03-03-2007

Broken Sword 4: The Angel of Death

Secrets of the Ark (USA)

 

 
 

 

 

Het vierde deel van deze serie zal draaien om de eeuwenoude strijd tussen religie en wetenschap, en de zoektocht van George Stobbart naar een eeuwenoud voorwerp dat gigantische destructieve krachten bezit. Op een rustige avond als ieder andere wordt hij echter opeens ruw gestoord in zijn kantoortje door een vrouw die beweert dat er mensen achter haar aan zitten. Als deze mensen haar vinden zal ze vermoord worden en als de mannen erachter komen dat ze met George gepraat heeft zal hij ook sterven. Hij moet zich namelijk begeven in Mama Martino's Salami Factory, alwaar hij op zoek gaat naar een gestolen manuscript... én een salami. Aan de hand van vage manuscripten zal George dit artefact moeten vinden, om zo zijn grote liefde Anna Maria te redden. Hij stuit op een samenzwering rond een geheimzinnig voorwerp.

 

Lees de Systeemvereisten want het spel werkt niet op alle videokaarten. Krijg je een foutmelding over d3dx9_29.dll

dan kan je deze dll hier downloaden en installeren. De spraak is in het Engels. Je kan het met een Engelse, Franse, Duitse,Spaanse of Italiaanse ondertiteling spelen. Je kan George besturen met de muis en met de pijltoetsen. Druk je de Linkse Control toets in (CRTL) dan loopt George sneller.Het spelmenu open je met de Escape toets (ESC).

 

 

Oplossing

 

New York

Kantoor: Bail Bond

Bail bond kantoren helpen veroordeelde mensen aan een borgsom.  

 

Gangsters komen het gebouw binnen. Anna en George sluiten snel de deur van het kantoor. Pak rechts een Golfclub. Gebruik de golfclub op de andere deur. Stap de bergruimte binnen. Duw het kabinet voor de deur. Klim op het kabinet en klim door het gat. Anna verteld haar verhaal en houwt daarna de liftdeur open. Gebruik de golfclub op de liftdeur. Trek, samen het rooster van de ventilator eraf - klik de afbeelding van Anna, uit je in inventaris, op het rooster. Trek de ventilator uit de muur. Schuif de ventilator tussen de liftdeur. Pak de golfclub terug. Ga door het gat van de ventilator. Ga buiten over de kleine richel, met de rug tegen de muur, naar rechts, tot je op de brandtrap staat. Klim via de ladder een platform hoger en loop het dak op.

 Klim achter op de grote ladder van de hijskraan. Gooi op het einde de ketting van de hijskraan, naar beneden. Klim naar beneden en zie de ketting, tussen de 2 gebouwen, hangen. Gebruik de golfclub op de ketting en je slingert naar de overkant. Draai aan het wiel van de hijskraan, rechtsachter de hijskraan, en Anna komt ook naar de overkant. Samen lopen jullie naar het andere gedeelte van het verwoeste gebouw.

 

Ga links van de deur aan de pijp hangen. Ga links tot je aan de overkant bent - onderweg breekt een stuk van de pijp en valt beneden op een hendel van de schakelkast. Spring over het gat. Ga achter tegen de muur staan en links over de plank richel naar de overkant. Ga het gat door. Zie links een deur. Pak de Koord van de deur. Sluit de deur en vergrendel de deur. Duw tegen de deur (rechtermuis klik op de deur en gebruik dan de tandwielen). Anna kan nu ook naar de overkant. Neem de trap naar beneden. Ga dan een etage lager. Ga rechts om en op het einde spring je naar beneden - klik rechtermuis knop om los te komen als je ergens aan hangt. Loop rechtsom, loopplank over waarop elektrische kabels liggen.

 

 

Ga terug en klim weer iets hoger. Loop naar links en zie een schakelkast. Trek aan de hendel.- de hendel valt terug. Gebruik Anna (klik dus op haar hoofdafbeelding en klik haar op de hendel) om de hendel omhoog te houden. Jij kan nu over de planken met de stroomkabels. Duw de kist voor de deur weg en daar is Anna weer. Zeg tegen Anna dat ze de hendel van de roldeur gebruikt. Gebruik dan zelf de deur.

 

Anna Maria’s Hotel

 

Bekijk - onderzoek altijd eerst alles zodat je er met karakters over kan praten. Praat met de Manager, Alfonso - staat achter de balie. Hij geeft je een Hotelfolder. Probeer de grote beveiligingsdeur te openen - je hebt een hotelpasje nodig. Praat met de Gast - hij verteld zijn naam - Thelwell Minster. Zie het boek, die hij leest - hij gebruikt zijn hotelpasje als boekenlegger. Praat weer met de Manager. Ga naar het toilet - rechts bij de gast. Lees de hotelfolder - telefoonnummer van het hotel kom je te weten. Gebruik je Mobiele Telefoon (GSM). Bel het hotel en vraag naar Thelwell Minster. Als hij naar de telefoon loopt pak je snel zijn Hotelpasje uit het boek die hij op het tafeltje legt. Gebruik het hotelpasje in de kaartlezer van de beveiligingsdeur. Loop naar kamer 23. Onderweg hoor je stemmen uit een kast en Anna belt. De kamer van Anna's kamer, wordt bewaakt door een gangster - de gangster, Slick, is trots op zijn jas, die niet nat mag worden. Zie in het plafond sprinklers. Probeer het raam te openen. Zie het bord van de trap versperring, trap, naar de tweede etage - Etage is afgesloten voor het uitroken van de kevers. Klik op het bord (tandwielen)Pak een dode  Kever. Praat met Alfonso over het bord en de kever (en al het andere, vergeet niet de staande klok). Plaats de kever op de klok en zeg tegen Alfonso over de kever bij de klok. Wanneer hij dat gaat inspecteren, schuif je het glazen loket raampje open en pak snel de Aansteker. Ga terug, boven naar Slick. Open het raam, achter in de gang. Als Slick het raam gaat sluiten, steek je snel met de aansteker de bloemen aan en de sprinklers doen de rest. Ga kamer van Anna binnen - kamer 23. 

