07-08-2004

7 DAYS A SKEPTIC

Om te saven, laden en het spel te verlaten ga je met de cursor boven in het scherm. Klik met de rechtermuis op een voorwerp of als je iets ziet, dan zie je een scherm om dat te pakken, gebruiken, lezen, praten en je bent ook in je inventaris. Tegen de muur in een ruimte kan je een map bekijken en het rode kruisje geeft aan waar je bent. Ga met de lift naar een etage door op de afbeelding van de etage te klikken waar je naar toe wil gaan.  
 

Lay-out van het MEPHISTOPHELES Ruimteschip.
 

Level 1: Observation deck Eerste Etage: Observatiedek
Level 2: Operations deck

Bridge
Conference room
Captain's quarters
Escape pod bay

Tweede Etage: Besturingsdek

 

Brug

Conferentiekamer

Kajuit Kapitein

Ontsnappingsruimte (ruimteschip)

Level 3: Communal deck

Games room
Sickbay
Counsellor's office

Derde Etage: Gemeenschappelijke dek

 

Ontspanningsruimte

Ziekenboeg

Kantoor Raadgever

Level 4: Residential deck

Crew quarters
Canteen

Vierde Etage: Residentiële dek

 

Kajuiten van de Bemanning

Kantine

Level 5: Engineering deck

Brig
Reactor core
Cargo bay
Airlock

Vijfde Etage: Machinedek

 

Cel

Kernreactor

Laadruimte

Airlock

Na de intro en gesprek met William verlaat je de ruimte en zie een scène.  Ga naar de brug en gebruik het handje op het paneel naast de deur van de kapitein. Na het gesprek met Barry ga je naar je kantoor (Dr.Jonathan Somerset) op het Gemeenschappelijke dek. Gebruik het handje op je bureau en ga naar de laadruimte. Ga 2x rechts en zie een scène.

MAANDAG

Pak de moersleutel "wrench set" van het bureau en verlaat de ruimte. Probeer om de lift te gebruiken en ga rechts de deur in naar de kantine. Praat met Adam over alles, gebruik dan de moersleutels op de plaat (hatch). Ga de schacht in en ga links. Onderzoek het geheimzinnige voorwerp (object) in de liftschacht. Ga terug naar de kantine, gebruik het voedselautomaat (dispenser), bestel een Continental ontbijt "breakfast", ga aan de eettafel (counter) zitten om je ontbijt op te eten en je bewaart het boter "butter". Ga terug de liftschacht in, gebruik de boter op het voorwerp, gebruik dan het handje daar op en de lift zou nu moeten werken.

Ga naar de brug en praat met Angela en Serena. Ga dan terug naar de kantine, vertel Adam dat de communicatie niet werkt en hij zal je een "airlock pass" geven. Ga naar de laadruimte, gebruik het airlock pasje op de ronde airlock deur. Eens binnen gebruik dan de linkerschakelaar (switch), open de kast (closet), pak het EVA ruimtepak, gebruik de rechtse schakelaar en ga rechts naar buiten. 

Save het spel want je moet hier voorzicht lopen, één verkeerde stap en je zweeft door de ruimte. Gebruik de klem "clip" (die je ook pakte met het ruimtepak) op de horizontale veiligheidsrail en ga naar het andere einde. Gebruik je handje op de veiligheidsrail om je los te maken. Gebruik dan de klem op de verticale veiligheidsrail, klim naar boven en je ziet een scène. 

DINSDAG

Ga terug naar de laadruimte en doe hetzelfde als voorheen om tot de bovenkant van het schip te komen. Zie weer een scène. Ga de ladder af en ga verder naar beneden. Ga rechts in het scherm staan zo dicht mogelijk bij het geheimzinnige voorwerp (keyring), gebruik dan het handje op de veiligheidsrail om je los te maken. Gebruik de klem op het voorwerp om het op te rapen "keycard" (pasje van de kapitein), gebruik de klem weer op de rail en ga naar boven. Ga het schip in (klem los maken, klem vastmaken op de horizontale rail, schip in, rechterschakelaar, kast open, klik handje op je uniform om het uit te trekken, linkerschakelaar en ga naar de brug. 

