg de cijfers die Max moet indrukken: "one - five - six":156.

 • Zie nu het cijfer 4 op het scherm. Zeg de cijfers die Max moet indrukken: "four - five - six": 456.

 • Het volgende cijfer is niet volledig zichtbaar en Cordelia kan het ook niet in haar gave zien.
  - Zie achter Max een vette 3 op de muur. Zeg de cijfers die Max moet indrukken: "three - five - six":356.

Nu zie je op het scherm dat er naast de 3 een bericht op de muur is. Kijk naar het scherm zodat Cordelia ook ziet dat er een bericht op de muur is. Kijk dan naar het kleine blikje (can) naast Max hoofd. De camera kan door het blikje het bericht niet volledig op het scherm tonen. Praat met Max over het blikje. Gebruik je pistool en schiet op het blikje. Het eerste schot gaat mis. Probeer het een tweede keer en je raakt nu het blikje. De camera toont nu het volledige bericht op het scherm: "Alleen zijn leven zal je bevrijden". Max moet sterven zodat Cordelia kan overleven. Houten staken worden in zijn lichaam geschoten. Cordelia kan Max niet doden, maar Max zegt dat er geen andere uitweg is.


Enthon Towers - Kelder - Geheime werkkamer
Erica ontmoet John in de geheime werkkamer. Hij zoekt iets in deze kamer maar kan het niet vinden. Praat met John. Vraag alles over het 'Oracle', want hij heeft heel wat uit te leggen. Hij had de dood van Scott kunnen voorkomen. De FBI beschuldigde Cordelia haar broer gedood te hebben. Drie jaar nadat ze gevangen zat, kwamen er nieuwe feiten aan het licht, waaruit bleek dat Cordelia onschuldig was. Later werd het hem pas duidelijk dat ze echt in de toekomst kon kijken. Op dat moment, heeft Erica een korte visioen waarin ze Cordelia ziet. Ze vraagt Erica ​​om hulp, omdat ze door iemand gevolgd wordt.


Dan vertelt John verder. De weinigen die van het voorval wisten, werden gesommeerd hun mond te houden. Cordelia verzekerde dat ze niet naar de pers zou gaan, als ze niet meer in de zaak betrokken wordt. In de gevangenis kon ze bijhouden hoe de moordenaars de moorden pleegden. Na haar vrijlating wilde ze wraak nemen op de FBI-agenten die haar uitgelachen en genegeerd hadden. John heeft geen idee wie Jeff Therrien is. Hij geeft toe dat Cordelia op de dag van haar vrijlating tegen hem gezegd had, dat Erica haar broer zal verliezen in de handen van een moordenaar. Hij sprak met Davies, die strikte instructies gaf om dergelijke voorspellingen niet in omloop te brengen. Erica is woedend. John heeft niet alleen haar broer laten sterven, maar heeft dezelfde fout 2 keer gemaakt en niets geleerd van de eerste keer. Dan horen ze een geluid in de gang. Ze rennen naar buiten en zien Keith Smith door de gang kruipen. Hij is bebloed en met gaasverband omwikkeld. Erica zegt tegen John dat hij hem naar het ziekenhuis moet brengen. Zelf gaat ze terug in de werkkamer.
 

Geheime werkkamer

Kijk naar de documenten op de tafel. Lees de twee testamenten van het echtpaar Smith. In een testament gaat de nalatenschap naar de drie kinderen. Het andere testament is ondertekend door de familieadvocaat Skorobeus en gaat de hele nalatenschap naar Keith. Maar welke is het echte testament? Max moet dit ontdekt hebben net voordat hij stierf. Bovendien zegt een document dat Jeff Therrien eigenaar is van vele miljoenen dollars. Gebruik je gave op de documenten. Erica ontdekt nu dat Jeff Therrien de zoon van Skorobeus is. Skorobeus heeft het testament vervalst. Het hele vermogen gaat naar Keith, zodat men eerder denkt dat Keith Smith niemand minder dan Jeff Therrien is ( Skorobeus' zoon), en door het echtpaar Smith geadopteerd is, waarvan Max noch Cordelia wisten. Zodra je terug in de werkelijkheid bent ligt er een papiertje op tafel van Cordelia, alias de Oracle, voor Erica. Lees het bericht: "Jeff Therrien is de kettingmoordenaar. Wie is de kettingmoordenaar". Neem het papiertje en je neemt ook het sleuteltje dat onder het papiertje ligt. Gebruik de aansteker op de donkere ruimte achter de boekenkasten, om daar beter te kunnen zien.

