22-02-2009

Ceville

Het is altijd hetzelfde met die koninkrijken: verraad, dubbelspel en een gigantische machtsstrijd. En als ze dan ook nog monsters kunnen oproepen, kan de pret helemaal beginnen. In dit point-and-click avonturengame wordt Ceville geconfronteerd met booswichten als de Zombie Piraat, Demon en de gevreesde Black Knight. Ceville, de tiran die de plak zwaait in Faeryanis, is in gevaar, want de boeren en burgers zijn een revolte begonnen tegen het autoritaire regime. Zijn wraak zal echter zoet zijn.

Ceville is een gemene koning die na een opstand door Basilius van de troon wordt gestoten. Dit is echter geen positief nieuws, want Basilius bestijgt de troon en heeft het nog minder goed voor met zijn onderdanen dan Ceville. Tijd om daar een stokje voor te steken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ceville is namelijk de enige die afweet van de boosaardige plannen van Basilius. Alleen een klein meisje, genaamd Lilly, gelooft hem. Ceville kent drie speelbare personages. Naast Ceville zelf en Lilly, speel je ook nog als Ambrosius, een Paladijn en aartsvijand van Ceville.

Engelstalige Demo

Duitstalige Demo

Oplossing is voor de Duits en Engelstalige versie :)

Aangepast 03-2009

Inleiding
Er was eens ... een kwaadaardige koning genaamd Ceville in een kasteel in de stad Fearyanis. Hij onderdrukt zijn onderdanen.

Maar op een dag ...

De kleine, kwaadaardig Ceville zit op zijn iets te hoge troon en leest de brieven van zijn onderdanen. De boze wolf klaagt 3 kleine biggetjes aan, omdat hij tijdens het poetsen van hun huis, schade aan zijn hoofd opgelopen heeft, omdat tegels van het dak gevallen zijn. De 3 biggetjes klagen op hun beurt de boze wolf aan, want hij heeft hun huis beschadigd. Jij moet nu een oordeel vellen. Ceville zal ze alle 4 straffen. Hij straft de slechte wolf en de 3 biggetjes om in de mijn te werken, omdat daar arbeiders gevraagd worden. Dan stormen twee bewakers de troonzaal in. Rebellen vallen het kasteel aan. Ceville stuurt de bewakers naar de rebellen, om ze tegen te houden, maar ze denken er niet over. Al jaren heeft Ceville hen onderbetaald, zodat ze niet meer doen wat hij zegt. In tegendeel, zij sluiten zich aan bij de rebellen en houden Ceville gevangen, tot er versterking komt. Nu moet Ceville op een of andere manier in de kelder zien te komen, om daar de geheime verborgen transporter (portal) te gebruiken om te ontsnappen. (Een transporter verandert materie in energie, die naar een andere locatie gestraald wordt. Hier wordt de energie weer omgezet in materie).

 

Akte 0 - Op de vlucht
 

Troonzaal: Kijk rond. Onderzoek de verschillende vlucht opties en alle hotspots. Zie achter de troon een groot standbeeld en paaltjes met een koord. Ga richting uitgangsdeur, waar de bewakers staan. Kijk naar het harnas en vaandel. Gebruik Cevilles multifunctionele staf op de strijdbijl onder het wapenschild, om te te pakken. Je gebruikt de multifunctionele staf als je ergens niet bij kan komen. Sla met de strijdbijl de metalenbol af van het koordpaaltje en pak het koord. Combineer het koord met de strijdbijl. Gebruik dan de enterstrijdbijl op het grote standbeeld achter de troon om het eraan te haken. Ceville wil vůůr zijn vlucht, eerst de bewakers weg hebben. Praat met de grote bewaker. Vraag over zijn rommelende maag en zeg dat het bijna lunchpauze is. Zeg dan dat je de gerechten nu al kan ruiken. Nu is hij niet langer te houden en de twee verlaten de troonzaal. Gebruik dan de enterbijl weer op het standbeeld. Ceville klimt in het koord, vlucht door het venster en belandt in de eetzaal.

 

 

Eetzaal: Ceville heeft het belletje van de tafel gepakt. Hij belt de chef-kok, geeft hem een maaltijd en verlaat de eetkamer. Eet de maaltijd op en pak de bierpul. Sta op door links van hem te klikken en kijk rond.  Kijk door de linker deur. De twee bewakers staan op de gang te pauzeren. Dit is de enige weg naar de kelder. Ga via de andere deur de keuken binnen. De chef-kok gooit je weer direct de keuken uit. Tussen de sokken bij de openhaard hangt de sleutel van de pendule klok. Pak met de multifunctionele staf de sleutel, maar hij valt in het vuur. Doof het openhaard vuur met het bier en je pakt de pendule sleutel. Gebruik de sleutel op de pendule om het te openen. Een goede schuilplaats, maar de slinger hangt in de weg. Breek de slinger af. We moeten de kok uitschakelen. Verberg je in de pendule. Bel met het belletje in de inventaris. De kok brengt een nieuw bord met eten. Ceville maakt nu gebruik van de gelegenheid om in de keuken te sluipen.

 

Keuken: Je hebt slechts een paar seconden om de kok uit te schakelen. Als je niet op tijd slaagt, zal je de keuken uitgegooid worden. Ga dan  vervolgens aan tafel zitten. Eet de maaltijd op en verberg je weer in de pendule. Bel om de kok uit de keuken te lokken en probeer het opnieuw. De kok brengt alleen een verse maaltijd als het bord op tafel leeg is. Pak de olijfolie van de tafel en gebruik het op de donkere vlek op de vloer. Ceville giet de olie op de grond. Open de deur van de koelcel. Zodra je dat doet zal de tijd stoppen en de chef-kok komt terug. De kok glijdt uit en we sluiten snel de deur van de koelcel. Pak de koksmuts en ga terug naar de eetzaal. Zet in de eetzaal de koksmuts op en ga naar de gang.
 

