17-12-2009

15 Days

In 15 Days volg je een tweetal verhalen die parallel lopen en waarin vier personages centraal staan. Cathryn, Mike en Bernard vormen samen een internationaal gezochte bende kunstdieven. De dingen die ze stelen worden steeds groter en de toeren die ze uithalen steeds gewaagder. Het gaat hen echter niet om het geld, ze willen slechts de wereld veranderen. Het geld dat ze krijgen voor de geroofde kunstschatten wordt gedoneerd aan ontwikkelingshulporganisaties en antiglobalisten. Een andere belangrijke rol in het spel is voor Jack Stern. In eerste instantie onderzoekt hij de merkwaardige dood van een minister van Buitenlandse Zaken, maar in diens dossiers vindt hij een verslag van een kunstdiefstal. Jack besluit de dieven op te sporen in de hoop iets meer over de minister te weten te komen. De drie vragen zich ondertussen zelf ook af of ze iets met zijn dood te maken hebben. Want die diefstal is wel degelijk van hun hand.

 

In 15 Days volg je Cathryn, Mike en Bernard, een groepje activisten dat uit nobele overwegingen steelt van de rijken. Ze willen allerlei goed bewaakte musea van over de hele wereld beroven van hun kostbare kunstwerken, om de miljoenen die ze hiermee verdienen te doneren aan ontwikkelingsprojecten in Afrika. Als speler kruip je in de huid van deze drie nobele dieven.
 

Soms komen er voorwerpen in je inventaris, zonder dat je het weet. Als je iets onderzoekt, naar iets kijkt of met iemand ergens over praat, kan ineens een voorwerp in de inventaris erbij komen, zonder dat dit vermeld wordt!

 

Met de spatiebalk toon je de hotspots in het scherm.

De inventaris open je door de muiscursor onder in het scherm te plaatsen.

ESC toets opent het spelmenu.

Oplossing voor de Engelstalige en Duitstalige versie.

Bijgewerkt 07/2010

Woensdag 1 Juli 2009, 's morgens

London - Docklands: Loft

De Docklands is een gebied ten oosten van het centrum van London aan de rivier de Theems. Een loft is een grote woning die doorgaans uit één ruimte bestaat. Lofts worden vaak multifunctioneel gebruikt door wonen en werken te combineren. Lofts zijn te vinden in voormalige industriële gebouwen, fabriekshallen, pakhuizen, die voor bewoning geschikt zijn gemaakt.

 

Woonruimte

Cathryn is net opgestaan. Het is haar verjaardag. Ze praat met haar twee kamergenoten Bernard en Mike. Lees de krant op de tafel, door met de handpictogram erop te klikken en verplaats de cursor naar de oogpictogram. Maandag werd de Britse minister van Buitenlandse Zaken, James Henston dood gevonden. Hij was 53 jaar oud en in goede gezondheid, zodat zijn dood een raadsel is. Daarnaast een artikel over een diefstal op dinsdagavond. Vier klokcijfers van de wijzerplaat van de Big Ben zijn gestolen. Kijk naar het projectiescherm en verjaardagstaart. Luister naar de berichten op het antwoordapparaat. Het eerste bericht is van Cathryn's vader. Ze kunnen niet zo goed met elkaar opschieten. Hij heeft het telefoonnummer van Tom gekregen. Het tweede bericht is van Tom, een vriend van Cathryn. Hij verontschuldigt zich dat hij Cathryn's telefoonnummer aan haar vader gegeven heeft, maar de man klonk zo wanhopig. Cathryn zal Tom later terug bellen. Ga links. Ga de trap op. Open boven de eerste deur en ga de kamer van Bernard binnen.

Bernard's Kamer
Op het bureau pak je een vergrootglas. Kijk naar het kaartenhuis, bronzen standbeeld, porseleinen vaas en de wijnrek in de hoek. Praat met Bernard. Hij en Mike hebben de klokcijfers gestolen. Het moet een verrassing voor Cathryn zijn. Wat de verrassing is, kom je om ongeveer 15 minuten te weten, als Mike klaar is. Je moet in de tussentijd in je kamer wachten. Verlaat de kamer. Ga naar rechts en dan linksachter door de deur.

Cathryn's Kamer
Je wordt al meteen geroepen, maar kijk eerst rond in je kamer. Kijk naar de klimwand, het onvoltooide schilderij en de boeken. Pak een kompas van het bureau. Ga dieper de kamer in. Kijk naar de zaklamp links op het bureau en rechts naar de balletschoentjes, die aan een stang hangen. Verlaat de kamer. Rechts is de kamer van Mike. Ga weer naar beneden.

Woonruimte
Praat met Bernard. Ze hebben een nieuwe opdracht van een klant uit Afrika. Mike heeft daarvoor een speciaal speelgoed in elkaar geknutseld, dat Cathryn uit zijn kamer moet halen. Ga naar boven en rechts naar de kamer van Mike.

Mike's Kamer
Zie een speelautomaat. Pak rechts in het scherm de zender. Op het bureau is een computer en op de plank plastic figuurtjes. Kijk op de linkerkant van het bureau en zie een USB-stick. Kijk naar de wastafel en zie rubberen handschoenen.

Woonruimte
Praat met Bernard. De zender is een illegale elektronische besturingzender, waarmee men het reuzenrad in London Eye kan besturen. Cathryn zal de Afrikaan daar ontmoeten, terwijl Mike het reuzenrad bestuurt. Vraag over de dood van Henston. Nadat de groep klaar is om te vertrekken, ga je terug naar de woonruimte. Gebruik de telefoon, naast/op het antwoordapparaat en bel Tom. Tom maakt zich zorgen om Cathryn. Bernard is 40 jaar, komt uit België en werkt voor een verzekering voor kunstdiefstal en vervalsingen. Mike is een computer freak. Cathryn's vader is een zakenman en levert van alles aan criminelen, dat Cathryn niet goed vindt.