 

Zie kapotte antieken spullen op de plank en gereedschap op de vloer (tools). Hieruit blijkt dat Keith gedwongen werd door Cordelia om een val te bouwen. Gebruik het sleuteltje op het speelgoed, Le pendu om het te openen, (Le pendu - Een Jongmensch heeft zich opgehangen aan een boom). Voer de naam in van de kettingmoordenaar: "Wie is de kettingmoordenaar": KEITH. Erica ziet daarna dan alle vreselijke gebeurtenissen weer voorbij komen.
 

Visioen - Val in de kelder
We switchen weer naar Cordelia en Max. Cordelia heeft geen keus, ze moet Max neerschieten. Richt het pistool op Max en schiet.

Eind filmpje - Paniekerig stort ze zich op haar broer, die echter dood is. Achter haar breekt brand uit, dat Cordelia door haar verdriet niet opmerkt.
 

Enthon Towers - Kelder
Nu Erica de hele waarheid weet, belt ze meteen John, maar die neemt niet op. Ze rent naar de gang en op de achterwand leest ze: "Alleen Reed bloed". Voorzichtig gaat ze verder en ziet het pistool op de grond liggen, zoals ze zag in haar visioen. Ze hoort een geluid achter zich en reageert meteen. Ten slotte had ze ook in de visioen gezien dat op haar geschoten wordt. Erica draait zich om en schiet. John wordt geraakt door de kogel.
 

Visioen
Cordelia kon zich losmaken van haar dode broer en ontsnappen van de moordenaar. Radeloos loopt ze 's nachts door de regen...
 

Episode 4: The Cain Killer

 

In deze laatste episode van Cognition, duikt de Cain Killer weer op en Erica moet met iemand werken die ze niet kan vertrouwen om af te maken wat ze drie jaar geleden begon. Maar wanneer ze de moordenaar van haar broer tegenkomt, zal ze moeten kiezen: gerechtigheid of wraak?

 

Erica: Drie jaar geleden - Auto

Gesprek met John. Selecteer een antwoord naar keuze. Erica in gesprek met McAdams over de radio.

Selecteer deze vragen als je snel de beste resultaten wil krijgen:

 1. What’s my cover ?

 2. What’s Jetta code to pass me information ?

 3. Who’s Jetta ?

 4. Zeg op het laatst, "I'll do my bests".

Abandoned Warehouse

Erica gaat in het verlaten magazijn. Praat met Stelios:

 • 'I'm here about gun shipment'.

 • [He's bluffing - Stick to your story]

 • [look around] - Kijk naar de kratten aan de rechterkant en noteer het ladingnummer.

 • Praat weer met Stelios en selecteer het ladingnummer: 100-344.

 • Jay send me, Yeah.

 • Sure, call him.

 • Ariel.

 • I'm here to check the inventory on the shipment.

 • Neither. It's the center drawer.

Klik op de cognitie bol, om je kracht te activeren. Klik op het boek, klik dan op het oog in de bol en Erica ziet weer een visioen.
Focus je na de visioen op Stelios om zijn pistool te pakken: [Focus on Stelios...].

Cordelia: Lake House
Codelia is bij het huisje aan de meer. De voordeur is gesloten. Pak de bezem (broom). Open het venster aan de zijkant van het huis en ga naar binnen. Kijk rond in de woonkamer. Keith staat in de badkamer zijn wonden te verzorgen. Probeer Keith 's hoodie (sweater) op de grond te pakken, maar de vloerplanken kraken.  Selecteer in je inventaris de bezem. Klik op de hoodie, klik op de kofferpictogram en Cordelia neem de hoodie met de bezem. Doorzoek de hoodie in je inventaris en je vindt een huissleutel. Verlaat het huis weer door het venster. Open de voordeur met de huissleutel en ga nu het huis door de voordeur naar binnen. Neem de autosleutel op de salontafel. Activeer je cognitie bol, klik op Keith in de badkamer en klik op het oog in de bol, om de kracht op Keith te gebruiken. Neem de rol ijzerdraad op de werktafel. Gebruik het ijzerdraad (wire) op de tv tafel. Ga naar buiten.

 

Gebruik de autosleutel (car key) op Keith's auto, om de kofferbak te openen. Gebruik je cognitie kracht op het witte poeder ( powder). Je ziet een geheim vakje. Klik na de visioen weer op het poeder, en neem de drugs uit het geheime vakje. Kijk onder de krant en neem het pistool. Ga het huis in door het venster. Neem de ijzerdraad op de vloer in de hand (selecteer de rolijzerdraad in je inventaris). Klik dan op de kast, klik op de kofferpictogram om het draad uiteinde aan de kast vast te binden. Gebruik het pistool op Keith. Reageer op Keith's woorden:

 • I want to try to forgive you Keith.

 • I understand… the need to kill.

 • People like us, can still love.

 • I'm sure Max is grateful.......

 • Keith, I always preferred you.

Zeg dat hij naar je toe moet komen, en hij struikelt over het ijzerdraad.

 

Antique Shop

Erica ligt op de bank in de antiekwinkel. Rose maakt haar wakker. Rose vertelt haar herinneringen over Boa Thanh.

Activeer je cognitie bol, klik op Rose en klik dan op de hoofdpictogram in de bol. Controleer alle herinneringen:

 

 • Klik op de tempelfoto (1). Klik linksboven op exit, om uit de foto te gaan.

 • Klik op de foto (2) waarop Rose een boek leest (Rose reading).
  - Klik op het boek. Je kan de titel van het boek veranderen door erop te klikken.

 • Klik op de foto (3) met de dorpelingen (villagers). Klik op Boa Thanh en de kinderen.

 • Klik onder van de kleine foto's op het jongetje dat door soldaten meegenomen wordt (3a).
  - Klik op de vlag aan de tempel op de achtergrond. De vlag kan je veranderen als je erop klikt.

 • Klik weer op de foto met de dorpelingen.

 • Klik onder op de kleine foto met de twee handen (3b). Klik op de antieken artefact in de hand.

 • Klik op de Vietnam explosie foto (4). Rose ligt bloedend op de grond. Klik op Rose. Zie haar naamplaatje.
  - Je kan de naam op het naamplaatje veranderen door erop te klikken. Zie een lekke bal, verbrande pop en dood meisje.

 • Klik op de foto van Boa Thanh en Rose (5). Je kan de tekst in het tekstballonnetje veranderen.

 • Klik op Rose en vraag haar alles.

Ga uit de cognitie. Onderzoek de toonbank (counter). Kijk en open het boek, 'The Alchemy of Happiness'. Neem het stukje van een  verscheurde foto. Onderzoek de plankenkast achter Rose (shelf). Neem het andere stukje van de verscheurde foto. Activeer de visioen cognitie bol. Klik op drie voorwerpen die met de Vietnam foto te maken hebben.

 • Klik op de verbrande pop (burned figurine).

 • Klik op de lekke bal (deflated ball).

 • Klik op de driehoek met het oog (triangel relic).

 • Klik dan op de camerapictogram in de cognitie bol.
  - Zie dan een artefact verschijnen. Onthoud de vorm van het artefact.

Gebruik je mobiele telefoon. Klik op 'web search', selecteer 'Religious Imagery' en klik op het vergrootglas in de zoekbalk. Selecteer 'Trang Bang' en 'Cao Dai'. Noteer de kleuren en de vorm van de vlag. Activeer de  cognitie bol en open je inventaris. Gebruik je kracht op beide foto stukjes en klik weer op de bol. De naam is Bailey .
Ga terug naar Rose herinneringen (klik op Rose). Kijk weer naar alle foto's en selecteer de voorwerpen waarin je dingen kan veranderen.

 • Klik op de foto waarop Rose een boek lees (Rose reading). Selecteer het boek met de titel, 'The Alchemy of Happiness' (2).

 • Klik op de foto met Boa Thanh en Rose (deaith row). Klik op het tekstballonnetje, en verander de tekst in 'You can see the future' (5).

 • Klik op de kleine foto's van het jongetje dat door soldaten meegenomen wordt (3a).
  - Klik op de vlag aan de tempel op de achtergrond. Verander de vlag in de kleuren en vorm die je zag in je mobile telefoon.

 • Klik op de explosie foto. Verander de naam op het naamplaatje van Rose in "Bailey" (4).

 • Klik op de kleine foto met de tweehanden (3b).
  - Klik op de artefact en verander de vorm, naar de vorm die je ook zag tijdens de visioen in de plankenkast.

 • Klik nu rechtsonder op de wazige foto. Als je alle foto's correct aangepast hebt klik je op de hoofdpictogram in de bol.
  - Je ziet dan in juiste volgorde wat er allemaal gebeurde.

