Belief † Betrayal

05-08-2008

24-01-08

Journalist Jonathan Danter glijdt alvast naar het puntje van zijn comfortabele bureaustoel als hij een  telefoontje krijgt van hoofdinspecteur Twinings van Scotland Yard. Die weet hem te vertellen dat zijn leven ernstig in gevaar is en dat hij onder politiebegeleiding naar Londen zal worden overgebracht. Daar aangekomen blijkt dat zijn dood gewaande oom Frank voor een geheime organisatie van het Vaticaan werkte en pas onlangs werd neergeschoten. Twinings vreest dat de daders nu achter Jonathan zullen aankomen, want ome Frank heeft onlangs een kluisje op de luchthaven op Jonathan's naam gezet. De inhoud van deze kluis brengt Jonathan diep binnen de geheimen van het Vaticaan, en heeft mogelijk zelfs te maken met de heilige graal waar men al zo lang naar zoekt!

 

Je kruipt in de huid van journalist Jonathan Danter die na de mysterieuze dood van zijn oom in een gevaarlijk complot verwikkeld raakt die terugvoert naar het verraad van Christus door Judas, waarvoor Judas 30 zilveren munten kreeg voor zijn verraad aan Jezus. Hij onderzoekt de moord op zijn oom en dat brengt hem op het gevaarlijke pad van kerkelijke samenzwering. De kerk en het katholicisme staan centraal, zodat er moeiteloos, terug in de tijd gereisd kan worden. Jonathan Danters zoektocht leidt hem van New York naar Londen, Oxford, Venetië en uiteindelijk Rome.

 

Voor degene die het spel willen proberen is erop moment alleen een Italiaanstalige Demo.

Italiaanstalige Demo: Jonathan Danter – Nel Sangue di Giuda (343 mb) - NL oplossing van de Italiaanstalige Demo

Duitstalige release: Belief † Betrayal: Das Medaillon Des Judas - 23 Februari,2007.

Engelstalige release 20-12 2007: Belief † Betrayal

 

Oplossing voor de Duitstalige en Engelstalige Versie

 

Na de intro kies je in het spelmenu voor nieuw spel.

Schuif de cursor onder in het scherm om de inventarisbalk te openen. 

Vergrootglas: Inzoomen, Onderzoeken, Bekijken. 

Pakken, activeren met de tandwielcursor - rechtermuis klik om de cursor te veranderen. 

Met de Escape toets verlaat je het spel. Een spel laden doe je uit het spelmenu.

S Toets =Save; H= informatie;P=Pauze.

Of open het scherm door de cursor naar de linkerhoek te bewegen 

Rode pijl naar het volgende scherm. Rechtermuis klik op de rode pijl ga je direct naar het volgende scherm

 

 

Proloog

Whispering in The Past

 

Manhattan NY - 04/11/06

 

 

Na de korte intro, zie je Jonathan Danter in zijn Villa.

Hij telefoneert met zijn baas, Warren, over het interview dat hij heeft met Kardinaal Gregorio.

Als het gesprek is beëindigd kan je de woning doorzoeken.

Bekijk de boeken, en pak de Mobiletelefoon. Pak bij het Faxapparaat de Zakhorloge.

Neem de trap naar boven. Bekijk de muziekkamer en fitnessruimte.

De badkamerdeur is gesloten  Op het einde van de gang is de slaapkamer.

Zie een sporttas op bed, zwaard aan de muur en de computer op het bureau.

Hier boven is niets te halen, dus ga terug naar de woonkamer

 

Pak het Paspoort uit de wandkast - wandkast onder de trap, onderste vakje. Je wordt gebeld door Schotland Yard. Je bent in gevaar.

Een Scène volgt. Je vliegt naar het kantoor van Schotland Yard, in Engeland.

 

Hoofdstuk 1: A Knights Training

Londen  05/11/06

 

Appartement van Frank

Je ontmoet daar Commissaris, Terence Twinings. Hij geeft je een Sleutelbos en Visitekaartje

Het gesprek ging over je oom, Frank. Hij was geheime agent in het Vaticaan en  vermoord. Je gaat het appartement van ome Frank bezoeken. 
Vóór het appartementengebouw van je oom, praat je eerst met de politieagenten en ga dan het gebouw in.