Mike's Kamer
Praat met Mike. Hij is klaar met de computer en gaat mee. Ga naar beneden en verlaat de woning.

Promenade
Onder kan je naar de pier gaan. Zie daar een zeemeeuw. Ga terug omhoog en stap in het bestelbusje.

Woensdag 1 Juli 2009, 's middags

London Eye

Het London Eye is een reuzenrad in London. Het rad is 135 meter hoog, weegt 15.000 ton en heeft 32 gesloten capsules.
 

De opdrachtgever heet Odila. Mike heeft Odila nagetrokken en is ervan overtuigd dat hij geen agent is. Cathryn heeft geen vertrouwen in de zaak, want Odila heeft Bernard benaderd en niet andersom. Van wie heeft hij ons telefoonnummer gekregen? Nadat Cathryn en Odila in een cabine gestapt zijn, moet Mike deze stoppen. Je moet de zender bedienen. Je moet doormiddel van de frequentie, amplitude en fase, de onderste kromme lijn repliceren, zoals de bovenste kromme lijn.

 

 • Linkerkant  : Klik 1x op de min (-) knop van de frequentie.

 • Rechterkant: Klik 1x op de plus (+) knop van de frequentie.

 • Rechterkant: Klik 2x op de plus knop van de amplitude.

 

Lukt het niet dan kan je de puzzel automatisch oplossen. Zie rechtsboven in het scherm een 'oplossing' knop. De knop is volgeladen na 2 minuten. Druk op de knop, om de instellingen voor de linkerkant op te lossen. Wacht nog twee minuten. Druk dan weer op de knop, om de rechterkant op te lossen.

Cathryn praat met Odila. Ze moeten het schilderij van Winston Churchill uit de London Modern Museum stelen. Hij geeft Cathryn een koffer met 2 miljoen Pond als voorschot. De resterende 3 miljoen krijgen de kunstdieven bij aflevering. Mike haalt de twee terug naar beneden. Odila neemt afscheid. Stap in het busje.

Loft - Woonruimte

Cathryn verstopt eerst de koffer. Bernard is er niet, maar komt kort daarna. Of de drie het schilderij deze week nog kunnen stelen hangt af van McBride of hij snel een kopie van het portret kan maken. McBride is Cathryn's voormalig examinator van de universiteit. Het gaat het niet zo goed met hem. Cathryn zal hem later bezoeken. Mike gaat terug naar de computer.

Mike's Kamer
Praat met Mike over het schilderij. Pak de USB-stick, links op het bureau. Praat met Mike. Je geeft hem de USB-stick. Gebruik de computer. Klik in de linkerbovenhoek op de "Icebear" pictogram, om de zoekmachine op te starten. Type in 'Winston Churchill' als zoekwoord. Klik op link 1. Klik onder op de pagina op de link, om naar de pagina van "Ryzoom Art Library" te gaan. Zie het portret van Winston Churchill. De afbeelding wordt automatisch opgeslagen op de USB-stick. Sluit de computer, linksonder in het scherm. Ga naar buiten. Stap in het busje, maar Cathryn gaat te voet naar McBride.

Woensdag 1 Juli 2009, avond
 

Soho Atelier
Kijk in de straat naar de antieke stoel, en ga het atelier binnen. Robert, heeft het moeilijk. Hij slaapt slecht. Je moet de afbeelding met behulp van de projector op het projectiescherm projecteren. Kijk naar het olieverfschilderij, potplant en schildergerei. Gebruik dan je USB-stick op de projector. Het portret is niets meer dan een postkaartafbeelding, volgens Robert. Hij kan niet begrijpen dat iemand zoveel geld ervoor wil betalen. Om het te kopiëren is een kleinigheid voor Robert. Praat met Robert en vraag alles. Robert heeft het gevoel dat er iemand inbreekt, als hij niet in de atelier is. Er wordt wel niets vermist, maar hij kan het aan kleine dingen herkennen: soms ligt een boek iets anders of er hangt een doek verkeerd. Robert heeft het schilderij van Jessica verbrand, omdat hij het niet meer kon zien staan. Cathryn nodigt hem uit voor een diner, maar daar heeft hij geen tijd voor, want hij wil eerst voor een tijdschrift al zijn oude materiaal uitsorteren en weggooien. Cathryn vraagt hem, om het portret van haar vader mee te nemen. Verlaat het atelier. Klik linksonder in het scherm op de blauwe knop en ga op de kaart naar de Loft terug.

Loft
Je praat automatisch met Mike en Bernard. Bernard zal zich om Robert bekommeren. Mike moet nog werken aan de  bouwtekening. Het museum werd gebouwd door, Wilbur & Thompson. Ze gaan morgen naar het museum.

Woensdag 1 Juli 2009, 's morgens
 

Kantoor van Jack Stern
Op dezelfde dag, krijgt Jack een telefoontje van zijn chef. Hij zal van Washington naar London reizen, om de dood van de minister van Buitenlandse Zaken te onderzoeken. Daarvoor moet hij eerst het dossier lezen en dan zal hij rapport uitbrengen. Kijk rond in het kantoor. Kijk naar de stapel dossiers, lege bier blikjes, kleding en een uitgedroogde plant. Kijk naar de computers, op het bureau. Pak je politie legitimatiekaart. Kijk naar de aansteker, pakje sigaretten en de post. Gebruik de computer. Haal je e-mails binnen in 'thunderbolt'. Lees de e-mail. Hierin staat het telefoonnummer van Jordan Bellincoe, een collega in London. Open en lees de document bijlage aan deze e-mail. Lees het autopsierapport. Henston overleed aan een inwendige bloeding en orgaan kneuzingen. Een natuurlijke dood wordt niet uitgesloten, maar er is nog geen bewijs om de definitieve doodsoorzaak vast te stellen. Verlaat de computer. Klik op je mobiele telefoon in de inventaris en bel Bellincoe. Hij zal een auto voor je regelen, op de luchthaven. Je ontvangt een wachtwoord om deze auto op te halen. Gebruik weer de computer en check je e-mail. Het wachtwoord = 53A2LW5. Zoek dan op internet naar James Henston. Klik op link (1). Klik onder op de volgende pagina en dan op 'Cecil Rhodes'. Bel de luchthaven, om een vliegticket te bestellen. Check je e-mail. Het vliegticket is verzonden. Heb je de e-mail gelezen, ga je uit de computer en pak je het vliegticket uit de printer. Jack reist dan automatisch naar London.

Donderdag 2 Juli 2009, 's morgens
 

London Luchthaven
Ga naar de balie en praat met de jonge dame. Vraag voor de autosleutels. Jack zegt automatisch het wachtwoord.

Neem de lift naar de parkeerplaats. Gebruik de autosleutels op het busje.
 

Donderdag 2 Juli 2009, 's middags
 

London Luchthaven
De lift moet er lang overgedaan hebben, want het is ineens middag geworden :). Je bent in het busje.

Het heeft een politiecomputer. Ga achter door het gordijn en Jack rijdt naar het kantoor in London.

Foreign & Commonwealth Office
Vóór het gebouw staat Bellincoe op je te wachten. Praat met hem. Henston heeft al zijn geld aan zijn vriendin/assistente geërfd, hoewel hij een ex-vrouw, en drie kinderen heeft. Ga het gebouw binnen, en naar het kantoor van Henston.

Kantoor Henston
Op het bureau pak je Henstons afspraakagenda. Kijk in de agenda in de inventaris. Hij had twee Diners. Met Laureen Myers en met Nancy Jenkins. Henston had ook een afspraak met 'Arttrans' in zijn kantoor. Kijk naar de olieverfschilderijen. Ga naar het ondergedeelte van het kantoor. Zie hier een schilderij van een koloniaal politicus. Van deze politicus hadden we ook een foto in de politiecomputer gezien. Het is Cecil Rhodos. Verlaat het kantoor.

Bestelbusje
Stap in het busje. Gebruik de politiecomputer. Zoek op Nancy Jenkins en open link 1. Ze is model en werkt voor een escort service. Jack noteert haar telefoonnummer. Zoek op Laureen Myers. Zij exploiteert een motel en een alibi service. Bel Nancy Jenkins. Nancy mag James niet en is blij dat hij dood is. Bel Laureen. Ze wist niet dat Henston dood is. Ze weet ook niet waar hij naar toe gaat, als hij een alibi voor zijn ontrouw nodig heeft. Zoek op Arttrans. Het is een transportbedrijf. Bel ArtTrans
 

Praat met Jeff Travis. Zijn bedrijf had op de dag van Henstons overlijden, het portret van Cecil Rhodes teruggebracht, dat het ministerie aan London Modern uitgeleend had. Twee mannen hadden het portret gebracht. De namen van de mannen, moet Jack aan het museum vragen. Jack wil nu op het internet meer informatie zoeken over de G8-bijeenkomst in DC. Zoek in de computer op G8. Er waren gewelddadige confrontaties met de 'One World Army' mensen. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken verliet de vergadering uit protest. Ga uit de computer. Jack wil naar het museum voordat ze sluiten, en morgen zal hij de weduwe en de assistente van Henston bezoeken. Start het busje en we rijden naar het museum.

London: Tate Modern Museum - Ingangshal
Cathryn, Mike en Bernard zijn aangekomen bij het museum. Mike zal de bouwtekening gaan halen, Bernard zal kijken waar de camera's hangen en Cathryn zal het portretschilderij gaan bezichtigen. Ze hoopt dat niemand haar nog herkent, van haar studie. Zodra Bernard en Cathryn in het museum zijn, komt er een bewaker. Hij zal een van hen volgen. Omdat Cathryn het schilderij wil zien, volgt de bewaker haar. Bernard is nu alleen en we kruipen in zijn huid.

Bernard: Kijk rond. Kijk rechtsboven naar een camera (1) aan de muur en een camera (2) boven de deur. Kijk naar de vingerafdrukscanner slot van de deur. Bernard bespreekt met Mike en Cathryn de situatie. We moeten een vingerafdruk van een bewaker vinden. Pak een Museum brochure van de balie. Cathryn herinnert zich een bewakerskamer op de begane grond, die nu misschien dient als controle kamer. Gebruik de bouwtekening op camera 1 en 2, om ze op de bouwtekening te noteren. Ga onder in het scherm naar een tentoonstellingsruimte. Hier zijn geen camera's. Kijk naar de beelden. Ga terug naar de ingangshal en achter naar de trap.

Kelder
Gebruik de bouwtekening op camera (3) aan de linkerzijde en op camera (4) achter aan de rechterzijde. Een bewaker van de beveiliging, ontdekt Bernard. Ga terug naar de ingangshal. Ga rechts naar de andere tentoonstellingsruimte, waar Cathryn is.

 

Tentoonstellingsruimte

Cathryn verlaat de zaal, om de bewaker uit de zaal te lokken. Gebruik dan de de bouwtekening op de vier camera's in de hoeken, om camera 5 t/m 8 te noteren. Je neemt nu de rol van Mike over.

Busje: Mike
Mike zit in het busje en probeert het systeem van het museum te hacken. Klik op de laptop en dan op de 'hackingtool Leet route'. Je moet een route van Mike's computer, onder in de afbeelding, naar de computer van het museum, boven in de afbeelding vinden. Daarvoor moet je door de schakelschema gaan. De som van de camera's die je met elkaar verbindt in de schakelschema, mag niet meer dan 24 zijn. Kijk op de afbeelding voor de route:

 

 

Mike heeft de computer van het museum gehackt en geeft het door aan de andere.
 