Praat met Angela over alles, gebruik daarna het pasje van de kapitein met het paneel en ga de kamer van de kapitein in. Pak het rode codeboek van zijn bed "codebook", ga terug naar Angela en geeft haar het codeboek. 

WOENSDAG

Ga naar de kantine, probeer om een ontbijt/lunch uit de automaat te krijgen en op de lunch zit bloed "lunch". Gebruik de moersleutels op de automaat om een Hand te pakken "hand". Ga naar de ziekenboeg, toon de Hand aan William en hij geeft je een UV straal apparaat "UV ray emitter". Ga naar de kantine en gebruik het UV apparaat op het voedselautomaat. Ga de liftschacht in, gebruik het UV apparaat op de muur van de tunnel en je ziet dat de lichtjes boven naar de opening leiden. 
Ga naar het Gemeenschappelijke dek, gebruik het UV apparaat op de vloeropening en gebruik dan de moersleutels op het paneel. 

DONDERDAG

Save. Pak de handdoekstang "towel rail" en praat dan met Angela over alles. Wanneer je haar vertelt dat je denkt dat iemand anders aan boord het heeft gedaan (think there's someone else on board) dan zal een vijandige man binnenkomen die Angela vermoord. Pak dan snel het pistool "stun gun" van Angela, gebruik het op de man en ga snel weg. De man zal nu over het hele schip verschijnen en het pistool schakelt hem maar even uit, ga daarom rechts richting laadruimte, ga achter de grote pijp in de schaduw staan. Wanneer de man aankomt sla je hem met de stang neer.

Ga naar William die in zij kajuit is, gebruik het handje op de intercom bij de deur en je praat met hem. Ga naar de liftschacht en praat met Adam om hem te vertellen dat de kust veilig is. Ga naar de brug om hen daar te ontmoeten..

VRIJDAG

Ga naar de bemanning dek en zie bloed onder de deur van William. Ga naar de vertrekruimte (cargo pod bay) om de situatie aan Adam te vertellen. Ga naar de kamer van de kapitein (open met zijn pasje) en gebruik de computer (console). Lees de E-mail door email in te typen en klik op "OK". Type dan 'captain' in, code 280730 (geboorte van de kapitein) en ' 2 ' om de deur te deactiveren. Ga naar de slaapkamer van William en open de deur. Je pak een pasje "access card" die bovenop een kast ligt  Ga terug naar Adam en zie een scène. Wanneer de scène over is trek dan snel aan de rechtse hendel om te ontsnappen.

ZATERDAG

Je moet nu snel werken. Gebruik 3x het handje op jezelf (chair), wanneer William een scalpel "scalpel" naast je neer legt pak je die en gebruik het dan op jezelf, wanneer William opnieuw naast je komt staan gebruik je de scalpel op hem.

ZONDAG

Neem het pistool "stun gun" van William. Nu, is het gelijkaardig aan Donderdag in die zin dat er nu een Lasser door het schip zwerft, hij komt vaker voor en je pistool heeft minder schoten. Ga naar de kajuit van de kapitein, gebruik opnieuw zijn computer, heb toegang tot de opheffingsfuncties, type 'captain', code 280730 en 1 (withdraw radio mast for 5 minutes; trek de radiomasten voor 5 minuten terug). Ga naar de airlock en kijkuit voor de Lasser (schiet hem met het pistool). Sluit de binnendeur als je daar bent en trek het EVA ruimtepak aan. Wacht naast de rechtse schakelaar, gebruik meteen de schakelaar als de Lasser binnenkomt en je wordt allebei in de ruimte gezogen. 

Eens buiten ga je met de ladder naar boven. Ga op het radiomastplateau staan , wacht op de Lasser, loop dan snel weg , de Lasser zal worden gespietst en je pakt het idool "idol". Ga helemaal naar beneden met de ladder naar de motorgondel en gebruik het idool op de uitlaat (exhaust). Het EFS Charisma komt om je te redden. Ga terug het ruimteschip in om hen te begroeten en je bent nu veilig. Einde


Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

©GameSolves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Forum
http://gamesolves.proboards23.com/
Henk

www.000webhost.com