31-05-2006

Barrow Hill 1: Curse of the Ancient Circle

 

Dit spel is niet-lineair. Je kan alles controleren wanneer je wilt  voordat een ander gebied actief wordt om verder te kunnen spelen.

Er zijn ook willekeurige gebeurtenissen die tijdens het spel te zien zijn; bijvoorbeeld de telefoongesprekken van Emma en dialogen met Ben.

Ook de verschijning van de schildwachtsteen is willekeurig.

 

In het spel krijg je één nacht de tijd om te onderzoeken wat er waar is van de legendes en mythen die de grafheuvel omringen.

En wat is er gebeurd met de bouwvakkers die een benzinepomp aan het aanleggen waren?

Ook een beroemde archeologe die de grafheuvel eerder onderzocht is spoorloos verdwenen...
Een auto rijdt door het bos van Cornwall. De radio is afgestemd op Emma Harry van de Barrow Hill Radio.

Het is  herfst , 12 uur in de nacht. Plotseling stopt de auto.

Website www.barrow-hill.co.uk

Steam

Barrow Hill 2: The Dark Path

 

 

Bos

Draai je om en zie een filmbarrière tussen de 2 stenen - je kan niet terug. Draai je om, vooruit, draai rechts en zie witte paddenstoelen. Draai terug naar de hoofdweg en volg de weg.  Ga voorbij het wegversmallingverkeersbord, rechts naar een stenenhuisje? Draai daar rechts en zie een steen met een inscriptie die je niet kan lezen. Ga een stap vooruit, draai rechts en zie een donker gat in het stenenhuisje. Ga terug naar de hoofdweg. Links van de weg kan je omhoog met de trap, maar dit controleren we later. Volg de weg en zie links bij de rode reflectors , rode bessen achter de boom. Ga verder tot je bij het benzinestation - Motel komt.

 

Motel - Benzinestation

Zie een rode brievenbus, links als je het bos uitkomt. Pak en lees de prentbriefkaart van Elsie aan Marianne. Aan de linkerzijde is het Motel. Onderzoek alles. De 3 deuren zijn op slot en links is een drankautomaat. Bekijk, bij de benzinepomp, de Mercedis auto waarvan de lichte aan zijn. Zie rechts van de auto, op de grond het flesje met Omega 3 haar Tonic. Ga naar de voorzijde van de auto. Pak het blauwe kleurpotlood. Bekijk rechts een hoopje keien en pak het Cornish Fungi Kingdom boek (boek over paddenstoelen). Onderzoek de Dames en Heren toilet en pak uit het Herentoilet een Doosje Lucifers van het toilet. Heb je buiten alle onderzocht ga je het servicegebouw in. Kijk rond en onderzoek alles. Hoor een stem uit het kantoor aan de linkerzijde. Klop op de deur en praat met de Ben. Bezoek Ben af en toe en hij geeft willekeurig aanwijzingen. Bekijk alles  in de hal. Bekijk het prikbord. Klik op de zwart-wit afbeelding van de staande stenen om de achterkant te zien - Barrow Hill Steen Cirkel, van links naar rechts - Baligo, Melkah, Dolment, Hammer Stone, Henrik, Gavrok, Cailleach Bij George. Bekijk alle folders in het rekje. Bekijk de prentbriefkaarten van de Altar Stone, in het doorgeef luik. Zet de stukjes in elkaar als je wilt. Ga het restaurant in. Onderzoek alles. Lees zeker het papiertje onder de kassa - Slot nummer ???, onthouw dat de * en de # toetsen het slot herstelt. (Het nummer is willekeurig en is per spel anders).  Ga rechts naar de keuken.

 

De keuken is donker en de lichtschakelaar werkt niet. Draai links van de lichtschakelaar en zoem in, op de gele lantaarn. Klik op het hendeltje, bovenop de lantaarn. Klik dan op de lantaarn, pak uit je inventaris een lucifer uit het doosje, steek het aan en gebruik de brandende lucifer in het midden van de schotel. Pak de lichtgevende lantaarn.  Draai je om en open het zekeringkasje in de muur.  Zie op de binnenkant van het  deurtje dat 4 het keukenlicht is. Klik op de rode knop om de stroom uit te zetten. Klik op het vierde paneel om het eruit te trekken. Klik om het paneel om het te openen en zie dat er geen verbinding is. Klik, linksboven in het kastje, op de draden. Klik opnieuw op de draden en klik dan op de draad om het in het paneel te plaatsen. Sluit het paneel en klik weer op de rode knop. Kijk rond in de keuken en onderzoek alles (ik ga niet meer vertellen wat je allemaal kan bekijken). Boven de gootsteen is een radio. Zet de radio aan en luister naar verschillende stations. Luister zeker naar Emma op 15.3, ze geeft een telefoonnummer die je maar half hoort door atmosferische storingen. Kijk ook door het raam en zie een zender. Draai rechts, open het kastje en pak de mand. Open, onder het kastje de eierendoos en pak de eierdopjes - de 7 eierdopjes vul je later voor een offer. Verlaat de keuken en luister naar Ben. Klop op de deur en luister naar hem. Klop nogmaals op de deur en luister of hij nog meer te zeggen heeft. Ga naar de voorkant van het motel en ga links van de picknicktafel naar de deuren. 