Tentoonstellingsruimte: Cathryn

Cathryn gaat terug naar de tentoonstellingsruimte met het portretschilderij. Praat met bewaker Tony Warner. Hij is getrouwd met Maude. Zij poets eenmaal in de week, 's nachts het museum. Het personeel is drastisch verminderd sinds de inbraak 5 jaar geleden. Het systeem is nu volledig geautomatiseerd. Stevens zal daardoor volgende maand ontslagen worden. Hij moest de harde schijven van het semiautomatisch systeem omwisselen. Hij was ook verantwoordelijk voor de controle kamer. Verlaat het museum. Buiten neemt Cathryn contact op met Bernard en Mike en loopt dan naar de pub.

Fine Arts Pub
Ga in de pub. Praat met de barkeeper, Chuck. Cathryn bestelt thee en komt dan in gesprek met Stevens. Stevens gaat na het gesprek naar het toilet. Pak Cathryn's bierglas. Gebruik het glas op het bierglas van Stevens, om de glazen te verwisselen. Je hebt nu Stevens bierglas in de inventaris. Verlaat de pub, en ga op de kaart naar de Loft.

Donderdag 2 Juli, 's avonds
 

Loft

Praat met je twee vrienden. Mike gaat de bouwtekening halen. Gebruik het vergrootglas in de inventaris, op de bouwtekening, die Mike op de tafel gelegd heeft. Met het vergrootglas moet je een toegang in het museum vinden. Onder op de bouwtekening is de Theems te zien. Beweeg het vergrootglas vanaf de Theems, langzaam omhoog. In de eerste kamer van het museum is aan de rechterkant een deur. Klik op de deur. Dit kan de toegang zijn. Er volgt een bespreking. Cathryn en Bernard gaan samen het rioolsysteem van het museum verkennen. Loop naar de pier en we varen per boot naar het museum.

 

London Modern - steiger
Cathryn zal de Theems induiken, naar het riool. Klik op de boot, om in het water te duiken.

London Modern - Ondergrondsetunnel

Zwem naar de rioolbuis. Klik op het rooster. Cathryn bindt een touw aan het rooster. Klik dan op het rooster. Bernard trekt met de boot het rooster uit de rioolbuis. Ga door de rioolbuis, naar de ondergrondsetunnel. Gebruik je vergrootglas op het slot van de metalendeur. Het is een cilinderslot van het merk ATOM 873562. Cathryn gaat terug naar boven, maar Bernard zegt dat ze moet blijven, omdat er iemand aankomt lopen, maar dat hoort ze niet.

 

Steiger

Jack is inmiddels aangekomen in London. Hij praat met Bernard. Bernard verzint een smoesje, als Cathryn uit het water klimt. Jack gaat weg en Bernard en Cathryn rijden terug naar huis. Je neemt weer de rol over van Jack.
 

London Modern - Jack
Ga in het museum en praat met Tony. Tony zegt dat de werknemers van 'Arttrans' vaak ziek zijn.

Jack vraagt waar hij iets kan drinken. Verlaat de Museum.

Fine Art Pub
Loop naar de pub. Buiten, staat de dronken Stevens. Ga naar binnen. Lees de krant, die op de bar ligt. Praat met Chuck. Hij zegt dat de stad bewaakt wordt door camera's, van het CCTV systeem. Verlaat de pub. Jack wil zijn chef raadplegen over dit systeem, maar zal dat de volgende dag doen. We schakelen over naar de drie.

Vrijdag, 3 Juli, 's morgens
 

Loft - Mike's Kamer
Mike zal naar de vingerafdruk van Stevens kijken. Ga boven naar zijn kamer. Mike heeft het bierglas in zijn inventaris. Pak de rubberen handschoenen, op de wastafel. Ga naar de rechterkant van het bureau. Pak de zilvernitraat spraybus. Zet de UV -lamp aan. Combineer de spraybus met het bierglas in de inventaris. Klik dan het bierglas op de UV-lamp. Mike zet het bierglas naast de UV-lamp, zodat de vingerafdruk zichtbaar is. Klik en pak de vingerafdruk op het glas, om het in je inventaris te krijgen. In de inventaris combineer je de vingerafdruk met een rubberen handschoen, om het daarop te krijgen en krijg een soort kunstvinger. Ga naar beneden.

Woonruimte
Praat met Cathryn. Bernard is in de stad. Michael Nesbitt heeft nachtdienst in het museum. Zijn dienstnummer is 100-62-34.

Zaterdag, 4 Juli, 's morgens

 

Loft - Cathryn's Kamer
De volgende ochtend, Bernard komt thuis. Je neemt weer de rol over van Cathryn. Ga naar haar kamer.

Pak de zaklamp van het bureau. Ga naar beneden.

Woonruimte
Kijk naar het projectiescherm. Cathryn bespreekt dan de diefstal van morgen. Bernard en Mike zullen de boot en het busje startklaar maken. Cathryn zal Robert bezoeken. Verlaat de Loft en Cathryn loopt naar de atelier.

Zaterdag, 4 Juli, 's middags

Soho Atelier
Ga naar binnen. Praat met Robert. Hij wil ermee stoppen, maar Cathryn wil tot het einde doorgaan.

Bernard heeft 2000 Pond geleend van Robert. Pak na het gesprek de schilderij vervalsing.

Zaterdag, 4 Juli, 's avonds
 

Loft
Bernard en Mike zijn klaar om te gaan. Ga naar de pier.

Pier
Praat met Bernard over het geleende geld. Dan varen de twee naar London Modern.

Zaterdag, 4 Juli, 's nachts


London Modern - Ondergrondsetunnel

Cathryn gaat onder naar de tunnel. Bernard en Mike controleren alles boven. Gebruik je mobiele telefoon. Bel de bewaker, zodat hij zijn post verlaat. Gebruik dan de slagsleutel 'Bumpkey' op de cilinderslot. Hoe we aan deze sleutel gekomen zijn, is een raadsel. Slagsleutels of wel kopsleutels kunnen gebruikt worden voor het openmaken van een slot zonder in het bezit te zijn van de originele sleutel. We schakelen dan over naar Bernard.

London Modern - Controle kamer
Bernard is vermomd als bewaker. Gebruik de kunstvinger, op de vingerafdrukscanner slot en ga de controle kamer in.

Trek de opnamekabel aan de linkerkant van de dossierkast los. We schakelen dan over naar Cathryn.

Tentoonstellingsruimte
Loop naar de gang. Ga in de kelder de trap op en ga rechts naar de tentoonstellingsruimte. Verwissel de vervalsing met de olieverfschilderij. De bewaker komt terug. Cathryn moeten onmiddellijk het museum verlaten. Als ze in de ondergrondsetunnel is valt het schilderij van de muur, en het alarm gaat af.

Busje: Jack
Jack heeft alle personen, die iets met Henston te maken hadden onderzocht, en kwam tot de conclusie dat geen van hen de minister gedood kan hebben. Dan hoort hij het alarm van de Museum afgaan. Stap uit het busje - achter het gordijn. Buiten, staat een bewaker. Praat met hem. Het trekt zijn pistool. Jack wil zijn legitimatiekaart uit de wagen halen en krijgt een klap op zijn hoofd.

Zondag, 5 Juli, 's middags
 

Loft
Hier overleggen de drie de situatie. Cathryn en Mike gaan naar London Eye. Verlaat de Loft en stap in het busje.

London Eye
Alles gaat nu automatisch. Cathryn aanvaardt een nieuwe opdracht.

Deze keer moeten ze een portret van George Washington in Parijs stelen van 10 miljoen.

Loft - Mike's Kamer
Praat met Mike. Zoek op internet naar 'George Washington'. Klik op link 1 en onder op de pagina op de volgende link.

Het portret wordt opgeslagen op de USB-stick. Verlaat de Loft. Ga op de kaart naar de atelier van Robert.

Soho Atelier
Praat met Robert. Cathryn's vader heeft gebeld. Hij is bang en denkt dat Cathryn in gevaar is.

Gebruik de USB-Stick op de projector. Ga terug naar de Loft.

 

Zondag, 5 Juli, 's avonds

Loft
Gebruik de telefoon, om Tom te bellen. Cathryn is boos dat hij met haar vader gepraat heeft. Mike en Bernard komen erbij staan. Bernard heeft geld uit de kamer van Cathryn genomen, om het op de bank te storten.

Maandag, 6 Juli, 's morgens

 

London Modern - Busje
We schakelen over naar Jack. Stap in het busje. Het is avond. Gebruik je mobiele telefoon en bel je baas, Thompson. Jack vraagt over de CCTV. Thompson zal foto's van afgelopen nacht, die voor het museum genomen zijn, naar je sturen. Gebruik de politiecomputer. Check je mail. De nieuwe e-mail heeft een foto bijlage. Klik en kijk op de foto. Je ziet een zwart bestelbusje met nummerbord: LR03  PXW.

 

Bel opnieuw Thompson. Hij zal nu zorgen dat je toegang krijgt in de Britse kentekendatabank. Check weer je e-mail in de computer. Klik daarna op het programma in het midden van de monitor 'rep pol'.

Het nummerbord is al ingegeven. Klik op het vergrootglas. Het nummerbord is niet geregistreerd in de databank. Verander nu de letters, zodat er een andere letter uit kan ontstaat. De letter 'L' zou BV een 'E' kunnen zijn,de 'R' een 'P', '3' een '8'.  Dit resulteert in een ander nummerbord. Klik op de letters, om ze te veranderen naar het nummerbord: EP08 PXW. Klik dan weer op het vergrootglas. Jack krijgt het adres van Mike. Rij naar de Loft.

 

Dinsdag 7 Juli, 's avonds
 

Loft - Buiten
De deur is afgesloten. Hij roept Mike, maar niemand doet open, want de drie zijn naar Parijs. Kijk op je paspoort/legitimatiekaart in je inventaris, en krijg een 'Bump key'. Gebruik deze sleutel op de deur en ga de Loft binnen.

Loft - Mike's Room
Ga naar de kamer van Mike. Links op het bureau ligt een reisfolder van Parijs. Pak het opgeplakte visitekaartje van de rechtse monitor. Kijk op het visitekaartje. Het is van Miss Winkler van 'Megabase'. Verlaat de Loft.

 

Bestelbusje
Gebruik de computer en zoek op 'Megabase'. Bel Megabase. Susan Winkler geeft je Mike's mobiele telefoonnummer. Bel Mike, maar hij is niet bereikbaar. Bel Thompson. Hij zal de GSM van Mike opsporen met een GSM traceerapparaat - 'Handyortung'. Check je e-mail. Mike is inderdaad in Parijs. Jack zal naar Parijs gaan.

Dinsdag, 7 Juli, 's morgens
 

Musée de Paris - Hal
Cathryn, Mike en Bernard zijn aangekomen bij het museum en gaan naar binnen. We gaan met Cathryn verder. In de inventaris hebben we nu een stopwatch erbij gekregen. Kijk naar de brochures in de rekken aan de rechterkant. In de hal hangen 3 bewakingcamera's. Gebruik je stopwatch op deze 3 camera's. Ga rechts de kelder.
 

Kelder
Ga verder de tunnel in. Hier hangen 2 camera's. Gebruik je stopwatch op de 2 camera's. Ga terug naar de hal.

 

Hal

Ga verder naar achteren. Ga rechts naar de tentoonstellingruimte. Gebruik je stopwatch op de camera. Hier zijn laserkastjes op de grond en tegen de muur. Mike zal hiervoor zorgen. Kijk naar het portret van George Washington. Ga naar de hal, en ga verder naar achteren.

