Blast Zone

Ontmoet D-Tox, een kleine groene vreemde ruimtewezen van een Circus. Een circus dat door een ras van kwade clowns wordt geleidt. In feite hebben deze clowns D-Tox gearresteerd en hem veroordeeld tot de dood voor de vreselijke misdaad van "het houden van mensen". Ja, deze clowns zijn menselijke haters van de hoogste graad, en zij zullen om het even wat - en ik bedoel om het even wat het ook bewijzen. Speel de rol  D-Tox in dit avontuur en ontsnap van de clowns en voor de dood. Dit spel is hier gratis te downloaden (26 mb) Blast Zone.

Je begint in de ruimte met Trapida. Je krijgt van haar een teleporter. Blijf op haar klikken tot ze zegt dat je haar kan vertellen hoeveel ballonnen ze in haar kamer heeft. Onderzoek de ruimte en neem nota van de drie stapels blikken met ballonnen. Klik op elke blik en neem nota van hoeveel ballons er zijn verwijderd of er inzitten uit een geopende blik, (bovenste stapel blikken is een blik leeg "empty box of ballons" - linksboven "unsealed box" een met 50 ballons en een met 75 ballons - linksonder (rechts in het scherm als je bij D-Tox staat) is er een die er 66 mist. Houd deze cijfers in gedachten voor later. Ga de mijn in met de ladder.

Pak de 2 blikken (klik eerst het vergrootglas op de blikken en pak met het handje dat rood wordt als je over de blikken gaat de blikken). Lees de nota die op de grond ligt. Je kunt ook nu je teleporter in uw inventaris gebruiken (ga met de cursor onder in het scherm om je inventaris te openen, hier kan je het spel ook saven, laden en verlaten) om de teleporter vast te zetten voor de mijn. Je hoeft dit niet te doen om de teleporter hier te plaatsen, het ligt eraan hoe je het spel later wilt beŽindigen. Als je de eerste (er zijn er 3) beŽindiging wilt dan klik je nu op de teleporter om die voor de mijn te programmeren. Beklim de ladder en terug naar de ballonnenruimte. Ga achter de deur door de gang op. Ga in de gang links de houtendeur door. Dit leidt naar de teleportruimte.

Pak de draad. Onderzoek de ballonblikken en noteer opnieuw hoeveel er zijn verwijderd uit de open blikken (een blik van 97). Praat met Dr. X. Hij
vermeldt dat er geen stroom is voor de teleporter beneden, je kunt hem helpen om de elektriciteit te herstellen door de knoppen in de gang in te drukken. Je moet een een manier zien te vinden om met hem te kunnen communiceren zodat hij je de volgorde kan vertellen om hen in te drukken. Combineer de blikken met de draad om een telefoon te maken. Gebruik de telefoon op Dr. X en je kunt dan met hem praten. D-TOX zal dan de gang ingaan en klaar staan om de knoppen in te drukken.

Druk de knoppen in die Dr. X zegt. Als je op een knop drukt wordt die verlicht en een andere gaat uit, alleen een knop die je verlicht (groen) telt. Dus als Dr.X 5 zegt klik je op knop 2 en 3 en begin met de knop die niet brand. Bij 7 (3 brand, begin dan met 1, 2,3,1. En bij 9 weet je het nu wel :). Zodra voltooid, zal de energie hersteld zijn. Ga terug naar de teleportruimte (houtendeur door).


Ga rechts via de trap naar de teleporters en stap op de teleporters (tegels). Zij maken enkel geluiden. Ga terug boven naar Dr. X en praat met hem. Hij verklaart dat je de teleporter via een combinatie moet gebruiken en dat de combinatie in zijn kast is maar zijn kast is onzichtbaar. Ga terug naar de gang.

Als je alle blikken met de ballons hebt onderzocht kan je uittellen hoeveel ballonnen Trapida in haar kamer heeft. In elke blik moeten 100 ballons zitten. In een blik zitten er 50 in, zijn er dus 50 uit - 1 van 75 mist er 25, een was er leeg mist er 100 een mist er 66 en een mist er 3 = totaal 244. Dus zal ze 244 ballonen in haar kamer hebben. Bekijk het plafond van de gang en je ziet er 4 ballonnen hangen dus deze zijn niet in de kamer van Trapida, totaal 240. Ga naar de ruimte waar Trapida is. Kijk hier ook naar het plafond en tel de ballonnen die er hangen, 3 stuks. Dit maakt een totaal van 237. Praat met Trapida, type aantal 237 in en klik op "ok". Zij zal je een waterflesje geven. Ga de gang in. Ga rechtsonder in het scherm de doos in. Het leidt tot een bergruimte met een jukeboxmachine.