 

Open deur 2 met het slot nummer die je onder de kassa hebt gezien. Bekijk het bureau. Zet de radio aan en luister weer naar Emma Harry op 15.3. Ben belt naar Emma en je moet het hele gesprek afluisteren voordat je verder kan. Open het  groene kistje en pak de spatel. Lees de brief , in de doos, achter het groene kistje. Open de rechtse lade en pak de mobiel telefoon met een zwakke batterij. Lees de brief in de lade. Bekijk het bed en lees Pete Aston's dagboek - De Eerste kuil is bij Melkah. De testkuil (2) is bij Gavrok. De Baligo steen staat waar kuil 3 is. De Dolment steen is bij kuil 4. Kuil 5 is bij de Stenen Hamer. De Cailleach steen is bij geul 6. Henrik is dicht bij kuil 7. Er is een schildwachtsteen bij de afgelegen Menhir. 

 

Bekijk het nachtkastje. Plaats de mobile telefoon in de oplader (telefoon is in je inventaris van het bovenscherm). Lees de brief, op het nachtkastje. Bekijk de kaart op de muur. Je hoort een geluid van een auto. Kijk buiten of je ziet wie dat is. Je zal niemand zien. Ga met Ben praten. Ga daarna naar de andere kant van de hoofdweg , verder het bos in - links van het benzinestation bij de speeltuin.

Steek de lantaarn aan en  onderzoek links een kapotte telefooncel. Ga verder het bos door tot je bij een jeep komt - zie onderweg aan de rechterkant een vogelverschrikker. Bekijk alles op de grond, pak de PDA. Zie in de PDA onder Notes het slotnummer ??? van motelkamer 3. Bekijk onder een hoopje keien het rijbewijs van Morse Conrad. Bekijk het nummerbord: 4x 68578=274312. Bekijk in de jeep de radio. Luister weer naar 15.3 en Emma zegt het hele telefoonnummer - 5852131.  

Loop een pas terug en rechts het bos in tot je bij een schuurtje komt. 

 

Stapel links van het schuurtje een kist op het vat en je klimt via het boven raam het huis in. Loop vooruit en je zakt door de vloer. Steek de lantaarn aan en klim met de ladder naar boven terug. Bekijk alles op de tafel en onder de tafel - in het pannetje bekijk je de foto's in de digitale kamera. Bekijk de linkse nis en pak een notendopje/eikel (gaat automatisch in de mand). Ga weer met de ladder naar beneden. Zoem in, aan de linkerkant van de gasfles op de grond en pak de slang. Pak achter in de schuur, uit het karretje een brander. Sluit de slang aan de gasfles en dan de brander. Open de gasfles en gebruik een lucifer op de brander. Open de deur en stap naar buiten. Ga terug naar het motel.

 

Open motelkamer 3 met het slotnummer in je PDA. Hier liggen overal briefen en tekeningen. In de  bureaula luister je naar 5 opgenomen berichten. De koffer open je met de uitkomst van het nummerbord:274 - 312 en bekijk alles in de koffer. Lees zeker een brief met de GPS Coördinaten. Ga buiten weer naar de Mercedes auto. Klik op de fles met haar tonic (rechts van de auto) en klik op een eierdopje uit je inventaris. Vul het eierdopje met haar tonic - (klik op de dop van de fles). Pak het gevulde eierdopje en het gaat automatisch in je boven inventaris - is een Vis offer. Praat weer met Ben en hij toont het slotnummer van motelkamer 1 ??? (misschien heeft hij dit al eerder gedaan toen je met een gesprek had). Achter in het restaurant, achter een menukaart van de rechts tafel is een zoutvaatje. Vul een eierdopje met zout - Zout offer. 

 

Open motelkamer 1 met het gegeven nummer. Tegen de muur, bij het trapje, pak je een GPS Unit. Ga naar buiten, Activeer de GPS en zoek de Coördinaten die je in de brief hebt gelezen - Long: 2778.419 - Lat 7854.388 (kan per spel verschillen). De Coördinaten leiden je naar een brandblusser, tegen een paal van het benzinestation - bij de Mercedes. Klik op het brandblusapparaat en pak het Artifact Fragment.  Zie rechts van het station een speeltuintje. Klik achter op een lat van het hek en ga door het hek naar de andere kant. Ga verder door naar de achterkant van het gebouw. Inspecteer de afvalemmer, een vogel schrikt en vliegt weg. Door een raam kan je Ben zien. Ga dan rechts naar een gesloten poort met daar achter een zendantenne. In de poort is een gat waardoor je kruipt. 

Open het schakelkastje tegen de zender. Open het paneeldeurtje, je moet de zender instellen op - 862 en klik op de rode knop. Nummer de knoppen van links naar rechts 1 t/m 10. Klik dan op de knoppen: 2;6;9 en 10 = 862.

 

Ga terug naar je auto en pak daar een witte paddenstoel. Terug richting het motel pak je ook rode bessen - links bij de rode reflectors. Terug richting auto ga je rechts, trap omhoog en pak een rode paddenstoel. Terug bij het motel.  Ga, rechts van de picknicktafel het bos in. Steek de lantaarn aan om wat te zien in het donkere bos. Ga tot het bord ' Stop the dig'. Kijk rond en zie pamfletten. Ga dichter naar het bord en draai naar rechts. Ga verder door en zie een voetgangersbord. Ga rechts en zie 4 stenen aan de linkerkant van de weg en lampen aan de rechterkant. De lichten doven, de schildwachtsteen verschijnt en blokkeert de weg. Raak het niet want anders wordt je verbrandt. Ga terug naar motelkamer 2 om je mobile telefoon op te halen die nu wel opgeladen zal zijn. Bel buiten het telefoonnummer 5852131 - Cindy roept haar hond WINCEY. De hond loop tegen een schildwachtsteen. 

 

Ga met Ben praten. Je hoort Ben gillen en vreemde geluiden. Ga weer achterom het gebouw. Er is nu een gat in de muur en je kan het kantoor van Ben onderzoeken. Uit de linker bureaula pak je 2 batterijen en uit de rechterla een papier. Heb je alles onderzocht ga je naar de keuken. Plaats de mand met alle ingrediënten op de keukentafel - Notendop - Rode en Witte Paddenstoel en Rode Bessen. 

Plaats de Notendop/eikel, rode bessen en rode paddenstoel in de kom. Klik op de stampei. Pak een eierdop uit je inventaris en pak de eierdop met de Plant Mixture Offering.  Open in het restaurant de kassa met de spatel en pak wat munten uit de kassa.

Ga naar het kantoor en via de andere deur naar de achterplaats.

 

Zie een Mini gokautomaat (casino), stop er een munt in en trek aan de hendel tot je 50 Pence munten wint. Zoek achter tussen de rotzooi een lens die in een kistje ligt. Wat verder naar achteren ligt een ladder die je pakt en tegen het afdakje zet. Klim het dak op , klim links verder omhoog, open het dakraam en ga naar binnen.  Ga het kleine kantoortje in. Onderzoek het bureau. Klik op de oliekan en vul een eierdop met olie - Oil Offering. Klim naar beneden en bekijk de oude schuur met een wagen.

 

Ga naar het drankautomaat achter bij de moteldeuren. Koop met de 50 Pence munten een blikje  Peren sap, Kruisbes en braambes sap. Ga naar de keuken en open de mixer die, als je binnen komt meteen rechts staat. Hoe je deze sapjes moet mixen kon je lezen in de brief in de koffer en in het dagboek van Morses.  Giet 2 delen braambessen sap in de mixer, giet erbij, 1 deel kruisbessensap en een deel perensap. Giet de mix in een eierdop - Fruit Juice offering. Ga nu naar de plaats met de vogelverschrikker. Klim over het hek achter de vogelverschrikker en zie de overblijfselen van de hond, Wincey. Ga daar achter over een heg verder het bos in. Loopplanken over en rechts naar de zendmast met een zendercaravan. 