 

Buiten

Bernard, heeft de controle kamer gevonden. De kamer heeft geen slot, maar een automatische deur. Bernard inspecteert buiten de vensters. Kinderen spelen met vuurwerk, maar de nationale feestdag is pas op 14 juli. Door het lawaai kijkt een bewaker door het venster. Bernard komt te weten dat het lawaai de zeer gevoelige opnameapparaat verstoort, waardoor het alarm af kan gaan. Op 14 juli wordt het systeem uitgeschakeld.
 

Tentoonstellingruimte

Cathryn: Ga verder naar de tentoonstellingsruimte met beelden. De bewaker loopt naar Cathryn. Zijn naam is Cedric Duval. Hij vertelt over de verbouwing. Ze hebben een catacombe onder het museum ontdekt. Verlaat het museum.

Bestelbusje

De drie zoeken meer informatie over de catacomben. Zoek op 'catacombs' in de computer.

Mike ontdekt dat de hoofdingang in Rue Antoinette is. De drie rijden daar naar toe.

Dinsdag 7 Juli, 's avonds
 

Catacomben
Ga naar het lokethokje. Cathryn koopt een kaartje en een catacombe toeristenkaart. Ga naar de catacomben. Ga onder in het scherm verder en achter in de gangtunnel. Cathryn geeft de situatie door aan Bernard en Mike. Ga dan een stap vooruit. Kijk door het hek. Gebruik de zaklamp en zie graffiti op de muur. Cathryn herkent de 'Club Electronique' logo. Verlaat de catacomben. Mike heeft ontdekt dat deze club party's in de catacomben organiseert.

 

Musée de Paris

Jack is aangekomen in Parijs. Ga het busje in en bel je baas. Hij lokaliseert weer de mobiele telefoon van Mike, en geeft de gegevens door aan Jack. Jordan meldt zich, want hij heeft het onderzoekrapport van Amy Cornellà. Zij zat tijdens de G8-bijeenkomst in de gevangenis, en kan dus ook niet de schuldige zijn.

Dinsdag 7 Juli, 's nachts
 

Club Electronique
Bernard en Mike lopen naar de ingang. Praat met de portier. Gerard zal ons niet binnen laten. Praat nogmaals met Gerard en probeer hem om te kopen. Dat lukt niet. Praat met Cathryn. Praat met Gerard. Cathryn gebruikt de politiesirene van het busje. Gerard rent in paniek de club in. We gaan naar binnen.

 

Praat met Francois. Hij praat over zijn huis en dictator Raila Elengi. Francois heeft een kaart van de catacomben. Hij toont de kaart, maar we krijgen de kaart niet. Francois wordt geroepen door Gerard. Gebruik dan je GSM op de catacombe kaart, om de kaart te fotograferen. Verlaat de club. We rijden terug naar de catacomben. In de tussentijd is Jack aangekomen bij de club. Praat met Gerard. Jack geeft zich uit als een vriend van Mike, maar dat had hij beter niet kunnen doen!

Woensdag 8 Juli, 's morgens
 

Catacomben
Cathryn is terug in de catacomben. Loop naar het hek met de graffiti. Combineer in de inventaris de catacombe toeristenkaart met de catacombe kaart uit de club. Ga dan door het hek. Ga links en verder tot je in het gangensysteem komt. Je staat in een kleine vierkante ruimte. Er zijn 4 ingangen/uitgangen. Het kompas wordt zichtbaar in het scherm. Klik linksonder in het scherm, op de plattegrond van het gangensysteem. We gaan eerst naar de kamer, rechtsboven op de plattegrond. Van daar in de linkerbovenhoek naar de fundering van het Museum. Het zicht verandert en draait iedere keer voor Cathryn. Ik geef eerst de richting, hoe dat aangegeven wordt op de plattegrond en dan de richting die Cathryn moet nemen.

 

 

 • SW: Rechts (Cathryn gaat rechts = boven in het scherm).

 • NE:  Verder naar rechts (Cathryn loopt rechtdoor).

 • SW: Omhoog (Cathryn gaat linksaf).

 • SE:  Verder omhoog (Cathryn loopt rechtdoor).

 • SE:  Links (Cathryn gaat linksaf).

 • NE:  Omhoog (Cathryn gaat rechtsaf).

 • SW: Rechts (Cathryn gaat rechtsaf).

 • NE:  Omhoog (Cathryn gaat linksaf).

 • NW: Links (Cathryn gaat linksaf).

 • NE:  Rechts (Cathryn gaat rechtsaf).

 

Catacomben - Opslagruime
Je staat in een opslagruimte. Het is pik donker. Gebruik je zaklamp en zoek de lichtschakelaar, aan de rechterkant.

Druk erop en je hebt licht. Cathryn heeft een oude munitie arsenaal gevonden. Verlaat de opslagruimte en we gaan verder.

 • NE: Rechts (Cathryn's links = rechts in het scherm).

 • NW: Omhoog (linksaf).

 • SE: Verder omhoog (rechtdoor).

 • SE: Links (linksaf).

 • SE: Verder naar links (rechtdoor).

 • SW: Omlaag (linksaf).

 • SE: Links (rechtsaf).

 • SW: Verder naar links (rechtdoor).

 • SW: Omhoog (rechtsaf = links in het scherm).

 • SW: Links (linksaf = rechts in het scherm).

 • NE: Omhoog (rechtsaf = links in het scherm).

Catacomben
Je bent nu bij de fundering van het museum. Loop je verder, verlaat Cathryn automatisch de catacomben.
 

Woensdag 8 Juli, 's avonds
 

Catacomben
Ze maken een plan voor de inbraak. Bernard gaat in London de vervalsing bij Robert halen. Stap in het busje.


Maandag, 13 Juli, 's morgens
 

Musée de Paris

Vijf dagen later, staan we weer voor het museum. Bernard is te laat terug uit London.

Hij denkt dat er iemand in de Loft geweest is.

Maandag 13 Juli, 's avonds
 

Catacomben
Alles gaat nog volgens het plan.

Maandag 13 Juli, 's nachts
 

Catacomben - Fundering van het Museum
Bernard gaat naar de munitie arsenaal in de opslagruimte. Cathryn gaat naar de fundering. SAVE

Ga naar de muur. Gebruik de zaklamp om iets te zien. In de muur zijn mogelijke boorgaten te zien. Onderzoek de boorgaten. Cathryn klopt op de muur, om juiste plekken te vinden, om te boren. Vind drie goede plekken: in het midden boven, onderaan rechts, onderaan in het midden. Zodra je deze plekken gevonden hebt, schakelen we automatisch over naar Bernard.

Catacomben - Opslagruimte
Pak onder een metalen buis. Ga naar de werkbank. Pak de koevoet. Open de groene metalenmunitiekist met de koevoet. Bernard pakt automatisch een granaat. Gebruik de granaat op de bankschroef. Gebruik de waterpomptang in de inventaris op de bankschroef en krijg een geopende granaat in je inventaris. Combineer de geopende granaat met de metalen buis.

Catacomben -  Fundering

Terug bij Cathryn. Gebruik de boor in de inventaris op de boorplekken. Buiten zijn ze al vuurwerk aan het afsteken. Benard komt de explosieve brengen. Cathryn gaat door het gat. Ga verder, tot je in de hal van het museum staat.

Musée de Paris
Ga verder en rechts naar de tentoonstellingsruimte. Mike neemt het over.

Bestelbusje
Klik op de computer en klik op je 'hacking tool/laserDial'. De zes laserstralen moeten afgesteld worden, zodat ze horizontaal stralen van links naar rechts. Cathryn kan er dan overheen springen of eronderdoor kruipen. Je kan de aansluitingen van A t/m D wijziging, door op de letters te klikken. Klik dan op de blauwe "toewijzing" knop om het te bevestigen. De lasers moet als volgt aangepast worden:

 

 1. A-B

 2. D-D

 3. C-C

 4. D-D

 5. B-A

 6. A-B

Klik op de knop.

 

Zodra je ze juist ingesteld hebt, gaat Cathryn door de zaal en ontwijkt de laserstralen. Bernard neemt het over.

Musée de Paris

Bernard staat buiten voor het museum. Loop naar de ingang en kijk naar het venster.

Combineer het vuurwerk in de inventaris met de aansteker, en gooi dan het vuurwerk naar het venster.

Cathryn neemt het weer over. Verwissel de vervalsing met het portret van George Washington.

Ze gaat dan automatisch naar de kelder. Loop naar de catacomben. Het trio reist terug naar London.

Woensdag 15 Juli, 's morgens
 

Loft
Aangekomen in London doorzoeken ze de Loft, of er iets ontbreekt. Cathryn mist niets maar Mike heeft gemerkt dat het visitekaartje verdwenen is. Ze roepen Bernard maar krijgen geen antwoord, en hij is ook niet op zijn kamer. Ga beneden naar de vaste telefoon. Bel Bernard, maar je krijgt zijn GSM mailbox. Mike leest in de krant dat Bernard hen bedrogen heeft, want het geld is nooit bij 'Homes not Bombs' aangekomen, die ze met donaties ondersteunen. Bernard heeft het geld  zelf gehouden. Bovendien is premier Brown vermoord. In zijn kantoor hing het portret van Winston Churchill, die het trio uit de museum gestolen hadden. Ze zullen deze klus nog afmaken en er dan mee stoppen. Lees de krant en praat met Mike. Als ze klaar staan om te vertrekken naar London Eye, belt de vader van Cathryn. Hij wil hen waarschuwen. Vorig jaar heeft hij iets verkocht, en denkt dat dit fataal zou kunnen zijn voor Cathryn, maar Cathryn luistert niet en legt de hoorn op de haak. Stap in het busje en we rijden met Mike naar London Eye.

 

Woensdag 15 Juli, 's morgens
 

Club Electronique
Jack heeft de dagen doorgebracht in het ziekenhuis. Jack leest in de krant over de dood van de premier.

Stap in het busje, en je rijdt naar het museum.
 

Musée de Paris
Buiten praat je met Cedric Duval. Ga naar binnen. Binnen praat je weer met Cedric Duval. Samen gaan ze naar de kelder. Duval vertelt over Cathryn en Bernard. Na het gesprek ga je terug naar boven en naar de tentoonstellingruimte. Kijk naar het portret van George Washington. Verlaat het museum en stap in het busje.
 

Bestelbusje
Gebruik je mobiele telefoon en bel je baas, Thompson. Hij is boos en trekt Jack terug van de zaak. Jack wordt vervangen door Frazier, maar hij zal de traceer locatie van Mike nog naar je opsturen. Bel Jordan Bellincoe. In het onderzoek zijn sporen van polyvinylalcohol, gevonden, een in water oplosbare plastic dat wordt gebruikt voor het transport van schilderijen. Start het busje, om terug naar London te gaan.

Woensdag 15 Juli, 's avonds
 

London Eye
Cathryn en Mike zijn bij het reuzenrad aangekomen, om Odila te ontmoeten. Cathryn zegt dat ze ermee willen stoppen. Odila trekt zijn pistool en richt op Cathryn. Mike ziet dat en beweegt de cabine. Cathryn ontsnapt. Een andere man wil Mike neerslaan, maar Jack komt net op tijd. Cathryn en Mike vluchten.

Soho Atelier
Ze vluchten naar Robert. Robert is er niet. Het atelier is overhoop gehaald. Jack komt binnen en wil beiden arresteren. Dan komt Bernard binnen en slaat Jack neer. Men denkt dat Robert ontvoerd is. Bernard stelt voor om met de wagen van Jack naar de luchthaven te rijden. Met tegenzin, want ze zijn het verraad van Bernard nog niet vergeten. Cathryn neemt de rol over. Doorzoek Jack en pak zijn autosleutel. Verlaat de atelier en gebruik de autosleutel op Jacks busje.

London Luchthaven
Bernard vertelt de waarheid. Odila wist alles over hem. Bernard heeft hem een duplicaat sleutel van de atelier gegeven, om de schulden aan Cathryn en Mike terug te betalen. Bernard had zijn geld verloren met gokken. In het busje zoekt Mike naar aanwijzingen. Raila Elengi is een dictator op een klein eiland genaamd Surinawa. Odila had een diplomatiek paspoort van dit eiland. Brown en Henston waren deels verantwoordelijk voor de economische sancties die opgelegd waren op dit eiland. Robert is naar dit eiland gebracht. De drie nemen een vlucht naar Tahiti. Bernard en Mike zullen daar werken aan een plan. Cathryn neemt de boot naar het eiland, Surinawa.

Zondag 19 Juli, 's middags
 

Surinawa - Dorp
Cathryn komt aan op Surinawa. Praat op het strand met de soldaat. Cathryn toont haar paspoort. Groot-Brittannië is een vijandig land, dus mogen de burgers slechts 3 dagen hier verblijven. Verder is er een avondklok. Cathryn mag na 22 uur niet op straat zijn. Ga de trap op. Kijk naar de uitkijktoren, benzinepompen en tankwagen. De tankwagen is vol benzine. Ga terug naar de soldaat en rechts naar een kruispunt. Achter in de straat is een checkpoint. Ga naar de slagboom aan de linkerzijde. Loop naar de villa, achter de slagboom. Kijk naar de bewakingscamera en prikkeldraad. Probeer de poort te openen. De soldaat zegt dat je weg moet gaan. Ga terug naar het strand. Cathryn neemt onderweg contact op met Mike.

Zondag 19 Juli, 's avonds
Praat op het strand met de visser. Alfred vertelt over Dictator Elengi. Hij heeft een paleis vol kunststukken. De zee ligt vol met mijnen. Alleen lokale vissers weten de route door de mijnen. Cathryn mag niet meevaren, omdat ze de route niet mag weten. Loop naar de soldaat. Hij zegt dat over 20 minuten het uitgaansverbod ingaat. Een heer in een wit pak komt aangelopen. Cathryn krijgt meer tijd om onderdak te vinden. Praat weer met de visser, Alfred. Je mag bij hem overnachten. Hij loopt vast vooruit. Gebruik je GSM en bel Mike. Cathryn vertelt over de zeemijnen. Loop naar de kruising en ze gaat dan automatisch naar het huis van Alfred.

Zondag 20 Juli, 's morgens

Je bedankt Alfred. Ga naar het strand. Het is tijd voor de soldaat voor zijn rondgang. Dit doet hij herhaaldelijk. Loop naar het strand. Pak op de plaats waar Alfred zat een landmijn. Ga naar de uitkijktoren. Je moet even wachten op de soldaat, als hij zijn ronde maakt. Zie op de grond bij de linkse benzinepomp een benzineplas. Leg de landmijn in de benzineplas. Cathryn zal Mike in de avond bellen. Ga terug naar de kruising.

 

Zondag 20 Juli, 's avonds
Hier ontmoet je de man in het witte pak weer. Hij nodigt je uit in zijn villa voor een diner.

De villa is te bereiken via een kabelbaan.

Villa
Cathryn mag eerst rondkijken in de villa. Kijk naar de wenteltrap, die uitkomt op de helikopter landingplatform. Kijk naar de oude zeekaart. Op de zeekaart zijn delen gemarkeerd. Dat zijn de locaties waar een zeemijn ligt. Ga terug in de kamer en ga links naar de boom. Kijk naar het gordijn. Na het diner laat Elengi je misschien zien wat er achter ligt. Het volgende is een diner. Praat met Elengi. Cathryn's vader is een wapenfabrikant, Elengis business partner. Uiteindelijk toont hij na het lange saaie gesprek zijn kunstcollectie, achter het gordijn. Ga door het gordijn. Klik op het portret van Winston Churchill. Alle afgebeelde personen zijn dood en waren Elengis vijanden. Ze zijn allemaal plotseling overleden. Aan het einde trekt Elengi zich terug voor de nacht.

Zondag 20 Juli, 's nachts
 

Villa
Ga rechts naar een metalendeur. Achter de deur zijn cellen. De celdeur is afgesloten. Ga terug naar de eetkamer en ga rechts van de wenteltrap naar het kleine lage tafeltje. Pak van het tafeltje een deurzender. Ga terug naar de kunstcollectie. Ga naar de celdeur. Neem de deurzender uit je inventaris. Cathryn opent automatisch de celdeur met de zender.

 

Cellen

In de cellenblok, hoor je een geschreeuw om hulp. Achter de eerste deur aan de linkerzijde van het schakelbord, zitten Robert en Jack in een cel. Kijk naar het schakelbord. Klik op de onderste schakelaar, van de rechterzijde. Open de celdeur. Elengi heeft Jack alles verteld. Hij heeft radioactief materiaal aan de portretten vastgemaakt, want dat laat geen sporen na. Hieraan zijn Henston en Brown overleden. Na het gesprek ga je terug in de eetkamer.

Villa
Kijk op de zeekaart, om je GSM in de hand te nemen. Bel dan Mike. Cathryn loodst Mike en Bernard door de zeemijnen.

Surinawa
Nu nemen Mike en Bernard het over. Ga naar het benzinestation. Gebruik de GSM op de benzineplas.
Bernard en Mike gaan automatisch naar de villa. Ga vooruit naar de kabelbaan.
 

Villa
Jack neemt het over. Ga vooruit naar de portretten. Dit was je laatste actie en zie het einde.

EINDE

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum 

Henk

www.000webhost.com