Beyond Good and Evil
  
  P C
 27-02-2004
Intro 

Download de patch 1.01 als je deze versie nog niet hebt want er zitten wat fouten in het spel. Ook na deze update zitten er toch nog fouten in maar er is nog geen andere update, dit is alleen voor de PC versie (van de andere systemen weet ik niet of daar dezelfde fouten in zitten). Er zit een heel belangrijke fout in als je al ver in het spel bent over een tweede groene driehoeksleutel die je moet hebben om door te gaan, en dat je uit het spel wordt geknikkerd naar je bureaublad. Er is door iemand een Fix gemaakt (niet van Ubisoft), zodat je verder kan. Als je bij dat punt bent geef ik meer info en de link. De besturing van je karakter is ook niet zo geweldig, de camera (scherm) draait niet goed mee zodat je soms niet goed kan vechten. Het kan misschien ook aan de videokaart liggen of als je geen snelle computer hebt.

Het vinden van de parels (1 t/m 88), Dieren foto's (56 stuks) en Mdisks (1t/m 14) is niet op volgorde. Dat is gedaan omdat in sommige gebieden de tegenstanders best sterk is en jij bent op dat moment nog niet zo sterk, en je hoeft niet zo veel op en neer te lopen/varen/vliegen. B.V, je pakt parel 16 pas laat in het spel terwijl je al veel parels hebt na de 16. Het heeft verder geen invloed voor het spel. Je kunt natuurlijk wel de volgorde van de parels nemen als je dat wil (zie onder in de oplossing). Succes.

Zodra je begint, zie je een scène dat de DomZ aanvallen. Je probeert het energieschild aan te zetten, maar je hebt de rekeningen niet betaald. Je schreeuwt tegen de jonge geitjes om naar binnen te lopen, maar enkele DomZ grijpen hen. Nu vecht je. 
De jonge geitjes proberen je te waarschuwen voor de tentakels die je grijpen maar het te laat. Onder is een reusachtig  DomZ. Gebruik je super energie wapen "Daï-jo" om uit de kooi te komen. Je oom, Pey'J komt neer om je te helpen.

Gebruik de superenergie op de tentakelkooi, verwoest dan vooral zijn oog tot hij verslagen is. Je krijgt je eerste parel (1 - Domz vuurtoren monster). De Alpha- Secties zal komen NADAT je hem verslagen hebt. Praat met iedereen (praat met iedereen in het hele spel).
Ga met de blauwe lift naar boven,een verslaggever spreekt over hoe goed ze wel niet zijn. Dan zal de Alpha-Secties weg gaan en Jade gaat op avontuur.

Vuurtoren:

Je ontwaakt met alle weesjes. Dan komt er een man "Secondo" uit je S.A.C (Synthetisch-atoom-compressor). Hij komt je vertellen om tijdens je reis foto's van dieren te nemen, zend deze foto's naar het Centrum voor Wetenschap en je krijgt daar Units (geld) voor. Pak de camera van de stoel en maak een foto (Shift) van de Adalia Octopunctata die rond vliegt) . Zend het weg en je zal er150 units voor krijgen. Dit is je eerste foto van het dieren - filmrolletje 1. Maak een foto van een mens dat rond loopt ( Zaza, Yoa of Kim, Homo Sapiens ,200). Secondo stuurt het geld naar de energiemaatschappij en je hebt energie op het eiland. Maak een foto van een van de kinderen die op een geitje lijkt, Capra Sapiens (Oumi of Fehn,350). Pak alle Starkos (energie brood) in de keuken (tafel, koelkast) die de energie hartjes hersteld. Trap de oven open voor nog een Starkos. Trap tegen een vat en maak een foto van de vlieg dat uit het vat vliegt Musca Saprophagia (150). Ga naar buiten.

Neem een foto van de Priodontes Campestris (grasgordeldier,150). Als het avond en donker is (kan ook later als het donker wordt) kan je rechts, onder bij een boom een foto nemen van die lichtgevende vliegende beestjes, Lampyris Campestris (luciolen ,300). Maak daar overdag een foto van een zeemeeuw, Larus Albus (400). Ga tegenover de vuurtoren de grot in (open deur met het handje op het apparaat langs de deur). 

Je komt in de Hangar. Ga rechts naar de werkplaats van Pey'j. Loop naar hem toe en pak rechts Mdisk 2. Ga voor de Mdisk lezer staan en gebruik het apparaat. Met Mdisk 1 kan je je spel bewaren (opgeslagen spel, je hebt 5 sloten). Bekijk Mdisk (2) van Mr. De Castellac voor je eerste opdracht. Ga naar de Hangar, ga onder naar de hovercraft waar je oom aan het werken is. Maak een foto van het varken, oom Pey'J, Sus Sapiens (600). Als het goed is dan is het filmrolletje nu vol en krijg je een zoomlens op je kamera en een nieuw filmrolletje 2 wordt geladen. 

Ga de vuurtoren in, ga naar boven, ga rechts de slaapkamer in, duw tegen de prikbord dat aan de muur hangt en je vind daarachter een code computer. Later meer hier over. Open de deur van de badkamer en pak een PA 1 hartje. Links in de studeerkamer ligt boven een Starkos. Neem een foto van de hond die voor de ingang van de studeerkamer ligt Canis Canis (100). Probeer het eten van de hond af te pakken, ren dan achter de hond aan, rol/duik naar de hond tot je het eten afpakt, Pot met K-Bups (energie pillen).  Links/achter van de hond open de deur en ga naar de top van de vuurtoren, Ga rond om de vuurtoren op een buitenste plateau staan, kijk naar boven en probeer een foto te makken van de otter die daar rondjes loopt, nu je de zoomlens op je kamera hebt kan je inzoomen (W, inzoomen , S uitzoomen), Lutra Erecta (1000, goed richten en wacht tot hij goed in het vizier komt, beetje moeilijk te zien door de mist). Ga naar Pey'J in de Hangar. 

Maak een foto van een vis die je in het water ziet,  Dipneustes Trilineatus (dipnoi, 400). Duw tegen het spanningapparaat (duw richting Pey'J en hij komt je helpen). Ga naar boven, duw tegen de prikbord en hier zie je ook een code computer achter. Stap in de hovercraft en vaar de grot uit naar de Hillys, met de E toets kan je peilen (kompas) welke richting je vaart. Ga naar Garage Mammago.
 


 Klik op de afbeelding om de map te vergroten

 

 

 

 

 

Mammago Garage

De hovercraft zal in het midden ophouden. Maar de Mammago Garage zal je slepen naar de Garage. Maak een foto van Issam die achter de balie staat Rhinoceros Sapiens (300). Hier staat een Mdisk lezer. Ga de Garage in, koop een Speedcraft Motor (straalmotor) voor 1 parel. Hier staat een Mecha-Impulser. In deze verkoopautomaten kan je energie kopen, of reparatie sleutels voor je hovercraft. Verlaat de garage.

Zodra je uit de garage doorgang uitkomt zal je worden aangevallen door de DomZ. Nu moet je een reusachtig Zeeslang verslaan.
Maar alvorens je hem doodt, neem een foto van het monster, Teratosaurus Imperator (2000). Als je hem verslagen hebt krijg je een parel (2, Domz Zeeslang). Vaar richting stad en maak een foto van de springende vissen, Rascax Caeruleus (schorpioenvis, 300). Ga richting stad het hoofdkanaal door (gebruik je kompas (E), in de stad vaar rechtdoor, tunnel door naar de andere kant van Hillys. Ga naar het Zware Eiland.

Zwarte Eiland

Aanleggen en praat met de man die op je wacht. Eerste missie. Hij wil dat je een foto maakt van een mannelijk en vrouwelijk dier en wel op dezelfde foto (Pterolimax-paartje). Voor de ingang is een Mdisk lezer. Ga de grot in, ga naar de linkerzijde, ga op de houten platformpijl staan, zeg (E,actie) tegen Pey'J dat hij op de andere pijl gaat staan en de deur gaat open. Ga de oude mijn in.

Neem een foto van het vliegende diertje (als je dat nog niet gedaan hebt in de vuurtoren). Ga op een knop staan, ga naar Pey'J, praat met hem en hij verteld  je over zijn straallaarzen. Klik op E en hij geeft een demonstratie van zijn laarzen.Ga weer op een ingedrukte knop staan en geeft Pey'j de opdracht zijn super laarzen te gebruiken. Hij springt op de andere knop en zo kom je boven te hangen. Klim op de verhoging. Volg de loopplank, klim (actie) naar de tandwielen om de loopbrug te laten zakken zodat Pey'J naar je toe kan lopen. Volg het pad naar beneden, neem een foto van de Evacuatiekaart en laat het Analyseren.Ga verder naar beneden, neem een foto van de oranje plant Lycoperdon Fugiferus (400). Je filmrolletje is nu weer vol (als je deze oplossing zo volgt dan is hij vol, als je een andere weg volgt dan krijg jij de dingen later of eerder), je krijgt daar een parel voor (4, film van dieren 2 ) en filmrolletje 3 wordt geladen.

Rondom je zie je kratten met explosieve, ga voor de oranje plant staan en kijk richting krat. Geef Pey'J opdracht om zijn superactie (laarzen) te gebruiken, hij springt en de plant komt omhoog. Gebruik meteen je wapen en je slaat de plant richting kratten die exploderen. Doe dat aan beide kanten en goed mikken.

Pak rechts uit het kastje de energie broodjes en de Boostcapsule (snelheid capsules voor je hovercraft). Ga links bij de oranjeplant, neem een foto van de paarse anemoon met de kristallen, Anemonia Mutabilis (500). Sla de kristallen die uit de anemoon komen stuk, pak (loop er over) de Materia kristallen die uit de kristallen komen en je krijgt 5 Units voor elke materia. Praat met Pey'J over het gesloten hek dat je achter ziet.  

Ga verder de grot in, duw het railwagentje met de explosieve kratten naar het einde van de rails, gebruik de oranjeplant op het wagentje om de loopbrug te laten zakken. Gebruik de plant ook op het kristal dat boven in de muur hangt. Sla die op de grond staat ook stuk voor meer geld. Ga de brug over, versla het monster, duw het mijnwagentje met de steenkool tegen de blokkade, klim naar de de tandwielen om de metalen stortbrug te laten zakken. Spring/klim op het mijnwagentje en spring op de stortbrug. Ga de tunnel door de secundaire schacht in.

Je wordt aangevallen door allerlei schepsels, maak een foto van een soort plant dat uit de rots steekt Alicia Splendens (Alicia's, 300), maak foto van een witachtige kwal, Cyanea Urtica (700) en maak een foto van de bruinachtige mutant, Pelagia Pachydermis (800). Versla ze. Maak dan een foto van een vliegend monster, Crochax Velox (1000). Als je uit gevecht bent ga je samen op de pijl staan. Ga de tunnel door van de oude mijn. Trap alle deurtjes open, pak wat er in ligt en uit een kastje vindt je de Nijptang voor Pey'J. Koop in de automaat wat je denkt nog nodig te hebben en je kan je game save op de Mdisk lezer.

Ga voor het hek staan en geef Pey'J de opdracht om het hek open te knippen met zijn nijptang. Ga de opening door, loop naar de kaart, ga links de grot in, neem een foto van de groene spons oppervlakte, Spongus Gluanteus (500), ga in het midden staan, zie een soort slakkenhuisje tegen de rots en maak een foto als de slak naar buiten komt, je moet snel zijn want hij is erg verlegen en trek ze meteen terug in zijn huisje, Helix Rupestris (500). Ga terug naar de kaart en spring in de schacht rechts van de kaart. Je komt terug in de secundaire schacht. Loop terug via de oude mijn naar het hek dat gesloten is en laat Pey'J het open knippen. 

Koop een PA 1 hartje. Ga naar beneden, en ligt een grote kuil waar je niet over kan springen, loop tegen de muur en ga met je rug tegen de muur over een balk naar de andere kant. Pey'J kan dat niet. Spring rechts de verhoging op, loop verder naar boven bij de oranjeplant, duw het wagentje over de rails, gebruik de oranjeplant (Pey'J kan dat ook op afstand) op het wagentje, de loopbrug zakt en Pey'J kan bij je komen. De brug die je liet zakken maakt een gat in de muur, ga daar in tot de versperring en maak achter in de rots een foto van dat zenuwachtige beestjes, Amoeba Polypodia (750).

Ga op een knop staan (pak ook even het geld van het kristal dan boven in de rots hangt) en laat Pey'J je lanceren. Loop over de balk en spring naar de overkant naar beneden. Open de deur voor Pey'J met de knop met het handje. Hier staat een Mdisk lezer (save dus altijd). In een hoek staat een energiekastje, spring op de krat, trap tegen het energiekastje, het licht gaat uit en boven bij de balken zie je een dier zweven, maak snel een foto van het dier voordat het licht weer aanspringt, gaat het licht aan en je hebt de foto niet kunnen nemen doe je dezelfde handelingen opnieuw, Planaria Rupestris (500). Laat Pey'J het roosten open snijden, ga de tunnel door van de hoofdschacht. Je filmrolletje is vol, je krijgt een parel (7, film van dieren 3) en een filmrolletje 4

Spring op de rots, loop verder, je trapt op een nest met eieren, je wordt dan aangevallen door de beesten, maak snel een foto van dat beest, Palinurus Rupestris (900) en dan versla ze.  Ga verder en in het open gebied versla je de dezelfde beesten. Als je aan het vechten bent kan je Pey"J opdracht geven zijn straallaarzen te gebruiken (E, super actie), hij springt dan, de dieren gaan ook de lucht in, je kunt ze dan sneller verslaan en je kunt ze mikken op de kristallen die in de rost zitten waar je niet bij kan komen. Drijf ze dus dichtbij zo'n kristal, ga op een positie staan dat je het kristal zit en de juiste richting staat. Laat Pey'J de superactie doen en sla/mik ze op de kristallen en pak het geld (als het niet lukt dan laat je dat maar want je komt wel op een andere manier aan geld). Als je klaar bent kijk dan of je een nautilusschelp ziet vliegen, maak een foto van de schelp, Nautilus Fluoreus (500). Zie je de schelp niet ga dan de schacht weer in, kom terug, je ziet het dan meteen rechtsboven vliegen, maak dan de foto, lukt het daar nog niet door de rosten die in de weg staan loop dan snel naar het open grote gebied en maak daar de foto, de foto van dit beest kan je Alleen hier maken, deze kom je nergens meer tegen. Klim naar het tandwiel om het platform achter de tandwielen te laten zakken. Spring daar op en spring verder omhoog. Koop als je iets nodig hebt. Ga links van de automaat de grot in. Ga pad door van de kristallen, spring naar de overkant, breek de grote anemoon die midden in het pad staat door Pey'J zijn superactie te laten gebruiken. Loop op het einde van de tunnel over de balk naar het midden. Draai rechts en zie de 2 Domz wezens die je beide op EEN foto moet zien te krijgen. Het mannetje en het vrouwtje zijn wat zenuwachtig en komen om beurten over de rots kijken. Er is een moment dat ze samen over de rost kijken, maak dan snel een foto, zend de missie foto naar De Castellac, laat het publiceren en je missie is volbracht, zwarte eiland "Domz wezen". Onmiddellijk daarna komt het hoofdgevecht met een van de Domz-monster van het Zwarte Eiland. Maak eerst snel een foto van het monster, Pterolimax Gigantea (3000). Versla het monster, dan komen er andere wezens die je moet verslaan, dan komt het grote monster terug, hij komt op verschillende plaatsen uit een hol en vliegt soms over je heen. Als je het verslagen hebt krijg je een parel (10, Domz Pterolimax), je ziet een filmpje en wordt afgezet bij je hovercraft. Je hebt voor de missie 3000 units gekregen. Hij geeft je een paswoord (dit paswoord komt in je vragen lijst als je met iemand praat). Ga de grot weer in, ga de rechter grot in van de waterval, klim in de schacht die je links van het apparaat ziet. Loop naar het einde en maak een foto van de Astacus Erectus (400). Pak een Bootscapsule die voor het hek ligt, laat Pey'J het hek open knippen, ga verder door, op het einde van de buis zie achter tegen de rots een soort worm kruipen, maak daar een foto van,  Papilio Pilosus (300) , spring naar beneden (loslaten als je hangt), pak het PA1 hartje uit de kast, spring naar beneden en ga naar je hovercraft.

Als je bij de info kijkt van je parels zie je dat nog de parels 3,5,6,8, en 9 mist. Deze parels kan je winnen met races, met een game in de bar en een vindt je in de bar en in de stad. Je kan de races wel eerder doen maar nu heb je Boost capsules waarmee je even je hovercraft 3x sneller kan laten varen.

Voor parel 3 ga je naar plunderaars grot 1,  rechts van de vuurtoren. Als je de grot verder in gaat wordt er 100 units van je gestolen. Volg de plunderaar, ontwijk zoveel mogelijk, zorg dat je op tijd door een deur gaat, deze gaan sluiten als de vijand er door heen is (gebruik ook je boots capsules, selecteer de boots boven in je menu en klik op Q om ze te gebruiken). Ben je door alle deuren (5 stuks) heen gekomen schiet de vijand neer en je krijgt een parel (3, buit van plunderaars).

Ga naar de stad, ga naar het voetgangers gebied (midden in de stad links of rechts, aan een kant zie je races 1 en 2 en tegenover is de ingang naar het voetgangersgebied. 

Stad

Voetgangersgebied. 

Loop naar beneden, ga links met de trap omhoog, loop naar de verkoper die in het krantenwinkeltje staat, maak een foto van de verkoper, Aquilus Sapiens (300), praat met hem, hij vraag of je je op een krant wil abonneren, neem een abonnement op de Hillyaanse parool, en als je geld genoeg hebt neem meteen een abonnement op de Hilly aan huis, ze kosten 50 units per maand (nu krijg je het nieuws van wat er allemaal gaande is in de stad, klik op de TAB toets als je een bericht krijgt). Ga rechts via de helling verder omhoog en ga de Akuda in. 

Neem een foto van de barman, Taurus Sapiens (350). Ga naar het tafeltje waar een haaiachtig figuur "Rufus" staat te praten met een meisje "Seven". Als je dichtbij komt legt hij zijn hand op tafel en verbergt met zijn hand wat er op de tafel is geschreven. Ga weg en kom terug zodat je leest wat er geschreven staat (is ieder spel anders). Schrijf de code op om het te onthouden. Maak een foto van de haaiachtige, Carcharodon Sapiens (400). Je krijgt weer een parel voor het volle filmrolletje (11, film van dieren 4) en filmrolletje 5. Praat met Francis die bij de schijfpool tafel staat. Hier kan je het spelen spelen voor een parel. Ga eerst oefenen en speel dan om  de parel of om Units, inzet 100 units, je moet 2 ronden winnen en als je de parel game niet wint kost het 1000 units (5, overwinning bij schijfpool). Je kan je spel hier saven op de Mdisk lezer. Er staat hier ook een kast bij de pooltafel maar daar later meer over.

Ga naar boven, ga naar de linkse deur 1, open de deur met de handknop. Praat met de bedroefde wezen en je krijgt een kaartje voor Alpha Secties van een kluis met een code. Ga naar deur 2, gebruik deur 2 en je ziet nu de code computer. Draai met de pijl rond de cijfers en letters, klik op de cijfers/letters die voor deze code computer nodig is en klik dan op bevestigen, open deze deur met de juiste code die je op de tafel beneden hebt gezien. Pak de Bootscapsules uit de open kast, trap de gesloten kast open en pak de parel (6, Rufus buit). Ga nu met Peepers praten, de man achter de balie met het balletje-balletje spel. Speel een spel (raden waar het balletje onder ligt, dus goed opletten). Selecteer zijn hand met de pijltjes toets waar het balletje onder ligt. Zet in en speel (als je zin hebt). Praat weer met hem en zeg nu het paswoord "veilig en wel in z'n schelp drijft de parel mee met alle stromen". Speel nogmaals het spel en je wint een kaartje voor kamer 3 met een code. Open deur 3 met de code van het kaartje deur 3, ga links in de kast staan (met je rug tegen de kast), klik op E (duw), de kast draait en je komt in de schuilplaats van het IRIS netwerk.

IRIS

Loop naar beneden en een filmpje volgt. Je krijgt je tweede Missie. Je krijgt een stadspas. Pak de Mdisk (3, De parel en de stromen). Praat met iedereen. Bekijk Mdisk 3 in de Mdisk lezer. Maak een foto van het katachtige figuur, Felis Sapiens (400). Verlaat de Iriskamer en verlaat de bar. Ga naar de krantenverkopen, ga daar tegenover een houten deur door, Alpha ondergrondse verblijven. Kijk achter de rode laser (of in de hoeken voor de laser) en je ziet een groene spin lopen. Maak daar een foto van, Arachnis Viridis (350).  en filmrolletje 5 wordt geladen. Ga naar buiten, wacht tot er een walrus figuur ergens rond loopt, maak dan snel een foto van de walrus, Walrus Sapiens (300). Ga achter in de hoek met de trap naar beneden naar het fonteinplein. Koop bij de kraam van Nouri een parel (ga voor de parel staan die in een kistje ligt en koop het dan voor 3000 unit, Parel 14 gekocht van Nouri). Koop ook een PA1 hartje en wat je denkt nodig te hebben aan energie. 

Passeer de wachters die boven in de doorgang naar boven staan (je hebt een stadspas dus nu mag je er door). Ga de Ming Tzu Winkel in. Praat met Ming-Tzu, zeg Hallo Ming en hij opent de vakken waar je iets kan kopen. Koop een parel (15, gekocht van Ming-Tzu), PA1 hartje, Dierendetector, Pareldetector, Superaanval versterkt. Als je dan nog geld hebt koop dan ook de Impulsgenerator voor de hovercraft.

Met de dierendetector kan je zien hoeveel dieren er in het gebied zijn waar je op dat moment bent. Klik op de "TAB" toets en zie de aanwijzingen. Zo ook met de pareldetector. Met je superaanval versterker sla je harder tegen de tegenstander door de linkermuisknop wat langer vast te houden.

Neem een foto van de vis in de aquarium die langs Ming staat, Koi Kumonryu (300). Praat weer met Ming-Tzu en zeg hem het paswoord. Ga de geopende kamer in, praat met de walrusachtige, neem alle Iris netwerk edities en een abonnement op de Iris nieuwsflits. Pak rechts Mdisk 9 (Iris 511) en Mdisk 10 (Iris 512). Ga richting uitgang en ga links de gang door. hier staat een Mdisk lezer. Bekijk de 2 nieuwe Mdisk. Ga naar je hovercraft die in de garage staat geparkeerd. 

Ga naar het thuis gebied (bij de vuurtoren), schiet de kratten kapot die je overal in het water ziet liggen en ga de grot in van de Vorax schuilplaats. Leg aan, pak alles uit het kastje (PA1 hartje), maak een foto van een kikker, Bufo Erectus (450) en hier staat een Mdisk lezer. Laat Pey'J het hek open knippen.

Versla de wezens en zorg dat je een wezen TEGEN de hoogstaande brug slaat zodat de brug zakt. Drijf een wezen dicht naar de brug en sla het tegen de brug, je kunt ook eerst opdracht geven aan Pey'J om zijn superactie te gebruiken en sla het tegen de brug.. Ga brug over en laat met behulp van de oranjeplant de 2 bruggen zakken. Ga linkse brug over en laat de brug aan de overkant zakken. Ga terug, rechtse brug over, over de andere brug. Versla de monsters en pak achter een parel (12, parel Crochax). Ga naar de hovercraft en naar Race 1 en 2 van de stad (als je het  voetgangers gebied verlaat met de hovercraft vaar je rechtdoor).

Met Race 1 en 2 kan je parel 8 en 9 winnen  (8, 9 overwinning race 1 - 2)

Mammago Garage.

Koop voor 5 parel een Neutralisatie kanon. Met dit wapen in je hovercraft kan je vliegende vijanden neerschieten. Als je de garage verlaat kan je het meteen uitproberen op de vallende meteoren (schiet op de groene, je wordt geholpen door je kameraden). Ga nu rechts van het hoofdkanaal, je kan niet verder omdat het bewaakt wordt door een Alpha ruimteschip. Nu je je wapen hebt kan je het neer schieten. Ga rechts plunderaargrot 2 in en doe hetzelfde als in plunderaargrot 1 en win een parel (18,buit van plunderaars). Vaar daarna door en doe hetzelfde met de andere Alpha ruimteschip die de linkse kant bewaakt. Nu kan je van het gebied van de vuurtoren naar het gebied van het Zwarte eiland gaan zonder door de stad te hoeven varen. Ga naar het Zwarte Eiland gebied, ga in de hoek/rechts van het gebied (zwarte eiland achter je) naar de fabriek (je ziet dikke buizen). Vernietig de Alpha ruimteschip die de fabriek bewaakt en ga de fabriekspoort in.

Fabriek

Leg aan, spring naar boven via de de buizen. Maak een foto van het blauwe monster dat daar vliegt, Vorax Nocturnus (500) en versla dan het beest. Achter is een gesloten stalenhek die Pey'J niet kan openen. Ga het metalen laddertje op, maak een foto van de rode streepjes code, zend het naar de Gouverneur, hij zend de code naar je (TAB), gebruik de machine en voer de code in. Ga de liftruimte in. Open het hek, maak een foto van een rat, Rattus Gigantus (200). Je kan de ratten doden want dat levert geld op. Spring over de rode lasers, hurk de lasers onderdoor, druk op de handknop onder de rode knop om de lasers uit te zetten en Pey'J kan naar je toe komen. Duw samen een krat naar het midden en duw de krat in het elektrische veld, spring op de krat naar het volgende gebied.

Hier is een Mdisk lezer. Ga links van de lift bij de kapotte kabels staan, laat Pey'J het repareren, hij kan het niet repareren, hij heeft een zekering nodig. Open rechts van de lift de deur van het laboratorium naar de westelijke vleugel. Open de deur van de dienstlift en dood de wezens die er uit komen vliegen. Ga in de lift staan en laat Pey'J op de knop drukken en de lift gaat naar boven. Sla de robot in de elektrische versperring en ga de deur door. 

Hier zie je Dubbel H, gevangen in een zuil en wordt gemarteld,  fabriek deel 1 "gemartelde mens"  Maak daar een foto van en zend het naar Iris. Maak een foto van de streepje code "het militair geheim", zend het naar de Gouverneur, open het als je de code krijgt en pak de Gyrodisk Lanceerder. Dit is een belangrijk wapen verder in het spel, lees goed de aanwijzingen hoe je het moet gebruiken. Met dit wapen schiet je een gyrodisk naar vijanden of knoppen op afstand. ga bij de zuil staan waar Dubbel H in zit, gebruik je gyrodisk wapen (shift en rechtermuis knop om te schieten, richt met de ronde stip die je ziet als je het wapen gebruikt) en schiet boven op de gele monster. Pak de parel die in de zuil ligt (21, Domz Martelwerktuig)

Ga bij de tralies in de muur staan en geef Dubbel H de opdracht om ze te breken. Ga het gat door, over de smalle pijpen, spring naar overkant, hier staat een Mdisk lezer. Ga verder achter over de pijp naar de liftruimte. Spring naar de overkant het hoofdmonster van de fabriek valt naar beneden. Maak snel eerst een foto van dat monster "Reaper" die Pey'J al te pakken heeft, Cyclopeus Palustris (3500). Je filmrolletje zal nu vol zijn, je krijgt nieuwe parel (17. film van dieren 5) en filmrolletje 6. Verblindt het monster door op zijn oog te mikken met de Gyrodisk Lanceerder, dan sla het met de wapenstok, het monster gaat naar boven en valt dan richting waar je staat, probeer het te ontwijken en als hij op de grond is gebruik dan snel de Gyrodisk Lanceerder op zijn oog. Als hij boven zit richt dan ook op zijn oog. Als je het verslagen hebt laat hij een parel in het water vallen die we later gaan pakken. 

Ga weer door de deur van het laboratorium, open de deur tegenover de dienstlift en ga het laboratorium in. Duw een zuil aan iedere kant van de elektrische versperring. Als je daar binnen loopt zie je vooraan een soort koe geraamte, boven op de neus zie je een bloem, maak een foto van die bloem, Aedes Raymanis (800). Open achter in de ruimte een tank en pak de parel (19, teruggehaald van de Alpha Secties)

Ga terug boven naar de liftruimte. Open de linkse deur van de Elektrakamer en ga naar de stroomkamer. Ga rechtdoor, ontwijk de stroomkabels, maak een foto van de kaart, schiet een disk op de propeller van de ventilator in het plafond. Schiet zo dat de kapotte kabel boven het kastje links van de deur contact maakt via de propeller en zo contact maakt met het kastje. Koop als je nog wat nodig hebt in de automaat. Open de deur. 

Pak in de volgende ruimte met de zekeringen achter de grote tank een sleutel. Als je die pakt wordt de robot levend. Probeer de robot in de elektrische versperring te slaan. Pak de groene driehoeksleutel die op de grond ligt als je de robot hebt verslagen. Gebruik de driehoeksleutel  op de driehoek van de tankdeur (gaat automatische). Voordat je dat probeert komen er eerst 4 robots. Probeer een robot in de elektrische versperring te slaan. Pak daarna het PA1 hartje dat er achter ligt. Gebruik dan de driehoeksleutel op de driehoek van de tankdeur, het stroom valt uit en pak snel de zekering rechts van de deur voor de stroom weer aan gaat. Achter in de tank tegenover waar je de sleutel pakte is ook een zekering. Doe hetzelfde en snel naar achteren om de zekering te pakken,  2 Zekeringen 64 ampère. Ga terug naar de liftruimte. Plaats een zekering in het kastje rechts van de lift/knop). Je ziet boven je een kabel naar het elektrische veld hangen (komt geen stroom uit), schiet met een disk de kabel in het elektrische veld. Nu je daar stroom hebt kan je de lift gebruiken.

Klik op de handknop om de lift te roepen. Stap in de lift, klik op de handknop in de lift en je gaat naar boven naar de bovenste hal. Als je de lift uitstapt geeft Pey'J MDisk 4 (voor Jade) aan je. Ga naar de deur en geef Pey'J opdracht om op de andere handknop te duwen zodat je samen tegelijk duwt om de deur te openen. Ga er door heen, er komen weer beesten die je moet verslaan. Maak eerst een foto van het beest, Sarcophagus Domzii (900). Na het gevecht spring op een verhoging en boven op de tank. Trap tegen het rooster dat in de muur zit, ga door de opening naar de röntgen Verificatie. Loop naar het midden van de pijp (niet rennen anders slaan de wachters onder je alarm). Draai rechts en maak een foto van het geraamte in het röntgenapparaat over de, fabriek  deel 2 "mensentransport", zend het naar Iris. Loop door, door het gat, stop in het midden van het pad, spring naar beneden op het pad. Loop verder door naar onder, kijk door de tralies en maak een foto van de kaart (kan zijn dat hij al bestuurd is). Loop terug, achter aan de overkant zie je tralies met een witte rat er achter. Kruip dichterbij (langzaam naar toe lopen) en maak een foto van de witte rat, Rattus Albus (750). Ga terug naar Pey'J. Als je er na toe loopt zie je dat Pey'J gevangen genomen wordt door de Alpha Selecties. Je kon hem niet redden.

Pak de PA 1 hartjes die Pey'J heeft achter gelaten. Duw de krat tegen de deur met een spleet in het midden. Spring op de krat, kijk door de spleet en schiet met een disk op de handknop en de deur gaat open. Hier staat een Mdisk lezer, lees de disk die je van Pey'J hebt gekregen (voor jade). Je kunt niet over of onder de rode lasers, trap tegen het rooster linksonder van de laser. Ga door de opening naar de verzendkamer. Ga in de tunnel links de ladder op en je komt Dubbel H tegen. Ga achter verder door de buis, loop langzaam achter de wachters door (ze zien je niet), ga ladder af op het einde van de buis. Ga met je rug tegen de muur de smalle richel over en stop op de hoek. Je ziet in de verte 2 wachters, deze wachters hebben een gele zuurstoffles op de rug, deze Alpha soldaten zijn makkelijk uit te schakelen met je Gyrodisk. 

De wachters staat met hun ruggen rug naar je toe. Schiet eerst een disk op zijn zuurstoffles van de wachter die voor de andere doorgang staat, de andere wachter loopt dan naar zijn collega, zorg dat die wachter je niet ziet, als hij met zijn rug naar jou toe naar de wachter loopt schiet dan een disk op zijn zuurstoffles en trap ze dan neer. Nu weet je ongeveer hoe je deze soldaten moet uitschakelen. Lukt het niet omdat die ene wachter je ziet dan sla ze neer met je wapenstok. Let wel op dat de Alpha soldaten sterken tegenstanders zijn. Ga je dood dan hoef je niet helemaal opnieuw beginnen, je wordt dan terug geplaatst dicht bij dit gebied en kan je het opnieuw proberen. Als je nog geen foto hebt kunnen maken van de röntgen kan je het nu doen. Ga de doorgang en deur door. 

Links zie je een Soldaat, voor je is een buis waar je je in kan verstoppen. Schiet op de soldaat (op zijn zuurstoffles dus), de andere komt , schiet die dan met een disk (rug dus) en sla ze dan neer. Heb je ze neer geslagen dan gaan de rode lasers uit, ga door de deur, volg de buis, de volgende soldaat is makkelijk te verslaan, ga deur door, in de volgende ruimte zie je Dubbel H voor vlammen staan die uit een rooster komen. Er zijn 3 roosters en daaronder is een handknop, schiet op de eerste handknop, Dubbel H kan doorlopen naar de volgende omdat de vlam even uitgaat, doe dit ook met de volgende 2 roosters zodat Dubbel H naar de overkant van de vlammen kan lopen. Loop naar hem toe, hier staat een Mdisk lezer

Geef Dubbel H opdracht om de rode lasers te doven, loop door en praat met hem. Gebruik je driehoeksleutel in de schakelaar om de rode lasers te doven. Ga verder door, deur door, hoek om, om de volgende hoek staat een soldaat met zijn gezicht naar jou kant. Klim op de kleine ladder en spring achter hem, schiet een disk en trap hem neer. Je merk dus dat ze je niet horen, ze slaan alleen alarm als ze je zien. Ga verder door, hoeken om, in de volgende ruimte (bij de blauwe lasers) staan weer soldaten, ga met de rug op de hoek staan. Als de soldaat zich omdraait schiet dan snel een disk, mocht hij je zien ren dan de hoeken om, als hij je niet meer ziet zegt hij naar een poosje dat het vals alarm was en probeer het opnieuw. Kijk ook uit voor de lasers die daarna het gebied nog even afzoeken. Deze lasers gaan ook om hoeken.Wacht tot de andere wachter zijn collega komt helpen en schiet hem dan met een disk. Pak daarna uit een kastje een PA 1 hartje, pillen en een set Tor , deze zijn om je hovercraft te repareren. 

Ga verder door, in de volgende ruimte zie je een overzicht van de ruimte. Gebruik de sleutel op de driehoek, als je rechts gaat kom je terug in de bovenste hal en kan je je game saven. Ga dan terug naar de röntgen Verificatie ruimte. Je ziet daar een lopende band met kratten achter de blauwe lasers. Aan de overkant staat een soldaat, verberg je achter een krat en loop mee achter de krat naar de andere kant en zorg dat de soldaat je niet ziet. Voorbij de rode lasers zie je rechts een opening vol met kratten, Ga daar de kast in, spring van de kratten en trap de vele ratten dood. Links in de grot is een automaat en een kastje. Open het kastje, je ziet mieren snel weg lopen, leg er een Starkos in en maak een foto van een mier die het boordje komen halen, Blabera Gregaria (700). Klim achter in de gang op de andere kratten en loop door naar de Nutripillen vat ruimte. 

Hier staat links een wachter bij de rode lasers, in het midden en een watertank, klik op de handknop bij de waterbak en de wachter loopt daar naar toe, ga de andere richting als de wachter loopt en schiet met een disk. Ga naar de volgende ruimte, open de kast met de driehoeksleutel, pak er de straallaarzen van Pey'J uit. Klik langs de kast op de handknop en pak Mdisk 5 (Bewakingscamera). Als je de straallaarzen bekijkt zie je dat op elke zool een code staat. Dit is wat Pey'J uitlegt in het filmpje van Mdisk 4 over de straallaarzen. In deze ruimte is een elektrische versperring en in de andere ruimte ook een. Ga die ruimte in, 2 robots (eenogige unit M39) komen je aanvallen, probeer nu EEN robot in de elektrische versperring te slaan en drijf de andere naar de ruimte met de andere elektrische versperring en sla hem daar in. ga door die gang naar de computerruimte. Open de zuil met de handknop en pak Mdisk 6 (databank Hillyaans leger). Hier staat een Mdisk lezer, bekijk Mdisk 5 en 6. Ga terug de andere elektrische versperring door naar de omleiding. 

De paarse vierkantsleutel hebben we nog niet, spring/hurk over de blauwe lasers, klik op de handknop, spring/hurk door de rode lasers en snel de sluitende deur door. Blauwe laser door, boven staat een soldaat en probeer het van achteren te raken en trap hem dan neer. Ga de blauwe lift in. Volgende ruimte 2 soldaten, ga deur door , deur door en kijk uit. Schiet op de soldaat achter in de volgende ruimte, loop wat naar voren en probeer de 2 soldaten die aan de overkant staan ook van achteren te raken. Schiet eerst op de soldaat aan jou kant, schiet pas als er een krat voor de voorste soldaat gaat die aan de overkantkant staat, de 2 van de overkant lopen dan naar de andere en probeer dan die 2 van achteren te raken. Je kunt door de buis van de rechter muur door om ze daar te raken en zo ook voorbij de rode lasers te komen (als ze aan blijven). Spring op een krat die omhoog getild wordt en laat je vallen aan de overkant op een lopende band. Ontwijk de blauwe laser en stroomversperring en stap links van de lopende band af naar de controlekamer. Hier staat een Mdisk lezer

Ga over de richel (boven zie je een soldaat in de controle kamer), schiet een disk op de handknop boven in de muur aan de overkant, ga op de lift staan, schiet weer op de hand en ga bukkend naar de overkant.  Ga de opening onder in de muur door, dood de wachter en ga de deur door. Blauwe bewegende lasers over/onder, ga door en Dubbel H praat met je. Ga op het einde van de brug staan en maak een foto van de soldaat, fabriek deel 2 "Alpha secties" in de controlekamer (zend de foto). Ga rechts de gang door, dood de 2 soldaten in de volgende ruimte.