Bekijk de jukebox en klik op de kraan. De jukebox zuigt alle kleuren uit de ruimte en staat het als verf op in een tank. Gebruik je lege flesje op de kraan en je vult het met verf. Beweeg je muis over de vloer tot je een vreemd gebied ontdekt. Gebruik de verf op de vloer om de onzichtbare kast van Dr. X te openbaren. Klik op de kast en D-TOX zal een knop indrukken. Dit speelt sommige geluiden die corresponderen met de teleporters. Ga terug naar de gang. Ga de teleporter ruimte in.

Save je spel!. Ga onderaan de trap naar de teleporters. Je moet nu op de goede teleporters stappen die dezelfde geluiden maken die je in de kast hoorde. Nummer de tegels van boven naar beneden en van links naar rechts van 1 t/m 9. Stap op de teleporters/tegels 2.3.5 en 9 stappen.

Je komt in de wachtkamer van BlastZone. Er zijn twee kleine hutten en in het midden de Blast Zone. Ga beide hutten in. Je moet zes raadsels oplossen (in elke hut 3). Je moet de antwoorden intikken. De antwoorden zijn:
 

When I am filled, I can point the way.

 

When I am empty, nothing moves me,
I have two skins
One without and one within.
GLOVE (intikken)

Wanneer ik gevuld ben,kan ik het het aanwijzen. 

Wanneer ik leeg ben, niets beweegt me,

Ik heb twee huiden.
Een buiten en een binnen.
HANDSCHOEN

I build up castles.
I tear down mountains.
I make some men blind,
I help others to see.
What am I?
SAND
Ik bouw kastelen.
Ik maak bergen.
Ik maak sommige mensen blind.
Ik help anderen te zien.
Wat ben Ik?

ZAND

You can see nothing else
When you look in my face,
I will look you in the eye
And I will never lie.
REFLECTION
Je kunt niets anders zien.
Wanneer je in mijn gezicht kijkt,zal ik in je ogen kijken.
En ik zal nooit liegen.
REFLECTIE
Who makes it, has no need of it.
Who buys it, has no use for it.
Who uses it can neither see nor feel it.

COFFIN
Wie het maakt, heeft er geen behoefte aan.
Wie het koopt, maakt er geen gebruik van.
Wie het gebruikt kan het noch zien noch voelen.
DOODSKIST
 
I am only useful
When I am full,
Yet I am always
Full of holes.
SIEVE
Ik ben slechts nuttig wanneer ik volledig ben.
Maar toch heb ik altijd van gaten.
ZEEF
Weight in my belly,
Trees on my back,
Nails in my ribs,
Feet I do lack.

SHIP ( BOAT)
 
Gewicht in mijn buik,
Bomen op mijn rug,
Spijkers in mijn ribben,
Ik zal meters zinken.

SCHIP (of BOOT)


Als je de zes raadsels hebt opgelost krijg je 2 prijzen, een pop en een mes. Nu moet je voorbereidingen treffen om de Blast Zone in te gaan. U kunt slechts ťťn voorwerp meenemen. Gebruik het mes op de speelgoedpop om een gat in zijn buik te snijden. Klik dan de pop op de teleporter in je inventaris om die in de buik van de pop te verstoppen. Klik op de Blast Zone en kies de speelgoedpop met teleporter en je zal de teleporter binnengaan.


U hebt drie minuten om deze puzzel optelossen. Je moet de teleporter voorzien van stroom. Lees het bericht dat op de vloer ligt. Dan los de puzzel op om stroom te krijgen. Klik op de puzzel die op de grond ligt. Je  moet alle lichten laten branden. Door een knop in te drukken zullen alle aangrenzende lichten uit of aan gaan, afhangend of zij wel of niet verlicht zijn. 

Oplossing: Klik een keer op het vakje in de puzzel waar een letter instaat, het maakt niet uit waar je begint als je er maar EEN keer opklikt.

    +---+---+---+---+---+
    |  |  |  | D | E |
    +---+---+---+---+---+
    | F | G |  | I | J |
    +---+---+---+---+---+
    | K | L | M |  |  |
    +---+---+---+---+---+
    |  | Q | R | S |  |
    +---+---+---+---+---+
    | U |  | W | X |  | 
    +---+---+---+---+---+
   

Als je de puzzel opgelost hebt klik je op de speelgoedpop in je inventaris om de teleporter eruit te halen. Klik dan op de teleporter in je inventaris en je wordt geteleporteerd naar de mijn. Je ziet de opeenvolging van wat je gedaan hebt en zodra dat is geŽindigd klik dan op de mijnkar om te ontsnappen en het spel te voltooien.

EINDE:

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

©GameSolves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Forum
http://gamesolves.proboards23.com/

 

Henk

www.000webhost.com