Betrayal In Antara Oplossing


Dit is maar is maar één mogelijke oplossing dit spel. Het kan zijn dat je een totaal andere weg gevolgd hebt om tot het einde van een hoofdstuk te komen. Verder was het ook onmogelijk om alle mogelijke nevenopdrachten te vermelden. Enkel diegene die ik van belang vond heb ik vermeld. Nog één goede raad: bekijk deze oplossing alleen als je muurvast zit. Het is veel leuker om alles zelf te verkennen! Bovendien worden je karakters zo veel vlugger sterker. Je zal het nog nodig hebben.

Chapter 1

Het spel begint op het strand van Briala. In dit hoofdstuk moet je in Panizo zien te geraken. Doorzoek de man die op het strand ligt. Zo heb je meteen al wat extra materiaal (Senwater!). Ga naar Briala. In de herberg kan je gratis slapen. Zoek de varkenskweekster op in het dorp en help haar (je stealth skill verbetert). Ga nu de richting van Aspreza uit. Wanneer je Briala verlaat, zie je een groepje schurken een meisje lastig vallen. Snel haar ter hulp (tip: tijdens het gevecht kan je Senwater gebruiken!), je hebt er meteen een reisgezel bij. Ga in Aspreza de Tavern binnen. Praat met Scott Gratisi. Hij leert Aren wat magie bij. Wanneer je terug buiten bent, vergeet dan niet de zojuist gekregen notities te lezen! In Balmestri valt er niet bijster veel te beleven. Er ligt een boog onder de tafel in de herberg. Verder is er een huis waar een jongen je aanvalt. Kies voor "surrender" en je assessment skill gaat met 5 omhoog. Loop nu verder naar Panizo. Ga de stad binnen en klik op de Escobar Estate.

Chapter 2

Het eerste wat je te doen staat is een gesprek voeren met Finch. Hij bevindt zich in een kloof ten zuidoosten van Midova. Ga hierna naar de winkel Peerless Imports in Midova en vraag om Chailan tea. Ga hierna naar Greener Pasture Inn en praat met Leon. Keer na een week terug naar Peerless Imports. De ganse winkel is kort en klein geslagen. Praat erover met de winkelier. Ga nu naar de bank en praat met Antoni. Je moet nu Enkudi zien te vinden. Hij bevindt zich op de weg tussen Ligano en Sortiga. Je krijgt de diamanten en een divining rod (om het droogteprobleem op te lossen). Ga nu naar Sortiga en ga de grotten ten oosten van, de stad binnen. Wanneer je de algemene kaart oproept, dan bevinden de grotten zich ten noorden van het uiteinde van de vlag van het kleine schip. In de grotten bevindt zich Chee, de Montari leider. Praat met hem. Wat verderop bevindt zich een kamer met een uitgedroogd riviertje. Gebruik de divining rod erop. Dat probleem is ook weeral van de baan en Aren heeft wat bijgeleerd (water spell skill). Ga nu terug naar Midova en geef de diamanten aan de bankier. Ga hierna naar de Peerless Imports en praat met Paolo. Ga terug naar Finch. Geef hem de Chailan tea en praat over alles. Beloof dat je de beetle eggs in het oog zal houden. Aren kent nu weer een paar spreuken meer. Tijd om naar Ticoro te gaan. Je kan echter niet langs de gewone weg gaan, want de brug vlak voor Ticoro is versperd. Neem daarom de weg naar Panizo. Ongeveer halverwege is er een smalle opening tussen de rotsen. Iets verder kan je over een smalle brug de rivier oversteken. Van hieruit kan je Ticoro bereiken. Nog een tip: zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op vele gevechten.