 

Onderzoek alles in de caravan. Bekijk het bed. Verbindt de metaaldetector delen aan elkaar - Draai het draad om de stang. Plaats de schroef aan de stang. Plaats de meter aan de schroef. Plaats het tussen stukje aan de stang. Plaats de ring aan de stang. Pak dan de metaaldetector. Open het klepje en stop de batterijen in de metaaldetector.

Je kan de bandjes van de zender afluisteren. Je kan de computer gebruiken - paswoord WINCEY, maar er is verder niets te halen hier. Ga terug naar de loopplanken en ga rechts naar een kapelruïne. Pak je metaaldetector uit de boven inventaris en schakel hem in. Loop iets naar voren en de metaaldetector begint te piepen. Kijk op de grond naar wat keien en verplaats de keien. Gebruik de spatel in de grond, pak een Tweede gedeelte van de Artifact en lees het briefje.  Onderzoek de voorkant van het kruis. Gebruik de spatel op de onderkant van het kruis. Pak de Metalen Artifact. Zie een tekening van een stenenhuisje (huisje hebt je gezien bij de auto) en lees het boek. Ga nu naar het stenenhuisje. Ga door de donkere opening en je komt in een grot - gebruik de lantaarn. Steek 2 kaarsen aan en gebruik een eierdopje in het heilige water - Blessed water offering. Ga naar rechts, gebruik de metalen artifact in het gat van de ronde plaat en draai eraan.  Draai rechts en pak uit de geheime opening een kistje. Bekijk alles in het kistje. Loop terug naar de grotingang. Open rechts een blikkendoosje en bekijk de inhoudt. Verlaat de grot. Ga terug naar het motel (misschien krijg je een telefoontje van Cindy).

 

Ga nu weer het bos in - Rechts van de picknicktafel en naar de plaats waar je de Schildwachtsteen hebt gezien - rechts bij de 2 borden die je tegenkomt.  De schildwachtsteen is nu weg. Zie stenen in het verlichte pad. Bekijk de 4 stenen, gebruik op elke steen een papiertje, gebruik daarop je kleurpotlood en als je het papiertje op de laatste steen gebruikt heb je een totale tekening.  Ga verder tot je bij een tent van de afgraving komt. In de tent is een krantenknipsel. Schakel de metalendetector weer in. De meter slaat veruit, bij het hoopje zand - links van de schommelbak. Gebruik de spatel in het zand, klik op de fles, gebruik een eierdopje en je hebt het laatste offer - Whisky Offering.  Ga achter verder het bos in tot je bij de Barrow Hill Stone Circle komt. Geef elke steen zijn offer. Geef je de verkeerde dan is die offer verloren en moet je een nieuwe halen. Hints voor de offers zijn te lezen in de Motellobby - tekening van de stenen aan het prikbord. Barrow Hill Steen Cirkel, van links naar rechts - Baligo, Melkah, Dolment, Hammer Stone, Henrik, Gavrok, Cailleach Bij George. Vertaald uit het boek over de afgraving is dat:

  1. Steen 1, Vis.

  2. Steen 2, Olie

  3. Steen 3, Planten

  4. Steen 4, Whisky

  5. Steen 5, Water

  6. Steen 6, Vruchtensap

  7. Steen 7, Zout

Steen 1 is als je binnen de cirkel stapt de eerst aan de linkerkant en ga rondom tot steen 7. 

Heb je dit goed gedaan, stralen de stenen een lichtstraal naar de hemel. Weer een telefoontje van Cindy. Ga terug naar de tent bij de afgraving. Op het pad ligt de Derde Artifact en een brief.  Je hebt het gevoel dat je gevolgd wordt?  Save, er zijn twee eindes.

Ga terug naar de Stone Circle en loop daar naar de afgraving in het midden. Gebruik de spatel in de kuil van de afgraving. Leg de 3 artifact fragmenten op de ronde artifact. Einde 1. Er is nog een beter einde. Laad het spel bij de Derde artifact.

 

Ga bij de kruiwagen, rechts het bos in tot je bij 2 figuurstenen komt met daarvoor een stenen altaar. Plaats de lens in de linkersteen. Leg de 3 artifact fragmenten op de ronde artifact van het stenenaltaar. Ga naar de rechtse steen en klik voor op de steen op een knop. Pak de ronde gerestaureerde artifact van het altaar. Ga terug naar de afgraving bij de 7 stenen. Gebruik de spatel in de kuil van de afgraving en nu val je in een tempel. Als je wilt kan je alles in de tempel onderzoeken. 

Leg dan de gerestaureerde artifact op het altaar en zie het goede einde. 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
Forum
Henk

www.000webhost.com