Ga verder door, dood de soldaat, blauwe lasers over, deur door, 2 soldaten onder in de ruimte, pak uit een kast die in de hoek staat de paarse vierkantsleutel, gebruik de sleutel op de paarse schakelaar en ga naar de omleiding. Open daar ook de deur met de vierkantsleutel en ga naar de röntgen Verificatie. Save als je wilt. Gebruik de vierkantsleutel bij de rode lasers, dood de soldaat, maak een foto van de streepjes code en open de deur met de toe gestuurde code.  Ga achter de kratten door naar de laaddok.

Kijk met je camera door de ruimte en je ziet een filmpje. Het gevecht met het hoofdmonster van de fabriek begint. Sla tegen de voet van het monster. Dubbel H komt je versterken, geef hem opdracht om tegen een voet van het monster te slaan en sla zelf tegen de andere voet, het monster zakt, hek gaat open, loop naar de voorkant en schiet een disk in het geopende hek. Doe dit tot je het monster verslagen hebt. Pak dan de parel als beloning (20, Domz robot bij de fabriek). Pak achter bij de versperring een PA 1 hartje, en er staat een Mdisk lezer. Roep de lift met de driehoeksleutel en gebruik die ook in de lift en je komt in de westelijke vleugel. 

Spring naar beneden, neem de doorgang naar de liftruimte, over de krat die in de stroomversperring staat en loop naar je hovercraft. Vaar rechtdoor naar de liftruimte en pak parel (22, Reaper).

Ga terug en leg weer aan. Ga boven links naar de tralies, laat Dubbel H de tralies kapot stoten, koop als je iets nodig hebt en plaats de zekering in het kastje. Dubbel H wordt niet goed want hij krijgt bijna geen lucht meer, je hebt 4 1/2 minuut om Dubbel H naar de schuilplaats van Iris in de stad te brengen. Loop naar de hovercraft, ren niet want Dubbel H kan je anders niet bijhouden, ga naar het voetgangersgebied in de stad, Akuda bar in, boven naar deur 3 en draai samen in de kast naar de Iris basis. Na de scène krijg je 5 parels die je achter in de kamer mag pakken (23,24,25,26,27, Hillyaanse Donaties (opgehaald bij Iris)).  Je volgende missie is de slachthuizen.

Verlaat de bar, ga beneden naar de kraam van Nouri, koop een parel (46, gekocht van Nouri) (doe dit alleen als je genoeg geld hebt, dit kan ook later), ga achter de kraam omhoog en open de deur met de paarse vierkantsleutel. In de schuur staat een kast die je moet openen met de code die op het kaartje staat, die je gekregen hebt van de bedroefde man in de Akuda bar van deur 1. Pak er een parel uit (13, teruggenomen van de Alpha secties). Ga naar de winkel van Ming-Tzu, zeg het paswoord, pak achter in de ruimte Mdisk 11 (Iris 513) en bekijk die in de Mdisk lezer die links in de winkel staat. Als je later een bericht krijgt van Ming-Ztu dat ze weer parels te koop heeft, ga die 2 parels dan kopen (of later), (47en 66 gekocht van Ming_tzu).

Ga naar Mammago garage. Koop een Jump-Kit voor 15 parels. Nu kan je met de hovercraft springen. Je hebt de lasers al gezien die rondom in het water liggen. Je kunt nu over die lasers springen met de hovercraft, spring rechts van de vuurtoren over de rode laser, maak een foto van het roodachtige vliegend dier, Manta Magnificens (850), aan de andere kant zie je een  roodachtige walvis omhoogkomen, maak daar een goede foto van, Megaptera Borealis (2000). Daar in de buurt is ook een grot voor races 3 en 4 slachthuis, maar je kan beter wachten met deze races voor later. Je kan wel de race doen in de plunderaargrot 3, links van de slachthuis race grot. Win de race voor een parel (49, buit van plunderaars). Doe plunderaar race 4 in de grot in het vuurtoren gebied (51, buit van plunderaars)

Ga de stad in via het hoofdkanaal, als je het kanaal uitkomt spring links over de rode laser, helemaal achter in het gebied lift een krat, schiet het stuk en pak de parel die in de krat zit, (65, Teruggehaald van de Alpha secties). Ga naar het gebied van het zwarte eiland. Ga naar de fabriek, voor de ingang vliegt een beest, maak een foto van een andere vliegend dier Manta Cyanea (700). Ga rechts van het eiland over de lasers, maak een foto van een andere walvis, Megaptera Purpurea (2200). Je filmrolletje zal nu vol zijn, je krijgt nieuwe parel (28. film van dieren 6) en filmrolletje 7. Achter de rode lasers ligt ook een grot met kratten voor wat geld.

Ga naar de Alpha ondergrondse verblijven (tegenover ingang van het zwarte eiland).

Leg aan, hier staat een Mdisk lezer. Open boven de deur met de paarse sleutel. In de volgende ruimt sla een robot in de elektrische versperring, klik op de handknop voor meer robots die je in de andere versperringen moet slaan. In de andere ruimte sla je de laser robot in de versperring. In een ruimte staat ook een kastje met energie. Achter de laatste versperring versla je 3 vliegende monsters voor 3 parels (39, 40 en 41, Teruggehaald van de Alpha Secties)

Slachthuis.

Ga naar de grot van de slachthuis races. Doe beide races voor een parel (71 en 72 overwinning race 3 en 4)

Slachthuis eerste foto. 

Als je deze 2 races hebt gedaan ga dan race DRIE nog een keer doen. Als je ongeveer op de helft van het parkoers bent zie je links een opening met rode lasers. spring met je hovercraft over de rode lasers en je komt in de slachthuisweg. Volg de kapotte brug, spring over de gebroken gedeeltes van de brug, ontwijk de vijandige lasers. Let goed op dat je de goede kant gaat, val je in het eerste gedeelte tussen de gebroken brug in het water ga dan volle kracht via een rotshelling (ergens in een hoek) weer de brug op. In het tweede gedeelte van de brug wordt je automatisch terug getild op de brug als je er van afvalt. Ben je in de goede richting en bijna op het einde zegt Dubbel H dat je er bijna bent en je gaat het slachthuis gebied in. Je ziet dan voor je een opening van een rode toren. Vaar daar naar toe en je valt in het water. Kijk uit voor het licht van de zwevende robot, als je daar in vaar vuurt hij een torpedo af. In het water zwemt een waterslang, maak een foto van de slang, Anguilia Bifida (600). In het water drijft een krat, achter is een vaardoorgang naar een grot met mijnen er voor. Duw de krat tegen de mijn die voor de ingang drijft. De mijn explodeert, ga verder de grot in en daar is nog een mijn. Je kan ze niet kapot schieten en er zijn geen kratten meer. Ga terug, de grot uit. Kijk hoe de robot zijn route vliegt. Ga in een goede positie staan bij de doorgang van de grot, als de robot bij jou dicht de doorgang bereikt ga dan door het licht zodat hij een torpedo afvuurt. Zorg dat hij jou niet raakt, vaar snel de grot in en wel zo dat de torpedo je volgt, vaar naar de mijn en de torpedo knalt tegen de mijn. Achter in de grot is nog een mijn, doe hetzelfde met de torpedo. De volgende kan je met een krat vernietigen of schieten, de meeste mijnen kan je vernietigen met je superaanval wapen (linkermuis knop vasthouden dus). Leg aan, koop wat je nodig hebt, loop naar boven, hier staat een Mdisk lezer, ga midden van de half geopende poort staan, versla de zooi monsters, duw dan de poort open en Dubbel H helpt je. 
Spring in je hovercraft, links ligt een rots die wat omhoog gaat, ga volle kracht over de rots en landt op de loopbrug, vaar door de poort die je net geopend hebt, vaar dan naar de buitenste grachten. 

Ontwijk de lasers, schiet de kratten kapot voor het geld, vaar door en je wordt voort geblazen door een enorme ventilator, probeer de mijnen te ontwijken.of schiet ze kapot, achter ligt een metalen helling. Ga omhoog, boven zijn meerder ventilators, ga volle kracht langs die ventilators (die houden je omhoog) en probeer aan de overkant te landen. Val je onder terug in het water probeer het dan opnieuw. Daar geland ontwijk de mijnen en er is een opening tussen de 2 ventilators. Ga daar in, ontwijk de mijnen of schiet ze kapot, op het einde van de tunnel val je in het water. Hier zijn 5 openingen en een krat. Voor een opening ligt een mijn, een opening is gesloten met tralies, 2 openingen langs elkaar en een opening rechts van de mijn. Ga die opening in, je komt nu terug in het gebied van races 3 en 4 van het slachthuis, open het rooster (vaar er tegen). Nu weet je deze opening als je later het slachthuis wil verlaten/ binnen gaan. 

Ga terug naar de andere openingen (door de opening die je net gemaakt hebt dus, buitenste grachten). Duw de krat tegen de mijn, hier achter ligt nog een mijn, ga de linkse opening in, op het einde van de tunnel (ga niet links de tunnel door) duw je de krat die er staat onder het water in en duw de krat tegen de mijn. Vaar door naar ingang slachthuis. 

Leg aan, draai naar de buis met de tralies, daar loopt een beest op het vuil, maak een foto van dat beest, Trilobites Saltans (1100). Als je nog geen foto van een kikker hebt kan je die nu maken. Draai naar boven en zie rechts van de gesloten poort een handknop, schiet een disk op de knop, stap in je hovercraft en ga de open poort door. Aan de andere kant van de poort zie je een apparaat met een streepjes code. Daar kan je een foto van maken maar Iris moet meer bewijs hebben om deze te kunnen ontcijferen, Vaar naar de bewakingskamer. Leg aan bij de gesloten poort, klim naar boven, vernietig de vliegende Alpha met je Gyrodisk wapen door op de 2 gele zuurstofflessen te schieten. Maak een foto van de wormen die op de vloer bij de draaiende lasers lopen, Macropodia Omnivora (400). 

Hier staat ook een energie verkoopautomaat. Aan de overkant zie je een tandwiel draaien, ga helemaal rechts staan, schiet een disk op de handknop die je ziet als er geen tand voor komt. Spring snel naar beneden waar je net omhoog bent gekomen, ga je hovercraft in en vaar snel door de poort. Leg, aan de andere kant van de poort weer aan. Klim/loop naar boven een ga naar het platform. Hier is een Mdisk lezer. Ga beneden bij een draaiende laser staan (gehurkt), geef Dubbel H opdracht ze te vernietigen, doe dat ook bij de andere. Klim op de pijpen, links van de Mdisk lezer naar boven, spring rechts naar beneden op de plank, klim op de poort, loop naar de andere kant van de poort (je loopt dus boven op de poort langs de tralies), geef Dubbel H de opdracht om de poort te laten stijgen, als je boven bent spring in de ventilatie schacht. Loop naar het einde de ventilatie ruimte in. Dood de ratten, pak op het einde van de pijp een setje reparatie sleutels, loop iets terug, boven de vlammen zie je een handknop, schiet met een disk op de knop, de vlammen doven en aan de overkant zit een rood beest, maak een foto (dit was het moeilijkste dier om te vinden), Ignis Ignifera (700). Ga terug naar de poort, laat Dubbel H de poort stijgen, loop naar de andere kant, spring op de pijp (als de lift gaat zakken, laat je het weer stijgen, je moet op de hoogste pijp springen), loop over de pijp en spring naar beneden naar de gat in de muur. Klim in het gat, spring aan de andere kant naar beneden, Ingang Trolley. Spring op de vloer en sla de robot in de elektrische versperring. 

Open achter in de ruimte het kastje en pak de reparatie sleutels voor de hovercraft. Klim rechtsboven het kastje naar de pijpen en spring aan de andere kant naar beneden. Maak een foto van de kaart tegen de muur, ga de gang door terug naar de bewakingskamer. Dubbel H komt naar je toe, ga samen naar de ingang Trolley ruimte. Duw de krat onder de doorgang boven bij de pijpen. Klim naar de andere kant terug, ga naar de ruimte bij de elektrische versperring en geef Dubbel H opdracht de tralies van de deur open te stoten. Ga door de opening. dood de wachter in de volgende ruimte. Op de grond ligt een beestje, als je daar naar toe loopt vlucht het links achter de kratten en je ziet luchtbellen. Rechts zie je ook kratten, schiet een disk naar de luchtbellen, het beetje rent snel achter de andere kratten. Als hij naar de andere kant rent maak snel een foto van het beestje, lukt het niet (want het is een snel beestje), schiet je weer op de luchtbellen en probeer het opnieuw, Timorea Saponifera (800). Roep de lift achter het hek met de handknop. Gebruik de paarse vierkantsleutel in de lift op de schakelaar. 

Centrale Hal

Hier staat een automaat met energie te koop. Tegenover de automaat staat een machine met een handknop, kom nog NIET aan die knop want hier kan het spel problemen geven. Als je de volgende ruimte binnen gaat komen er 3 robots, sla de robots  in de 2 elektrische verspringingen. Als je de derde robot hebt verslagen zie je een scène van een groene driehoeksleutel. Deze groene driehoeksleutel zou dus hier op de grond moeten liggen. Als je de sleutel ziet pak het dan groene driehoeksleutel. Je moet nu dus TWEE groene driehoeksleutels in je inventaris hebben. Geef een sleutel aan Dubbel H. Als je de sleutel niet ziet liggen dan heb je hetzelfde probleem die ik heb, de sleutel is nergens te vinden. We gaan eerst het spel saven. Je ziet nog een elektrische verspringingen die aan is. Als je de 3 robots zover hebt gekregen dat je de 3 versperringen gedoofd hebt kan je daar in die ruimte je spel saven op de Mdisk lezer. Is het niet gelukt dan zie je in de muur een paarse vierkantschakelaar. Gebruik die schakelaar en er komen weer 3 robots zodat je alle versperringen kan doven. Ook nu zal je zien bij de laatset robot die je verslaat de scène van de groene driehoeksleutel, maar ligt er weer niet. Pak eerst de parel bij de Mdisk lezer (52, Teruggehaald van de Alpha secties) en save de game. Als je het  spel gesaved hebt ga naar de machine met de handknop, schiet met een disk op de knop en maak snel een foto van het dier dat boven de machine snel naar de andere kant loopt, Amoeba Saltans (500). Ga na de Mdisk lezer en save je game in een andere slot (niet die je net gesaved hebt overschrijven, voor de zekerheid is dit). Onthouw in wel slot deze save game zit.

Verlaat het spel. Download deze fix. Pak het in de folder van dit spel uit (meestal is dat (C:\Program Files\Ubisoft\Beyond Good & Evil\. Open de fix (BGAEFix.exe), klik op de save game van het slot dat je net bewaard hebt, klik dan op "Central hal fix", het zegt dan "save game fixed". Start het spel en laad het. Er komen meteen 3 robots, versla ze. Kijk daarna in je inventaris of je nu TWEE groene driehoeksleutels hebt! Zo ja, geef dan een driehoeksleutel aan Dubbel H. Save de game in een ander slot. Open samen de deur met de groene driehoeksleutel. Dood de 2 soldaten in de volgende ruimte (de achterste op de zuurstoffles een disk schieten en als de andere hem gaat helpen schiet je een disk naar hem). Open de kastjes en pak wat er in staat , pak de kristallen in de kist. Maak de missie foto "gemartelde mens" achter het grote glas en stuur het naar Iris. Ga terug naar de Centrale hal (als je deze ruimte verlaat kan je rechts de deur openen met de sleutel en kom je in de Centrale hal). Save de game. Verlaat de ruimte en stap weer in de lift en gebruik de paarse vierkantsleutel in de lift.

Als je de ruimte verlaat richting lift en je wordt niet uit het spel gegooid naar je bureaublad dan is de fix goed gelukt. Mocht het wel zo zijn, laad dan weer de tweede save game van de Centrale hal, maak GEEN foto van de Amoeba Saltans, ga alles doen wat je moet doen en als je dan terug naar de lift loopt neem dan de foto van de Amoeba Saltans.

Slachthuis Tweede foto. 

Ga als je uit de lift komt terug naar je hovercraft,  Ingang Trolley, doorgang bij de pijpen boven bij het kastje en via de bewakingskamer in je hovercraft. Vaar verder, splitsing, rechts kom je terug bij de andere kant van de poort (stoot rooster open). Ga links op de splitsing naar de binnenste grachten. Ga links meer rond, spring over een lage balk en je ziet voor je een grote rode toren. Rechts zie je een gedeelte van een geraamte, vaar volle kracht langs de geraamte omhoog en land boven in de midden gedeelte (Nr.35). Ga de opening door, Noordelijke vleugel. 

Rechts staat een Mdisk lezer. Je kunt niet over de rode lasers, ga dus met je rug tegen de tank langs/door die dikke pijp. In de volgende ruimte zie je aan de overkant een soldaat achter de elektrische verspringingen op een lift staan. Langs die soldaat is een handknop, schiet met een disk op de knop, de soldaat zal door de versperring worden vernietigd. Ga op de lift staan, schiet weer een disk op de knop en je komt aan de overkant (ik hoef niet meer te vertellen dat je over en onder de versperring moet springen/hurken en  tegen de kratten met kristal moet trappen voor het geld).

In de volgende ruimt staan een aantal soldaten Op de grond is het erg mistig. Loop gehurkt in de mist zodat de soldaten je niet zien. Val ze niet aan maar zorg dat je in de mist blijft en als ze niet naar je toe kijken loop je verder. Er zweeft een laser robot mee, als de soldaten je zien en alarm slaan dat begint de laser te schieten en kan je niet meer verder. Deze zwevende lasers kan je nooit uitschakelen en zijn zeer gevaarlijk als ze in werking worden gesteld als een soldaat alarm roept. Kijk goed in het midden gedeelte naar de posities van de 2 soldaten, zorg dat beide je niet zien als je verder gaat. Wordt je gezien en dood gaat moet je het opnieuw proberen. Je hoeft gelukkig niet helemaal opnieuw beginnen of een save game laden, je wordt terug geplaatst in het gebied. 

Als je aan de overkant bent ga je snel verder door en de deur door. In de volgende ruimte zie je voor je een lift met rechts een  zekeringkastje zonder zekering, rechts daarvan een stroomkastje tegen de muur. Rechts een doorgang met blauwe lasers. Achter tegen de muur bij de blauwe lasers is ook een zekeringkastje met een zekering in het kastje. Om de lift inwerking te stellen hebben we die zekering nodig, trap (actie) tegen het stroomkastje, ga snel kriskras voorbij de lasers en pak de zekering uit het kastje. Trap weer tegen het stroomkastje en plaats de zekering in het kastje bij de lift. Stap in de lift en gebruik de sleutel in de groene schakelaar. 

Sla de 2 robots in de elektrische versperringen, pak uit een kastje achter een versperring de energie pillen. Ga achter in de ruimte het brugje over (links staat een krat met kristal), open rechts de deur, loop wat door, je ziet dan 2 soldaten met hun rug naar je toe, schiet een disk naar de linkse soldaat en snel de deur terug door en dan de rechtse soldaat. Kruip dan achter door een opening, pak het geld, boots en een PA 1 hartje. Ga terug naar de ruimte van de 2 versperringen. Ga de doorgang door van de rechtse versperring, links is een doorgang die geblokkeerd wordt door rode lasers, je ziet in die ruimte een parel, ga rechts, vernietig de mijnen (of ontwijk ze, open de deur en ga op de hoek tegen de muur staan. 

Er zijn hier 4 soldaten, 2 staan stil en 2 lopen een route. Hier is weer een gevaarlijke zwevende laser robot. Links/achter rechtdoor is een doorgang waar je als eerste gebukt door moet, rechts is een doorgang waar een soldaat voor staat. Buk en ga achter de steen, als de lopende soldaat van je weg loopt ga je er achteraan, hij stopt bij de onder doorgang, als de rechtse soldaat  wegloopt verberg je dan snel achter de steen, rechts. Als de soldaat die voor de onder doorgang weer terug loopt ga dan snel de onder door gang door. Open het kastje en pak de energie, pak de parel, (70, Teruggehaald van de Alpha Secties). Klik op de handknop en ga de rode gedoofde lasers door. Nu moet je weer terug naar deze ruimte. Doe hetzelfde als voorheen maar volg nu de rechtse soldaat bij de splitsing en ga links de opening door. 

Je kunt dan rechtdoor een deur door om de rode lasers daar uit te zetten zodat je nu de ruimtes kan betreden zonder weer deze handelingen te moeten doen, maar we komen hier toch niet meer terug. Ga rechts de deur door, hier staat een Mdisk lezer. Zie een krat en een stroomkastje tegen de muur onder de blauwe lasers. In de gang wordt de doorgang geblokkeerd door blauwe lasers en de doorgang naar de lift door een elektrische versperring.  Duw tegen de krat en daar achter is een doorgang. Kruip door de opening, in het midden van de ruimte achter de blauwe lasers is een zekeringkastje tegen de muur, je snapt het al deze moeten we dus zien te pakken als het stroom uit is. Vernietig eerst alle mijnen om straks sneller door te kunnen lopen. Ga terug naar het stroom kastje, trap tegen het kastje om de stroom uit te zetten, kruip snel door de opening, spring over de blauwe laser en pak de zekering. Je ziet dat de versperring voor de lift is gedoofd. Ga de lift in en gebruik de groene sleutel in de lift.

Boven staat een soldaat, ga bij de pilaar van de helling staan, schiet een disk tegen de muur, de soldaat komt kijken en loopt terug, schiet dan een disk als hij terug loopt. Ga de ruimte in die jij bewaakte, pak een PA 1 hartje en de boots uit de kast, als je de krat in de hoek kapot trapt kijk dan uit dat de soldaat je niet ziet die achter de blauwe lasers staat. Ga terug, helling af en links de deur door. 

Je ziet een soldaat lopen, om de hoek zie je achter een handknop in de muur, als de soldaat daar stopt en op de lift staat schiet een disk tegen die knop. De soldaat wordt door de stroomstralen vernietigd, ga op de lift staan en schiet weer een disk tegen de knop. In de volgende ruimte zijn 3 wachters, versla ze. In de andere opening is een zekeringkastje, plaats de zekering in het kastje en open de deur. 

Je komt Dubbel H tegen. Hier staat een Mdisk lezer. Rechtdoor kom je in de Centrale hal. Gebruik de paarse sleutel bij de rode lasers, als je naar boven gaat ga je terug naar de hovercraft. Ga rechtdoor naar de Centrale hal, schakel links de 2 soldaten uit en Dubbel H zal de andere pakken. Ga op de linker helling staan en maak de tweede missie foto van het slachthuis "Mensentransport". Ga terug naar de Noordelijke vleugel, ga helling over bij de rode lasers, links naar de binnenste grachten en ga je hovercraft in. Vaar rond om de toren en in een hoek zie je bij een doorgang 2 grote mijnen liggen, gebruik de kratten om de mijnen onschadelijk te maken of gebruik een torpedo die af gevuurd worden door de vliegende robots. Ontwijk de kleine mijnen als je de gracht verder door vaart en leg aan aan het einde. Koop wat je nodig hebt en ga naar de Oostelijke vleugel. 
 patrouille 

Slachthuis Derde foto. 

Laat Dubbel H de tralies door beuken en hij neemt meteen de soldaat mee. Ga naar die ruimte en hier staat een Mdisk lezer achter een versperring. Trap tegen het stroomkastje en ga snel naar de Mdisk lezer. Klim op het laddertje achter bij de blauwe lasers, trap het rooster open, trap de volgende rooster in de buis open en spring naar beneden. Je ziet een soldaat voor een grote deur staan, in de deur is een handknop. Dood de soldaat, links is een metalen deur, ga daar voor staan, schiet een disk op de knop met de hand, de metalen deur gaat open en ga naar de volgende ruimte. Achter in de hoek, links van de helling open je een kastje en pak er alles uit. Ga de helling over en je komt boven met onder je een ruimte met 3 soldaten.  

Klim met de trap links op het einde naar beneden, als de soldaat niet kijkt laat je los, hurk achter de achterste kist, schiet hem van achteren, verberg je achter de achterste kist aan de linkse kant, rechts komt een soldaat, schiet hem ook van achteren als hij zijn collega helpt, doe hetzelfde ook met wachter 3. Mochten ze alle 2 tegelijk komen dan kijk uit dat ze je niet zien want er is hier een gevaarlijke zwevende laser robot of bedenk een andere tactiek. 

Ga door de deur waar de 2 soldaten wacht hielden. Links is een blauwe lift, rechtdoor ga je omhoog waar blauwe lasers zijn en een zekeringkastje. Ga rechts, duw de krat op de lift, ga naar beneden met de lift (driehoeksleutel), trap tegen het stroomkastje en pak de zekering. Klim op de krat, en ga de blauwe lift in. Dood de 3 soldaten, ga achter het groene veld, pak de parel (48, teruggehaald van de Alpha Secties) en er is een Mdisk lezer. Ga naar de volgende ruimte, gebruik de groene sleutel voor de rode laser, plaats de zekering in het kastje. Open de deur met de handknop en kruip de deur onderdoor. 