Folterkelder: De bewakers zien je als de kok, maar helaas herkennen ze hun Koning. Ceville vlucht snel naar de kelder. De bewakers sluiten de kelderdeur. Rechts in de kelder ontdek je een vreemd silhouet. Achter de silhouet is een deur die leidt naar de transporter. Ga naar links en open de ijzeren maagd. Het mechanisme voor de deur is in dit martelinstrument verborgen. Gebruik de multifunctionele staf als hendel in het mechanisme, maar het mechanisme is roestig. Gebruik de olijfolie op het mechanisme en gebruik opnieuw de staf. De geheime deur opent en we zien Basilius uit  de transporter stappen. Hij heeft de revolutie opgezet en wil Gwendolyn op de troon. Hij sluit weer de deur.  Achter hem zal een andere muur openen en Paladijn Ambrosius treedt in de kelder. Hij is gekomen om Ceville ten val te brengen. Hoe hij in de kelder is gekomen zal hij je vertellen.

 

Ambrosius - Fontein: Je kruipt in de huid van Ambrosius. Hij probeert de inwoners van de stad te overtuigen dat hij in staat is om Ceville ten val te brengen. Je houdt een toespraak, door de juiste dialoog opties te nemen. De mensen lijken niet erg enthousiast over je toespraak. Zeg de midden dialoog 3-keer. Zeg dan "Listen..." en "Ceville, your days ...". Zie dan dat Ambrosius in de fontein valt.

 

Sla met het zwaard een stukje van de druipsteen af aan het plafond. Zie rechts een gekrabbel op de muur: C-E-F-E.

Zie links 4 stenen hoofden. Elke hoofd met uitzondering van het derde hoofd van links, geeft een toon als je erop klikt. Plaats het stukje druipsteen in het derde hoofd. Nu geeft het ook een toon. De hoofden van links naar rechts 1 t/m 4 geven de tonen C - D - E - F. Klik ze in deze volgorde: 1 - 3 - 4 - 3. Heb je dat gedaan, opent de tweede geheime deur en Ambrosius is weer bij Ceville. Einde demo

 

 

Je blijft in de rol van Ambrosius. De volgende discussie is om te vechten. Terwijl Ambrosius moeite heeft zijn zwaard op te heffen, is Ceville veel leniger en slaat de dappere paladijn met zijn staf neer. De Koning heeft pech, want Ambrosius valt met zijn enorme lichaam op de kleine Koning.

 

Akte 1 - Kameraadschap aan de Koning

 

Gevangenis: Ceville is gevangen genomen en belandt in de gevangenis. Basilicum heeft nu vrij spel. Een klein meisje komt aangelopen en hoort Ceville in de gevangenis mopperen. Ze loopt naar het venster en roept de Koning. Praat met Lilly. Ze gelooft Ceville als hij haar over Basilicum vertelt, want Basilicum heeft altijd al een slechte indruk op haar gemaakt. Lilly zal je helpen om uit de gevangenis te ontsnappen. Om dit te doen moet ze de sleutel hebben die hoog boven aan de muur naast de celdeur hangt en bewaakt wordt door Ambrosius. Je kruipt nu in de huid van Lilly.

 

Lilly - Voor de gevangenis: Praat met Ambrosius. Je komt meer van hem te weten. Hij gebruikt voor zijn haar een speciale behandeling: ezelmelk en mango. Het polijsten van zijn wapenrusting behoort tot zijn taak. Hij heeft een te droge keel om zijn avonturen verhalen te vertellen. Draai het wapenrek met de gepolijste schild, zodat Ambrosius zich in zijn spiegelbeeld kan bewonderen. Ga rechts naar het kruispunt.

Kruispunt: Ga naar de reizende koopman met zijn huifkar. Op de huifkar ligt stinkkaas. De huifkar staat op de rem en staat op een vlakke ondergrond. Praat met de koopman, El Chollo. Hij verkoopt haarwater, dat het haar verzacht en versterkt de spieren. Zeg tegen El Chollo dat je grootvader haaruitval kreeg van dit haarwater en dat hij de mensen bedriegt. Uiteindelijk krijg je een gratis flesje haarwater. Vraag over de kaas of klik op de kaas.

Voor de gevangenis: Klim op de kisten en geef het haarwater door het venster aan Ceville (Dit werkt alleen zolang de Paladijn zich in zijn schild bewondert). Schakel terug naar Ceville, door op zijn afbeelding te klikken of met de TAB toets.

Ceville - Gevangenis: Praat met je medegevangene. Draai aan de linkerkant aan de katrol om hem ondersteboven te draaien. Gebruik het haarwater op zijn hoofd en krijg zijn luizen. Pak de kleine steen voor het toilet. Pak de half opgegeten vis. Probeer de muis te vangen. Kijk naar de haarborstel, die voor Ambrosius ligt. Geef door het venster de bierpul, vis en steen aan Lilly. Lilly moet op de kist staan om het aan haar te kunnen geven.

 

Lilly - Voor de gevangenis: Vul de bierpul met water uit het fonteintje, links van de gevangenis. Lilly vindt een koperen munt. Draai het wapenrek weer terug. Geef Ambrosius de bierpul met water en je kan nu over zijn avonturen vragen. Terwijl Lilly de eindeloze verhalen moet aanhoren schakel je terug naar Ceville. Ceville legt de luizen op de haarborstel. Zodra dit gebeurd is, eindigt Ambrosius zijn verhalen. Schakel naar Lilly. Draai het wapenrek weer naar Ambrosius. Hij borstelt zijn haar. Ontdekt de luizen en loopt weg. Combineer de steen met de katapult en schiet de sleutel van de haak. Open de celdeur met de sleutel. Ceville en Lilly gaan naar de poort van Fearyanis.

 

Poort: De poort wordt bewaakt door dezelfde bewakers. Ceville stuurt Lilly vooruit om de situatie te verkennen. Lilly komt te weten dat men op de hoogte is met de uitbraak van de Koning en dat de Koningin en de stadsraad de stad kunnen verlaten. Lilly keert terug naar Ceville, om hem verslag uit te brengen. Kijk naar de stal, dat een goede schuilplaats is en het paard. Ga naar het FeeŽnhuis.

 

FeeŽnhuis: Kijk naar de omgeving en ga dan naar de rechterkant. Aan de voorzijde van het paddenstoelhuis speelt een kat met een bol garen. Geef de kat de vis en pak de bol garen. Ga naar de tuin van het FeeŽnhuis. Pak een rijpe tomaat en peterselie. Het FeeŽnhuis is een school voor schurken, zoals het teken voor het huis zegt. Ga het huis binnen. Binnen zitten een zwarte ridder, een zombiepiraat en een demon op de schoolbanken en krijgen les van de goede fee. Praat met hen. Zolang Ceville en Lilly gezamenlijk zijn, kunnen zij beide ook met de mensen praten. Lillys onderwerpen zijn in paarse tekst en die van Ceville grijs. De ex-schurken leren dat ze niet meer kwaadwillig zijn, zodat ze niet in hun oude gewoontes terug vallen. Kijk verder in het huis. Pak de autogramkaarten op de tafel bij de ingang. Praat beide met de goede fee. De fee heeft angst voor muizen en ratten. Ze is ook de ambassadrice van feeŽn en dus een lid van de Raad. Ze heeft altijd haar identiteitskaart bij zich. Aangezien de kaart geen foto heeft, is ze heel voorzichtig om het niet te verliezen. Ga naar het theaterplein.

Theaterplein: In de inventaris combineer je de munt met de bol garen en krijg een soort schraalhans val? (schraalhans is een geldwolf/munt aan een touwtje). Ga links naar het raadshuis. Pak de wasknijper van de grond, voor het zwarte bord. Zie boven aan de trap bij de raadsman een breekijzer. Praat met de raadsman. Je mag het breekijzer niet lenen, want de deur klemt en elk moment kunnen de raadsleden bijeen worden geroepen. Hij is verkouden en vraagt om een medicijn voor zijn verkoudheid. De vergadering zal beginnen wanneer de bel gaat. De vergadering gaat over Ceville. Momenteel regeert Basiliusicum, maar Gwendolyn is voor deze functie voorgesteld, en de leden moeten nu stemmen ja of nee. Ga naar de deur van het theater. Het is helaas gesloten, dus ga je naar de achteringang. Deze is ook afgesloten. De sleutel zit aan de binnenkant van de deur. Naast de deur staat een waarzeggerautomaat, waarvoor je een gouden munt nodig hebt.

Kruispunt: Ga naar de stadspoort. Pak links de lijmpot en trek een pamflet van het bord. Ga naar de koopman. Gebruik de munt aan het touwtje op de koopman. De koopman probeert te munt te pakken. Zet Ceville de wasknijper op zijn neus en pak de stink kaas. Combineer de lijm met de autogramkaart of pamflet, plak de autogramkaart op het pamflet en je hebt een 'wordt gezocht' feepamflet.

Gevangenis: Leg de kaas voor het muizenholletje. De muis, Otto komt uit zijn holletje en vang dan de muis.

FeeŽnhuis: Geef de feeŽnpamflet aan de ex-schurken. Nu moet je weer snel zijn. De ex-schurken willen de fee arresteren. De fee toont haar identiteitskaart. Gebruik de muis op de fee. De fee springt op een stoel en laat haar identiteitskaart vallen. Pak snel de feeŽnambassadrice identiteitskaart. Lukt het je niet in de geven tijd kan je altijd het pamflet weer van de vloer pakken en het opnieuw proberen.

Vervolgens gaan Ceville en Lilly terug naar de stadspoort. Ceville zegt dat hij een feeambassadeur is en toont de kaart aan de bewakers, maar de bewakers laten hem niet door. Een fee hoeft weliswaar geen vrouw te zijn, maar moet wel een toverstaf en vleugels hebben en een jurk dragen. Ga terug naar het FeeŽnhuis. Pak het pamflet weer terug. Pak het kleurpotlood van de schoolbank.

Theaterplein: Schuif het pamflet onder de achterdeur. Gebruik de potlood in het slot en je hebt de sleutel.

Gebruik de sleutel op de deur en ga het theater binnen.

Theater:  Zie in de kleedkamer een paar kostuums, maar helaas geen jurk. Zie boven uit het plafond een uitschuifladder. Zie 2 hendels naast de deur naar het theater. De rechter hendel bedient het decorscherm en de linker hendel een valluik op het podium. Ga door de deur naar het theater. Op het podium repeteert de beroemde H. LO. Ceville kent de dame onder een andere naam en weet dat ze niet tegen kritiek kan. Op het podium is een toneelhaak attribuut. Ga rechts naar de grammofoon. Het apparaat, Diablo, kan spreken en vereist 1 gouden munt om klassieke muziek af te spelen. Naast de eerste rij stoelen staat een vat, waar het publiek hun beoordeling over de spelers kunnen geven. Ga naast het vat staan en gooi de tomaat naar H. LO. We raken haar jurk en ze loopt weg. Pak snel de toneelhaak van het podium. H. LO keert huilend terug. Lilly moet H. LO complimenten geven en haar opvrolijken tot ze gereed is voor het uitvoeren van een dans. Zodra ze weer op het podium staat, pak je de zakdoek

 

Geef de zakdoek aan de raadsman en pak dan het breekijzer. Gebruik het breekijzer op de snackautomaat in de kleedkamer en krijg een handvol munten. Je kan veel munten in de waarzeggerautomaat gebruiken. Gebruik daarna de munten in de grammofoon, Diablo, om muziek te draaien voor H.LO. Ga terug naar de kleedkamer. Trek met de toneelhaak de ladder naar beneden en Lilly klimt naar boven. Lilly is bij een toneellamp, terwijl Ceville de twee hendels naast de deur bedient. Klik op de  toneellamp. Met behulp van de pijlen, kan je nu de toneellamp draaien. Draai de lichtspot op de valluik en Ceville drukt dan op de linker hendel. De actrice begint te dansen en valt in het valluik. Klim terug naar beneden. Ga naar het podium. Pak bij de valluik het afhaalbewijs van de wasserij, voor de jurk van H.LO.

 

Kruispunt: Geef de koopman het afhaalbewijs en krijg een feeŽnjurk en een pak waspoeder.

FeeŽnhuis: Trek met de toneelhaak de doos van de kast. Pak de siliconen vleugel.

Doorzoek de lessenaar en je vindt brieven aan de ex-schurken van hun vrienden.