Loop naar de tweede verdieping. Ga links naar, appartementdeur nummer 5, van Frank. Zie de post, op de grond. 

 

Je begint in de werkkamer van je oom. Links van het bureau bevindt zich een stoel, waarop boeken liggen.

Bekijk de boeken en pak de Kaart van Londen. In de volgende scène maak je kennis met Katrin McKendal. Haar vader was een vriend van ome Frank. 

Nu kan je tussen de twee karakters, Katrin en Jonathan switchen, door de aangewezen persoon, rechtsboven in het scherm te selecteren.

Klik op Katrin en zij staat in de garage van je oom.
 

Onderzoek de motor en alle andere spullen.

Op de muur, tegenover de garagedeur zie je iets glinsteren.

Onderzoek dat en pak de Motorsleutel

 

 

Je switcht automatisch terug naar Jonathan. Voordat je het appartement van Frank gaat inspecteren, ga je eerst terug,beneden naar de ingangshal. 
Wat is er met de politieagenten gebeurd? Doorzoek de agenten maar je vindt niets. Schotland Yard moet worden geïnformeerd over deze incidenten in het gebouw. Combineer het visitekaartje met je mobiletelefoon, en aan de rand van het beeldscherm lees je in het notitieboekje, " Mijn Mobiletelefoon functioneert niet in Europa". De huismeester, achter het loket is ook niet aanwezig. De metalendeuren zijn gesloten (loop onder in het scherm). Onder de trap is een elektriciteitskasje maar deze kan je ook niet gebruiken.

Zie ook nog het glazen mededelingsbord. Je kan de verdiepingen bezoeken en onderzoeken als je wil!

 

Ga naar de eerste verdieping. Zie daar een paraplu liggen. Ga rechts en zie op de linkerzijde een kat. Achter de kat ligt een deurmatje.

Ga naar de derde verdieping. Zie een paraplubak. Zie de deur, links van de paraplubak en je vertelt over je kinderjaren.

Je herinnert je een oude lieve vrouw, die daar eens leefde. Achter in de gang is een metalendeur naar de zolder, maar deze is ook gesloten.

Ga terug naar het appartement van je oom, op de tweede verdieping. 


Werkkamer: Links van de ingangsdeur bevindt zich een boekenkast.

Geheel rechts in het midden zijn groene boeken, die je van dichtbij bekijkt.
Elk boek heeft een Romeinse cijfer dat waarschijnlijk iets te betekenen heeft!

De hint wordt in het notitieboekje bijgeschreven.

Schuif de cursor rechts in het scherm om het notitiebokje te openen en lees - "Book Sequence - Rij Boeken".

 

 

Bekijk de piano - je oom is grote liefhebber van Mozart. Op de kast, links van de piano bekijk je het middelste ridderbeeldje.
Ook de grote staande klok onderzoek je. In het notitiebokje wordt bijgeschreven "Franks oude staande klok was altijd kapot".

Ga rechts naar de slaapkamer. Op de televisie ontdek je een Mysterieus Apparaat met Romeinse cijfers, die je meeneemt. Bekijk alles.

Ga links naar de keuken. Op de ijskast zie je een blikje Tonijn. Pak het blikje (eerst een paar keer bekijken, voordat je het kan pakken).

Links is de badkamer. In de werkkamer kan je Coletti doorzoeken, op het bureau de computer en radio en voor het venster wat andere spullen.

Ga terug naar de kat, op de eerste verdieping. Geef het tonijn aan de kat. Ga terug naar de boekenkast. Open je notitieboekje. 

Klik op de tekst - Een Rij Boeken en klik deze tekst op het mysterieus apparaat, in je inventaris. Nu is het mysterieus codex apparaat, geactiveerd.

Draai de Romeinse cijfers in de volgorde zoals je die op de groenen boeken gezien hebt: VI - IX - I - X - III.

Klik, links op de knop. De codex opent waarin een perkament zit. Jonathan veronderstelt, dat het perkament zeer oud is. 

Samen met Katrin besluit je haar vader op te zoeken om de symbolen op het perkament te bestuderen en te vertalen. 

