30-05-06

Bone: The Great Cow Race

De neefjes Bone worden herenigd in Barrelhaven. De mensen in het stadje hebben maar één ding aan hun hoofd: wie wordt de winnaar van de koeienrace van dit jaar? Fone Bone en Thorn hebben hun eerste ruzie en het is Fone Bone er alles aan gelegen om haar aandacht terug te winnen. Phoney heeft bedacht dat hij een fortuin kan verdienen aan de koeienrace door te knoeien met de uitslag en de Mystery Cow (Smiley in een koeienpak) op het laatste moment op te laten geven.
 

Bekijk altijd alles voordat je iets onderneemt. Praat ook met iedereen en gebruik alle dialogen. Soms wordt pas iets geactiveerd als je objecten gezien hebt of met iemand gepraat hebt. De rugzak, Links onder in het scherm is je inventaris. Rechtsonder is een ? voor hints en daarlangs het spelmenu. De oplossing hoef je niet in deze volgorde te spelen.

Barrelhaven
We beginnen met Phoney die aankomt bij de Barrelhaven, Herberg. De bel die boven de bar hangt om de barkeeper te roepen, hangt te hoog voor Phoney. Vraag aan de 3 mannen, die zitten te eten, of ze je willen helpen. Niet dus. Blijf door vragen tot je alles gevraagd hebt. Pak dan de Bot van de tafel. Gebruik de bot op de bel. De barman is Bone Smiley! Na het gesprek met Smiley komt Lucius binnen en je moet de herberg schoonmaken omdat je niet kan betalen. Veeg de voetstappen van de vloer. Je hebt 3 pogingen om 3 sets van 2/3 voetstappen schoon te vegen. Dan loopt een van de gasten door het rechter gebied naar Jucius en laat weer voerstappen achter op de schoon gemaakte set voetstappen. Weer 3 pogingen en dan loopt een gast aan de linkerkant naar Jucius. Daarna lopen ze weer terug en blijven op en neer lopen tot je alle voetstappen verwijderd hebt. Ze lopen iedere keer dezelfde route. Veeg eerst 2 sets van de rechterkant schoon en een van links (de bovenste). Dan de 3 sets van de rechter (de set voor Jucius niet). Laat de linkerkant met 2 sets zo liggen en als de rechterkant terug loopt heb je een set van 3 zodat je die kan schoonmaken en alles schoon is.

Boerderij

Fone is bij grootmoeder, Rosie. Klik na het gesprek op de kar en plaats alle bagage in de kar. Plaats de grote kist linksboven, de lange kist rechtsonder, de mand linksonder en het pakje rechtsboven. Ga rechts, voorbij de boerderij en praat met Thorn.  

Nacht
Beweeg de cursor over de vier stenen en zie wat er gebeurt.
Beweeg dan de cursor over het donkere gebied, naast de monnik, en dan over de monnik zelf.

Volgende dag
Je kan nu overschakelen naar Fone, Phoney of Smiley door rechtsboven in het scherm, op de pictogrammen te klikken.

Begin met Fone. Praat met honingverkoper, Tom. Ga naar boven en rechts naar de games kramen. Vind de kar met hooi en ga daar rechts.

Klim in de boom, waar honing voor ligt.  Praat met de bij tot je uit de boom wordt gegooid. Ga naar de hooikar. 
Klik op de hooi om een handvol hooi te pakken. Ga terug naar Tom en zie een grote ketel op het vuur. Klik het hooi op het vuur. Klik dan het rookige hooi op het hooi in de kar. Pak weer wat hooi en geeft het aan de koe die dan naar de boom loopt. Loop naar de boom en zie dat de bij door de rook op de hooikar valt. Klim weer in de boom en pak nu de honing. Ga terug naar de game kramen en ga tegenover de Great Cow Race naar de Races. Ga rechts en geef Thorn de honing - ze hoeft de honing niet.. 

Ga naar de Great Cow Race kraam. Praat met de man van de Great Cow Race kraam.

Blijf door vragen tot je het spel gratis mag spelen. Schiet midden op de roos van de groene koe tot je de race win. Als prijs krijg je een speelgoed kip. Dit speelgoed is niet genoeg voor Thorn. Speel nogmaals tot je een kleine koe wint. Wil je de hoofdprijs winnen, moet je nog 19 kleine koeien winnen en de 20 kleine koeien inruilen voor een grote koe. Je hoeft dat niet te doen, de kleine koe is genoeg maar met de grote koe zal Thorn je stoerder vinden. Geef de grote of kleine koe aan Thorn maar je kan haar nog steeds niet imponeren. Ga naar de kop van jut (test your strength) en praat met de man. Klik op de hamer maar zal niet lukken om de bel te raken. Zie een hendeltje langs de hamer. Trek aan het hendeltje om de kracht op 1 te zetten maar de barbaar zal dat niet toelaten. Switch over naar Phoney