Gevangenis: De ex-schurken bewaken de fee en willen niet met je praten. Geef ze de brieven. Het zijn weer schurken en gaan meteen aan de slag. Praat met de fee. Lilly verontschuldigt zich. Geef de peterselie aan de fee. Ze kan dan beter slapen en hoort niets. Gebruik de lijm op de toneelhaak. Gebruik de klevende toneelhaak op de fee (hotspot voor de slapende fee is links van de kisten) en je pakt zo haar toverstokje.

Stadspoort: Cevilles kostuum is nu compleet. Praat met de bewakers. Ceville trekt vervolgens zelf het kostuum aan. De bewakers zijn overtuigd en moeten hen doorlaten. Ze verlaten de stad, wanneer de bel begint te luiden voor de Raadsvergadering. Kort daarna, verschijnt de raadsman bij de poort en begeleidt Ceville als feeambassadrice naar de Raad.

 

Akte 2 - De Imperator slaat terug
 

Raadszaal: Ceville en Lilly wachten al uren op de ontbrekende ambassadeurs. Ze besluiten om de ambassadeurs zelf te gaan zoeken. Praat met alle aanwezige ambassadeurs: De dwergambassadeur, DruÔde en raadsman. Onderzoek alles in de raadszaal. Ga rechts naar de hoofdingang. In de hal zijn enkele vitrines, waarin voorwerpen van de voormalige koningen te vinden zijn. Rechts naast de ingang is een showcase van onbreekbaar glas, waarin Cevilles staf ligt. Probeer de ingangsdeur te openen, maar die klemt. Ga terug naar de raadszaal. Gebruik de toneelhaak op de grote ronde Sisyphus steen om hem van zijn voetstuk te heffen. De steen rolt naar de deur en rolt door de deur.

Theaterplein: Ambrosius blokkeert het pad naar de kruising. Basilius heeft een doorlaatpas ingevoerd. Alleen met een A38 pasje, kunnen de burgers de stad Fearyanis verlaten. Ga achter in het scherm naar El Chollo. De koopman verkoopt nu verschillende reizen. Een reis naar de woestijn kost 500 goudstukken. Pak het blik met groene verf. Ga naar de deur van het raadhuis. De fee is vastgenageld aan de schandpaal. 

Theater: Praat met H. LO, Heldin en zwarte ridder. De zwarte ridder is aangetreden als jurylid. De Heldin is het tweede jurylid en is een ambassadeur. Ze heeft een contract met Basilius ondertekend. Ze kan alleen naar de raadsvergadering komen, als de show voorbij is. De tros druiven op de tafel zijn van de zwarte ridder. Praat opnieuw met H. LO. Omdat er 1 jurylid en 2 modellen ontbreken, kan de show nog niet beginnen. Bovendien hebben ze geen presentator. Ceville kan de presentator worden en Lilly een model. Ontbreekt dus slechts 1 jurylid en 1 model. De winnaar wordt de cover van het nieuwe tijdschrift dat zal verschijnen.

 

Theaterplein: Praat met de goede fee. Als je haar uit de schandpaal kan bevrijden wil ze wel het derde model zijn. Praat met Ambrosius. Hij is een goed jurylid, nadat Ceville en Lilly beloofd hebben, de stad niet te verlaten. Als je hem dit niet kan vragen ga je eerst weer met H. LO praten over de ontbrekende personen. Ambrosius zal dan naar het theater gaan. Verlaat het plein en je komt op de stadskaart. Je bevindt je momenteel in de nabijheid van het kasteel. Ga naar de bergen, rechtsboven op de kaart. Zijn of worden de plaatsen op de kaart niet actief zodat je er naar toe kan, dan heb je niet alles gevraagd aan de raadsman en raadsleden.

 

Bergen: Hier is de mijn van de dwergen. Pak links van de dwergmijn de schop. Ga rechts over de brug en praat met de Trol. Achter de trol wordt de goudprijs van de dwergen getoond. Een Goblin houdt een pen tegen het bord terwijl een tweede Goblin aan het bord draait. Ga door de deur in de berg de mijn binnen. Hier ligt een Goblin rustig te slapen op de bank. Ceville vraagt zich af of hij hem van zijn portemonnee zal beroven, maar Lilly verbiedt hem dit. Pak het "Help Wanted" bord van de slapende Goblin. Probeer de stempel en slijper, links op de balie van de secretaresse te pakken. Je kan ze alleen pakken, als de secretaresse afgeleid wordt. Kijk naar de plant op het bureau en pak dan de tickets. Klik 3x op de rooitickets om de hele rol te krijgen. Praat met de secretaresse, maar ze wil alleen met je praten, als je een afspraak hebt. De lift is alleen met toestemming te gebruiken. Ga terug naar de stadskaart. Ga linksboven op de kaart naar het 'Woodstock' bos.
 

Bos: Hier is de elven ambassadeur, vastgebonden aan een boom. Praat met de Elf. Ze heeft zichzelf vastgebonden aan de boom, want de dwergen willen het bos omhakken. Ze zal naar de vergadering gaan als hier eerst alles opgelost is. Ga links naar de rooimachine. Praat met de dwerg. Iwan is de vice-president van het rooibedrijf. Ontbossing geeft hoge winsten. Zie een samen geplakte stroomkabel aan de linkerzijde van de machine.

Begraafplaats: Praat met de demon. Hij is de baas van de monsters, en dus een ambassadeur. De demon is op zoek naar een geschikte kerker onder de aarde, een grot, bijvoorbeeld. Pas als hij een geschikte plaats gevonden heeft, zal hij naar de vergadering gaan. Pak het krijtje voor het mausoleum. Onderzoek alle graven. Gebruik de schop op het graf voor de demon met het houtenkruis. Je vindt een kompas

Bos: Geef een rooiticket aan de dwerg bij de rooimachine. Eťn mag boven in de cabine klimmen voor een demonstratie. Klim met Lilly naar boven. Ceville gebruikt dan de muis op het gerepareerde kabel gedeelte. De muis knaagt de kabel door en de machine stopt. De dwerg klimt naar beneden, om de schade te herstellen. Je hebt nu weinig tijd. Vul de katapult met een wasmiddeltablet en gebruik de geladen katapult op het vogelnest rechts in de boom. Een lap valt uit het nest. Lilly klimt naar beneden en pakt de oude lap. Herhaal de actie, maar laat deze keer Ceville in de cabine klimmen. Lilly gebruikt nu de muis op de kabel en Ceville propt de lap in de uitlaatpijp van de rooimachine. Klim naar beneden en vraag nogmaals een demonstratie.

Dit keer maakt het niet uit wie er naar boven klimt. De machine is nu volledig uitgeschakeld. De dwerg kijkt naar de oorzaak en ziet dat hij het niet zo makkelijk kan repareren. Hij keert terug naar zijn baas. Pak de lap terug uit de uitlaatpijp en klim naar beneden. Pak de hamer en praat met de Elf. Nu is ze klaar om deel te nemen aan de vergadering, maar je moet eerst de sleutel vinden om haar te bevrijden. Ze heeft het in de struiken gegooid. Kijk naar de struiken, rechts van de Elf.

Je hebt iets nodig om de sleutel te vinden.


Theaterplein: Gebruik de hamer op het hangslot aan de schandpaal. De Fee gaat naar het theater.
Theater:  Praat met H. LO om de show te starten. Ceville presenteert het met succes. De eerste ronde wordt gewonnen door H. LO. Gebruik na de eerste ronde het krijtje op het valluik om een kruis op het valluik te tekenen en het andere kruis te verwijderen. Praat met H. LO om de tweede ronde te starten. Gebruik tijdens de tweede ronde, als de Fee het podium oploopt de groene verf op de zuil waar de Fee voor stond. H. LO wint ook deze ronde. Praat met H.LO om de derde ronde te starten. Nu druk je linksboven op de knop in het scherm. H. LO valt in het luik. De Fee heeft tegen de zuil geleund, zodat er groene verf op haar jurk zit. Lilly wint uiteindelijk de wedstrijd. H. LO kan niet tegen haar verlies en stopt de show. De Heldin kan nu aan de vergadering deelnemen. Pak de tros druiven van de jurytafel.

 

 

Bergen: Ga de mijn binnen. Toon de secretaresse het "help wanted" bord. Ze herkent Lilly van de omslag van het tijdschrift en ze mag de lift gebruiken. Ceville moet beneden wachten. Boven onderzoekt Lilly alles. De dwergenaandelenpakket akte mag je niet inzien en ook de Intercom mag alleen door het hogere personeel worden gebruikt. De dwergchef en dwergambassadeur zijn in gesprek. Praat met de dwergambassadeur. Je kan ze alleen onderbreken als je hem het "help wanted" bord toont. Lilly krijgt de baan. Lilly moet enkele eigendommen verkopen, waarvan de dwergen af willen. Je kiest voor de oude dwerg mijn op Newbie Eiland, want dat is precies de juiste plaats voor de monster ambassadeur. Deel dat mede aan de dwergen en krijg dan de verkoopakte van die dwergmijn

 

Begraafplaats: Toon de akte aan de Demon. Hij stemt toe, maar wil alleen naar de vergadering gaan, als de akte afgestempeld is. 
Bergen: Ga met de lift omhoog.  Zeg tegen de dwergen dat de mijn verkocht is. Je kan het contract bij de secretaresse af laten stempelen. Lilly wordt meteen benoemd tot assistent. Ze moet een woning kopen. Ze geven je een makelaarsbaan formulier. Ze krijgt ook een doorlopende reiskaart voor het  reisbureau, Dokter C. Bovendien mag je nu de intercom gebruiken, en de twee dwergen willen meteen koffie. Gebruik de intercom op tafel en bestel een kopje koffie. De secretaresse brengt de koffie. Je ziet ze in de linkerbovenhoek. In de tussentijd pakt Ceville de puntenslijper achter de balie. Als de secretaresse terug is, neemt Lilly de lift naar beneden. Geef de secretaresse de mijnakte. Lilly moet de akte op de stapel van inkomende stukken leggen. De behandeling duurt ongeveer 6 maanden. Dat is veel te lang. Ga met Lilly weer naar boven. Bestel weer koffie via de intercom. Ceville pakt de akte terug van de stapel en gebruik dan de akte op de stempel achter de balie en je hebt een afgestempelde akte.  Ga buiten naar de trol.  Geef hem de makelaarsformulier. Hij neemt de baan en op advies van Ceville gaat hij onmiddellijk op weg naar het kasteel om het te verkopen.

Begraafplaats: Geef de afgestempelde akte aan de Demon. Hij gaat onmiddellijk naar de vergadering.
Theaterplein: Praat met El Chollo en zeg dat je op reis wil. Geef dan aan dat je naar de vakantie oase en daarna naar het westen wil afreizen.

 

Vakantie oase: Praat met de Zombiepiraat met een metaaldetector, opzoek naar een schat in het zand. Zijn collega Jack Hammingbird moet hier ergens begraven liggen. Het kompas dat je hebt is van Jack! Geef het kompas aan hem. Praat met de aap in de Tikki bar en bestel een drankje. De piraat bestelt een kiwi Royal cocktail en heeft zijn metaaldetector in het zand laten liggen. Pak de metaaldetector. Kijk dan een beetje rond en ontdek achter het mededelingsbord een hoopje zand. Graaf met de schop in het hoopje zand en pak de zaagvis. Kijk naar het mededelingsbord. Zie drie elementen van ijs, vuur en water. Elk element heeft een aapafbeelding: bevroren aap, aap met brandwonden op de vingers en zwemmende aap. Zie het menubord in de Tikki Bar. Ceville heeft het over een Coconut Dream drankje. Kijk ook naar de zonnebank. Het heeft 3 spiegels. Gebruik de druiven op het hete gedeelte op de zonnebank. Je hebt dan rozijnen. Zie een wonderlamp op de ligstoel.  De geest komt alleen wanneer je de lamp polijst.

Gebruik de oude lap op de wonderlamp. Praat met de geest. Hij heeft deze vakantie reis van Basilius gekregen. Hij heeft nog een wens vrij, die je alleen kan gebruiken als je hem in een wedstrijd verslaat. Hij geeft je 3 blanco speelkaarten. Omdat de geest de kaarten met de 3 elementen bezit, wint hij altijd. Bestel een Coconut Dream drankje aan de bar. De aap klimt in de palmboom om een kokosnoot te pakken. Ceville drinkt het drankje leeg en behoudt het cocktailglas later in de inventaris.  Ga naar het mededelingsbord. Gebruik de groene verf op de pictogrammen. Druk vervolgens de blanco kaarten op het bord en krijg bedrukte kaarten. Daag de geest weer uit. Helaas wint de geest weer. De aap zwaait constant met zijn armen. De bewegingen die hij maakt tonen de kaart die je omhoog houdt en helpt zo de geest. Dit zullen we eens veranderen. Bestel weer een Coconut Dream drankje . In de tussentijd dat hij in de boom klimt ga je naar het mededelingsbord. Verander de aap afbeeldingen van posities. Er is een variant die leidt naar de overwinning. De huidige positie toont de nederlaag. Verander de apen naar deze positie:

 

Linksboven: Vuuraap met ijselement

Rechtsboven: Wateraap met vuurelement 

Onder: IJsaap met waterelement

 

Daag de geest weer uit: vuur verslaat ijs, ijs verslaat water, water verslaat vuur. Je wint en je hebt een vrije wens.

De geest zal aan de vergadering deelnemen en stemmen voor Gwendolyn. Ga ook terug naar Fearyanis.

Bergen:  Ga rechts naar de Goblin, die op de hoogwerker staat om de goudprijskoers aan te duiden. Gebruik de zaagvis op de hoogwerker. De hoogwerker zakt en de Goblin maakt een lange lijn in het rode gebied. De goudprijs is snel gezakt. Ga nu de bergmijn binnen. Lilly gaat met de lift omhoog en kijkt vervolgens uit het raam naar de goudprijskoers. De twee dwergen reageren niet en zeggen dat ze niet gestoord willen worden.

Bos: Gebruik de metaaldetector op de struiken. Lilly vindt alleen een paar spijkers, die bij de hamer geplaatst worden. Praat met de Elf. Een ekster is met de sleutel weggevlogen. Waarschijnlijk ligt het in zijn nest. Het nest zit vast aan de tak. Onderzoek de puntenslijper in de inventaris en je ontdekt dat er termieten inzitten. Combineer de slijper met de katapult en gebruik het op de tak, boven in de boom. De termieten vreten de tak van de boom. Het nest valt naar beneden. Doorzoek het nest en je pakt de sleutel uit het nest. Bevrijd de Elf met deze sleutel en ze gaat naar de vergadering.

Theaterplein - Raadhuis: Praat met de raadsman. Het stemmen begint. De een na de andere brengt zijn stem uit. Vijf ambassadeurs stemmen voor Gwendolyn. De dwerg stemt voor Basilius en de druÔde stemt neutraal. Daardoor hebben ze geen eenstemmige stem uitgebracht.  Er volgt een pauze en daarna houden ze nog een stemming. Praat met de druÔde. Hij is bereid voor Gwendolyn te stemmen, als je van hem wint in een duel. Je moet naar de druÔde cirkel achter de bergen komen. Praat met de dwerg. Hij gaf zijn stem aan Basilius, omdat hij een gouden klok van hem gekregen had.

DruÔde Cirkel: Op de kaart kan je nu naar de druÔde cirkel aan de linkerkant van de bergen. Kijk naar de stenen cirkel, de markering op de grond, houtenbord en heilige DruÔde ladekist. Praat dan met de DruÔde. Ceville pakt een artefact uit de kist, dat als voetbal gebruikt wordt. Het duel bestaat uit een voetbalwedstrijd. Beide schieten op doel, die achter het witte doek tussen de stenen staat. Treft de druÔde, blijft hij neutraal. Treft hij niet, stemt hij voor Gwendolyn. De druÔde is veel te goed en Ceville bakt er niets van. Als troostprijs ontvangt je een vieze kampioenschap trofee. Hij moet afgeleid worden, zodat we de zaag op het doel kunnen gebruiken en de hamer met spijkers op het houtenbord. Ook moeten we de markeerplaats verplaatsen. Laad de katapult weer met een wasmiddeltablet en schiet van afstand op de geiser aan het andere uiteinde van de brug. De geiser spuugt meteen uit. Normaal gebeurt dat om 12 uur. Dat verbaast de DruÔde, zodat hij over de brug gaat om te gaan kijken. Dit is je kans. Gebruik hamer met de spijkers op het houtenbord.

Verschuif de markering op de grond en zaag met de zaagvis een ander gat in het doelbord. Lukt het niet in de tijd dat de DruÔde terugkomt, gebruik je weer de geladen katapult op de geiser. Daag hem weer uit. Ceville wint en de DruÔde zal nu op Gwendolyn stemmen.

 

Vakantie oase: De piraat eet nachos. De tabasco saus naast hem op de tafel kunnen we goed gebruiken. Je krijgt het als je hem een Kiwi Royal cocktail bezorgt. De bar aap heeft geen kiwi's. Combineer de groene verf met het cocktailglas, voeg er de rozijnen aan toe en klaar is de Kiwi Royal. Geef de cocktail aan de piraat en pak dan de tabasco.

Bergen: Lilly gaat weer omhoog. Bestel via de intercom weer een kop koffie. Ceville giet de tabasco in het koffiezetapparaat achter de balie. Lilly bestelt daarna weer een kop koffie. De twee dwergen krijgen een pittige smaak in de mond en koelen het af met een biertje uit het biervaatje naast het venster. Ze kijken uit het venster en zien dat de goudprijs flink gezakt is. Vol afschuw, dat zij geruÔneerd zijn, vallen zij uit het venster. Nu weet je ook waarvoor het grote luchtmatras onder het venster dient. Lilly en Ceville gaan naar buiten. Lilly heeft ondertussen het aandelenpakket gepakt. Omdat de dwergen voor de beurskoers vrezen, overdragen ze alles aan Lilly en geven haar het beheer. Dit betekent dat Lilly nu ook een zetel in de Raad heeft. Tenslotte zullen ze voor Gwendolyn stemmen.

Theaterplein - Raadhuis: Praat met de raadsman om de volgende stemming te starten. Ze stemmem nu unaniem. Gwendolyn is de nieuwe koningin. Ze organiseren een feest. Ceville zal kort mee feesten, voordat hij zich gaat wreken op Basilius.

 

Akte 3 - Val voor Basilius
 

Troonzaal: Gwendolyn zetelt nu op de troon en moet dezelfde juridische klachten doornemen, zoals Ceville eerder deed. Niemand is schuldig. zowel de boze wolf als de 3 biggetjes krijgen een schadevergoeding uit de staatskas. Ze sluit de bergmijn. Basilius komt de troonzaal binnen en vertelt haar over de lege staatskas. Hij stelt voor om een pauze te nemen en je te versterken met wat kersen. Pak een kers uit de schaal, rechts naast de troon. De  Koningin is plotseling verdwenen. Basilius heeft de kers behandeld met een verkleiningsdrankje. Hij wil Gwendolyn naar zijn geheime vertrek brengen, maar moet eerst van Ambrosius af, die voor de deur opwacht staat. Ambrosius komt de troonzaal binnen. Basilius vertelt dat de Koningin verdwenen is en Ambrosius gaat opzoek naar de Koningin. Basilius sluipt stiekem met de verkleinde Koningin de troonzaal uit.

 

In de tussentijd zijn Ceville en Lilly bij het kasteel aangekomen. Ze lopen naar het kasteel, maar worden weer tegengehouden door de 2 bekende bewakers. In de inventaris hebben we een katapult en tabasco. We gaan rechts naar de tuin en zien Ambrosius op het balkon. Hij schreeuwt om hulp, omdat Basilius hem opgesloten heeft. Ceville gaat in de hangmat liggen, Lilly gebruikt de hangmat als katapult, en schiet Ceville naar de eetzaal.

 

Eetzaal - Ceville: Zie bij het venster een hamsterkasteel. Pak het hamster looprad. Pak de bezem.

Keuken: Hier verzamelen we uit de rekken een ronde taartvorm, kruistaartvorm en een halvemaan taartvorm. Open de deur van de koeling. De kok komt als een ijsblok eruit. Het is te zwaar om hem te verplaatsen. Schakel over naar Lilly.

Kasteeltuin - Lilly: Pak een paar losse snoeren en de tuinslang. Combineer een snoer met de tuinslang.

Kijk naar het gespannen touw van de vlaggenmast bij het balkon met Ambrosius. Ga links naar de waterput.

Waterput: Pak wat eikels van de grond. Gebruik de tuinslang met snoer op de waterput en klim naar beneden.
Folterkelder: Pak het doek om de ijzeren maagd - witte vlag. Klim de waterput uit. Neem links de trap omhoog naar het kasteel portaal.

Kasteel Portaal: Praat met de bewakers. De dikke heeft uit de keuken een recept voor kersen pralines meegenomen en heeft het onder zijn helm verborgen. Hij neemt de helm alleen af wanneer de koningin verschijnt. Ga rechts naar de vlaggenmast. Hang de witte vlag aan de vlaggenmast. Trek op de bovenkant van het vlaggenmast aan het touw, om de vlag naar Ambrosius te schuiven. Schakel over naar Ambrosius.

Balkon - Ambrosius: Pak de witte vlag. Pak ook het boek over vlaggenkunde. Lees het boek. Je leert dat een zwarte vlag met een rode cirkel gehesen moet worden wanneer de koningin haar volk begroet en de mensen moeten haar dan terugbegroeten.

Troonzaal: Pak de kersen. Pak de grote pollepel van het serveerwagentje. Met het zwaard pak je de wielen van het serveerwagentje. Open nu de vogelkooi en laat de vogel vrij. De papagaai vliegt naar de tuin en gaat op een tak zitten. Ga naar de troonzaaldeur en zie onder in de deur een hamsterluikje.  Ga rechts van het serveerwagentje naar het serveerliftje. Draai aan de zwengel, om de lift naar boven te halen. Leg de witte vlag in het liftje en draai het liftje weer naar beneden. Je kan maar een object per keer transporteren via de lift. Schakel over naar Ceville.

Eetzaal - Ceville: Pak de witte vlag uit het liftje.

Keuken: Dompel de witte vlag in de as en krijg een zwarte vlag.

Eetzaal: Leg de zwarte vlag in het liftje en draai het omhoog.

Troonzaal - Ambrosius: Pak de zwarte vlag uit de lift. Leg de serveerwagenwieltjes in de lift en draai het naar beneden.
Eetzaal - Ceville: Pak de wieltje uit het liftje.

Keuken: Plaats de wieltjes onder het ijsblok met de kok. Ceville duwt het ijsblok naar de eetkamer voor de openhaard.
 

Eetzaal: De chef-kok smelt langzaam. Ceville vertelt hem over de toestand in de keuken. De kok zegt dat alleen vegetarisch voedsel in de keuken te vinden is. Gebruik de rode tabasco op de ronde taartvorm, zet het in de lift en draai het omhoog.
 

Troonzaal - Ambrosius: Pak de ronde cake met tabasco. Gebruik het op de zwarte vlag en je krijgt een zwarte vlag met een rode stip.

Balkon: Hang de vlag aan de vlaggenmast.
 

Kasteel portaal - Lilly: Trek de vlag naar je toe en ga dan naar de bewakers. Vertel over de vlag.

Ze groeten onmiddellijk. De dikke zet zijn helm af en het recept valt op de grond. Lilly pakt het recept.

Combineer het recept met het andere snoer in de inventaris. Pak de zwarte vlag.

Hang het recept met snoer aan de vlaggenmast en schuif het naar de andere zijde. Ga naar de tuin.

 

Kasteel tuin: Laad de katapult met een eikel. Schiet op de papagaai in de boom.

De vogel vliegt de eetzaal in en gaat op de pendule zitten.
 

Balkon/Troonzaal - Ambrosius: Pak het recept van de vlaggenmast en leg het in de lift.
Eetzaal - Ceville: Pak het recept uit de lift. Geef het recept aan de kok. Hij heeft geen kersen.
Troonzaal - Ambrosius: Leg de kersen in de lift.
Eetzaal - Ceville: Pak de kersen uit de lift en geef ze aan de kok. Hij gaat naar de keuken en komt terug met verse kersen pralines.

Troonzaal - Ambrosius: Leg de pollepel in de lift.

 

Eetzaal - Ceville: Pak de pollepel uit de lift. Open de pendule klok. Plaats de pollepel in de pendule. Ceville vervangt de ontbrekende slinger.

Nu kan je met de bezem de knoppen bovenop de pendule bewerken en de tijd aanpassen. Stel de pendule af, zodat de klok de gongslag vanzelf slaat. De papagaai vliegt terug in zijn kooi in de troonzaal. Ook de hamster toont zich uit zijn kasteeltje, kijkt rond en gaat terug. Stel de pendule opnieuw af. Zodra je weer controle hebt over de muiscursor, moet je snel handelen en de hamster met je blote handen vangen. Transporteer een voor een de hamster, hamster looprad en kersen pralines naar boven met het liftje. Schakel dus steeds over naar Ambrosius en Ceville. 

 

Troonzaal - Ambrosius: Als Ambrosius de hamster, hamster looprad en kersen pralines heeft, loop je naar de deur. Gebruik de hamster op het hamsterluikje. De hamster is zo vet geworden dat hij niet door het luikje kan.
 

Eetzaal - Ceville: Stap in het liftje.
Troonzaal - Ambrosius: Draai aan de lift zwengel om Ceville naar boven te halen. Ceville is te zwaar, waardoor de zwengel af breekt.

Plaats het looprad op de plek van de afgebroken zwengel en zet de hamster in het looprad. Nu moeten we nog de hamster wakker maken en motiveren om te gaan lopen in het rad. Praat met de papagaai. De papagaai aapt alles na en ook de gong van de pendule. Opnieuw moet je snel handelen, door de kersen pralines aan de hamster te tonen, als de papagaai de gong nagedaan heeft. Ambrosius eet van deze lekkernij, terwijl de hamster ijverig aan het trainen gaat en Ceville naar boven haalt - 'Praat dus tegen de papagaai dat hij de gong nadoet. Gebruik snel de pralines op de hamster, zodat hij wakker wordt en begint te lopen'. Zodra Ceville boven is, krimpt Ambrosius en wordt zo klein dat Cevilles hem meenemen kan. Pak de mini-Ambrosius en gebruik hem op het hamsterluikje in de deur. De kleine paladijn kruipt door het luikje en bezorgt de troonzaalsleutel. Open de troonzaaldeur met de sleutel en Ceville loopt meteen naar de folterkelder.

 

Folterkelder: Hij trekt aan de hendel in de ijzeren maagd, om de geheime tunnel  te openen naar de transporter/portal. Lilly komt erbij.

De 2 Ĺ helden gaan door de transporter om Basilius in een val te lokken.

 


Akte 4 : De Terugkeer van de Koning

 

Verblijfplaats van Basilius

 

Ceville: Helaas, het gaat anders dan verwacht. Basilius is niet op zijn hoofd gevallen. Hij hypnotiseert eerst Lilly met zijn toverstaf en vervolgens Ceville. Onze mini-Ambrosius kan hij niet in de zak van Ceville zien. Lilly moet het laboratorium van Basilius poetsen en Ceville wordt in de cel opgesloten. Basilius wil een drankje brouwen, waarmee hij zich als Gwendolyn kan transformeren. Hij heeft al wat haar van de Koningin verzameld. Behalve Ceville is ook Gwendolyn in de cel. Beweeg de muiscursor naar de rand van het scherm om rond te draaien. Rechts van de cel is een tafel met een laboratoriumflesje. Nadat je de tafel onderzocht hebt, kan je tegen Basiliusius zeggen dat de tafel smerig is. Hij vindt dat de tafel schoon genoeg is. Draai verder naar rechts. Onderzoek de twee planken links en rechts van de transporter. Zeg dan dat deze planken ook smerig zijn. Lilly komt dan om de planken schoon te poetsen. Ze is zo sterk onder hypnose dat ze niet reageert. Draai naar links. Naast de cel is een miniatuur schommelboot voor de kat, Azrael, gebouwd. Daarboven hangen 3 maskers. Een masker heeft lange krullen. Draai naar Basilius en zijn ketel. Links van hem staat een tafel met het haar van Gwendolyn. Je kan nu overschakelen naar Lilly. 

 

Lilly: Veeg de vloer schoon. Veeg de haren op. Basilius gaat naar de cel en pakt nieuwe haren van Gwendolyn.

Je kan dit blijven doen, omdat Gwendolyn toch niet kaal wordt. Schakel terug naar Ceville.

 

Ceville: Pak voor de celdeur de kleine steen. Gooi de steen tegen het laboratoriumflesje en het valt op de grond. Zeg tegen Basiliusius over het vuil. Hij stuurt Lilly naar de tafel, zodat je de katapult uit haar zak kan stelen. Combineer in de inventaris, Ambrosius met de katapult. Je schiet Ambrosius dan op de schommelboot. Zeg tegen Basilius dat de schommelboot vies is. Lilly poetst de  schommelboot. De schommel swingt heen en weer, zodat Ambrosius op de plank met de maskers terechtkomt. Zodra hij boven is, springt Azrael op de schommelboot.

 

Ambrosius: Achter het masker met de krullen is een schroef in de muur waaraan het masker bevestigd is. Met het zwaard, kan je de schroef los slaan.

Lilly: Poets de schommelboot met de kat erop. De kat springt tegen het maskers met de krullen. Hij trekt het masker van de schroef en het masker valt op de grond, gevolgd door Ambrosius.  Ambrosius sleept snel het masker naar de cel en geeft het aan Ceville.

Ceville:  Zet het masker op het gezicht van Gwendolyn.

Lilly: Veeg opnieuw de haren op.

 

Basilius knipt nieuwe haren van Gwendolyns hoofd, maar die zitten nu vast aan het masker. Hij legt ze op de tafel.  

Kort daarna is zijn drankje klaar en Basilius voegt het laatste ingrediŽnt toe, de haren van het masker.

Nadat hij van het drankje drinkt, transformeert hij in een demon. Vol onbegrip zoekt hij naar een tegengif.

 

Ceville: Combineer Ambrosius weer met de katapult en neem als doel de demonische Basilius.

Ambrosius kan nu bewijzen dat hij een goede vechter is met zijn zwaard en de demon vernietigen.

Hoe hij dat doet en hoe alles afloopt zie je in de eindscŤne en in het volgende deel.

 

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
NL Forum

Henk

www.000webhost.com