  

Onderzoek alles - zie dat de safe leeg is. Pak van de grond een Pen. Zet de ventilator in de badkamer uit. Gebruik het koord in de ventilatie, zet die weer aan en Anna Maria is weer bij je. Het manuscript is gestolen. Ga op de gang naar de deur van de schoonmaakkast - eerste deur links. Je hoort gebonk op de deur. Probeer de deur te openen, maar Slick bewaakt de gang vanuit de lift. Zie rechts van de deur een cijferpaneel. Schuif de pen en daarna de hotelfolder onder de deur door. Pak de, terug geschoven hotelfolder en pen terug. Op de folder is een nummer geschreven - 5837X.  Gebruik het cijferpaneel en je opent de deur. Je ontmoet een vastgebonden meisje. Na de scene ga je terug naar het kantoor. 

 

Terug in het kantoor: Bail Bond

 

Ga het kantoor van George binnen en pak het Pakje Sigaretten, van het bureau. Verlaat het gebouw - via de ingangdeur en op de map ga je naar het Alfonso Hotel. Praat in het hotel met de receptioniste die je bevrijdt hebt, Juanita. Praat ook met de agent, O’Halloran - hij verteld dat de tatoeage een symbool is van de Maffia familie, Martinos. Toon de agent het pakje Italiaanse sigaretten en hij zegt dat het van de vlees fabriek bij de haven komt. Vraag aan de agent over de haven - Fabriek komt op de map. Je kan nog met Alfonso praten en verlaat het hotel. Ga terug naar het kantoor. Praat met Anna  Ga naar de verpakking vleesfabriek. 

 

Mama Martino' s Vleesverpakking fabriek.

 

Download Demo (350 mb)

Hier begint ook de demo

 

George start in de Mama Martino's vleesfabriek. Praat in de Salamiwinkel met verkoper, Chico. Gebruik alle vraag dialogen.

Open je inventaris door de muiscursor boven in het scherm te bewegen. In je inventaris heb je een Pen, PDA (zakcomputer), Hotel pasje,Italiaanse Sigaretten, Hotel Folder, Bail Bond Identiteitskaart, Aansteker en een Golfclub.

 

Geef Chico het pakje sigaretten in ruil voor een Salami Vinatge Worst. Toon hem de golfclub. Zie achter hem een schort hangen. Onderzoek het binnenterrein van de fabriek. Praat, boven bij de laadplaats van de koelwagens met de bewaker. Toon hen de salami worst. Probeer de fabriek binnen te gaan. Zie, als je ver van de winkel staat, dat Chico buiten een sigaret staat te roken. Ga dan de winkel in en loop aan de kant dat hij je niet ziet. Pak achter de toonbank, de schort die aan een haak hangt - Je trekt de schort aan en je kan nu de fabriek in. Zie in de koelwagen een brok ijs liggen. Je kan er een stukje vanaf pakken maar zal snel smelten. Ga de fabriek binnen. Gebruik het paneel bij de varkens rolband. Probeer de roldeuren te openen die je tegenkomt. Ga rechts, verder de fabriek in. Pak achter, tegen de muur een Brandvrije Deken. In de volgende fabriekshal, staat een beenderen maalmachine waarvan je de Sleutels pakt, (rechtermuis klik op de sleutels en gebruik de pak hand cursor).

 

Ga het lichtblauwe deurtje in. Open het verbanddoosje, tegen de muur - is een elektrische kaartlezer in. In de volgende hal hoor je muziek. Zie een vorkheftruck. Aan de andere kant staat een container die je naar de heftruck duwt. Gebruik de sleutels in de heftruck. Druk op de knop om de container op te heffen. Klim op de heftruck en klim op de container. Kijk door het ventilatie rooster. Zie een Scène van Spallacci en Fingers die het manuscript in een kast opbergen. Klim van de heftruck. Ga terug naar de ingang. De roldeur, links is nu open. Beneden in de rokerij hal, probeer je de linkse deur te openen. Open de deur met de deken. Stap de rokerij in en pak met de deken een stukje Smeulend Hout. Raak het vlees aan. Klim weer op de heftruck en gebruik het stukje smeulend hout in het ventilatie rooster. Pak nu een ijsklontje van de ijsbrok in de koelwagen. Ren terug naar de heftruck en gebruik het ijsklontje op het smeulende hout, voordat het ijs gesmolten is. Scène, de mannen verlaten het kantoor. De roldeur in de hal met de lopende band is nu open. Zie achter in die hal een stoel met een hakmes en bloed. Gebruik weer, het paneel bij de varkens rolband. Zie Toni aan de haak hangen en onderzoek hem. Je pakt zijn Pasje. Ga de kamer in met de kisten en verbanddoos. Gebruik het pasje in de kaartlezen, in het verbandkistje en Einde Demo.

 

Een geheime deur opent. Ga naar boven. Doorzoek het bureau. Pak uit de midden la een Zijde Zakdoek met een Foto van filmster, Lucy Chu - bekijk de zakdoek in je inventaris. Zie de kast, die dichtbij een raam staat. Als je door het raam kijkt zie je onder de maalmachine. Gebruik de zakdoek op het vettige vlees in de rokerij. Gebruik het vettige zakdoekje op de kast - je vet de wielen in. Duw de kast uit het raam (rechtermuis klik op de kast en gebruik het duw handje). Pak de sleutels terug uit de vorkheftruck. Gebruik de sleutels in de maalmachine en zet de machine aan. Pak de Mp3 Speler en het Manuscript

 