 • Vraag Rose over alles.

Activeer de cognitie bol, klik dan op de paarse rookwolk bij Rose en klik dan op de hoofdpictogram in de bol.
Erica ziet het huis aan het meer. Klik en kijk naar de man op de veranda in de achtergrond.

FBI Boston HQ

Erica wordt voorlopig geschorst door McAdams, door de dood van John. Erica gaat naar de verhoorkamer. Je moet Skorobeus snel ondervragen, voordat MacAdams erachter komt dat je toch aan de zaak werkt. Skorobeus werkt niet mee. Activeer de cognitie bol, klik dan op de rookwolk rondom Skorobeus en klik op de oogpictogram in de bol. Erica kan haar kracht niet gebruiken op Skorobeus. Praat met Skorobeus en vraag naar het huisje (cabin) bij het meer en zeg: " Ik heb geen tijd voor je spelletjes" ,'I don’t have time for your games'. Druk hem dan tegen de muur,[push against wall]. Vraag alles en beëindig het gesprek. Activeer de cognitie bol, klik op Skorobeus en klik op de oogpictogram in de bol. Dan komt McAdams binnen met een agent. Duw de agent weg en ren weg, 'push Holmberg, then run'.

Lake House
Erica ontmoet Cordelia bij het huisje aan het meer. Activeer de cognitie bol, gebruik je kracht op de bebloede handdoek (towel) en klik op het oog in de bol.

Samen gaan ze in het huisje. Ga samen naar de kelder (basement).

 

Lake House Basement
Zeg dat je het begrijpt, 'I understand'. Kijk naar de ronde tafel, (wheel table). Zie de map van Boston. Zie de jaartallen: 2018, 2011,1998. Klik op een witte knop en klik in het midden om meer informatie te krijgen. De knoppen zijn genummerd en sommige knoppen zijn verbonden met roze lijnen. In de "huidige" tijd van 2011 zijn dat de knoppen: 1,2,3,5,7,8,10. Activeer de cognitie bol, klik op de rookwolk en klik op het oog om het verleden te zien van 1998. Noteer de knoppen die verbonden zijn: 1,2,3,7,8. Klik op het portretje van Cordelia naast de cognitie bol, om naar haar over te schakelen. Als Cordelia activeer de cognitie bol, klik op de rookwolk en klik op het oog om de toekomst te zien van 2018. Noteer de knoppen die verbonden zijn: 1,3,4,7,8,10. Klik op het portretje van Erica, om terug te schakelen naar haar. De cijfers die je gezien hebt in alle tijden zijn: 1,3,7,8. Erica: Druk op de knoppen: 1,3,7,8. Het midden gedeelte komt omhoog en Erica wordt moe van alle puzzels. Neem de 10 kleine beeldjes (figurine) en verlaat de tafel. 


Kijk naar de sarcofaag (sarcophagus) en kijk naar de hendels in het midden. Activeer de cognitie bol, klik op een rookwolk rondom een hendel en klik op het oog in de bol. Erica ziet niets. Switch naar Cordelia. Activeer de cognitie bol, klik op een rookwolk rondom een hendel en klik op het oog in de bol. Doe dit op de 4 hendels en noteer de reacties van Erica:

 1. Any ideas Cordelia?

 2. Really frustrating.

 3. Give up.

 4. Don’t have all night.

Switch naar Erica. Schuif de hendels in de juiste positie, waar je dezelfde woorden zegt. De juiste posities van de hendels zijn: 2-4-4-3. De sarcofaag opent. Neem alles uit de sarcofaag. Onderzoek weer de ronde tafel, 'Nog een spelletje van Keith'. Switch naar Cordelia. Activeer de cognitie bol, klik op de rookwolk rondom de 4 kwadranten (quadrant) en klik op het oog. Je ziet welk beeldje in welke kwadrant hoort. Switch naar Erica. Onderzoek de beeldjes in je inventaris. Plaats de beeldjes die Cordelia zag in de juiste vormsloten:

 1. Kwadrant 1: Bars and Moon Figurine

 2. Kwadrant 2: Spikes Stripe Figurine

 3. Kwadrant 3: Erica Wheel Trap Figurine

 4. Kwadrant 4: Glass Shard Wheel Figurine

Switch naar Erica en ga in je inventaris. Activeer de cognitie bol, gebruik je kracht op 2 voorwerpen en klik op de vierkantjes in de bol om een visioen te krijgen.