Klim op een krat en laat los aan de overkant. Loop naar onder, ga gehurkt links een opening door, open het kastje, pak alles en het PA 1 hartje. Ga terug en gebruik de groene sleutel links bij de rode lasers. Buk en ga door, ga rechts de deur door, links de deur door, trap tegen het stroomkastje en snel de versperring voorbij, spring op een krat, spring op de grond en Dubbel H staat je op te wachten. Ga gang van de mijnen door en vernietiging de steeds terug komende wezens. Als ze niet meer terug komen spring op een pijp boven naar de elektrische versperring, als je boven bij de versperring hangt geef Dubbel H opdracht om tegen het stroomkastje te trappen en ga de versperring voorbij. In de volgende ruimte staan 3 wachters, versla ze en ga door de andere opening waar een Mdisk lezer staat. 

Ga verder door, ga links naar het uiteinde, schiet een disk op de wachter en gebruik de groene sleutel bij de rode lasers. Volg de gang, koop wat je nodig hebt, ga links verder, dood de wachter om de hoek,  gebruik de groene sleutel bij de rode lasers. In de volgende ruimte zie je een overzicht van de ruimte. In de muur is een gat, schiet de soldaat met een disk en de volgende die komt schiet die ook met een disk. Ga er naar toe, maak missie foto "Domz Sarcofagen" van het tegenoverliggende gebouw met de Domz. Pak de zekering uit het kastje, plaats die in de gang rechts van de blauwe lasers. Open de deur, links van het kastje met de handknop en kruip er in. Gebruik de groene sleutel bij de rode lasers. Gebruik de paarse sleutel in de lift naar de Oostelijke vleugel waar Dubbel H  je weer opwacht. Ga via de binnenste grachten naar je hovercraft (is niet ver lopen). 

Nu je alles verzonden hebt, geeft de Gouverneur je de code van het Slachthuis. 

Je moet nu terug naar de ingang van het Slachthuis (binnenste grachten, links de gracht in, rechts de gracht in, de bewakingskamer, splitsing rechtdoor het rooster door, links naar de Slachthuis ingang, linksaf en aan leggen. Gebruik de code op de streepje code van het "militair geheim" en de poort gaat open. Ga de geopende poort door, buitenste grachten, de linkse opening door, races 3 en 4 slachthuis, verlaat de grot naar de Hillys en een Domz valt je aan , versla het en pak parel, (50, Domz Zeeslang). Ga naar de Iris schuilplaats in de stad. Je hebt een gesprek met de Gouverneur, je krijgt de stersleutel waarmee je toegang hebt tot het gebied achter de rode lasers op het fonteinplein. Na het filmpje pak de 12 parels achter in de ruimte (53 tot 64, Hillyaanse Donaties (opgehaald bij Iris))

We zijn klaar met de eilanden/grotten. We gaan nu eerst de parels halen die we in de Stad kunnen vinden. Je zal inmiddels een e-mailtje hebben gekregen van Francis dat hij een nieuwe parel heeft die je kunt winnen op zijn schijfpool tafel. Daag hem uit en win een parel, (45, Overwinning bij schijfpool). Ga naar de fonteinplein en koop een parel als je dat nog niet gedaan hebt. Ga naar Ming-Ztu. Als je nog geen parels gekocht hebt hier voor de tweede keer koop ze dan nu (als je genoeg geld hebt natuurlijk). Zeg de code tegen Ming-Ztu, pak Mdisk 12 (Iris 514) en bekijk die in de Mdisk lezer die in de winkel staat.

Ga op het fonteinplein de houtendeur in naar de overslag (als je de winkel uit komt is het rechts en trap op).Duw de metalenkast weg  (kijk eerst in de kast). Ga de lage opening door, gele lasers over en je komt bij de transport lopende banden. Ga de hoek om en stap op de lopende band. Je gaat naar boven, stap rechts, voor de rode lasers op het platform, spring naar beneden, lopende band gaat naar beneden, stap rechts, voor de rode lasers op het platform, spring, de band gaat naar beneden, ren snel tegen de band in en stap rechts, voor de rode lasers op het platform. Spring naar de kristalkist en gang in. Je ziet een overzicht waar je naar toe moet voor de parel. Stap op de lopende band naar boven, stap rechts, voor de rode lasers op het platform, spring, lopende band gaat naar beneden, kijk uit voor de vaten die er op staan, spring, lopende band gaat naar boven, ontwijk de gele lasers (spring/hurk).

Stap rechts op het platform, spring, lopende band gaat naar boven (gele lasers), stap rechts op het platform,spring, lopende band gaat naar boven, stap rechts, voor de rode lasers op het platform, spring, lopende band gaat naar boven (gele lasers), stap rechts, voor de rode lasers op het platform, spring (kijk uit voor  de vaten) en ren tegen de band in meteen rechts op het platform. De lopende band gaat naar beneden en jij moet naar boven. Als een vat die op de lopend band staat voorbij je is ren je naar de bovenliggend platform, doe dat bij de volgende ook zo maar nu moet je goed time dat het vat je niet blokkeert. Als je op het platform voor de rode lasers staat spring naar beneden, lopende band gaat naar boven, ga mee naar boven en stap links voor de rode lasers op het platform. Ren tegen de band in naar het onderliggende platform (kijk uit voor de vaten). Ren weer tegen de band in naar het onderliggende platform (kijk uit voor de vaten, hurk en spring over de gele lasers, time het goed). Loop naar het tegenoverliggende platform. Spring naar beneden en meteen rechts de gele lasers over. Klim op de kratten en pak de parel, (16, Teruggehaald van de Alpha secties). Stap op de lopende band, rechts de opening in, spring naar beneden en je komt terug bij Dubbel H. 

Ga richting garage waar je de hovercraft parkeert, als je naar beneden lopend in het gebied komt ga je links (rechts ga je naar de garage),  boven een trap is een deur van tralies. Laat Dubbel H de deur open beuken en ga naar de Alpha Secties pakhuis. 

 Pakhuis.

Ga achter in de lift staan en laat Dubbel H de knop bedienen voor de lift. Ga gang door, dood de soldaat die om de hoek staat, opening door, volg gang,  dood de soldaat die om de hoek staat, opening door, volg gang, deur door. Ga op de plaat met een pijl staan, je ziet een deur open gaan, zodra je van de pijl afloopt gaat de deur langzaam sluiten, ren snel boven naar de sluitende deur (buk bij de rode draaiende laser en duik/spring over de blauwe lasers en snel de deur door.). Pak de parel (42, Alpha Secties Hoofdkwartier). Ga op de plaat met een pijl staan, doe hier hetzelfde als bij de eerste, deze is wat moeilijker als de eerste, de deur is verder en 2 rode lasers waar je onder door moet, succes :).  Als beloning is is deze ruimte 2 parels (43, 44 Alpha Secties Hoofdkwartier). Ga de lift in. Nu moet je uitkijken voor de soldaten en robots. Gebruik de knop voor de rode lasers, REN rechts en volg maar steeds de weg, je kan bijna niet in de verkeerde richting rennen, de robots schieten de kratten kapot zodat je verder kan, bijna op het einde ren je om een soort rotonde, ga als je daar omheen bent links en klim op de kratten die tegen een muur staan. Als alles goed is gegaan laat je je zakken en je komt terug bij Dubbel H.       

Ga nu op het fonteinplein naar de doorgang bij de rode lasers. Gebruik je stersleutel om de rode lasers te deactiveren (je kan eerst de game save in de Ming-tzu winkel).

Alpha Secties Hoofdkwartier.

Roep de lift met de handknop en laat Dubbel H op de knop duwen. In het gebied waar je komt is vol met soldaten en laser robots. De laser robots zien je niet als er geen alarm wordt gegeven door de soldaten. De soldaten zien je alleen als ze je in hun vizier zien. Ga brug onderdoor, met de rug tegen de muur ga je achter de soldaat voorbij, klim omhoog, ga tegen de muur staan en wacht op de  hoek. Als de patrouillerende soldaat van je weg loopt ga je achter hem aan, in de inham van het gebouw ga je tegen de muur staan (overkant dus in de inham), wacht tot de soldaat je voorbij komt en ga verder, ladder op en meteen hoek om. Ladder op, ga rechtdoor onder de pijpen als je de soldaat op zijn rug ziet, ga verder door bij de volgende soldaat als je die ook op zijn rug ziet. De volgende achter langs, ladder op, pijp over, spring naar de overkant, spring naar beneden en blijf aan de muur hangen, kijk hoe de soldaat draait en ga achter de 2 soldaten langs, via de container omhoog, klim op de richel, kijk in het raam hoe de soldaat patrouilleert en ga er langs als je hem in het raam ziet. Doe dat om de hoek ook zo, (de soldaat die je voor je staat ziet je toch niet), om de hoek no9g een raam en ga op het balkon. Nu kan je de soldaat die binnen in het gebouw loopt doden (schiet een disk op de zuurstoffles).  

Open de deur en naar het Oostelijke district. Voor al de moeite pak je hier 10 parels, (29 - 38, Teruggehaald van de Alpha secties). Hier is ook een Mdisk lezer. Open de deur met de paarse sleutel, duik over buizen en vlammen. Als je over de vlammen duikt gaat er links een deur open, hier staat een  heel leger soldaten en robots achter, REN snel weg, volg het pad, duik, spring over alles wat je tegen komt, loop over daken en op het eindpunt spring je naar Dubbel H en die redt je.  

Terug bij de Akuda bar is tegenover de bar een deur met een paarse schakelaar, ga daar in, Alpha Ondergrondse Verblijven. Duw links de krat weg. Achter de krat is een gat in de muur, kruip er onder door, ga links want rechts wordt geblokkeerd door blauwe lasers. Om de hoek onder de blauwe lasers door, ga aan de halve ladder hangen, als de rode lasers onder je uit zijn en laat je je vallen en snel de bak uit. Bij de volgende als de horizontale laser boven en de verticale links is laat je los. 
Volgende lasers, hurk, blijf achter een schot staan als de laser je richting draait en daal aan de andere kant.  Volgende lasers, met rug tegen de muur ga je door naar de andere kant als de lasers gedoofd zijn en daal op het einde. Ga links over de richel, ga verder als de laser uit is (een laser draait rond) en daal op het einde. Laat je zakken als de laserstraal niet onder je is en loop naar het einde. Doe dat ook bij de volgende. Bij de laatste spring je op een glazenplaat met onder soldaten. Kruip achter door het gat, ga voorbij de blauwe lasers en als je in het volgende gebied komt zie je een overzicht van de volgende ruimte. Je moet naar die ladder die je dan ziet. 

Om de hoek patrouilleren 3 wachters, daaromheen zijn rode laser, als een soldaat daar doorheen loopt doven ze even, je moet dus achter een soldaat aanlopen en tegelijk mee door de gedoofde lasers lopen. Kijk uit dat de andere soldaat je dan niet ziet. Ga eerst gehurkt achter de kist zitten die achter de blauwe lasers staat. Kijk hoe de soldaten lopen en als de soldaat door de rode lasers loopt loop jij mee, let dan op dat de soldaat die achter hem aan loopt je niet ziet. Er is een moment dat er een ruimte is tussen de soldaten. Klim links, op de ladder als je de laatste laser door bent (3 lasers). Ga  naar het einde van de schacht, kijk door de kapotte ruit, schiet een disk op de handknop van de rode laser. Ga een opening terug en schiet daar ook een disk op de handknop. Klim door de opening, laat je vallen en pak de 4 parels (67,68, 69 en 70, Teruggehaald van de Alpha Secties). Open de deur met de paarse sleutel, dood de soldaat die rond loopt, kruip onder de blauwe lasers, klik op de handknop en loop snel naar de deur die open gaat. Ga de gang door, je komt bij een lift met 2 grote kratten, verberg je achter de eerste krat (gehurkt), de lift gaat omhoog, rechts staat een soldaat, verberg je achter de andere krat, links staat een soldaat (je kunt zien aan welke kant een soldaat staat door de lampjes tegen de muur). Zo ook bij de volgende, als je de lampjes ziet die in de achtermuur komen verberg je dan achter de achterkant van de achterste krat. Een soldaat gaat mee naar boven. Op de volgende etage loopt de wachter weg, volg hem langzaam en verberg je achter de kist die in de gang staat. Is de soldaat de hoek om door de blauwe lasers klim je op de krat en ga het gat in. Trap tegen het rooster en je komt Dubbel H tegen. Klik op de knop bij de rode lasers en je komt terug in de stad. Nu hebben we alle parels die we in de stad kunnen krijgen. Nu gaan we de ruimte in.

Ga naar de vuurtoren, ga boven naar de slaapkamer van de kinderen, gebruik de code computer die achter het prikbord met de laarzen afbeeldingen. Onder de laarzen van Pey'J is onder elke zool een code (je kan de laarzen in je inventaris bekijken), toets een van die code in (als de linker niet goed is pak je dus de rechter). Ga naar de Hangar, daar is ook een prikbord en toets daar de andere code in. Op de computer komt een rode knop. Druk op de rode knop en rechts schuift een rots weg. Hier staat de Beluga ruimteschip. Pak Mdisk 7 (Beluga Controle) die op de werktafel lig en de vluchtstabilisator. Ga naar de Beluga, plaats de vluchtstabilisator in een kastje (links of rechtse poot) en laat je omhoog stralen de Beluga in. Je wordt teruggezet want het schip heeft nog een vluchtstabilisator nodig. Ga naar de Mammago garage.

Lees de Beluga disk in de Mdisk lezer (als je dat nog niet gedaan hebt). Koop een vluchtstabilisator voor 20 parels. Verlaat de garage en je ziet dat de vuurtoren wordt aangevallen. Ga naar de vuurtoren. Ga de vuurtoren in en aanschouw de droevige scène. Ga dan naar het ruimteschip in de Hangar. Buiten wordt je aangevallen door vliegende Alpha's, als je de eerste neergeknald hebt komen er nog 3 om de hoek op je af, dood ze met je Gyrodisk lanceerder. In de hangar plaats de vluchtstabilisator (druk eerst op de rode knop om de rots weg te schuiven) in het ruimteschip en maak een test vlucht. Je wordt aangevallen door een Domz zeeslang versla hem in de lucht en pak de parel (73, Domz zeeslang)

Als je met je ruimteschip op het water land kan je de hovercraft ontkoppelen en met de hovercraft verder gaan. Je kunt ook boven bij de vuurtoren en boven in de garage landen. Vlieg nu naar het zwarte eiland, land BOVEN in de krater van het  het zwarte eiland. Ontkoppel de hovercraft (rechtse muisknop) en vaar de kratergrot in "schat van de vulkaan. 

Leg aan, rechts is een kastje met energie, boven staat een Mdisk Lezer, maak een foto van dat slijmachtig beest dat tegen de muur plakt, Aurelia Magnificens (500). Ga verder de grot in, klim omhoog, spring in het midden naar de overkant, richel over, gebruik de oranjeplant op de brug, verder de grot in en je komt uit bij die vliegende monsters (Crochaxs) die een parel bij zich hebben. Versla de eerste monsters voor 3 parels, volgende 1 parel, (77, 78,79, 74, Vulkaan Crochax). Ga verder naar achteren en gebruik de oranjeplant om de brug aan de overkant te laten zakken.  achter door een grot opening verder, loop terug en 2 vallen je weer aan, pak de 2 parels, (75, 76 Vulkaan Crochax). Loop verder terug, spring voor de grot opening naar links naar de anemonen. Voorbij de anemonen 4 parels, (80 t/m 83 Vulkaan Crochax). Brug over, opening door daar zijn de laatste 5 parels, (84 t/m 88 Vulkaan Crochax). Je krijgt een Mdisk gestuurd omdat je alle parels hebt gevonden Mdisk 14 (Parelspel). Nu missen we nog allen Mdisk 8 en 13. Mdisk 8 krijg je ook gestuurd als je alle dierenfoto's hebt gemaakt, we moeten nog een foto van fotorolletje 7 maken, deze foto maken we in het heelal als we naar de maan gaan. We gaan nu Mdisk 13 proberen te bemachtigen. Verlaat de grot, stap in de hovercraft, koppel je aan je ruimteschip, vlieg en land op de Mammago garage. 

Koop een ruimtemotor voor 30 parels. Nu kan je het heelal in. Save je game in de Mdisk lezer. Weet je nog die kast in de bar bij de schijfpool tafel die nog steeds dicht is en waar we geen code voor hebben? Stap in je ruimteschip (linkse doorgang als je de garage uitgaat). Vlieg naar de ingang van het hoofdkanaal en ontkoppel de hovercraft voor de ingang van het hoofdkanaal. Het ruimteschip blijft hier achter, kom hier terug om je weer aan het ruimteschip te koppelen. Ga met je hovercraft naar de stad, de bar in naar de Mdisk lezer bij de schijfpool tafel en save je game.

Onder in het scherm zie je bij de save games een groene internetcode. Schrijf de code op van de save game die je net gesaved hebt, het zijn totaal 16 getallen/cijfers/tekens. Schrijf het precies na, dus ook als het Hoofdletters zijn. Ga uit het spel want je moet nu op internet ?. Je krijgt de code via Ubisoft. Door de code weten ze hoe lang je het spel tot nu hebt gespeelt, hoeveel parels je hebt en wat je nog meer hebt. Door deze code, geven hun een code voor het kastje met Mdisk 13 maar daar moet je nog wel wat voor doen!. Ik moet erbij zeggen dat het mij niet gelukt is? Misschien komt dat omdat ik een cheat heb gebruikt (voor de driehoeksleutel). De volgend info komt uit een Engelse oplossing.

Ga naar de pagina van Ubisoft op internet: 

Log in (access), in de "The Darkroom", als je nog niet geregistreerd bent moet je je eerst (gratis) aanmelden bij "Don't have an account?  Sign Up!". (je hoeft niets aan te vinken als je van hun geen e-mails wil hebben). Anders vul alles in en je komt in de Darkroom. Vul de code van je save game in het balkje onder de "internetcode". Klik op "verify", je ziet dan je gegevens van het spel en als alles hoog genoeg is klik je op "Mission" en ze geven je de secret IRIS Network mission. Klik op "Start the Mission" (je kan je e-mail adres ook intypen voor als je hier weer terug wil komen). Je moet een spelletje spelen om de code te krijgen. Het is een soort hangman spel. Je moet een account hacken door het paswoord te raden. Type een letter in en als het goed is komt er een streepje in het paswoord. Is het fout dan zal het gaan hangen. Bij 4 fouten moet je opnieuw beginnen door weer op "Start the Mission" te klikken. Heb je het goed dan krijg je de vierkarakter code. Gebruik die code in het kastje in de bar en pak Mdisk 13 (schijfpool spel). Later kan je hier ook terug komen als je het spel uitgespeeld hebt en de code geven van je laatste save game om te kijken hoe hoog je staat. Met deze schijf kan je het schijfpool spel spelen in je Mdisk lezer. Met de pareldisk kan je ook het parelspel spelen. Nu gaan we naar de maan.

Maan

Ga je eerst koppelen aan het ruimteschip (bij ingang hoofdkanaal in het vuurtorengebied of waar je het gelaten hebt). Vlieg zohoog mogelijk en gebruik dan je straalmotor (Q).

Zodra je naar de maan vliegt zal je er een walvis zien vliegen. Deze walvis is omringt met ijs, schiet op de wasvis tot hij van het ijs verlost is en maak dan een foto van de walvis, Megaptera Anaerobia  (800). Nu zal je laatste filmrolletje vol zijn en krijg je Mdisk 8 toegestuurd (diersoorten). Op deze disk kan je alle diersoorten zien die je gefotografeerd hebt. Vlieg naar de maan. Zodra je dicht bij de maan bent wordt je door de dampkring getrokken. 

De Maan Selene.

Vlieg naar de satelliet en Dubbel H zegt dat dat de zender is en dat je daar in moet. Vlieg er dus in (blauwe licht puntjes), Toegang tot Zender.

Als je bent geland kan je in een automaat een PA 1 hartje kopen en energie, links daar van staat een Mdisk lezer. Rechts van de automaat hangt tegen de muur een kaart, maak een foto van die kaart. Loop naar de knop met de hand, klim naar het hoogste punt (2x klimmen, overkant springen en verder omhoog). Boven het ruimteschip hangt een krat die door de knoppen bediend kunnen worden. Jij moet naar de bovenkant van het ruimteschip via een krat. Geef Dubbel H opdracht om op de handknop te duwen, ga aan de krat hangen, geef Dubbel H opdracht om op de handknop te duwen, laat los boven het ruimteschip, schiet met een disk op de handknop aan de overkant, als de krat bij je hangt schiet dan met een disk op de handknop aan de overkant en ga snel aan de krat hangen. Laat los aan de overkant. In het midden zie je 3 knoppen in de vloer om de deur tegenover de knoppen te openen, je moet hier dus 3 personen hebben. Ga terug naar je ruimteschip en achter in de ruimte met de 2 knoppen. Ga elk op een knop staan en je gaat omhoog. 

Domz-Basis

Voor je zie je een lichtstraal, de straal gaat door een spiegel die op een zuil staat. Het licht straalt tegen de rots, achter je. Rechts van de lichtstraal in de rots is een door tanden gesloten grot. Boven de grot is een kristal. Ga naar de lichtstraal op de zuil, links is een gesloten doorgang met daar boven een kristal, rechts staat een ingeklapte zuil zonder spiegel. Pak links van de zuil in de hoek een spiegel. Plaats die op de ingeklapte zuil en de zuil stijgt. Draai de zuil met het de lichtstraal naar de spiegel die je net omhoog hebt laten komen. Draai die dan helemaal naar links/achter op het kristal boven de gesloten grot. Pak uit die grot een spiegel. Draai de zuil die naar links straalt op het kristal recht voor je. Deze opent 2 deuren en straalt tegen  een rots. Plaats de spiegel op de zuil bij de rots die onder de straal staat. Draai deze rechts naar het kristal boven de grot (in de grot is een grote kristal voor geld). Links van dezelfde zuil is links een doorgang waar in de volgende grot een standaard staat met spiegels. Draai de zuil naar die spiegel in de andere grot. 

In die grot staan 3 standaards met een spiegel, met op elke standaard 2 schelpen ? waarmee je de spiegel draait. In deze grot is een doorgang dat naar een brug gaat met bogen. Boven de ingang van de doorgang is boven een kristal en op de bogen is ook een kristal. Ga over de brug en de grot aan de overkant in, Kloostergang. In deze grot zie je in het midden Pey'J gevangen in een oranje cocon. Rondom hem staan aan de buitenkant zuilen met een spiegel. Aan de buitenkant en binnenkant zijn bogen met een kristal. Nu moet je de lichtstraal van de grot in de Domz-Basis door laten stralen via de kristallen van de brugbogen naar de voorste zuil van de Kloostergrot. Ga terug naar de grot van de Domz-Basis. Er zijn hier dus 3 standaards met een spiegel, deze spiegels draai je via een schelp met een disk uit je Gyrodisk Lanceerder. Schiet op de schelp waar nu het licht in de spiegel straalt naar de spiegel die voor de doorgang staat (2x links ? misschien is dat bij jou anders), schiet dan de schelp voor de doorgang naar de links achterste spiegel (2x links ?), schiet dan de schelp van links achter op het kristal boven de grot doorgang. Als het licht naar buiten gaat ga dan naar de Kloostergang grot. 

Draai de voorste zuil (waar het licht dus inkomt), rechts naar de buitenste kristal. Doe dat met de volgende zuil (rechts) ook, ga zo rond met alle zuilen (dan nog 5x). Het kan soms zijn dat je een zuil eerst rond moet draaien voordat de zuil het licht op neemt, maar het kan ook zijn dat je bij een zuil bent en die goed zet dat de andere dan ook meteen goed staan. Als ze allemaal met elkaar verbonden zal de voorste rij bogen zakken en moeten we het licht op de binnenste kristallen laten stralen. 

Draai de voorste zuil (die van de ingang) naar de tweede zuil van de linkse kant en de tweede rij bogen zullen zakken. Voor de laatste rij duw de zuil (nog steeds dezelfde) naar de derde linkse zuil, de laatste rij zakt en Pey'J is bereikbaar. 
Laat Dubbel H de oranje cocon open breken. Ga na het filmpje achter naar de glazendeur met daarachter een blauwe lift. Voor de glazendeur is een Mdisk lezer.

Langs de glazendeur is een spleet waar je langs kan en stap de blauwe lift in. Boven kan je links, waar kristalkratten staan, rechtdoor met in de voorgrond 3 knoppen in de vloer en rechts af. Rechts lopen 2 Alpha Soldaten, versla ze, pak het geld van de kratten, ga met de blauwe lift waar de 2 soldaten stonden naar beneden, loop over de richel van het ronde gebouw en ga een opening in, de grote crypte.

Crypte 

Stap in de donker blauwe lift naar beneden, je moet nu bij de groene lift zien te komen, ga rechtdoor naar de lift, boven, linkse naar beneden, links, groene naar beneden en ga de grot in en je ziet een filmpje. Maak de missie foto over de maanbasis met Generaal Kehck en de Domz priesters. Ga terug naar Dubbel H. (rechtdoor , lift naar beneden, lift op het einde naar beneden, lift naar boven, eerste lift naar beneden, rechtdoor de donker blauwe lift naar boven, grot in, kloostergang en dan kan je niet meet verkeerd gaan om Dubbel H te vinden. 

In het midden van de Kloostergang grot ligt nog steeds Pey'J. Ga terug via de brug naar de grot van de Domz-Basis. Je krijg een e-mail van Iris dat Pey'J nog leeft. Pey'J komt er aan gelopen en sluit zich bij je aan. Ga met zijn drieën naar de ruimte waar het ruimteschip staat (lift met de 2 knoppen op de vloer in de grot met de lichtstralen zuilen). Ga over de brug die je ge maakt hebt, ga op de 3 knoppen staan en de deur door. Ontwijk de lasers van de zwevende robot en snel de metrotrein in naar de radiokamer. 

Radiokamer

Hier staat een Mdisk lezer. Save vooral hier want dadelijk kan je niet meer saven. Maak een foto van de streepjes code van de maanbasis computer in de radiokamer, gebruik de code van de E-mail die je hebt gekregen van Iris. Filmpje

Na de scène zal een automatische zelfvernietiging systeem een aftelprocedure beginnen. Ren naar je ruimteschip en zorg dat je op tijd de satelliet uit bent. Er zal dan een reuze mechanische spin op je afkomen die met zijn lasertrekkracht je aantrekt en op je schiet. Je vliegt achter hem aan en moet hem vernietigen. De spin veranderd steeds van stijl met zijn aanvallen en het wordt steeds moeilijker je te verdedigen. 

Eerste ronde:  Schiet alle rode lichtje kapot.

Tweede ronde:  Schiet op de 3 rode straalmotoren in het midden.

Derde Ronde: Schiet alle rode lichtje kapot.

Vierde Ronde: Schiet op de 3 rode straalmotoren in het midden.

Vijfde Ronde: Schiet alle rode lichtje kapot.(kijk uit voor de elektrische straal). 

Zesde Ronde : Schiet alle rode lichtje kapot.

Zevende Ronde:  Schiet alle rode lichtje kapot.

Achtste Ronde: Schiet op de 3 rode straalmotoren in het midden. 

Als je alle rondes heel bent doorgekomen schiet (of met de torpedo's die op je afgevuurd worden) je de grote mijnen kapot voor de ingang van De maan Selene die in het water staat (of duw met de hovercraft de vaten die in het water liggen tegen de mijnen voor de ingang). Ontkoppel de hovercraft van het ruimteschip en vaar naar binnen waar de grote mijnen lagen. Leg aan en hier is een Mdisk lezer. Ga de tunnel door (ontwijk de bewegende stroomkabels), versla de soldaten in de volgende ruimte. Ga met de blauwe lift naar boven en je ziet een scène. Duw daarna op de handknop om de straal uit te zetten. Ga naar buiten en koppel je aan het ruimteschip, vlieg naar de maanbasis, je wordt aangevallen door een leger van de Domz. Na een tijdje wordt je geholpen door het leger van de Hillys. Land dan op de maanbasis.

Maanbasis.

Hier staat een Mdisk lezer. Ga rechts (bij de rode laser) elk op een knop staan en de lift brengt je naar de kern van de basis. Filmpje.

Laatste gevecht.

Probeer in het gevecht met de DomZ Generaal in zijn oog te schieten, versla de monsters, sla de varkens (die op Pey'J lijken) in het kristal om het kristal te breken. Nu komt de generaal naar je toe en moet je hem verslaan met je wapenstok. Dit moet in een volgorde zoals de generaal zich verplaats en jij moet meteen in die richting slaan. Sla je de verkeerde kant op begint het gevecht opnieuw. Boven is Noord (pijltjes toets , onder is Zuid "" en soms komt hij hoog over je. Je moet dus met je pijltjes toetsen meteen de juiste richting in drukken.

Eerste ronde: Links, Boven, Rechts, Links, Boven, Rechts, Hoog, Onder, Rechts en hoog.

Tweede ronde: Versla de monsters en de Dubbel H uitziende soldaten. 

Derde Ronde: Het beeld wordt wazig. Nu zijn de pijltjes toetsen verwisseld. Dus links is de rechterpijltjes toets en rechts dus de linkertoets enz. Versla eerst de monsters. De generaal komt weer naar je toe.

De volgorde is nu: Links, Rechts, Links, Rechts, Hoog, Rechts, Boven, Hoog en Onder. Maar je moet dus de pijltjes toetsen omgekeerd in drukken. Sla dus Rechts , Links, Rechts, Links, Hoog, Links, Onder, Hoog en Boven.

Met de laatste slag sla je de Domz in het oog en zal exploderen. Er volgt een scène. Bekijk de overwinnings eindfilm :)

 

Foto Lijst van de dieren en plaats

Vuurtoren

Adalia Octopunctata: vlieg: 150 units
Homo Sapiens: kinderen: Zaza, Yoa of Kim: 200
Capra Sapiens: vrienden: Oumi of Fehn: 350
Musca Saprophagia: vlieg: 150
Canis Canis: hond: 100
Buiten
Priodontes Campestris: grasgordeldier: 150
Lampyris Campestris: luciolen: 300
Larus Albus: zeemeeuw: 400
Lutra Erecta: Otter: 1000
Hangaar
Dipneustes Trilineatus: dipnoi vis: 400
Werkplaats Pey'J
Sus Sapiens: Pey'J: 600
Mammago Garage
Rhinoceros Sapiens: Issam: 300
Hillys Gebied Vuurtoren
Teratosaurus Imperator: Domz Zeeslang: 2000
Rascax Caeruleus: schorpioenvis: 300
Megaptera Borealis: walvis: 2000
Manta Magnificens: Vliegend dier:  850
 
Zwarte Eiland

Astacus Erectus: 400
Papilio Pilosus: worm: 300
Amoeba Polypodia: 750
Oude Mijn
Lycoperdon Fugiferus: 400
Anemonia Mutabilis: paarse anemoon: 500
Crochax Velox: vijandig beest: 1000
Amoeba Polypodia: 750
Planaria Rupestris: 500
Secundaire Schacht (Oude Mijn)
Pelagia Pachydermis: bruine mutant: 800
Cyanea Urtica: slijmachtige kwal: 700
Alicia Splendens:  tegen de rots: 300)
Spongus Gluanteus: Groen materialen spons: 500
Helix Rupestris: slak: 500
Hoofd Schacht (Oude Mijn)
Palinurus Rupestris: vijandig beest: 900
Nautilus Fluoreus: schelpachtige vliegend beest: 500
Pterolimax Gigantea: hoofd Domz monster: 3000
 
Hillys Gebied Zwarte Eiland

Megaptera Purpurea: walvis: 2200
Manta Cyanea: vliegend beest: 700

Voetgangersgebied (stad)
 
Aquilus Sapiens: man van de krantenwinkel: 300
Walrus Sapiens: walrusachtige loopt rond of Ming-Ztu: 300

Akuda bar

Taurus Sapiens: Mo, de barman: 350
Carcharodon Sapiens: Francis (schijfpool) of andere haaiachtige: 400

Iris schuiplaats 

Felis Sapiens: Mei, katachtig: 400
 
Ming-Tzu Winkel 

Koi Kumonryu: vis in aquarium: 300

Fabriek

Vorax Nocturnus:  500
Rattus Gigantus: zwarte rat lopen overal: 200

Laboratorium

Aedes Raymanis: bloem: 800

Grot met de lift
Cyclopeus Palustris: Reaper: 3500

Bovenste hal

Sarcophagus Domzii: Domz: 900

Röntgen Controle(Fabriek)
Rattus Albus: witte rat: 750

Kast (Fabriek)
Blabera Gregaria: Kleine insecten (mier?): 700

Nutripillen vat
Arachnis Viridis: groene spin (ook in de stad): 350

Slachthuis

Anguilia Bifida: slang in het water: 600

Ingang slachthuis

Trilobites Saltans: inktvis?: 1100

Bufo Erectus: kikker (ook in de vorax schuilplaats): 450

Bewakingskamer

Macropodia Omnivora: worm: 400

Ingang Trolley

Timorea Saponifera:( beestje met de luchtbellen: 800

Centrale hal

Amoeba Saltans: beestje boven de machine: 500

Ventilator schacht (via de poort)

Ignis Ignifera: Rood beestje: 700

De Schat van de vulkaan
Aurelia Magnificens: slijmachtige dier tegen de rots: 500

Ruimte

Megaptera Anaerobia: ruimte walvis: 800


Parel Lijst


Parel 1 - Domz vuurtoren monster
Parel 2 - Domz Zeeslang
Parel 3 - Buit van plunderaars (grot 1)
Parel 4 - Centrum voor Wetenschap: Film van Dieren 2
Parel 5 - Overwinning bij schijfpool
Parel 6 - Rufus buit
Parel 7 - Centrum voor Wetenschap: Film van Dieren 3
Parel 8 - Overwinning race 1
Parel 9 - Overwinning race 2
Parel 10 - DomZ Pterolimax 
Parel 11 - Centrum voor Wetenschap: Film van Dieren 4
Parel 12 - Parel Crochax 
Parel 13 - Teruggenomen van de Alpha secties
Parel 14 - Gekocht van Nouri
Parel 15 - Gekocht van Ming-Tzu
Parel 16 - Teruggenomen van de Alpha secties
Parel 17 - Centrum voor Wetenschap: Film van Dieren 5
Parel 18 - Buit van plunderaars (grot 2)
Parel 19 - Teruggehaald van de Alpha secties
Parel 20 - Domz robot bij de fabriek
Parel 21 - Domz Martelwerktuig
Parel 22 - Reaper
Parel 23-27 - Hillyaanse Donaties (opgehaald bij Iris)
Parel 28 - Centrum voor Wetenschap: Film van Dieren 6
Parel 29-41 - Teruggehaald van de Alpha secties
Parel 42-44 - Alpha Secties Hoofdkwartier
Parel 45 - Overwinning bij schijfpool
Parel 46 - Gekocht van Nouri
Parel 47 - Gekocht van Ming_tzu
Parel 48 - Teruggehaald van de Alpha secties
Parel 49 - Buit van plunderaars (grot 3)
Parel 50 - Domz Zeeslang
Parel 51 - Buit van plunderaars (grot 4)
Parel 52 - Teruggehaald van de Alpha secties
Parel 53-64 - Hillyaanse Donaties (opgehaald bij Iris)
Parel 65 - Teruggehaald van de Alpha secties
Parel 66 - Gekocht van Ming_tzu
Parel 67-70 - Teruggehaald van de Alpha secties
Parel 71 - Overwinning race 3
Parel 72 - Overwinning race 4
Parel 73 - Domz zeeslang
Parel 74-88 - Vulkaan Crochax

Mdisk 

Mdisk 1 -  Opgeslagen spel

Mdisk 2 -  Mr De Castellac: Werkplaats van Pey'j

Mdisk 3 -  De parel en de stromen: Iris

Mdisk 4 -  Voor Jade: Krijg je van Pey'J in de fabriek

Mdisk 5 -  Bewakingscamera: Fabriek , Nutripillen vat

Mdisk 6 -  Databank Hillyaans leger: Fabriek, Computerkamer

Mdisk 7 -  Beluga Controle: Hangar, waar ruimteschip staat

Mdisk 8 -  Diersoorten: Krijg je toe gezonden als je alle foto's gemaakt hebt (56)

Mdisk 9 -    Iris 511: Ming Ztu winkel

Mdisk 10 -  Iris 512: Ming Ztu winkel

Mdisk 11 -  Iris 513: Ming Ztu winkel

Mdisk 12 -  Iris 514: Ming Ztu winkel

Mdisk 13 -  Schijfpool spel: Akuda bar, code krijg je van Ubisoft

Mdisk 14 -  Parelspel: Krijg je toe gezonden als je alle parels hebt (88)

Mdisk Lezers

Werkplaats van Pey'j

Mammago Garage

Vorax schuiplaats

Zwarte Eiland

Aanleg plaats

Oude mijn: 2x

Voetgangersgebied (stad)

Akuda Bar: Bij de Schijfpool, boven in de Iris schuilplaats

Ming Ztu winkel

Fabriek

Lift gebied

westelijke vleugel

röntgen Verificatie

computerkamer

controlekamer

laaddok

Alpha ondergrondse verblijven

Aanleg plaats

Slachthuis

Aanleg plaats

bewakingskamer

Centrale Hal

Noordelijke vleugel: 3x

Oostelijke vleugel. 3x

Alpha Secties Hoofdkwartier

Oostelijke district

Vulkaan

Aanleg plaats

De Maan Selene

Toegang tot Zender

Kloostergang

Radiokamer

Aanlegplaats

Maanbasis

Missie Foto's

Zwarte Eiland: Domz Wezen.

Fabriek Deel 1: Gemartelde Mens.

Fabriek Deel 2: Mensentransport; Alpha secties.

Slachthuis: Mensentransport; Domz Sarcofagen; Gemartelde Mens.

Maanbasis: Samenzweren Met De Vijand.


Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

©GameSolves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

Henk

www.000webhost.com