Terug in het kantoor

Lees alle Latijnse hints van het manuscript - Latijnse Hoofdstuk en Deel 1 t/m 4. Klik op kasteel, Heilige man, Koning, Hel, Franse Lelie (Fleur de Lys), Anno, Zwarte Symbolen (Kruis, Maansikkel,David Ster), Engel, Ridder, Verdedigingsmuur van de Stad Constantienobel (Fortified), Afgod (Idol), Heilige Man en Wapenschild (Coats of arms). Praat met Virgil - hij wil niet praten. Praat met Anna. Geef de MP3 speler aan Virgil. Praat met Virgil en als je over de zakcomputer vraagt (PDA), geeft hij je een Hack systeem chip die je in je zakcomputer installeert. Gebruik je zakcomputer en Verbind je (connect) op het internet. Maak verbinding met Lobineau's privé server, zeg Ja om het systeem te hacken. Virgil legt uit hoe je het moet hacken. Gebruik de spiegelhulpstukken en splitsers om de lichtstraal vanaf de hack computer, door de andere computer, naar de hoofdcomputer te laten stralen (linksonder). Klik en sleep een spiegel/ spitser in een vakje en draai het naar de goede positie, door erop te klikken. De data komt dan in je Aantekeningen (Notes). Lees alles over Baphomet en ook de sub-links. Met deze informatie bestudeer je nogmaals het manuscript. Klik op de Koning (Philippe IV van Frankrijk, op de Ridder (knight), Afgod (Idol - Baphomet). Uit deze informatie haal je de plaats van de Citadel in Istanbul - Turkije. Een citadel is een vaak stervormige versterking die een vestingstad domineert teneinde de inwoners van die stad onder bedwang te houden. Het woord is afgeleid van het Italiaanse città ideale: de ideale stad, in de Renaissance uitgevonden door Italianen. Een citadel wordt ook wel een dwangburcht of een dwangkasteel genoemd.

 

Computer Hack: Lobineau Manuscript

 

 

Istanbul

 

Pasha Palace Hotel 

Praat in de ontvangsthal met de receptioniste. Zie een foto langs de computer. Praat met de receptioniste over golfen. Ga rechts naar de eetzaal en praat met de butler - Topkapi Paleis komt op de map. Verlaat het hotel.

 

Topkapi Palace

Probeer het paleis in te gaan. Om het paleis te betreden heb je een identiteitskaart nodig. Praat met de bewaker - je zegt dat je journalist, Eamon O'Mara bent. Ga terug naar het Pasha hotel. Zie op de balie briefen liggen. Praat met de receptioniste. Zeg tegen Anna dat ze de brief van O'Mara moet pakken als George met de receptioniste praat - praat over golfen. Vraag aan Anna voor de Brief. Open de brief en je hebt een Plattegrond (Map) van het Topkapi Paleis en de Identiteitskaart van Eamon O'Mara. Pak van een eettafeltje een Mes. Gebruik het mes op de identiteitskaart van George en verwissel de foto van George met de foto van de identiteitskaart van O'mara. Ga terug naar het Topkapi Paleis. Toon de identiteitskaart van O'mara aan de bewaker en ga naar het binnenterrein van het paleis. 

 

De bewaker bij de poort laat je er niet door omdat hij een belangrijk persoon verwacht. Links wordt je ook tegengehouden. Vraag aan Anna of ze de linkse bewaker kan afleiden - je moet eerst een plan hebben om haar ook binnen te krijgen. Onderzoek de Topkapi plattegrond in je inventaris of de map aan de muur in het hotel. Vindt en klik op de "Lover's Vestibule". Vraag, in het hotel, aan de butler over de Lover's Vestibule. Nu je dit weet vraag je weer aan Anna of ze de linkse bewaker wil afleiden, zodat jij links naar de muur kan lopen. 

 

Klim op de rechtse steiger. Er lopen 2 bewakers op en neer. Zie een GSM telefoon op de rand liggen. Pak de GSM als de bewaker de andere kant oploopt. Bekijk de GSM in je inventaris om zijn telefoonnummer te weten te komen. Leg de GSM terug op de rand. Bel de bewaker vanaf een veilige plaats. Zie dat de route van lopen is veranderd. Klim op de linkse steiger en zie een gat in de rand van de muur. Wacht tot beide bewakers weg lopen van het gat en klim dan snel via het gat over de muur. Op de binnenplaats loopt ook een bewaker. Loop achter de bewaker aan en verberg je achter de achterste stenen steunschutting. Klim door de nis, als de bewaker met zijn rug naar je toe staat, en loop snel door.

 

 

Hier zie je een thee drinkende bewaker met een hond. Zie in een nis wat losse kalk. Gebruik je mes op het kalk - de bewaker gaat de binnenplaats, inspecteren. Loop snel naar de ruimte van de bewaker en drink zijn thee op. Ga, terug om de hoek staan. De bewaker gaat dan samen met zijn hond een nieuw kopje thee halen. De hond blijft in achter. Zie op het kleine balkonnetje een waslijn hangen. Snij met je mes een schijfje van de salami worst. Bind de schijf salami aan de waslijn en de hond zal de worst proberen te pakken. Loop naar beneden  en ga de opening door waar de hond voor stond. 

 

 

In de tuin met fontein loopt een bewaker. Ga rechts naar het Museum. De houten deur en poort met een alarm zijn gesloten. Je moet de poort openen, zonder dat het alarm afgaat. Gebruik de computer - Paswoord nodig. Hack de computer. Gebruik je GSM en verbind je met het Topkapi, beveiligingsysteem. 

 

Topkapi, beveiligingsysteem. 

 

 

Heb je het gekraakt klik je op het service systeem en zet het in de test mode, OK.

Open de poort. In het museum zijn onzichtbare laserstralen. Rechts van de poort is rooster van een ventilator. Open het rooster. Gebruik de hotelfolder in de ventilator. Steek de folder aan met je aansteker en door het rook, zie je de rode laserstralen.

Loop naar achteren en als de lasers even gedoofd zijn loop je verder tot je achter bij de deuren komt. Gebruik de hendels om de stangen van de deur te bedienen. Van links naar rechts zet je de hendels in de volgende positie - Onder, Onder, Hoog en Onder en daar is Anna weer. Open samen de andere deur.

 

In de tuin zit een bewaker bij het fontein. Ga linksom, langs de muur naar een schakelkastje. Gebruik het mes of paperclip op de schakelaar om de pomp uit te schakelen. Loop terug naar Anna. De fontein werkt niet meer en de bewaker loopt naar zijn collega. Spring in het lege fontein. Klik op het fonteinbeeld en duw samen tegen het beeld. Kruip in het gat. 

 

Riool

Zie tegen de muur buizen met een klep. Door de buizen, links op het einde stroomt geen water door de buizen. Zie de drukmeter op de buis. Zie links op het einde, rechts op de muur een losse steen. Draai de klep dicht van de buis waar het water de riool instroomt. De muren zijn zwak. Als de druk te hoog is in de buizen, zal de druk de zwakke losse steen openbreken. Dus regel met de kleppen dat het water door de goede buis stroomt. Begin met de klep waar je het riool bent binnen gekomen. Van rechts naar links:  

Klep naar links. Volgende , klem naar beneden. Volgende 2, boven klep naar beneden en onderste klep naar links. Volgende klep dicht zodat er geen water uit stroomt. Zie op de drukmeter dat de druk erg hoog staat. Volgende en laatste, links van de drukmeter, draai je open. Door de druk knalt de steen uit de muur. Klim door het gat. 

 

 

Catacombe

Loop verder de catacombe in en je springt naar beneden. Bestudeer regelmatig het manuscript voor de hints die je kan gebruiken in de catacombe om de schat te vinden. George heeft het Latijn vertaald in zijn PDA en genoteerd in aantekeningen (notes). Zie op de grond een grote witte afbeelding van een ridder. Als je daaroverheen loopt hoor je  een geluid van een ingedrukte tegel. Vraag aan Anna om de knop van de stenendeur in te drukken en ga zelf op de tegel staan om de deur te openen. De volgende zaal is de Ridderzaal. Zie het ridderstandbeeld. Op het schild zie je 4 symbolen. Daaronder 4 stenen met een symbool die je kan verdraaien met de Romeinse cijfers.

 

Draai de stenen naar:

 

Steen 1: Maan

Steen 2: Kruis

Steen 3: Ster

Steen 4: Maan

 

Schild Ridder 1  
   

Draai het symbool van de schijf naar:

 

Schijf 2: Onderen

Schijf 3: Links

Schijf 4: Onder

 

Schild Ridder 2  
   

Draai de stenen naar:

 

Steen 1: 3 Gele Lelies met Blauwe Achtergrond

Steen 2: 2 Rode Leeuwen met Gele Achtergrond

Steen 3: 2 Blauwe Leeuwen met Witte Achtergrond Steen 4: 1 Witte Lelie met Gele Achtergrond

Schild Ridder 3  

 

Bekijk dan de 2 geopende alkoven en vraag dan aan Anna  of ze er op een gaat staan. De grond zakt. Loop naar de schat. De deuren sluiten. De vloer, rondom de schat is een grote landkaart. George moet de reizen van Jaques de Molay volgen om bij de schat te komen. 

Ga in deze volgorde op de plaatsen staan (klik rechtermuis op een land en gebruik dan de tandwielen, de plaatsen kan je met de oogcursor vinden): Acre, Londen, Parijs en Cyprus en pak dan de Cherub.

Een cherubijn (of cherub) is een engel van het tweede koor. Cherubijnen worden in het algemeen gebruik vaak verward met engelen. Een (Bijbelse) engel heeft echter geen vleugels. Bovendien is het een levensraadsel dat deze machtige wezens zijn gedegenereerd tot het formaat van mollige, kleine baby's met vleugels die zich vertoeven in de hoeken van Barokke plafonds.

 

Om de deuren te openen draai je de sokkel richting Constantienobel en druk op de sokkel. Draai het naar Rome en druk op de sokkel. Draai het naar Alexandria en druk op de sokkel. De deuren openen. Terug in het hotel en naar bed. Je wordt wakker in een gevangenis. Je laat zien hoe je hierin belandt bent - Toch weer de butler :)

 

 

 

Gevangenis

Doorzoek de gevangenis. De rat loopt in zijn hol, als je die wilt pakken. Zie een oud stukje kaas op het tafeltje liggen. Bekijk en pak iets uit het rattenhol. Je pakt eerst de rat en als je het nog eens doet pak je een Haakje. Een gedeelte van de muur is vochtig. 

Gebruik het haakje op die plek. Je krast wat cement rond een steen weg. Trek de bloksteen uit de muur.

De bewaker hoort dat en je krijgt bezoek van een priester en Non. Van de non hebt je een Mechanische Muis, Praat Pop en een Zak met Knikkers gekregen. Bekijk de mechanische muis om de Opwind Sleutel te krijgen. Gebruik de sleutel op de muis om die op te winden. Bekijk ook de zak met knikkers en je krijgt een Doekje, Nylon Koord en de Knikkers. Gooi de knikkers, via de riooldeksel, onder de celdeur. Ga door het gat naar de andere cel. Roep de bewaker (klik op de celdeur. Doorzoek dan de gevallen bewaker en je pakt de Celsleutels. Open met die sleutels de celdeur. Gebruik het nylon koord op de bewaker om hem vastbinden en het doekje op zijn mond. Ga door de gang naar een andere kamer met de hond. Gebruik de speelgoed pop op de hond en pak het Blikje cornedbeef. Gebruik het muissleuteltje op het blikje op het te openen. Gebruik weer de speelgoed pop op de hond en het blikje met de voederbak. Ga met de trap naar boven. 

 

Terug in het Museum

De non sprak over het dak. Gebruik de opgewonden muis onder de museum alarmdeur en ren snel naar het balkonnetje. Als de bewakers uit de tuin lopen klim je via de klimplant het dak op. Gebruik de praat pop op de losse steen (links in de hoek). Als de bewaker komt loop je de andere kant van de koepel naar de andere kant van het dak. Hier ontmoet je rechtsachter de Non. De Non is Nico. 

 

 

 

 

 

Terug in het Hotel

Je gaat met de Non verder. Praat met George en receptioniste. Je geeft haar de foto van Eamon O'Mara en je krijgt de Kamersleutel van Eamon O'Mara - 505. Ga naar boven. In kamer 505 neemt George het weer over. Praat met de Non (Nico). Open het rechtse raam, klim door het raam en spring op de richel. Loop iets naar rechts en laat je onder op het balkon vallen. Klim rechts op de leuning en spring op het kleine stenen plateau. Daal een verdieping. Ga aan de richel hangen.

 

Ga links en klim op het einde bij het raam op de richel. Open het raam en stap de kamer van Anna binnen. Anna is niet aanwezig? Doorzoek de kamer voor hints. Pak in de slaapkamer, van de grond de Rozenkrans van Anna die je in je inventaris onderzoekt. Onderzoek in de badkamer het afvalemmertje en je pakt er een  Ontvangstbewijs van je Creditkaart eruit. Inspecteur Mevlut komt de kamer binnen en je bent vrij om te gaan. Bekijk het de ontvangstbewijs van je creditkaart in je inventaris. Verbind je met je GSM. naar de Bank van Anna (Credit R Us). Hack, de computer van de bank. Je krijgt het Adres van Anna's appartement in Rome. 

 

Bank

 

Rome

 

Bekijk de gele auto. Praat met de vegende priester, Mark. De deur van Anna's appartement is gesloten - probeer de deur te openen. Zie het brood bij de zwerver. Praat met de zwerver, Archie, die op de stenentrap zit. Praat weer met Mark. Praat weer met de zwerver -  hij weet waar je de reserve sleutel van Anna's appartement kan vinden. Til de linkse plant op, voor de deur van het appartement - de priester zegt dat je er vanaf moet blijven. Praat weer met de zwerver. Praat met Nico. Vraag of ze Mark wil afleiden. Terwijl ze dat doet kijkt de zwerver naar het achterwerk van Nico en jij pakt dan snel zijn Brood. Gebruik het brood op de gele auto van Mark. Pak de Voordeursleutel onder de plant als Mark de duiven verwijderd van zijn auto. Open de deur, loop naar boven en probeer de deur van Anna's appartement te openen. Niet dus!

 

Open, achter in de gang, de balkondeuren. Klim op de rechtse plantenbak en spring naar de richel. Ga naar het rechtse balkon - de richel naar de linkerkant is kapot in het midden. Spring van dat balkon, naar de stang en ga naar de overkant. Zie op het andere balkon een Non. Rammel aan de luiken en de non komt kijken  Ga snel via de balkonbalustrade naar het laatste balkon. Spring daar op de richel en ga naar het balkon, aan de overkant. Kijk daar door het geopende raam. Zie boven aan de deur een grendel. Gebruik je golfclub op de grendel en stap de keuken van Anna's appartement, binnen.

 

Je laat Nico ook binnen. Onderzoek alles in de woning. Pak de Non Foto van Anna, bovenop de openhaard.  Pak de Vliegtuig Ticket van de keukentafel. Pak het Metro kaartje van het Bed. Verlaat de woning. Je ontmoet Mark die een pakje voor Anna heeft. Verlaat het gebouw, ga op straat rechts naar de map en ga naar het Vaticaan.   

 

Vaticaan

 

Zie het bord, tegen de muur bij de Garde wachters. Praat met de Garde voor de poort van het St.Michael Klooster. Probeer naar binnen te gaan. Probeer de andere deur te openen - rechterkant. Druk op de bel van de deur. Praat met Zuster Serena van de Hostiebakkerij (wafer). Praat, links van de poort met Zuster Angelica. Ga terug naar het appartement. Verbind (GSM) naar de Vaticaan Server en Hack de computer van de Hostiebakkerij Je krijgt het telefoonnummer van de zusters van de Orde of Mercy (genade).

 

Hostie Bakkerij

 

Ga terug naar het Vaticaan. Bel de Hostiebakkerij (Wafer Factory). Vraag naar Zuster, Angelica. Terwijl zij naar de telefoon loopt pak je snel de lijst, door het loketraam ,die op haar bureau ligt. Je leest dat ze morgen een Gezondheidsinspecteur verwachten en je legt de lijst terug. Praat daarna dan met Zuster, Angelica. Je zegt dat je Gezondheidsinspecteur Steiner bent en je krijgt een rondleiding, van zuster Serena, door de bakkerij. Na de rondleiding praat je met Zuster Serena. Zie achter in de hal een open doos met hosties. Achter de tafel staan een stapel dozen. Links, in het rek ligt een noodpak met Wijn en Hosties. De Zuster blijft je volgen. Duw de bovenste doos van de stapel. De Zuster gaat het opruimen. Pak snel een Hostie uit de open doos. Leg het brood, van de zwerver in de doos. Nu de Zuster bezig is kan je met het mes de noodverpakking doos openen en pak er een Fles Wijn uit. Ga met de trap naar boven. Open op het einde de klep van de mixmachine. Giet de wijn in de mixmachine en loop terug naar Zuster Serena. Zie wat je aangericht hebt. Ga achter bij het kantoor van Zuster, Angelica, verder de gang door en open de deur. Klim buiten op de kisten. Spring naar de dakgoot, ga links en klim naar de opening. Je klimt over de muur en beland in de tuin. 

 

 

 

In de tuin zijn monniken aan het werken. Je moet naar de achterste deur. Wacht tot de monnik bij de deur naar rechts loopt. Strooi dan wat brood op de rechts achterste plant. Loop snel naar het linkse pad en wacht op de hoek achter de heg - zorg dat de monnik je niet ziet. Als de monnik bij de deur naar rechts loopt, loop je hem achterna en verberg je op de hoek van de rechter heg. Loopt de monnik naar links, loop je hem achterna, open de deur en stap het klooster in.

 

 

In deze kamer is alles gesloten. Neem het trapje naar boven. Gang door en open de achterste deur aan de linkerkant. Onderzoek alles in het kantoor. Bekijk het schilderij, achter het bureau - The Ark of Ashdod. Zoem in (tandwiel cursor), op het schilderij en bestudeer de verschillende geschilderde situaties -  Men Caarying Corpse; Men Debating; Woman With Baby; Temple Block. Zie op de onderhoeken de zandlopers. Open de rechter la van het bureau en pak een Brief met de naam van Anna. Je wordt betrapt door de Kardinaal. Priester Gregors. geeft zijn Visitekaartje.

 

Terug in Anna's Appartement

Klop op de deur van Priester mark. Praat met hem. Toon hem dan het Visitekaartje van, Priester Gregors en vraag opnieuw naar het Pakket van Anna, die hij je nu geeft. Open het pakketje voor een DVD zonder label. Toon aan Mark de pen van het hotel - Black Cat logo. Hij wil niets vertellen als Nico erbij is. Speel de DVD af, via de computer - in de woning van Anna. Nico gaat op onderzoek uit naar de Phoenix. Ga terug naar Mark, toon hem opnieuw de pen en hij verteld over de Black Cat. Vraag dan aan Mark over de Black Cat Club - Black Cat Club Sauna, komt nu op de map. 

 

Black Cat Club

Praat met de portier van de Black Cat Club -  Alleen voor Leden. Mark is Lid van deze Club! Terug naar Mark. Toon hem de foto van Filmster Lucy Chuvan - hij wil er ook een handtekening op. Ga achter in de gang staan. Gebruik de pen op de foto van Filmster Lucy Chu en toon dan de gesigneerde foto aan Mark - hij wil er iets voor terug geven maar je weet nog niet wat. Vraag dan naar zijn Lidmaatschapskaart van de Black Cat. Geef hem dan de gesigneerde foto, inruil voor zijn Lidmaatschapskaart van de Black Cat.  Toon de Lidmaatschapskaart aan de portier van de Club en ga de Club binnen. 

 

Ga, rechts, naar de kleedkamer. Zie links in de douches dat er iemand aan het douchen is. Probeer zijn handdoek te pakken. Schuif de plant in de kleedkamer (linkerhoek), opzij en draai aan de kraan voor heetwater. Pak nu de handdoek die je meteen omdoet. Praat met de Receptionist. Ga rechts naar de gang, einde gang hoek om, en links naar het stoombad. Praat met een oude kennis van je, Duane. Verlaat het stoombad en je wordt gevangen genomen door de Maffia man, Spallacci. 

 

Je zit vastgebonden op een stoel met wieltjes. Rij en klik op het stopcontact. Je krijgt een haak op je kop die je bij je houdt. Praat tegen de kist, waar iemand inzit? Gebruik de haak 2x op het gareel (harness). Gebruik dan de haak op de fles Baby Olie. Klik dan weer op het stopcontact en zie wat er gebeurd. Schuif het gordijn opzij en zie een gesprek van Spallaci met de Kardinaal. Druk op de knop, links op het raam en  de deur opent. Je hoort iemand die je roept. Ga in het stoombad het bad in en praat met Duane die onder in de afvoerput zit. Hij heeft de sleutel van de wasserijkamer. Ga je omkleden. Ga terug naar het stoombad. Combineer de rozenkrans met de paperclip. Laat dan de rozenkrans in de afvoer zakken en duane bind de Sleutel aan de rozenkrans. Bekijk de rozenkrans om de sleutel ervan af te halen. 

 

Open op de gang de eerste deur rechts (als je het stoombad uitkomt). Open in de wasserij, boven aan de trap de deur en je staat weer buiten. Loop door de straat en je gaat automatische terug  naar de woning van Anna. Mark vangt je op en verteld dat er een bom in de woning ligt.   

Save. Je kan ook wel tussendoor saven, maar als je het laad werkt het niet meer. Save je tussendoor als je de computer hebt gekraakt en de handschoenen hebt en de bom explodeert kan je de save game wel weer laden maar je kan dan niets meer doen? De computer kan je niet meer kraken of de handschoenen aan Mark vragen en in de laad game zijn deze handelingen niet mee gesaved ? Als de bom explodeert moet je opnieuw beginnen. Je hebt wel wat tijd om de bom onschadelijk te maken maar wacht niet al te lang :)

 

Verbind je met de Militaire basis en Hack de computer - Gebruik op de 2 kruisingen waar de straal door alle kanten heen moet, de goede spiegel. Deze zijn iets feller van kleur? Op de foto hieronder,  zijn ze geel omringt en plaats ze in het vakje met de groene X.  In je zakcomputer is nu te lezen hoe je een bom onschadelijk kan maken. Lees alles over de bom in je PDA en ook hoe je je moet beschermen. Als je dit niet leest kan je de handschoenen niet vragen. Vraag dan aan Mark of je zijn rubberen handschoen mag lenen. Als je de handschoen aan hebt zoem je in op de bom. Gebruik de paperclip op de bom (1 - Rood Positief). Kies dan om de paperclip aan een andere plug te verbinden. Kies - Negative Wire to trigger box (2 - Paars Negatief). Als de bom niet knalt gebruik je het mes op de Bovenste Paarse draad. Je pakt de Explosieve van de bom: C-4 Explosieve. Als als goed gegaan is komt Nico binnen. Ze verteld haar verhaal dat ze niet dood is en reist naar de militaire basis in de woestijn in Arizona. 

 

 

Militaire Basis Phoenix

 

 

Phoenix

Nico

 

Doorzoek je Jeep en je pakt er een Krikhendel uit. Open de poort met de hendel. Zie op de basis, tegen de linkermuur een brandladder. Het is te hoog om die te bereiken. Zie tegenover de ladder een afvalcontainer en 2 kisten. Je moet het dak op. Schuif de 2 kisten weg van de container, zodat je aan de rechterkant kan komen. Trek aan de rem van de container en duw de container naar links. Duw een kist tegen de muur, waar de container stond en klim op het balkon. Klim op het platform, tegen de muur. Ga aan de dakgoot hangen en ga links naar het kleine platform. Klim daarop en spring, links, naar het andere platform. Klim een platform hoger en klim op het dak. Aan de overkant zie je de brandladder. Pak wat Brokstukken, die op het dak liggen. Zie op het dak een draaibare satellietmast. Draai aan de mast zodat de stang richting brandladder gericht wordt - stang gericht aan de linkerkant. Leg de brokstukken op het zwarte gebied en activeer de mast. Je schiet de brokkenstukken op de brandladder als je goed richt. De brandladder schuift naar beneden.

 

 

Gebruik de brandladder en klim het dak op. Duw de kist in het gat en rol de pijp naar het midden. Kruip door de pijp naar de overkant van het gat. Klik op de brokstukken, die voor het andere gat liggen om op te merken dat het niet zo diep is. Spring in het gat. Onderzoek alles in het kantoor. De deur is gesloten en kan je openen met een deurcode. Zie een trouwfoto met de datum erop geschreven :12-08-91. Dit is helaas niet de deurcode. Verbind je met de server van C.Jenkins kantoor1. Hack de Phoenix computer.

 

Phoenix Computer

 

Maynard’s, E-mail's  (files) geven hints voor de deurcode. De datum moet omgedraaid worden. Zoem in, op het paneel langs de gesloten deur en gebruik de deurcode van de omgedraaide trouw datum (wedding date Reversed). Boven in de loods is de loopbrug kapot. Spring naar de overkant, ga aan de rand van de steiger hanger, ga linksom en laat je op de kisten vallen. Spring midden in de loods in een gat in de vloer. De deurlift heeft een sleutel nodig. Ga door de deur en in de kamer tegenover. Schuif in de keuken de tafel opzij, klim op de tafel en pak een reepje Kauwgom, boven op het keukenkastje. Pak de Haak, die aan de muur hangt. Terug in de tunnelgang ga je Zuid. De deur op het einde is gesloten. Ga recht door de opening naar de omkleedruimte. De deur valt dicht. Open een opbergkastje met de haak en pak het flesje Motorolie. Verbind je met de Administratie computer van kantoor 7. Hack de Phoenix deuren computer.

 

Deuren Computer

 

De meeste deuren zijn nu toegankelijk. Open de deur en de deur in de tunnel. Ga in het trappenhuis een verdieping lager. Open de deur en ga in de tunnelgang de geopende deur door. Je wordt weer op gesloten. Probeer de deur te open. Maynard red je. Na de scène sta je bij een brandkast. Praat met Maynard. Klim op de schrijftafel en boven door het gat. Gebruik de motorolie op de ketting - rechts van het bedieningspaneel van de hijskraan. Gebruik het bedieningspaneel, plaats de kraan boven het gat en naar beneden. Spring op de brandkast. Bevestig de haak aan de brandkast. gebruik weer het bedieningspaneel. Haal de kraan met brandkast omhoog en plaats de brandkast op de rollers. Gebruik dan het bedieningspaneel van de rollers - rechts bij de deur. Het paneel is dood, geen stroom. Praat met Maynard - de draden moeten met elkaar worden verbonden. Zie de losse draden achter in het bedieningspaneel van de rollers. Gebruik de kauwgom op de draden en probeer het paneel opnieuw te gebruiken. Lukt nog niet. Praat weer met Maynard - hij zal het repareren. Gebruik nu het werkende bedieningspaneel van de rollers en loods de brandkast naar de Centrifuge ingang. Is zijn verschillede mogelijkheden om de brandkast naar de Centrifuge te rollen. De bakken met Monatomic Goud rollen mee en kunnen het pad blokkeren. Staat de brandkast voor de ingang van de centrifuge, gebruik je Maynard op de brandkast om samen de brandkast in de centrifuge te kiepen. Scène. 

 

 

Als Maynard schreeuwt om op de knop te drukken, druk je dus op de knop van het paneel. De arme Maynard en zijn goud. In de centrifuge vindt je een Bankafschrift en Sleutels van Mayard. Lees de bankafschrift. Nu zien het gebouw uit te komen. Alles wordt bewaakt!. Open de deur, met de sleutels, links van de centrifuge. In het trappenhuis sluit je de deur en sluit je de af met de sleutel. Ga een etage hoger. Gebruik de motorolie op de deurstopper. Schakel het licht uit. Open de deur. Je verberg je, en als de bewaker uitglijdt ga je snel de deur door en naar de kamer met de lift -  achter in de tunnel, rechts. Sluit de deur af met de sleutels. Druk op de liftknop en je komt boven in de loods. Verlaat het gebouw aan de linkerkant en je vlucht met je Jeep

 

Vaticaan

 

Het is Nacht. Praat met de zwerver - Archie. Doorzoek de prullenbak, links van de Garde. Pak een halve gevulde Fles Champagne eruit. Praat met Archie over zijn fles met spiritus (meths), en ruil de champagne voor zijn fles. Pak de fles met Spiritus. Giet de spiritus in de prullenbak. Steek de prullenbak aan met je aansteker. Als de Garde, voor het kloosterpoort, daar naar toe lopen kan jij snel door de deur van de Hostiebakkerij. 

 

Open rechts een deur en je stapt een geheime ruimte in. Nico heeft een gesprek met de zuster. Zie een klompje Monatomic Goud tussen de 2 mixketels. Praat met de zuster. Plots komt de kardinaal binnen. Volg de kardinaal - ga rechts van het kantoor naar buiten. Neem de trap, naar de tuin. Nu lopen er monniken met een lantaarn in de tuin. Je moet weer in het klooster zien te komen. Zie de route van de monniken en loop dan naar de deur van het klooster zonder opgemerkt te worden. 

 

 

In het klooster is Nico al binnen. Ga boven naar de gang en kijk door een half geopende deur, kantoor van Devlin. Ga de kamer binnen en heb een gesprek met de Kardinaal en de andere priesters die binnenkomen. Scène. Priester Mark  red je. De Kardinaal geeft je een Manuscript en sterft. Nico, wordt beneden gevangen gehouden - Vindt de Ark en stop de Maffia. Lees het Manuscript. Praat met Mark. Loop terug naar de kamer met de valdeur.

 

De balken zijn verwijdert. De valdeur is van binnen vergrendeld.

Vraag aan Mark of hij je helpt met de valdeur - gebruik het hoofd van Mark, uit je inventaris.

Hij tilt de valdeur iets omhoog.

Gebruik de golfclub op de valdeur om het open te breken.

 

 

 

Ga naar beneden. Zie op de 2 Engelenbeelden twee zandlopers. Herinner je nog het schilderij, achter het bureau, boven in het kantoor van Gianelli. Ga daar naar toe (op de gang links, achter) en zie de positie van de zandlopers in de onderhoeken  van het schilderij - links en rechts.

 

 

Terug naar de Engelenbeelden. Draai de zandlopers in de positie als op het schilderij: Linkerbeeld -  Linkse Zandloper, Verticaal, Zand Onder (Gele kant); Rechtse Zandloper, Horizontaal, Zand Rechts. Klim op het beeld en klik op het hoofd. Het Hoofd Draait. Rechterbeeld - Linker Zandloper, Verticaal, Zand naar Onder; Rechter Zandloper, Horizontaal, Zand naar Rechts. Klim op het beeld en klik op het hoofd. Het Hoofd Draait en de stenen tegel schuif open maar schuift meteen weer dicht. Vraag aan Mark of hij je helpt om het hoofd van het beeld in te drukken. De stenentegel blijft nu open zodat je, beneden naar de catacombe kan. 

 

Linkerbeeld

Rechterbeeld

Linkse Zandloper - Verticaal, Zand Onder (Gele kant).

Rechtse Zandloper - Horizontaal, Zand Rechts.

Klim op het beeld en klik op het hoofd. Het Hoofd Draait

Linkse Zandloper - Verticaal, Zand naar Onder.

Rechtse Zandloper - Horizontaal, Zand naar Rechts.

Klim op het beeld en klik op het hoofd.

 

 

 

Het Hoofd Draait en de stenenplak schuif open maar schuift meteen weer dicht.Vraag aan Mark of hij je helpt om het hoofd van het beeld in te drukken. De stenenplak blijft nu open zodat je, beneden naar de catacombe kan. 

 

Catacombe

 

Op het einde van de gang is een gesloten deur. Op de hoek van de gang , tegen de muur is een PN-Overgang (stroom verdeler) kastje. Open het kastje met je mes. Trek met de rubberen handschoenen de draden los. Gebruik dan de brandvrije deken op de hete Gloeilamp, links van de deur. Plaats de explosieve in de lege fitting. Bindt de draden weer vast met je rubberen handschoenen en de deur knalt open. Loop verder de catacombe in en door de explosie zijn de monniken gangsters gealarmeerd. Scène. Weer is Mark om je te redden. Je ontmoet eindelijk Anna Maria. Gelukkig is ze geen non. Lees alle inscripties in de muren. Loop naar de andere kamer en nu wordt je geholpen door Archie. Zie tegen de muur een bord met kruizen. Raadpleeg je manuscript. Kijk goed naar de positie van de 3 kruizen van Jezus. De middelste drie kruizen op het bord zijn draaibaar. Draai de 3 kruizen naar de positie als op het manuscript.

 

Eerste: Draagt Jezus het kruis.

Tweede draagt hij het naar beneden

Derde wordt hij gekruisigd.

1 - punt richting schuin/rechts naar boven.

2 - schuin/links naar beneden.

3  - schuin/rechts naar beneden.

 

In de volgende ruime kom je bij een vloer van tegels met symbolen. Stap je op de verkeerde tegel, valt er een pilaar naar beneden.

Vindt de goede route.

 

Tweede Latijnse tekst: 

 

The battling armies ensure

De vechtende legers strijden, zelfverzekerd

Strict rules that they respect

Zij respecteren de Strikte regels

No Mamluk can follow Templar or Hospitaller

Een Mamluk kan Géén Tempelier of Hospitaalridder  volgen

Of lowly breed, Mamluk must follow Turk

Lage ras, Mamluk moet de Turk volgen

To escape the Assassin, sidestep to right.

Om te ontsnappen van de moordenaar, stap naar rechts.

Templar and Assassin must never follow the other.

Tempelier en Moordenaar moeten nooit de andere volgen.

Always move forward and never back.

Beweeg altijd voorwaarts en nooit terug.

Zwaard (Assassin - Moordenaar)

Toenemende Maan (Turk)

Leeuw (Mamluk)

Kruis (Templar - Tempelier)

Rood Kruis (Hospitaller - Hospitaalridder)

 

 

15

Hospitaller

 

 

12

Templar

13

Turk

14

Mamluk

 

 

11

Hospitaller

 

 

 

 

10

Mamluk

9

Turk

8

Hospitaller

 

 

 

 

 

7

Templar

6

Hospitaller

 

 

 

 

5

Templar

 

 

2

Hospitaller

3

Assassin

4

Mamluk

 

 

1

Hospitaller

 

 


Ben je aan de overkant ga je verder. George loopt over het gat en valt in een luik. Anna moet aan de hendels trekken in een goede volgorde. Gebruik dezelfde tweede Latijnse aanwijzing voor de opeenvolging van symbolen.
Duw op de hendel van : Zwaard (moordenaar), Toenemende Maan (Turk), Leeuw (Mamluk) en Kruis (Tempelier):Assassin, Turk, Mamluk en Templar.

Verder gaat het naar de kamer met het ridderstandbeeld. Leg de Map uit je inventaris op de hand van de ridder. Steek het aan met je aansteker - warm hart. De deur achter de ridder opent en je komt bij de Ark. De kamer vult vol met gas. Gebruik de rozenkrans in het slot aan de zijkant van de Ark. Loop verder naar de ritueelkamer en zie de ceremonie.

 

Sla met je golfclub beide Gouden Engelen beelden kapot (cherub beelden) en zie het einde

 

 

 

Wordt vervolgd :)

 

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

©GameSolves
http://www.gamesolves.tk
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

www.000webhost.com