Noteer de bloederige tekst in de visioenen:

 • Golden Tooth + Wedding Band

 • Fingernails + Black Hair

 • Gold Watch + Golden Bracelet

 • Bracelet strip + Graduation ring

Nu weet je waar je de andere beeldjes moet plaatsen:

 1. Kwadrant 1: Blood buys him time en Iron Maiden Figurine

 2. Kwadrant 2:You blood he breath en Coffin Trap Figurine

 3. Kwadrant 3: Only Reed Blood en Scott Trap Figurine

 4. Kwadrant 4: Your blood will save him en George Siblings Trap

Erica: Activeer de cognitie bol, klik op het Cordelia beeldje in het midden en klik op het oog in de bol. Ga samen boven naar de woonkamer. Erica: Gebruik je kracht op de handdoek in de badkamer. Onderzoek de badkamer. Open het medicijnkastje. Neem het scheermesje (razor), vergrootglas (magnifying) en lege beker (cup) uit het medicijnkastje. Vul de beker met water uit de waterkraan van de wastafel. Cordelia: Kijk naar de open haard. Erica: Blus het vuur in de open haard met het water uit de beker. Erica neemt een beeldje uit de open haard. Kijk naar het verbrande Max beeldje in je inventaris. Onderzoek het Max beeldje met je vergrootglas: klik dus op de + , dan op het Max beeldje en op het vergrootglas. Ze kunnen er nog iets op lezen: 'Find A light in the darkness' - 'Vind een licht in de duisternis'. Cordelia: Kijk naar de 2 foto's op de schoorsteenmantel. Neem de rechtse foto, om de fotolijst om te draaien. Erica: Gebruik het scheermesje op de bobbel op de achterkant van de foto. Je vindt het Erica beeldje. Ga beneden naar de kelder. Plaats beide beeldjes (Max en Erica) op de ronde tafel. Gebruik je kracht op de beeldjes om een hologram te zien. Filmpje. Erica wordt in de boeien geslagen door McAdams.
 

McAdams Car
Kijk naar het raam en probeer het te openen. Praat met McAdams over alles en vraag ook of hij het raam opent. Probeer de kraaienpoot  (caltrop) uit het geopende raam te gooien. Vraag McAdams om de radio aan te zetten. Gebruik weer de kraaienpoot op het geopende raam en hij verliest de macht over het stuur. Klik op McAdams en grijp hem bij zijn hals. Je zet hem achter in de auto met de handboeien om. Je bestuurt nu zelf de auto. Praat met McAdams:

 • I didn’t want it to go down like this.

 • Cordelia.

 • You're right.

 • Cain.

 • Trust him.

Cemetery - Inside Tomb

Filmpje: McAdams, Erica en Cordelia gaan naar de begraafplaats.

Praat met je vader (Brian Reed) en zeg: "Dad, do it, now”- " Papa, doe het , nu "
Klik dan snel op Keith en sla hem. Praat met Cordelia:

 • No Cordelia your brother killed Max.

 • He could have and he… good agent.

 • Listen to your conscience.

Erica ligt vastgebonden onder een metalen pinnenwerktuig.

 

 • Duw hendel 2 naar rechts.

 • Druk op knop 2 (midden).

 • Duw hendel 1 omhoog.

 • Druk op knop 2.

 • Duw hendel 2 twee keer naar links.

 

Wacht op het moment dat de metalen pinnen vallen. Als ze vallen duw dan meteen hendel 2 naar links. Activeer dan snel je cognitie bol en gebruik je kracht op de rookwolk om het bedieningsbord. Duw snel hendel 2 naar rechts. Wacht nog een keer tot de metalen pinnen vallen. Duw dan meteen hendel 2 naar links. Activeer dan snel je cognitie en gebruik je kracht op de rookwolk om het bedieningsbord. Duw snel hendel 2 naar rechts. Tijdens het gevecht met Keith sla je hem op zijn gezicht, hoofd , vuist , tenen , knie en 'Maak hem af !'.

 

De Cain Killers:
Erica richt een pistool op Keith. Keith drukt op de schakelaar en de deur sluit. Cordelia duwt Erica naar buiten.

De deur is vergrendeld. Cordelia vertrekt. Je hoort schoten.

Begraafplaats:
Brian en Erica bezoeken het graf van Scottie. Erica praat met John. Kijk hoe het afloopt.

 

Einde

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk