Oplossing - The Cameron Files 2: Pharaoh's Curse.

V=Vooruit - L=Links - R=Rechts - D=Draai

Met het vergrootglas over een voorwerp en je klikt kom je in close-up en als de cursor in een tandwielentje veranderd kan je het voorwerp gebruiken of combineren met een ander voorwerp.

Het Mokteos Hotel.

 

Ga 4x V het hotel in. Praat met de receptionist achter de balie in de aankomsthal en je krijgt sleutel 17 van je kamer.

Ga V als je boven staat, dan 2 x L, R, L, 2x V, D L, open deur 17 met je sleutel (rechtermuisknop, pak de sleutel (17) en klik met de sleutel op de deur) en ga V.

 

Lees linksvoor het bericht dat op het nachtkastje ligt en pak de sleutel van het Cairo Museum, "Cairo Museum service entrance".

Ga V richting het grote raam, D L naar het bed en je gooit je koffer op bed. Open de koffer, pak de bos met sleutels en de schijnwerper uit de koffer.

Pak linksachter in de hoek van de tafel de brochure van het hotel. Lees het in je inventaris (klik op de portefeuille in je inventaris en dan op de items die je wil bekijken, het notitieboekje dat langs de portefeuille in je inventaris ligt is om filmpjes terug te bekijken). Met de brochure kan je van het hotel naar het museum reizen door op een foto in de brochure te klikken, klik aan de zijkant van de brochure om de pagina om te slaan. Ga terug naar de aankomsthal.

 

Lees een krantenknipsel linksachter in de hoek op een salontafeltje. 

D L, V, ga R de hal in, D R, V de bar in, D R, V, D R , lees de krant die op de tafel ligt. Ga naar de aankomsthal.

 

Ga achter de balie van de receptie, lees het receptieboek dat op de balie ligt, Olga Fezrossof is in room 20. Moira is in room 18. Doctor Von Bossardgheist is in room 15. Herr Blitzstrum is in room 21. Edmund de la Destriere is in room 16. Verlaat het hotel en stap in de taxi.

 

Het Cairo Museum.

 

Ga 2x V, D L, open de deur met de "Cairo Museum service entrance" en ga V.

In het museum ga je L, 2x V, D R, V de deur door, V, D L, V de deur van de kelder door, 2x V de trap af, je loopt tegen een gesloten deur aan (onthouw deze deur), D L, V, pak de kniptang die op de plank ligt, klik op de zwarte gereedschapskist, gebruik de kniptang op het slot, open de kist en pak de breekijzer. Ga terug naar de hal boven in het museum.

 

D R, V, D R in de hoek van de hal, 6x V, D R, 2x V, D R, open de deur met je sleutelbos uit de koffer, ga V het kantoor van Curator Mehdi Al Salem binnen.

V, open links de la van het bureau ( je kunt er nog niets uit pakken), V, bekijk de kist van dichtbij die links van de deur op een tafel staat (kijk naar het kruissymbool van de kist). Verlaat het kantoor door de deur waar je mee binnen kwam.

D L, 2x V, D L, V, D L, V, D L, kijk L naar het vitrine kastje, open het kastje met je sleutelbos en pak het beeldje met de gouden kruis (Cross of Light).

Ga uit het scherm van de vitrine, D R, V, D L , V door de deur en je komt in Moira's kantoor.

 

Open de deur links met je sleutelbos, V de deur door, D R, open het kistje met het kruis en pak de sleutel. Ga terug het kantoor van Moira in. Ga V links naar het bureau, D L, open de tas die op het kastje staat, klik in het tasje om het te sluiten, klik op het bureau, pak de kaart van "isfet", open de map van "Tomb KV `65" en lees de inhoud.

D R, V, open R het dossier kastje, open de la van M-P, pak de kaart van m‚at onder de M (je kunt ook de andere kaarten lezen). Verlaat het kantoor.

D L, V, D R, V, ga 2x V de rechter trap op, D R, 2x V, D L, open de deur met de sleutel uit het kistje, V, V door het rode gordijn. Hier is nog niets te doen dus verlaat de kamer. Ga R met de trap weer naar beneden, D L, V, D R , V, je ontmoet curator Mehdi Al Salem die je opsluit in de opslagruimte onder in de kelder.

 

Pak je schijnwerper uit je inventaris en je hebt licht. D L, klik 2x op het lichtknopje in de muur, D R , 3x V, D L, klik op de open staande kist, pak het elektrische draadje, ga terug naar het lichtknopje, gebruik het draadje op het andere draadje en klik 2x op de knop en je hebt licht. Ga R naar de kist van de Mummie, Klik 2x op de kist en hij is leeg. Ga L 1x V en save de game. D L en lees de label op de kist. Als je het scherm met de kistlabel verlaat komt er iemand kijken en een klok gaat mee lopen. Je moet je nu, voordat de tijd voorbij is je verstoppen, D wat naar L waar je staat, ga V en je verbergt je  R achter het zwarte staande beeld. Na het filmpje sta je voor de ingang van het hotel. Als je de kaarten van "isfet" en "m‚at" in je inventaris (portefeuille) nog niet gelezen hebt doe dat dan nu.

 

Het Mokteos Hotel.

 

Ga het hotel in en ga achter de balie staan. Klik R op het kastje aan de muur met sleutels en pak sleutel 18, kamer van Moira. ga L met de trap naar boven, D nu R, V, D R, V , D L, 3x V, D R, open deur met sleutel 18, V de kamer in. Klik op het nachtkastje R, open de la, pak en lees het briefje. Open de grote kast R, L achter in de kamer, pak het dagboek van Moira rechtsboven op de plank. Bekijk het dagboek in je inventaris maar je moet eerst een sleutel hebben om het open te maken. Loop naar de deur en je ziet een filmpje. Na het filmpje lees je het briefje met symbolen die je net gekregen hebt. Verlaat de kamer en ga naar de bar.

 

Praat met de dikke man die rechts aan een tafeltje zit. Verlaat de bar en ga naar boven, je hoort een geluid (stemmen), ga L naar je eigen slaapkamer 17. De deur staat open, loop naar de stoel, pak de stoel en zet hem R onder een rooster boven in de muur. Klim op de stoel, klik op het rooster en luister naar het gesprek.  Verlaat het hotel en ga met de taxi naar het museum (of via de brochure, open de bladzijde met de museum afbeelding en klik op de foto).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Cairo Museum.

 

Ga het museum binnen, ga boven de kamer in met het rode gordijn, D L, V, D L, V, open het kastje en pak het slangenbeeldje Isfet, Aan de overkant waar je staat zie je eenzelfde kastje, open dat kastje en pak het beeldje van  m‚at met een veer in de hoed. Open en kijk L in een kist die op de grond staat maar daarin de spullen van de Curator, maar er is nog niets uit te halen. Ga voor de tafel in het midden staan en klik op de tafel. Op de tafel staat een soort schaal? (artifact), met daaromheen voorwerpen waarmee je volgens het kaartrecept van m‚at een reukolie maakt. Pak L de Oostenrijkse veer, boven het blauwe potje, R boven het dunne flesje met terpentijn en R onder de stamper (scepter of Ouadj). Plaats het flesje met terpentijn op de schaal (je gooit de terpentijn in de schaal) , dan leg de veer erop, gebruik dan de stamper op de schaal en pak de olie met je blauwe potje. Ga beneden naar het kantoor van de Curator.

 

Bekijk de penhouder op het bureau en pak er een potlood uit. Open weer de la van het bureau, de spullen die er eerst lagen liggen nu in de kist boven waar je de reukolie maakte, klik op het rode boekje, gebruik het potlood 3x op de witte bladzijde van het rode boekje en lees wat er te voorschijn komt. Ga en bekijk het openstaande kistje L van de deur, plaats er de 2 beeldjes in, klik op de onderkant van het kistje en een la schuift open. Pak de voorwerpen een voor een (pak een voorwerp uit de la en klik het op de kist), plaats ze voor de standbeeldjes en je maakt een weegschaal. Gebruik het blauwe potje met de reukolie in je inventaris op de weegschaal en een ander geheime la schuift open (met de olie balanceerde je de standbeeldjes van goed "M‚at" en slecht "Isfet". Pak de sleutel van Cairo Museum Warehouse en het papier met de symbolen. Ga R het kantoor van Moira in. Open weer de tas links van het bureau, nu kan je de sleutel pakken die er hangt, daarmee kan je het dagboek openmaken en lezen (klik op die sleutel in je inventaris, het dagboek komt in het scherm en klik met de sleutel op het dagboek). Ga nu naar de kelder en naar die deur beneden die op slot is. Open de deur met de Cairo Museum Warehouse sleutel en ga naar binnen. Hier ben je geweest toen je opgesloten werd. 

   

Kijk R weer naar de mummie kist, gebruik de kniptang op het touw dat om de kist gebonden is, open de kist en je ziet het lijk van de museumbewaker. D L, V en kijk weer L naar de kist met de label. Gebruik het breekijzer op de kist, pak de 2 vellen papier uit de kist en lees die in je inventaris "Berlin war ministry". Ga naar het hotel, praat met de receptionist en je gaat opreis met de boot "Wonder of the Nile".

Op de boot "Wonder of the Nile".

 

Je start op het bovendek van het schip. In je inventaris heb je sleutel 15 van je kajuit, je schijnwerper en je bossleutels. Ga V en via de trap naar het tussendek. Draai je om, ga 5x V (niet de trap op), D L, V de bar binnen. Ga V en eet wat van de Turkse snoepjes die op tafel liggen en pak de brochure van de "Wonder of The Nile". Loop naar de bar, praat met de barman en de Baronesse komt binnen en je praat ook met haar. Verlaat de bar via de deur bij de bar, D L, V, D L, V met de trap naar beneden, D L , V en je bent in het benedendek van het schip. D R, V, open de deur met je bossleutels, V, bekijk L en R de aantekeningen aan de wand over het schip, open de bovenste lade van het medicijnkasje en pak de stethoscoop. Verlaat de kast, D L, V, D R, V, D L en je ziet de hal met de kajuiten. Ga 2x V, D R, open jou kajuit met sleutel 15, en ga V je kajuit in. Ga L de badkamer in, kijk rechtsonder naar de wasbak en je ziet wat uit de afvoerpijp komen. Verlaat je kajuit, D R, 2x V, bekijk links het deurtje in de wand (rechts van deur 20), open het en pak de klink. D L voor deur 20 en kijk naar het luik in vloer. Gebruik de klink op het luik, D L, pak de ladder L van deur 17, plaats de ladder in het gat van de vloer en ga beneden naar de ruimte van de scheepslading.

 

Gebruik je schijnwerper,  D L, pak de hamer die op een ton ligt, ga V door het hek, V naar een groene kist (kan je nog niet openen), V naar het gesloten hek, kijk naar het beeldje dat achter het hek staat (je kan proberen om het slot kapot te slaan met je hamer, je kan dit 2x doen, als je het voor de derde keer doet is het spel over). Ga via de ladder weer naar boven, ga naar het tussendek, loop 1x naar achter en weer terug. Je ziet een filmpje en je staat terug op het benedendek. Loop naar de hal van de kajuiten, luister naar een gesprek achter deur 18, ga terug naar het tussendek (ga met de linkse trap omhoog), D R, V, D L, V, D R, V langs de zijkant van het schip naar beneden, kijk R in het raam en je ziet dat de Curator Edmond aan het hypnosereen is. Ga terug naar de bar, ga naar de bar, kijk L naar het boek "sein und zeit" dat nu op het tafeltje ligt, eet nog wat van die Turkse snoepjes op het andere tafeltje, ga naar de barman, klik op de slapende barman en pak achter hem een pass sleutel en een metalensleutel (met de pass sleutel (loper) kan je nu alle kajuiten openen. Ga naar het benedendek, ga naar kajuit 20, open kajuit 20 met de pass sleutel en ga naar binnen.

 

Open R de la van het nachtkasje, pak het boek en lees het in je inventaris. Ga achter naar de klerenkast, open de deur met de spiegels, open het kistje en pak het beeldje. Verlaat de kajuit, loop naar kajuit 18, open het met je pass sleutel en ga naar binnen. Kijk naar Edmond's hand die op bed ligt (zie de ring), ga de badkamer in, pak het zeep dat op de wasbak ligt, ga naar de koffer die voor de klerenkast op een bankje staat, open de deksel, kijk naar het symbool boven in de geopende deksel, ga naar Edmond die op bed ligt, kijk weer naar zijn hand, gebruik de zeep op de ring en pak de ring. Open opnieuw de deksel van de koffer, kijk naar het symbool, gebruik de ring op het symbool in de geopende deksel, klik op de deksel, open het paspoort en pak het papiertje (lees het in je inventaris). Pak de vijl en de veiligheidsbril met kompas uit de koffer. Verlaat de kajuit en ga naar het tussendek (neem de rechtse trap naar het tussendek).

 

D L, 3x V, D L, open de deur van kajuit 2 met je pass sleutel en ga naar binnen. Klik R op een spiegeltje dat voor het schilderij op een plank staat, klik dan op de linkse fles die er langs staat, klik op het houten paneel, je hoort een geluid en als je het uit het scherm van de fles gaat zie je dat er achter het schilderij een safe tevoorschijn komt. Klik op de safe en gebruik je stethoscoop op de safe. Klik op de draaischijf van de safe. Nu moet je met de draaischijf in het midden links en rechts draaien, als je naar een goed nummer draait hoor je een klik en dat is het goede nummer. Ga met je cursor links of rechts staan (iets naar de buitenkant) en de cursor geeft met een gebogen pijl de richting, links of rechts aan. Als je een goed nummer klik hoort moet je de andere zoeken, het is ieder keer rechts dan links. Als je alle nummers weet draai de nummers dan in EEN keer in de goede volgorde. Heb je naar een goed nummer gedraaid en je draait het volgende nummer niet goed kan je het terug zetten door op het midden van de schijf te klikken en opnieuw proberen. Dit zijn de nummers waartoe je moet draaien:

R20-L10-R50-L20-R40-L30-R70-L40-R60-L50-R90-L60-R80-L70-R10-L80-R0-L90-R30 EN L0.

 

Ga uit het scherm van de safe en de safe is open. Pak het pistool, kistje en opgerolde papier (lees het in je inventaris, het kistje kan je nog niet openen). 

 

 

 

 

 

 

Open L de deur met spiegels van de klerenkast, klik op de jas en pak een sleutel met de label van een arend, loop L achter naar de tafel met een kist, open de kist, klik op het linkse knopje en pak het morse papier met code.

 

 

K-V M-I-S-S-I-O-N
H-I-G-H-E-S-T / P-R-I-O-R-I-T-Y
B-R-I-N-G / B-A-C-K / T-H-E / E-Y-E / O-F / I-S-F-E-T
G-E-T / R-I-D / O-F / T-H-E / V-I-S-I-R / I-F / H-E
I-N-T-E-R-F-E-R-S / W-I-T-H / O-U-R / P-L-A-N
C-O-N-F-I-R-M / E-X-P-L-O-S-I-V / A-R-R-I-V-A-L

 

 

Verlaat het kajuit, D R, 2x V, D L, V, D L, V de andere zijkant van het schip naar beneden, D L, V de deur door,

open L het kastje aan de wand met de metalensleutel die je achter de slapende barman gepakt hebt, klik op het kastje en draai aan de hendel. Open de trapdeur in de vloer, ga via de trap naar beneden en je komt weer in de laadruimte. Open L het slot van het hek met de vijl, 2x V, klik op de mummie in de kist en open de mummie. Loop terug naar het hek en V naar de groene kist. Open de kist met de sleutel, met de label van een arend en er ligt dynamiet in. Ga terug naar kajuit 20 in de benedendek. Pak het bericht dat boven op de plank van het bed ligt en je hoort een geluid. Save de game. Open de deur, een mummie valt je aan (tijdklok begint te lopen), gebruik het beeldje op de mummie en je wordt wakker in je kajuit.

 

Loop naar de deur en iemand schuift een brief onder de deur door. Pak de brief en lees het (er zijn een stel voorwerpen weg). Ga naar kajuit 20, kijk links van het bed en pak het pistool dat op de grond ligt. Ga naar de laadruimte onder in het schip (via de trap in de ruimte langs het schip en je ziet dat het schip aangelegd is aan een eiland). Ga naar de kist met de mummie (de mummie ligt er niet meer in), D R en pak het touw dat in de hoek ligt, loop naar de plaats waar eerst de groene kist stond, D R en pak een stuk pijp dat onder de trap ligt. Ga naar de bar, pak weer een brochure van het tafeltje (als de brochure al in je inventaris zit dan hoef je er geen meer te pakken). Verlaat de bar (linkse deur), ga L het schip af en je hoort een explosie. Loop over de houten loopbrug tot voor een boom op het kleine eilandje, D L, 2x V, D R en bekijk de steen met afbeeldingen en 2 kevers. Loop terug naar de boom, D L, 3x V en je stapt in een klein bootje. In het bootje D je naar R, ga 3x V en je staat op het grote eiland.           

 

Kings Valley North.
  

 

D L , 3x V (links langs het verwoeste gebouw), D R op de berg, V pad omhoog, D iets naar L, 2x V omhoog en je ziet een andere steen met afbeeldingen en 2 kevers. Ga terug naar het verwoeste gebouw, D L bij het verwoeste gebouw, V langs het verwoeste gebouw, D L, 4x V en je loopt tegen stenen aan die de weg versperren. Ga 6x V terug richting boot, je loopt tegen de deur van het onbeschadigde gebouw aan, V en je staat binnen. V ( je hoort een geluid, de deur wordt op slot gedaan), D L naar de tonnen en pak een metalendraadje achter de ton. D L, V, D R , V pad tussen de planken, D je om, klik op het kistje dat op de tweede plank R staat, open het en pak 2 metalenpinnen (klik een keer) uit het kistje. Ga naar de deur bij het raampje, ga R naar de emmer die op de grond staat en pak er een stukje glasscherf uit. Ga L naar de deur, klik R van de deur op een gat in de muur, Klik in het gat, gebruik daarna de glasscherf (spiegel scherf) op het gat. Kijk naar de onderkant van de deur, schuif je brochure van "Wonder of the Nile" die in je portefeuille zit onder de deur, klik op de brochure die onder de deur ligt om het verder te schuiven, kijk naar het slot in de deur, gebruik het metalendraadje in het slot, klik op de brochure onder de deur en pak de sleutel en de brochure. Gebruik de sleutel op de deur en V de andere kamer in.

 

Loop V, bekijk de asbak op het tafeltje, V naar de andere deur, kijk naar de krantenknipsel L van de deur op een plank, V naar de grote tafel tegen de muur, bekijk de map "Kings Valley North" tegen de muur (plaatsen waar ze aan het graven zijn), D L, V naar de opberg kastjes, D naar rechtsboven, klik op een boek die op de plank ligt, lees de map "Registrations Kings Valley North -1936", klik op de eerste pagina, de tweede is er uitgescheurd maar je leest nog "expedition Pinkerb". Bekijk de map weer tegen de muur en noteer    dat "No: FGB - 0325, 35 deg SE, 5023-5026" niet in het "Registrations Kings Valley North -1936" stond, dus zal dit wel de plaats zijn "Pinkerbottom's" waar je moet zijn! Verlaat het gebouw door de andere deur.      

 

   
 
 

 

 

Loop V, D iets naar R, V, D L, V, D L, 2x V de berg op, D L, V verder omhoog, hier kan je als je iets naar L draait omhoog,  onthouw deze -> plaats want het is een plaats waar je je dadelijk moet verbergen. Ga nu 2x verder omhoog (rechts van de donkere rots ) en je loopt tegen een ladder. Ga de metalenladder op, draai je om en gebruik het touw L op de grond (cursor veranderd met een tandwieltje waar je het touw kan gebruiken). Draai naar de rots terug, plaats de metalenpin in de rots (iets links in de rots), sla met je hamer de pin verder in de rots, draai naar het touw, pak het touw, draai naar de pin en gebruik het touw in de pin. Klim op de ladder, klik op de onderste metalensport van de ladder (je bindt het touw daar aan vast) en klim verder. Loop V en kijk in de telescoop. Merk de sigarettenpeuken op die onder de telescoop liggen. Je kunt vooruit gaan (omdraaien bij de telescoop) en daar de houtenlift bekijken, maar de lift werkt niet. Save de game. Ga terug de ladder af, loop V tot je een filmpje met de mummie ziet, draai je om en ga nu links van de donkere rots om je te verbergen. Ga terug naar het onbeschadigde gebouw en ga binnen via de deur die niet op slot is (onderweg zegt Alan iets over de Curator). Ga de openstaande deur tegenover je door en je ziet een filmpje. Ga naar de deur waar je binnen kwam, kijk op de grond en pak de sleutel die voor de deur ligt. Open met die sleutel het kistje dat je in je inventaris hebt, ga terug naar het kleine bootje, stap in het bootje en vaar terug naar de grote boot.

 

Ga naar de kajuit van de Curator (20), bekijk de plant R op het nachtkastje, pak de sleutel, kijk naar het gezicht van de Curator die op bed ligt, pak de sleutel die hij om zijn nek heeft (sleutel met een kruis afbeelding), kijk op de buik van de curator, pak de halsketting van een zwarte kever, bekijk de zwarte kever in je inventaris en je ziet een afbeelding aan de achterkant van de zwarte kever. Ga naar de koffer achter bij het bed op de grond, open de koffer met de sleutel die je gepakt heb achter de plant, open het vakje in de koffer met de sleutel met het kruis en pak het beeldje van KA uit de koffer. Ga de de badkamer in, klik op de schaal die op de wasbak ligt, gebruik de  zwarte kever in de schaal met reukolie M‚at en pak de zwarte kever waar nu van die reukolie opzit er weer uit. Verlaat de boot en ga naar de steen met de kevers op het kleine eilandje (bij de boom L), plaats de zwarte kever in de onderste kever van de steen, pak de bovenste blauwe kever en dan je kever zwarte uit de steen. Ga het kleine bootje in, kijk naar de ton die voor je staat (de ton als je richting grote eiland kijkt), pak de katrol die achter de ton ligt en combineer de pijp met de katrol in je inventaris. Vaar naar het grote eiland.

 

Ga links de berg op (links van het verwoeste gebouw) en naar de steen met de kevers. Plaats weer de zwarte kever in de onderste kever van de steen, pak de rode kever en dan weer de zwarte kever. Ga nu de berg op (overkant) naar de houtenlift bij de telescoop, gebruik de katrol met pijp op de kabel (bovenkant lift) en je glijdt naar beneden. Loop V (draai iets naar rechts) en ga linksonder 1x de ladder af. Draai naar rechts en pak de zwarte kever die je waarschijnlijk bent verloren toen je over de kabel gleed. Ga verder de ladder af, D R en je ziet tenten, draai verder naar rechts en je kunt tussen de rotsen vooruit (rechts zie je de ladder). Save de game. Ga 2x V tussen die rotsen en Alan zegt dat hij water nodig heeft. Ga naar de tenten, ga de middelste tent in, open de kist links op de grond in de voortent, klik op de rechtse fles in de kist en je drinkt het frisse water. Pak dan de aansteker en de kan met benzine uit de kist. Ga verder de tent in, pak een brief uit de tas die op de grond voor de tafel staat, pak een map die op de tafel ligt en bekijk die beide in je inventaris. Verlaat de tent, ga naar de plaats tussen de rotsen (van de tent uit R,R ,L,V en links zie je weer een steen. Plaats weer eerst de zwarte kever in de onderste kever afbeelding van de steen, pak de groene kever en dan de zwarte kever. Ga terug naar de tenten en ga R via de trap de afgraving in. Ga V, D L , V naar een hek, schiet met je pistool het slot kapot, V de mijn in (je kan een ladder pakken die achter je ligt (links langs het karretje), deze ladder kan je gebruiken om over de rotsen ( bij die rots ligt een groene kist met dynamiet) te klimmen die de weg versperren (als je bij de tenten staat 3x V), als je dit doet kan je niet meer terug via die rots maar moet je weer helmaal terug naar de kabelbaan, maar deze route heb ik niet genomen dus die ladder heb je eigenlijk niet nodig). Ga V de trap af in de mijn, draai R, klik op de lantaarn die op een kist staat, gebruik de benzine in de lantaarn, steek het aan met je aansteker en je hebt licht. Loop 5x V de mijn verder in en je loopt tegen een muur met afbeeldingen. Kijk naar de afbeelding godin met veer op haar hoofd (derde van rechts bovenste rij, je kunt het ook in je rode boek zien) van dichtbij, plaats de zwarte kever onder de afbeelding in het slot, afbeelding veranderd in zwart, plaats dan de blauwe kever boven op de zwarte, dan de rode, als laatste de groene kever en links draait een steen weg met een tunnel daar achter. Ga de tunnel in en de opening achter je sluit zich. Draai je om, ga 5x V de tempel in en je loopt tegen een steen met afbeeldingen en die van de godin met een veer op haar hoofd.

 

Tempel

 

Pak de gouden kruis uit de steen, draai je om, links en rechts zie je nog 2 stenen, nu moet je de goede steen openen om de volgende gouden kruis  te kunnen pakken om daarmee de volgende steen te openen (save de game). Ga 2x V, D L, V naar de steen, (als je met je rug naar de tunnel staat, voorste rechts dus), gebruik de gouden kruis in de steen, V en pak de gouden kruis van het standbeeldje. Ga nu tegenover deze ruimte (voorste links) naar de steen, gebruik de gouden kruis in de steen, V en pak de sleutel van het standbeeldje, doe dit dan ook bij de steen achter rechts en dan achter links. Met de laatste gouden kruis open je de steen met de afbeelding, godin met een veer op haar hoofd (de eerste steen toen je binnen in de tempel kwam), klik met de hand cursor op de steen nadat je het gouden kruis in de steen geplaatst hebt, de steen schuift omhoog en de andere stenen schuiven weer dicht. Ga langs elke steen, pak de gouden kruis uit de steen en je hebt 5 gouden kruisen. Kijk goed naar de afbeelding van de gouden kruis, uit welke steen je die pakt want je moet ze dadelijk weer in de goede steen terug plaatsen (save de game). Ga naar de groene kist in de sarcofaag, klik op de kist en je ziet 7 afbeeldingen (deze afbeeldingen staan in je rode boek met het gouden kruis symbool op pagina 4).

 

Klik op de afbeelding van links naar rechts op, 7,6,5,3,4,2 en 1. De kist schuift weg en ga met de trap naar benenden. Ga V en je ziet een witachtige mist, zet je veiligheidsbril met kompas op (klik op de bril in je inventaris), ga V en je ziet door je bril een lijn met graden (als je die niet ziet maar een tijdsbalk, klik dan nog eens op de veiligheidsbril met kompas). Je moet nu de goede richting door de mist zien te vinden. Als je in je inventaris kijkt (met je bril op) zie je op het papier met de zwarte mannetjes dat er een uit de rij de achterkant verschillend witachtig is, tel de aantal mannetjes in een rij en dat zijn de aantal stappen die je moet nemen.

 

De symbolen die voor het mannetje staan zijn de aantal graden die je de richting in de mist aangeven, dit kan je uit rekenen met het rode boek op pagina 11. Je ziet in de eerste rij op het papiertje met de zwarte mannetje een soort C en 2 Π symbolen, de C staat voor 100 en de Π staat voor 10 graden, dus je gaat de eerste serie stappen 6x 120 graden vooruit. Doe je het goed dan veranderd de kleur van de mist en ga je de volgende serie stappen vooruit. Na elke stap gaat hij terug naar 0, dus draai weer naar de goede graden. Draai rechts naar de graden met je bril. De richting die je moet gaan is:

Draai rechts naar 120 graden, klik vooruit en doe dit 6x (de kleur van de mist veranderd).

Draai rechts naar 130 graden, klik vooruit en doe dit 3x.

Draai rechts naar 220 graden, klik vooruit en doe dit 5x.

Draai rechts naar 270 graden, klik vooruit en doe dit 2x. 
 

 

Je bent nu de mist doorgelopen en je staat aan de andere kant van de mist, Ga 2x V en je ziet een filmpje. D iets naar R , V, D iets naar L , V, D L, V het plateautje op van de grote kuil. Kijk onder waar je opstaat naar het symbool. In je inventaris heb je 5 gouden kruis symbolen,nummer ze van links naar rechts 1t/5. Plaats het tweede kruis van links uit je inventaris in de symbool afbeelding van waar je opstaat, klik dan op het kruis (om het terug te pakken), er schuiven treeŽn uit de muur en ga naar beneden naar het volgende plateautje. Plaats hier het derde kruis van links in het symbool waar je opstaat en ga verder naar beneden. Hier plaats je het vierder kruis van links en ga V. Rechts zie je de mummie en Moira. Als je je omdraait zie je dat de treeŽn terug geschoven zijn. Save de game. Bij de mummie in de kuil zie je een beeldje op een verhoging staan, gebruik je pistool op dat beeldje en schiet het kapot. Plaats dan je vijfde kruis van links in je inventaris op het symbool waar je opstaat. De tijdbalk begint te lopen. Ga 3x V de trap af, D R, 2x V (rechts aanhouden), draai je om en je staat voor de mummie. Gebruik je geopende kistje uit je inventaris op de mummie en gebruik dan je witte beeldje op de mummie. Geef Moira de halsketting van de zwarte kever en dit is het einde van Cameron Files 2: Pharaoh's Curse.


 

©GameSolves

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

www.000webhost.com