 

Phoney

Praat, aan de bar met Jon. Vraag door tot hij wegloopt. om meer eieren te gaan halen. Praat dan ook met Wendell. Van Wendell krijg je een koe schoen (hoef). Verlaat de bar. Zie Lucius bij een ton. Leg de koe hoef op de ton en Lucius buigt het op maat. Ga rechts naar koe, Maude. Praat met koe Maude. Vraag of ze iets interessants  kan doen, vraag door tot je kan vragen of ze kan 'shake', dan 'hold that pose' en gebruik dan de hoef op zijn poot. Praat binnen in de herberg weer met Wendell en praat over het wedden.  Als je door het raam kijkt zie je oma iedere keer voorbij lopen en tegen de stootzakken slaan om zich op te warmen voor de race. Pak van de tafel links het pepervaatje. Klik het pepervaatje op de stootkussen als oma er niet tegen slaat. Praat daarna weer met Wendell en je hebt hem overtuigt om niet op oma te wedden maar op de snelle koe. Fone komt in de herberg waarmee je een gesprek hebt.  Switch over naar:

 

Smiley
Smiley werkt aan zijn koe kostuum en mist wat dingen om het kostuum af te maken. Klik op de koffiepot, in de voorgrond van de keuken. Lucius verschijnt met mop. Selecteer de mop in je inventaris en klik dan op het koe kostuum om het als staart te gebruiken.
Ga via de achterdeur naar buiten - rechts in de keuken. Ga rechts naar een schuur - rechts van de kippenren. Hier staat Alvie met de uierhelm. Praat met hem. Ga naar de kippenren en zie dat die op slot is.  Ga terug naar de keuken, loop naar de linkerzijde naar de bestelbalie met een bel en bord erop. Pak rechts van het tafeltje een aardappel. Leg de aardappel op het bord. Klik op de bel. Phoney pakt het bord en draait zich even om. Klik op zijn koksmuts en zie een sleutel op zijn hoofd. Pak de sleutel en klik op zijn hoofd om de koksmuts terug op zijn hoofd te zetten. Open met deze sleutel het slot van de kippenren. Open het deurtje en je pakt er de eieren uit. Geef de eieren aan Alvie in ruil voor zijn uierhoed.  Gebruik de uierhoed op het koe kostuum .

Fone

Als je Fone bij de sterke man hebt achtergelaten zie je een scène. Anders loop je naar de sterke man. Jon verteld tegen de sterke man over de koe race en hij verlaat zijn plaats. Klik op de kleine hendel om het op 1 te zetten. Klik op de houten hamer en Fone slaat de helm van de kop van jut. Opossums verschijnen en nemen de helm mee. De sterke man  (Dirk) is geïmponeerd dat Fone zijn sterkte toonde en overhandigt een certificaat voor de sterkste man en nodigt Fone uit om lid te worden van de sterkste man club. Ga nu naar Thorn die nog steeds bij de races plaats zit.  Praat met insect, Ted over poëzie en biedt aan om het te proberen om een gedicht te schrijven. Klik op een afbeelding van de ogen, gezicht of mond om een mooi gedicht te schrijven via de regels onder op de brief. Vraag dan aan Ted of het een mooi gedicht is. Vraag aan Ted of hij wat suggesties kan geven. Je hebt andere uitdrukkingen nodig. 

Ga terug naar de sterke man, Dirk en praat met hem over poëzie. Zeg iets over 'smooth'. Praat dan met Benedict, bij de great cow race kraam over poëzie. Ga links naar de volgende kraam en praat met de soepverkoper. Als je alles gevraagd hebt geef je hem de speelgoed kip. Nu kan je hem vragen over poëzie. Vraag door of hij beter ideeën heeft tot hij het geheime ingrediënt van de soep geeft - dew.  Ga terug naar Ted bij de boomstam (rechts van de sterke man). Klik op het gedichten briefje. 

Klik de emmer met melk op de tandenuitdrukking, de roze sjaal op de gezichtsuitdrukking en de traan  op de ooguitdrukking. Klik op Ted om het gedicht hardop te lezen. Ted zegt dat dit een mooi gedicht is. Je kan nu niet meer als Fone spelen. 

Je bent overgeschakeld naar Phoney. Switch naar Smiley. Ga naar de kippenren en zie de helm met daaronder een opossums. Klik op hen om met hun te praten. Ze willen een spelletje met je spelen. Accepteer de uitnodiging en ze zeggen dat je een rood kleed  voor het spel moet hebben. Ga terug naar de keuken en pak de handdoek die links van de deur hangt. Zie een ketel op het vuur staan met 3 kruidenpotjes erlangs. Klik op het  rode kruidenpotje. Het water zal rood worden. Gebruik dan de handdoek in de ketel en je hebt een rood kleed.  Speel nu het spelletje bullfight met de opossums - toon het rode kleed aan hun. Smiley wordt moe, in zijn arm van het spelletje. Klik het rode kleed op de tak van de boom en 3 uur later krijg je de helm met hoorns. Voordat je verder gaat vraag je eerst aan oma, die hard aan het trainen is, of ze nog geen dorst heeft gekregen van al dat lopen en ze zal naar de Herberg gaan. Gebruik dan de helm op het koe kostuum. 

 

Phoney
Praat met Euclid, Wendell en met Oma, aan de bar. Stel vragen zodat Euclid hoort dat haar kansen om te winnen zal af nemen. Ga verder tot zij zegt dat ze de race dit jaar niet wil winnen en Euclid zal iets antwoorden. Vraag haar over haar boerderij, en vermeld het handgemeen dat daar gebeurde. Ga verder tot je vraagt of oma zicht wel goed voelt en Euclid antwoordt. Wanneer hij definitief zegt "Dat is zeer,zeer interessant', ga je weer met Euclid praten. Vertel hem over de geheimzinnige koe, en hij zal wedden op die koe. Lukt dit niet dan Switch je over naar Smiley. Vraag aan oma of ze dorst heeft en oma gaat terug naar de bar. Switch terug naar Phoney.en probeer het nu dan met de vragen tot Euclid antwoordt. "Dat is zeer,zeer interessant'. Zorg dus dat Euclid op de geheimzinnige koe wed. 


Smiley

Na de scène ben je overgeschakeld naar Smiley. Lucius heeft de ton met de ijzerstaven, bij de achterdeur van de keuken. Pak een ijzeren staaf uit de ton.  Ga rechts naar de schuur en ga de schuur binnen. In het midden van de schuur zie je potten en pannen en boven een grote bel met een hooivork Maak nu herrie, zodat de hooivork de bel raakt en de andere geloven dat de geheimzinnige koe klaar is voor de race. Gebruik de ijzeren staaf op de potten pannen. Zodra de mannen overtuigd zijn van de geheimzinnige koe, is het tijd voor de Grote koe race!

De Grote Koe Race

Let op de bomen die aan de linkerkant voorbijgaan. Zodra je een  laag hangende tak met een wimpel ziet hangen klik je op de staart van de linkse koe. Doe dit tot je hem passeert. Van de volgende rij koeien, is de uiterst rechtse koe Maude, de koe met één overmaatse hoef. Klik op Maude om haar te spreken terwijl ze loopt. Selecteer "is dat u Maude?"en selecteer dan "shake".

Daarna is er een rij koeien met een zwarte in het midden. Als je op de staart klikt van de zwarte koe, zal zij haar hoofd opheffen met grote hoorns. Klik dan meteen op één van de koeien naast de zwarte koe terwijl de zwarte koe haar hoofd omhoog heeft, en die koe zal uitvallen door de grote hoorns van de zwarte koe.

Smiley zegt dat hij een idee heeft en springt bovenop een koe. Je kan niet van de koe af springen zonder vertrapt te worden. Klik op de koe die even met zijn hoofd op en neer gaat en spring op zijn rug. Je zal misschien op een paar andere koeien moeten springen om die koe te bereiken. Probeer dit tot je verder bent. 

Je loop nu achter Oma. Je kunt nu dialogen selecteren om instructies aan Smiley te geven, maar oma luistert mee en hoort dus wat je van plan bent. Als je zegt 'ga links of rechts' zal oma de weg blokkeren. Selecteer "dit werkt niet' en selecteer dan " laten we het tegenovergestelde spelen - let's play opposite day". Zeg dan om rechts te gaan en je wint de race. .

Of niet. Smiley en Phoney worden achtervolgd door wilde ratten en rennen voor hun leven. Pak het bot uit je inventaris, klik het op een van de 3 ratten en er zijn er nog 2. Pak het pepervaatje uit je inventaris, klik het 2x op een van de 2 ratten en er is er nog 1.Pak de eieren uit je inventaris. Klik de eieren op de bek van de rat als hij gromt en zijn bek wijd open heeft

 

Red Phoney
De mannen reageren slecht op de uitbetaling van de gewonnen race waarop hun geboden hadden.  
Fone

Ga rechts en loop verder rechts naar de boom en hooikar. Klik op de hooi kar en de Boze bij komt.

Ga uit het gesprek met de bij en geef de bij zijn honing terug. Pak wat hooi en geef het aan de koe.

Smiley

Loop naar de kar met brood en pak de houten hamer. Loop naar de soepkraam.

Gebruik de hakbijl op de paal waar Phoney aanhangt en Thorn red je.

Bekijk het Einde

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

 

GameSolves
http://www.gamesolves.tk
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

Henk

www.000webhost.com