 

 

 

Hoofdstuk 2: Shining our swords

 

In de volgende scène, ontmoet je de vader van Kat, Arthur McKendal. Hij vertelt over Damien, een computerexpert en over het "Imago Sanctissimus". Damien, zal de code op het perkament ontcijferen en hij geeft je een Palm Communicatie Apparaat. De reis gaat verder naar Robert. 

 

Jonathan bij Robert

Robert bezorgt je een vals paspoort, waarvoor hij een pasfoto van je nodig heeft. Verlaat zijn kamer. Buiten op straat komt een vreselijke stank uit het riool. Bekijk de rioolput en ontdek iets glinsterend. Ga verder door, onder in het scherm. Hier zie je een drinkwaterfontein. Verder door, staat een dronken zwerver voor een pasfotoautomaat. Praat met de zwerver. Naast het pasfotohokje, pak je tussen de glasscherven een lege Fles. Doorzoek het autowrak (2x), en pak er een Religie Magneet, uit. Volg de straat.

 

Bekijk de oude koelkast en pak het Aardbeienijsje. Bekijk de struik, links in het scherm en pak het Yoghurtbekertje. Op het einde van de straat bekijk je de waterplas (2x), en pak de Veter.

Volg de straat verder (links), tot je terug bij de rioolput bent. Combineer het magneet met de veter en gebruik deze op de glinsterende Munt, in de rioolput. Vul de lege fles met water uit het fonteintje. Combineer het ijsje met de volle waterfles - Het Stokje bewaar je. Dan combineer de fles met de yoghurt en je hebt Namaak Wijn. Geef de fles aan de dronken zwerver. Gebruik de munt in de pasfotoautomaat en je hebt Pasfoto's. Geef de pasfoto's aan Robert en wacht op je Valse Paspoort. 

 

 

Woning van Katrin McKendals

Kat, staat voor de achteringang, van haar huis. Kijk om de hoek en zie dat het huis streng wordt bewaakt. Bekijk de deur van het tuinschuurtje en pak de Tuinhandschoenen. Zie de klimrozen tegen de muur. Gebruik de tuinhandschoenen op de klimrozen en je klimt het huis binnen. Je komt op de eerste verdieping van het huis. Links is de slaapkamer van je vader. Op het andere einde van de gang is je slaapkamer. De trap naar boven gaat naar de zolder. Neem de trap naar beneden. In de hal ga je links naar de woonkamer. Bekijk en doorzoek de bank en vind je Digitale kamera. Ga in de hal, rechts naar de studeerkamer. Bekijk het bureau en pak het Valse Paspoort.

 

Jonathan, krijgt zijn valse paspoort van Robert. Kat en Jonathan gaan terug naar Damien. Damien vertelt zijn ontdekkingen. Het was geen perkament maar een origineel stukstof van Maagd Maria, dat in kathedraal Chartres, in Frankrijk, bewaard werd. De Katharen, een religieuze groepering (sekte), zouden iets met de "Imago Sanctissimus" te maken hebben. Om dit uit te zoeken moet Jonathan , Alan overhalen hem naar Chartres te vliegen. Kat gaat naar een bibliotheek, om naar boeken te zoeken die hun verder kunnen helpen. Damien gaat naar het appartement van Frank Danter. 

 

De Katharen of Albigenzen waren een religieuze groepering die actief was tijdens de late Middeleeuwen in Occitanië, het zuiden van Frankrijk en, minder bekend, ook in West-Duitsland veel aanhangers had.

De Katharen beschouwden zich als de ware christelijke Kerk, waarin Jezus de centrale plaats innam

 

 

Hoofdstuk 3: Imago Sanctissimus

 

Damien: Appartement van Frank Danter

Bekijk de krijttekeningen van de gedode agenten. Ga naar het appartement van Frank - op de tweede verdieping. Bekijk en gebruik de laptop - heeft paswoord nodig en wordt in het notitieboekje bijgeschreven "Misschien weet Jo het paswoord van Franks laptop". Combineer deze tekst met het communicatie apparaat - in je inventaris. Klik met de pen op het envelopje, langs de tekst (tekst word geel - uitgaande mail) en klik deze op de naam van Jo, om deze naar hem te sturen. Je krijgt meteen antwoord terug van Jo, dat hij het paswoord niet weet. In je inventaris heb je een USB-Stick. Gebruik de USB-Stick op de laptop. In het notitieboekje wordt bijgeschreven "Boekenlijst". Combineer de boekenlijst met het communicatie apparaat. Klik met de pen op het envelopje, langs de tekst van Kat ... en klik deze op de naam van Kat. Je switch naar Jo

 

Jonathan - Hangaar van Alan

De poort kan je niet openen. Bekijk de planken tegen het hek. Schuif de planken opzij en de poort schuift open. In de hangaar, ligt een krampistool. Bekijk het vliegtuig. Ga rechts en praat met Alan. Toon hem het valse paspoort om te bewijzen dat je een vriend van Kat en Damien bent. Om het vliegtuig startklaar te krijgen moet je voor Alan een bougie vinden. Deze bougie is gestolen en is niet in de hangaar te vinden. Kijk in de groene afvalemmer en pak de Ammoniak Spraybus. Als je alles onderzocht hebt, gebruik (loep) je in je inventaris, de Stadskaart van Londen. 

 

Klik op Damien (huis) en je staat voor Hunter`s Blue Skies Tavern. De taveerne is gesloten. Rechts van de taveerne deur hangt een bord. Bekijk het bord. Klik in het midden van het mechanische onderdeel en pak de Bougie. Ga via de stadskaart terug naar Alan. Geef de bougie aan Alan. Over een paar uur is het klaar.  

 

 

Katrin - Bibliotheek

Kat leest het bericht van Damien, in het communicatie apparaat. Ga de bibliotheek in en praat met de bibliothecaris. Hij heeft geen tijd om naar de boeken te zoeken die je aan hem vraagt. Ga rechts en stoot de stapelboeken om. Het lukt niet om zo de bibliothecaris af te leiden. Zie achter in de kamer een brandblusapparaat, waarachter je een muizenhol ontdekt. Schuif de brandblusser opzij en de bibliothecaris gaat achter de muis aan. Zie de boekenkast waar de bibliothecaris stond. Zoek en pak 3 boeken: Een van Francesca Eterei, Wodan Gutember en van een anonieme Franse auteur.   

 

Terug bij Damien, die verslag uitbrengt van zijn onderzoek. Het Imago Sanctissimus, is een geheimvolle Artefact van de menselijke geschiedenis.

Jo en Kat vliegen naar Frankrijk. Damien wordt vermoord door Coletti

 

Hoofdstuk 4: Chartres Reminiscece

05/11/06

 

Jonathan: Kathedraal

Kat gaat een hotel zoeken. Bekijk, in je communicatie apparaat, de film over de dood van Damien. Je moet Commissaris, Twinings bellen om over de moord van Damien te vertellen, maar je mobiletelefoon werkt niet in Europa. De deur van de telefooncel klemt. Ga rechts en zie een fontein. Pak uit het fontein de ingepakte Condoom. Ga verder door, zie de ingang van de kathedraal en links een wegversperring. Onderzoek de wegversperring en pak de IJzeren Staaf.

 

De hoofddeur van de kathedraal is gesloten. Je wil de hoofdstraat niet oversteken. Gebruik de ijzeren staaf op de klemmende telefoonceldeur (close-up). Je belt Commissaris, Twinings. Na het gesprek pak je de Telefoonkaart. Pak, bij de deur van de krantenkiosk, een blikje Tomatensoep. Bekijk de rechter zitbank in het scherm achter het paardstandbeeld en pak de Krant. Klik links van het paardstandbeeld. Bekijk het Engelstandbeeld. Gebruik de tomatensoep op de zuil  - onleesbaar alfabet wordt zichtbaar. Gebruik de krant op de zuil en op de krant komt de Latijnse tekst. Pak de Steen, naast het beeld. Gebruik de steen op het condoom, om van het condoom een soort katapult te maken - de steen is in het condoom. Zie, achter het beeld een kathedraalvenster. Klik de mobiletelefoon op de krant om er een foto van te maken.

In het notitieboekje wordt bijgeschreven "Mysterieus Latijnse zin". Zend deze zin, met het mail communicatie apparaat naar Kat. 

 

 

 

Katrin

Zie het bericht van Jo. In het notitieboekje wordt bijgeschreven, "Mysterieuze Latijnse zin vertalen". Ga naar het terras van Café Des Etrangers. Zie op een tafeltje een brochure en in de weg een rioolput. Praat met de man die voor het standbeeld zit. Hij vertelt een verhaal over de Kathedraal en Maagd Maria. Ga links verder het dorp in. Praat met de spelende kinderen. Een kind vertelt hoe je in de kathedraal kan komen. In het notitieboekje wordt bijgeschreven, "Een van de kathedraalvensters kan gemakkelijk geopend worden".

Verzend deze zin, met het mail communicatie apparaat naar Jo.

 

Jonathan in de kathedraal

Jo leest het bericht. Bekijk weer het venster achter het Engelstandbeeld. Gebruik de steel van het ijsje op het venster. Het is niet zo stevig en iemand kan je zien. Gebruik het condoom/katapult op de verlichte lantaarnpaal. Gebruik dan weer de ijslollysteel op het venster en nu klim je de kathedraal in. 

Ga naar rechts en zie een ronde labyrint in de vloer. Ga naar achteren en bekijk het altaar. Ga rechts en dan links. Onderzoek het altaar van dichtbij. Onderzoek het Relikwie. In het houtenkistje is een stukje gewaad van Maria. Bekijk het kistje en een priester komt naar je toe. Praat met de priester. Deze vertelt over de ware relikwie (in het Vaticaan), het labyrint en de "zonde van het leven". Op het einde van het gesprek wordt Jo gearresteerd. 

 

Hoofdstuk 5: The Mystery Revealed

 

Rome - Vaticaan: St. Pietersplein

Van de hippies heef Kat een Stadskaart van Rome gekregen, een Boek over oude bouwwerken en een Lucifer. Bekijk de obelisk.

Ga naar het museum en praat met museummedewerker. Het museum wordt schoongemaakt, maar als je lief doorvraagt mag je het museum betreden.

Onderzoek zeker meerdere malen de fresco's tegen de muur en alle andere objecten.

 

In de laatste grote zaal zie je de fresco van de Brand in Rome, in 857 (Fire in the Borgo).

Zie deze van dichtbij en klik op de afbeeldingen in de fresco - Man, Paus, Episode.

Open je notitieboekje en klik de zin

"Mysterieus Latijnse zin vertalen" op Paus Leo de IV.

 

Je krijgt een hint over een gesloten poort!

 

Zie in het andere gedeelte van deze zaal 3 houtendeuren. Zie een gat in de wand, bij de middelste deur.

Gebruik de lucifer in het gat en pak de Magneetcilinder. Ga terug naar de museummedewerker en je vraagt hem over de poort.

Hij vertelt wat het betekent en op de kaart komt de plaats van de villa - Alchemistenpoort.

 

Magische poort

Ga rechts en zie de Magische Alchemistenpoort. Bekijk de Ronde Architraaf met pijl boven de poort. 

(Architraaf bouwkundig,  de op de zuilen rustende hoofdbalk van het kroonwerk van een gebouw).

Gebruik de magneetcilinder in het gat van de cirkel en pak de Magneetkegel. De pijl wijst naar een plaats. 

Klik de stadskaart van Rome op de pijl. Je tekent met het lippenstift een lijn op de stadskaart.

Klik dan de stadskaart op het boek van oude bouwwerken om de plaats te herkennen.

 

Pantheon

Praat met de agent voor de Pantheon Tempel. De Tempel is gesloten.

In het notitieboekje wordt bijgeschreven, "De politieagent voor het Pantheon, laat me niet binnen".

Ga terug naar het St. Pietersplein.

Gebruik de zin "De politieagent voor het Pantheon, laat me niet binnen", op de museummedewerker en hij zorgt dat je de Tempel mag betreden.

 

Ga onder in het scherm en naar de graf tombe van Koning Humbert I.

Onderzoek deze tombe tot je een gat ontdekt.

Gebruik de Magneetkegel in het gat en pak de Magneetpiramide.

In de vloer opent een geheime doorgang.

Ga verder naar beneden.

Loop naar een kamer waar een altaar is en een lichtstraal. 

 

Onderzoek het altaar en gebruik de magneetpiramide in het gat.

Lichtstralen wordt geactiveerd. De lichtstralen moet je via de ronde schijf activeren door op de juiste knoppen te drukken om de lichtstralen naar het altaar te richten.

De knop op de 12 uur positie is knop 1.

Tel met de wijzers van de klok mee. Klik op knop 2-3-6-5.

 

Je vindt het tweede stuk perkament van het Gewaad van Maagd Maria

Je verzendt een foto van het perkament naar Jo. 

 

 

Jonathan: Londen

Van de webcam van Damien heeft Commissaris, Twinings gezien dat Coletti, Damien en de 2 politieagenten heeft vermoord. Je krijgt de Appartementsleutel, van Ome Frank terug. Je wordt vrijgelaten. Buiten lees je het bericht van Kat. In het notitieboekje wordt bijgeschreven, "Tweede gedeelte van Franks aanwijzing, die Kat op het gewaad van Maagd Maria heeft gevonden". Ga via de stadskaart van Londen naar het appartement van Damien. Ga het gebouw binnen en zie dat de deur van zijn appartement, door de politie is verzegeld. Praat met de poetsvrouw. 

 

Ga naar Hunter`s Blue Skies Tavern. Praat met de barkeeper. Als je zwijgt over de kakkerlakken, krijg je een Fles Mosterd. Ga terug naar het appartement van Damien. Ga naar de bovenste verdieping. In de vloer is een glanzend gedeelte. Gebruik de mosterd op het glanzend gedeelte en vertel de poetsvouw over het vuile vlekje in de vloer. Ze verlaat het scherm en je kan het appartement van Damien betreden. 

 

Onderzoek de kamer en het bureau. Pak het stuk Perkament Maria Gewaad. Ga links naar de keuken en links naar de slaapkamer.

Pak links, van het tafeltje de Thermometer. Pak onder de stoel het lege Beschuitblikje. Ga via de stadskaart naar het huis van Arthur McKendal.

 

Arthur McKendal

Ga naar binnen. Ga links naar de studeerkamer en in het achtergedeelte is Arthur, waarmee je een gesprek begint. Na het gesprek geef je hem het perkament. Hij geeft je een Gouden Sleutel, waarmee je de meeste deuren in de tempel kan openen. In de volgende scène, word je door Schotland Yard begeleid naar het vliegveld. In het bagagekluisje vinden ze een ander oud Zakhorloge, die je na een onderzoek door Schotland Yard terug krijgt. Onderzoek dit zakhorloge in je inventaris en je stelt vast dat dit op een ander tijdstip stilstaat. 

 

Franks Appartement 

 

Je parkeert je motor in de garage en ga naar Franks appartement. Open je notitieboekje - onder op de pagina kan je via het pijltje doorbladeren.Selecteer de regel " Franks oude staande klok was altijd al kapot". Klik deze regel op het tweede zakhorloge. In het notitieboekje wordt bijgeschreven, "Ik kan proberen om de staande klok op 5:55 uur te zetten". Bekijk de staande klok van dichtbij. Gebruik de regel, "Ik kan proberen om de staande klok op 5:55 uur te zetten", op de kapotte staande klok. Een geheim vakje, onder in de klok opent en pak het Kleine IJzeren Zwaardje. Bekijk, op het kastje het middelste ridderbeeldje. Gebruik het kleine zwaardje op het ridderbeeldje en pak uit de geopende la, het Muzieknoten Papier. Bekijk de piano. Gebruik het muzieknoten papiertje op het muziekblad en pak uit het geheime vakje de Antieke Imago Sanctissimus Medaillon.

Arthur neemt contact met je, om zijn resultaten door te geven. Je vliegt naar Venetië. 

 

 

Vliegveld

Onderzoek het bagagewagentje en pak de Munt. Ga rechts. Gebruik de munt in de drinkautomaat en pak het Citroenlimonade Blikje

Links van de drinkautomaat ligt, in het loket een Potlood, dat je meeneemt. 

 

Venetië

06/11/06

 

Bekijk alles wat je tegenkomt. Ga links en in het midden van het scherm de opening door. Achter in de zaal praat je met de restaurateur. Ze restaureert de waterput. Pak van de werktafel het Schuurpapier. Combineer de potlood met het schuurpapier en je hebt Grafiet - (potloodslijpsel).

Geef haar het blikje citroenlimonade. Gebruik het potloodslijpsel in het gipspotje en ze verlaat het scherm. Klim in de waterput. 

 

Ondergrondse

Klik rechts en zie steen met een gat. Gebruik de gouden sleutel in het gat. Het opent een nis met tandwielen. Plaats de tandwielen aan de haken zodat ze met elkaar verbonden zijn. Klik de tandwielcursor op een tandwiel in sleep de tandwiel naar de goede haak. Plaats je ze op een verkeerde haak, klik je boven op de hendel om het tandwiel terug te plaatsen. Plaats de grootse links, kleinste rechts en andere 2 ertussen. Klik, boven op de rand van de nis aan de hendel en een stenendeur schuift open. Zie op het einde van de ruimte ronde stenen, voor het water. Draai de stenen zodat de stenen een beeld vormen. Onder de stenen zijn 5 knoppen. Druk op knop: 5-4-3. De stenen vormen een brug. Aan de overkant is een sokkel. Pak van de sokkel de Codex Steen

 

 

Londen

Arthur McKendal

 

Terug in Londen vertel je Arthur wat je ontdekt hebt. Hij ontcijfert de symbolen op het perkament met de codex steen en zegt wat je nodig hebt om het laatste deel van de aanwijzing te krijgen. In het notitieboekje wordt bijgeschreven en in deze volgorde, "Elementen: Water, Ammoniak en kwikzilver". Ammoniak hebben we en kwikzilver uit de thermometer ook. Het water haal je uit het fonteintje, vlakbij het huis van Robert. Ga dus via de stadskaart naar Brixon. 

 

Loop naar het fontientje. Gebruik het lege beschuitblikje op de waterkraan om deze met Water te vullen. Ga terug naar Arthur McKendal. Combineer de ammoniak uit het spuitbusje met het waterblikje en dan het kwikzilver van de thermometer. Combineer dan het stukje perkament in het blikje met de mix en je hebt dan de Eerste helft van het Maria gewaad met Franks Aanwijzing

 

Open je notitieboekje. Selecteer de regel, "Tweede helft van Franks aanwijzing, die Kat op het gewaad van Maagd Maria heeft gevonden" en combineer deze regel met de eerste helft - in je inventaris. In het notitieboekje wordt bijgeschreven, "Complete aanwijzing, dat Frank op het Maria gewaad achter liet".

Klik deze regel op Arthur. Het communicatie apparaat toont dat Kat in gevaar is. Je moet snel naar haar toe om haar te helpen. Alan vliegt je naar Rome.  

 

Hoofdstuk 6:  Moonlight Shadows

 

Kasteel Del Monte, Italië - 07/11/06

Je staat op de steigers van het kasteel. Onder staat een Monnik. Pak, links van je een Houtenstok. Gebruik de stok op de Monnik. Na het gevecht sta je in het kasteel. Ga onder in het scherm. Pak uit de gereedschapskist een Universele Schroefsleutel en het Blikje Motorolie. Terug naar het eerste scherm en ga verder het kasteel door. Op het einde van de gang is een schroef in de muur, met daar boven een metalenkabel. Ga rechts naar de binnenplaats. Zie in het midden de steensversiering in de grond. Ga door de andere deuropening. In de volgende ruimte zie je Kat, die bewaakt wordt door monniken. Boven de monniken hangt een kroonluchter. Ga terug naar het gebied met de schroef en kabel. Bekijk de schroef van dichtbij. Gebruik de schroefsleutel op de schroef, maar de schroef klemt. Gebruik de olie op de schroef en probeer het opnieuw. Je bevrijdt Katrin. Samen gaan we naar de binnenplaats terug.

 

Naast de deur ontdek je een gat.

Bekijk het gat dichtbij en gebruik het Imago Sanctissimus medaillon in het gat.

Uit de steensversiering ontstaat een trap en je gaat naar beneden. 

 

 

 

 

 

 

 

Volg het brugpad tot het einde en zie op het einde een poort, skelet en een vreemd fontein.

Onderzoek het fontein. Gebruik de Imago Sanctissimus medaillon in de gat van het fontein en een verrassing staat je te wachten. 

 

 

Einde  

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
NL Forum

Forum
Henk

www.000webhost.com