01-11-2011

Blackwell 4: Deception

In dit vierde deel, Blackwell 4: Deception werken Rosangela en Joey weer samen.

Straathelderzienden. Hun flitsende neonborden zijn overal en beloven veel liefde, rijkdom en geluk.

Ze verdienen een fortuin door te jagen op de lichtgelovigen en ze droog te melken.

Dus wanneer deze slachtoffers doodgaan en verwarde geesten achterlaten, kan alleen een echt medium (en haar eigenzinngie spirituele gids) de boel opruimen.
Van beroerde binnenstadse nachtclubs tot penthouse appartementen tot een luxueus jacht op de Hudson-rivier, Rosa en Joey zullen de waarheid uitvinden over de ondergrondse wereld vol met straathelderzienden.

Inclusief een paar geheimen die Joey liever verborgen zou willen houden.

 

Oplossing Blackwell 1: The Legacy

Oplossing Blackwell 2: Unbound

Oplossing Blackwell 3: The Convergence

Oplossing Blackwell 5: Epiphany

 

Onderzoek altijd alle hotspot met de rechtermuis knop. Praat met iedereen over alles en ook over de notities in het notitieboekje.

Kom je niet verder zorg dan dat je met iedereen gepraat hebt en ook vragen gesteld hebt uit het notitieboekje.

Je kan notities ook met elkaar combineren.

 

 

Inleiding - Jacht: Ryan en June

Je arriveert op de jacht met Rosa en Joey. Switch naar Joey. Klik op het snijwerk aan de zijkant van het schip - lees "Ryan en June". Switch naar Rosa en ga door de onderste deur naar de hut. Klik op de lichtschakelaar bij de deur - filmpje. Switch naar Joey. Ga de ladder op en boven door de deur naar de brug. Praat met de geest. Ga daarna terug naar de brug. Gebruik de windpictogram in Joey's inventaris op de sleutel naast de deur. Joey blaast dan tegen de sleutel en de sleutel valt op de grond. Blaas weer tegen de sleutel, om de sleutel dichter naar het ventilatiegat in de vloer te blazen.

Switch naar Rosa en ga onder naar de hut. Gebruik het dubbeltje (dime) uit de inventaris op het ventilatiegat boven het bed, om het rooster te verwijderen. Klik op het ventilatiegat. Rosa steekt haar arm door het gat. Neem de sleutel. Ga naar buiten en de ladder op. Gebruik de sleutel op de deur. Ga naar de brug. Filmpje. Onderzoek daarna de diagram rechts van de boekenkast. Noteer de letters en positie. Ga beneden naar de hut en loop naar de achterkant van de hut. Klik op de knoestige latten wand. Druk op de knoesten volgens het diagram. Spel JUNE.

 


Onder in de wand opent een geheim vakje met een stapel geld. Klik met de rechtermuisknop op het geld om te zien dat het geld omwikkeld is met "GCT" papier. Gebruik je mobiele telefoon in je inventaris 'MyPhone'. Lees alle e-mails. Open "vergelijk notities" - 'compare notes'. Combineer "bank" en "GCT" met elkaar, en je komt te weten dat er een bank met de naam Grant City Trust is. Open het zoekprogramma 'Oogle' in de zoekmachine 'Web search'. Type in´Grant City Trust´en klik op zoek 'search'. Ga terug boven naar de brug en praat met Ryan. Selecteer 'Bank Robbery' uit je notities. Praat dan met hem over Boston.

Switch naar Joey. Klik op de GPS tegen de wand (Joey noemt de kaart "gizmo"). Het slaat op hol en geeft willekeurige locaties. Blijf praten met Ryan, totdat uiteindelijk de GPS aangeeft dat je net buiten Boston bent. Switch naar Rosa. Verlaat de brug en praat buiten weer met Ryan.

Switch naar Joey en ga naar de brug. Gebruik je stropdas 'tie' uit de inventaris op Ryan om hem te helpen verder te gaan in het hiernamaals. Rosa heeft een gesprek met Ryan in het hiernamaals. Als je terug bent ga dan naar beneden en spring door het gat aan de achterzijde van de jacht.

Jeremy Sams
Na de openingsscène verlaat je je woning en ga naar Jeremy's appartement. Jeremy is ook in de geestwereld. Praat met hem over alles.

Doorzoek zijn appartement. Kijk zeker naar de stapel foto's op de kleine tafel. Verlaat het appartement en ga naar de City Post krant.

 

City post
Praat met de receptioniste. Switch na het gesprek naar Joey. Ga door de deur op de bovenverdieping. Controleer het opplak briefje 'post-it note' op de computer van Jeremy's bureau. Ga terug naar Rosa. Switch naar Rosa en ga naar het park.

 

High Line

Praat met de rechercheur. Ga terug naar Jeremy. Neem een foto van het tafeltje. Praat met Jeremy over de receptioniste en alle andere gesprekopties (vergeet ook niet om vragen te stellen uit de notitieboek). Ga terug naar het park en geef de foto aan de rechercheur.
 

City post
Praat met de receptioniste. Ga de lift in en ga boven naar Jeremy's kantoor. Pak de notitieboek op zijn bureau en klik op alle notities voor meer informatie. Pak de perskaart van het bureau bij het raam en verlaat het gebouw.
 

Jeremy
Praat met Jeremy over zijn notitieboek, over Penelope Haines en alle andere gesprekopties. Verlaat het appartement en ga naar Penelope Haines.

Haines

Praat met Madison over alles. Nadat je buiten staat stuur je Joey naar binnen. Ga door de deur naar de slaapkamer. Lees de brochure op het nachtkastje om te zien waar Penelope naar toe is gebracht. Verlaat de woning en ga naar het verpleegtehuis, Seagram Assisted Living.

Seagram
Switch naar Rosa en praat in de lobby met de verpleegkundige/receptioniste. Neem de lift naar de gemeenschapruimte. Neem de bolgaren van de tafel. Praat met Penelope. Verlaat het tehuis. Filmpje. Ga naar Haines. Praat met Madison. Ga terug naar het tehuis en praat weer met Penelope. Ga beneden naar de lobby. Switch naar Joey. Kijk naar de tabel op het bureau van de verpleegkundige. Switch terug naar Rosa. Neem een brochure uit het rek. Neem de lift naar de 12de verdieping. Lees het briefje op de deur. In je inventaris, combineer de bolgaren met de brochure en gebruik het dan op de deur. Rosa schuift de brochure aan het draad onder de deur door. Switch naar Joey. Ga de kamer binnen. Blaas de brochure op de vloer verder de kamer in. Blaas dan tegen de sleutel aan de bureaustoel, zodat het op de brochure valt. Switch terug naar Rosa. Klik op de brochure en krijg de sleutel. Lees de label op de sleutel - 'Madison en Scott'.

 

Haines
Praat met Madison over de edelsteen (peridot/Olivijn) Gebruik de sleutel om de deur te openen. Ga naar de slaapkamer en neem het hangertje om de bedpost. Verlaat de slaapkamer. Madison komt thuis. Je kan de slaapkamer niet uit. Switch naar Joey en ga naar de woonkamer. Blaas op de thermostaat. Madison opent de deur aan de linkerzijde. Praat met de baby en de baby loopt achter Joey aan. Loop door de geopende deur, zodat de baby de woonkamer verlaat. De moeder volgt de baby. Wanneer Joey terug in de woonkamer is, switch je naar Rosa en verlaat snel het gebouw. Ga terug naar het verpleegtehuis en geef het 'peridot' hangertje aan Penelope. Vraag weer over Gavin. Ga naar Lisa Tenzin.
 

Lisa
Lisa Tenzin is een paranormale vrouw, althans ze beweert dat ze een medium is. Bel aan de intercom en ga naar binnen. Praat met Lisa over alles en ook over Jeremy in je notities. Na het gesprek sta je weer buiten. Je moet een bewijs vinden dat Jeremy hier geweest is. Gebruik je mobiele telefoon en bel het nummer van Jeremy terwijl je buiten voor het appartement van Lisa staat. Een mobiele telefoon gaat over in de prullenbak. Neem Jeremy's mobiele telefoon uit de prullenbak. Ga terug naar Lisa en vertel haar over Jeremy's mobiele telefoon.
 

Jeremy

Ga naar het appartement van Jeremy en geef zijn mobiele telefoon terug. Na het gesprek ga je naar het park.

Praat met Jeremy. Switch naar Joey en gebruik de stropdas op Jeremy, om naar het licht in het hiernamaals te gaan.

Lisa
Terug in je woning ga je naar Lisa. Bel aan. Ze doet niet open. Switch naar Joey en ga naar binnen. Ga door de deur aan de rechterkant. Kijk in de woonkamer op de foto op de tafel en ga dan terug naar Rosa. Switch naar Rosa. Ga naar het verpleegtehuis. Praat met de verpleegkundige over Danny Marconi. Ga terug naar Lisa. Bel aan. Vraag over Danny en zeg dat hij gestorven is. Selecteer alle dialoogopties over hoe je Danny kent. Vraag daarna aan Joey om hulp. Joey geeft verschillende aanwijzingen over hoe je Danny kent die je doorgeeft aan lisa, totdat je uiteindelijk Lisa overtuigt en ze je binnen laat. Praat binnen verder met Lisa en ze zal je informatie geven over twee van haar vroegere klanten, Tiffany en Jamie. Ik ga eerst opzoek naar Tiffany (je kan ook eerst opzoek naar Jamie).

 

Tiffany Walters
Je komt in de hal van het flatgebouw. Klik met de rechtermuisknop op de intercoms of op de brievenbussen, om erachter te komen dat ze op de begane grond in flat 2 woont. Tiffany's brievenbus (mailbox 2) is natuurlijk gesloten. De deur aan de rechterkant van haar flat is ook gesloten. Switch naar Joey en klik op Tiffany's brievenbus. Hij kan naar binnen kijken. Er ligt een envelop in, maar het is te donker om het retouradres te zien. Switch naar Rosa en schuif Rosa's visitekaartje (business card) in de brievenbus. Switch naar Joey en kijk weer in de brievenbus. Rosa's visitekaartje geeft licht af. Joey kan nu het retouradres op de envelop lezen van een zekere R. Abu. Ga uit de brievenbus en loop door Tiffany's flatdeur aan de rechterkant.

 

Binnen is Tiffany. Ze is ook in de geestwereld. Praat met haar. Kijk naar de papieren op de tafel. Kijk naar de foto op de plank in de boekenkast en praat weer met Tiffany. Praat over alles en ook over alles in je notities. Tiffany heeft geen behoefte om je vragen te beantwoorden. Ga naar Rosa in de hal en geef haar alle nieuwe informatie door. Vertel zeker over R. Abu en Rachel. Switch naar Rosa. R. Abu kan Rachel op de foto zijn. Zoek naar 'Rachel Abu' in de zoekmachine 'Oogle web search' in je mobiele telefoon. Kijk ook op het prikbord naar een notitie over de veiligheid van een computer wachtwoord. Verlaat het flatgebouw en ga naar café 'Cup of Clay'.

 

Café
Praat met Barista over Tiffany en vraag ook alles in je notities. Combineer/vergelijk 'compare notes' in je mobiele telefoon 'STP' met 'Temp Agency'. Ga naar Sterling Temp Placement.

 

Sterling

Praat met de agent. Hij zal je niets vertellen. Ga terug naar Tiffany. Joey praat met haar over Ken en Sterling. Ze zegt tegen Joey dat haar contract beëindigd is. Ga terug naar Sterling en praat met de agent over Tiffany's contract. Praat over alles. Toon hem de perspas uit Jeremy's kantoor. Praat weer met de agent en chanteer hem. Hij zal je vertellen dat Ken Sharpe, Tiffany's minnaar was. Ga naar huis (of naar een plek waar je je telefoon kan gebruiken). Oogle naar Ken Sharpe. Hij werkt bij Sharpe Sounds. Ga daar naar toe.

Sharpe

Controleer in de gang de naambordjes naast de deuren en briefje op de deur aan de rechterkant. Ken schrijft aan Becca dat hij haar telefoon gevonden heeft en het in zijn lade bewaart. Ga links naar Sharpe Sounds. Praat met Ken over Tiffany en Sterling en alle andere gesprekopties. Ga dan terug naar de gang. Switch naar Joey en ga naar Sharpe Sounds. Kijk naar de foto's tegen de muur en controleer de bureaulades. In een lade ligt een brief, maar het is te donker om het te kunnen lezen. De mobiele telefoon van Becca ligt er ook in. Ga terug naar Rosa. Switch naar Rosa. Oogle naar 'Gal Friday'. Bel dan Gal Friday. Terwijl de telefoon overgaat, switch je naar Joey en ga terug naar de bureaulade. Met het licht van de telefoon kan hij nu de liefdes brief lezen. Het is van Tiffany. Ga terug naar Rosa. Switch naar Rosa, om de telefoon op te hangen. Switch terug naar Joey en vertel Rosa over de liefdes brief van Tiffany. Switch naar Rosa ga terug naar Sharpe Sounds. Praat met Ken over alles. Zorg ervoor dat Ken het woord 'Turtledove' gezegd heeft.

Ga dan terug naar Tiffany's flat. Switch naar Joey en praat weer met haar over Ken. Vraag dan over 'Turtledove'. Ga terug naar Sharpe Sounds en praat met Ken. Zeg dat het over is tussen hem en Tiffany. Praat in de gang met Tiffany. Switch naar Joey en gebruik de stropdas op Tiffany. Ga daarna terug naar Lisa. Bel aan en praat met haar over Tiffany en Gavin.

Jamie Graham
Ga nu naar Jamie in het studentenhuis. Switch naar Joey en ga door de deur. Lees het briefje aan de binnenkant van de deur - "Remember Waterloo". Switch naar Rosa. Gebruik je telefoon en Oogle 'Waterloo'. De Slag van Waterloo was in 1815. Klik op de deur en toets 1815 in het toetsenbord en ga naar binnen. Kijk naar de poster tegen de muur van de band 'Epileptic Fish'. Onderzoek de laptop op het bureau - we weten het wachtwoord niet. Kijk naar het lesrooster op het witte bord - Jamie had dezelfde studieles als Rosa, en dezelfde professor.

Oogle de naam van de professor 'Elaine Appleton'. Bel dan 'E. Appleton' en vraag alles. Kom te weten dat Jamie zeer geïnteresseerd was over de geschiedenis van het Midden-Oosten. Ze kwam vaak in de 'Munray' club. Jamie stierf een natuurlijke dood volgens agent Durkin. Bel Sam Durkin en maak een afspraak om hem in het café te ontmoeten. Ga naar café 'Cup of Clay'.

 

Café

Praat met Durkin over Jamie. Ze werd dood in Munray's club gevonden. Het leek op een natuurlijke dood. Durkin belooft je om het rapport van de lijkschouwer te sturen. Verlaat het café en hij stuurt een bericht. Ga naar huis en lees in je telefoon in 'compare notes' het verslag van de lijkschouwer. Oogle dan op 'Munrays' en ga daar naar toe.
 

Munray's
Switch naar Joey en ga boven naar de Viplounge. Praat met Jamie. Kom te weten dat ze niet geïnteresseerd is in dansen, omdat ze niet van deze muziek houdt. Als je “oh, come on” zegt, zegt ze dat ze een hond genaamd Benji heeft. Had je niet eerder in het spel de notitie op het prikbord in het flatgebouw van Tiffany gelezen? De naam van je hond is niet veilig om het als wachtwoord voor je computer te gebruiken...
 

Jamie

Ga terug naar het studentenhuis. Ga naar de kamer van Jamie. Rosa gebruikt de laptop en type het wachtwoord in: "benji" (allemaal kleine letters). Ga door alle e-mails. Belangrijke informatie is dat haar ouders in Illinois wonen. Ze heeft vrienden in Mattoon. De naam van haar (ex-) vriendje is Seb Fredrick en hij komt vaak in Munray's club.
 

Munray's
Praat met de blonde man bij de bar. Het is Seb. Vraag alles en ook in notities. Hij zegt dat Jamie drugs gebruikte. Gebruik je telefoon en combineer Jamie en drugs met het verslag van de lijkschouwer. Je vraagt je af of Seb gelogen heeft. Praat weer met Seb. Hij zegt dan dat Jamie boeken van 'Ashbless' leest. Oogle 'ashbless' om achter de naam van zijn beroemde boek te komen, 'Anubis at the Gate'. Gebruik het plasma paneel aan de linkerkant van de trap en draai (type) muziek van 'epileptic fish'. Switch naar Joey en ga boven naar Jamie. Vraag haar te dans. Vraag tijdens het dansen alles aan Jamie.

  • Onder “ask about Jamie” selecteer 'Her studies', 'history' en 'Middle Eastern'.

  • Onder “Her home town” selecteer 'Out west', 'Illinois', en 'Mattoon'.

  • Onder 'Her spare time', selecteer 'books?', 'Ashbless' en 'Anubis at the Gate'.

Ze spreken af in haar kamer in het studentenhuis. Volg haar. Beneden in de bar kust ze Joey. Verlaat de club.

 

Jamie

Ga terug naar Jamie's kamer. Ga met Joey naar binnen en praat met Jamie. Rosa gaat naar binnen stuurt haar naar het licht in het hiernamaals. Ga terug naar Lisa. Bel aan en na het door geven van wat informatie ga je naar binnen. Filmpje.

Lisa en Gavin
Buiten ontmoet je Gavin. Hij verdooft Rosa en bindt haar vast op een stoel in de berging. Switch naar Joey en ga door de deur aan de rechterkant. Lisa houdt de wacht op de overloop. Ga naar beneden. Klik op Gavin om zijn telefoongesprek af te luisteren. Switch naar Rosa en klik op de deur om met Lisa te praten. Ga door alle gesprekopties. Zeg als laatste dat Gavin van plan is om haar te doden. Lisa vlucht. Joey komt terug. Switch naar Joey. Blaas op het glas op de plank, zodat het valt en breekt. Gebruik je stropdas op Rosa. Trek haar tweemaal naar rechts en dan naar de achterwand. Switch dan naar Rosa en neem een glasscherf. Neem de glasscherf uit je inventaris en klik het op Rosa, zodat ze zichzelf bevrijdt. Verlaat de berging en praat met Gavin. Aan het einde van het gesprek switch je naar Joey. Ga naar beneden. Blaas op de foto op de tafel totdat het onder de deur naar de andere kamer schuift. Ga naar de andere kamer en praat met Lisa over alles en de foto. Gavin heeft Lisa gedood. Ga terug naar de woonkamer. Filmpje

 

Je bent met Joey in het 'heelal'. Ga naar rechts en praat met Madeline. Gebruik na het gesprek je stropdas op haar.

Terug in de woonkamer praat je met Lisa totdat ze weg gaat. Praat dan met Rosa.

Je moet de verbinding met Gavin verbreken. Praat met haar over de herinneringen.

  • Praat over Jeremy en selecteer "yeah, good riddance”.

  • Praat over Jamie en selecteer "you’re nobody".

  • Praat over Penelope en selecteer "not a damn thing".

  • Praat over Tiffany en selecteer "you are no better".

Als je een verkeerde dialoogoptie kiest, moet je het gehele gesprek weer doorlopen.
Wanneer Lisa, Gavin in een wurggreep heeft, gebruikt Joey zijn stropdas op beiden.
 

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
Forum NL
Henk

www.000webhost.com