Back to the Future: The Game

Back to the Future: The Game speelt zich af na de gebeurtenissen van de derde film en wordt uitgebracht in vijf episodes. In de game moet Marty McFly op zoek naar Dr. Brown, die ergens in het verleden is gestrand. De rol van Brown wordt daarbij vertolkt door dezelfde acteur als in de films, Christopher Lloyd. AJ Locascio neemt de rol van Marty McFly op zich. In de film werd die rol vertolkt door Michael J. Fox. Bovendien werkt Bob Gale, die de Back to the Future-films mede heeft geproduceerd en geschreven, mee aan de game als adviseur. Het spel speelt zich af na de laatste film. Marty McFly probeert weer te wennen aan de jaren 80 totdat de DeLorean Tijd Machine, die eerder door een trein vernietigd werd, voor hem verschijnt. Hij ontdekt dat Doc Brown vast zit in het verleden. Hij moet terug in de tijd om de toekomst van Doc Brown te redden.

 

Episode 1 - It's About Time! (NL oplossing)

Episode 2: Get Tannen! (Engelstalige oplossing)

Episode 3: Citizen Brown (Engelstalige oplossing)

Episode 4: Double Visions  (NL oplossing)

Episode 5: OUTATIME (NL oplossing)

 

Episode 1 - It's About Time!

Doc Brown heeft zijn hond Einstein met de DeLorean tijdmachine naar de toekomst gestuurd. Doc heeft de machine zo ingesteld dat de auto een minuut later terug verschijnt van uit het verleden. Na een minuut gebeurt er echter niets en Doc beseft dat hij iets over het hoofd heeft gezien. Omdat de hond in het verleden zit en daar acties uitvoert, kunnen die de toekomst wijzigen. Even later vervaagt Doc en verdwijnt hij. Marty McFly wordt dan wakker uit zijn nachtmerrie. Marty weet dat Doc aan het tijdreizen is, maar alle anderen denken dat hij op een onbekende locatie is gestorven of met de noorderzon is vertrokken. Daarom worden vandaag zijn spullen via openbare verkoop verkocht.

Marty spoedt zich naar het huis van Doc waar de verkoop al bezig is. Hij tracht zijn vader, die de verkoop leidt, te overtuigen dat Doc nog steeds levende is. Zijn vader is echter van mening dat de verkoop door moet gaan om de schulden van Doc af te lossen.

Marty tracht het logboek van Doc te vinden/kopen omdat daar alle uitvindingen van Doc in staan beschreven. Het zou een ramp zijn mocht het boek in de verkeerde handen terechtkomen. Marty vindt uiteindelijk het boek en wil naar huis gaan. Dan verschijnt plots een lege DeLorean tijdmachine met enkel een vrouwenschoen en een casettebandje. Op het bandje staat een boodschap van Doc met de melding dat Marty hem moet komen helpen. Echter weet Marty niet naar welk jaartal en welke specifieke dag hij moet reizen. Dankzij Einstein vindt Marty de eigenares van de schoen: een reporter op rust die een privť-archief heeft van alle dagelijkse edities van de krant waarvoor ze destijds werkte. Uiteindelijk vist Marty uit dat hij moet terugkeren naar het jaar 1931, toen er een drooglegging was in de United States of America. Daar vindt Marty Doc terug in de gevangenis. Doc wordt ervan verdacht betrokken partij te zijn in de ontplofte speakeasy: een illegale bar waar men alcoholische dranken schenkt. Uit een krant die hij bij de reporter vond, weet Marty dat Doc de volgende dag door de maffia zal worden doodgeschoten terwijl hij wordt overgebracht van de gevangenis naar het gerechtsgebouw. Volgens Doc kan hij enkel bevrijd worden door een machine die hijzelf heeft uitgevonden. Daarom moet Marty op zoek gaan naar de jonge versie van Doc. Deze laatste was in die tijd blijkbaar nog geen uitvinder, maar wel de assistent van zijn vader die rechter is. Uiteindelijk slaagt Marty erin om het vertrouwen van de jonge Doc te winnen en hem de machine te laten maken. Wanneer Marty met de machine terug naar de gevangenis gaat, is hij te laat: Doc werd zonet overgebracht naar een nieuwe locatie. Marty achtervolgt de transportwagen en bevrijdt Doc. Even later vervaagt Marty en staat hij op het punt te verdwijnen. Hiermee zal de volgende episode verder gaan dat Marty een stukje terug in de tijd zal moeten gaan om zichzelf te redden.

 

Parking Lot
Neem na het filmpje Doc's notitieboek uit de gereedschapskist. Filmpje.

Doc's Laboratorium
Controleer alle spullen in de lab. Praat met Biff en George. Kijk in het achtergedeelte naar het model van Hill Valley Town Square, dat Doc Brown in 1955 gebouwd heeft. Je ziet Doc's notitieboek in het gerechtsgebouw model. Biff neemt het onmiddellijk. Vraag het model terug aan Biff, maar hij geeft het niet terug. Ga terug naar het voorgedeelte. George legt de gitaar van Marty in een doos. Praat met George en selecteer de dialoog optie: 'I can fight my own fights, Dad.'. Neem daarna de gitaar uit de doos. Loop naar de versterker en Marty draait de knoppen open. Gebruik Marty's gitaar uit je inventaris op de versterker. Biff komt, zet het model op de grond, gebruikt de gitaar en blaast de versterker op. Marty neemt de notitieboek uit het model.

Doc's Driveway
Marty gaat naar de oprit. Hier staat de DeLorean tijdmachine. Stap in de DeLorean. Marty vindt Einstein in de auto. Pak de taperecorder van de passagiersstoel en luister naar een bericht van de Doc. Pak de schoen onder de passagiersstoel en verlaat de auto. Toon de schoen aan Einstein. Hij brengt je naar het centrum van Hill Valley.

Downtown Hill Valley
Einstein staat voor een deur. Druk op de zoemer van de bovenste verdieping. Edna Strickland schreeuwt dat je een  hooligan bent. Antwoord, 'I've got something for you.'. Toon de schoen aan haar. Ga boven naar haar appartement. Praat met Edna. Selecteer, 'When did you lose your shoe?, 'What's with all these newspapers?', 'An illegal speakeasy'? Cool',  'Where was that speakeasy'?. Gebruik haar verrekijker op het kastje, om naar de videotheek aan de overkant te kijken. Ga na het gesprek naar de radiator en draai aan de knop. Edna denkt dat de theepot kookt en loopt naar de keuken. Kijk dan snel in de kranten, om de datum te weten die je nodig hebt om terug te gaan in de tijd. Edna komt woedend terug, en schopt je naar buiten.

 

Doc's Driveway

Marty bereidt zich voor om terug te gaan naar 1931. Hij heeft zich gekleed met kleren uit de jaren 90. George McFly komt en vraagt wat er aan de hand is. Kies een van de dialoog opties om verder te gaan. Marty stapt in de DeLorean. Start de auto - gebruik de 'time circuit switch', en dan de ''time circuit switch keypad' om de datum in te voeren. De DeLorean gaat naar 1931. Filmpje van een autoachtervolging van de Hill Valley gangsters.

 

Courthouse Square, 1931
Marty komt bij het gerechtsgebouw. Hij zoekt Einstein en komt een journaliste tegen. Ze vraagt om zijn mening over de Speakeasy brand van gisterenavond - Speakeasy is een Engelse aanduiding voor een gelegenheid waar illegaal alcoholische drank wordt verkocht. Kies een dialoog en een naam die je wilt. Marty gaat verder opzoek naar Einstein. Ga naar links, steek de straat over en ga de gaarkeuken binnen. Filmpje. Een gaarkeuken (Engels soup kitchen) is een massale keuken waar armeren en daklozen gratis, of voor een lage prijs eten kunnen halen. Verlaat de gaarkeuken. Ga verder de straat door naar het politiebureau.

Police station

Klik buiten op de tralieraam en praat met de Doc. Selecteer tijdens het gesprek, 'I guess I could break you out of jail', 'Where can I find your younger self?". Hij geeft je een telefoonnummer. Ga terug naar de gaarkeuken.

Soup Kitchen
Als Marty de gaarkeuken binnen loopt is hij getuige van een gesprek tussen Kid Tannen en Arthur McFly, zijn grootvader. Ga links en achter naar de telefoon naast de keukendeur. Bel het nummer dat de Doc je gaf. De man aan de telefoon zegt dat jonge Emmett bij de rechtbank is. Verlaat de gaarkeuken. Ga via het plein naar het gerechtsgebouw.

 

Courthouse Square
Als je de deur van het gerechtsgebouw opent, botst Emmett (jonge Doc) tegen je aan. Volg hem en praat op het plein met hem - 'I have something important for you to do'. Blijf over zijn werk vragen en zeg dat hij angstig klinkt. Als hij het gebouw inloopt, wacht je tot hij terugkomt. Vraag tijdens het volgende gesprek over zijn 'rocket' boor. Wacht weer als hij de 'law office' in en uitloopt. Hij wandelt over het plein. Gebruik dan de taperecorder uit de inventaris op Emmett, om zijn stem op te nemen. Ga terug naar de oude Doc achter de tralieraam van het politiebureau en speel de opname af aan de oude Doc. Na oude Doc de formule gegeven heeft, ga je terug naar jonge Emmett en vertel hem het antwoord op zijn raadsel.

Na je Emmett overtuigd hebt sta je voor het octrooibureau. Zeg hem dat je de raket boor vanavond nodig hebt. Hij heeft alleen nog alcohol nodig. De enige manier om het te krijgen is om de dagvaarding van Emmett af te levering aan Arthur McFly. Om achter de locatie te komen van Arthur moet je met Kid Tannen praten.

Ga naar Kid Tannen, bij de schoenenpoetser. Zeg dat je hier bent om zijn schoenen te poetsen. Vraag over zijn 'racket' en over Arthur McFly, om er achter te komen waar hij ondergedoken is. Vraag over de 'soup kitchen' en over 'artie's hat'. Vraag ook over de pinda's tot hij zijn hoed met pinda's toont. Marty steelt de hoed en Emmett zal je helpen met de hoed.

 

Soup Kitchen
Na Marty ontsnapt is van Kid Tannen ga je naar de gaarkeuken. Emmett zal je volgen. De gangsters zijn er ook en handelen over de soep. Cue Ball leest de krant.  Zie achter Cue Ball en vloerlift met daarop een rek met vaten, daarachter een kruiden rek tegen de muur en links een tafel met soep vaten. Loop links naar Emmett. Probeer de keukendeur te openen. De keukendeur drukt de tafel dichter naar het rek op de vloerlift. Praat met Emmett. Hij heeft een plan om de keukendeur open te houden. Ga naar Cue Ball. Praat met hem over de soep en vraag om een kom soep. Je proeft de soep en zeg dat hij er zeker wat kruiden aan moet toevoegen. Selecteer een kruid soort, hij duwt het vaten rek opzij, neemt dan de kruiden uit het rek en roert het door de soep. Klik dan op de soep vaten op het rek en doe dit tot Emmett 'Eureka' zegt. Klik op de soep vaten, zodat je weet dat er alcohol in zit. Zeg dan tegen Emmett dat je weet in welke vaten sterke drank zit. Zeg tegen Cue Ball dat hij kruiden moet toevoegen. Hij verplaatst het vaten rek van de vloerlift en roert in de soep. Klop dan op de pijpleiding tegen de muur. De alcohol vaten rollen op de tafel voor de soep vaten. Edna komt de gaarkeuken binnen, om een soep vat op te halen.

 

Courthouse Square
Ga naar het plein en praat met Edna Strickland. Vraag waar ze mee bezig is en over de 'Stay Sober Society'. Bied aan om met de soep leveringen te helpen. Zeg dat een van de liefdadigheid organisatie behoefte heeft aan soep. Ze gaat naar de gaarkeuken en krijgt een alcohol vat van Cue Ball. Zeg tegen Edna dat ze de soep moet afleveren bij '' Stay Sober Society'', in het huis van Emmett'. Overtuig Emmett en beloof dat ze zich goed zullen gedragen. Edna fietst weg om alles voor te bereiden.

Toon Einstein de hoed van Arthur en hij brengt je naar de woning van Arthur. Druk op de zoemer. Praat met George McFly. Wat je ook zegt je kan hem niet meelokken naar het plein. Ga terug naar het plein en ga naar de kapperszaak waar Kid Tannen uitkomt gelopen. Kid Tannen en zijn handlanger achtervolgen je en je klimt op de top van het prieeltje, dat in het midden van het plein staat. Gebruik de taperecorder op Kid Tannen, om zijn stem op te nemen. Klik dan op Einstein en hij zal Kid Tannen en de handlanger afleiden, zodat je naar beneden kan klimmen. Ga via het plein terug naar het onderduikadres van Arthur McFly - naast het politiebureau.

 

Terug bij Arthur McFly, druk je op de zoemer en gebruik de taperecorder op hem, om hem naar buiten te lokken. Zodra hij buiten staat, geef je hem de dagvaarding (subpoena) uit je inventaris. Hij loopt naar de rechtbank. Emmett en Marty gaan naar het lab om de raket klaar te maken.

 

Lab
In het lab legt Emmett uit hoe de raket met de raketbrandstof werkt.  Zijn vader roept hem en je moet  het zelf allemaal regelen. Volg zijn instructies, terwijl zijn vader hem roept. De instructies zijn per spel verschillend, maar gebruik Emmett's benadrukte woorden als aanwijzingen voor welke stap te doen.

  • Als Emmett iets zegt wat te maken heeft met elektriciteit of vonken (shocks/light/spark) draai aan de hendel, ' turn electrical crank'.

  • Als Emmett iets zegt wat te maken heeft met ontluchten of druk (release/valve/pressure/vent), gebruik dan de gasvormige luchtklep 'gaseous release valve'.

  • Als Emmett iets zegt wat te maken heeft met vuur, brand of stoken (fire/flame/burning, gebruik de blaasbalg, 'stoke fire'. 

  • Als Emmett iets zegt wat te maken heeft met voeding, voedsel of organismen (fed/food/micro), voer je de 'bacteria'.

Zodra de brandstof volledig verwerkt is, keert Emmett terug naar zijn lab. Als hij vraagt hoe lang het zal duren om een antwoord te krijgen, antwoord hem met wat je wil. Met de boor in de hand, is het tijd om de Doc uit de gevangenis te krijgen.

 

Politiebureau
De Doc is niet meer in de gevangenis. In de verwarring is de boor ook verwoest. Edna informeert je dat hij overgeplaatst wordt. Je kijkt in de krant en ziet dat de tijdlijn veranderd is... maar de Doc wordt nog steeds vermoord, maar op een andere manier. Pak de boor onderdelen en gebruik ze op Edna's fiets, naast het politiebureau. Je bent klaar om Doc Brown te redden!

 

Gevangenisauto
De Doc wordt vervoerd in een politiewagen. Ga naar rechts en neem de antenne van het dak. Neem onder uit de gereedschapkist de auto kruissleutel. Ga naar de linkerkant van de gevangeniswagen en gebruik de kruissleutel op het reservewiel. Je neemt de wieldop. Kijk door het raampje van de bestuurder. Kid Tannen zit achter het stuur. Probeer met de antenne de sleutels te pakken, maar dat lukt zo niet. Ga naar de Doc en vraag door het tralieraampje of hij Tannen kan afleiding. Als Tannen afgeleid wordt gebruik je de antenne, om de sleutels te nemen.

Gebruik de sleutels op het hangslot aan de achterdeur van de politiewagen. De Doc is vrij. Kid Tannen schiet op je. Gebruik de wieldop, om het wapen uit zijn hand te slaan en het pistool valt in de wagen. Doc is nog steeds vastgeketend. Neem het pistool uit de wagen en gebruik het pistool op de ketting. Zeg tegen de Doc om het gaspedaal te gebruiken, 'hits the throttle'. Marty en Doc zijn veilig geland in de buurt van de DeLorean.

 

Episode 2: Get Tannen!

In dit deel proberen ze nog steeds de toekomst van Doc Brown te redden maar de mafia baas Kid Tannen zorgt voor extra problemen wanneer die achter Marty's familie aangaat en zijn toekomstige vriendin uitgewist kan worden.

Episode 2: Get Tannen! (Engelstalige oplossing)


 

Episode 3: Citizen Brown

Marty keert terug naar de jaren tachtig maar ontdekt al snel dat alles is veranderd. In negatieve zin.

In dit deel is Burger Brown en ontmoeten we voor het eerst Jennifer Parker, de vriendin van Marty.

Episode 3: Citizen Brown (Engelstalige oplossing)


 

Episode 4: Double Visions

Marty en Doc moeten zien te voorkomen dat de jonge Emmett Brown uit 1931 de grootste fout van zijn leven maakt. Ze moeten ervoor zorgen dat hij geen relatie begint met de jonge Edna en dat hij naar de bioscoop gaat om de film 'Frankenstein' te bezoeken, welke Doc het idee heeft gegeven om de tijdmachine uit te vinden.

 

Cel

Klik rechts op de intercom. Klik op het opbergkastje met je spullen. Klik op de intercom en selecteer:

"Why's my stuff locked in a cage?"
"Can I take a look at my stuff?"

De bewaker opent het opbergkastje - je controleert de spullen. Kijk door het grote raam en zie Doc op een bed liggen. Klik op de Squawk Box aan de linkerzijde en selecteer: "I tried to peek over the guard's shoulder...". Je opent het opbergkastje en je neemt je spullen terug. Kijk door de raampjes boven de bank aan de linkerzijde en zie Jen. Klik nogmaals op de Squawk Box en selecteer: "Is there a way I could talk to Jennifer?". Als je met Jennifer praat selecteer dan: "Snap out of it". BeŽindig het gesprek (exit).

 

Gebruik Marty's gitaar op de Squawk Box. Jennifer is uit het Citizen Plus programma en is weer bij kennis. Jennifer slaat de bewaker neer en opent je cel. Je hebt nu een vermomming van een bewaker. Verlaat de cel. Loop naar de linkerkant. Hier staat een bewaker voor een Controle paneel. Zie bovenop het paneel een dienblad met een limonade blikje. Zie links van het paneel een deur met een spleet onder de deur. Gebruik de 1986 krant in de spleet onder de deur. Gebruik de cel intercom. Praat met Biff:"Eat your pill". Biff spuugt de pil op de krant. Pak de krant met de pil. Gebruik de pil in het limonade blikje. De bewaker valt inslaap. Nu moet je Doc helpen met behulp van het Controle paneel: Klik op de volumeregelaar en op de Olfactory regelaar. Zodra Edna en de bewaker de controle kamer hebben verlaten, ga je links naar de controle kamer. Gebruik Marty's gitaar op de microfoon. Edna en de bewaker stoppen met het programmeren van Doc. Ze ontsnappen.

 

Downtown Hill Valley

Praat met Doc. Vraag wat nu te doen en over Edna en de Delorean. Stap na het gesprek uit de afvalbak en Edna zal met je praten. Ga door alle gesprekopties en Doc zal langskomen met de gerepareerde DeLorean. Na het filmpje ben je met Doc in 1931.

 

Hill Valley 1931

Je moet ervoor zorgen dat Doc geen relatie begint met de jonge Edna en dat hij naar de bioscoop gaat om de film 'Frankenstein' te bezoeken. Praat met Doc en selecteer "But you're going to NOW..." als hij over de film van Frankenstein begint.

 

Je volgende taak is om jonge Emmett te overtuigen om de film van Frankenstein te bezoeken. Loop naar rechts, steek de weg over en praat met Emmett die voor de kapsalon staat:

"1986"
"Girls aren't everything"
"Don't give up on the rocket car!"
"It's only been one day!"

Je beseft dat je te laat terug in de tijd bent - dwz 2 maanden te laat. Ga naar het gerechtsgebouw (Court House) en ga naar binnen. Aangezien jonge Emmett een beetje koppig is over zijn liefde voor Edna, moet je proberen om deze waanzin te stoppen door met Edna te praten. Na het filmpje sta je bij de Hill Valley school met Expositie 31. Voor de ingang van de school zit Arthur McFly aan een tafeltje en is in gesprek met Edna. Praat met Edna.

"Preventing a terrible future"
"No"
"What attracts you to him?"

Praat weer met Edna en exit. Dan komt Trixie. Loop onder naar Trixie en praat met haar:

"Help me make Edna jealous!"
"C'mon, help me out with Edna"

Exit het gesprek en praat weer naar Edna.

"I talked to Trixie"
"You want to get Trixie fired?"
 

Exit het gesprek en praat met Cueball bij de truck aan de rechterkant van het schoolgebouw:

"Will you be playing for Trixie later?"
"You seem angry about Trixie"
"What's so toe-curling about Trixie's past?"
"I hijacked a train

Hij geeft je een sexy prentbriefkaart uit het verleden van Trixie. Dit is een bewijs om haar te kunnen ontslaan. Ga naar Edna en geef haar de prentbriefkaart. Trixie wordt ontslagen en praat met haar. Je moet haar een nertsbond stola, een diamanten ring en een fotoalbum brengen. Loop naar de Delorean en praat met Doc:

"I've got a plan" of "I've got Trixie to help with my plan"
"How's the DeLorean"

Je moet een andere set wielen lenen. Ga naar de rechtse Diorama expositie tent stalletje van de toekomst (miniatuurwereld). Zie 5 rode knoppen aan de zijkant. Druk op de vijfde rode knop (rechtse knop), dan meteen op de vierde en op de derde knop. Er valt iets van de Diorama. Pak de diamant-vormige prisma uit de tent. Praat weer met Cueball:

"What are you hauling here?"
"What's with your teeth?"
"Seriously what's with your teeth?"

Hij geeft je een algen cake. Ga terug naar de toekomst Diorama expositie tent. Klik op de trein en krijg het skateboard. Edna zal met je praten en selecteer: "I'll check on him". Doc zal ingrijpen om je van Edna te verlossen , zodat je naar het laboratorium van Emmett kan gaan. Klik nu op de straat en je gaat naar het lab.

Loop in het lab rondom de tafel en neem de olieblik op de tafel. Zie aan je rechterhand een fotolijst (ezel). Zeg tegen Emmett dat de foto er niet zo goed uitziet. Neem dan de fotoalbum op de tafel naast de grammofoonspeler. Klik op de Mind Map Test Switch op de tafel (knop op de slide advancer), en Edna's diafoto wordt getoond op het projectiescherm. Klik op de grammofoonspeler om de muziek te starten. Klik op het ventiel van de vistank achter je, zodat het rode lichtje op de helm van Emmett gaat branden. Klik op het dia-apparaat (slide advancer) om de diafoto te veranderen. Klik tweemaal op de stoofpot zodat het groene lichtje op de helm gaat branden. Verander de diafoto (klik op de slide advancer). Klik weer op het ventiel van de vistank en klik dan op de generator en het rode lichtje brandt nu. Verander weer van diafoto en klik op de stoofpot. Klik op het ventiel van de vistank en de generator om Emmett op rood te krijgen. Verander van diafoto en klik op de stoofpot om Emmett op groen te krijgen. Klik op de Slide Advancer om Emmett's Mind Map kaart eruit te krijgen. De Slide Advance zal doorbranden als er de juiste kaart uitkomt.

Gebruik de Mind map kaart op de Mental Alignment Meter en Bingo. Gebruik dan de Mind map kaart op Emmett's Mind map tegen de muur. Gebruik de olieblik op Emmett om zijn pak smerig te maken. Hij wil dat je zijn pak reinigt. Klik op de reinigingsdouche (cleanser shower) achter Emmett en neem dan de spray fles met de allesreiniger op de boekenkast. Verlaat het Lab en verlaat na het filmpje weer het Lab. Ga naar de linkse Expositie tent van het verleden (past). Gebruik de spray fles op de holbewoner (Caveman). Pak de nertsbont stola van de holbewoner.

Geef de nertsbont stola, diamant-vormige prisma en fotoalbum aan Trixie. Loop naar de DeLorean en gebruik er de spray fles op. Klik op de DeLorean om te zien dat het licht op groen staat. Praat met Doc: "The light's green!". Doc test de DeLorean. Als hij terug is neem je de allesreiniger spray fles terug uit de DeLorean. Je ziet dat het nog een andere centrifuge nodig heeft. Gebruik weer de spray fles op de DeLorean. Klik op de DeLorean om te zien dat het licht op groen staat. Praat met Doc en selecteer weer: "The light's green!". Dit zal de allesreiniger in zuur veranderen. Je neemt de spray fles terug en je gaat naar het lab. Praat met Edna:

"Carl Sagan wants to talk to you"
"He has a lead on the "Speakeasy Arsonist"

Ze verlaat het Lab. Gebruik dan de spray fles op Emmett. Je gaat naar de Expo. Praat met Doc:

"Where's Edna?"
"You fixed the DeLorean!"
"Alone and miserable"
"She tried to erase your brain!"
"Not okay!"

Doc loopt weg en jonge Emmett komt aangereden. Gebruik de olieblik op jonge Emmett. Hij heeft een vies pak. Trixie ziet dat en de Mental Alignment Meter zal hem zien als een crimineel. Edna breekt met Jong Emmett. Hij vertrekt met zijn busje. Na het filmpje, staat Emmet op het gerechtgebouw en wil ervan afspringen. Praat met hem:

"Listen to me!"
"Tell me more"
"Have some fun!"
"You care about love"

"You care about inventing!"
"Um"

"You care about me"
"Yes"
"Okay, here's my REAL name..."
"I did it for your own good"
"I did it for the sake of your future"
"I did it for the sake of EVERYBODY's future"
"I did it for the hell of it"
"You're delusional!"


Emmett ziet af van zijn zelfmoord poging. Hij valt van het gerechtsgebouw, maar hangt veilig aan een touw van het standbeeld. Praat met Emmett: "Got anything useful?". Ga door het luik om terug naar beneden te gaan. Ga voor het gerechtsgebouw naar de straat. Pak de spray fles op de grond en gebruik de spray fles op het touw van het standbeeld. Ga terug naar de top van het gerechtsgebouw. Gebruik het touw aan de linkerkant. Marty zal naar beneden klimmen. Gebruik de cursortoetsen om Marty aan het touw te doen swingen. Als je dicht bij Emmett bent klik je op Emmett om hem te grijpen. Gebruik dan de spray fles op Emmett, om hem van het standbeeld te bevrijden. Kijk het filmpje en zie voor de laatste aflevering van de Back to the Future-serie

 

 

 

Episode 5: OUTATIME

 

Marty zit in het alternatieve 1986. Hij moet terug naar 1931 waar de Doc vastzit om de toekomst te herschrijven. Dit klinkt simpeler dan het is want iemand uit het alternatieve 1986 doet er alles aan om Marty te stoppen.
Marty zit vast in het verleden en zijn voormalige held Doc Brown en een jonge Edna Strickland hebben besloten samen te werken om Marty zijn plannen tegen te houden. Dit hopen ze te doen door te voorkomen dat de jonge versie van Doc Brown zijn 1ste uitvinding op de wetenschapsbeurs laat zien. Uiteindelijk blijken de problemen echter alleen maar erger te worden en zal het lot van het verleden, heden en de toekomst van Hill Valley geheel van Marty afhangen.

 

De laatste aflevering begint in de werkplaats van Emmett op 13 Oktober 1931, de laatste dag van de Expo. Marty is op bed inslaap gevallen en wordt gewekt door de telefoon. Emmett is aan de lijn. Hij heeft alles voorbereid voor de Expo. Marty moet zo snel mogelijk naar de high school komen, om de statische armatuur accumulator te brengen. Aangekomen op de high school, komt Burger (Citizen) Brown met de DeLorean aangereden. Marty wordt bijna aangereden en de accumulator valt op het gazon. Burger Brown is vast overtuigt dat Edna geen schuld heeft, maar Emmett's wetenschap. Nu wil hij voorkomen dat Emmett succes heeft op de Expo. Edna heeft een romantische picknick aan het meer voorbereid. Brown probeert de statische accumulator van Marty af te pakken, maar de  accumulator vliegt uit zijn hand de lucht in.


High School, 1931
Ga naar links. Probeer de accumulator te vangen, maar het glijdt steeds uit je hand. Blijf het volgen. Klim in de lantaarnpaal.

Klik boven in de lantaarnpaal op het juiste moment op de accumulator, zodat Marty het vangt.

 

Expo, 1931
Marty gaat dan het beursgebouw in. Arthur zit bij de ingang, en het is hem gelukt om Trixie een baan te bezorgen. Emmett's kraampje is in de linkerbovenhoek opgebouwd. Daarvoor staat Officier Parker en Edna. Loop daar naar toe. Edna laat Emmett's kraampje door Parker sluiten en probeert hem te overtuigen dat Marty Emmett alleen kwade bedoelingen heeft en dat Emmett's uitvinding niet werkt. Er wordt beweerd dat Marty een Russisch anarchist is. Officier Parker denkt dat er een schroefje los zit bij Edna, maar hij moet doen wat ze zegt. Je moet bewijzen dat Edna een misdaad heeft gepleegd, zodat Parker haar kan arresteren. Op hetzelfde moment, moet je Emmett vinden. Kijk naar het roosterbord op het podium. Nog drie shows, voor Emmett aan de beurt is. Ga rechts naar de telefooncel van de toekomst. Het accepteert alleen inkomende gesprekken. Marty ziet het celnummer KL4253. Praat met Trixie. Vraag haar om hulp vanwege Emmett's sluiting. Vraag haar over de andere attracties zodat ze je een ​​rol entreekaartjes geeft. Ga naar de ingang en praat met Jacques Douteux, de duiker. Je kan een rit in de bathysfeer,maken als je wil (een bathysfeer is een holle bol die in zeer grote diepte neergelaten wordt voor diepzeeonderzoek). Vraag hem over Emmett. Jacques zag hem met een oudere heer het glazen huis ingaan.

 

Ga dan links naar de eerste attractie. Gebruik een entreekaartje om het draaihek (tourniquet) van het glazen huis door te gaan en ga de trap op. Hier zie je dat Brown, Emmett door het glazen huis begeleidt. Probeer hen te volgen. Gebruik het handvat op de gele wand om het open te schuiven. Loop door de gang en open de paarse wand. Ga terug en sluit de gele wand. Ga vooruit de trap af. Open onder de rode wand. Ga verder en open de gele wand. Volg de gang. Open de gele wand van deze kant. Open vervolgens de groene wand. Je loopt naar rechts en daar zie je dat Brown, Emmett verdoofd. Ga terug. Sluit de groene wand. Klik dan onder in de gang op de rode wand. Ga nu terug naar links. Open de groene wand en de grijze wand erachter. Volg de gang en je gaat door een houten geheime draaideur. Je komt in de woonkamer van het glazen huis. Op de tafel neem je de bloemenpot. Aan de muur hangt een bedieningspaneel. Met de groene knop kan je een helmtelefoon laten zakken. Verlaat het glazen huis door rechtsonder door het draaihek te gaan. Je kan nu door dit draaihek terug het glazen huis in.

Loop naar Trixie. Rechts van haar staat een andere bloemenpot op de politie kraam. Als je naar de bloemenpot kijkt zegt Parker dat het een recorderapparaat is. Zodra Parker weer met Edna praat, ruil je de bloemenpot in je inventaris tegen het recorderapparaat. Plaats dan de recorder in de telefooncel van de toekomst. Ga terug naar de woonkamer van het glazen huis.

 

Druk op de groene kop op het bedieningspaneel. Laat je verbinden met de telefooncel van de toekomst. Geef jezelf uit aan Trixie als Carl Sagan en vraag om Edna. Praat dan met Edna. Je kan haar nu over alles vragen. Belangrijk is om naar haar duisterende mysterie te vragen, want dan zegt ze dat ze de brand in de bar aangestoken heeft. Het gesprek wordt door de recorder in de bloemenpot opgenomen. BeŽindig het gesprek en verlaat het glazenhuis. Ga naar de telefooncel en neem het recorderapparaat. Gebruik het recorderapparaat op Parker.

 

Marty speelt de opname af waarna Parker, Edna meenemen wil voor verhoor, maar ze vlucht weg. Parker volgt haar. Ondertussen was Parker aan de beurt om zijn demonstratie te geven. Mart moet nu snel Emmett vinden. Praat weer met de duiker. Er is iets vreemds aan hem. Je ontdekt al snel dat Burger Brown onder de helm verscholen zit en Emmett in de bathysfeer is. Als Marty de duikhelm afzetten wil, komen Arthur en de kok en houden hem tegen. Ga verder met het gesprek met de duiker. Gebruik dan na het gesprek een entreekaartje op het draaihek. De duiker laat je er niet door.

 

Ga naar Arthur en vertel hem dat de duiker je kaartje niet accepteert. Samen gaan ze naar de duiker en Marty mag nu door het draaihek. Maar nu klemmen de tandwielen, zodat de bathysfeer niet opgehesen kan worden. Ga op de luchttoevoerslang van de bathysfeer staan. Wacht tot Emmett geen lucht meer krijgt, zodat ook het duikpak van Burger Brown problemen krijgt. De "oude" Emmett zal niet bestaan als de "jonge" Emmett sterft. Uiteindelijk hijst hij de bathysfeer omhoog en kan Emmett bevrijden. Burger Brown zal weglopen. De demonstratie van Emmett zal plaatsvinden. Marty en Emmett bereiden alles voor. Maar dan verschijnt de vader van Emmett, en zegt dat zijn zoon gek is. Hij wil de demonstratie tegenhouden.

Praat met Judge Brown en vertel hem redelijk te zijn. Hij komt dan een klein beetje verder naar boven. Praat met Emmett. Zeg dat zijn vader je een fair proces zal geven. Zeg tegen Rechter Brown dat hij nooit naar hem luistert. Zeg tegen Emmett dat zijn vader nu zal luisteren. Er ontstaat een gesprek tussen vader en zoon. Nadat beide stil zijn, praat je weer met Judge Brown. Zeg dat het belangrijk voor de toekomst is en je bent ervan overtuigd dat het een succes is. Ga door de resterende gesprekopties. Ook zijn vader was tegen de activiteiten van zijn zoon. Hij behandelt nu zijn zoon op dezelfde manier. Zeg dan tegen Emmett dat hij van zijn moeder houdt. Eindelijk verzoenen vader en zoon zich met elkaar. De rechter zal Emmett opvangen als er iets misgaat. Emmett begint aan zijn demonstratie en alles ziet er goed uit. Dan ziet Marty door het raam dat Burger Brown en Edna een meningsverschil hebben. Edna vlucht met de DeLorean. Officier Parker volgt haar. Marty rent naar buiten.

Burger Brown duwt Marty opzij, zodat hij niet door de DeLorean aangereden wordt als Edna even terugkomt. Dan verdwijnt Burger Brown volledig. Kort daarop komt Emmett. Zijn demonstratie eindigde in een ramp, maar hij heeft al nieuwe plannen. Maar van Marty wil hij een verklaring voor de vreemde gebeurtenissen. Zeg dat je dat zal doen. Marty scheurt de foto uit de krant, die weer eens veranderd is. Hierop zie je dat Doc Brown de sleutels van de stad overhandigd krijgt. Marty geeft Emmet de foto met het verzoek dat hij er zo uit moet zien toen hij de sleutels van de stad kreeg. Emmett stemt ermee in en vertrekt dan.

Kort daarna komt de DeLorean aangereden. Nu stapt Doc Brown uit de auto. Hij heeft de foto gezien en is dan in de tijd teruggereisd om Marty te halen. Maar voordat de twee erover kunnen praten, komt Arthur's vader met zijn wagen. Hij is boos, want hij heeft net vernomen dat Arthur met Trixie getrouwd is. Zo heeft zij de baan bij de Expo gekregen. Dit betekent echter ook dat Sylvia niet Marty's grootmoeder is, want ze moest Arthur ontmoeten en trouwen. Als Arthur's vader het gebouw ingaat komt Officier Parker. Edna is voor zijn ogen zo met de auto in de lucht opgelost. Als ze in het verleden zou reizen, zou Edna zeker de tijdslijn veranderen. Plotseling wordt het donker. De hele stad om je heen lostop in het niets.

Doc Brown en Marty staan ergens in een verlaten vallei, als Arthur's vader weer met zijn wagen aangereden komt. Arthur is niet getrouwd met Trixie. Hill Valley bestaat niet meer. Het moet vůůr 45 jaar gelden gesloopt zijn. Scary Mary kan er meer over weten. Ze is een oude vrouw, leeft als een kluizenaar en wil met niemand praten. Ze verzamelt kranten en is gek naar nieuws. Dat klinkt na Edna. Arthur beschrijft de weg naar haar huis en Doc Brown en Marty gaan er naar toe.


Hut van Mary Pickeford (aka Edna Strickland), 1931
Kijk om je heen. In de voortuin is een verroeste oude DeLorean. Overal zijn er waarschuwingsborden geplaatst. Links van de veranda neem je de oude saloon bord. Ga rechts naar de klei oven. Tussen de oven en het toilethokje neem je de mop. Kijk door het raam van de hut, maar loop niet de veranda op. Op de vensterbank is een foto van Edna's opa. Probeer je naar de voordeur te lopen, loopt Marty tegen een gespannen draad, dat verbonden is met de waslijn. Een helse kabaal wordt gemaakt door de blikken, en Edna toont zich door het dakvenster, maar sluit het weer snel. Raak daarna weer de gespannen draad aan. Geef jezelf uit als Marty McFly in zeg dat je haar leven een keer gered hebt. Edna wil niets van het verleden weten en gaat terug in haar hut. Doc Brown zegt dat je het opnieuw moet proberen.

 

Als je nu naar de voordeur loopt, stapt Marty over de gespannen draad en klopt op de deur. Zeg dat je ooit een leuke dag met haar doorgebracht hebt en dat je iets meegebracht hebt. Nu moet je haar het geschenk tonen. Klik op Doc Brown. Edna vraagt, wie dit is. Zeg dat hij Emmett Brown is. Dan komt ze naar beneden en herinnert zich het nu. Ze is nog steeds verliefd op Emmett, maar ze wil een bewijs. Doc Brown weet zijn bijnaam niet meer die zij voor hem gebruikte. Help hem en zeg dat het misschien 'snookums' was. Edna is nu volledig in de gebeurtenissen van 13.10.1931, en kan zich het allemaal weer opnieuw herinneringen. Ze vertelt de geschiedenis tot ze bij Officier Parker aangekomen is. Gebruik de recorderapparaat op Edna, zodat ze het verder herinnerd. Dan toont ze de achtervolging door in de roestige DeLorean te stappen. Er is iets gebeurd dan. Help haar weer door op de gespannen draad te klikken, zodat de blikken aan de waslijn bewegen en reflecteren. Edna herinnert de bliksem en dat ze plotseling geland is in het verleden. Ze kan zich een persoon herinneren, maar je moet haar hier ook mee helpen. Neem Edna's hoed op de veranda. Gebruik dan de mop en hoed op de cactus. Edna herkent de cactus nu als haar grootvader (het kan zijn dat er een bug in het spel zit. Als je naar de cactus kijkt zie je de hoed al op de cactus. Gebruik de mop op de cactus, kijk naar de cactus en neem de hoed. Marty neemt dan de hoed van de veranda?).

 

Nu zegt ze dat de jeugd van toen nog onschuldig was. Maar dan kwam een man met de naam Beauregard in de stad. Met de achternaam moet je haar weer helpen. Dat kan alleen Tannen zijn. Hij kocht een stuk grond en wilde er iets opbouwen dat Edna niet beviel. Hang het saloon bordje op het toilethokje. Daar haar grootvader niets ondernam wilde Edna zelf ingrijpen. Ze had een plan. Klik op de klei oven. Mart neemt een stuk hout en steekt het aan. Neem de brandende stuk hout in de hand en gebruik dat op het toilethokje, maar Edna pakt het uit je hand. Ze sprenkelt benzine over het toilethokje en steekt het dan aan. Het wordt nu duidelijk wat er gebeurd is. Het vuur verspreidde zich van de saloon naar de stad en branden helemaal af. Edna gaat in de hut een krant over deze gebeurtenis halen. Tegen 2 uur nachts brak in 17/07/1876 de brand uit in de saloon. Maar er zit nog steeds een schroefje los bij haar, want plotseling neemt ze een geweer en staat op het punt om Marty en Doc Brown neer te schieten. Dan verschijnt weer Arthur's vader en redt ons. Hij houdt Edna tegen, zodat we met de DeLorean ontsnappen en naar het verleden kunnen reizen.

Saloon, 1876
In de nacht van 17.07.1876, zijn Marty en Doc Brown in Hill Valley aan de voorkant van de saloon. Ze gaan uit een om de brand sneller te kunnen vinden en de verspreiding tegen te gaan. Ga naar links. Klik op het raam. Marty sluipt langs de slapende bewaker de saloon in. Edna is al bezig met de benzine in de saloon te sprenkelen. Ze heeft de brandende fakkel in haar hand. Doc Brown komt binnen en wil haar tegenhouden. Beauregard Tannen komt ook binnen en richt een geweer op Edna. Als hij schiet, laat ze de fakkel vallen en alles gaat in vlammen op. Als ze de fakkel laat vallen schiet hij op Doc Brown. Marty moet nu beide uitschakelen.

Sluip eerst terug naar de voorzijde in het scherm. Ga verder naar links tot Marty bij het raam weer rechtop staat. Voor het raam hangt een pallet met vaten. Het grote vat is gevuld met augurken in pekel. Dat is nuttig om een ​​brand mee te blussen, maar het vat is te zwaar om te tillen. Klik op de kleine vaten, zodat ze van het pallet afrollen. Loop dan achter de bar de gang in. Hier zie je een zandzak en een ladder tegen de muur. De zandzak is ook te zwaar om te tillen. Klim de ladder op. Boven zet je de drie zandzakken op de liftpallet. Aan de rand is nog een zandzak, Duw deze zandzak op de kroonluchter. Onder de kroonluchter staat Tannen. Marty moet deze zandzak op het juiste moment op Tannen laten vallen. Ga zelf op de liftpallet staan en de pallet zakt naar beneden. Zet de zandzak in de gang ook op de liftpallet. Klim weer op de ladder. Trek nu aan het touw van de liftpallet en de pallet voor het raam komt omhoog. Het vat rolt over de plafondbalken tot het klemt bij de stutpaal die niet helemaal rechtop staat, zodat het vat niet verder doorrolt. Klim de ladder naar beneden.

Ga terug naar de bar. Op de hoek van bar is een losse vloerplank. Klik op de losse vloerplank, zodat de stutpaal beweegt en het vat verder doorrolt. Het vat rolt ook op de kroonluchter boven Edna. Klim de ladder op. Klik nu op de zandzak op de kroonluchter. Tannen en Edna worden uitgeschakeld. De pekel in het vat blust het vuur. Tann komt bij en Doc Brown slaat hem weer neer. Edna gebruikt deze gelegenheid om in haar DeLorean te stappen en te vluchten. Dit moeten we voorkomen.

 

Landweg, 1876
Marty en Doc stappen in hun DeLorean en achtervolgen Edna over een hobbelige weg. Daardoor kan ze niet zo snel rijden. Doc Brown heeft de Flux synchronisatie module 'flux overrides' meegenomen die op de diagnostische lampjes van Edna's DeLorean geplaatst moet worden. Daardoor kan men haar auto in de DeLorean van Doc Brown synchroniseren, zodat ze in dezelfde tijd reist als Marty en de Doc. Marty moet de Flux module installeren. Marty houdt zich vast aan de rechterkant van Edna's DeLorean en staat op een skateboard. Doc heeft je de 'flux overrides' gegeven.

Klik op de voorbumper van Edna's DeLorean om naar de voorkant van de auto te gaan. Klik op het kleine gloeilampje (flux emitter) op de motorkap. Plaats de 'flux overrides' op de 'flux emitter'. Deze licht rood op. Je moet het nog afstellen. Klik op de 'flux emitter'. Je moet nu de ronde schietschijf richten op de lichtstraal op de DeLorean van de Doc. Omdat de weg hobbelig is, trilt het beeld een beetje. Gebruik de pijltoetsen zodat de schietschijf groen blijft en je verlaat dan automatisch de close-up. Het lampje is nu overgeschakeld naar groen.

 

Ga naar de voorbumper. Klik op de ruitenwissers en krijg ze in je inventaris. Klik verder op de voorbumper. Edna ziet je en raakt een hek. Je springt op het dak van DeLorean en daardoor opent nu de fusie generator en er komen radioactieve stralingen uit. Ga naar de achterbumper en sluit Mr. Fusion met de ruitenwissers. Ook is door de actie de zijspiegel kapot gegaan, zodat Edna je niet meer aan de kant van de bestuurder ziet aankomen. Ga naar de kant van de bestuurder. Ga naar de voorkant van de wagen. Plaats de 'flux overrides op de tweede 'flux emitter' en richt het op de lichtstraal van Doc. Ga naar de bestuurder voorkant en je klopt op het raam van Edna. Edna draait haar raam omlaag en probeert je van de auto weg te duwen. Praat met haar door het geopende raam. Ze opent dan de bestuurder deur. Marty vliegt over het dak naar de passagier kant en kijkt door het raam van de passagiers kant. Praat met Edna, en ze opent de passagier raam. Nu kan je door het raam de deurslot bereiken en open de deur. Op deze manier beland je op het dak van de auto. Boven op het dak plaats je de 'flux overrides' op de derde 'flux emitter' en richt het op de lichtstraal van Doc. Doc Brown gaat voor de DeLorean van Edna rijden en brengt haar terug naar 12 Oktober 1931.

 

Oktober 1931
Edna komt op het plein, kan niet meer remmen en bots tegen de muur van het politiebureau. Ze wordt meteen gearresteerd door Officier Parker. De DeLorean met de defecte tijd controle lost op in het niets. Eindelijk is alles weer in orde. Hoewel, Artie is met Trixie getrouwd! Maar dat wordt ook snel opgelost, want Trixie Trotter was haar artiestennaam. Haar correcte naam is Sylvia en is dus de echte grootmoeder. Doc Brown en Marty reizen weer terug naar 1986.


1986
Hier wachten nog een paar verrassingen. De verkoop van het huis van Doc Brown is niet  doorgegaan. Er was slecht een rommelmarkt. Doc Brown woont met Clara en zijn zonen hier in Hill Valley en beheert de stichting van zijn vader. Hij geeft Marty een fotoalbum over de McFly familie. Dan verschijnt plotseling Edna, die Einstein terugbrengt, die ze waarschijnlijk de hele middag uitgelaten heeft. Ze wordt kort daarna opgehaald door niemand minder dan Kid Tannen. Ze zijn in de gevangenis tot elkaar gekomen. Het lijkt toch niet allemaal normaal zoals het geweest is. Marty en Doc Brown begrijpen er niets meer van, gaan het huis in om nog meer verrassingen te voorkomen. Dan komt er een Marty uit de toekomst. Maar het zal niet bij deze ene blijven. Er volgen nog twee Marty's en ruziŽn over de toekomst.

Marty en Doc Brown stappen weer in de DeLorean om ze het zelf uit te laten vechten...
 

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
NL Forum 

Henk

www.000webhost.com