Chapter 3

Raal staat voor je. Praat met hem over alle mogelijkheden. Dit hoofdstuk speelt zich uitsluitend in de stad af. Het grote probleem hier zijn de vele vijanden en het feit dat je niet gelijk waar kan slapen. Er zijn drie herbergen, maar in slechts één kan je een kamer bemachtigen: Henne's Shadow Inn. Praat met de herbergier over een kamer. Nadat hij weigert praat je met Scott Gratisi. Hij zorgt ervoor dat je hier kan blijven slapen. Ga nu naar het paleis. Klop aan en praat met Lord Caverton. Begeef je nu naar de Tabernacle of Henne. Ga binnen en praat niet Fellich Marr (op de doorgang links klikken). Ga nu naar de North Gatehouse en praat binnen met de bewaker. Terug buiten wordt het idee geopperd om vanop de wallen de bewakers af te luisteren. De ingang is echter gesloten. Ga nu naar de Knight's Promise Inn. Praat met Selena over alles. Ga vervolgens naar de Keys and Bolts en praat met Coulaine. Hij wil voor jou een sleutel maken voor de wallen indien je hem zelf eerst helpt. Opgelet: je kan pas praten de wallen wanneer je eerst naar de North Gatehouse geweest bent! Ga nu naar de zuidoostelijke hoek van de stad en praat met Torrance. Hij is de schuldige waar Coulaine over sprak. Ga terug naar de Keys and Bolts. Coulaine gaat akkoord om Torrance terug in dienst te nemen en je hebt nu een rampart key. Als je nu teruggaat naar Torrance kan je voor een prijsje (50 burlas) je lockpicking skill omhoog helpen. Ook je spellcasting skill kan je in deze stad grondig verbeteren. Ga naar Camille Farray en praat met haar. "Accept" en kies één van de 3 skills. Ga hierna naar de wallen en open de hekken. Eenmaal boven moet je de oostelijke richting uitgaan. Kijk in het gat in de stenen (je krijgt een verwittiging wanneer je in de buurt bent). Je komt te weten dat de Consort zich in de Green and White Inn bevindt. Daar gaan we dus heen. Praat met de bewaker die aan tafel zit. Keer nu terug naar Henne's Shadow en ga slapen. Je wordt brutaal uit je bed gesleurd en gevangen genomen.

Chapter 4

De opdracht voor dit hoofdstuk is tamelijk vaag: dring binnen in het hoofdkwartier van de Shepards. Eerst gaan we echter een paar steden opzoeken om de eigenschappen van Aren en William wat bij te schaven. Je bent nu maar met z'n tweetjes. Ga naar Levosche. De wapensmid leert Aren wat verdedigingskunsten (defense stijgt met 5). In Ormede bevindt zich een tovenaar. Voor 100 burlas vertelt hij Aren wat over z'n kennis. Ga nu naar Varnasse. Een smid toont hoe je herstellingen moet uitvoeren (repair plus 12!) voor 80 burlas. Tijd nu voor de echte opdracht. Eerst moet je naar Isten gaan. De brug juist buiten Ticoro is nog altijd versperd en de brug waarlangs je gekomen bent (zie hoofdstuk 2) is nu ook ontoegankelijk. Er is echter wel een binnenweg. Juist voorbij Korus Landing kan je door de bergen trekken. Je komt uit op de weg die naar Isten leidt. Ga naar de ticketstand aan het amfitheater buiten Isten. Ze hebben geen tickets meer. Ga naar de kroeg (Backstage Club) in Isten en praat met Lord Lighton. Speel met hem en zorg dat je meer dan 4x na elkaar wint. Hij zal je dan de tickets geven. Ga terug naar de ticketstand en geef je tickets. Ga het theater binnen. Klik op de rechtse deur. Praat met Maria Liana. Ga naar Durst. In de Temple of Henne moet je praten met Jhana (rechts op bank). Je moet op zoek gaan naar de Revered Hand. Hij bevindt zich op de weg juist buiten Ticoro. Na wat gepraat kom je te weten dat Simon zich in Ravenne bevindt. Klop aan op alle huizen totdat je Simons huis vindt. Je wordt aangevallen door soldaten. Versla ze en lees de brief die in het huis ligt. Simon bevindt zich momenteel in Levosch. Ga het dorp binnen, Simon staat er langs de weg. Praat met hem. Hij vertelt je waar het hoofdkwartier is (ten noorden van Ticoro). Je hebt echter een medaillon nodig om binnen te geraken. Ga daarom terug naar Simons huis in Ravenne. Ga naar de tuin achter het huis en klik erop. Je hebt nu het medaillon. Loop langs het meer ten noorden van Ticoro. De ingang bevindt zich aan de rotswand (op het einde). Gebruik het medaillon erop. Je moet nu het medaillon in een bepaalde volgorde draaien. Draai eerst naar rechts tot nr.1. Draai dan naar links tot nr.2. Tenslotte draai je terug naar rechts tot nr.3.

Chapter 5

Ook in dit hoofdstuk moet je het met z'n twee zien te stellen, maar dan wel met Kaelyn en Raal. Je moet Kaelyn haar vader zien te vinden. Ga naar Darvi. Loop nu noordwaarts voorbij het dorp. Je komt Fur Father tegen. Praat met hem over alles. Hij waarschuwt je dat de spectres (blauwe geesten) niet te verslaan zijn. Wanneer je er één tegen het lijf loopt kan je maar beter wegrennen. Loop verder noordwaarts. Even verder kom je een huis tegen. Kijk binnen en lees de brief. Kaelyns vader bevindt zich in een grot aan de noordkant van het woud. Praat met hem. Geef hem je wapens. Ze zijn nu betoverd zodat je de Wraiths (spectres) kan verslaan. Nadat je alle Wraiths in het woud hebt verslaan (een 5-tal), moet je teruggaan naar je vader. Praat met hem en het hoofdstuk eindigt.

Chapter 6

We spelen nu verder met Aren en Cordelaine, die zich in de grot van de Shepherds bevinden. Om weg te geraken uit de grot moet je eerst een kist zien te vinden. Deze bevindt zich in het zuidwestelijke gedeelte van de grot in een kamer. Er zit een woordraadsel op. De oplossing hiervoor is: "Malkere". Neem de glass tube uit de kist. Ga nu naar de deur in het meest oostelijke deel van de grot. Klik erop en gebruik de glass tube op de fakkel. Duw nu op de knoppen die blauw omcirkeld zijn en de deur gaat open. Na wat omzwervingen zou je de aanvoerder van de Shepherds (GarWarren) moeten vinden (meest noordelijke kamer). Praat met hem over de Consort. Je komt te weten dat de Consort is ontvoerd door een ontrouwe tovenares. Wanneer je de kamer verlaat valt ze je aan. Nadat je het gevecht gewonnen hebt, vallen de keizerlijke soldaten de grot binnen. Ondertussen is ook Gar ontsnapt langs een geheime uitgang. Ga hem achterna. Deze uitgang bevindt zich in de grote kamer onder de plaats (noordelijke wand) van Gar. Eenmaal terug in de buitenlucht kom je tot de vaststelling dat Gar definitief ontsnapt is. Gelukkig heeft hij de naam Kahleth vermeld. Juist buiten de uitgang zijn er twee boeken begraven. Zeer handig om de kennis wat bij te schaven. Ga nu richting Ganath. In Keth bevindt zich een tovenaar die voor 75 burlas Aren wat vergiftigingstechnieken aanleert. Ga in Ganath de Real Spittoon binnen en praat met Khorus, de eigenaar. Je moet hem echter zien te verslaan in een partijtje armworstelen om wat meer informatie te krijgen. De man is echter ongelooflijk sterk. Dan maar valsspelen. Gebruik vlak voor je speelt Halder's Brew (Kan je vinden in een verlaten huis in Bakril). Je moet nu naar Choth gaan. Praat met Lokath, hij staat juist buiten de herberg. Er volgt een gevecht waarin je toont wat je waard bent. Hierna krijg je een eerste opdracht. Ga dus naar Imazi en praat met Birge (op de weg in het dorp). Geef hem de verzegelde nota's en praat verder. Klik op de put in de weg. Je moet dus weer Chee opzoeken in de grot ten oosten van de stad (zie Chapter 2). Vraag hulp om de tunnel te graven. Ga nu terug naar Imazi en praat met Birge. In Choth moet je met Lokath praten en het verslag van Birge afgeven. Nu kan je eindelijk Kahleth contacteren. Hij bevindt zich in het tentenkamp juist buiten de stad. Praat met hem en geef het verslag van Lokath. Je krijgt meteen een opdracht. De mannen die je zoekt bevinden zich ten zuidoosten van Darvi. Geef hen de swampwalking potions. Ga het moeras binnen en klik op cabine. Na een lange zoektocht heb je uiteindelijk dan toch de Consort gevonden.

Chapter 7

We bevinden ons terug bij Kaelyn en Raal. Eerst moetje Aren en William zien te vinden. Ze staan op het kruispunt van de weg naar Isten, Durst en Teal. Let wel op: de rechtstreekse weg (van Durst naar Isten) is versperd, zodat je een omweg moet maken via Camille, Eastbank. Als je hen eenmaal gevonden hebt ben je nog altijd niet uit de problemen. Je bent immers omsingeld door huurlingen. Een beetje vindingrijkheid is hier ongetwijfeld op z'n plaats. Hiervoor heb je touwen en olie nodig (kan je kopen in Isten). Gebruik het touw op de olie. Je bekomt een soort bom. Ga de richting uit van Antara (via Korus Landing). Telkens je een groep huurlingen ziet, klik dan met een bom op de groep. Wanneer alle groepen verdwenen zijn, zal Kaelyn dit zeggen. Je moet nu door de kloof gaan naar Antara (via Korus Landing). Klik op de poorten van Antara en dit hoofdstuk zit er ook al op.

Chapter 8

De opdracht voor dit hoofdstuk is zo vaag als het maar kan zijn: los het mysterie op. Je start in het dorpje Breland. In één van de huizen woont een tovenaar. Praat met hem en geef daarna Senwater. In ruil leert hij Aren wat kennis aan. Als je later niet wilt terugkeren, dan kan je beter nu al wat Senwater en Fidali Leaves aanschaffen. Ga nu naar Nathby. Ga The Lusty Maiden binnen en praat met Poul. Je moet dus Misha in Beluckre opzoeken (in The Brothel). Zij wil je echter maar informatie geven wanneer je haar sencream bezorgt. De plaatselijke winkel heeft er echter geen meer omdat ze een paar ingrediënten tekort hebben: senwater, fidali leaves en animal fat. De eerste twee kan je vinden in Breland. Animal fat kan je kopen in de lokale herberg (fatty meat). Breng de sencream naar Misha. Je krijgt de sleutel van Gregor's kamer in Havesly. Ga in Havesly naar de tailor en praat met hem. Ga ook de Mantigua Holding Company binnen en praat met de man achter de balie. Praat ook met de vuurtorenwachter. Ga naar de vuurtoren. Achter een rots liggen twee brieven. Lees ze. Ga nu naar het kasteel en praat met Lord Sheffield. Ga hierna de herberg binnen en geef de sleutel van Gregor aan de eigenaar. Neem Gregor's joumal uit zijn kamer. Ga terug naar het kasteel om met Sheffield te praten. Piraten hebben ondertussen het kasteel aangevallen. Op de eerste verdieping (linkerbovenhoek) staat er in een kleine kamer een kist (niet gesloten) met een sleutel en een brief erin. Lees de brief en neem de sleutel. Ga nu naar de benedenverdieping. Gebruik de sleutel op de tralies (rechterbovenhoek). De gang leidt naar een grot. In deze grot bevindt zich Lord Sheffield en zijn dochter. Praat met hen. Je moet nu op zoek gaan naar Bryce. Zijn werkplaats bevindt zich in de heuvels ten noordwesten van het kasteel. Gebruik touw om over de putten te geraken. Na wat omzwervingen kom je terecht in de kamer van Bryce (er staat wat meubilair). Open de kist en lees zijn dagboek. Loop nu verder en je komt uit in The Waste. Hierna kom je terecht in gangen van het kasteel. Verken de gangen. Je komt Bryce tegen. Hij heeft Lord Sheffield en zijn dochter gevangen genomen. Er volgt een gevecht. Na dit gevecht vlucht hij naar zijn laboratorium. Volg hem en praat met hem. Hij sterft onder je ogen. Neem het boek van de tafel en je leert hoe je een Wraith moet oproepen. Klik op de kist en neem alles. Klik nu op de ketel en gebruik de volgende ingrediënten (in volgorde): 1 senwater, Talicor Dust, Trkaa feather, nudberries en hardening fluid. EindeGame-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves